PSN-account alleen vereist voor multiplayer van Ghost of Tsushima op pc

PSN-account alleen vereist voor multiplayer van Ghost of Tsushima op pc

Voor het spelen van de singleplayercampagne is geen PSN vereist

Ontwikkelaar Sucker Punch Productions heeft benadrukt dat spelers van de aankomende pc-versie van Ghost of Tsushima alleen een PlayStation Network-account nodig hebben voor het spelen van de Legends-multiplayermodus.

Dat liet het bedrijf op X weten. Ook om de pas aangekondigde 'PlayStation-overlay' te gebruiken is PSN nodig. Voor de singleplayercampagne van Ghost of Tsushima is geen PSN benodigd.

De melding van Sucker Punch komt niet uit de lucht vallen; sinds afgelopen vrijdag is er veel controverse rondom het in februari op PlayStation 5 en pc uitgekomen Helldivers 2. Het zou namelijk verplicht worden om een PlayStation Network-account aan Steam te linken om Helldivers 2 te spelen.

Het nieuws is bij veel pc-spelers in het verkeerde keelgat geschoten, en zij laten dan ook negatieve reviews achter op Steam. Daarnaast is de game in meer dan honderd landen waar PSN niet beschikbaar is uit de verkoop gehaald op Steam, en kan iedereen op het platform nu geld terugvragen voor de game - ongeacht hoeveel uur men er al in heeft zitten. Sony heeft de beslissing om een PSN-account te verplichten inmiddels teruggedraaid.

De pc-versie van Ghost of Tsushima: Director's Cut komt op 16 mei uit. Op die dag verschijnt er een nieuwe 'overlay' voor pc-gamers die PlayStation-games spelen, met daarin de vriendenlijst, Trophy's, settings en het PSN-profiel. Dit komt op Windows-pc's beschikbaar via een in-game menu of door op Shift en F1 te drukken op het toetsenbord.

De pc-versie van Ghost of Tsushima bevat naast de basisgame de Iki Island-verhaaluitbreiding en de Legends-multiplayermodus. Laatstgenoemde krijgt cross-play met de PlayStation-versie. Verder kunnen pc-spelers ontgrendelde framerates, diverse grafische settings, aanpasbare muis- en toetsenbordinstellingen en ondersteuning voor ultrawide monitoren verwachten. De game ondersteunt zelfs een 48:9-resolutie voor drie monitoren. Ook Nvidia DLSS 3 en AMD FSR 3 kunnen worden ingezet voor het genereren van frames of het upscalen van de resolutie. Diverse controllers, waaronder de PlayStation DualSense, worden ondersteund.

Ghost of Tsushima verscheen in 2020 op PlayStation 4 en in 2021 op PlayStation 5 en laat spelers als samoerai Jin de Tsushima-eilanden van Japan bevrijden van een Mongoolse invasie. Het spel wordt geprezen om zijn interessante open wereld, kleurrijke graphics en odes aan de samoeraifilms. Het is waarschijnlijk dat Sucker Punch aan een vervolg op de game werkt. Daarnaast komt er een verfilming.

De PS5-versie van de Director's Cut ontving een 8 van Lars Cornelis: "Ghost of Tsushima Director’s Cut weet nergens echt te verrassen, maar voegt wel weer pakweg tien uur naadloos toe aan de toch al zo sterke hoofdgame. Iki Island pakt het beste uit het origineel en doet overal nét een schepje bovenop. Sony’s rommelige cross-gen-beleid is met deze heruitgave wel weer schrijnend zichtbaar."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De verplichting om je PSN account aan je Steam account te koppelen om Helldivers II te kunnen spelen op PC is teruggedraaid. Dit is aangekondigd met een tweet van Playstation. https://twitter.com/PlayStation/status/1787331667616829929 (EDIT, verduidelijking)

[Reactie gewijzigd door RoyVG op 6 mei 2024 - 06:45]

0
test

Yep, maar in de meeste gevallen zal de doorsnee gamer wel gewoon een PSN account aanmaken om zo van de extra's die dat oplevert, zoals PSN overlay en trophymuk etc. Alleen voor gamers uit landen waar geen PSN is was het een probleem, voor de rest niet.

0

Het probleem was ook niet zozeer het gebruik van een PSN account. Het probleem was dat dit van te voren niet gecommuniceerd is, en de game ook verkocht is in landen waar men dus wel steam toegang heeft, maar geen PSN. En daar de game dus onbruikbaar zou worden. Als men dit gewoon duidelijk van te voren vermeld had, dan had men er voor kunnen kiezen de game niet te kopen. Nu was het gewoon misleiding.

0

Voor singleplayer games was het bekend dat het optioneel was, los van de MP mode. Ik verwacht dat het bij Helldivers 2 op een gegeven moment ook verplicht zal worden. Hun tweet zegt in feiten dat het ze het on-hold hebben gezet tot nader order.

-6

Aanbevolen voor jou