Capcom verontschuldigt zich acht jaar later voor Street Fighter 5-release

Capcom verontschuldigt zich acht jaar later voor Street Fighter 5-release

Het zesde deel is inmiddels verkrijgbaar

Capcom heeft zich via social media verontschuldigd voor hoe het bedrijf de release van Street Fighter 5 heeft aangepakt.

Street Fighter 5 kwam in februari 2016 uit op PlayStation 4. De game kreeg op release veel kritiek te verduren - onder andere vanwege een gebrek aan singleplayercontent, een 'beperkte' line-up aan zestien speelbare personages en een onstabiele online multiplayer.

Capcom heeft op het Japanse X-account van Street Fighter (via VGC) een bericht om het achtjarige jubileum van de game te vieren geplaatst, en erkende daarbij de lastige periode rond release van de game. "Het spijt ons ten zeerste dat we niet aan de verwachtingen van velen van jullie hebben voldaan. Na veel reflectie heeft het SF5-ontwikkelteam hard gewerkt om de problemen zoveel mogelijk op te lossen. Uiteindelijk waren er 45 speelbare personages in de game, werden er V-Skills, Trigger II- en V-Shift-moves aan de game toegevoegd, etcetera."

Capcom vervolgt: "Dankzij jullie namen de spelersaantallen van Street Fighter 5 toe vanaf het vierde seizoenen. We weten nog goed hoe blij dit ons maakte. Zelfs nu spelen nog duizenden mensen Street Fighter 5. Daar zijn we ook erg blij mee!"

Het bedrijf benadrukt dat het veel heeft geleerd van het vijfde deel in de vechtreeks en dat het die lessen heeft meegenomen in het vorig jaar uitgekomen Street Fighter 6. Die game werd op release veel beter ontvangen en scoorde op Gamer.nl een 9.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou