'Nintendo Switch 2 is kleiner dan Steam Deck, heeft magnetische Joy-Cons'

'Nintendo Switch 2 is kleiner dan Steam Deck, heeft magnetische Joy-Cons'

De console zou dit jaar niet meer verschijnen

De nog onaangekondigde opvolger van de Nintendo Switch zou groter worden dan de huidige console van het bedrijf, maar kleiner dan de Steam Deck. Er zouden wederom Joy-Cons aan het apparaat gekoppeld kunnen worden, maar ditmaal via magneten.

Dat claimt de Spaanse website Vandal, dat eerder al correct specifieke features van de Switch Oled uitlekte. Het bedrijf claimt deze informatie van accessoiremakers te hebben gekregen, die de console alvast konden voelen door hun handen letterlijk in een gesloten doos te stoppen - ze mochten het apparaat nog niet zien.

Het formaat van de console zou dus ergens tussen de huidige Nintendo Switch en de Steam Deck zitten. Daarbij zouden de Joy-Cons terugkeren, maar in plaats van via een railssysteem zouden deze controllers via magneten aan de console vastgezet worden. Het is daardoor niet duidelijk of de Joy-Cons van de huidige Switch op de toekomstige console zullen werken. Huidige Pro Controllers zouden wel op de nieuwe console functioneren.

Tot slot meldt Vandal dat de opvolger van de Switch in ieder geval niet meer dit jaar verschijnt. Hoewel de console al af is, zou dit een strategische keuze zijn van Nintendo om een sterke line-up aan games te creëren voor de release van de console. Dat ligt in lijn met eerdere geruchten over een release in 2025.

Officieel is er nog niets bekend over de opvolger van de Switch - de console is immers nog niet aangekondigd. Het is echter aannemelijk dat Nintendo al geruime tijd aan het apparaat werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Maart volgend jaar zou een mooi release window zijn. Dit jaar nog afmaken met een paar mooie/dikke re-releases en daarnaast de Switch & bepaalde games in de uitverkoop gooien, zodat de Switch nog snel miljoenen keren over de toonbank gaat en dan door naar de Switch 2! Qua launch line-up zou ik graag een nieuwe 3D Mario, een Zelda re-release, een Donkey Kong game & MP4 willen!

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 26 april 2024 - 12:32]

0
test

Metroid Prime 4 met de launch zou fantastisch zijn.

0

Aanbevolen voor jou