Dragon Age-regisseur onthult nieuwe actie-adventuregame Eternal Strands

Dragon Age-regisseur onthult nieuwe actie-adventuregame Eternal Strands

Game verschijnt in 2025 op pc, PS5 en Xbox Series-consoles

Yellow Brick Games, de nieuwe studio van voormalige Dragon Age-regisseur Mike Laidlaw, heeft debuutgame Eternal Strands onthuld.

Vorige week werd er al een teaser getoond en gemeld dat de game op 2 april onthuld zou worden, en dat is nu dus gebeurd. De third-person actie-adventuregame laat spelers als de jonge 'weaver' Brynn de mysteries van de Enclave - een ooit machtig koninkrijk - onderzoeken.

Spelers nemen het op tegen gigantische wezens genaamd Arks en gebruiken daar krachtige wapens en magische spreuken voor. Daarbij kunnen extreme weersomstandigheden in het voordeel gebruikt worden tijdens gevechten. De eerste trailer werd door IGN online geplaatst en kan hieronder worden bekeken.

Mike Laidlaw, de oprichter van Yellow Brick Games, was voorheen de creative director van de Dragon Age-franchise. Bij de in 2020 in Quebec City opgerichte studio werken ook diverse topmensen die voorheen aan de Assassin's Creed- en Watch Dogs-series hebben gewerkt, waaronder Thomas Giroux, Frédéric St-Laurent B. en Jeff Skalski. Yellow Brick Games gaat de game zelf uitgeven.

Eternal Strands moet in 2025 verschijnen op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jeetje origineel, een vrouwelijk hoofdpersonage. De game oogt prachtig, maar de trent om tegenwoordig iedere SP game te voorzien van een vrouwelijk hoofdpersonage begin ik wat eentonig te vinden (Horizon, Last of Us, Celeste, Lies of P, Nier, GTA, Hellblade, Kena, Detroid, Spiritfarer, Fable (althans in de trailer) Control, A plague Tale, Forspoken etc. ). Niet dat ik deze personages niet waarderen kan, sterker nog ik heb genoten van Celeste en A Plague Tale en ben ook van mening dat de keuze voor een vrouwelijk hoofdpersonage in deze games de juiste is. Maar de laatste tijd lijkt komt het wat feministisch en ook een beetje woke (gezien enkele dames ook gelijk lesbisch zijn) op mij over om overal maar vrouwen in te drukken. Als de keuzes voor geslacht en geaardheid gemaakt zijn omdat deze van begin af aan klikken met een game, dan heb ik er geen moeite mee. Maar het gevoel van het forceren van en meeliften op de veredelde strijd naar diversiteit jeukt mij soms. Niet alleen in games trouwens. Nogmaals = geen vrouwenhater , wel een hekel aan bepaalde agenda's.

0

ja hoe je het wendt of keert gamen blijft toch een beetje een mannen/jongensdingetje en ik vind dat dat een beetje ontbreekt de laatste jaren

-1
test

Het hoofdpersonage van Lies of P is Pinocchio, een jongen.

0

Aanbevolen voor jou