Nieuwe details van PlayStation 5 Pro-GPU mogelijk uitgelekt

Nieuwe details van PlayStation 5 Pro-GPU mogelijk uitgelekt

De console is nog altijd niet officieel aangekondigd

Er zijn mogelijk nieuwe details over de GPU in de nog onaangekondigde PlayStation 5 Pro uitgelekt.

Digital Foundry deelde de details. Volgens de website krijgt de GPU in de console een kloksnelheid van 2,18GHz met een boost-snelheid tot wel 2,35GHz. Zowel de L1- als L0-cache van de console zou verdubbeld zijn ten opzichte van de reguliere PS5: respectievelijk van 128KB naar 256KB en van 16KB naar 32KB. Dit moet er voor zorgen dat de console verbeterde ray tracing weer kan geven.

Daarbij zou de console nieuwe DirectX 12-features kunnen gebruiken, waaronder variabele rate shading en hybride multisample anti-aliasing. Daarmee kunnen zogeheten 'jaggies' beter verborgen worden. Het systeem zou volgens Digital Foundry dankzij de specificaties een prestatieboost van zo'n 45 procent geven aan games.

In 2023 lekte al uit dat de PS5 Pro onder de codenaam Trinity ontwikkeld wordt en een consistente fps op een resolutie van 4K kan weergeven. Ook zou de console een nieuwe perfomance modus hebben waarmee een resolutie van 8K mogelijk is, alsmede verbeterde ray-tracing. Sindsdien lekken er met enige regelmaat details over de altijd nog onaangekondigde console die volgens de laatste geruchten ergens later dit jaar verschijnt. Lees hier alles wat er tot nu toe over de PS5 Pro is uitgelekt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze komt mooi in huis, ook al heb ik net een huis gekocht en beginnen we 1 november met de verbouwing :') die gamezolder moet gevuld worden met de pro

1
test

Wel echt een super kleine zolder als je deze kan vullen met één PlayStation :o

0
test

eigenlijk wel raar dat er tijdens de launch zoveel gehyped word op een apparaat dat super moet gaan werken en mooier dan ooit moet zijn. En dan nu een upgrade die beter is maar wel dezelfde naam geven. Dan vind ik eigenlijk dat de mensen die al een PS5 hebben zich best genaaid mogen voelen, want nu komt het ding uit dat echt doet wat er toen gezegd werd.

-1

Dat is natuurlijk marketing, alle bedrijven doen het. Het apparaat wat ze op dat moment aanprijzen is het antwoord voor al jouw behoeftes en gaat je leven compleet ten goede veranderen. Maar elke nieuwe versie doet dat natuurlijk nog beter en ik kan je vertellen dat een volgende versie dat nog veeeeeel beter gaat doen. Ze proberen altijd fomo te creeren zodat jij het gevoel krijgt dat je het apparaat in huis MOET hebben. Bij Zut werkt het al zo te zien ;)

0
test

ja ik ben echt onwijs genaaid, 4 jaar geleden een ps5 gekocht, voldeed aan alles wat er toen gezegd werd en een top apparaat, duizenden uren al mee doorgebracht, maar compleet waardeloos nu en MOET ik nu een nieuwe kopen. Jesus! ik heb me niet zo hard genaaid gevoeld sinds ik erachter kwam dat ze ook aan een PS6 werken bij Sony. Wat klant onvriendelijk zeg! Zo, nu even mn android phone opwaarderen naar het laatste model en mn ipad van vorig jaar naar de kringloop brengen en een nieuwe halen.

0
test

Haha ik moest lachen om je reactie, dankje. Maar je hebt wel gelijk, je hoeft natuurlijk helemaal geen pro te kopen, alles blijft ook gewoon speelbaar op de gewone PS5. Het is slechts een upgrade voor de mensen die er wel interesse in hebben. Zelf zit ik nog wel te twijfelen om hem te halen, ik ben wel iemand die graphics belangrijk vind en echt kan genieten van mooie omgevingen en belichtingen. Ben alleen benieuwd naar de prijs en of ik het dat waard vind.

0

Zoals met ieder product dat op de markt. Ik krijg binnen nu en 2 weken mijn Kia EV6, maar we komt ook een refresh aan dit jaar. Zelfde kan ik hierover zeggen, maar die keuze maak ik zelf om niet te wachten.

-5

Aanbevolen voor jou