Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Modders maken SimCity-steden groter

27 aug. 2014 15:56 / Gewijzigd 27 aug. 2014 15:56 / Door: esmeeotter / 21 reacties / Bron: Euro Gamer

De Orion-mod voegt drie vierkante kilometer toe aan de oospronkelijke stadsomtrek van twee vierkante kilometer in SimCity uit 2013. De mod is momenteel nog in bèta.

In oktober 2013 kondigde Maxis aan dat SimCity een offline-modus krijgt, om de vele problemen met het opstarten te verhelpen. Dit veegde echter ook grotere steden van de ideeëntafel. SimCity-spelers hebben meermaal aangegeven grotere steden te willen, omdat de huidige grootte te beperkt voelt.

"Stadsomvang is een continue discussie onder onze spelers sinds de release van SimCity", meldt Patrick Buechner, general manager van de Maxis Emeryville studio. 'We hebben maandenlang uitgevogeld hoe we steden groter kunnen maken, zonder dat de prestaties van de game daaronder lijden. Uiteindelijk was er geen oplossing." Maxis besloot daarom geen tijd en moeite meer te stoppen in grotere steden.

In onderstaande video is de Orion-mod zichtbaar.

Meest gedownloade iOS-games lijst - 18 t/m 24 augustus

27 aug. 2014 15:38 / Gewijzigd 28 aug. 2014 13:44 / Door: esmeeotter / 31 reacties / Bron:

Gamer geeft elke woensdag inzicht in de meest gedownloade iPhone- en iPad-games in Nederland.

De best gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad.

Betaalde iPhone-games:
1 Minecraft – Pocket Edition (Mojang)
2 Micromon (Pocket Trend)
3 Doodle Jump (Lima Sky)
4 Doodle Jump SpongeBob SquarePants (Nickelodeon)
5 Hitman GO (SQUARE ENIX INC)
6 Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)
7 Pou (Paul Salameh)
8 Plague Inc. (Ndemic Creations)
9 Angry Birds (Rovio Entertainment Ltd)
10 Tiny Wings (Andreas Illiger)

Gratis iPhone-games:
1 Swing Copters (Dong Nguyen)
2 RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ (Atari)
3 Circle The Dot (Ketchapp)
4 Lub vs Dub (Jon McKellan)
5 Star Wars: Commander (LucasArts)
6 TFJoy: De Verloren Toren (TFJoy Limited)
7 Make Them Fall (Ketchapp)
8 Pixel Puzzle Mania (Genera Mobile)
9 Shadow Kings (Goodgame Studios)
10 Bubble Witch 2 Saga (King.com Limited)

Betaalde iPad-apps:
1 Minecraft – Pocket Edition (Mojang)
2 Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)
3 Peppa op vakantie (P2 Games Limited)
4 Pou (Paul Salameh)
5 Doodle Jump SpongeBob SquarePants (Nickelodeon)
6 Micromon (Pocket Trend)
7 Hitman GO (SQUARE ENIX INC)
8 Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games)
9 The Survival Games : Mini Game (wang wei)
10 Bloons TD 5 HD (Ninja Kiwi)

Gratis iPad-apps:
1 RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™(Atari)
2 Mahjong Ultimate HD (Maurits Filet)
3 Shadow Kings (Goodgame Studios)
4 Star Wars: Commander (LucasArts)
5 Diamond Digger Saga (King.com Limited)
6 Swing Copters (Dong Nguyen)
7 3D Mafia Driver Parking Simulator (Play With Friends Games)
8 Ice Age-avonturen (Gameloft)
9 Bubble Witch 2 Saga (King.com Limited)
10 Perfect Kick (Chillingo Ltd)

Saints Row-ontwikkelaar onthult vrijdag nieuw project

27 aug. 2014 15:00 / Gewijzigd 27 aug. 2014 15:00 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: Pax Prime

Saints Row-ontwikkelaar toont vrijdag op Pax Prime exclusieve gameplay, art en details van hun nieuwe project.

Volition onthult het project tussen zeven en acht uur 's avonds, tijdens een roundtablegesprek. Dit gebeurt na afloop van de panel, waarbij creative director Steve Jaros, producer Jim Boone en Deep Silver's merkstrateeg Aubrey Norris aanwezig zijn.

Volition gaf eerst games uit onder THQ, maar doordat de uitgever failliet ging, werd het bedrijf door Koch Media opgekocht. De meest recente game van de ontwikkelaar is Saints Row 4, die in 2013 op pc, PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen. Ook ontwikkelde de studio de Red Faction-franchise, maar deze is opgekocht door Nordic Games. Een nieuwe Red Faction-game is dus waarschijnlijk geen optie.

Van Helsing-ontwikkelaar toont tower defense-game Deathtrap

27 aug. 2014 14:20 / Gewijzigd 27 aug. 2014 14:20 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron: Euro Gamer

NeocoreGames, ontwikkelaar van The Incredible Adventures of Van Helsing, heeft de nieuwe game Deathtrap aangekondigd.

Deathtrap is een tower defense-game met actie-rpg elementen, meldt Neocore. De game komt deze herfst uit op pc en Mac via Steam en op Xbox One. Een PlayStation 4-versie volgt later.

In Deathtrap dient de speler hordes monsters te stoppen, die al die tijd onder de grond hebben geleefd. De monsters moeten neergestoken, geplet, verbrand of op andere manier machteloos gemaakt worden, voordat zij de oppervlakte bereiken en daar chaos veroorzaken.

Amazon: 'Twitch deelt dezelfde visie'

27 aug. 2014 12:58 / Gewijzigd 28 aug. 2014 12:49 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron: PC Gamer

Emmett Shear, CEO van Twitch, vertelt Time dat Amazon dezelfde visie deelt als Twitch. Amazon Games vicepresident Mike Frazzini meldt dat games een belangrijk onderdeel van het commerciële bedrijfsleven is.

Shear geeft meer details vrij over de overname. Zo behoudt hij zijn positie als CEO en ze behouden hun kantoor, cultuur en strategie. "Amazon denkt na over problemen en het oplossen daarvan op dezelfde manier als wij bij Twitch. Ze denken na over het bouwen van dingen voor consumenten en hoe dat op lange termijn zou moeten gaan."

Frazzini meldt dat gamen de nummer één of twee activiteit is op iets met een scherm. "Als we in apparatuur willen handelen, moeten we goed nadenken over games. De kern daarvan is de consumentenbeleving, wat Twitch zo interessant maakt. Zij denken na over de lange termijn."

Google stapte af van het idee om Twitch over te nemen, doordat het bedrijf vreesde dat er vertrouwensproblemen zouden optreden door hun bezit van YouTube.

GTA-maker vraagt rechter om Lindsay Lohan te beboeten

27 aug. 2014 11:51 / Gewijzigd 27 aug. 2014 12:59 / Door: / 24 reacties / Bron:

De makers van Grand Theft Auto 5 zijn niet onder de indruk van de rechtszaak die Lindsay Lohan tegen hen heeft aangespannen. Ze zouden haar beeltenis zonder haar toestemming hebben gebruikt in de game. 

De producent noemt de aanklacht in een reactie "een absurde aantijging". Volgens het bedrijf zou Lohan de rechtszaak alleen begonnen zijn om in de aandacht te komen.

Volgens de actrice is het personage Lacey Jonas sterk op haar geënt. Lacey moet in de game, net als Lohan in het echt, onder meer paparazzi ontwijken. Maar volgens producent Take-Two is dat niet bepaald iets dat alleen Lohan overkomt. De fysieke gelijkenis gaat volgens Take-Two niet verder dan dat Lacey en Lindsay allebei jonge blondines zijn.

Lohan eist een schadevergoeding. De makers van GTA 5 hebben de rechter gevraagd niet alleen de rechtszaak te verwerpen, maar Lohan ook een boete op te leggen omdat ze kan weten dat haar claim kansloos is. Ze verloor immers eerder een soortgelijke zaak tegen rapper Pitbull, die over haar gerapt zou hebben.

Door NUtech.

Twitch en League of Legends kampen met ddos-aanvallen

27 aug. 2014 11:48 / Gewijzigd 27 aug. 2014 13:22 / Door: esmeeotter / 18 reacties / Bron: Game Zone

LizardSquad, dezelfde hackersgroep die verantwoordelijk was voor het offline halen van Xbox Live en PlayStation Network, heeft Twitch en League of Legends aangevallen.

Op moment van schrijven is Twitch inmiddels al online, maar de EUW en KR-servers van League of Legends zijn offline. De BR-server is zojuist online gegaan. 

LizardSquad meldde eerder vandaag in een tweet, ongeveer tien uur terug, dat Twitch offline werd gehaald. Daarna verkondigde de hackersgroep een ddos-aanval op League of Legends.

Going for the double kill, LoL NA and Twitch #offline

Dragon Age: Inquisition krijgt co-op voor vier spelers

27 aug. 2014 10:22 / Gewijzigd 27 aug. 2014 10:22 / Door: esmeeotter / 19 reacties / Bron: Eurogamer

BioWare kondigt aan dat de Dragon Age: Inquisition co-op modus met vier spelers gespeeld kan worden.

Deze co-op modus is op zichzelf staand, apart van de singleplayermodus, en geeft de spelers toegang tot twaalf personages. Hier voegt BioWare na verloop van tijd meer personages aan toe. De ontwikkelaar zelf noemt deze multiplayermodus een 'actievolle dungeon-crawling co-op ervaring voor vier spelers'.

"De modus volgt het succes van de Mass Effect 3-multiplayermodus. Gevechten met hoog tempo die strategische samenwerking behoeven met tactische class gevechtsstijlen en een uitgebreid loot- en craftingsysteem", legt BioWare uit. Doordat single- en multiplayer niet met elkaar verbonden zijn, kunnen spelers in multiplayer van alles leren over de classes. Kennis kunnen zij meenemen naar de singleplayer, maar items niet.

Er zijn geen multiplayer-only prestaties, maar wel in-game aankopen in multiplayer, wat ook met in-game valuta kan. "Alles is verkrijgbaar met goud en munten. Spelers kunnen gebruik maken van premium valuta, maar dat is niet nodig." Daarnaast geeft BioWare aan dat er een Inquisition HQ-app is, maar hier is nog weinig over bekend.

Meerdere games tegelijk installeren nu mogelijk op Steam

27 aug. 2014 09:53 / Gewijzigd 27 aug. 2014 09:53 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: CVG

Een recente Steam-update voegt een nieuwe UI-eigenschap toe waardoor gebruikers handiger meerdere Steam-games kunnen installeren.

"Het ziet ernaar uit dat Steam een optie miste in de voorgaande updates. Selecteer nu meerdere games en installeer ze in één keer", meldde Valve gisteren op Twitter.

Bij het installeren verschijnt een lijst van de te downloaden games, waar de gebruiker games uit of aan kan vinken. De games downloaden dan tegelijk. Eerder dienden gebruikers de downloads een voor een via de gamebibliotheek te starten.

Capcom klaagt Koei Tecmo aan wegens patentinbreuk

27 aug. 2014 09:36 / Gewijzigd 27 aug. 2014 09:36 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron: CVG

De Japanse uitgever Capcom klaagt Koei Tecmo aan wegens de distributiemethoden van de dlc van Dynasty Warriors en Samurai Warriors.

Volgens Capcom gebruikt Koei Tecmo dezelfde fysieke dlc-distributie als waar het Capcom zelf patent op heeft. De details hiervan zijn onduidelijk. Capcom klaagt ook over het gebruik van controllervibraties wanneer vijanden in de buurt van de speler komen.

Capcom vraagt ongeveer 980 miljoen yen (ruim 7,1 miljoen euro). Daarnaast eist de uitgever dat Koei Tecmo de verkoop van betreffende titels stopzet. 

Nintendo komt met zestien nieuwe parkoersen voor Mario Kart 8

27 aug. 2014 09:21 / Gewijzigd 27 aug. 2014 09:29 / Door: Michel Musters / 38 reacties / Bron: Nintendo

Nintendo heeft downloadbare content voor Mario Kart 8 aangekondigd. De twee uitbreidingen voegen elk acht nieuwe banen en nieuwe personages toe, onder andere uit het Zelda-universum.

Het eerste pakket verschijnt in november en heet het 'The Legend of Zelda X Mario Kart 8'-pakket. Hierin zitten twee nieuwe cups, wat resulteert in acht nieuwe racebanen. Ook bevat de dlc Tanooki Mario, Cat Peach en Link als speelbare personages en vier nieuwe voertuigen.

Het tweede dlc-pakket komt in mei 2015 en voegt wederom acht nieuwe tracks en vier nieuwe voertuigen. Daarnaast bevat het pakket de Animal Crossing Villager, Isabelle en Dry Bowser als speelbare personages. Elk pakket kost 8 euro (of 12 euro als beide tegelijkertijd worden aangeschaft). Mensen die beide pakketten kopen onvangen acht verschillend gekleurde Yoshi's en acht verschillend gekleurde Shy Guys om mee te racen.

Meer informatie over de in totaal zestien nieuwe parkoersen is nog niet bekend. Nintendo heeft wel bevestigd dat er banen komen gebaseerd op Zelda en Animal Crossing, en in screenshots op de Engelse Nintendo-website zijn parkoersen gebaseerd op F-Zero en Excitebike te zien. Ook is er een retrotrack te zien in de vorm van Wario's Gold Mine uit Mario Kart Wii.

Command & Conquer: Tiberian Sun vandaag 15 jaar oud

27 aug. 2014 09:00 / Gewijzigd 27 aug. 2014 09:00 / Door: esmeeotter / 22 reacties / Bron:

De strategiegame Command & Conquer: Tiberian Sun verscheen op 27 augustus 1999 in Europa en is vandaag dus precies 15 jaar oud.

De game is ontwikkeld door Westwood Studios, een van de ontwikkelaars die volgens Gamer.nl hard gemist wordt.

De game speelt zich meer dan twintig jaar na de gebeurtenissen in Tiberian Dawn af. Het is daarmee de tweede real-time strategy game in de Command & Conquer-reeks die zich in het Tiberian-universum afspeelt. De game kreeg een opvolger in de vorm van Tiberium War. Firestorm is de uitbreiding die Westwood Studios voor Tiberian Sun uitbracht.

Tiberium Imperium

In Tiberian Sun heeft het fictieve mineraal Tiberium flink wat aan territorium gewonnen en zo zijn vele dieren en planten doodgegaan of gemuteerd. Om besmetting en blootstelling te voorkomen is een groot deel van de wereldbevolking naar koudere gebieden verplaatst door de Global Defensive Initiative, een fictieve westerse en democratische organisatie opgericht door de Verenigde Naties.

Kane, die in Tiberian Dawn de straten onveilig maakte, keert in dit deel terug om mensen tot leven te wekken zonder gevoelens, die al zijn bevelen opvolgen. De Forgotten, een derde partij, zijn de eenheden die door het Tiberium gemuteerd zijn.

Ontwikkelaar Westwood

Westwood werd in 1985 opgericht door Louis Castle en Brett Sperry. De studio maakte een naam voor zichzelf met onder meer Dune 2. In 2003 nam Electronic Arts het bedrijf over en doopte de studio om tot Electronic Arts Los Angeles. Het succes van weleer bleef echter achter en EA trok de stekker eruit. Een aantal ex-medewerkers richtten later het bedrijf Petroglyph Games op, ontwikkelaar van onder meer Star Wars: Empire at War.

Update: PlayStation Network ondervindt wederom connectieproblemen

26 aug. 2014 17:48 / Gewijzigd 27 aug. 2014 09:30 / Door: GerarDOS / 74 reacties / Bron: Twitter

Het PlayStation Network ondervindt weer problemen, mogelijk door een nieuwe DDOS-aanval. De officiële Twitter-account van PlayStation Europe geeft aan dat het weet dat er momenteel problemen zijn voor gebruikers om in te loggen op het netwerk.

Update 2: PlayStation Europe geeft aan dat alle problemen verholpen zijn en de online services weer beschikbaar zijn. 

Update: PlayStation Europe laat weten dat de problemen op de PlayStation 3 zijn verholpen en kijkt nu naar de problemen op de PS4.

Origineel bericht: PlayStation Europe laat weten: "We ondervinden momenteel kleine netwerkconnectiviteitsproblemen op PSN & [Sony Entertainment Netwerk]-netwerken. We zijn aan het kijken, bedankt voor jullie geduld." Gebruikers die momenteel op de PlayStation 4 proberen te verbinden met internet, krijgen een foutcode die afgelopen zaterdag ook naar boven kwam toen de hackersgroep LizardSquad verantwoordelijkheid opeiste voor een DDOS-aanval op Sony's online diensten

Een uur geleden plaatste dezezelfde hackersgroep een tweet waarin het Sony vraagt 'hoeveel dollars er zijn betaald voor Prolexic', een beveiliging die bedrijven helpt om DDOS-aanvallen te weren. Mogelijk gaat het dus om een nieuwe aanval van deze hackersgroep. Zodra er meer informatie bekend wordt, wordt dit aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

Acteurs uit Dexter en Lincoln spreken stemmen in van The Evil Within

26 aug. 2014 16:51 / Gewijzigd 26 aug. 2014 16:51 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron: VG 24/7

Bethesda heeft de stemacteurs voor The Evil Within aangekondigd

Het hoofdpersonage wordt ingesproken door Academy Award-nominee Jackie Earle Haley. Hij is bekend van zijn rollen in Lincoln (vice president Alexander), A Nightmare on Elm Street (Freddy), Watchmen (Rorschach) en Breaking Away (Moocher).

Ook Jeniffer Carpenter leent haar stem aan de game. Zij is bekend van haar rollen in Dexter (Debra Morgan), The Exorcism of Emily Rose (Emily) en Quarantine (televisiereporter Angela). Ook Anson Mount van Hell on Wheels en Safe doet mee. De onderstaande video introduceert de stemacteurs.

Tweede uitbreiding Dark Souls 2 nu beschikbaar

26 aug. 2014 16:24 / Gewijzigd 26 aug. 2014 16:26 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron:

De tweede uitbreiding voor Dark Souls 2, genaamd Crown of the Old Iron King, is vandaag uitgekomen voor pc en Xbox 360.

Crown of the Old Iron King is de tweede in de dlc-trilogie van Dark Souls 2, genaamd Lost Crown Trilogy. De driedelige dlc werd in begin juni aangekondigd door ontwikkelaar Bandai Namco. Het eerste deel kwam eind juli uit en het derde deel komt 24 september uit.

De prijs van Crown of the Old Iron King is 9,99 euro en voegt onder meer nieuwe maps, bazen, wapens en armor toe. De PS3-versie van de dlc volgt als het goed is morgen.