Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Remake van Outcast op Kickstarter gezet

8 apr. 2014 09:36 / Gewijzigd 8 apr. 2014 09:36 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron: Kickstarter

Er is een Kickstarter begonnen voor de HD-remake van Outcast.

De game wordt ontwikkeld door Fresh3D, een studio bestaande uit diverse ontwikkelaars die aan het origineel hebben meegewerkt. De studio vraagt 600.000 dollar en heeft in een dag al meer dan 70.000 dollar opgehaald. 

Outcast Reboot HD moet de pc-game uit 1999 helemaal opnieuw vormgeven met verbeterde graphics en animaties, maar houdt wel hetzelfde verhaal en spelwereld aan als het origineel. Ook is het de bedoeling dat diverse bugs die het origineel zouden plagen worden verwijderd.

De game wordt ontwikkeld voor pc, maar wanneer er 750.000 dollar wordt opgehaald worden ook Mac- en Linux-versies ontwikkeld. Bij 950.000 dollar wordt DirectX 11 gebruikt, bij 1 miljoen dollar VR-techniek en bij 1,35 miljoen dollar komt de game ook naar "next-gen consoles". Wanneer er 1,7 miljoen dollar wordt opgehaald komt er ook een compleet nieuw level, Kizaar.

Outcast

Outcast verscheen in 1999 op pc en werd ontwikkeld door het Belgische Appeal. In de game reisde soldaat Cutter Slade af naar een andere dimensie om een zwart gat tegen te houden dat de wereld dreigt op te slokken. Cutter wordt door de bevolking van de andere dimensie als hun messias, de Ulukai, gezien. Het spel kende een aantal levels die open gamepay boden, waarin spelers een eigen tactiek konden verzinnen om vijandelijke basissen te benaderen.

Franck Sauer, één van de ontwikkelaars van het origineel en van de reboot, liet vorig jaar al aan Gamer.nl weten dat hij de rechten van de game weer in handen had en dat hij er graag wat mee wilde doen. Op wat voor manier was toen nog onduidelijk.

Goat Simulator krijgt splitscreenupdate in mei

8 apr. 2014 08:50 / Gewijzigd 8 apr. 2014 08:50 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

Goat Simulator krijgt in mei een gratis update waardoor een splitscreenstand en extra map worden toegevoegd. Dat laat ontwikkelaar Coffee Stain Studios weten middels een persbericht. 

De nieuwe map moet ongeveer even groot worden als de originele map die nu in Goat Simulator zit. Daarnaast worden er nieuwe geiten en achievements toegevoegd. De ontwikkelaar houdt nog wel een slag als het gaat om de releasedatum en geeft aan dat het mogelijk iets langer kan gaan duren eer de gratis update af is. 

Goat Simulator verscheen op 1 april en geeft spelers de kans om met een geit totale vernietiging aan te richten. De game kreeg op Gamer.nl een 6,5. In een interview met Gamer.nl hebben de makers aangegeven dat Goat Simulator "echte triple-A kwaliteit is."

Exclusieve Xbox-televisieseries starten in juni

7 apr. 2014 15:39 / Gewijzigd 7 apr. 2014 21:31 / Door: Michel Musters / 24 reacties / Bron: Bloomberg

De eerste originele televisieproductie die Microsoft voor de Xbox-consoles maakt, verschijnt in juni. Dat laat het bedrijf weten.

Vanaf juni wordt het het realityprogramma over voetbal genaamd Every Street United uitgezonden via Xbox Live, gelijktijdig met het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Daarnaast werkt Microsoft samen met het Engelse Channel 4 aan een thrillerserie genaamd Humans, die zich richt op menselijk ogende robots. De serie is gebaseerd op het Zweedse Real Humans en moet in 2015 zowel op Channel 4 als via Xbox Live uitgezonden worden.

Microsoft zou in totaal meer dan twaalf producties hebben draaien, waaronder een sketch show met Sarah Silverman en Michael Cera's comedygroup Jash. Ook werkt het bedrijf aan een stop-motion tekenfilmshow van comedian Seth Green's bedrijf Stoopid Buddy Stoodios.

Het bedrijf kondigde eerder al diverse programma's aan. Zo wordt er een documentaire gemaakt over de game E.T., waarvan volgens geruchten na tegenvallende verkoop in de woestijn miljoenen exemplaren zouden zijn begraven. Ook werkt Microsoft aan een documentairereeks over rapper NAS en is Steven Spielberg betrokken bij een live-action serie over Halo. Ook zou het bedrijf interesse hebben in het terugbrengen van superheldenserie Heroes. 

Schoonmaakhorrorgame Viscera nu op Steam Early Access

7 apr. 2014 14:39 / Gewijzigd 7 apr. 2014 14:39 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: Steam

Viscera Cleanup Detail is sinds eind vorige week te koop via Steam Early Access.

De game brengt spelers naar een ruimtestation waar een held net een eng en bloedering horroravontuur heeft beleefd. Spelers kruipen in de huid van de conciërge die alles op moet ruimen. Zij lopen door diverse donkere gangen gewapend met een emmer en dwijl. 

Viscera Cleanup Details werd medio vorig jaar al goedgekeurd via Steam Greenlight. Het kost 7,99 euro om met de vroege versie van de game aan de slag te gaan.

'2K werkt aan prequel op Borderlands 2'

7 apr. 2014 14:01 / Gewijzigd 7 apr. 2014 16:57 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron: GamePointsNow

Er zou een nieuwe Borderlands-game in ontwikkeling zijn die zich tussen het eerste en tweede deel afspeelt en in 2014 uit moet komen voor PlayStation 3 en Xbox 360. Dat claimt de website GamePointsNow.

De game zou ontwikkeld worden door 2K Australië in samenwerking met Gearbox. Het zou zich afspelen op de maan Elpis en de Hyperion-basis in de vorm van een H. Deze was al zichtbaar in Borderlands 2, maar spelers konden de plek niet bezoeken.

Verder zou de hoofdrol weggelegd zijn voor vier handlangers van slechterik Handsome Jack: Athena the Gladiator, Wilhelm the Enforcer, Nisha the Lawbringer en Fragtrap. Verder wordt (het gebrek aan) zuurstof genoemd als belangrijk spelelement. Spelers moeten dit verzamelen, omdat ze anders doodgaan. 

2K meldt aan Gamer.nl dat het niet reageert op geruchten en speculatie. Het is ook niet bekend hoe GamePointsNow aan deze informatie is gekomen. De website verkoopt codes om games mee te downloaden en richt zich gebruikelijk niet op het brengen van gamenieuws of -geruchten. Gearbox liet onlangs nog weten dat het niet aan Borderlands 3 werkt, maar dit hoeft de mogelijkheid voor een prequel niet uit te sluiten.

Aankomend weekend vindt bovendien gamebeurs PAX East plaats, waarop Gearbox in het verleden meermaals aankondigingen heeft gedaan. 

'Xbox One en PlayStation 4 minst energiezuinig'

7 apr. 2014 13:00 / Gewijzigd 7 apr. 2014 13:06 / Door: Mcvroegrijk / 31 reacties / Bron:

De Xbox One en PlayStation 4 zijn vergeleken met eerder uitgebrachte spelcomputers minder energiezuinig. Dit meldt HIER Klimaatbureau op basis van een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht.

Binnen het onderzoek is het stroomgebruik van verschillende huishoudelijke apparaten gemeten. Bij spelcomputers wordt uitgegaan van een gemiddeld gebruik van twee uur per dag. Op basis van deze aanname kost de Xbox One 46 euro aan stroom per jaar, de PlayStation 4 verbruikt 44 euro. HIER Klimaatbureau meldt ter vergelijking dat een gemiddelde koelkast die 24 uur per dag aanstaat op jaarbasis 38 euro aan stroom verbruikt.

Na de PS4 en Xbox One volgen de oude modellen van de PlayStation 3 en Xbox 360 met respectievelijk 31 euro en 28 euro aan stroomkosten per jaar. De PS3 Slim en Xbox 360 Slim zijn zuiniger met 16 en 17 euro op jaarbasis. 

De Wii verbruikt van de nieuwe en vorige generatiespelcomputers het minste energie: 5 euro per jaar. Hoewel opvolger Wii U niet in het onderzoek van de Universiteit van Utrecht is meegenomen, laat HIER Klimaatbureauv aan Gamer.nl weten dat deze naar schatting 6,70 euro aan stroom verbruikt per jaar, ook op basis van een gemiddeld gebruik van twee uur per dag.

Het stroomverbruik van de spelcomputers wanneer deze in slaapstand staan is niet in het onderzoek meegenomen.

Prodigy behaalt Kickstarter-doel binnen een week

7 apr. 2014 09:50 / Gewijzigd 7 apr. 2014 09:50 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: Kickstarter

Strategiegame Prodigy heeft in de eerste week van zijn Kickstarter-campagne de beoogde 100.000 dollar binnen weten te halen.

De campagne heeft op moment van schrijven meer dan 115.000 dollar opgeleverd en loopt nog 25 dagen. Er is vooralsnog één stretch goal: bij 150.000 dollar wordt er een nieuw personage aan Prodigy toegevoegd, Argon Batter. Bij aanhoudend succes worden er mogelijk meer stretch goals uitgedacht en gecommuniceerd.

Prodigy is een strategische pc-game die met een uniek elektronisch spelbord en figurines wordt gespeeld. De figurines kunnen op het spelbord worden geplaatst, waardoor volgens de makers "een link tussen de echte en virtuele wereld" wordt gemaakt. Gamer.nl ging onlangs op bezoek bij de Franse onafhankelijke ontwikkelaar Hanakai om meer te leren over Prodigy.

Nieuwe systeemeisen Watch Dogs verschenen op Steam

7 apr. 2014 09:31 / Gewijzigd 7 apr. 2014 10:53 / Door: Michel Musters / 28 reacties / Bron: Steam

De systeemeisen van Watch Dogs voor pc staan sinds kort op Steam.

De vermelding van de specificaties op Steam doet vermoeden dat het om officiële informatie gaat vanuit uitgever Ubisoft. Er doken eerder al systeemeisen op, maar deze bleken later onjuist of nog niet definitief. De officiële systeemeisen zijn als volgt:

Minimale systeemeisen

Besturingssysteem: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) of Windows 8, 64-bit vereist
Processor: Intel Core 2 Quad Q8400 lopend op 2.66 GHz of AMD Phenom II X4 940 lopend op 3.0GHz
Werkgeheugen: 6 gigabyte
Videokaart: DirectX 11 GPU met minstens 1 gb aan VRAM (Nvidida GTX 460 of AMD Radeon HD 5770)
Hardeschijfruimte: 25 gb

Aanbevolen systeemeisen

Processor: 8 core CPU (Intel Core i7-3770 lopend op 3.5 GHz of AMD FX-8350 8-core CPU lopend op 4 GHz)
Werkgeheugen: 8 gb
Videokaart: DirectX 11 GPU met minstens 2 gb aan VRAM (Nvidia GTX560 ti of AMD Radeon HD 7850)
 

Doom-bèta komt alleen naar PlayStation 4, Xbox One en pc

5 apr. 2014 11:32 / Gewijzigd 5 apr. 2014 11:32 / Door: picauly88 / 9 reacties / Bron: Shacknews

De bèta van Doom, die gratis meegeleverd wordt bij een pre-order van Wolfenstein: The New Order, is alleen beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Dit blijkt uit een vraag- en antwoordlijst van Bethesda.

Wie een pre-order plaatst voor Wolfenstein: The New Order op Xbox 360 of PlayStation 3 krijgt overigens wel toegang tot de Doom-bèta. PlayStation 3-gamers krijgen de mogelijkheid om de PlayStation 4-bèta van Doom te spelen, terwijl Xbox 360-eigenaren toegang krijgen tot de Xbox One-versie.

Verder blijkt uit de vraag- en antwoordlijst dat voor het spelen van de Doom-bèta op Xbox One een Xbox Live Gold-lidmaatschap nodig is. Voor het spelen van de PlayStation 4-versie van de bèta is geen PlayStation Plus-lidmaatschap nodig.

Wolfenstein: The New Order komt op 23 mei uit.

Square Enix maakt Collective-platform toegankelijk voor alle indieontwikkelaars

5 apr. 2014 10:41 / Gewijzigd 5 apr. 2014 10:41 / Door: picauly88 / 2 reacties / Bron:

Het Collective-platform, een crowdfunding intitatief van Square Enix, is nu toegankelijk voor alle indieontwikkelaars. Dit maakt het bedrijf bekend via een persbericht.

Op het Collective-platform kunnen ontwikkelaars hun game presenteren aan het publiek, waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt om te stemmen of ze wel of niet geïnteresseerd zijn in de game. Wanneer een game over de tijdspanne van 28 dagen genoeg stemmen krijgt, gaat Square Enix in samenwerking met Indiegogo de ontwikkelaar helpen met crowdfunding. 

Tot op heden hebben drie games tijdens de testfase van het platform meegedaan aan Collective. World War Machine en Moon Hunters kregen genoeg stemmen, terwijl Crackdown 2-ontwikkelaar Ruffian Games met Game of Glens niet genoeg positieve stemmen wist binnen te halen. Voor World War Machine wordt  binnenkort een Indiegogo-campagne gelanceerd.

Nu het Collective-platform open is voor alle indieontwikkelaars kunnen geïnteresseerden hun pitches zelf uploaden. De website van Collective is hier te vinden.

Xbox 360-versie Titanfall draait op meer dan 30 frames per seconde

5 apr. 2014 10:11 / Gewijzigd 5 apr. 2014 10:14 / Door: picauly88 / 22 reacties / Bron: Titanfall

De Xbox 360-versie van shooter Titanfall draait op meer dan 30 frames per seconde. Zo maakt senior producent Daryl Allison van ontwikkelaar Bluepoint Games bekend op de Titanfall-website.

"Het spel ziet er fantastisch uit, klinkt fantastisch en nog belangrijker, speelt fantastisch. Er zijn natuurlijk wat technische verschillen vanwege de technische beperkingen van de hardware — bijvoorbeeld, het spel draait boven de 30fps — maar, wees gerust, de experts bij Respawn hebben met ons samengewerkt om te zorgen dat de intense 6 versus 6 wallrunning, titan dropping-actie allemaal aanwezig is". Aldus Allison. Ter vergelijking, de Xbox One-versie van Titanfall draait op een framerate van 60 frames per seconde, waarbij tijdens intense actie de framerate iets inzakt.

Volgens Allison heeft de vertraging die de Xbox 360-versie heeft opgelopen goed uitgepakt. "We wilden de Xbox 360-gamers tegelijk met de rest Titanfall laten spelen, maar [de game] had meer tijd nodig". Het resultaat noemt Allison de "ware ervaring". Volgens de senior producent bevat de Xbox 360-versie alles wat de Xbox One- en pc-versie ook bevatten.

Titanfall komt op 10 april uit op de Xbox 360. De Xbox One- en pc-versie van de game zijn al uit.

Minecraft 12 miljoen keer gedownload voor Xbox 360

5 apr. 2014 09:38 / Gewijzigd 5 apr. 2014 11:06 / Door: picauly88 / 7 reacties / Bron: Xbox Wire

Het aantal keer dat de game Minecraft is gedownload voor de Xbox 360 is de 12 miljoen gepasseerd.

Daarmee is het een van de meest succesvolle spellen voor de Xbox 360 aller tijden, meldt Xbox Wire.

Minecraft-ontwikkelaar Mojang AB doet de afgelopen tijd goede zaken; het zag het afgelopen jaar zijn inkomsten met 38 procent stijgen naar 2,07 miljard Zweedse kronen, omgerekend zo'n 230 miljoen euro.

Ook wordt er aan een film gewerkt die gebaseerd is op het spel In de game zit geen verhaal, dus hoe het spel zal worden vertaald naar het witte doek is niet direct duidelijk. De producent is Dan Lin, die ook achter het enorme succes van de Lego-film zat.

Door NUtech/Gamer.nl

Game van Little Chicken-oprichter komt naar Steam

4 apr. 2014 14:50 / Gewijzigd 4 apr. 2014 14:50 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: Twitter

Oberon's Court, de game van Little Chicken mede-oprichter Tomas Sala, komt naar Steam. Dat maakt de Nederland bekend via Twitter.

De game werd door Sala in zijn vrije tijd gemaakt en vervolgens op iOS en Android uitgebracht. Oberon's Court hoeft niet eerst via Steam Greenlight goedgekeurd te worden. Volgens de website Control komt dat onder andere omdat Runespell Overtureontwikkelaar Jesse America de juiste personen bij Valve aan heeft gesproken. Sala mocht op gesprek komen om Oberon's Court op Steam te krijgen.

Daarnaast helpt volgens Sala mee dat hij al twee jaar een succesvolle mod in de Steam Workshop had staan en dat Oberon's Court al een tijdje in Greenlights Concepts stond. America was degene die Sala overtuigde om Oberon's Court op Steam uit te brengen.

Reminder: Games in Concert-prijsvraag loopt tot 6 april

4 apr. 2014 13:40 / Gewijzigd 4 apr. 2014 13:44 / Door: Redactie Gamer.nl / 0 reacties / Bron:

Gamer.nl is vijftien jaar en daarom organiseren we samen met het Metropole Orkest om 14 mei een nieuwe Games in Concert. Wil jij daar bij zijn? Dat kan! Wij hebben vier keer twee kaarten voor de eerste rang om weg te geven. Daarvoor moet je wel wat doen.

We hebben nog een paar dagen te gaan voordat op 6 april de inzendingen voor onze prijsvraag zijn gesloten. We vroegen jullie om jullie meest creatieve inzending in te sturen. We hebben al verhalen en remixes zien langskomen, net als iemand die de natuurwetten trotseerde en daadwerkelijk er in slaagde om ondersteboven het Halo-thema te gorgelen.

Hoe maak je kans op kaarten?

Wil je nog een kans maken op de kaarten? Klik dan op de voorgaande link en stuur je creatie in. Of je stuurt voor 6 april jouw creatie naar Redactie@Gamer.nl, met 'Prijsvraag Games in Concert' in de titel. Onze deskundige jury staat te trappelen om te zien waar jullie mee komen. Heb je The Last of Us verwerkt tot bombastische opera? Ben je bezig met een interactieve videoinstallatie over de onrechtvaardigheid van blauwe schilden? Kun je een tekening maken van schattige kittens die killstreaks maken in Call of Duty? Of heb je een simpel rijmpje van vijf regels? Kom maar op! 

Kaarten kopen voor concert?

Het concert vindt plaats op 14 mei in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en begint om 20.00 uur. Ben je niet gezegend met een creatief talent, maar wil je er wel graag bij zijn? Dan kun je op de website van Carré ook gewoon kaartjes bestellen.

Bètaversie Divinity: Original Sin voert 400 verbeteringen door

4 apr. 2014 11:50 / Gewijzigd 4 apr. 2014 11:50 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: Steam

Divinity: Original Sin is van alfa naar bèta gegaan op Steam Early Access en heeft daardoor meer dan 400 verbeteringen gekregen.

Zo bevat de game nu 28 nieuwe talents, meer dan 60 nieuwe skills en nieuwe gebieden om te ontdekken. In totaal moet er nu twee keer zoveel gameplaytijd in de campagne zitten. Ook heeft de game een nieuw character creation menu gekregen met veel customisation-opties. Verder kunnen spelers meer interactie hebben met de omgevingen. Zo kunnen deuren ingeramd of afgebrand worden, personages worden bestolen en kisten met loot erin worden afgebrand. Ook de AI, user interface, laadtijden en graphics zijn verbeterd.

De alfaversie van Divinity is sinds 17 januari beschikbaar via Steam Early Access. De game kost 39,99 euro, maar mensen die de aflaversie gekocht hebben gaan automatisch over naar de bètaversie. De ontwikkelaar heeft een complete lijst met alle veranderingen op zijn forum geplaatst.