'PlayStation 5 Pro verschijnt komend najaar, is 45 procent sneller dan PS5'

'PlayStation 5 Pro verschijnt komend najaar, is 45 procent sneller dan PS5'

Specificaties zouden zijn gedeeld via officiële developer portal

De PlayStation 5 Pro zou voor de feestdagen van dit jaar uitgebracht worden. Het systeem zou daarbij 45 procent sneller zijn dan de huidige PlayStation 5.

Gisteren lekte YouTube-kanaal Moore's Law de mogelijke specificaties van de PlayStation 5 Pro uit. Deze insider wordt over het algemeen niet als betrouwbaar beschouwd, maar kort daarna claimde Insider Gaming dat deze specificaties blijken te kloppen en dat de console rond dit najaar gepland staat. Insider Gaming zegt dit van bronnen hebben te vernomen die anoniem willen blijven. De specificaties die Moore's Law heeft gedeeld zouden volgens Insider Gaming van een PlayStation-developer portal komen en deze week naar meer third-party-ontwikkelaars zijn gestuurd.

In 2023 lekte al uit dat de PS5 Pro onder de codenaam Trinity ontwikkeld wordt en een consistente fps op een resolutie van 4K kan weergeven. Ook zou de console een nieuwe perfomance modus hebben waarmee een resolutie van 8K mogelijk is, alsmede verbeterde ray-tracing.

Uit de nieuwe specificaties blijkt dat de PlayStation 5 Pro 45 procent sneller kan renderen dan de huidige PS5. De ray-tracing zou daarbij twee of drie keer zo gedetailleerd zijn - in sommige gevallen zelfs vier keer zo gedetailleerd. De console zou 33,5 teraflops bevatten en 'PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling' gebruiken om games met AI te upscalen. Dat laatste zou worden aangedreven door een 'AI Accelerator', waarbij 67 TFLOPS worden ingezet. Zoals vorig jaar al werd geclaimd zou een resolutie van 8K inderdaad worden ondersteund, al zou dit mogelijk wel alleen gelden voor toekomstige edities van de console.

Insider Gaming claimt de documentatie uit de developer portal onder ogen te hebben gekregen. Volgens hen hebben first-party-ontwikkelaars sinds september vorig jaar toegang tot development kits voor de PlayStation 5 Pro. Enkele third-party-ontwikkelaars kunnen er sinds januari dit jaar mee aan de slag.

Geruchten over een mogelijke Pro-versie van de PS5 doen al geruime tijd de ronde. Sony zelf heeft vooralsnog niets bevestigd. Bekijk hier alle geruchten over de PS5 Pro.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Kan ik al pre orderen? En wat voor nieuwe tv zal daar het best bij kunnen horen?

0

Gewoon de huidige OLED tv’s die al te krijgen waren. LG C3, C4 of de Sony tv’s etc etc. De oudere modellen zijn ook gewoon prima CX, C1 of C2.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 16 maart 2024 - 10:00]

1
test

Ja heb zelf de cx en echt een top tv alle oled vanaf toen zijn gewoon top van LG.

1

Top!

1
test

Ik ben geen superexpert op het gebied van televisies, maar wat Eeeries zegt kan ik beamen: de OLEDs van LG zijn geweldig. Ik heb een C9 gekocht toen die net nieuw was en deze pruttelt nog altijd prima hier. Kan mij voorstellen dat de nieuwere modellen minstens zo fijn zijn.

1

Top!

0

Als IG deze geruchten weet te bevestigen, dan kan je er vanuit gaan dat het waar is.

-3

Aanbevolen voor jou