Nog meer mogelijke specificaties voor PlayStation 5 Pro uitgelekt

Nog meer mogelijke specificaties voor PlayStation 5 Pro uitgelekt

De cpu zou hetzelfde blijven, maar wel een 'High CPU Frequency Mode' bevatten

Er zijn nog meer mogelijke specificaties voor de PlayStation 5 Pro gedeeld.

Afgelopen week kwamen er mogelijke specificaties naar buiten - eerst via YouTube-kanaal Moore's Law en daarna via Insider Gaming. De PlayStation 5 Pro zou bijvoorbeeld 45 procent sneller kunnen renderen dan de huidige PS5, en de ray-tracing zou daarbij twee of drie keer zo gedetailleerd zijn - in sommige gevallen zelfs vier keer zo gedetailleerd. De console zou 33,5 teraflops bevatten en 'PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling' gebruiken om games met AI te upscalen. Dat laatste zou worden aangedreven door een 'AI Accelerator', waarbij 67 TFLOPS worden ingezet.

Inmiddels heeft Insider Gaming een nieuw artikel online geplaatst met nog meer details. Zo zou de cpu van de console dezelfde zijn als die in de reguliere PS5, al zou er wel een 'High CPU Frequency Mode' zijn waardoor de gpu ongeveer tien procent beter draait. Verder zou het systeemgeheugen met 28 procent toenemen - van 448GB per seconde naar 576GB per seconde. Het geheugen zou ook efficiënter zijn en daardoor mogelijk nog sneller kunnen functioneren.

Verder zou de console net als de huidige PS5-modellen die verkocht worden een diskdrive hebben die losgekoppeld kan worden. Net als de huidige PS5 zou de Pro-versie ook een terabyte aan ssd-opslag bevatten.

Geruchten over een mogelijke Pro-versie van de PS5 doen al geruime tijd de ronde. Sony zelf heeft vooralsnog niets bevestigd. Bekijk hier alle geruchten over de PS5 Pro.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben heel benieuwd of ze deze dit jaar al gaan releasen. Die specs zijn wel echt ver boven mijn verwachting. Met GTA 6 voor de deur, is dit wel echt een sicke move van Sony.

1
test

Ik ben vooral benieuwd naar de prijs. Ik zou het niet raar vinden als je al snel aan €700 moet gaan denken.

-1
test

ik hoop het zo.... ik zou 700 euro echt een prima prijs vinden... alles onder de 850 euro voor de ps5 pro vind ik rendabel denk ik zo met zulke specs. echt zin in !

1

Voor dergelijke specs mag je dat ook wel verwachten.

0

Ik denk dat de scalpers alweer klaar zitten om deze groot in te kopen en de prijs nog verder op te stuwen. Je ziet het aan de Portal, deze is zogenaamd uitverkocht maar marktplaats staat er ondertussen weer helemaal vol mee, allemaal scalpers. Als Sony daar nou wat aan zou doen zouden ze zelf ook niet denken dat het apparaat heel populair is. Maar wel lekker voor de aandeelhouders

0

En hoe denk je dat te gaan oplossen als bedrijf? Verkocht is verkocht namelijk. Geen enkel bedrijf gaat serieus resources steken om scalpers geheel tegen te houden. Enige wat je kan doen is een enkele device aanschaffen via PlayStation. Maar dan nog als jij het verkoopt dan doe je daar niks aan. Allemaal makkelijk om te roepen, maar zo werkt het niet natuurlijk. Buiten dat verkoopt het wel goed.

0
test

Hopelijk dit najaar release!

1

Aanbevolen voor jou