Update: Take-Two neemt Gearbox over van Embracer Group, ontslagen in Nederland

Update: Take-Two neemt Gearbox over van Embracer Group, ontslagen in Nederland

Een nieuwe Borderlands-game is sowieso in ontwikkeling

Take-Two Interactive neemt The Gearbox Entertainment Company voor 460 miljoen dollar over van Embracer Group.

Update: bronnen melden aan Gamer.nl dat er ondanks de overname van Take-Two Interactive ontslagen gevallen zijn bij het Nederlandse uitgeverskantoor te Amsterdam. Het is nog onduidelijk om hoeveel medewerkers het gaat, maar in ieder geval een 'flink gedeelte' van het team zou zijn ontslagen. Journalist- en Gamer.nl-redacteur Bastiaan Vroegop heeft het in zijn nieuwsbrief over 33 procent van alle werknemers.

Oorspronkelijk bericht: Dat hebben de bedrijven aangekondigd. Gearbox zal komen te vallen onder 2K Games, een uitgeverslabel van Take-Two. Oprichter en CEO Randy Pitchford blijft het bedrijf leiden. Take-Two was al de uitgever van de Borderlands-serie, een van de bekendste franchises van Gearbox.

The Gearbox Entertainment Company blijft na de overname Gearbox Software, Gearbox Montreal en Gearbox Studio Quebec behouden. Ook blijft het de eigenaar van de volgende franchises: Borderlands, Tiny Tina's Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms en Duke Nukem.

Embracer behoudt Gearbox Publishing San Francisco, dat hernoemd gaat worden. Embracer blijft Hyper Light Breaker, de Remnant-franchise en "andere onaangekondigde games" uitgeven. De uitgever blijft Cryptic Studios en daarmee Neverwinter Online en Star Trek Online bezitten. Ook de studio's Lost Boys Interactive en Captured Dimensions blijven van Embracer.

Gearbox heeft volgens het persbericht op dit moment zes "interactieve entertainmentprojecten" in ontwikkeling, waarvan vijf vervolgen op eerdere games zijn. Daar zitten sowieso een nieuwe Borderlands- en Homeworld-game bij. Tot slot is er een compleet nieuwe IP in ontwikkeling.

Naar verwachting zal de overname gedurende het eerste kwartaal van Take-Two's fiscale jaar 2025, dat eindigt op 30 juni, afgerond zijn. Er gingen al geruime tijd geruchten dat Embracer Gearbox ging verkopen en die blijken nu dus te kloppen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vijf vervolgen op eerdere games, ik hoop op een nieuwe Duke Nukem en Brothers in Arms.

2
test

Brothera in arms yes please. Weet nog dat ze toen de game van 360/ps3 tijd lieten zien en dat was zo vet die gameplay trailer. De game viel dacht ik uit eindelijke tegen.

0

Ik heb echt alle delen helemaal grijs gespeeld. Heerlijke games!

1
test

Ah damn! Dit was een van die studios die ik graag onder Microsoft had zien komen. Maar, zolang ze Borderlands blijven maken hoor je mij niet klagen. Heerlijke shooters zijn dat.

0

Aanbevolen voor jou