Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Third-person Call of Duty speelde zich af tijdens Vietnamoorlog

15 mei. 2014 15:30 / Gewijzigd 15 mei. 2014 16:35 / Door: Swieb / 14 reacties / Bron: Game Informer

Voordat Modern Warfare 3 in de winkel lag, werkte het pas opgerichte Sledgehammer Games aan een third-person spin-off van Call of Duty, dat zich afspeelde tijdens de Vietnamoorlog. Dit vertellen Sledgehammer-oprichters Glen Schofield and Michael Condrey in een interview met Game Informer.

De twee oprichters zijn verantwoordelijk voor Dead Space van Visceral Studios en namen die ervaring mee naar de ontwikkeling van Call of Duty. De spin-off zou zich afspelen in Cambodja, waar spelers op hun hoede moeten zijn voor boobytraps terwijl ze jungles doorkruisen. "We hadden de ondergrondse tunnels en we hadden echt van die Dead Space-momenten. Dat bedoelen we niet in de zin van science fiction, maar dat het een angstaanjagende oorlog was voor [Amerikaanse soldaten]", aldus Schofield.

Het team werkte zo'n zes tot acht maanden aan het project: "Ik zat al lekker in het verhaal. We hadden een paar hele gave gamemechanieken". Schofield en Condrey besloten de Call of Duty-game echter te laten liggen toen ze de kans kregen om met Infinity Ward aan Modern Warfare 3 te werken. Infinity Ward kreeg in die periode te maken met het vertrek van Vince Zampella en Jason West en had hulp nodig met het nieuwe hoofddeel in de militaire shooter-reeks. "We hadden dolgraag [de spin-off] gemaakt. We zaten in een omgeving waar we van genoten, maar hoe valt dat te vergelijken met de first-person kaskraker van 2011?"

Impopulair

Achteraf betreuren Schofield en Condrey het niet dat ze de Vietnam-setting hebben gelaten voor wat het is. Schofield: "Toen we het onderzochten, ontdekten we dat het in de rest van de wereld 'Amerika's oorlog' wordt genoemd. Niet die van Vietnam. Wij waren de enigen die het de Vietnamoorlog noemen. Het is nogal impopulair, en we begrepen niet helemaal wat dat inhield voor de marketing."

Momenteel werkt Sledgehammer Games aan Call of Duty: Advanced Warfare, dat zich afspeelt in de nabije toekomst. De nieuwste telg in de Call of Duty-familie verschijnt op 4 november voor de Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Over een versie voor de Wii U is nog niets bekend.

'Disney Infinity 2.0 verschijnt in augustus, bevat Marvel-personages'

18 apr. 2014 12:55 / Gewijzigd 18 apr. 2014 12:55 / Door: Swieb / 4 reacties / Bron: Eurogamer.net

Disney Infinity 2.0 bevat Marvel-personages en verschijnt in augustus van dit jaar. Dit stond in een inmiddels verwijderd bericht op de officiële fansite van Disney.

Het bericht is nog te lezen via Google Cache, maar bevat volgens Disney foutieve informatie. Het mediabedrijf kondigt aan op 30 april met meer nieuws over Disney Infinity te komen en besluit met "Get ready to assemble", waarmee het verwijst naar The Avengers van Marvel. Mogelijk heeft de foutieve informatie daarom enkel betrekking op de genoemde releasemaand.

Vorige maand maakte Disney nog bekend dat 700 werknemers van de interactieve afdeling hun baan kwijtraakten. De meeste ontslagen vielen bij de verliesdraaidende social games-divisie. Disney liet weten zich voortaan te richten op langdurige winstgevendheid en wil daarom minder games per jaar uitbrengen.

Harmonix: 'Rock Band en Dance Central keren terug'

14 apr. 2014 10:03 / Gewijzigd 14 apr. 2014 10:03 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Gamespot

Het is de bedoeling dat er nieuwe games in de Rock Band- en Dance Central-franchise verschijnen. Dat meldt ontwikkelaar Harmonix op PAX East.

De CEO van de studio, Alex Rigopulos, meldt dat Rock Band en Dance Central hem nauw aan het hart liggen. "En we hebben grootse plannen om ze met veel furore terug te brengen in de aankomende consolecyclus." Concrete aankondigingen kon Harmonix echter niet doen. 

Harmonix werkt op dit moment aan de muzikale Disney-game Fantasia: Music Evolved. Daarnaast heeft het onlangs de free-to-play shooter Chroma aangekondigd en werd tijdens PAX East afgelopen weekend de muziektitel Record Run voor mobiel onthuld. De laatste Dance Central-game verscheen in 2012 op de Xbox 360, Rock Band 3 kwam uit in 2010. Wel heeft Harmonix in 2012 de downloadbare game Rock Band Blitz gelanceerd.

Downloadbare liedjes Guitar Hero-serie na 31 maart offline

19 mrt. 2014 11:55 / Gewijzigd 19 mrt. 2014 11:55 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: Facebook

Na 31 maart is het niet meer mogelijk om online extra nummers aan te schaffen voor de verschillende Guitar Hero-, Band Hero- en DJ Hero-games. Dat meldt uitgever Activision op de Facebook-pagina van de muziekgame.

In aanloop naar het verdwijnen van de downloadbare content voor de Hero-games zijn verschillende pakketten met extra nummers voor de helft van de prijs verkrijgbaar. Dit aanbod geldt voor Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Activision benadrukt verder dat alle eerder aangeschafte content gewoon beschikbaar blijft.

De uitgever noemt geen specifieke reden waarom de nummers verdwijnen, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met aflopende licenties die niet verlengd worden. De Hero-serie werd begin 2011 samen met de Tony Hawk-serie in de ijskast gezet door Activision vanwege sterk teruglopende verkopen.

'Disney werkt aan Star Wars-Infinity; ontslaat werknemers'

4 feb. 2014 09:54 / Gewijzigd 4 feb. 2014 09:54 / Door: picauly88 / 16 reacties / Bron: Wall Street Journal

Disney Interactive werkt aan nieuwe versies van de Infinity-franchise met Marvel- en Star Wars-personages. Zo melden bronnen aan de Wall Street Journal.

De investering in de Infinity-franchise zou in schril contrast staan met de waarschijnlijke aankondiging van een nieuwe ontslagronde. Deze nog niet bevestigde ontslagen volgen dan op eerdere ontslagronden die het bedrijf de laatste paar jaar al doorvoerde.

Disney Interactive heeft al langer moeite positieve cijfers te rapporteren, en verwacht wordt dat er dit keer honderden mensen wegmoeten. Vooral Disney Playdom, een afdeling die gericht is op social gaming, lijkt het slachtoffer te worden van de bezuinigingen. De Infinity-franchise, waarin Disney al meer dan honderd miljoen dollar in heeft geinvesteerd, blijft daarentegen belangrijk. De franchise is een succesvolle productlijn voor Disney en zorgde na de lancering voor het tweede winstgevende kwartaal van Disney Interactive in vijf jaar.

Disney Infinity meer dan drie miljoen keer verkocht

20 jan. 2014 13:08 / Gewijzigd 20 jan. 2014 13:08 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: New York Times

Er zijn meer dan 3 miljoen exemplaren van Disney Infinity verkocht. Dat heeft Disney bekendgemaakt in een artikel van de New York Times.

Waarschijnlijk is Infinity daardoor vaker verkocht dan zijn concurrent, Skylanders Swap Force. Infinity stond namelijk op de tiende plek van de bestverkochte games in de Verenigde Staten in 2013, terwijl Swap Force niet in de top 10 stond. Infinity is echter al wel sinds september verkrijgbaar, terwijl Swap Force in oktober verscheen.

Voor beide games kunnen figurines worden verzameld, die vervolgens via een portal in de game kunnen worden getransporteerd. Nieuw in Skylanders Swap Force is dat figurines door tweeën kunnen worden gedeeld en vervolgens kunnen worden gecombineerd.

Game-afdeling Disney minder verliesgevend dankzij Disney Infinity

8 nov. 2013 10:47 / Gewijzigd 8 nov. 2013 10:47 / Door: Mcvroegrijk / 6 reacties / Bron: Walt Disney

Disney Interactive, de game-afdeling van het entertainmentbedrijf, heeft in fiscaal 2013 minder verlies gedraaid dan in de jaren daarvoor. Dit is grotendeels te danken aan het in augustus verschenen Disney Infinity

Over heel fiscaal 2013 noteerde Disney Interactive een verlies van 87 miljoen dollar, vergeleken met 216 miljoen dollar het jaar daarvoor. Dit is grotendeels te danken aan een verdubbeling van de omzet afgelopen kwartaal, vergeleken met dezelfde periode in fiscaal 2012. In dit kwartaal verscheen Disney Infinity voor PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Wii U en 3DS, en later ook voor iPad.

Disney Infinity is vergelijkbaar met de Skylanders-serie en laat spelers echte Disney-figuurtjes inscannen om in de game te gebruiken. Het spel zorgde ervoor dat Disney Interactive voor het eerst sinds negen maanden weer zwarte kwartaalcijfers kon noteren. De afgelopen vijf jaar werden echter alle met verlies afgesloten.

'Nieuwe Aliens-game draait om Ripley's dochter'

22 okt. 2013 10:23 / Gewijzigd 22 okt. 2013 10:23 / Door: Michel Musters / 38 reacties / Bron: Kotaku

Twentieth Century Fox heeft een handelsmerk voor Alien: Isolation vastgelegd. Volgens een anonieme bron draait deze game om de dochter van Ripley, het hoofdpersonage uit de Alien-films. Dat meldt Kotaku.

De game zou volgens deze anonieme bron in 2014 op zowel de huidige als volgende generatie systemen verschijnen. De first-person shooter zou worden gemaakt door Total War-ontwikkelaar The Creative Assembly. De ontwikkelaar gaf eerder dit jaar al aan dat het aan een nieuwe Aliens-game werkt. Het spel bevat horror- en stealthelementen.

Het verhaal volgt Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley. Amanda zou volgens de films door ouderdom gestorven zijn terwijl haar moeder bevroren door de ruimte vloog. De game speelt zich op één enkel ruimtestation af en bevat voor het grootste gedeelte ook maar één Xenomorph, het iconische alienras uit de filmreeks.

Volgens de bron heeft Sega de kritiek die Aliens: Colonial Marines heeft ontvangen serieus genomen. De onthulling van Isolation had eigenlijk op E3 2013 plaats moeten vinden, maar dit zou vanwege de slechte ontvangst van Colonial Marines uitgesteld zijn. 

'Demo FIFA 14 komt 9 september'

7 aug. 2013 14:38 / Gewijzigd 7 aug. 2013 15:16 / Door: GerarDOS / 28 reacties / Bron: Twitter / VI

Op 9 september verschijnt mogelijk een demo van FIFA 14. Deze datum wordt genoemd in een recentie uitgave van tijdschrift Voetbal International, zo blijkt uit een afbeelding op Twitter. 

Electronic Arts geeft echter aan dat het nog geen officiële aankondigingen heeft gedaan over het verschijnen van een demo voor FIFA 14. Het is daarom nog onduidelijk wie de bron van het bericht is. Gamer.nl heeft contact opgenomen met Voetbal International voor verduidelijking. 9 september als releasedatum komt wel overeen met het voorgaande jaar, toen FIFA 13 ruim twee weken voor zijn release ook een demo kreeg. FIFA 14 staat gepland voor 26 september.

Naast de vermelding over de demo valt te lezen dat de KNVB aan het overleggen is over de toevoeging van de Jupiler League aan FIFA 15. Ook hierbij is nog niet duidelijk wie de bron is; EA geeft geen commentaar. Tot slot staat vermeld dat Youri Mulder en Evert Ten Napel terugkeren als commentatoren in FIFA 14.

'Two Tribes weigerde Angry Bird-vogels in Toki Tori te stoppen'

11 jul. 2013 12:23 / Gewijzigd 11 jul. 2013 13:55 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron: Reddit

Voordat Angry Birds populair werd, bood uitgever Chillingo aan om de bekende vogels in het Nederlandse spel Toki Tori te stoppen. Ontwikkelaar Two Tribes weigerde dit, zo onthult Martijn Reuvers op Reddit.

Daarnaast mochten de personages uit Toki Tori ook in Angry Birds verschijnen. "Toen ik (Angry Birds) speelde, vond ik dat het niet bij Toki Tori paste, en sloeg ik het aanbod af", aldus Reuvers. "Een paar maanden later schoot de verkoop (van Angry Birds) omhoog. De rest is geschiedenis."

Reuvers laat weten dat hij niet meer achter zijn keuze staat. "Als ik erop terugkijk, is het mijn slechtste beslissing ooit." Angry Birds is één van de best verkochte games ooit en op vrijwel iedere console, handheld en smartphone speelbaar. Toki Tori 2 verscheen eerder dit jaar op de Wii U. De PC- en Mac-versie verschijnt vandaag op Steam en voegt onder andere een level editor toe.

Skylanders Swap Force naar PS4 en Xbox One, komt 18 oktober

7 jun. 2013 17:16 / Gewijzigd 7 jun. 2013 17:18 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Eurogamer

Skylanders Swap Force ligt 18 oktober in de winkels in Europa, waarschijnlijk voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, Wii en 3DS. Er is ook een Xbox One- en PlayStation 4-versie aangekondigd.

Ontwikkelaar Beenox maakt de Wii-versie, n-Space de 3DS-versie en de andere versies worden ontwikkeld door Vicarious Visions. Swap Force gebruikt net als de voorgaande Skylanders-titels een portal om fysieke, los verkrijgbare figuurtjes op te zetten die vervolgens in de game verschijnen. In Swap Force kan bij deze figuurtjes de bovenkant van de onderkant gescheiden worden en gecombineerd worden met een andere helft.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3

PC-versie FIFA 14 draait niet op nieuwe Ignite-engine

22 mei. 2013 14:11 / Gewijzigd 22 mei. 2013 14:11 / Door: Michel Musters / 59 reacties / Bron: Twitter

FIFA 14 op PC maakt niet gebruik van EA Sports nieuwe game-engine, Ignite. Dat meldt FIFA-community manager Rob Hodson op Twitter.

"De Xbox One- en PS4-versies van FIFA 14 draaien op Ignite. De PC-versie niet", aldus Hodson. EA bevestigde nog niet of FIFA 14 op PC op dezelfde engine als FIFA 13 draait.

EA Sports Ignite werd gisteren voor het eerst getoond tijdens de onthulling van de Xbox One. De engine moet volgens EA "de grens vervagen tussen echt en virtueel". Ignite zou ervoor moeten zorgen dat de door computer bestuurde spelers en teams de intelligentie van echte spelers hebben. Voor de Xbox One draaien FIFA 14, Madden NFL 25, NBA Live 14 en UFC op de engine.

Angry Birds-film 1 juli 2016 in bioscoop

16 mei. 2013 09:10 / Gewijzigd 16 mei. 2013 09:38 / Door: Michel Musters / 21 reacties / Bron: MTV

De animatiefilm van Angry Birds draait vanaf 1 juli 2016 in de bioscoop. De film wordt geproduceerd door Sony. 

Volgens Rovio waren er verschillende filmbedrijven die met de licentie aan de slag wilden, maar heeft Sony uiteindelijk gewonnen. "Sony heeft indruk op ons gemaakt met hun geweldige instelling, doorzettingsvermogen en professionaliteit", aldus Rovio's Mikael Hed.

"Ze hebben ons ervan overtuigd dat ze de juiste partners zijn die ons kunnen helpen om onze eerste film te marketen en distribueren", zo vervolgt Hed. John Cohen en David Maisel, die eerder Despicable Me en Iron Man hebben geproduceerd, nemen de productie van de Angry Birds-film op zich.

'Tales of Symphonia en vervolg komen naar PS3'

13 mei. 2013 11:13 / Gewijzigd 13 mei. 2013 11:13 / Door: Michel Musters / 17 reacties / Bron: Eurogamer

Tales of Symphonia en het vervolg Dawn of the New World komen mogelijk in een HD-collectie naar de PlayStation 3. Dat zou Tales-ontwikkelaar Hideo Baba hebben gemeld aan de Spaanse website Koi-Nya.

Baba meldde dat hij er van op de hoogte is dat fans de games, die oorspronkelijk op GameCube, PlayStation 2 en Wii verschenen, graag in HD-kwaliteit willen spelen. Volgens hem zou er binnenkort mogelijk meer bekendgemaakt kunnen worden over deze 'Perfect Edition'.

De Spaanse website zou daarnaast van een bron hebben vernomen dat de compilatie vertaald wordt voor de Amerikaanse markt, wat een release in Europa ook mogelijk maakt. Namco heeft het bestaan van de collectie echter nog niet officieel aangekondigd.

EA verlengt Fifa-licentie tot 2022

8 mei. 2013 11:56 / Gewijzigd 8 mei. 2013 11:56 / Door: Michel Musters / 26 reacties / Bron: EA

EA Sports en Fifa hebben hun licentieovereenkomst verlengd tot 2022. Daardoor behoudt EA het exclusieve recht om voetbalgames met onder het officiële Fifa-merk. 

Onder deze deal vallen voetbalgames, managementgames en games gebaseerd op specifieke Fifa-evenementen zoals het WK. EA blijft ook een Presenting Partner van de Fifa Interactive World Cup, een wereldtoernooi dat met Fifa-games gespeeld wordt.

"EA Sports gaf de eerste FIFA-game in 1993 uit, en twintig jaar later is onze relatie met Fifa nog altijd erg sterk", aldus Andrew Wilson, executive vicepresident van EA Sports.