Nieuwe metroidvania Animal Well sinds vandaag verkrijgbaar

Nieuwe metroidvania Animal Well sinds vandaag verkrijgbaar

De eerste game van de uitgever opgericht door Videogamedunkey

De metroidvania Animal Well is vandaag uitgekomen.

Een paar weken geleden werd de releasedatum al aangekondigd, maar het spel - waar door fans van indiegames al geruime tijd naar wordt uitgekeken - is vandaag uitgekomen.

Animal Well valt vooral op door de tweedimensionale pixel-art. Spelers moeten allerlei puzzels oplossen in een surreëel en gevaarlijk labyrint die gevuld is met vreemde dieren. Sommige dieren zijn vriendelijk, maar sommigen juist gevaarlijk.

De game is ontwikkeld door Shared Memories, bestaande uit één ontwikkelaar genaamd Billy Basso. Hij heeft zeven jaar lang gewerkt aan het spel en heeft twee jaar geleden ontslag genomen bij zijn reguliere werk om de game af te maken.

Animal Well is daarnaast de eerste game die wordt uitgebracht door Bigmode, de uitgever die YouTuber Jason 'Videogamedunkey' Gastrow samen met zijn vrouw heeft opgericht.  Het label is in leven geroepen om verschillende indiegames uit te geven die de moeite van het spelen waard zouden zijn.

Animal Well is beschikbaar op PlayStation 5, Nintendo Switch en Steam en kost 24,50 euro. Het spel wordt ook volledig ondersteund op Steam Deck. De game is ook beschikbaar via PlayStation Plus Extra en Premium.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

metroidvania ... ? is dit soort spinoff van Metroid?

0
test

Nee, metroidvania is een aanduiding voor een genre/specifiek soort spellen, waarbij de grondbeginselen grotendeels zijn gelegd door zowel Metroid als Castlevania. Vandaar de samenvoeging metoridvania.

0

Ik heb de reviews gezien/gelezen en deze pak ik later nog wel een keer mee, want ik heb m'n portie Metroidvania's wel even gehad na PoP: The Lost Crown (hele vette game) en ZAU (oké/prima game). Ik zet 'm in ieder geval op m'n wensenlijstje.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 10 mei 2024 - 06:21]

0

Aanbevolen voor jou