Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Dragon Age: Inquisition krijgt een lanceringstrailer

18 nov. 2014 12:51 / Gewijzigd 18 nov. 2014 12:51 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron:

BioWare toont de lanceringstrailer van Dragon Age: Inquisition, die 20 november uitkomt.

Destiny-update maakt exotic wapens per ongeluk minder sterk

18 nov. 2014 12:02 / Gewijzigd 18 nov. 2014 12:02 / Door: eduardkhil / 24 reacties / Bron: Twitter

Door een fout zijn exotic wapens in Destiny minder sterk geworden na update 1.03. Dat meldt Bungie op Twitter.

Bungie heeft ook een forumthread gemaakt waar spelers hun problemen kunnen melden. Exotic wapens doen bijvoorbeeld minder schade, schieten langzamer of herladen langzamer.

De ontwikkelaar meldt dat de veranderingen niet de bedoeling zijn, en dat de wekelijkse update de problemen aanpakt.

Far Cry 4 krijgt een lanceringstrailer

18 nov. 2014 11:37 / Gewijzigd 18 nov. 2014 11:37 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron:

Ubisoft geeft de lanceringstrailer van Far Cry 4 vrij. De game is vanaf vandaag te koop voor Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 en pc. De recensie verschijnt later vandaag op Gamer.nl.

Multiplayer-patch The Master Chief Collection paar dagen uitgesteld

18 nov. 2014 11:03 / Gewijzigd 18 nov. 2014 11:03 / Door: esmeeotter / 8 reacties / Bron: 343 Industries

De multiplayer-patch voor Halo: The Master Chief Collection, die morgen zou uitrollen, is uitgesteld tot later deze week. Dit meldt ontwikkelaar 343 Industries op de officiële blog van de game Halo Waypoint.

De reden voor het uitstel omvat het toevoegen van extra fixes en het voldoende testen daarvan.

De patch dient de problemen van de Matchmaking-functie te verhelpen en de stabiliteit van de games te verbeteren. Daarnaast worden de problemen, die zich specifiek in de games zelf voordoen, ook verholpen. Later deze week volgen de patch notes, meldt 343 Industries, alvorens de patch wordt uitgerold.

'Driekwart van Early Access-titels nog niet officieel uitgebracht'

18 nov. 2014 10:36 / Gewijzigd 18 nov. 2014 13:05 / Door: eduardkhil / 17 reacties / Bron: GamesIndustry

Slechts een kwart van de games op Steam Early Access heeft tot dusver een officiële release gekregen. Dat meldt Patrick Walker van onderzoeksbureau Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR).

Sinds de lancering van Steam Early Access in begin 2013 is maar 25% van alle Early Access-games officieel uitgekomen, schrijft Walker. Overigens moet hier wel bij gezegd worden dat recente Early Access-titels nog niet genoeg tijd hebben gehad om uit te komen. Van alle Early Access-titels die in 2013 via deze dienst te koop waren, is 42% uitgekomen, meldt Walker.

Walker vergelijkt het Early Access-model met crowdfunding en seizoenspassen: "Hoewel Early Access veel voordelen heeft, is er ook kans op verbroken beloften aan consumenten. Dit heeft wel wat weg van andere verdienmodellen in de game-industrie, zoals crowdfunding of een seizoenspas met dlc verkopen, waar klanten alvast betalen voor content die nog moet komen."

Het verschil tussen die modellen en Early Access is volgens Walker de afwezigheid van een vaste releasedatum. Dlc uit seizoenspassen komt binnen een bepaalde tijd uit en crowdfundingsite Kickstarter heeft een geschatte releasedatum voor gefinancierde projecten. "In theorie kan een Early Access-spel eeuwig in ontwikkeling blijven en ondertussen verkocht worden aan spelers", aldus Walker.

Walker zegt ook dat Steam nog geen problemen heeft gekregen met het Early Access-model. Dat zou wel kunnen gebeuren naarmate er meer games lang in Early Access blijven of de ontwikkeling van meer Early Access-games helemaal gestaakt worden, denkt hij.

Een trailer van de seizoenspas van Far Cry 4

18 nov. 2014 10:09 / Gewijzigd 18 nov. 2014 10:09 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron:

De trailer van de seizoenspas van Far Cry 4 toont beelden van de vijf dlc-pakketten. Eén van die pakketten heet Valley of the Yetis en zet de speler tegenover een stel Verschrikkelijke Sneeuwmannen.

Eerder maakte Ubisoft de inhoud van de seizoenspas al bekend. Deze bevat negen nieuwe missies, verspreid over vijf dlc-pakketten. De missies zijn voor singleplayer en coöp beschikbaar. De seizoenspas kost 29,99 euro en verschaft vanaf dag één exclusieve toegang tot de missie The Syringe.

Just Cause 3 heeft geen multiplayer bij lancering

18 nov. 2014 10:08 / Gewijzigd 18 nov. 2014 10:08 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: Game Informer

Just Cause 3 heeft geen multiplayer bij lancering. Dat zegt Christofer Sundberg van ontwikkelaar Avalanche Studios in een interview met Game Informer.

"Misschien brengen we Rico na de release naar de moderne wereld van multiplayer. We verwachten niet dat fans zelf de multiplayer van Just Cause 3 gaan maken, maar op een gegeven moment moet je een keuze maken waar je aandacht ligt. Bij ons is dat de sandbox", aldus Sundberg.

Just Cause 2 had ook geen officiële multiplayer, maar kreeg alsnog multiplayer in de vorm van een mod gemaakt door fans. Hiermee konden honderden spelers het spel tegelijk spelen in dezelfde multiplayersessie. De mod kwam eind 2013 uit op Steam.

De director van Just Cause 3, Roland Lesterlin, vertelt ook over de grootte van de wereld waar Just Cause 3 zich afspeelt. "Just Cause 2 was al enorm. We wilden ons nu richten op de invulling en de sfeer van de wereld zelf. [...] We hebben wel meer in de wereld neergezet, niet alleen op het oppervlak, we hebben ook grotten en tunnels en dat soort dingen", aldus Lesterlin.

Franse presidentskandidaat hekelt verhaal Assassin's Creed: Unity

18 nov. 2014 09:29 / Gewijzigd 18 nov. 2014 10:38 / Door: Michel Musters / 25 reacties / Bron: Daily Telegraph

Volgens de voormalige Franse presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon geeft Ubisoft's Assassin's Creed: Unity de Franse revolutie en belangrijke mensen uit die tijd verkeerd weer.

"Dit is propaganda tegen de mensen", aldus Mélenchon in een interview op de Franse radio, die vervolgens is vertaald door de Daily Telegraph. "De mensen [worden afgeschilderd] als barbaren, als bloedlustige wilden." 

In Unity wordt Maximilien François Marie Isidore de Robespierre getoond als iemand die chaos en wanhoop in Parijs veroorzaakte in de periode 1793-94. Ondertussen wordt er in het spel niets verteld over de positieve veranderingen die Robespierre heeft veroorzaakt, waaronder zijn drang om de slavernij af te schaffen. Ondertussen worden leden van de Franse monarchie zoals Marie-Antoinette en Koning Lodewijk XVI volgens Mélenchon in Unity in een te positief daglicht gezet.

Dit stoort de mensen die deze mannen als helden van de Revolutie zien, waaronder Mélenchon. "Een man die onze bevrijder was in de Revolutie wordt afgebeeld als een monster." Volgens Mélenchon is Unity onderdeel van een "samenzwering van de kapitalisten" en herschrijft Unity de geschiedenis "om degenen die hebben verloren te verheerlijken en de Republiek naar beneden te halen".

Uitgever Ubisoft heeft gereageerd door te zeggen dat het verhaal van Assassin's Creed: Unity fictie is. "Assasin's Creed: Unity is een game voor de massa. Het is geen geschiedenisles", aldus producer Antoine Vimal du Monteil.

Gamer.nl streamt om 19:00 uur live Call of Duty: Advanced Warfare

17 nov. 2014 16:20 / Gewijzigd 17 nov. 2014 16:20 / Door: / 2 reacties / Bron:

Alsof heel de middag Grand Theft Auto 5 op de PS4 streamen nog niet genoeg was, streamt redacteur Ron Vorstermans vanaf 19:00 uur live Call of Duty: Advanced Warfare.

Als zelfbenoemde koning van de Call of Duty-multiplayer gaat Ron vast vaak eerste worden. Geen druk, Ron, geen druk. 

De stream is op Gamer.nl te bekijken of via het officiële Gamer.nl Twitch-kanaal. Door dat kanaal te volgen, krijg je een e-mail wanneer we live gaan. 

Opgegraven E.T.-cartridges leveren bijna 30.000 euro op

17 nov. 2014 13:15 / Gewijzigd 17 nov. 2014 13:15 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Eurogamer

De eerste honderd cartridges van de opgegraven E.T.-game hebben meer dan 37.000 dollar (omgerekend zo'n 29,600 euro) opgeleverd op eBay.

De cartridges van E.T.: The Extra-Terrestrial, die eerder werden opgegraven in New Mexico, werden afgelopen week door de stad Alamogordo ter veiling aangeboden op eBay. Een cartridge van E.T. die nog in het doosje zat leverde omgerekend zo'n 1230 euro op. 

De spellen werden opgegraven als onderdeel van een documentaire over de beruchte crash van de game-industrie in 1983. Uitgever Atari zou toen wegens tegenvallende verkopen honderdduizenden exemplaren van Atari 2600-game E.T. in een stortplek hebben gedumpt. In april dit jaar werden de cartridges opgegraven. Er gaan nog eens 700 cartridges aangeboden worden via eBay. Daarnaast worden er 500 exemplaren wereldwijd aan musea gegeven.

Goat Simulator wordt vanaf 20 november mmo

17 nov. 2014 12:59 / Gewijzigd 17 nov. 2014 12:59 / Door: eduardkhil / 13 reacties / Bron:

Goat Simulator wordt op 20 november via een gratis update een massive multiplayer online game. Dat heeft ontwikkelaar Coffee Stain Studios onthuld via een trailer.

De mmo laat spelers tegen elkaar vechten in twee facties: geiten en schapen. De game heeft een middeleeuwse setting, en spelers kunnen kiezen uit vijf verschillende classes met ieder hun eigen vaardigheden. Mensen die het spel al hebben gekocht, krijgen de mmo-update als gratis downloadbare content via Steam.

In Goat Simulator kunnen spelers een geit besturen en allerlei chaos veroorzaken. Dat kan door mensen en objecten kopstoten te geven of eraan te likken, waarna de spullen mee te slepen zijn. Spelers moeten zo veel mogelijk punten scoren door dingen kapot te maken of trucjes zoals salto's uit te voeren. 

Grassimulator nu beschikbaar via Steam Early Access

17 nov. 2014 11:34 / Gewijzigd 17 nov. 2014 12:00 / Door: eduardkhil / 16 reacties / Bron: Steam

Grass Simulator is nu beschikbaar via Steam Early Access. In de game is het de bedoeling om koeien te doden.

Spelers nemen de rol van Garry Rambler op zich, een huurling die uit de hel is ontsnapt om wraak te nemen op de koeien die zijn familie vermoord hebben. Hij komt terecht in een dimensie met alleen maar koeien en gras. Met verscheidene (vuur)wapens moet hij het opnemen tegen de koeiengod die het bevel gaf om Ramblers familie te vermoorden.

In Grass Simulator kunnen spelers de klassieke modus spelen, waarin ze koeien doodschieten. Daarnaast is er een dubstepmodus met rondtollende koeien en felgekleurde lichten en een grassimulatormodus waarin spelers een grasspriet spelen.

Grass Simulator is nog in ontwikkeling, er staan meer gamemodes en multiplayer in de planning. De game kost 8,99 euro.

Spirituele opvolger Syndicate Wars december in Early Access

17 nov. 2014 11:14 / Gewijzigd 17 nov. 2014 11:14 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron:

Satellite Reign, het spirituele vervolg op Syndicate Wars, is in december verkrijgbaar via Steam Early Access. Dat blijkt uit een trailer die de ontwikkelaar vrijgeeft.

De cyberpunkgame werd in juli 2013 succesvol gefinancierd op Kickstarter, en moet eind dit jaar uitkomen op pc, Mac en Linux. Het is een rts waarin spelers het op moeten nemen tegen grote bedrijven met technologie en wapens, net als inspiratiebron Syndicate Wars.

Satellite Reign wordt ontwikkeld door 5 Lives Studios, waar de oorspronkelijke designer van Syndicate Wars, Mike Diskett, ook werkt.

3DS-homebrew maakt zelfgemaakte apps en emulators mogelijk

17 nov. 2014 10:29 / Gewijzigd 17 nov. 2014 10:29 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: GBATemp

De 3DS krijgt onofficiële homebrew waardoor emulators en zelfgemaakte apps op de handheld kunnen draaien. De homebrew komt op 22 november uit.

Homebrewsite GBATemp kondigt de homebrew aan. Het gaat om een zogeheten exploit genaamd SSSPwn die een speciaal Homebrew-kanaal toevoegt aan het thuisscherm van de 3DS. Er is wel een bepaalde game nodig om het Homebrew-kanaal op te starten. De maker van de exploit laat alleen weten dat het om een game gaat die zowel in de winkel als via de Nintendo eShop beschikbaar is, maar niet in iedere regio.

Met de Homebrew kunnen mensen onofficiële apps op een sd-kaart plaatsen en deze via het Homebrew-kanaal opstarten. GBATemp meldt niet of de exploit gebruikt kan worden om illegaal gedownloade games te spelen. De maker van de mod geeft aan dat hij niet verantwoordelijk wil zijn voor het illegaal downloaden en spelen van 3DS-games.

Als voorbeeld laat GBATemp een afbeelding zien van 3DSCraft, een onofficiële 3DS-versie van Minecraft. De site waarschuwt wel dat gebruikers geen backups meer kunnen maken met de exploit. Nintendo heeft nog geen reactie gegeven, maar komt mogelijk met een systeemupdate die de exploit buiten werking stelt.

3DSCraft

Gamer.nl streamt vandaag om 12:00 uur GTA 5 voor PS4

17 nov. 2014 09:48 / Gewijzigd 17 nov. 2014 09:48 / Door: Michel Musters / 31 reacties / Bron:

De recensie van Grand Theft Auto 5 verschijnt vanmiddag om 12:00 uur op Gamer.nl, en rond die tijd start de livestream van de PS4-versie ook.

Grand Theft Auto 5 is vanaf dinsdag verkrijgbaar op PlayStation 4 en Xbox One. Afgelopen weekend heeft redacteur Joe de game uitgebreid gespeeld, zodat vandaag om klokslag 12 de recensie online staat. Ook de stream gaat rond die tijd aan. Deze kan live bekeken worden op Gamer.nl. Door de Twitch-pagina te volgen, ontvang je een e-mail wanneer we live gaan.