Escape from Tarkov-spelers boos over dure editie met exclusieve modus

Escape from Tarkov-spelers boos over dure editie met exclusieve modus

Ook bevat de editie diverse pay-to-win-elementen

Fans van de tactische multiplayershooter Escape from Tarkov hebben zich negatief uitgelaten over een nieuwe, dure bundel van de game met daarin onder andere een exclusieve modus.

Het gaat om de zogeheten The Unheard Edition, die voor 250 dollar over de toonbank gaat. Naast de game zit er in deze bundel ook een exclusieve PvE-modus, die vooralsnog dus alleen beschikbaar is door deze editie te kopen. Ook zitten er diverse upgrades in die volgens spelers onder 'pay-to-win' zouden vallen. Denk aan een grotere 'stash' om meer loot in op te slaan en verbeterde skills.

Spelers zijn boos omdat zij al geld hebben betaald voor andere edities van de game en dus alleen deze nieuwe content kunnen ontvangen door 250 dollar neer te leggen. Daarbij hebben sommigen van hen eerder ook al de Edge of Darkness-edition van de game gekocht, een editie van 100 dollar met een seizoenspas waarmee men toegang zou krijgen tot alle toekomstige dlc.

Op Discord (via VGC) meldde community manager Daniel Mavlyuberdinov echter dat de PvE-modus niet telt als dlc. "Het is een unieke feature van de nieuwe editie. Dlc betekent extra downloadbare content. PvE is een feature en een gamemodus. Alleen maar omdat jullie allemaal willen dat het dlc wordt, betekent nog niet dat het dat ook is. Het is een gamemodus voor de nieuwe editie van de game."

Als gevolg van de kritische berichten van spelers zijn de meeste kanalen van de officiële Discord van de game tijdelijk gesloten. Het Reddit-kanaal van de game niet: daar hebben moderators zelfs laten weten dat bezoekers vrij spel hebben om hun frustraties te uiten.

Inmiddels heeft de ontwikkelaar aangekondigd van plan te zijn Edge of Darkness-eigenaren te compenseren met extra features, waaronder een halfjaar toegang tot de PvE-modus en een hogere prioriteit tijdens matchmaking. Dit werd door de fanbase echter ontvangen met nog meer kritiek, omdat het om tijdelijke toegang en nog meer betaalde voordelen gaat.

In dit artikel uit 2020 legt Gamer.nl-redacteur Ron Vorstermans uit wat Escape from Tarkov precies inhoudt.

Escape from Tarkov

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een smerige praktijken. Zeker als je die 100€ versie al gekocht hebt. Het is nooit genoeg voor de aandeelhouders.

1
test

Corporate greed at its finest.. Walgelijk gewoon.

1

Aanbevolen voor jou