EA Sports FC24 komt op 29 september uit, eerste gameplay getoond

EA Sports FC24 komt op 29 september uit, eerste gameplay getoond

Mensen die de Ultimate-editie kopen ontvangen een week eerder toegang

EA Sports FC24 verschijnt op 29 september. Dat onthulde Electronic Arts gisteren. Ook werd de eerste gameplay van het spel getoond.

Er gingen al geruchten dat de voetbalgame op 29 september zou uitkomen, en dat blijkt nu dus te kloppen. Mensen die de Ultimate-editie kopen ontvangen een volle week eerder toegang tot het spel. De game verschijnt op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Erling Haaland staat op de cover van de standaard editie.

EA Sports FC24 draait op een aangepaste versie van de Frostbite Engine. Dankzij Hypermotion V-technologie in de PS5-, Xbox Series- en pc-versies moeten voetballers zo realistisch mogelijk bewegen. Daarbij wordt 'PlayStyles' gebruikt om speelstijlen van echte voetballers naar de game te brengen.

Ultimate Team keert terug, waar nu ook vrouwenvoetbal onderdeel van uitmaakt. Qua toernooien kunnen mensen nu ook de UEFA Champions League, UEFA Women’s Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League en UEFA Super Cup spelen.

De Switch-versie moet overigens niet een 'Legacy Edition' zijn zoals voorheen met Fifa het geval was - deze versie draait ook op Frostbite en bevat voor het eerst zelfs Ultimate Team.

EA kondigde eerder al aan dat de naam van de Fifa-reeks ging veranderen. Dit omdat de samenwerking tussen EA en Fifa werd stopgezet. Fifa gaat zover bekend wel diens eigen games ontwikkelen.

Watch on YouTube
EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weten we al welke ontwikkelaar de nieuwe FIFA game maakt en of daar al een nieuw deel nog dit jaar van uitkomt? Ben daar meer benieuwd naar dan deze EA Sports FC, omdat dit toch wel vooral een voortzetting van de vorige EA voetbal games zal zijn.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 07:05]

0
test

Ik zou daar niet teveel hoop in hebben. EA heeft in de loop van jaren zoveel ervaring opgebouwd met fifa. Een andere ontwikkelaar gaat hier met een eerste release nooit bij in de buurt komen. Ik verwacht zelfs niet dat dit jaar en misschien volgend jaar ook nog, een nieuwe Fifa game zal uitkomen.

0
test

Nou, ik ben eigenlijk meer benieuwd wat voor mogelijk debacle het gaat zijn. Ik voorzie in ieder geval voorlopig dat de mogelijke FIFA games geen succes gaan zijn.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 08:52]

0
test

Ik las dat de vrouwen nu ook meedoen bij de mannen in Ultimate Team, genoeg reden voor mij om de game te skippen. Ik voel de ergenis nu al opkomen wanneer je bijvoorbeeld met van dijk een kopduel verlies van een vrouw die 2 koppen kleiner en 30 kilo lichter is. Of eruit gesprint worden door een vrouwelijke speler die normaal gesproken net zo hard sprint als mbappe rustig rent.

0
test

Ja precies laat die woke onzin lkkr buiten de deur.

0

Aanbevolen voor jou