Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

LucasArts werkte aan Star Wars-game met Darth Maul

9 apr. 2014 13:07 / Gewijzigd 9 apr. 2014 13:07 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron: Polygon

LucasArts werkte aan een Star Wars-game met slechterik Darth Maul in de hoofdrol. Hier zijn gameplaybeelden van uitgelekt.

Game Informer liet via zijn nieuwste nummer weten dat de Darth Maul-game bijna acht maanden in productie was. Vervolgens lekte er een korte videoclip van de game uit op YouTube.

Het spel was in 2010 in ontwikkeling bij Red Fly Studio, dat de Wii-versie van Star Wars: The Force Unleashed 2 heeft verzorgd. De Darth Maul-game zou eerst exclusief voor Nintendo-platformen worden, maar uiteindelijk werd tegelijkertijd aan versies voor pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U gewerkt.

Gedurende de ontwikkeling evalueerde George Lucas het project en eiste hij naar verluidt dat een tweede personage genaamd Darth Talon werd toegevoegd. Red Fly Studio werd ook niet op de hoogte gehouden van Darth Maul's rol in The Clone Wars, aldus Game Informer, waardoor de game niet meer aansloot op het Star Wars-universum. Dit had tot gevolg dat de samenwerking tussen LucasArts en Red Fly Studio werd stopgezet, waarna de game is geannuleerd.

De game-afdeling van LucasArts is inmiddels gesloten en uitgever Electronic Arts heeft nu de licentie op het maken van Star Wars-games voor pc en consoles in handen.

'Watch Dogs krijgt verhalende dlc met nieuw personage'

9 apr. 2014 10:56 / Gewijzigd 9 apr. 2014 10:56 / Door: Michel Musters / 36 reacties / Bron: GameStop

Watch Dogs zou verhalende dlc krijgen waarin spelers een nieuw personage besturen. Dat blijkt uit productinfo van de season pass van de game op de site van retailer GameStop.

De season pass wordt voor 19,99 dollar aangeboden en biedt "een unieke singleplayercampagne met een nieuw speelbaar personage plus meer missies, wapens en exclusieve content".

Ubisoft heeft het nieuws nog niet bevestigd. De hoofdrol in Watch Dogs is in ieder geval weggelegd voor Aiden Pearce, een voormalig crimineel en hacker die met gemak elke beveiliging omzeilt en zo de spelwereld naar zijn hand zet. De game verschijnt op 27 mei voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc. De Wii U-versie is voor onbepaalde tijd uitgesteld. 

Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt mobiele game uit

9 apr. 2014 10:29 / Gewijzigd 9 apr. 2014 10:37 / Door: Mcvroegrijk / 3 reacties / Bron:

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft een mobiele game uitgebracht die in het teken staat van vrijheid. Het spel heet Duifkopter en is gratis te downloaden voor iOS en Android.

In Duifkopter besturen spelers een duif die zijn in kooien opgesloten vrienden moet bevrijden. Hoe sneller zij dit doen, hoe meer punten er verdiend worden. Ieder level wordt afgesloten met een citaat dat inhaakt op het concept van vrijheid. In totaal zijn er twintig levels om door te spelen.

Duifkopter is gemaakt door de Nederlandse studio WeirdBeard, dat onlangs ook 99 Bricks: Wizard Academy uitbracht voor iOS, een combinatie tussen Jenga en Tetris. Duifkopter is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android.

3DS-versie Super Smash Bros. verschijnt deze zomer

9 apr. 2014 00:56 / Gewijzigd 9 apr. 2014 00:56 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron:

De 3DS-versie van de nieuwe Super Smash Bros. verschijnt deze zomer. De Wii U-versie komt deze winter. Dat heeft Nintendo aangekondigd via een nieuwe Direct-uitzending.

Beide games krijgen een online modus, waarin gekozen kan worden tussen 'for fun' en 'for glory'. For fun houdt alleen de gewonnen potjes bij en bevat alle items en random arena's. For glory vindt alleen plaats op Final Destination-versies van stages, heeft geen items en houdt alle gespeelde potjes bij. Omdat het volgens Nintendo niet leuk zou zijn om leaderboards te hebben met vele duizenden spelers, krijgt elke speler online een 'Global Smash Power'-score, die bijhoudt hoeveel tegenstanders hij of zij heeft verslagen.

De 3DS-versie krijgt een exclusieve modus genaamd Smash Run. Hierin doorlopen maximaal vier spelers een grote dungeon waarin in vijf minuten power-ups verzameld kunnen worden. In de modus zitten allerlei vijanden, items en omgevingen uit diverse Nintendo-games. Aan het einde van de vijf minuten vechten de vier spelers het uit met de verzamelde power-ups.

Personages en stages

Beide games hebben dezelfde personages. Nintendo kondigde de Pokémon Greninja en Charizard als nieuwe speelbare personages aan, terwijl Yoshi, Zero Suit Samus en Sheik weer terugkeren. Beide games krijgen een aantal gelijke en unieke stages. Zo heeft de Wii U-versie arena's gebaseerd op Mario Galaxy, Zelda: Skyward Sword, Wii Fit, Mega Man en Pilotwings. De 3DS-versie heeft stages gebaseerd op Super Mario 3D land, Rainbow Road en Balloon Fight.

Borderlands 2 komt in mei naar Vita

9 apr. 2014 00:55 / Gewijzigd 9 apr. 2014 00:55 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: PlayStation Blog

Borderlands 2 verschijnt in mei op de PlayStation Vita. Dat heeft Sony aangekondigd op PlayStation Blog.

Wanneer in mei de game verschijnt is nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten is Borderlands 2 vanaf 6 mei verkrijgbaar voor de Vita. De game maakt gebruik van cross save-functionaliteiten, zodat een savefile van de PS3-versie overgezet kan worden naar de Vita.

Daarnaast bevat de Vita-versie alle zes de uitgebrachte uitbreidingen. In de Verenigde Staten wordt de game gebundeld met een nieuw model van de Vita. Dit model maakt gebruik van WiFi en heeft 1 GB aan geheugen. Samen met een memorycard van 8 GB en de game kost het pakket 199,99 dollar. Een soortgelijk pakket voor Europa is vooralsnog niet aangekondigd, hoewel de Slim-versie van de Vita al wel sinds februari in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar is.

Alfa-inschrijvingen voor Epic's Fortnite van start

9 apr. 2014 00:02 / Gewijzigd 9 apr. 2014 00:02 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: Fortnite

Het is vanaf nu mogelijk voor geïnteresseerden om zich in te schrijven voor de alfatest van Fortnite, de nieuwe game van Epic.

Opgeven voor de alfa kan via de officiële website. Het is vooralsnog niet bekend hoe Epic uit de gegadigden kiest en of spelers uit een bepaald land moeten komen.

Fortnite staat tevens op de cover van het mei-nummer van het Amerikaanse tijdschrift Game Informer. Volgens het blad bevat de game een progressiesysteem die doet denken aan rpg's, looting vergelijkbaar met Diablo, meerdere campagnes van verschillende lengtes en omgevingen die tijdens het spelen worden gegenereerd. 

De gratis speelbare, coöperatieve third-person shooter werd in 2011 onthuld, maar verdween daarna weer uit het zicht. Spelers moeten in de game overdag een fort bouwen om 's nachts monsters buiten te houden. De game krijgt volgens Game Informer ook player versus player-gevechten.

Systeemeisen van Middle-Earth: Shadow of Mordor bekend

8 apr. 2014 16:44 / Gewijzigd 8 apr. 2014 16:44 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: Steam

Op de Steam-pagina van Middle-Earth: Shadow of Mordor zijn de systeemeisen van de pc-versie verschenen.

De minimale systeemeisen:
Besturingssysteem: 64-bit Vista, Windows 7 of Windows 8
Processor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz of AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
Geheugen: 4 GB RAM
Grafische kaart: 
NVIDIA GeForce GTX 560 of AMD Radeon HD 6950
DirectX 11
Schijfruimte: 25 GB

De aanbevolen systeemeisen:
Besturingssysteem: 64-bit Windows 7 of Windows 8
Processor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz of AMD FX-8350, 4.0 GHz 
Geheugen: 8 GB RAM
Grafische kaart: 
 NVIDIA GeForce GTX 670 of AMD Radeon HD 7970 
DirectX 11
Schrijfruimte: 40 GB

Shadow of Mordor verschijnt op 7 oktober voor pc, Xbox One, PS4, Xbox 360 en PS3. De actiegame heeft als unieke eigenschap dat vijanden gedurende de game leren en daardoor een andere tactiek tijdens gevechten toepassen. Dit geldt echter alleen voor de pc-, Xbox One- en PS4-versies.

Prijsvraagwinnaars Age of Wonders 3 bekend

8 apr. 2014 14:23 / Gewijzigd 8 apr. 2014 14:33 / Door: GerarDOS / 19 reacties / Bron:

Afgelopen week hadden we op Gamer.nl een prijsvraag lopen waarbij we 15 codes weggaven voor Age of Wonders 3, de nieuwe game van Triumph Studios. Uit een groot aantal correcte inzendingen hebben we 15 winnaars gekozen.

De volgende personen krijgen weldra een e-mail met daarin hun eigen Steam-key die ze kunnen activeren om met het kunstwerkje van Triumph Studios aan de slag te gaan. Allen van harte gefeliciteerd!

Redman

Mutsaers78

babbaloerie

UTwizard

Psyed

kwdtje

Berreh

kingmartini

sjtasse

pedra

Azumare

Deltasgaming

Archsoulxx

kaaai3

yorkey

We hebben ook nog een Games in Concert-prijsvraag die net is afgelopen. De winnaars van die prijsvraag volgen verderop deze week.

Warface op 22 april verkrijgbaar voor Xbox 360

8 apr. 2014 12:50 / Gewijzigd 8 apr. 2014 12:50 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: CVG

De Xbox 360-versie van Warface lanceert op 22 april. Dat laat Crytek weten.

De shooter is sinds eind maart al in bètavorm speelbaar op de 360. De pc-versie lanceerde in oktober van vorig jaar als bèta en heeft inmiddels meer dan 25 miljoen geregistreerde spelers.

Warface is de eerste free-to-play game van Crytek. De game speelt zich in de nabije toekomst af en biedt zowel competitieve als coöperatieve multiplayermodi. Het verdienmodel leunt op microtransacties: spelers kunnen voor kleine bedragen wapens en verbeteringen voor hun personage aanschaffen. De game draait op de CryEngine 3, waar ook Ryse op loopt.

Grafische opties pc-versie Dark Souls 2 mogelijk uitgelekt

8 apr. 2014 12:04 / Gewijzigd 8 apr. 2014 12:04 / Door: Mcvroegrijk / 15 reacties / Bron: Reddit

Er is een afbeelding opgedoken waarop mogelijk de grafische opties staan weergegeven voor de pc-versie van Dark Souls 2. 

Vooralsnog is onduidelijk of het om een legitieme afbeelding gaat, maar later vandaag volgt meer duidelijkheid. Dan brengt Namco Bandai informatie naar buiten over de pc-versie die 25 april lanceert. 

Volgens de afbeelding krijgen pc-bezitters verschillende grafische opties bovenop een hogere resolutie en framerate. Zo kunnen zijn de kwaliteit van textures, schaduwen en effecten instellen, kunnen antialiasing en motion blur aan- of uitgezet worden en zijn er enkele aanvullende opties zoals depth of field. 

Volgens Durante, de modder die de pc-versie van de eerste Dark Souls significant wist te verbeteren, zijn de genoemde opties aannemelijk. Ontwikkelaar From Software beloofde eerder al dat het voor deel twee meer tijd heeft besteed aan het afleveren van een kwalitatieve pc-overzetting.

 

Update YouTube-app Xbox One maakt uploaden video's makkelijker

8 apr. 2014 11:17 / Gewijzigd 8 apr. 2014 11:28 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: Xbox

De YouTube-app voor Xbox One krijgt vandaag een update die het uploaden en aanpassen van video's makkelijker maakt.

Xbox One-gebruikers gebruiken zoals voorheen de Game DVR-functie  om gameplaybeelden te capturen en die vervolgens met Upload Studio aan te passen. De YouTube-app krijgt nu echter een categorie genaamd 'My uploads' van waaruit video's direct geüpload kunnen worden naar het videokanaal.

Voorheen moesten gebruikers eerst hun aangepaste beelden naar SkyDrive uploaden, ze downloaden op hun pc en de video vervolgens naar YouTube uploaden. Dit proces is nu versimpeld. 

Daarnaast kunnen Xbox One-gebruikers nu YouTube-videos in Snap Mode bekijken, achievements verdienen en hun favoriete kanalen toevoegen aan het OneGuide-overzicht. Tenslotte is vanaf vandaag ook de GoPro-app beschikbaar voor Xbox 360. Deze app is speciaal gemaakt om video's te bekijken die zijn opgenomen met de GoPro-camera. De app moet deze zomer ook naar de Xbox One komen.

Scrolls komt naar tablets

8 apr. 2014 10:10 / Gewijzigd 8 apr. 2014 10:10 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: Scrolls

Scrolls komt naar tablets, zo laat Minecraft-ontwikkelaar Mojang weten in een blog.

De overzetting van de kaartgame wordt gedaan door Ludosity, dat eerder al de 3DS-versie van Boulder Dash XL en Magicka: Wizards of the Square Tablet voor tablets maakte. Volgens Mojang komt de game zowel naar iPad als andere apparaten. Daarbij gaat het waarschijnlijk om Android-tablets. 

In de blogpost meldt Mojang ook dat Scrolls updates krijgt, waaronder een nieuw rankingsysteem en een tutorial. Wanneer deze updates komen, is niet bekend. Tevens wordt er gewerkt aan een demo van Scrolls. 

Scrolls is vooralsnog enkel beschikbaar op pc en Mac. In de game nemen spelers de rol aan van een magiër met als doel om door middel van magische boekrollen, scrolls, een leger op te roepen en deze op tactisch wijze op het speelveld te plaatsen.

Remake van Outcast op Kickstarter gezet

8 apr. 2014 09:36 / Gewijzigd 8 apr. 2014 09:36 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron: Kickstarter

Er is een Kickstarter begonnen voor de HD-remake van Outcast.

De game wordt ontwikkeld door Fresh3D, een studio bestaande uit diverse ontwikkelaars die aan het origineel hebben meegewerkt. De studio vraagt 600.000 dollar en heeft in een dag al meer dan 70.000 dollar opgehaald. 

Outcast Reboot HD moet de pc-game uit 1999 helemaal opnieuw vormgeven met verbeterde graphics en animaties, maar houdt wel hetzelfde verhaal en spelwereld aan als het origineel. Ook is het de bedoeling dat diverse bugs die het origineel zouden plagen worden verwijderd.

De game wordt ontwikkeld voor pc, maar wanneer er 750.000 dollar wordt opgehaald worden ook Mac- en Linux-versies ontwikkeld. Bij 950.000 dollar wordt DirectX 11 gebruikt, bij 1 miljoen dollar VR-techniek en bij 1,35 miljoen dollar komt de game ook naar "next-gen consoles". Wanneer er 1,7 miljoen dollar wordt opgehaald komt er ook een compleet nieuw level, Kizaar.

Outcast

Outcast verscheen in 1999 op pc en werd ontwikkeld door het Belgische Appeal. In de game reisde soldaat Cutter Slade af naar een andere dimensie om een zwart gat tegen te houden dat de wereld dreigt op te slokken. Cutter wordt door de bevolking van de andere dimensie als hun messias, de Ulukai, gezien. Het spel kende een aantal levels die open gamepay boden, waarin spelers een eigen tactiek konden verzinnen om vijandelijke basissen te benaderen.

Franck Sauer, één van de ontwikkelaars van het origineel en van de reboot, liet vorig jaar al aan Gamer.nl weten dat hij de rechten van de game weer in handen had en dat hij er graag wat mee wilde doen. Op wat voor manier was toen nog onduidelijk.

Goat Simulator krijgt splitscreenupdate in mei

8 apr. 2014 08:50 / Gewijzigd 8 apr. 2014 08:50 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

Goat Simulator krijgt in mei een gratis update waardoor een splitscreenstand en extra map worden toegevoegd. Dat laat ontwikkelaar Coffee Stain Studios weten middels een persbericht. 

De nieuwe map moet ongeveer even groot worden als de originele map die nu in Goat Simulator zit. Daarnaast worden er nieuwe geiten en achievements toegevoegd. De ontwikkelaar houdt nog wel een slag als het gaat om de releasedatum en geeft aan dat het mogelijk iets langer kan gaan duren eer de gratis update af is. 

Goat Simulator verscheen op 1 april en geeft spelers de kans om met een geit totale vernietiging aan te richten. De game kreeg op Gamer.nl een 6,5. In een interview met Gamer.nl hebben de makers aangegeven dat Goat Simulator "echte triple-A kwaliteit is."

Exclusieve Xbox-televisieseries starten in juni

7 apr. 2014 15:39 / Gewijzigd 7 apr. 2014 21:31 / Door: Michel Musters / 24 reacties / Bron: Bloomberg

De eerste originele televisieproductie die Microsoft voor de Xbox-consoles maakt, verschijnt in juni. Dat laat het bedrijf weten.

Vanaf juni wordt het het realityprogramma over voetbal genaamd Every Street United uitgezonden via Xbox Live, gelijktijdig met het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Daarnaast werkt Microsoft samen met het Engelse Channel 4 aan een thrillerserie genaamd Humans, die zich richt op menselijk ogende robots. De serie is gebaseerd op het Zweedse Real Humans en moet in 2015 zowel op Channel 4 als via Xbox Live uitgezonden worden.

Microsoft zou in totaal meer dan twaalf producties hebben draaien, waaronder een sketch show met Sarah Silverman en Michael Cera's comedygroup Jash. Ook werkt het bedrijf aan een stop-motion tekenfilmshow van comedian Seth Green's bedrijf Stoopid Buddy Stoodios.

Het bedrijf kondigde eerder al diverse programma's aan. Zo wordt er een documentaire gemaakt over de game E.T., waarvan volgens geruchten na tegenvallende verkoop in de woestijn miljoenen exemplaren zouden zijn begraven. Ook werkt Microsoft aan een documentairereeks over rapper NAS en is Steven Spielberg betrokken bij een live-action serie over Halo. Ook zou het bedrijf interesse hebben in het terugbrengen van superheldenserie Heroes.