Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

De nieuwe features van Fifa 15 Ultimate Team

17 sep. 2014 11:10 / Gewijzigd 17 sep. 2014 11:10 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron:

Een nieuwe video van Fifa 15 toont de nieuwe features die Ultimate Team dit jaar met zich meebrengt.

EA Sports haalt ruiloptie uit Fifa 15 Ultimate Team

16 sep. 2014 09:14 / Gewijzigd 16 sep. 2014 09:14 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: Electronic Arts

De ruiloptie in Fifa 15 Ultimate Team wordt verwijderd. Dit meldt Electronic Arts Sports op zijn blog.

De reden hiervoor betreft het kopen en verkopen van Fifa-coins, waar EA Sports al eerder strafmaatregelen voor instelde. De veiling zal beschikbaar blijven maar het ruilen van bijvoorbeeld spelers met vrienden niet meer.

De beveiliging voor de webapplicatie van Ultimate Team wordt ook verder aangescherpt door spelers hun Origin-accounts te laten verifieren. Deze maatregel is verplicht en moet onrechtmatige toegang tot accounts door derden voorkomen.

Fifa 15 ligt op 26 september in de winkels. Van het spel verscheen vorige week al een demo.

Electronic Arts Sports toont televisiereclame voor Fifa 15

15 sep. 2014 11:39 / Gewijzigd 15 sep. 2014 11:39 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron:

Uitgever EA Sports heeft de officiële televisiereclame vrijgegeven van Fifa 15.

In onderstaande televisiespot is te zien hoe realistisch de game volgens de uitgever zou aanvoelen. Fifa 15 komt 25 september uit. Sinds halverwege vorige week is er al een demo beschikbaar. 

Directeur Angry Birds-maker Rovio vertrekt

30 aug. 2014 00:02 / Gewijzigd 30 aug. 2014 00:02 / Door: / 5 reacties / Bron: Rovio

Mikael Hed, de ceo van Angry Birds-maker Rovio, vertrekt bij het Finse bedrijf. Dat heeft Rovio vrijdag bekendgemaakt.

Vanaf januari neemt Pekka Rantala, een voormalig Nokia-bestuurder, het stokje over van Hed. Het gamebedrijf had in 2013 te maken met stagnerende groei, zo bleek eerder al uit de jaarcijfers. De voorheen enorm populaire Angry Birds-reeks is onder druk van concurrentie door andere mobiele gamemakers minder populair geworden. Nieuwe delen als de kartgame Angry Birds Go en turn-based rpg Angry Birds Epic werden met gematigd enthousiasme ontvangen door gamers en critici.

In een verklaring stelt Hed een actieve rol te blijven houden bij Rovio. Hij is genomineerd voor een positie in de raad van bestuur. "Het is een geweldige rit geweest en in de komende maanden geef ik met veel plezier de hoodie door aan Pekka Rantala, die Rovio naar het volgende niveau zal brengen."

Door NUtech.

Wii-game Xenoblade Chronicles komt naar de 3DS

29 aug. 2014 13:58 / Gewijzigd 29 aug. 2014 15:17 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron:

De Wii-game Xenoblade Chronicles komt naar de 3DS, zo heeft Nintendo tijdens zijn Direct-uitzending aangekondigd.

De game is alleen speelbaar op de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS LL, twee nieuwe modellen van de handheld die vandaag zijn aangekondigd. Dat komt omdat deze versies een krachtigere CPU hebben, waardoor Xenoblade Chronicles op het systeem kan draaien.

Er is nog geen releasedatum voor de game gegeven, maar de nieuwe 3DS-modellen komen niet voor 2015 in Europa uit. 

Nintendo heeft daarnaast ook aangekondigd dat Shulk, de held uit Xenoblade Chronicles, een speelbaar personage in de nieuwe Super Smash Bros. U-games op 3DS en Wii U is.

Xenoblade Chronicles voor Wii ontving in 2011 op Gamer.nl een 9,5

EA Sports bestraft cheaters in Fifa Ultimate Team-modus

25 aug. 2014 12:05 / Gewijzigd 25 aug. 2014 12:05 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: CVG

Electronic Arts Sports geeft details vrij over nieuwe strafmaatregelen voor cheaters in de Ultimate Team-modus van Fifa.

Al tijden hebben Fifa-spelers te maken met cheaters, die bots gebruiken om Ultimate Team coins te verzamelen en te (ver)kopen. Deze coins verzamelen spelers door matches te spelen en met spelers te ruilen. EA zelf verkoopt de coins niet en is dat ook niet van plan. Het verkopen van coins is dus cheaten.

Een nieuw ban-plan bestraft spelers die betrapt worden op het kopen of aanprijzen ervan. De eerste keer wordt de speler gewaarschuwd met een e-mail en in-game bericht. De tweede keer krijgt de speler een gele kaart, waardoor zijn of haar Fifa Ultimate Team club status reset wordt en de Fifa Points teruggedraaid. Bij de derde keer wordt de speler permanent geband van Fifa Online door middel van een rode kaart.

Wie coins verkoopt of bots gebruikt om de coins te verzamelen, krijgt direct een rode kaart, welke inhoudt dat de speler permanent geband wordt van alle EA games online. Het ban-plan gaat met Fifa 15 van start.

Fifa 15 Pro Clubs-modus niet beschikbaar op X360 en PS3

23 aug. 2014 16:33 / Gewijzigd 23 aug. 2014 16:33 / Door: esmeeotter / 18 reacties / Bron: CVG

De Xbox 360- en PlayStation 3-versies van Fifa 15 hebben geen Pro Club-modus, zo bevestigt Electronic Arts.

Met de Pro Club-modus kunnen spelers een eigen voetballer creëren en met vrienden in elf-tegen-elf online potjes meedoen. Zo kunnen teams klimmen aan de hand van het leaguesysteem van tien divisies. Deze speelmodus is echter niet beschikbaar voor de oudere consoles, enkel voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

"We zijn zeker van onze hoeveelheid innovatie en diepte, maar we konden sommige dingen niet doen voor PS3 en Xbox 360, door de limitaties van de consoles en in verband met onze tijd", meldt EA. Ondanks dat de Pro Club-modus ontbreekt, denkt EA dat dit niet afdoet aan de PS3- en Xbox 360-versies. Fifa 15 komt 25 september uit voor Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PS Vita, Nintendo Wii, 3DS en pc.

Gratis demo Fifa 15 verschijnt volgende maand

13 aug. 2014 11:21 / Gewijzigd 14 aug. 2014 11:49 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron:

In september verschijnt er een gratis demo voor Fifa 15 op pc, Xbox One en PlayStation 4. Dat heeft EA aangekondigd tijdens zijn Gamescom-persconferentie.

Het is nog niet bekend wanneer de demo precies in september verschijnt. De game zelf komt op 25 september uit. De Xbox 360- en PS3-versies van de game krijgen zover bekend geen demo. Eerder liet EA al weten dat bepaalde features uit deze platformversies zouden ontbreken.

Fifa-fans vreesden dat Fifa 15 geen gratis demo zou krijgen, nadat EA aankondigde dat er geen gratis demo voor Madden NFL 15 zou komen. Alleen betalende leden van de EA Access-service kregen vroeger toegang tot de game. 

Ontwerper claimt Angry Birds te hebben bedacht, klaagt Rovio aan

5 aug. 2014 16:12 / Gewijzigd 5 aug. 2014 16:32 / Door: Michel Musters / 22 reacties / Bron: Gamasutra

Een ontwerper uit Seattle claimt dat zij Angry Birds jaren voordat Rovio de eerste game in de populaire reeks lanceerde heeft verzonnen. Daarom probeert ze een rechtszaak aan te spannen.

Juli Adams heeft deze week een klacht ingediend bij de U.S. District Court voor het westerse district van Washington. Ze meldt dat ze in 2006 al een deal heeft gesloten met de speelgoedfabrikant Hartz Mountain Corporation omtrent de Angry Birds-franchise.

Het bedrijf zou Adams hebben gevraagd speelgoed voor dieren te ontwerpen. Zij zegt vervolgens Angry Birds-knuffels voor katten te hebben verzonnen. Adams zou in het bezit blijven van de IP. Het bedrijf zou vervolgens de licentie hebben uitgeleend aan Rovio en Adams links hebben laten liggen. In 2011 kreeg Adams de laatste licentiebetaling van 40,66 dollar van Hartz Mountain Corporation, maar ze zegt sinds kort pas te beseffen wat er met haar IP is gebeurd.

De volledige aanklacht is in de digitale bibliotheek van Scribd te lezen. Rovio en Hartz hebben voor zover bekend nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Fifa 15 bevat geen Braziliaanse teams

4 aug. 2014 09:23 / Gewijzigd 4 aug. 2014 09:23 / Door: GerarDOS / 12 reacties / Bron: Eurogamer

EA Sports' Fifa 15 bevat geen teams uit de Braziliaanse voetbalcompetitie. Dat heeft ontwikkelaar EA Sports laten weten.

In Fifa 14 zaten nog 19 van de 21 teams uit de Braziliaanse competitie, maar dit jaar ontbreken deze teams. Volgens EA Sports komt dit door een verandering in de manier waarop licenties voor spelers in Brazilië zijn opgezet. Het lukte de ontwikkelaar vervolgens niet om tot een afspraak met de rechthebbenden te komen. Fifa 15 bevat wel het nationale voetbalelftal van Brazilië en ook Braziliaanse spelers die bij andere teams spelen. 

Fifa 15 verschijnt op 25 september. Met de nieuwe editie wil EA Sports zich meer richten op het emotionele aspect van een voetbalwedstrijd. 

Third-person Call of Duty speelde zich af tijdens Vietnamoorlog

15 mei. 2014 15:30 / Gewijzigd 15 mei. 2014 16:35 / Door: Swieb / 14 reacties / Bron: Game Informer

Voordat Modern Warfare 3 in de winkel lag, werkte het pas opgerichte Sledgehammer Games aan een third-person spin-off van Call of Duty, dat zich afspeelde tijdens de Vietnamoorlog. Dit vertellen Sledgehammer-oprichters Glen Schofield and Michael Condrey in een interview met Game Informer.

De twee oprichters zijn verantwoordelijk voor Dead Space van Visceral Studios en namen die ervaring mee naar de ontwikkeling van Call of Duty. De spin-off zou zich afspelen in Cambodja, waar spelers op hun hoede moeten zijn voor boobytraps terwijl ze jungles doorkruisen. "We hadden de ondergrondse tunnels en we hadden echt van die Dead Space-momenten. Dat bedoelen we niet in de zin van science fiction, maar dat het een angstaanjagende oorlog was voor [Amerikaanse soldaten]", aldus Schofield.

Het team werkte zo'n zes tot acht maanden aan het project: "Ik zat al lekker in het verhaal. We hadden een paar hele gave gamemechanieken". Schofield en Condrey besloten de Call of Duty-game echter te laten liggen toen ze de kans kregen om met Infinity Ward aan Modern Warfare 3 te werken. Infinity Ward kreeg in die periode te maken met het vertrek van Vince Zampella en Jason West en had hulp nodig met het nieuwe hoofddeel in de militaire shooter-reeks. "We hadden dolgraag [de spin-off] gemaakt. We zaten in een omgeving waar we van genoten, maar hoe valt dat te vergelijken met de first-person kaskraker van 2011?"

Impopulair

Achteraf betreuren Schofield en Condrey het niet dat ze de Vietnam-setting hebben gelaten voor wat het is. Schofield: "Toen we het onderzochten, ontdekten we dat het in de rest van de wereld 'Amerika's oorlog' wordt genoemd. Niet die van Vietnam. Wij waren de enigen die het de Vietnamoorlog noemen. Het is nogal impopulair, en we begrepen niet helemaal wat dat inhield voor de marketing."

Momenteel werkt Sledgehammer Games aan Call of Duty: Advanced Warfare, dat zich afspeelt in de nabije toekomst. De nieuwste telg in de Call of Duty-familie verschijnt op 4 november voor de Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Over een versie voor de Wii U is nog niets bekend.

'Disney Infinity 2.0 verschijnt in augustus, bevat Marvel-personages'

18 apr. 2014 12:55 / Gewijzigd 18 apr. 2014 12:55 / Door: Swieb / 4 reacties / Bron: Eurogamer.net

Disney Infinity 2.0 bevat Marvel-personages en verschijnt in augustus van dit jaar. Dit stond in een inmiddels verwijderd bericht op de officiële fansite van Disney.

Het bericht is nog te lezen via Google Cache, maar bevat volgens Disney foutieve informatie. Het mediabedrijf kondigt aan op 30 april met meer nieuws over Disney Infinity te komen en besluit met "Get ready to assemble", waarmee het verwijst naar The Avengers van Marvel. Mogelijk heeft de foutieve informatie daarom enkel betrekking op de genoemde releasemaand.

Vorige maand maakte Disney nog bekend dat 700 werknemers van de interactieve afdeling hun baan kwijtraakten. De meeste ontslagen vielen bij de verliesdraaidende social games-divisie. Disney liet weten zich voortaan te richten op langdurige winstgevendheid en wil daarom minder games per jaar uitbrengen.

Harmonix: 'Rock Band en Dance Central keren terug'

14 apr. 2014 10:03 / Gewijzigd 14 apr. 2014 10:03 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Gamespot

Het is de bedoeling dat er nieuwe games in de Rock Band- en Dance Central-franchise verschijnen. Dat meldt ontwikkelaar Harmonix op PAX East.

De CEO van de studio, Alex Rigopulos, meldt dat Rock Band en Dance Central hem nauw aan het hart liggen. "En we hebben grootse plannen om ze met veel furore terug te brengen in de aankomende consolecyclus." Concrete aankondigingen kon Harmonix echter niet doen. 

Harmonix werkt op dit moment aan de muzikale Disney-game Fantasia: Music Evolved. Daarnaast heeft het onlangs de free-to-play shooter Chroma aangekondigd en werd tijdens PAX East afgelopen weekend de muziektitel Record Run voor mobiel onthuld. De laatste Dance Central-game verscheen in 2012 op de Xbox 360, Rock Band 3 kwam uit in 2010. Wel heeft Harmonix in 2012 de downloadbare game Rock Band Blitz gelanceerd.

Downloadbare liedjes Guitar Hero-serie na 31 maart offline

19 mrt. 2014 11:55 / Gewijzigd 19 mrt. 2014 11:55 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: Facebook

Na 31 maart is het niet meer mogelijk om online extra nummers aan te schaffen voor de verschillende Guitar Hero-, Band Hero- en DJ Hero-games. Dat meldt uitgever Activision op de Facebook-pagina van de muziekgame.

In aanloop naar het verdwijnen van de downloadbare content voor de Hero-games zijn verschillende pakketten met extra nummers voor de helft van de prijs verkrijgbaar. Dit aanbod geldt voor Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Activision benadrukt verder dat alle eerder aangeschafte content gewoon beschikbaar blijft.

De uitgever noemt geen specifieke reden waarom de nummers verdwijnen, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met aflopende licenties die niet verlengd worden. De Hero-serie werd begin 2011 samen met de Tony Hawk-serie in de ijskast gezet door Activision vanwege sterk teruglopende verkopen.

'Disney werkt aan Star Wars-Infinity; ontslaat werknemers'

4 feb. 2014 09:54 / Gewijzigd 4 feb. 2014 09:54 / Door: picauly88 / 16 reacties / Bron: Wall Street Journal

Disney Interactive werkt aan nieuwe versies van de Infinity-franchise met Marvel- en Star Wars-personages. Zo melden bronnen aan de Wall Street Journal.

De investering in de Infinity-franchise zou in schril contrast staan met de waarschijnlijke aankondiging van een nieuwe ontslagronde. Deze nog niet bevestigde ontslagen volgen dan op eerdere ontslagronden die het bedrijf de laatste paar jaar al doorvoerde.

Disney Interactive heeft al langer moeite positieve cijfers te rapporteren, en verwacht wordt dat er dit keer honderden mensen wegmoeten. Vooral Disney Playdom, een afdeling die gericht is op social gaming, lijkt het slachtoffer te worden van de bezuinigingen. De Infinity-franchise, waarin Disney al meer dan honderd miljoen dollar in heeft geinvesteerd, blijft daarentegen belangrijk. De franchise is een succesvolle productlijn voor Disney en zorgde na de lancering voor het tweede winstgevende kwartaal van Disney Interactive in vijf jaar.