Sega verkoopt Relic Entertainment en ontslaat 240 werknemers

Sega verkoopt Relic Entertainment en ontslaat 240 werknemers

Ontslagen vallen vooral bij Sega Europa en Creative Assembly

Sega heeft Relic Entertainment verkocht. Het bedrijf ontslaat daarnaast 240 werknemers van diverse Britse studio's.

Dat meldt Games Industry. Relic wordt een onafhankelijke studio. De ontwikkelaar is vooral bekend van de Company of Heroes- en Dawn of War-games. Recentelijk ontwikkelde de studio nog Age of Empires 4.

Relic laat in een statement weten dat het bedrijf zijn uitgekomen games, waaronder Company of Heroes 3, blijft ondersteunen. "We zijn enthousiast over het volgende hoofdstuk van Relic."

De 240 ontslagen vallen vooral binnen Sega Europa, Creative Assembly en Sega Hardlight. Andere Britse studio's van Sega - waaronder Two Point Studios - werden niet vermeld. Creative Assembly verloor vorig jaar al werknemers na het annuleren van Hyenas.

"Deze beslissingen waren enorm moeilijk om te maken en volgen veel beraadslaging met e teams. Verandering is noodzakelijk om de toekomst van onze gamezaken veilig te stellen, en er voor te zorgen dat we de best mogelijke ervaringen aan onze spelers kunnen leveren", aldus Jurgen Post van Sega Europa.

Sinds vorig jaar vallen er opvallend veel ontslagen binnen de game-industrie bij haast alle uitgevers en ontwikkelaars. In dit achtergrondverhaal analyseert Gamer.nl de situatie en worden diverse mensen uit de industrie aan het woord gelaten.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou