Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Xbox One-update implementeert mobiele aankopen

21 jul. 2014 10:12 / Gewijzigd 21 jul. 2014 10:12 / Door: Tom van S. / 26 reacties / Bron: Xbox

Een aankomende update voor Xbox One maakt het mogelijk om via Xbox SmartGlass of via Xbox.com aankopen te doen voor de console. Dit meldt Microsoft via de site van Xbox.

De aankopen kunnen gedaan worden via Xbox.com of de mobiele app Xbox SmartGlass. Wanneer de koper automatische updates heeft ingeschakkeld wordt de content tevens direct gedownload. 

Met de nieuwe update wordt het hoofdmenu van de Xbox One ook uitgebreid. Zo wordt er een notificatie gegeven wanneer er een controller bijna leeg is en is er meer informatie over vrienden beschikbaar in het menu. Hierbij horen leaderboards waarin de speler kan zien wie van zijn vrienden de meeste achievements of gamerscore heeft gehaald. 

Tot slot wordt er ondersteuning voor 3D blu-ray's toegevoegd. Eerder was het enkel mogelijk om normale blu-ray's af te spelen. Op de PlayStation 4 is het vooralsnog niet mogelijk om 3D blu-ray's te draaien.

The Unfinished Swan mogelijk naar PS4 en Vita

21 jul. 2014 09:45 / Gewijzigd 21 jul. 2014 09:45 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: CVG

PlayStation 3-game The Unfinished Swan komt mogelijk naar PlayStation 4 en Vita. De platformversies worden op de Koreaanse Game Rating Board-website genoemd.

Sony heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. The Unfinished Swan verscheen in 2012 op de PS3 Store. In de game verkennen spelers een wereld die helemaal wit is. Door met verf te gooien, worden objecten in de omgeving zichtbaar. 

De Koreaanse Game Rating Board-website heeft vaker games te vroeg onthuld. Zo werd onlangs via de website duidelijk dat er een PS4-versie van Plants vs. Zombies: Garden Warfare in de maak was. 

Google past beleid in-app aankopen aan op aandringen EU Commissie

21 jul. 2014 09:34 / Gewijzigd 21 jul. 2014 09:35 / Door: GerarDOS / 6 reacties / Bron: Gamasutra

Google gaat een aantal wijzigingen doorvoeren in de Google Play Store om daarmee te voldoen aan de door de Europese Commissie voorgestelde richtlijnen betreffende in-app aankopen. Onder meer het woord 'free' wordt niet meer gebruikt, als een game in-app aankopen bevat. Dit meldt Gamasutra.

Naast het laten vallen van het woord  'free' gaat Google richtlijnen opstellen voor app-ontwikkelaars als het gaat om het direct aanspreken van kinderen in games. Ook worden de standaard settings zo veranderd dat er niet automatisch aankopen kunnen worden gedaan, zonder expliciete toestemming van de gebruiker. De wijzigingen moeten in september 2014 zijn doorgevoerd. 

De Europese Commissie stelde eind vorig jaar een viertal richtlijnen op die het heeft gecommuniceerd aan Google, Apple en de Interactive Software Federation. Deze lezen als volgt:

- Een game die wordt geadverteerd als 'free', zou consumenten niet moeten misleiden over de daadwerkelijke kosten die hierbij betrokken zijn.

- Games zouden kinderen niet direct moeten aanspreken om voorwerpen te kopen of een ouder te overtuigen dit te doen voor hen

- Consumenten moeten adequaat worden ingelicht over aankopen en niet automatisch horen te betalen door een standaard setting zonder dat hiervoor expliciet toestemming is gevraagd.

- Er moet een e-mailadres worden gecommuniceerd waar consumenten naar kunnen mailen met vragen of klachten.

Apple

Apple is ook aangesproken door de Europese Commissie, maar zij hebben nog geen concrete oplossingen op de korte termijn aangeboden, zo meldt de Europese Commissie. Apple heeft wel toegezegd met betrekking tot aankopen het beleid te willen aanpassen, maar er is hier geen commitment of timing aangegeven. De CPC (Consumer Protection Cooperation) blijft er bij Apple op aandringen om de wijzigingen door te gaan voeren. 

'High-end Nvidia gametablet gaat 299 dollar kosten'

21 jul. 2014 09:02 / Gewijzigd 21 jul. 2014 09:02 / Door: / 12 reacties / Bron: NUtech

De high-end gametablet van Nividia gaat 299 dollar kosten voor het 16 GB wifi-model en is vanaf 14 augustus in Europa verkrijgbaar. Dat blijkt uit informatie die door Videocardz is gepubliceerd. Eerder lekte een foto van de tablet.

De gametablet van Nvidia heeft een 8 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, Tegra K1-chip met een 2,2GHz quadcore-processor, 2 GB aan werkgeheugen, 16 of 32 GB aan opslagruimte en twee 5 megapixel-camera's aan de voor- en achterzijde.

De Android-tablet komt beschikbaar in een 16 GB wifi-versie en 32GB 4G-versie voor respectievelijk 299 en 399 dollar. Het geluid komt uit twee stereospeakers aan de voorzijde en verder is er een microSD-kaartslot, bluetooth 4.0 en een mini-hdmi-ingang aanwezig.

Accessoires

Nvidia levert een stylus bij de tablet en voor 59 dollar kan een externe bluetooth-controller worden aangeschaft. Ook komt er een cover van 39 dollar beschikbaar waarmee de tablet kan worden neergezet.

Nvidia heeft al de Shield op de markt, een Android-handheld in de vorm van een Xbox-controller.

Door NUtech

Verfilming Uncharted begint mogelijk begin 2015

18 jul. 2014 13:38 / Gewijzigd 18 jul. 2014 13:38 / Door: Tom van S. / 13 reacties / Bron: zap2it

De verfilming van Uncharted start als het mee zit begin 2015. Dit meldt regisseur Seth Gordon aan zap2it.

Volgens Gordon is het plan om begin 2015 te starten, maar eer dat kan gebeuren moet er nog wel een acteur worden gevonden die de rol van hoofdrolspeler Nathan Drake op zich kan nemen. Gordon wil zich richten op een acteur die de rol van de digitale avonturier goed kan vertalen naar het witte doek en spreekt specifiek uit dat hij niet wil gaan voor een bekendere acteur die minder in de rol past.

Gordon: "De game zit zo goed in elkaar dat je iets hebt om aan te voldoen. Met geen mogelijkheid besluiten we het tegengestelde te doen en iemand te kiezen die bekend is, maar niet kan acteren." Eerder maakte Seth Gordon al de film The King of Kong: A Fistful of Quarters. Deze documentaire draait om de strijd tussen de professionele gamers Billy Mitchell en Steve Wiebe. 

PS4 half jaar achtereen meestverkochte console in VS

18 jul. 2014 13:21 / Gewijzigd 18 jul. 2014 13:21 / Door: GerarDOS / 57 reacties / Bron: VG24/7

De PlayStation 4 is voor de zesde maand achtereen de meestverkochte console in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit cijfers van de NPD Group, zo meldt VG24/7.

Sony bevestigt via Twitter dat de PlayStation 4 voor de zesde maand achtereen de meestverkochte console in de Verenigde Staten is. Gisteren nog gaf Microsoft aan dat de verkopen van de Xbox One verdubbeld waren ten opzichte van een maand ervoor, doordat er een goedkopere Xbox One-editie zonder Kinect in juni in de verkoop ging in de Verenigde Staten. Desondanks is de PS4 toch beter verkocht. Exacte verkoopcijfers zijn niet gecommuniceerd.

De NPD Group meldt hiernaast dat de gecombineerde verkoop van Xbox One en PlayStation 4 tachtig procent hoger liggen dan de gecombineerde verkoop van PlayStation 3 en Xbox 360 als er gekeken wordt naar hetzelfde punt in de levensyclus van de consoles.

Softwareverkopen

In totaal werd er drie procent minder uitgegeven aan software (286,8 miljoen dollar) ten opzichte van een jaar eerder. De NPD Group becijfert hierin echter alleen retailverkopen en geen digitale verkopen. Hiernaast meldt de NPD Group dat nieuwe titels minder dominant in de verkopen waren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nieuwe releases verkochten relatief gezien 67% minder dan de nieuwe releases uit 2013. Nieuwe releases betroffen in juni 2014 onder meer Watch Dogs en Mario Kart 8 voor Wii U. Vorig jaar kwam in dezelfde periode onder meer Animal Crossing: New Leaf voor 3DS en The Last of Us voor PS3 uit, beide titels voor platformen met een grotere install base dan bijvoorbeeld Mario Kart 8. 

Mario Maker komt mogelijk ook naar Nintendo 3DS

18 jul. 2014 11:58 / Gewijzigd 18 jul. 2014 11:58 / Door: GerarDOS / 10 reacties / Bron: US Gamer

Mario Maker, de game waarin spelers eigen Mario-levels kunnen maken, komt wellicht ook naar de Nintendo 3DS. Dit zegt producer Takashi Tezuka in een interview met US Gamer.

Volgens Tezuka is een Nintendo 3DS-versie mogelijk en is het idee aantrekkelijk, maar wordt er momenteel eerst gewerkt om de Wii U-versie af te maken. Tezuka geeft aan dat de Wii U meer rekenkracht heeft en het makkelijker is om veel vijanden in eigengemaakte levels weer te geven.

Online mogelijkheden

Tezuka geeft hiernaast aan dat er momenteel wordt gekeken naar de implementatie van verschillende online functionaliteiten. Het delen van levels met vrienden is volgens Tezuka een logische optie. Over andere mogelijkheden denkt hij nog na, zoals het delen van levels met heel de wereld. "Als je iets maakt en ergens naartoe uploadt, dan wil je dat zoveel mogelijk mensen het zien. Natuurlijk komen de populairste levels bovenaan en die worden gespeeld door anderen. Maar zij die niet in de bovenste plekken staan, krijgen niet de blikken op zich gericht." Tezuka en zijn team is momenteel bezig om deze uitdaging aan te pakken. 

Ubisoft komt binnenkort met kaartgame Assassin's Creed Memories

18 jul. 2014 11:30 / Gewijzigd 18 jul. 2014 12:08 / Door: GerarDOS / 8 reacties / Bron:

Ubisoft is bezig met de ontwikkeling van een free-to-play kaartgame die zich afspeelt in het Assassin's Creed-universum, genaamd Assassin's Creed Memories. De game moet deze zomer verschijnen op iOS, zo meldt Ubisoft middels een persbericht.

De kaartgame wordt in samenwerking met het Japanse Gree (bekend van het gelijknamige sociale platform) en ontwikkelaar PlayNext gemaakt. De game wordt een mix van RPG, strategie en kaargevechten. Gedurende de game reizen spelers door verschillende tijdsperiodes en dienen zij een gilde op te zetten en verschillende bondgenoten te rekruteren. De game bevat een singleplayerstand en een multiplayerstand waarin tot twintig spelers het tegen twintig andere spelers kunnen opnemen. 

Of de game ook naar Android of Windows Phone komt is nog niet bekendgemaakt door Ubisoft.

Bijna uur aan gestreamde gameplay van Rainbow Six: Siege

18 jul. 2014 10:41 / Gewijzigd 18 jul. 2014 10:41 / Door: GerarDOS / 8 reacties / Bron: Ubisofts Twitch-kanaal

De ontwikkelaars van Tom Clancy's Rainbow Six: Siege hebben de game gisteren bijna een uur lang gespeeld en gestreamd via Twitch.

De beelden zijn hieronder terug te zien. Er wordt gespeeld op dezelfde map als tijdens de E3-onthulling en -demo. In de game nemen twee teams het tegen elkaar op. Een team van terroristen die een gijzelaar hebben tegen een team van SWAT-agenten die de gijzelaar proberen te bevrijden. Lees ook onze Rainbow Six: Siege-preview van de E3. 

De video heeft een timer die afloopt, de video start op 19:30 met een introductie. Vanaf 24:10 is de game daadwerkelijk in actie te zien. 


Watch live video from Ubisoft on Twitch

Release The Evil Within met een week vervroegd naar 17 oktober

18 jul. 2014 10:14 / Gewijzigd 18 jul. 2014 10:24 / Door: GerarDOS / 1 reactie / Bron:

The Evil Within verschijnt op 17 oktober. Dat bevestigt Bethesda Nederland tegenover Gamer.nl.

De survivalhorrorgame stond eerst gepland voor een release op 24 oktober, maar is een week naar voren geplaatst naar 17 oktober. Eerder in het jaar werd de game nog uitgesteld naar eind oktober en de titel zou oorspronkelijk verschijnen op 29 augustus. In mei kon Gamer.nl de game zelf een aantal uur al spelen. Lees onze The Evil Within-preview

De game concurreert op 17 oktober met de release van Borderlands: The Pre-Sequel. Op 24 oktober verschijnen  onder meer Battlefield: Hardline en Evolve. Op 28 oktober komt ook nog Assassin's Creed: Unity uit. 

Hearthstone-uitbreiding Naxxramas verschijnt 23 juli

18 jul. 2014 09:42 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:43 / Door: GerarDOS / 7 reacties / Bron:

Het eerste gedeelte van Hearthstone: Heroes of Warcraft-uitbreiding, The Curse of Naxxramas, verschijnt op 23 juli. Dat heeft Blizzard bekendgemaakt middels een persbericht. 

De uitbreiding voor de kaartgame wordt over de loop van vijf weken in vijf verschillende 'wings' uitgebracht. De eerste hiervan, de Arachnid Quarter, verschijnt volgende week en is gratis toegankelijk voor iedere speler. De wings die hierna worden uitgebracht, kosten 700 in-game goud om vrij te spelen. Ook kan hiervoor worden betaald: 5,99 euro per wing. Hearthstone biedt ook de optie om een bundel aan te schaffen tegen gereduceerd tarief, zoals eerder gecommuniceerd door Blizzard

Wie alle vijf wings weet te doorspelen, speelt daarmee de Heroic Mode vrij. Hierin is de tegenstand uitdagender "zelfs voor doorgewinterde Hearthstone-spelers". Wie deze modus vervolgens uitspeelt, verdient een speciale kaart om te gebruiken in Hearthstone. De Naxxramas-uitbreiding draait voornamelijk om de Deathrattle-kracht van de speelkaarten; een speciale kracht die wordt geactiveerd als een kaart wordt vernietigd. 

Nieuwe Doom voor het eerst in actie getoond op QuakeCon

18 jul. 2014 09:34 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:34 / Door: GerarDOS / 14 reacties / Bron: All Games Beta

De nieuwe Doom-game, simpelweg Doom genaamd, is voor het eerst getoond in actie getoond op QuakeCon dat momenteel gehouden wordt in Dallas, Texas. 

De nieuwe Doom is in ontwikkeling bij id Software en speelt zich af voor de andere delen. Dit meldt PC Gamer via Twitter. De game begint net buiten een onderzoeksfaciliteit op Mars. De game legt naast schieten ook nadruk op hand-tot-handgevechten. Zo is het mogelijk om ledematen van gedode tegenstanders te trekken. De game krijgt een multiplayerstand waar de ontwikkelaar op een later tijdstip op terugkomt. 

Doom maakt gebruik van een nieuwe game-engine: idTech 6. De nieuwe game moet op 60 frames per seconde in 1080p draaien. Wanneer de nieuwe Doom verschijnt is niet bekendgemaakt. Ook platformen zijn nog niet bekendgemaakt. De getoonde demo werd gespeeld op PC met een Xbox One-controller. 

Tijdens de E3 verscheen er een eerste teaser van de nieuwe Doom-game. De nieuwe game is al jaren in ontwikkeling bij id Software. Een eerdere versie van de game werd nog geschrapt door de introductie van de nieuwe generatie spelcomputers.

Afbeelding Nvidia's Shield Tablet duikt op

18 jul. 2014 09:15 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:15 / Door: / 3 reacties / Bron: NUtech

Er is een afbeelding uitgelekt van wat naar alle waarschijnlijkheid Nvidia's nieuwe Shield-tablet betreft. De afbeelding van het apparaat werd geplaatst door Evleaks.

Naar verwachting wordt het apparaat binnen afzienbare tijd aangekondigd door Nvidia. De Shield Tablet dook onlangs namelijk al op als vermelding op het Global Certification Forum en verscheen eerder kort op de site van Nvidia zelf. Het hardwarebedrijf heeft de komst van de gamingtablet echter nog niet officieel bevestigd.

De gelekte afbeelding onthult verder weinig nieuwe details over de tablet. Wel is te zien dat het nieuwe Shield-apparaat zowel Android- als pc-games af kan spelen, net zoals de eerste Nvidia Shield. Die versie bestond uit een controller met een scherm erop gemonteerd.

Voor het spelen van pc-games, die naar de Shield gestreamd werden, was wel een moderne videokaart van Nvidia nodig. Dit is waarschijnlijk opnieuw het geval bij de Shield Tablet. Verder lijkt het erop alsof er dit keer een aparte controller beschikbaar komt, gezien de gelijknamige menuknop op de afbeelding.

Door NUtech

Microsoft sluit Xbox Entertainment Studios

18 jul. 2014 09:12 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:16 / Door: / 49 reacties / Bron: NUtech

Microsoft sluit zijn Xbox Entertainment Studios, de divisie die televisieseries voor de Xbox produceert. Dat meldt Recode en is inmiddels bevestigd door Microsoft.

Xbox Entertainment Studios werd in 2012 opgericht om vergelijkbaar met Netflix eigen tv-series te gaan produceren. Hiervan werden er eerder dit jaar al een aantal onthuld, zoals een tv-serie van Halo, de voetbalserie Every Street United en Almost Human.

Xbox Entertainment Studios gaat naar verluidt twee televisieseries afmaken: Signal to Noise en Halo. Bij laatstgenoemde project is Steven Spielberg betrokken. Het verhaal van de serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire gamereeks.

Microsoft-ceo Satya Nadella zou zich nog wel willen richten op de videogames- en hardware-sectie van Xbox. Eerder gingen geruchten dat Microsoft de Xbox-divisie in zijn geheel wilde afstoten.

18.000

De Xbox One is nog niet verkrijgbaar in Nederland. De console verschijnt hier op 5 september voor 399 euro zonder Kinect en 499 euro met Kinect. Microsoft meldde eerder 18.000 banen te schrappen.

Door NUtech

Microsoft schrapt 18.000 banen

17 jul. 2014 16:01 / Gewijzigd 17 jul. 2014 16:04 / Door: / 22 reacties / Bron: NUtech

Microsoft is van plan om in een jaar tijd maar liefst 18.000 banen te schrappen.Dat schrijft Microsoft-ceo Satya Nadella donderdag in een e-mail aan de werknemers van Microsoft.

Het totale aantal werknemers groeide door de overname met ongeveer 25.000 tot 127.000. Door de integratie van Nokia binnen Microsoft kreeg een aantal afdelingen dezelfde functie.

De meeste medewerkers die hun baan verliezen, krijgen daar binnen een half jaar bericht over. Nadella benadrukt in zijn e-mail dat in sommige bedrijfstakken juist nieuwe banen worden toegevoegd. Vorige week schreef hij al in een e-mail aan medewerkers dat Microsoft zich in de toekomst meer gaat richten op de cloud en op mobiele software.

Moeilijk

"Besluiten om te veranderen is moeilijk, maar nodig", schrijft Nadella donderdag. In totaal verliest 14 procent van alle Microsoft-medewerkers zijn baan. De reorganisatie zal Microsoft tussen de 1,1 miljard en 1,6 miljard dollar kosten. Het aandeel Microsoft opende donderdag ruim 3 procent hoger nadat het nieuws naar buiten kwam.

Microsoft Nederland laat desgevraagd weten nog niets te kunnen zeggen over de gevolgen op het Nederlandse kantoor, waar zo'n duizend mensen werken.

Management

Nadella stelt dat Microsoft als organisatie flexibeler moet worden. Daarom wordt er gesneden in overtollige managementlagen.

Volgens de ceo gaat Microsoft zich op smartphonegebied richten op "baanbrekende innovatie". Daarnaast is het bedrijf van plan om toekomstige Nokia X-telefoons, die nu draaien op Android, te voorzien van Windows Phone, het eigen besturingssysteem van Microsoft. 

"Dat bouwt voort op ons succes in de markt voor betaalbare smartphones en is in lijn met onze focus op universele apps voor Windows", aldus Nadella. Er worden geen nieuwe Android-smartphones meer gemaakt.

In de teams die de Surface-tablet en Xbox-consoles maken zullen de veranderingen naar aanleiding van de ontslagen beperkt zijn, schrijft Stephen Elop, voormalig Nokia-ceo en huidig hoofd van de apparatentak van Microsoft, in een e-mail aan medewerkers.

Satya Nadella

Het is niet voor het eerst dat Microsoft flink snijdt in het persooneelsbestand. Begin 2009 maakte voormalig ceo Steve Ballmer al bekend dat er 5.800 banen zouden verdwijnen. Dat kwam destijds neer op 6 procent van het totale aantal werknemers en was tot nu toe de grootste ontslagronde bij het bedrijf.

Sinds 4 februari staat Satya Nadella als nieuwe ceo aan het roer van Microsoft. Hij is pas de derde directeur van het 39 jaar oude bedrijf. Nadella werkt al 22 jaar bij Microsoft en de cloud stond tijdens zijn carrière altijd voorop.

Een jaar geleden, nog voordat Nadella de rol als ceo overnam, werd er al in de top van Microsoft geschoven. Het bedrijf werd gereorganiseerd en kreeg nieuwe afdelingen. Een aantal topmannen en –vrouwen moest vertrekken of kreeg een nieuwe functie.

Door NUtech