Behandeling third-party controllermakers levert Sony boete van 13,5 miljoen euro op

Behandeling third-party controllermakers levert Sony boete van 13,5 miljoen euro op

Bedrijf schond concurrentiewetten in Frankrijk

Sony heeft eind vorig jaar in Frankrijk een boete van 13,5 miljoen euro ontvangen. Dit omdat het bedrijf de wetten rondom concurrentie in het land schond door andere bedrijven die PlayStation 4-controllers maakten of wilde maken in de weg te zitten.

Autorité de la Concurrence heeft de boete afgelopen december aangekondigd (via CPI). Het zou gaan om twee verschillende zaken die third-party controllermakers in de weg zaten.

Allereerst zou Sony in 2015 technische stappen hebben genomen om namaakcontrollers op het systeem te weren, wat onbedoeld ook als gevolg had dat sommige third-party-controllers niet goed meer functioneerden op PlayStation 4. Third-party-controllers zouden tijdens systeemupdates daardoor regelmatig uitvallen.

Daarnaast zouden rivaliserende bedrijven geen licentie van PlayStation hebben verkregen om hun eigen controllers uit te brengen. Bedrijven zouden zich in hebben kunnen schrijven via een specifiek samenwerkingsprogramma, maar Sony zou de criteria om hier lid van te worden niet helder naar verschillende bedrijven hebben gecommuniceerd.

Als resultaat van bovenstaande zaken zou het imago van third-party bedrijven die controllers voor de console maakten schade hebben opgelopen en zou dit hun uitbreiding in de markt in de weg hebben gezeten. Daarom moet Sony de boete betalen. Het bedrijf heeft op moment van schrijven nog niet publiekelijk gereageerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou