Gerucht: PlayStation 5 Pro komt in november 2024 uit

Gerucht: PlayStation 5 Pro komt in november 2024 uit

Console zou de codenaam 'Project Trinity' dragen

Volgens een nieuwe reportage verschijnt een 'PlayStation 5 Pro' in november 2024.

Dat claimt Key To Gaming in een artikel dat vervolgens gedeeld werd door Insider Gaming. De console zou de codenaam Project Trinity dragen - eerdere PlayStation-consoles hadden ook al codenamen gerelateerd aan The Matrix.

Sony zou al demonstraties aan ontwikkelaars houden en de meeste studio's zouden rond november dit jaar een development kit ontvangen. De krachtigere versie van de PS5 zou dan ook in november 2024 uit moeten komen.

Onder de streep zou de PlayStation 5 Pro meer framerates per seconde dan de reguliere PS5-modellen moeten kunnen weergeven. Ook zou de fps stabieler zijn in 4K, en zou er een '8K performance mode' beschikbaar komen. Daarnaast zou de weergave van ray tracing verbeterd worden. Volgens het artikel richt Sony zich na de release van de PS5 Pro op de interne ontwikkeling van de PlayStation 6.

Er gaan al langer geruchten over een mogelijke Pro-editie van de PlayStation 5, al heeft Sony vooralsnog niets bevestigd. Eerder dit jaar claimde Insider Gaming al dat de PS5 Pro in het najaar van 2024 verschijnt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Was sceptisch bij de PS4 Pro maar uiteindelijk bleek het een mooie toevoeging waar ik erg blij mee was. Dus waarschijnlijk zal ik ook een PS5 Pro op release in huis halen.

2
test

8k in gaming yeah right, net als ps4 pro native 4k kon maar was ook vaak checkerboard of dynamic resolution. Geloof er niks van dat ze 8k aankunnen 4k met hogere fps is voor mij al prima en liefst 4k 60 met Ray tracing of 4k 120 fps., 8k doet niks voor me

1
test

Die claim van 8K lijkt mij ook behoorlijk vergezocht. Zal in ieder geval niet om een native resolutie gaan, als dat daadwerkelijk het streven van PlayStation of AMD is. Lijkt me eerder een kwestie van een soort ingebakken laag upscaling met FSR 2.0, of tegen die tijd alweer FSR 3.0.

0
test

Dat of checkerboard rendering, maar ook dat allemaal is zwaar voor de gpu leg dan focus op 4k 60 met Ray tracing of zo en 4k 120 of hoger. Dat zal ik meer toejuichen.

0
test

Het probleem is niet dat hardware niet in staat is om games in een 8k resolutie te draaien. Games worden simpelweg steeds groter en complexer. Pacman is prima in 8K te spelen. Maar een game als Starfield niet. Je hebt zo'n enorme krachtpatser nodig om zware games soepel in 8K te laten draaien. Geen pc kan dat momenteel. Zelfs niet met een duo SLI setup. Ja misschien dat een supercomputer van een half miljoen euro dat wel kan.

1
test

Tektwo-1 nou een super computer van half miljoen is niet helemaal waar de 4090 kan al veel games op 8k afspelen, alleen praat je wel over een gpu van bijna 2000 euro laat staan als je er 2 hebt. Check tweakers review maar van 4090 op 8k

1
test

@Hulstpower, ja mits je DLSS3 aan hebt staan. Dat had ik niet door. Dat is wel een game changer idd DLSS. maar zonder die techniek, no way! Ik wacht zelf op de AMD RX 7990 XTX. Die schijnt de 4090 van de troon te gaan stoten, totdat de 4090 TI komt. Maar een game als Cyberpunk 2099 in 8K 60 FPS, zie ik niet gebeuren op een console van 700 piek. Mits er een nieuwe FSR wordt gelanceerd die gelijk is aan DLSS3. Dan nog zal 8k lastig worden verwacht ik.

0

Aanbevolen voor jou