Analisten verwachten PlayStation 5 Pro in tweede helft van dit jaar

Analisten verwachten PlayStation 5 Pro in tweede helft van dit jaar

De console zou onder andere ter voorbereiding van Grand Theft Auto 6 zijn

Meerdere analisten verwachten dat een Pro-versie van de PlayStation 5 in de tweede helft van dit jaar wordt uitgebracht.

Dat meldt CNBC. De uitgave van de Pro-versie is bedoeld om meer mensen geïnteresseerd te maken in de PS5 en krachtige hardware te hebben liggen voor wanneer Grand Theft Auto 6 in 2025 uitkomt.

Serkan Toto van Kantan Games: "Over het algemeen is men het er over eens dat Sony de release van een PS5 Pro voor de tweede helft van 2024 voorbereid. Sony wil sterke hardware klaar hebben liggen voor wanneer Grand Theft Auto 6 in 2025 uitkomt, een release die zeker een hart onder de riem is voor de complete game-industrie."

Er gaan al geruime tijd geruchten over een mogelijke PlayStation 5 Pro. Afgelopen zomer werd als releasemaand al november 2024 aangedragen. De console zou de codenaam Project Trinity dragen en al aan ontwikkelaars zijn getoond.

Onder de streep zou de PlayStation 5 Pro meer framerates per seconde dan de reguliere PS5-modellen moeten kunnen weergeven. Ook zou de fps stabieler zijn in 4K, en zou er een '8K performance mode' beschikbaar komen. Daarnaast zou de weergave van ray tracing verbeterd worden. Officieel is vooralsnog niets bevestigd door Sony.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben eigenlijk wel benieuwd naar potentiele specificaties van de hardware. Gezien ze het over verbeterde ray tracing hebben zou dat kunnen duiden op een nieuwere generatie AMD hardware. Dat zou wat kosten betreft alleen ook duurder uitvallen dan lijkt me. Ook de prijs zal me dus gaan benieuwen. Als het meer dan 600 euro gaat zijn betwijfel ik of veel mensen het gaan kopen.

-4

ik ken er al 1

4

Maak er maar 2 van, geld ligt al klaar....

3

hardware is misschien duurder dan huidige hardware nu, maar gezien de leeftijd van de machine was het destijds ook "duurder" dan nu en in deze oplage.. Daarnaast is het verdienmodel niet de hardware. Maar de games en de licenties die er op zitten. Daarom zijn deze stukken duurder dan een pc variant.

1

Ik weet het niet, misschien ligt het aan mij, maar op het moment dat jij over playstation begint te praten kan ik je al niet serieus nemen.

3

Dat heb ik vooral met mensen die een review gaan afzeiken van een game die ze zelf nog geen minuut gespeeld hebben alleen maar omdat die game een exclusive is voor een console waar ze een bloedhekel aan hebben.

-3

@rutte Gelukkig voel ik mij niet aangesproken. Je heraalt dit verhaal zo vaak? Wil je mijn xbox-username hebben die ik op mijn series x gebruik? Ik wil je vast wel toevoegen als vriend!

[Reactie gewijzigd door Liquidshake op 20 februari 2024 - 12:26]

0

Nee hoor gaat niet om jou maar eerder om het algemene gedrag hier op deze website. Je ziet het al aan de minnetjes hier hoe kinderachtig mensen zijn. Blijkbaar is het minnen van een reactie van iemand die ze niet mogen een geluksmomentje voor een aantal mensen. Stel je voor dat je levensgeluk daar vanaf hangt. En een goed cijfer voor een exclusieve game op een console van een ander merk waar zij het liefst op gamen doet ze blijkbaar zoveel pijn dat ze blijkbaar onzin moeten spuien over die game zonder die gespeeld te hebben. En niet eens doorhebben hoe dom ze daadwerkelijk overkomen. RIYAKUYA plaatst gewoon een normale reactie over het onderwerp en wordt gemind, jij neemt hem op de hak en wordt geplust. Dat is het algemene niveau hier. En nogmaals ik heb het niet over jou of over mensen van een bepaald 'kamp' maar algemene kinderachtige gedrag hier op deze website. En nee ik hoef ook niemand zijn Xbox-username, ik wil niet het risico lopen een mafkees van deze website tegen te komen terwijl ik rustig aan het gamen ben.

[Reactie gewijzigd door op 20 februari 2024 - 12:39]

-3

Totaal niet nodig, maar komt direct in huis. Preorder staat al

1

Aanbevolen voor jou