'PS5 is afgelopen kwartaal bijna vijf keer zoveel verkocht als Xbox Series'

'PS5 is afgelopen kwartaal bijna vijf keer zoveel verkocht als Xbox Series'

Zo schat een gerenommeerd analist

Het afgelopen kwartaal, dat afliep op 31 maart, zouden er wereldwijd bijna vijf keer zoveel exemplaren van de PlayStation 5 zijn verkocht als van de Xbox Series X en S.

Dat schat Daniel Ahmad, een analist van Niko Partners. Hij baseert dit op de fiscale cijfers van PlayStation die gisteren naar buiten zijn gekomen. Microsoft deelt geen verkoopcijfers van consoles, maar het analistenbureau heeft waarschijnlijk toegang tot data van retailers waarmee ze een schatting kunnen maken.

Het afgelopen kwartaal zijn er 4,5 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. Als de PS5 inderdaad bijna vijf keer zoveel is verkocht als de Xbox Series-consoles, zijn er van laatstgenoemde consoles in het eerste kwartaal ongeveer 900.000 exemplaren verkocht.

Een grote verrassing is dat niet: hoewel Microsoft zoals gezegd geen hardwarecijfers bekendmaakt, liet het bedrijf onlangs wel weten het afgelopen kwartaal een daling van 31 procent in omzet rondom Xbox-hardware te zien.

Het lijkt er dan ook op dat het verschil in verkoop tussen PlayStation en Xbox alsmaar groeit. Wat dit betekent voor de toekomst van het Xbox-merk is onduidelijk, al heeft Microsoft eerder dit jaar al een aantal voorheen exclusieve Xbox-games naar concurrerende consoles gebracht. Wel gaf het bedrijf aan al te werken aan een nieuwe, krachtige console.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik dacht dat de grap was dat niemand een PS5 kon krijgen?

0
test

Voorspelling tijd: de komende jaren zullen alle games van Microsoft naar de PS5 komen. Niet tegelijk met de Xbox/PC release, maar na een jaar of twee. Dit beleid zal Microsoft doortrekken tot een paar jaar nadat de next-gen is uitgekomen, dus tot ongeveer 2030. Daarna zal Microsoft volledig multiplatform worden en alles tegelijk op PlayStation uitbrengen. De volgende Xbox console is dan ook de laatste.

2

Bold statement, maar ik denk dat je in ieder geval op korte termijn gelijk hebt. Uiteindelijk levert dat verreweg het meeste op. Ik vermoed dat de focus op streaming en cloud dan ook veel prominenter is zodat hardware minder relevant gaat zijn.

0
test

Dat gaat al veel eerder gebeuren, zoals Phil in de FTC rechtzaak al zei: als in 2027 er niet genoeg gamepass abbonees zijn gaat de stekker eruit. of dat compleet xbox en gamepass is weet ik niet maar tegen die tijd zijn ze waarschijnlijk al een volledige multiplatform publisher

0

Bijna eens met je commentaar maar ik voeg dit nog toe: dat MS zich ook gaat focussen op handheld en dat hun volgende project/console net als de Switch zal zijn. Ze willen dat je overal hun games op gamepass kan gamen.

0

Aanbevolen voor jou