'PS5 Pro verschijnt in september, gebruikt Sony's eigen versie van DLSS'

'PS5 Pro verschijnt in september, gebruikt Sony's eigen versie van DLSS'

Aldus journalist Jeff Grubb

In of rond september 2024 zou er een Pro-versie van de PlayStation 5 uitkomen die van Sony's eigen versie van DLSS zou gebruikmaken.

Dat claimt Giant Bomb-journalist Jeff Grubb te hebben vernomen. Eerder dit jaar maakte Insider Gaming al tweemaal melding van een PlayStation 5 Pro-release in 2024, en Grubb claimt nu dat hij dit kan beamen. Hij meldt dit in onderstaande video vanaf de vierentwintigste minuut.

"Die PS5 Pro-leak is zo goed als zeker gebaseerd op wat ik nu weet, en ik ben natuurlijk niet de enige die dit claimt, maar ik kan het in ieder geval ook bevestigen." Grubb vermoedt dat de nieuwe versie van de console in september 2024 verschijnt.

"De huidige specificaties zijn gebaseerd op allerlei mogelijkheden, omdat ze nog niet vastliggen. Een belangrijk onderdeel wordt Sony's eigen versie van DLSS, waarbij ze hun eigen machine learning gebruiken om de beeldkwaliteit te verbeteren. Op die manier kan de console games op een erg hoge resolutie en erg hoge framerate afspelen."

DLSS staat voor 'deep learning super sampling' en is een technologie die Nvidia op pc gebruikt om met AI de resolutie en grafische kwaliteit van games te verbeteren zonder dat daar betere hardware voor nodig is. Volgens eerdere geruchten maakt Nintendo ook gebruik van een versie van DLSS voor een mogelijke Switch-opvolger.

Hoewel Sony de komst van de PlayStation 5 Pro nog niet bevestigd heeft, gingen er gelijktijdig met de geruchten over de Pro ook geruchten over een kleinere versie van de PS5. Dit najaar zijn dan ook twee nieuwe PS5-modellen uitgekomen die kleiner zijn dan het oorspronkelijke model. Eentje komt met een loskoppelbare diskdrive.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi, ik ben benieuwd wat het gaat worden. Tot nu toe nog niet echt veel redenen gevonden om over te gaan tot aanschaf van een ps5. Vermaak me nog prima met de ps4 pro. Hopelijk wordt ie niet veel groter dan de huidige ps5, wat een enorm bakbeest is dat zeg..

[Reactie gewijzigd door BertThaBest op 15 december 2023 - 15:40]

1
test

Ik hoopte al dat ie volgend jaar zou komen dan ga ik em zeker aanschaffen. Ik wil voor geen meter GTA6 missen.

1

Aanbevolen voor jou