Acht procent van ondervraagde ontwikkelaars werkt aan Switch 2-games

Acht procent van ondervraagde ontwikkelaars werkt aan Switch 2-games

Veel ontwikkelaars zeggen daarnaast direct of indirect betrokken te zijn bij ontslagrondes

Zo'n 8 procent van anoniem ondervraagde ontwikkelaars zegt aan games voor de volgende Nintendo-console te werken.

GDC publiceert elk jaar State of the Industry, de uitkomst van een enquête die ontwikkelaars anoniem kunnen invullen. Er zijn dit jaar meer dan drieduizend ontwikkelaars van indie- en AAA-studio's aan de tand gevoeld en dat levert allerlei interessante data op.

Zo werd er gevraagd voor welke systemen men op dit moment games ontwikkelt. Pc voert met 66 procent van alle ondervraagden de boventoon, gevolgd door PS5 (35 procent), Xbox Series (34 procent), Android (24 procent), iOS (23 procent), Switch (18 procent) en Xbox One (18 procent). Opvallend is dat de 'Switch 2' ook genoemd wordt, en dat 8 procent van de ondervraagden aangeeft games voor het platform te ontwikkelen.

Hoewel er nog niets bekend is over de opvolger van de Nintendo Switch - zelfs de officiële naam niet - gaan veel mensen er van uit dat Nintendo aan een opvolger werkt, en de uitslag van de enquête geeft aan dat sommige ontwikkelaars al games voor de console maken. Het zou daarbij kunnen dat een gedeelte van de ondervraagden niet wilde onthullen dat men aan Switch 2-games werkt. Overigens bleek uit de enquête ook dat 32 procent van alle ontwikkelaars interesse heeft in het maken van games voor het platform.

Er kwam nog veel meer interessante data uit de enquête. Zo gaf ongeveer een derde van alle ondervraagde ontwikkelaars aan dat ze het afgelopen jaar de impact van de vele ontslagrondes heeft ervaren. Het gaat om precies te zijn om 35 procent. 7 procent van de ondervraagden is zelf ontslagen. 56 procent van de ondervraagden geeft aan zich zorgen te maken over ontslagrondes dit jaar.

Ook interessant: 31 procent van de ondervraagden geeft aan zelf AI-tools te gebruiken bij game-ontwikkeling, en 18 procent meldt dat collega's dat doen. 42 procent geeft aan zich "een beetje zorgen" te maken om het gebruik van AI, en nog eens 42 procent maakt zich erg zorgen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou