Gerucht: Games die in 4K en 60 fps op PS5 Pro draaien krijgen speciaal label

Gerucht: Games die in 4K en 60 fps op PS5 Pro draaien krijgen speciaal label

Er was ook al een speciaal label voor bepaalde games op de PS4 Pro

PlayStation 5-games die aan bepaalde eisen zouden voldoen zouden wanneer de PlayStation 5 Pro uitkomt een speciaal label ontvangen.

Dat claimt Insider Gaming te hebben vernomen. Sony zou het label intern op dit moment 'Trinity Enhanced' noemen, naar de codenaam van de PS5 Pro. Sommige PS4-games kregen toen de PlayStation 4 Pro uitkwam ook een speciaal label voor wanneer ze het uiterste uit de console haalden.

Om een PS5 Pro-label te ontvangen zouden games een grafische modus exclusief voor de PS5 Pro moeten kunnen draaien. In deze grafische modus moeten games - in ieder geval opgeschaald met AI - in 4K afgespeeld worden. Ook moeten de spellen in een constante 60 frames per seconde weergegeven worden. Verder moeten er verbeterde ray tracing-effecten worden weergegeven.

Games kunnen daarnaast een 'PS5 Pro Enchanced'-label ontvangen, bijvoorbeeld wanneer de resoluties of framerates van games verhoogd worden ten opzichte van hoe ze op de reguliere PS5 draaien.

Sony heeft vooralsnog niet officieel een PlayStation 5 Pro aangekondigd, maar er gaan al geruime tijd geruchten over de komst van de console aankomend najaar. Eerder deze maand lekten er mogelijke specificaties van de console uit.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou