'Sony start intern onderzoek naar gelekte PlayStation 5 Pro-specificaties'

'Sony start intern onderzoek naar gelekte PlayStation 5 Pro-specificaties'

Vorige en deze week kwamen de specificaties online te staan

Sony zou een intern onderzoek zijn gestart naar de gelekte specificaties van de vermeende PlayStation 5 Pro.

Dat claimt Insider Gaming-journalist Tom Henderson. "Zoals verwacht is Sony een intern onderzoek gestart naar de gelekte documenten rondom 'Trinity' (de codenaam van de PS5 Pro). Ik denk niet dat ze een specifieke persoon die het heeft gelekt kunnen pakken, maar het zou er voor kunnen zorgen dat ze minder third-party-ontwikkelaars toegang geven tot nieuwe technologie."

Vorige week en eerder deze week lekten de mogelijke specificaties van de nog onaangekondigde PlayStation 5 Pro uit. De specificaties zouden onlangs zijn verspreid naar third-party-ontwikkelaars op de PlayStation-developer portal. Een ontwikkelaar zou dan ook uit de school zijn geklapt richting Insider Gaming.

Uit de specificaties blijkt onder andere dat de PS5 Pro 45 procent sneller kan renderen dan de huidige PS5, en dat ray-tracing twee of drie keer zo gedetailleerd zou zijn. De console zou 33,5 teraflops bevatten en 'PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling' gebruiken om games met AI te upscalen. De cpu van de console zou dezelfde zijn als die in de reguliere PS5, al zou er wel een 'High CPU Frequency Mode' zijn waardoor de gpu ongeveer tien procent beter draait. Verder zou het systeemgeheugen met 28 procent toenemen - van 448GB per seconde naar 576GB per seconde.

Vooralsnog is de PlayStation 5 Pro niet officieel aangekondigd. Als Sony echter daadwerkelijk de lek intern onderzoekt, zouden de specificaties echter wel eens op waarheid kunnen berusten.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou