Steam weert sommige games die gebruikmaken van AI-assets

Steam weert sommige games die gebruikmaken van AI-assets

Daar is een ontwikkelaar achtergekomen

Het lijkt er op dat Valve op dit moment sommige games met door AI gegenereerde assets weert van Steam.

Ontwikkelaar Simon Carless heeft op Twitter een paar weken oude Reddit-post aan het licht gebracht waarin een ontwikkelaar zijn frustratie uit over het feit dat zijn game niet werd toegelaten op Steam.

De ontwikkelaar in kwestie meldde dat Valve een bericht stuurde waarin het meldde dat er assets in de game zaten die door een AI gegenereerd zijn en - bedoeld of onbedoeld - leunen op bestaande IP van andere bedrijven. "Aangezien legale eigendom van dergelijke door AI gegenereerde art onduidelijk is, kunnen we je game niet verkopen zolang het deze assets bevat, tenzij je kunt bevestigen dat je de eigenaar bent van alle rechten op de IP die gebruikt is om de AI te trainen de assets te creëren."

De ontwikkelaar zelf geeft toe dat hij (tijdelijk) door AI gegenereerde assets in zijn game heeft gebruikt. Waar ontwikkelaars volgens de persoon in kwestie normaal binnen één of twee dagen een reactie van Valve krijgen wanneer men een game te koop wil zetten, duurde het ditmaal langer dan een week. "Het lijkt er dan ook op dat Valve nog geen standaard regeling voor met AI gegenereerde games heeft, en ik heb meerdere games online gezien die expliciet het gebruik van AI benoemen. Maar op dit moment lijkt (Valve) behoedzaam te zijn, en liever geen AI-content te willen publiceren. Pas dus op, ontwikkelaars."

Het gebruik van AI in games en daarbuiten is op dit moment controversieel. De AI wordt meestal een grote hoeveelheid content van een brede groep creators voorgehouden, waar van wordt geleerd en waar de AI na input van een persoon 'eigen creaties' van kan produceren. De vraag is dan ook in hoeverre door AI gemaakte assets daadwerkelijk uniek zijn. Daarbij kan het volgens sommigen een bedreiging vormen voor de werkgelegenheid in vele sectoren. Toch zijn er al diverse games die gebruikmaken van met AI gemaakte assets - High on Life is daar een bekend voorbeeld van.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch knap dat er bij Valve een techniek of process is dat dit controlleerd.

0
test

Goede zaak, maar dit ook echt daadwerkelijk implementeren lijkt me een onmogelijke zaak. Valve gaat natuurlijk geen mensen aannemen om door elke game te gaan om te zien of er iets in zit wat door AI gemaakt is, en AI is nu toch al een tijdje zo goed dat je het verschil tussen iets wat door een mens en iets wat door AI is gemaakt niet eens ziet. Alleen bij echte dingen kan je het soms nog wel is zien, laat je de AI een mens maken zit er misschien een oog of oor scheef, of laat je een bos maken zweeft er misschien ergens een boom. Maar de wat artistiekere stukken zijn echt niet te onderscheiden.

0

Aanbevolen voor jou