Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Nieuwe Kaveri microprocessor zonder on-chip GPU

25 aug. 2014 11:34 / Gewijzigd 25 aug. 2014 13:44 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: CPU World

Op de CPU-ondersteuningslijst van ASRock staat een nieuwe Kaveri microprocessor.

De microprocessor heeft als modelnummer 450, bestempeld als Athlon, wat inhoudt dat de GPU (chip voor grafische bewerkingen en daarmee het hart van een grafische kaart) niet geïntegreerd is. Een afzonderlijke videokaart is dus benodigd om van deze microprocessor gebruik te maken. De voorloper van de chip is de Athlon X4 860K, die deze week uitkomt.

De Athlon 450 heeft een kloksnelheid van 3,5 GHz, volgens de lijst, met één MB L2-cache. De Turbo Core-snelheid is vooralsnog onbekend, tevens als de releasedatum. Van het nummer AD450XYBI23JA kan een aantal karakteristieken worden afgelezen. De twee staat voor het aantal kernen (double-core). De drie staat voor de grootte van het L2-cache, waar 1 MB over twee kernen is gespreid.

RollerCoaster Tycoon-geïnspireerde Parkitect nu op Kickstarter

25 aug. 2014 11:13 / Gewijzigd 25 aug. 2014 11:21 / Door: esmeeotter / 22 reacties / Bron: Kickstarter

Parkitect is een bedrijfssimulatiegame waarin de speler een themapark bouwt en onderhoudt. De game is gebaseerd op RollerCoaster Tycoon.

De speler ontwerpt achtbanen, bouwt winkels en andere attracties, omgeven door een zelf vormgegeven landschap. "Ontevreden werknemers kunnen gasten irriteren, ontevreden gasten maken een puinhoop van het themapark en ontevreden onderhoudsmonteurs maken een puinhoop van gasten", meldt de omschrijving van de game op Kickstarter.

Het Kickstarter-doel is 50.000 dollar, waarvan op moment van schrijven al een vijfde is behaald. Bekijk onderstaande trailer om meer te weten te komen over Parkitect. De game komt uit op PC en Mac en mogelijk op Linux. Een Steam-uitgave staat tevens op de planning.

Xbox Live ook tijdelijk offline na aanval

25 aug. 2014 10:42 / Gewijzigd 25 aug. 2014 10:57 / Door: esmeeotter / 63 reacties / Bron: Game Informer

Xbox Live-gebruikers kregen gedurende de nacht van zondag op maandag te kampen met inlogproblemen. LizardSquad, de hackgroep die PlayStation Network aanviel met een DDOS-aanval, eist de aanval op Xbox Live op.

Niet iedereen had inlogproblemen. Zo kon op de Xbox One door de meesten worden ingelogd, maar op Xbox 360 niet. Problemen met het spelen van Diablo 3 doen zich nog steeds voor, maar de inlogproblemen zijn inmiddels verholpen, zo laat Microsoft weten.

LizardSquad viel gisteren PlayStation Network aan en liet vervolgens het vliegtuig waarin John Smedley, president van Sony Online Entertainment, landen door een dreigtweet. Daarnaast kregen Battle.net, Path of Exile en League of Legends dit weekend DDOS-aanvallen op hun dak.

Adult Swim geeft Ruud Koorevaar's Zenzizenzic uit

25 aug. 2014 10:20 / Gewijzigd 25 aug. 2014 10:20 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: Control-online

De Amerikaanse uitgever Adult Swim Games geeft de Nederlandse game Zenzizenzic van Ruud Koorevaar uit na een succesvolle Kickstarter-campagne.

Voor Koorevaar houdt dit in dat hij een rogue-like versie van de game kan maken, genaamd Macro. Dit was een stretch-goal voor Kickstarter die niet gehaald werd. Tevens biedt Adult Swim Games de financiën om de game op Steam uit te brengen. De releasedatum schuift wel naar achteren. De game zou in het vierde kwartaal dit jaar uitkomen, maar staat nu gepland voor juni 2015.

Zenzizenzic is een twin stick shooter met een abstract psychedelische vormgeving. De game komt uit op pc, Mac en Linux. Bekijk onderstaande trailer voor een indruk van de game, tevens om de omschrijving te verduidelijken.

Age of Wonders 3 krijgt Golden Realms-uitbreiding

25 aug. 2014 10:07 / Gewijzigd 25 aug. 2014 10:07 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron: Joystiq

Age of Wonders 3 breidt op 18 september uit met Golden Realms, de eerste premium uitbreiding van de game.

De uitbreiding voegt een nieuw speelbaar ras toe, een nieuwe campaign, specialisaties, twintig nieuwe units en meer. Het nieuwe speelbare ras is de Halfling. Meer uitbreidingen staan op de planning, met nieuwe rassen zoals de Frostlings. De nieuwe campaign van Golden Realms omvat het helpen van Halfling-overlevenden van de Heartwood-slachting een nieuw emperium te bouwen. Nieuwe vijanden als de Naga (deels vis, deels slang) dreigen daar een stokje voor te steken.

De prijs van de uitbreiding is niet bekend. Op 18 september is de uitbreiding als dlc beschikbaar op Steam en GoG. Bekijk de video hieronder voor een impressie van de gameplay in Golden Realms.

Tomasz Baginski werkt aan The Witcher-film

25 aug. 2014 09:53 / Gewijzigd 25 aug. 2014 09:53 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron: The Newsw

Oscar-genomineerd regisseur en animator Tomasz Baginski werkt aan een film gebaseerd op Andrzej Sapkowski's The Witcher fantasyromans.

Eerder deden geruchten de ronde door een artikel over de betreffende film op de website van het Poolse Film Instituut (PISF). Platige Image Studio, waarvan Baginski creative director is, bevestigt het nieuws nu op Facebook. De studio meldt acteurs te gebruiken, maar het is niet bekend in hoeverre de film geanimeerd wordt.

Platige Image Studio creeërde special effects voor grote Poolse producties als Antichrist (2009) en Essential Killing (2010). Baginski's korte animatie The Cathedral werd in 2003 voor een Oscar genomineerd en hij maakte de intoductiefilmpjes van The Witcher 1 en The Witcher 2.

In 2001 verscheen de live-action Poolse film The Hexer, gebaseerd op Sapkowski's The Witcher-verhalen. De film deed het echter niet goed onder fans en werd door Sapkowski zelf verstoten.

PSN-hackers laten vliegtuig landen via dreigtweet

25 aug. 2014 09:14 / Gewijzigd 25 aug. 2014 09:28 / Door: Michel Musters / 32 reacties / Bron: Twitter

De hackgroep LizardSquad, dat gisteren een DDOS-aanval op PlayStation Network uitvoerde waardoor de service het grootste gedeelte van de dag niet bereikbaar was, heeft een dreigtweet naar American Airlines gestuurd. LizardSquad dreigde een bom op het vliegtuig van Sony Online Entertainment-president John Smedley af te laten gaan.

LizardSquad tweette dat er een bom op het vliegtuig van Smedley zou liggen, waardoor het vliegtuig vroegtijdig moest landen. Volgens de website Game Informer onderzoekt de FBI op dit moment de situatie. 

PlayStation Network was gedurende zondag geruime tijd offline nadat LizardSquad een DDOS-aanval op Sony's netwerk had uitgevoerd. Gamers konden daardoor niet online gamen, de PSN-winkel niet bezoeken en bepaalde games niet spelen. PSN lijkt nu weer wereldwijd te werken. 

Er zijn voor zover bekend geen gegevens van mensen gestolen. De hackers zeggen de aanval te hebben uitgevoerd omdat Sony het geld dat het bedrijf verdient met online diensten niet zou uitgeven aan betere beveiliging voor de service. Ook andere services, waaronder Battle.net, League of Legends en Path of Exile hadden dit weekend te kampen met DDOS-aanvallen.

Crossen over Circuit de Spa in gameplaytrailer van F1 2014

24 aug. 2014 15:32 / Gewijzigd 24 aug. 2014 15:32 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron:

Codemasters heeft een nieuwe gameplaytrailer uitgegeven voor F1 2014, waarin er een rondje over Circuit de Spa wordt gereden.

Microsoft maakt cloudgaming vloeiender door acties te voorspellen

24 aug. 2014 15:25 / Gewijzigd 24 aug. 2014 15:25 / Door: / 11 reacties / Bron: Microsoft Research

Microsoft werkt aan een manier om vertraging tijdens cloudgaming minder hinderlijk te maken.

Bij cloudgaming worden spellen niet gespeeld vanaf een console of computer, maar door een krachtige server. De speler stuurt slechts de besturing door, de server verwerkt de handelingen en stuurt de videobeelden terug naar de gebruiker.

Het voordeel van cloudgaming is dat er geen nieuwe hardware hoeft te worden gekocht, want de rekenkracht vindt ergens anders plaats. Het nadeel is dat er soms een behoorlijke vertraging kan oplopen bij het spelen van een spel via de cloud. Beelden van een computerspel kunnen niet gebufferd worden zoals bij films, omdat het beeld afhankelijk is van de acties van de speler.

Microsoft denkt nu een oplossing te hebben gevonden voor dat probleem. Met de nieuwe technologie DeLorean - een knipoog naar de jarentachtigfilm Back to the Future - worden de acties van de spelers voorspeld op basis van acties van mensen die het spel al eerder speelden. Zo kan de server dus inschatten welke beelden het waarschijnlijk moet verzenden naar de speler.

Uit tests van Microsoft blijkt dat bij gebruik van de technologie, spelers van Doom 3 en Fable 3 geen verschil ondervonden tussen de cloudversie met een vertraging van 250 milliseconden en een normale versie van het spel waar wel een (spel-)computer wordt gebruikt. Nadeel is wel dat voor het gebruik van Microsofts nieuwe technologie 1,5 tot 4,5 meer bandbreedte nodig is dan bij het spelen van normale cloudgames.

Door NUtech.

PlayStation Network offline na DDOS-aanval

24 aug. 2014 15:16 / Gewijzigd 24 aug. 2014 18:13 / Door: Michel Musters / 126 reacties / Bron:

PlayStation Network is op moment van schrijven offline nadat het aangevallen is met een DDOS-aanval.

Een hackgroep genaamd 'LizardSquad' claimt verantwoordelijk te zijn voor de aanval. Volgens de groep gebruikt Sony het geld dat het met PSN verdient niet om de service veiliger te maken. LizardSquad wil met de hack dus een punt maken. Voor zover bekend zijn er geen gegevens van PSN-gebruikers uitgelekt.

Sony zegt te werken aan een oplosing, maar voor zover bekend is PSN nog niet online. Het feit dat PSN down is zorgt er voor dat spelers niet online kunnen gamen en sommige spellen ook helemaal niet werken. Verschillende gebruikers claimen dat ze de spellen weer kunnen spelen wanneer ze in het optie-menu aangeven dat spellen geen verbinding met internet moeten maken.

In 2011 had PSN ook te kampen met een grootschalige aanval van hackers. PSN was daardoor een kleine maand en de gegevens van meer dan 2 miljoen gebruikers werden gelekt.

Ontwikkelaar Fortnite legt uitgebreid de gameplay uit

23 aug. 2014 16:51 / Gewijzigd 23 aug. 2014 16:51 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

De onwikkelaars van de aankomende pc-game Fortnite vertellen meer over de game en tonen hoe de game gespeeld moet worden.

Google verwijdert honderden Swing Copters-klonen

23 aug. 2014 16:49 / Gewijzigd 23 aug. 2014 16:49 / Door: / 14 reacties / Bron: The Guardian

Google heeft honderden kopieën van de populaire game Swing Copters uit de Play Store geweerd, toen het origineel slecht vindbaar bleek.

“We verwijderen applicaties die ons beleid schenden, zoals apps die illegaal zijn of die haatzaaien”, aldus Google tegenover the Guardian. “We geven geen commentaar op individuele apps.”

Swing Copters, de spiritueel opvolger van het zeer populaire Flappy Bird, verscheen donderdag voor zowel Android als iOS. Maandag publiceerde ontwikkelaar Dong Nguyen echter al een filmpje van de game, waarop het spelprincipe massaal werd gekopieerd. Door die wildgroei aan klonen kwam het origineel op de 63ste plaats in de Play Store. Veel gebruikers konden Swing Copters voor Android daardoor moeilijk vinden. Nu de honderden klonen door Google verwijderd zijn, staat de originele Swing Copters wel bovenaan in de zoekresultaten. De game is tussen de tienduizend en vijftigduizend keer gedownload.

Door NUtech.

Halo: The Master Chief Collection multiplayerbeelden

23 aug. 2014 16:45 / Gewijzigd 23 aug. 2014 19:25 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron:

343 Studios heeft een uur aan multiplayergameplay van Halo: The Master Chief Collection getoond.

De nieuwe elementen in Assassin's Creed: Unity

23 aug. 2014 16:37 / Gewijzigd 23 aug. 2014 16:37 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron:

In deze nieuwe developer diary van Assassin's Creed: Unity praat de ontwikkelaar over de vernieuwingen in de game.

Fifa 15 Pro Clubs-modus niet beschikbaar op X360 en PS3

23 aug. 2014 16:33 / Gewijzigd 23 aug. 2014 16:33 / Door: esmeeotter / 18 reacties / Bron: CVG

De Xbox 360- en PlayStation 3-versies van Fifa 15 hebben geen Pro Club-modus, zo bevestigt Electronic Arts.

Met de Pro Club-modus kunnen spelers een eigen voetballer creëren en met vrienden in elf-tegen-elf online potjes meedoen. Zo kunnen teams klimmen aan de hand van het leaguesysteem van tien divisies. Deze speelmodus is echter niet beschikbaar voor de oudere consoles, enkel voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

"We zijn zeker van onze hoeveelheid innovatie en diepte, maar we konden sommige dingen niet doen voor PS3 en Xbox 360, door de limitaties van de consoles en in verband met onze tijd", meldt EA. Ondanks dat de Pro Club-modus ontbreekt, denkt EA dat dit niet afdoet aan de PS3- en Xbox 360-versies. Fifa 15 komt 25 september uit voor Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PS Vita, Nintendo Wii, 3DS en pc.