'Grand Theft Auto 6-ontwikkelaars moeten weer vijf dagen per week naar kantoor'

'Grand Theft Auto 6-ontwikkelaars moeten weer vijf dagen per week naar kantoor'

Dit zou de kwaliteit van de aankomende game ten goede komen

Rockstar Games, dat op dit moment aan het langverwachte Grand Theft Auto 6 werkt, zou van werknemers verwachten dat ze weer vijf dagen per week op kantoor aanwezig zijn.

Dat heeft Bloomberg laten weten, dat een e-mail van head of publishing Jenn Kolbe naar werknemers heeft ingezien. De keuze om weer volledig op kantoor te werken zou zijn gemaakt om de productiviteit te verhogen en de kans op uitgelekte informatie of beelden van de langverwachte game te verkleinen.

"Door deze aanpassingen nu te maken komen we in een betere positie om de volgende Grand Theft Auto de kwaliteit en afwerking te geven die het nodig heeft. Dit komt de planning die gelijkstaat aan de schaal en ambitie van de game ook ten goede."

Rockstars keuze om werknemers weer fulltime op kantoor te laten werken valt niet buiten de norm. Na de eerste jaren van de coronapandemie werden steeds meer werknemers wereldwijd geacht terug te komen naar kantoor, en is thuiswerken op veel plekken weer langzaam uitgefaseerd.

Grand Theft Auto 6, dat eind vorig jaar onthuld werd middels een eerste trailer, staat gepland voor release in 2025 op PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Daarvoor lekten er echter al beelden van een vroege versie van de game uit, naar verluidt doordat iemand toegang kreeg tot het interne Discord-kanaal van het bedrijf. Dit speelt ongetwijfeld mee in de keuze om de werkzaamheden zoveel mogelijk te centraliseren op kantoor.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik denk dat dit eerder een "soft layoff" tactiek is dan dat het daadwerkelijk om hun aangegeven redenen gaat. Het personeel is hier duidelijk niet blij mee en velen zullen daarom zelf weggaan. Ik verwacht later in het jaar nog wel een ontslaggolf. Het is echt een smerige tactiek, helaas zag je dat vorig jaar ook bij veel studios gebeuren.

-2
test

Prima toch, merk het bij ons op kantoor ook. Veel productiever als iedereen aanwezig is.

1

Ik werk merendeel thuis en ik merk dat ik veel productiever ben. Word niet de hele tijd gestoord. En ik moet er ook niet meer aan denken om 5 dagen naar kantoor te komen. 1 a 2 dagen is voldoende.

1
test

Maar dat is nu juist het probleem, voor jou lijk je productiever te zijn doordat je thuis werkt en minder gestoord wordt, voor het bedrijf is het echter vaker juist minder, omdat hierdoor minder kennisdeling is en dat kan desastreus zijn als jij bv ineens wegvalt. Veel mensen onderschatten toch wat ze oppikken of juist delen door toch op kantoor aanwezig te zijn.

2
test

Ik en vele anderen zijn vele malen productiever om thuis te werken zonder afleidingen. Naast dat het mij zoveel meer rust geeft om minder of niet in drukte te hoeven reizen.

0
test

Ik ben thuis echt veel productiever. Zoals hier boven al wordt aangegeven word je niet om de haverklap gestoord door iemand die aan je bureau staat.

0
test

Ik begrijp dat sommigen denken/vinden dat ze productiever zijn, en dat is ook zo in bepaalde gevallen. In veel gevallen is het echter niet zo dat mensen thuis productiever zijn, want er is daar ook veel meer potentiele afleiding. Das dan ook de reden waarom 'k persoonlijk onze mensen enkel thuis laat werken als hun targets op niveau blijven. Anders mogen ze gewoon netjes terug op kantoor komen werken.

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 29 februari 2024 - 15:38]

1

Aanbevolen voor jou