Voormalige GTA-ontwikkelaar vreest niet dat Grand Theft Auto 6 'woke' wordt

Voormalige GTA-ontwikkelaar vreest niet dat Grand Theft Auto 6 'woke' wordt

Hij noemt de aanwezige seks in de trailer wel 'wat banaal en overdadig'

Obbe Vermeij, de voormalige technical director van Rockstar North, heeft laten weten dat de eerste trailer van Grand Theft Auto 6 zijn zorgen over een 'woke' game heeft gesust.

Dat meldt hij in een interview met AD. Hij meldt daar dat hij vreesde voor een 'woke' game toen bekend werd dat er een vrouwelijk hoofdpersonage in de game zit. "Toen ik voor het eerst hoorde dat ze dit van plan waren, dacht ik: O, o, als dat maar goed gaat. Er zijn veel spelletjes te woke geworden, omdat de vrouwelijke hoofdpersoon bijna niet kan verliezen en allerlei superkrachten heeft. Dat is hier helemaal niet het geval, dit is denk ik een goed verhaal met goede personages.” Woke verwijst naar het zich bewust zijn van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving.

Over de vorige week uitgekomen trailer zegt Vermeij: "Ik heb de trailer al heel vaak bekeken om alle details er goed uit te kunnen vissen. Alle seks die er in zit is wel wat banaal en overdadig. Mijn puberkinderen tonen nog niet echt interesse in de game, dus ik ga ze natuurlijk ook nog niet die kant op sturen."

Vermeij kwam onlangs nog onder de aandacht toen hij op zijn blog een kijkje in de keuken gaf van zijn werkzaamheden bij Rockstar - onder andere over het geannuleerde Agent. Kort daarna haalde hij zijn blog op aanvraag van de ontwikkelaar weer offline. Over zijn blog vertelt hij: "Het leek me leuk om eens te vertellen hoe het er twintig jaar geleden aan toeging en had verwacht dat het hooguit duizend keer per dag zou worden gelezen. De teller liep op naar 150.000 lezers per dag en ik hoorde dat oud-collega’s het vervelend vonden dat ze het verhaal niet vanuit hun oogpunt konden vertellen."

In 2014 interviewde Gamer.nl Vermeij al. Het uitgebreide interview is hier te vinden. Hieronder is de eerste trailer van Grand Theft Auto 6 nog eens te zien.

Watch on YouTube
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoofdpersonage is een vrouw, ze zijn wel degelijk meegegaan met de hype. Maar ik vermoed dat er nog een mannelijk Hoofdpersonage is, dus dan is het wel redelijk in balans.

0

Ik vind het persoonlijk al raar dat er gepraat moet worden over het feit dat de game een vrouwelijke hoofdpersoon heeft, waarom is dat een discussie?

-1
test

Is het ook niet maar voor figuren als dat simpeltje boven je is het kennelijk al een teken dat Rockstar toe heeft gegeven aan het woke gebeuren. Wat natuurlijk belachelijk is want een vrouwelijke hoofdpersoon is net zo normaal als een mannelijke.

-4
test

GTA heeft nooit een vrouwelijke hoofdpersoon gehad, dus zo normaal is het niet. En ik heb het hier alleen over GTA, ter verduidelijking.

1
test

@Lavandou Dat het afwijkt van het gebruikelijke wil niet zeggen dat het niet normaal is.

-1
test

@LAVANDOU GTA 1 & 2 gaf je de keuze uit een vrouwelijk of mannelijk hoofdpersoon, dus is het niet helemaal waar wat je zegt. @IEDEREEN DIE EEN PROBLEEM MAAKT Overigens blijft hetzelfde punt gelden: Wat is je probleem? Heb je geen inlevingsvermogen? Kun je je alleen inleven in een *mannelijke* crimineel/maniak/gestoordeling?

[Reactie gewijzigd door Larafin op 11 december 2023 - 10:54]

-2
test

Deze gebruiker is verwijderd

1

Aanbevolen voor jou