Voormalige Resident Evil-regisseur wil survivalhorror achter zich laten

Voormalige Resident Evil-regisseur wil survivalhorror achter zich laten

Shinji Mikami vertrok vorig jaar bij Tango Gameworks

Shinji Mikami, de regisseur van de eerste Resident Evil-games en de oprichter van Tango Gameworks, heeft laten weten dat hij graag games buiten het survivalhorrorgenre gaat ontwikkelen.

Dat meldde hij aan het Japanse YouTube-kanaal Byking (via Automaton). Daarin praat hij uitgebreid over zijn carrière en zijn toekomstplannen.

Mikami regisseerde onder andere Resident Evil en het geprezen vierde deel in de reeks, en richtte in 2010 Tango Gameworks op waarmee hij The Evil Within en het vervolg maakte. De studio, die inmiddels van Bethesda en dus ook Microsoft is, heeft ook spellen als Hi-Fi Rush en Ghostwire: Tokyo uitgebracht. Vorig jaar vertrok Mikami bij de studio.

Aan Byking vertelt Mikami dat hij al acht jaar lang plannen had om Tango Gameworks te verlaten, maar dat hij zich verantwoordelijk voelde voor de andere werknemers en games die in ontwikkeling waren. Daarbij zou hij weg zijn gegaan van Tango om zich los te breken van het survivalhorrorgenre. Hij liet daarnaast weten dat hij graag een omgeving wil creëren waarin jongere game-ontwikkelaars ervaring kunnen opdoen en waar games een kortere ontwikkelcyclus hebben.

Waarschijnlijk gaat hij dat doen met Kamuy Inc. Eerder dit jaar bleek dat hij deze studio onlangs heeft opgericht. Meer details zijn er echter nog niet.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou