Nvidia-werknemer bevestigt mogelijk bestaan chip voor Switch 2

Nvidia-werknemer bevestigt mogelijk bestaan chip voor Switch 2

Een uitgelekte opmerking van een werknemer van Nvidia wijst mogelijk op het bestaan van een nieuwe mobiele chip die in de opvolger van de Nintendo Switch gebruikt gaat worden.

Op de subreddit GamingLeaksAndRumours werd het interne bericht van de werknemer gedeeld. Daarin wordt het bestaan van de Tegra239-chip genoemd. Vorig jaar claimde prominente Nvidia-lekker kopite7kimi al dat deze chip in de Switch 2 zou komen. De huidige Switch-modellen lopen op de Tegra214-chip.

Eerder lekten al mogelijke andere details over de opvolger van de Switch uit. Zo zou de GPU gebaseerd zijn op Ampere, dezelfde architectuur als die uit Nvidia's RTX 30-kaarten. Dat zou betekenen dat zowel ray tracing als DLSS 2.2 tot de mogelijkheden behoren.

Hoe dan ook is er officieel nog niets bekend over een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch. Nintendo heeft vooralsnog allerlei games voor de huidige Switch aangekondigd die dit en volgend jaar uitkomen, waaronder The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Bayonetta 3 en Pokémon Scarlet en Violet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo lang Nintendo niks bevestigd neem ik dit met een korrel zout.

0

@Snafu9 Waarom? Natuurlijk is Nintendo al bezig met een opvolger te ontwerpen. Maar dat betekent niet dat deze in de komende twee jaar uitkomt.

0
test

@gimbal2 De vraag is ook of de opvolger weer eenzelfde hybride console a la de Switch wordt. Nintendo staat er immers op bekend dat zij de laatste console-generaties bij vrijwel elke nieuwe console met een eigen twist probeert te komen en nooit zomaar eenzelfde opvolger van een console maakt. En waar zij dat bij de WiiU wel deed, pakte dat weer niet zo goed uit, zodanig dat veel van de WiiU-games alsnog hun succes kregen op de -wel- succesvolle Switch.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@gimbal2 We hebben genoeg geruchten gehad die uiteindelijk niet waar waren. Ik wacht lekker af als Nintendo wat aankondigt en dan de specs zien. Natuurlijk zijn ze bezig met een opvolger maar de laatste tijd hebben we veel geruchten gehad dat er een Switch Pro zou komen en noem maar op. Uiteindelijk kregen we van Nintendo een Oled versie. Terwijl de geruchten zeiden dat er veel betere specs zouden komen. Daarom neem ik geruchten over Nintendo niet meer zo serieus en wacht ik lekker op Nintendo zelf.

0
test

Het zou tijd worden maar ik verwacht een nieuwe switch op zijn vroegst in 2024

0
test

@Real13 Ja ik verwacht het ook niet eerder. Ik gok nog steeds op een release ergens tussen september en december 2024.

0
test

@Real13 Sowieso na alle Mariokart 8 DLC, dat loopt tot eind 2023 dus ik denk idd in 2024.

0
test

@Mmo-veteran Ah, kijk, een sterk argument! :) Dan kunnen ze Super Mario Kart 8 Deluxe met alle DLC uitbrengen op de opvolger van de Switch.

0

Aanbevolen voor jou