Xbox zou multiplatformstrategie intern codenaam 'Latitude' geven

Xbox zou multiplatformstrategie intern codenaam 'Latitude' geven

Bedrijf zou geen limiet willen stellen over wat naar concurrerende consoles komt

Xbox zou de huidige multiplatformstrategie die de consolemaker heeft ingezet de codenaam 'Latitude' hebben gegeven. Er zouden meer multiplatformreleases volgen.

Dat claimt Jez Corden van Windows Central te hebben vernomen. In een column waarin hij vooral piekert over de richting die Microsoft met de Xbox is opgegaan en hoe dit niet past binnen het beeld dat hij van het bedrijf heeft, vertelt hij diverse dingen te hebben gehoord.

Eerder dit jaar gaf Microsoft aan diverse games die voorheen exclusief voor Xbox en pc waren, ook naar PlayStation en Switch te brengen. Tot nu toe zijn Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Pentiment en Grounded daardoor op concurrerende consoles uitgekomen. Officieel is niet duidelijk wat er volgt, al brengt het bedrijf Minecraft ook al jaren op andere systemen uit en is al bekend dat Call of Duty, dat inmiddels eigendom is van het bedrijf, ook multiplatform blijft.

Microsoft zou volgens Corden dus een codenaam voor zijn multiplatformstrategie hebben, die 'Latitude' luidt. "Meer games die eigendom zijn van Microsoft komen naar PlayStation en zijn al in ontwikkeling", zo stelt de journalist. "Op dit moment zijn het vooral logische keuzes die je waarschijnlijk verwacht."

Corden meent dat echter niets compleet uitgesloten wordt. "Ik heb gehoord dat Microsoft geen limiet stelt voor wat naar PlayStation kan komen. Dat komt allemaal vanuit Microsoft-CEO Satya Nadella en CFO Amy Hood, die de marges van elke afdeling willen verhogen."

Er gaan al een tijdje geruchten dat onder andere Gears of War, Microsoft Flight Simulator, Starfield en Senua's Saga: Hellblade 2 multiplatformfranchises en -games kunnen worden. Dit is op moment van schrijven echter nog niet bevestigd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zou graag Forza Horizon 5, wellicht ook Motersport, Halo en Flight Simulator op PS5 willen zien.

[Reactie gewijzigd door Triico op 16 mei 2024 - 12:50]

1
test

Zou allemaal kunnen, maar ik gok eerder op de ori games als een soort van bundel, starfield na de dlc launch, blade tegelijk met xbox en pc, indiana Jones na een jaar gok ik. Avowed ook na of half jaar of jaar.

0
test

Wat jij zegt zou ook best kunnen. Alleen het is gewoon afwachten.

0

Ssssssseeeeeeeeeggggggggaaaaaaaa!!!

-1
test

De grap was altijd dat MS Sega ging kopen (op woensdag) , niet dat ze zelf een Sega gingen worden...

0

ze hebben zich zelf uit de markt gezet met de gamepass je kan niet verwachten dat jouw games dag 1 op de gamepass komen en dan ook nog heel goed verkopen. Alleen de hardcore gamer of fan zal de game ook origineel halen. Voor de rest trek je toch over het algemeen voor-een-kwartje-op-de-eerste-rij publiek aan. In mijn ogen hebben ze ook een fout gemaakt om gamepass op de pc uit te brengen zo heb je weer een potentiële markt minder.

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 16 mei 2024 - 19:18]

0

Aanbevolen voor jou