Garry's Mod verwijdert alle content gerelateerd aan Nintendo

Garry's Mod verwijdert alle content gerelateerd aan Nintendo

De ontwikkelaar heeft DMCA-verwijderverzoeken van het bedrijf ontvangen

Facepunch Studios is alle content gerelateerd aan Nintendo uit Garry's Mod aan het verwijderen nadat ze DMCA-verwijderverzoeken van het bedrijf hebben ontvangen.

Dat laat de ontwikkelaar weten via een blogpost op Steam. "We vinden dit wel zo eerlijk. Dit is Nintendo's content en wat ze toelaten en niet toelaten is aan hen. Ze willen niet dat jullie met hun materiaal spelen in Garry's Mod - dat is hun beslissing. We moeten dat respecteren en verwijderen nu zoveel mogelijk."

De ontwikkelaar laat weten dat het verwijderen van alle content gerelateerd aan Nintendo een langdurig proces is, aangezien ze door twintig jaar aan materiaal moeten gaan. Ze verzoeken dan ook aan mensen die zelf materiaal gerelateerd aan Nintendo hebben geüpload dit zelf te verwijderen.

Overigens twijfelden spelers van de game er in eerste instantie nog aan of de DMCA-verwijderverzoeken wel van Nintendo zelf kwamen, maar de Facepunch heeft inmiddels bevestigd dat dit inderdaad het geval is.

Garry's Mod kwam in 2004 uit als mod voor Half-Life 2 en een paar jaar later als losstaande game. De game is een soort speeltuin voor creatievelingen om met allerlei assets bijvoorbeeld films of complete games te maken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

maybe moet je nog eens in dit artikel duiken. Nintendo heeft geen takedown request gestuurd. De mensen van Gary’s mod zijn in de stunt van een oplichter gestonken…schijnbaar. Ze wachten nog op bevestiging.

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 28 april 2024 - 07:41]

0

Aanbevolen voor jou