Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Lost- en X-Men-acteurs vertolken rollen in Quantum Break

22 nov. 2014 01:21 / Gewijzigd 22 nov. 2014 01:21 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: Twitter

Acteurs Dominic Monoghan en Shawn Ashmore maken onderdeel uit van de cast van de Xbox One-game Quantum Break. Dat kondigde ontwikkelaar Remedy Entertainment aan op Twitter.

Dominic Monoghan is bekend van zijn rollen als Charlie in Lost en Meriadoc in de Lord of the Rings-trilogie. Shawn Ashmore vertolkde de rol van Iceman in de X-Men-films. 

Quantum Break wordt ontwikkeld door Remedy Entertainment, de studio achter de eerste twee Max Payne-games en Alan Wake. Het spel, dat in 2015 op Xbox One moet verschijnen, combineert gameplay met real-life episodes van een serie. De game en serie worden samen geleverd en lopen in elkaar over. 

Quantum Break

EA werkt aan oplossing FIFA 15-foutmelding Xbox

22 nov. 2014 00:43 / Gewijzigd 22 nov. 2014 00:43 / Door: / 9 reacties / Bron: Twitter

EA werkt aan een oplossing voor een foutmelding waardoor FIFA 15 op sommige Xbox One-consoles niet wil opstarten. Dat meldt uitgever Electronic Arts via Twitter, nadat veel Xbox One-bezitters op het internetforum Reddit over de foutmelding klaagden. 

Door de foutmelding kan FIFA 15 niet worden opgestart. Het probleem komt vooralsnog alleen voor bij digitale versies van FIFA 15, die via de Xbox Games Store zijn aangeschaft.

Microsoft heeft het probleem bevestigd en zegt dat het samen met EA werkt aan een oplossing. Volgens EA komt de foutmelding ook bij andere digitale games voor. Microsoft spreekt van "problemen met gekochte content".

Door NUtech.

Sunset Overdrive vandaag gratis speelbaar voor Gold-leden

22 nov. 2014 00:05 / Gewijzigd 22 nov. 2014 00:05 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron:

Sunset Overdrive kan vandaag 24 uur lang gratis gespeeld worden door Xbox Live Gold-leden.

Iedereen met een Xbox One en Xbox Live Gold kan vanaf vandaag om 6:00 uur 's ochtends tot 23 november 6:00 uur 's ochtends aan de slag met Sunset Overdrive. Naast de singleplayer is het ook mogelijk om de coöperatieve modus Chaos Squad te spelen met zeven spelers. 

Daarnaast streamt ontwikkelaar Insomniac Games de game maandag om 19:00 uur live, waar het bedrijf verschillende nieuwe wapens toont die binnenkort beschikbaar komen. Deze stream is te zien op het Xbox Twitch-kanaal.

Alle informatie over The Crew in één trailer

21 nov. 2014 15:15 / Gewijzigd 21 nov. 2014 15:15 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron:

In de nieuwe trailer van Ubisoft's open wereld racegame The Crew wordt in acht minuten tijd zoveel mogelijk over de game verteld en getoond. De game is vanaf 2 december beschikbaar voor pc, Xbox 360, Xbox One en PlayStation 4.

De Archwing-update voor Warframe

21 nov. 2014 14:18 / Gewijzigd 21 nov. 2014 14:18 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

De free-to-play multiplayergame Warframe krijgt binnenkort een 'Archwing'-update, dat een nieuwe technologie aan de game toevoegt. In onderstaande trailer wordt deze update getoond.

Gamer.nl streamt om 21:00 uur live Lego Batman 3: Beyond Gotham

21 nov. 2014 14:01 / Gewijzigd 21 nov. 2014 14:01 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

Gamer.nl-redactrice Laura kruipt vanavond achter de console om Lego Batman 3: Beyond Gotham te streamen op de website.

De stream is te bekijken hier op Gamer.nl en op het officiële Gamer.nl Twitch-kanaal. Meechatten kan ook, als er vragen zijn over de game kun je die stellen en wellicht worden ze tijdens de stream beantwoord. Volg het Twitch-kanaal ook om altijd een e-mail te ontvangen wanneer Gamer.nl livestreamt.

Game of Thrones-personages bekendgemaakt

21 nov. 2014 13:50 / Gewijzigd 21 nov. 2014 13:50 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Telltale

Dertien personages van Telltales Game of Thrones-spel zijn bekendgemaakt. Dat is te zien op het forum van de ontwikkelaar.

Het gaat om Gregor Forrester en zijn vrouw Elissa Forrester, met hun zoons Rodrik Forrester, Asher Forrester, Ethan Forrester, Ryon Forrester en dochters Mira Forrester en Talia Forrester. Andere personages zijn Duncan Tuttle, Gared Tuttle, Royland Degore, Malcolm Branfield en Maester Ortengryn. Het is nog niet bekend welke van deze personages speelbaar zijn, wel dat de game vijf speelbare personages heeft.

Op het Telltale-forum zijn afbeeldingen en beschrijvingen te zien van de verschillende personages. Het was al bekend dat de episodische games om de Forrester-familie zullen draaien. Deze familie komt wel voor in de boeken van George R.R. Martin, maar is nog niet langsgekomen in de tv-serie.

Telltales Game of Thrones krijgt zes afleveringen, de eerste komt dit jaar nog uit op pc, Mac, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One. Donderdag onthulde Telltale al een teasertrailer voor de game.

Game of Thrones

Update: 3DS-hack nu te installeren

21 nov. 2014 13:31 / Gewijzigd 21 nov. 2014 14:13 / Door: eduardkhil / 15 reacties / Bron: Eurogamer

De 3DS-hack die het mogelijk maakt om zelfgemaakte apps en emulators te draaien is nu te installeren. Dat heeft Jordan Rabet, de maker van de hack, bekendgemaakt.

Spelers moeten een retail- of digitale kopie van het spel Cubic Ninja hebben. Hier zit een beveiligingslek in die de hack mogelijk maakt. De game moet wel elke keer opgestart worden om de hack te kunnen gebruiken. Cubic Ninja is niet meer in productie, maar nog wel te koop. Update: het spel is uit de Japanse eShop verwijderd, dit was de enige digitale versie van het spel die te koop was. Daardoor zijn de prijzen van deze game flink gestegen op sites als Amazon.

De hack maakt het mogelijk onofficiële apps op een sd-kaart te plaatsen en deze via het Homebrew-kanaal op te starten. De maker van de hack geeft aan dat hij niet verantwoordelijk wil zijn voor het illegaal downloaden en spelen van 3DS-games. "Het maakt mij niet uit als mensen games illegaal downloaden, maar ik wil daar geen onderdeel van uitmaken", zegt Rabet tegenover Eurogamer. Het is momenteel niet mogelijk om illegale games te spelen met de hack.

In een verklaring heeft Nintendo gezegd "de nodige technische en juridische stappen" te nemen om "de beschikbaarheid van illegaal downloaden tegen te gaan en intellectuele eigendommen te beschermen".

Bloodborne krijgt mogelijk aantal willekeurig gegenereerde omgevingen

21 nov. 2014 12:13 / Gewijzigd 21 nov. 2014 12:13 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: Sony

Een aantal omgevingen in Bloodborne, zoals de ruïnes onder de stad Yharnam, worden mogelijk willekeurig gegenereerd. Dit suggereert uitgever Sony in een post op zijn officiële blog, waarbij enkele screenshots van nieuwe omgevingen werden getoond.

De ruïnes onder de stad Yharnam, bestaande uit meerdere verdiepingen, "verschijnen verschillend voor iedere jager die binnentreedt". Mogelijk gaat het slechts om een deel van de omgeving die willekeurig gegenereerd wordt. De ruïne waar het om gaat, is te zien in onderstaande afbeelding.

Tijdens de Tokyo Games Show werden al nieuwe gebieden en vijanden onthuld, zoals het verboden bos, de Hemwick-begraafplaats en de bewakers daarvan. 

Genomineerden The Game Awards 2014 bekendgemaakt

21 nov. 2014 11:42 / Gewijzigd 21 nov. 2014 11:42 / Door: eduardkhil / 23 reacties / Bron: Game Informer

De genomineerden voor The Game Awards 2014 zijn bekendgemaakt. Producer Geoff Keighley onthulde de lijst tijdens een livestream via Twitch.

Er zijn 21 categorieën, waaronder game van het jaar, beste indiegame, en beste (stem)acteur. De genomineerden voor de game van het jaar zijn Bayonetta 2, Dark Souls 2, Dragon Age: Inquisition, Hearthstone: Heroes of Warcraft en Middle-earth: Shadow of Mordor.

The Game Awards is een nieuwe show en geldt als alternatief op de Spike TV Video Game Awards die ieder jaar gehouden worden. Naast games geeft de nieuwe show ook aandacht aan eSports en mobiel gamen. De show wordt op 5 december via verschillende kanalen live gestreamd, bijvoorbeeld via Sony's, Microsofts en Nintendo's consoles en ook via Steam.

De volledige lijst met genomineerden is te vinden op Game Informer.

Gratis dlc voor Shadow of Mordor voegt speelbaar vrouwelijk personage toe

21 nov. 2014 11:00 / Gewijzigd 21 nov. 2014 11:00 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron: Eurogamer

Middle-earth: Shadow of Mordor heeft gratis dlc gekregen die een speelbaar vrouwelijke personage en een hogere moeilijkheidsgraad toevoegt.

De dlc heet The Power of Defiance, en komt alleen uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One, niet op de PlayStation 3 of Xbox 360. Met de gratis dlc kunnen spelers met Lithariel spelen, een vrouwelijk personage.

Ook kunnen spelers het zich moeilijker maken met de Test of Defiance Challenge Mode. Deze modus beperkt de wraith-krachten van de speler en verwijdert de optie om bij een dreigende genadeslag door vijanden te herstellen door deze succesvol te pareren..

Het is ook mogelijk om het spel juist makkelijker te maken met een nieuwe rune. Hiermee krijgen spelers eenmalig een tweede kans om zich te redden als zij dood dreigen te gaan.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Patch voor Halo: The Master Chief Collection verbetert matchmaking

21 nov. 2014 09:57 / Gewijzigd 21 nov. 2014 09:57 / Door: eduardkhil / 9 reacties / Bron: Halo Waypoint

De meest recente patch voor Halo: The Master Chief Collection verbetert matchmaking in de multiplayer. Dat meldt ontwikkelaar 343 Industries op de Halo-blog.

De patch zorgt ervoor dat de matchmaking minder lang duurt en minder vaak mislukt. Ook krijgen spelers meer informatie te zien, zoals hoe ver het matchmakingproces is. Spelers kunnen anderen bovendien niet langer uit dit proces halen.

Verder is de algemene stabiliteit van de matchmaking verbeterd. Naast deze verbeteringen verhelpt de patch ook enkele bugs in de singleplayer van Halo: Combat Evolved, Halo 2 en Halo 2: Anniversary.

Halo: The Master Chief Collection kampt sinds zijn lancering begin vorige week al met multiplayerproblemen, waardoor spelers lang moesten wachten voordat zij aan een multiplayersessie konden beginnen. De ontwikkelaar kwam eerder ook al met een patch die de matchmaking verbeterde, met name door enkele problematische playlists tijdelijk te schrappen.

Battlefield 5 krijgt weer militair thema

21 nov. 2014 09:01 / Gewijzigd 21 nov. 2014 09:01 / Door: Mcvroegrijk / 50 reacties / Bron: Gamespot

Battlefield 5, dat in het najaar van 2016 verschijnt, krijgt weer een militair thema net zoals de voorgaande hoofddelen. Dat zei Electronic Arts' cfo Blake Jorgensen onlangs tijdens een conferentie, zo bericht Gamespot. 

Meer details gaf hij niet, maar Jorgensen zei de game al wel te hebben gezien. Volgens hem wordt het een "leuke, nieuwe Battlefield".

Ontwikkelaar Dice krijgt voor het volgende deel meer ontwikkeltijd, drie jaar ten opzichte van de twee jaar tussen Battlefield 4 en Battlefield 3. Het vierde deel lanceerde met aanzienlijke serverproblemen en bugs, met name in de multiplayer, die Dice pas pas enkele maanden later wist te verhelpen.

Hardline en Battlefront

19 maart 2015 verschijnt wel al Battlefield: Hardline, een spin-off van de hoofdserie die zich richt op confrontaties tussen agenten en criminelen. Die game wordt echter niet door Dice ontwikkeld, maar door Visceral Games, dat vooral bekend is van Dead Space.

Voor het najaar van 2015 staat vervolgens Star Wars: Battlefront gepland, een first-person shooter in het Star Wars-universum. Die game wordt wel gemaakt door Dice, maar dan met name door de nieuwe vestiging in Los Angeles. Battlefront wordt in aanloop naar de zevende Star Wars-film gelanceerd.

Valve scherpt richtlijnen voor Steam Early Access-games aan

21 nov. 2014 08:47 / Gewijzigd 21 nov. 2014 10:16 / Door: Mcvroegrijk / 5 reacties / Bron: Giant Bomb

Uitgever en platformhouder Valve heeft de richtlijnen aangescherpt voor Early Access-titels, games die al tijdens hun ontwikkeling op het digitale distributieplatform Steam mogen worden verkocht. Dat meldt Giant Bomb op basis van gesprekken met ontwikkelaars die de nieuwe documentatie hebben ingezien.

De strakkere richtlijnen zijn waarschijnlijk een reactie op recente gevallen waarbij makers van Early Access-spellen hun beloftes niet meer waar konden maken, omdat dit voor hen niet langer rendabel was. Dit gebeurde onder meer bij Double Fines Spacebase DF-9, wat tot consternatie leidde bij fans.

Valve tracht daarom via de nieuwe richtlijnen te voorkomen dat ontwikkelaars verkeerde verwachtingen scheppen. Zo moeten zij te allen tijde vermelden dat het om een Early Access-spel gaat, ook als zij hiervoor Steam-codes aanbieden op andere plekken dan Steam zelf.

Verder wordt ontwikkelaars gevraagd om geen specifieke beloftes meer te doen over "toekomstige gebeurtenissen". Volgens Valve moeten consumenten hun aanschaf laten afhangen van de huidige staat van een spel, niet van beloofde functionaliteiten. 

Valve dicteert ook dat Early Access-titels voortaan gelijktijdig verschijnen met eventuele vroege versies die via andere kanalen te downloaden zijn. Dit waarschijnlijk om te voorkomen dat de release op Steam op Steam-gebruikers overkomt als de uiteindelijke versie. Daarnaast moeten de prijzen en kortingsacties gelijk zijn op alle platformen. 

Advies

Ontwikkelaars die hun games op Early Access willen zetten, krijgen ook een aantal adviezen mee van Valve. Zo benadrukt de platformhouder dat zij een plan B moeten hebben voor als de vroege lancering geen succes blijkt. Valve raadt het af om Early Access te gebruiken als een manier om genoeg verkopen te genereren voor het kunnen afmaken van een game.

Tot slot verwacht Valve dat ontwikkelaars niet te hoog van de toren blazen in hun communicatie naar fans, dat zij eerlijk blijven en dat hun Early Access-versie daadwerkelijk speelbaar is, maar anderzijds nog duidelijk niet voltooid. In dat laatste geval zouden consumenten namelijk enkel als bugtesters gebruikt worden.

Intro Destiny-dlc The Dark Below gelekt

21 nov. 2014 08:21 / Gewijzigd 21 nov. 2014 08:21 / Door: Mcvroegrijk / 15 reacties / Bron:

Het introfilmpje van Destiny-dlc The Dark Below is gelekt. De extra content voor het spel verschijnt 9 december.

De dlc voegt extra wapens en uitrusting toe, evenals nieuwe singleplayer-, coöp- en multiplayermissies en verhalende content. Ook verhoogt Bungie de zogeheten Light Level Cap naar 32.