Bungie ontwikkelt een nieuwe Marathon-game

Bungie ontwikkelt een nieuwe Marathon-game

In de maak voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

Bungie ontwikkelt een nieuwe Marathon-game, zo werd tijdens de PlayStation Showcase onthuld.

In de jaren 90, nog voordat het bedrijf opgekocht werd door Microsoft en de studio Halo: Combat Evolved uitbracht voor Xbox, timmerde Bungie aan de weg met de Marathon-games, first person shooters met een futuristisch tintje.

Tijdens de PlayStation Showcase werd 'Marathon' aangekondigd, een nieuwe game in de reeks. De sci-fi PVP extraction-shooter laat spelers in de huid kruipen van cybernetische huurmoordenaars bekend als Runners, die een verloren kolonie op de planeet Tau Ceti IV verkennen en jacht maken op rijkdom en faam.

Bungie laat weten dat het geen direct vervolg op de oorspronkelijke games betreft, maar wel iets "dat zeker in hetzelfde universum past en dat als een Bungie-game aanvoelt".

Ondanks dat Bungie, dat tegenwoordig vooral bekend is van de Destiny-spellen, is gekocht door PlayStation, komt Marathon op een nog onbekend moment uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Toen PlayStation Bungie kocht werd al benadrukt dat de ontwikkelaar zelf mocht blijven bepalen waar men aan werkt en welke systemen men ondersteunt. Het spel krijgt cross-play en cross-saves.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Gewaagd om zo'n ondergewaardeerde IP weer leven in te blazen. Ik vraag me af hoeveel mensen nostalgische gevoelens hebben bij deze games. Ziet er verder wel smakelijk uit, ik krijg een beetje Ghost in the Shell vibes qua stijl.

1
test

Toch fijn dat ze dus multiplatform blijven.

0
test

Dit was al beetje bekend want bungie had dit met overname afgedwongen, dat ze onder Sony vallen en niet ps en zelf eigen publisher blijven.

0

Aanbevolen voor jou