Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

inFamous: Second Son verkoopt meer dan 1 miljoen exemplaren

12 apr. 2014 10:18 / Gewijzigd 12 apr. 2014 10:18 / Door: picauly88 / 10 reacties / Bron: Gamasutra

PlayStation 4-exclusive inFamous: Second Son is meer dan 1 miljoen keer verkocht. Dit maken Sony en ontwikkelaar Sucker Punch bekend.

De game wist het aantal te behalen binnen negen dagen na de lancering. De miljoen verkochte exemplaren bevatten zowel fysiek verkochte games als digitaal verkochte versies.

In inFamous: Second Son gaat de speler aan de slag met Delsin Rowe en moet hij het opnemen tegen een regering die erop uit is alle conduits te elimineren. De game is de derde in de reeks en continueert de verhaallijn uit inFamous en inFamous 2, die destijds op de PlayStation 3 werd uitgebracht.

inFamous: Second Son is een van de eerste significante releases voor de PlayStation 4 in 2014. Wij beloonden de game bij de release met een 8,5.

Watch Dogs voor Wii U verschijnt in de herfst

12 apr. 2014 09:55 / Gewijzigd 12 apr. 2014 10:05 / Door: picauly88 / 8 reacties / Bron: Nintendo Enthusiast

Watch Dogs voor de Wii U verschijnt aankomende herfst. Dit heeft Ubisoft bevestigd tegenover Nintendo Enthusiast.

Eerder maakte Ubisoft bekend dat, ondanks aanhoudende geruchten dat Watch Dogs voor de Wii U geannuleerd zou zijn, de game toch zou uitkomen voor het Nintendo-platform, maar slechts is uitgesteld voor onbepaalde tijd. Reden achter het uitstel zou het gebrek aan mankracht zijn dat Ubisoft kon toewijzen aan de ontwikkeling van de Wii U-versie.

Het ontwikkelingsproces van de game kampte sowieso al met uitstel. Zo zou Watch Dogs oorspronkelijk eind 2013 in de winkels liggen ten tijde van de release van de PlayStation 4. Deze datum werd niet gehaald omdat de ontwikkelaar niet blij was met de kwaliteit van de game. Zo gaf Ubisoft destijds aan dat het spel meer tijd nodig heeft om te kunnen laten zien waar "de nieuwe generatie van gaming" toe in staat is.

Watch Dogs voor de pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4 verschijnt wereldwijd op 27 mei. 

Hearthstone krijgt singleplayermodus

11 apr. 2014 16:38 / Gewijzigd 11 apr. 2014 16:38 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron: Blizzard

Kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft krijgt binnenkort een singleplayer in de vorm van een Adventure Mode. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard aangekondigd.

De Adventure More komt beschikbaar in de vorm van Curse of Naxxramas, een vijfdelige singleplayeruitdaging waarbij spelers het tegen verschillende tegenstanders opnemen met ieder hun eigen deck kaarten. Daarbij komen zij ook bazen tegen met unieke krachten en kaarten. In totaal worden er met Curse of Naxxramas dertig nieuwe speelkaarten toegevoegd.

Curse of Naxxramas is gebaseerd op de Naxxramas-dungeon uit World of Warcraft, die opgedeeld was in verschillende vleugels. De nieuwe content wordt per vleugel uitgebracht, wat op wekelijkse basis gebeurt. De eerste vleugel is voor iedereen gratis en de resterende content moet via in-game valuta of echt geld worden vrijgespeeld.

Wanneer Curse of Naxxramas precies verschijnt, is nog niet bekend, maar de toevoeging verschijnt gelijktijdig voor pc, Mac en iPad. De iPad-versie wordt naar verwachting binnenkort in Nederland uitgebracht. 

Nieuwe Magic-game verschijnt deze zomer

11 apr. 2014 16:27 / Gewijzigd 11 apr. 2014 16:27 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: IGN

Deze zomer verschijnt er een nieuwe Magic-game voor pc, Xbox One, Xbox 360, iPad, Android en Kindle, genaamd Magic 2015: Duels of the Planeswalkers.

De game draait om Garruk Wildspeaker, een belangrijk personage in het Magic-universum. Zoals de voorgaande jaren is het spel enkel via digitale kanalen verkrijgbaar. Spelers kunnen hun eigen deck opstellen en premium booster packs kopen. Het is niet bekend waarom de jaarlijkse uitgave van Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers dit jaar niet naar PlayStation-platformen komt. 

Stem op de mooiste motor in World of Warcraft

11 apr. 2014 15:25 / Gewijzigd 11 apr. 2014 15:25 / Door: Michel Musters / 26 reacties / Bron: Battle.net

Motordesigners zijn verschillende motors aan het maken voor World of Warcraft, waar spelers vervolgens op mogen stemmen.

Voor een webserie genaamd Azeroth Chopper worden verschillende motordesigners uitgenodigd om motoren voor zowel de Horde als de Alliance te ontwerpen. Spelers kiezen vervolgens de mooiste motor, die vervolgens in de game wordt aangeboden. Er komen acht episodes en de eerste begint volgende week.

Orcs Must Die! Unchained wordt free-to-play-game

11 apr. 2014 13:13 / Gewijzigd 11 apr. 2014 13:13 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: Eurogamer

Ontwikkelaar Robot Entertainment heeft Orcs Must Die! Unchained onthuld, een free-to-play-game die het tower defense- en MOBA-genre combineert.

Het spel bevat ook elementen van het collectible card game-genre. In de pc-game nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op en moeten zij elkaars basis zien te vernietigen. Het verdedigen van de eigen basis kan met behulp van spreuken, speciale aanvallen van de speelbare helden en door het uitzetten van vallen. Ook kan er een leger aan monsters aangestuurd worden. Welke monsters beschikbaar zijn, is afhankelijk van de kaarten die spelers verzameld hebben en voor een speelsessie geselecteerd hebben. 

Orcs Must Die! Unchained verschijnt in de loop van dit jaar. Voor het spel is een eerste trailer uitgegeven.

Prijsvraagwinnaars Games in Concert-kaarten bekend

11 apr. 2014 11:45 / Gewijzigd 11 apr. 2014 11:52 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

Onlangs vroegen we mensen om hun creativiteit te tonen, hun beste verhaal in te zenden of gewoon mee te doen aan de Games in Concert-prijsvraag. Er stonden vier keer twee luxueuze kaarten op het spel voor het concert dat plaatsvindt op 14 mei in Carré.

Dit zijn volgens een onafhankelijke jury de vier winnaars van de kaarten. Het was lastig kiezen; van prachtige tekeningen tot aan verhalen over hoe vorige Games in Concert-registraties eerste dates vormden. Maar na lang beraad zijn we eruit gekomen. De namen van de winnaars worden genoteerd en er wordt een e-mail ter bevestiging gestuurd dat jullie twee kaarten per persoon winnen. Van harte gefeliciteerd en tot 14 mei! 

Mark Vielvoije - De strijkkralenkoning

Per e-mail ontvingen we een karrenvracht aan strijkkraalcreaties van Mark. Mark vertelt: "Ik ben begonnen met wat simpele koelkastmagneetjes en sleutelhangers, maar ben ik doorgegroeid naar stukken die de muren van het huis versieren. Natuurlijk zijn het ook leuke cadeau's om weg te geven. De wc en het richeltje boven keukenkastjes zijn al aardig opgeleukt. Maar er is nog een grote open plek gereserveerd voor Olimar." Wij waren in ieder geval onder de indruk Mark, jij wint twee kaarten voor het concert!  

Faisal Amekran - Golden Axe Remix

Een goeie remix laat het originele nummer in zijn waarde, maar is ook niet bang om een eigen twist aan een klassieker te geven. Daarmee geven we gelijk een prima samenvatting van deze remix van het Golden Axe-theme, waarbij synthesizer en orkestgeluiden mooi in elkaar overlopen. De remix kun je zelf hier terug luisteren. Niet verkeerd toch?

Jan van Lamoen - Alex Palmer's Journey

We hadden ons voorgenomen om alle inzendingen een mooi plekje te geven op Gamer.nl, maar Jan gooide een beetje roet in het eten met zijn negenendertig tellende korte verhaal over de mysterieuze verdwijning en (spoilers!) terugkeer van 's werelds meest geadvanceerde ruimteschip. Zo'n enorme inzet willen we uiteraard wel belonen en daarom wint ook Jan twee kaarten voor het aanstaande Games in Concert-concert.

Thomas Davits - Lekker origineel bezig jongen!

In onze originele prijsvraag opzet stelden we voor dat mensen een handstand konden doen en het themalied van Halo konden gorgelen. Bijvoorbeeld. Dat voorbeeld nam Thomas letterlijk, wat we eigenlijk op een vreemde manier ook wel weer erg origineel vonden. Creativiteit in de marge zogezegd. Dat belonen we ook met twee kaarten voor Games in Concert!

 

Niet gewonnen? 

Niet getreurd, je kunt nog altijd aanwezig zijn bij het concert dat op 14 mei in Carré plaatsvindt. Via de officiële website van Carré zijn nog kaarten bestellen zodat jij ook je eigen plekje hebt bij Games in Concert - Greatest Hits. 

Mobiele game Age of Empires: World Domination komt deze zomer

11 apr. 2014 10:58 / Gewijzigd 11 apr. 2014 10:58 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

De strategiegame Age of Empires: World Domination komt deze zomer uit voor Android, iPhone, iPad en Winwdows Phone. Dat blijkt uit een nieuw uitgegeven trailer.

Vorig jaar kondige Microsoft al aan dat Age of Empires naar de mobiele apparaten zou komen en dat de game ontwikkeld wordt door KLab Inc. Uit de eerste trailer blijkt dat spelers kunnen kiezen uit verschillende facties om de wereld proberen te veroveren. Speciaal voor de mobiele versie is een nieuw gevechtssysteem ontwikkeld. Uit de trailer blijkt dat spelers onder meer met de Kelten, Franken, Vikings en Hunnen aan de slag kunnen gaan. 

Transistor verschijnt op 20 mei

11 apr. 2014 09:23 / Gewijzigd 11 apr. 2014 09:24 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron: Supergiant Games

Transistor, de nieuwe game van Bastion-ontwikkelaar Supergiant Games, verschijnt op 20 mei op pc en PlayStation 4. Dat heeft de studio laten weten op zijn website.

De game verschijnt op 20 mei zowel op PSN als op Steam en kost 18,99 euro. Daarnaast laat Supergiant Games het spel dit weekend op de PAX East-beurs in Boston zien. De versie die daar wordt getoond is volgens de ontwikkelaar nagenoeg af. 

Transistor vertelt over een jonge vrouw die plotseling een mysterieus wapen in handen krijgt. Ze moet zichzelf verdedigen tegen kwaadwillende mensen die het wapen terugwillen. Ondertussen gaan spelers op zoek naar vorige eigenaren en komen ze zo meer te weten over de oorsprong van het voorwerp.

Hitman Go komt 17 april

10 apr. 2014 16:42 / Gewijzigd 10 apr. 2014 16:42 / Door: Mcvroegrijk / 6 reacties / Bron: Square Enix

Mobiele game Hitman Go verschijnt 17 april voor iOS-apparaten. Dat meldt ontwikkelaar Square Enix Montreal op de website van de serie.

Hitman Go kost 4,49 euro en bevat 68 levels, waarvan nieuwe vrijgespeeld kunnen worden door nevenactiviteiten in eerdere missies te voltooien. 

Hitman Go is ontwikkeld door een klein team binnen Square Enix Montreal, maar zou alle bekende elementen van de Hitman-serie  bevatten, zoals het voeren van vermommingen, bewakers afleiden en verschillende wapens. Het verschil is dat spelers niet vrij rond kunnen lopen, zij bewegen zich over een raster waarbij zetten tot op zekere hoogte vast staan. De Android-versie van het spel volgt binnenkort. 

Campagne Fortnite duurt in totaal 80 uur

10 apr. 2014 16:14 / Gewijzigd 10 apr. 2014 16:14 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: CVG

De campagnes in Fortnite moeten in totaal meer 80 uur aan gameplay bieden. Dat meldt Game Informer in zijn meest recente nummer.

Epic's Fortnite krijgt drie verschillende campagnes die respectievelijk 10, 20 en 50 uur duren. In de game lopen spelers online door een automatisch gegenereerde spelwereld waarin ze overdag een fort moeten bouwen, omdat 's nachts demonen uit portalen komen. Spelers kunnen een apparaat genaamd de Atlas gebruiken om deze portalen te sluiten. Ondertussen moet het fort verdedigd worden. Uiteindelijk moeten tijdens de nacht alle portalen gesloten worden en is het zaak om de dag erna alle schade aan het fort te herstellen voordat de avond valt.

Spelers beginnen de game met een simpele plank waar een spijker uit steekt. Hiermee kunnen bomen gekapt worden om hout te verzamelen, rotsen gebroken worden en auto's kapotgemaakt worden om materialen te verzamelen. Hoe sterker spelers worden, hoe meer materialen, bouwplattegronden en wapens zij kunnen ontdekken. Veel wapens en gereedschappen kunnen ook gemaakt worden met allerlei materialen.

Wanneer er bijvoorbeeld een fort gebouwd moet worden, is er de keuze uit verschillende materialen. Deze variëren in hoeveel bescherming ze bieden. Spelers kunnen ook ramen en vallen met stekels, elektrisch gaas of gifwolken maken. 

Epic heeft tot op heden vier klassen onthuld. De Constructor is een snelle bouwer, de Ninja heeft een dubbelsprong en sterke aanvallen, de Commando is goed in alle soorten gevechten en heeft vuurwapens en de Scavenger kan sneller materialen vinden en verzamelen. Volgens Game Informer worden er na de release van de game meer klassen toegevoegd.

Fortnite werd onlangs opnieuw onthuld als een free-to-play-titel. Hoe het verdienmodel er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de alfafase.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile verschenen voor iOS

10 apr. 2014 13:28 / Gewijzigd 10 apr. 2014 13:28 / Door: Mcvroegrijk / 15 reacties / Bron:

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile is sinds vandaag beschikbaar voor iOS-apparaten.

Het spel kost 2,69 euro, maar maakt eveneens gebruik van in-app aankopen. Zo kunnen er met echt geld nieuwe items gekocht worden. Verder gelden voor bepaalde acties wachttijden. Iedere speler start met een hoeveelheid in-game valuta ter waarde van vijf dollar, beweer uitgever Atari.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile draait net als eerdere delen om het managen van een pretpark. Spelers kunnen achtbanen bouwen en de ontwerpen hiervan vervolgens delen met anderen online. Er staat ook een Android-versie van het vierde deel gepland, maar deze verschijnt later. Verder komt het spel eind 2014 ook voor PC uit, maar die versie zou meer gericht zijn op oude fans van de serie. 

Ghost Recon-ontwikkelaar ontwerpt wapens voor The Division

10 apr. 2014 12:14 / Gewijzigd 10 apr. 2014 12:14 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron: Ubisoft

Ghost Recon- en Rainbow Six-ontwikkelaar Ubisoft Red Storm helpt mee met de ontwikkeling van Tom Clancy's The Division. De studio richt zich voornamelijk op het ontwerpen van wapens. 

Red Storm richt zich volgens een blogpost van Ubisoft op het maken van artwork voor de wapens. De studio heeft een lijst van realistische en vaak voorkomende wapens samengesteld die goed binnen de fictie van de game passen. "Vervolgens gingen we ze in 3D bouwen", aldus lead weapon designer JD Cragg.

The Division is sinds 2012 in ontwikkeling voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Ubisoft Massive is hoofdverantwoordelijk voor de game, maar Driver- en The Crew-studio Ubisoft Reflections helpt ook mee. De game zou eerst aan het einde van 2014 uitkomen, maar geruchten gaan dat de titel uitgesteld wordt naar volgend jaar.

Mobiele versie Minecraft 21 miljoen keer verkocht

10 apr. 2014 10:50 / Gewijzigd 10 apr. 2014 12:17 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Twitter

De Pocket Edition van Minecraft voor iOS, Android en andere draagbare apparaten is inmiddels meer dan 21 miljoen keer verkocht. Dat meldt Minecraft-ontwikkelaar Jens Bergensten op Twitter.

Op 14 april houdt Mojang een livestream om de mijlpaal te vieren. Hierin zal het ontwikkelteam vragen beantwoorden die mensen via Reddit kunnen stellen. 

Vorige week kondigde Mojang al aan dat Minecraft meer dan 12 miljoen keer is verkocht voor Xbox 360, waarmee het één van de meest succesvolle Xbox 360-games aller tijden is. Ontwikkelaar Mojang zag mede dankzij de consolevewrsie het afgelopen jaar zijn inkomsten met 38 procent stijgen naar omgerekend zo'n 230 miljoen euro.

Minecraft is inmiddels verkrijgbaar voor pc, Xbox 360, PlayStation 3, iOS en Android. Er staan ook versies voor PlayStation 4 en Xbox One gepland.

Sony komt met zombie-sandbox mmo H1Z1

10 apr. 2014 09:54 / Gewijzigd 10 apr. 2014 09:54 / Door: Michel Musters / 19 reacties / Bron: Reddit

Sony Online Entertainment werkt aan een zombie-mmo genaamd H1Z1. Dat werd aangekondigd via een Game Talk Live-podcast.

De free-to-play sandbox mmo speelt zich 15 jaar na een zombievirusuitbraak in Midden-Amerika af. Spelers kruipen in de huid van iemand die moet zien te overleven in een wereld vol met zombies. Zij kunnen materialen verzamelen of samen met andere spelers veilige schuilgebieden bouwen om zombies en wilde dieren tegen te houden. Spelers kunnen ook dingen in vlam zetten en in voertuigen rijden.

Hoewel de beschrijving doet denken aan games als DayZ en Rust, belooft Sony dat het maken van spullen en wapens dieper gaat dan in soortgelijke titels. Zo is het mogelijk om eigen huizen te bouwen. Ook moeten er meerdere servers komen die een permanente wereld bieden. Zelfs wanneer spelers offline gaan, blijven veranderingen in de wereld bestaan en die gelden nog steeds wanneer zij terugkomen. 

Sony laat verder weten dat er geen apart skill- of levelsysteem in H1Z1 zit. Spelers hebben de mogelijkheid om met een groep spelers samen te werken en een hoofdkwartier op te richten, maar ook om als boer een rustig leven te leiden. "We zorgen dat je zombiefantasie compleet is. Als je zoals ik ben en je alles wat beweegt wilt doden, probeer dat dan maar uit zou ik zeggen."

De game komt vooralsnog alleen naar pc en moet "snel speelbaar zijn, en met speelbaar bedoelen we volledig speelbaar". Toegang tot de vroege versie gaat rond de 20 dollar kosten. Het volledige spel wordt free-to-play en heeft microtransacties.