'Mobiele versie van Elden Ring in ontwikkeling bij Tencent'

'Mobiele versie van Elden Ring in ontwikkeling bij Tencent'

Bedrijf kocht in 2022 aandelen van FromSoftware

Tencent zou werken aan een smartphoneversie van Elden Ring.

Dat claimt het betrouwbare Reuters te hebben vernomen van drie mensen die bekend zijn met de plannen. Het bedrijf zou in 2022 de licentierechten op de game van FromSoftware hebben verkregen en een team van enkele tientallen mensen hebben samengesteld om een prototype te maken van een mobiele versie. Er zou echter maar langzaam progressie worden geboekt aan het spel.

Tencent kocht in 2022 iets meer dan zestien procent in aandelen van FromSoftware. Toen werd echter niet aangekondigd dat het Chinese bedrijf een smartphoneversie van Elden Ring overwoog.

Volgens het Reuters-verhaal is Tencent van plan om er een free-to-play-game met in-game aankopen van te maken. Dit zou echter haaks staan op het design van het spel, en daardoor zou de ontwikkeling stroef verlopen.

Officieel is er nog niets bevestigd. Spelers van Elden Ring wachten inmiddels al geruime tijd op uitbreiding Shadow of the Erdtree, die volgens geruchten binnenkort zou kunnen uitkomen.

Elden Ring verscheen in februari 2022 voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Het is de eerste soulslike van FromSoftware met een open spelwereld. De game is een groot succes: critici bejubelden het spel en de game werd op diverse plekken uitgeroepen tot game van het jaar.

Gisteren kwamen er berichten naar buiten dat Tencent een mobiele Nier-game zou hebben geannuleerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou