Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Alien: Isolation uit te spelen zonder iemand te doden

16 jul. 2014 08:54 / Gewijzigd 16 jul. 2014 08:54 / Door: GerarDOS / 11 reacties / Bron: GameTM

Survivalhorrorgame Alien: Isolation is uit te spelen zonder iets of iemand te vermoorden. Dat heeft lead designer Gary Napper in een interview met GamesTM laten weten. 

Volgens Napper hoort de mogelijkheid om niemand te doden bij hoe Alien: Isolation zich ontvouwt. Napper: "Je kunt door de game komen zonder iemand te doden. Dit is iets dat niet per se een uitdaging is, maar iets waarvan ik voel dat het is wat het personage zou doen." Napper voegt hieraan toe dat de speler met een persoon uit de Ripley-familie spelen en "niet met een personage uit een game dat burgers omver maait met zijn geweer omdat ze in de weg staan".

Alien: Isolation is in ontwikkeling bij The Creative Assembly en verschijnt 7 oktober voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Wie de game voorbesteld, krijgt direct toegang tot een missie waarin Sigourney Weaver zit, deze en een andere missie worden later ook beschikbaar gesteld als downloadbare content. 

'Consoleversie Elite: Dangerous niet overwegen zou dom zijn'

15 jul. 2014 15:53 / Gewijzigd 15 jul. 2014 15:59 / Door: Tom van S. / 10 reacties / Bron: Eurogamer

De ruimtesim Elite: Dangerous komt mogelijk ook naar de PlayStation 4 en Xbox One. Manager van Frontier Developments, David Braben, zegt in een interview met Eurogamer dat 'het dom zou zijn' om niet te denken aan een mogelijke consolerelease van de game.

In het interview zegt Braben expliciet dat het nog niet zeker is dat de game naar de consoles komt. "We hebben over de jaren tal van games gemaakt voor zowel Microsoft als Sony, het zou dom zijn om niet aan ze te denken", aldus Braben.

De versie voor pc en Mac blijft echter prioriteit. De pc is volgens Braben een belangrijk platform om de game op te bouwen. Frontier Developments heeft zo de mogelijkheid om alles wat zij in de game willen hebben, ook daadwerkelijk in de game bouwen. Braben zegt dat ze met de console altijd ristricties hebben en er dus ook pas later nauwer zal worden gekeken hoe de game naar andere platformen kan worden overgezet. 

Free Record Shop-merk keert terug binnen Boekenvoordeel-winkels

15 jul. 2014 12:07 / Gewijzigd 15 jul. 2014 13:43 / Door: GerarDOS / 13 reacties / Bron: Entertainment Business

Het merk Free Record Shop keert terug als shop-in-shop-merk binnen de Boekenvoordeel-winkels. Dat meldt Boekenvoordeel via Twitter.

Via het Free Record Shop-merk wil Boekenvoordeel zijn bestaande media-assortiment uitbreiden met zo'n 600 nieuwe titels, zo meldt Entertainment Business. Het gaat hier om 'koopjes, nieuwe titels en scherp geprijsde dvd- en Blu-Ray-toppers'. Games worden niet specifiek genoemd. 

Boekenvoordeeel kocht na het faillissement van Free Record Shop het klantenbestand, de websites, de merkrechten en de interieurs van de 36 overgebleven winkels op. Boekenvoordeel bestaat uit meer dan 120 winkels in de Benelux.

'Grote ontslagronde bij Microsoft aanstaande'

15 jul. 2014 11:16 / Gewijzigd 15 jul. 2014 11:16 / Door: / 4 reacties / Bron: NUtech

Softwareconcern Microsoft gaat snijden in het personeelsbestand. Volgens ingewijden wordt de reorganisatie nog deze week bekendgemaakt.Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van anonieme bronnen binnen het bedrijf.

Met name het personeel van de Nokia-divisie en de Microsoft-tak die daar veel overlap mee vertoont moet zich zorgen maken. Microsoft nam de smartphoneactiviteiten van Nokia dit jaar over voor 7,2 miljard dollar.

Ook op het gebied van marketing en ontwikkeling zal worden gesneden. De herstructurering zou groter zijn dan de reorganisatie in 2009, toen circa 5.800 mensen hun baan kwijtraakten.

Door de overname van Nokia kwamen er ruim 30.000 werknemers bij en de teller van het totaal aantal werknemers bij Microsoft staat inmiddels op ruim 127.000.

Toekomst

Onlangs gaf de nieuwe topman Satya Nadella van Microsoft in een interne memo zijn visie over de toekomst van het bedrijf. Hij stelde daarin dat meer moet worden ingezet op de ontwikkeling van mobiele diensten en clouddiensten, software die online beschikbaar is.

Volgens Nadella moet het Amerikaanse bedrijf minder afhankelijk worden van de krimpende pc-markt en beter op de marktontwikkelingen kunnen reageren. Daarbij zijn ingrepen nodig in de organisatie van het bedrijf. Hij sprak in het memo niet concreet over banenverlies, maar zei wel dat alle opties open worden gehouden.

Het is nog niet bekend of de Nederlandse afdeling van het concern door de reorganisatie zal worden geraakt.

Door NUtech

Voormalig medewerkers Call of Duty-serie richten Reload Studios op

15 jul. 2014 10:29 / Gewijzigd 15 jul. 2014 13:43 / Door: GerarDOS / 6 reacties / Bron: Gamespot

Twee medewerkers die voorheen aan de Call of Duty-serie hebben meegewerkt bij Infinity Ward, James Chung en Taehoon Ho, hebben de ontwikkelstudio Reload Studios opgericht. Op de website van de nieuwe studio valt te lezen dat Reload Studios zich wil richten op vr-projecten en de mobiele markt. 

Naast Chung en Ho zijn er ook voormalige artists, producers en ontwikkelaars van de Call of Duty-games die zich bij de studio voegen. In een eerste persbericht laat Chung weten dat de studio zich wil richten op de mogelijkheden die zijn ontstaan door nieuwe vr-producten. Ho voegt hieraan toe: "Ik ben ervan overtuigd dat vr de manier waarop mensen mediacontent ervaren, zal veranderen. Als een gameontwikkelaar, zorgde deze realistatie ervoor dat ik deel wilde uitmaken van een team dat zich richt op virtual reality."

Volgens het persbericht bestaat Reload Studios nu uit 12 man en wordt er nu gewerkt aan het eerste project. Dit betreft een first-person shooter voor virtual reality-apparaten, mobiele apparaten en de nieuwe generatie spelcomputers. Reload Studios wil de game in 2015 uitbrengen. 

Mogelijkheden companion app Destiny bekendgemaakt

15 jul. 2014 10:03 / Gewijzigd 15 jul. 2014 10:03 / Door: GerarDOS / 9 reacties / Bron: IGN

De companion app van Destiny stelt gebruikers onder meer in staat om hun uitrusting real-time aan te passen en hun statistieken in de verschillende speelstanden te bekijken. In een video van IGN First worden de verschillende mogelijkheden uiteengezet.

In de gratis app kunnen spelers een 3D-model van hun eigen personage bekijken, alsook 3D-modellen van alle verzamelde wapens en voorwerpen. Daarnaast krijgen spelers via een Advisor-scherm tips over wat zij kunnen doen binnen de game; van openstaande missies tot aan mogelijk te innen premies. 

De companion app werkt met alle versies van de game (PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One) en wordt gratis beschikbaar voor iOS, Android en het web. Een Windows-versie is niet in ontwikkeling. De app is ook gedurende de bètafase van Destiny beschikbaar, al ontbreekt voor iOS dan nog een specifieke app voor iPad. Aanstaande donderdag kunnen PlayStation-eigenaren aan de slag met de Destiny-bèta, een week later is het de beurt aan Xbox-bezitters. 

Voormalig medewerker Valve noemt vr 'slecht nieuws'

15 jul. 2014 09:32 / Gewijzigd 15 jul. 2014 09:32 / Door: GerarDOS / 32 reacties / Bron: GitHub

Fabian Giesen, een voormalig medewerker die bij ontwikkelaar Valve werkte aan virtual reality-projecten, noemt vr 'slecht nieuws'. In een post op GitHub noemt hij virtual reality onder meer "fundamenteel antisociaal".

Giesen komt met de uitleg nadat iemand op Twitter vroeg meer toelichting te geven op een tweet waarin hij virtual reality "slecht nieuws" noemde. In 2012 vroeg Giesen per e-mail of zijn contract met Valve kon worden ontbonden, omdat hij niet verder betrokken wilde zijn bij de ontwikkeling van de virtual reality-projecten die destijds in ontwikkeling waren. "Het eindpunt van vr (...) lijkt fundamenteel antisociaal te zijn en maakt de trieste gang compleet van entertainment dat zich wegbeweegt van sociale ervaringen."

Giesen geeft aan dat veel bedrijven zich focussen om te komen met een 'ultieme MMORPG' waaraan iedereen deelneemt en "jouw aandacht wordt verkocht aan adverteerders, terwijl er ook een gedetailleerd profiel wordt opgesteld van jou zodat ze je nog beter kunnen bereiken in de toekomst". Giesen: "Dat is een behoorlijk cyberpunkachtige toekomst, maar eentje waar ik liever niet in leef."

Ook Microsoft kijkt naar mogelijkheden van Early Access-model

15 jul. 2014 09:08 / Gewijzigd 15 jul. 2014 09:31 / Door: GerarDOS / 3 reacties / Bron: Develop

Naast Sony, kijkt ook Microsoft naar de mogelijkheden van een Early Access-model waarbij ontwikkelaars hun product te koop kunnen aanbieden in een vroege fase van ontwikkeling. In gesprek met Develop geeft  Chris Charla van ID@Xbox aan dat ontwikkelaars gevraagd hebben om deze optie.

Charla geeft aan dat het momenteel al mogelijk is om bètaversies op de Xbox 360 en One te hebben, maar het iteratiemodel zoals bijvoorbeeld een Minecraft hanteert is nog niet mogelijk. Charla geeft aan dat "het iets is waar ontwikkelaars om gevraagd hebben, en we luisteren erg goed naar ontwikkelaars, maar ik heb nu niets aan te kondigen". 

Eerder deze week gaf Sony aan dat het overweegt om het Early Access-model te hanteren voor PlayStation-platformen, zoals Valve's met zijn eigen Steam-platform al enige tijd hanteert. Sony geeft aan dat er intern discussie wordt gevoerd over onder meer op welk punt van ontwikkeling games al te koop aan mogen worden geboden, en hoe verwarring bij klanten kan worden voorkomen.  Charla ziet voor Microsoft een soortgelijke uitdaging: "ons doel is om een rationele marktplaats te hebben, waar goede games zichtbaar zijn en goed verkopen."

Mark Cerny werkt aan nieuwe PS4-titel

14 jul. 2014 16:45 / Gewijzigd 14 jul. 2014 16:57 / Door: GerarDOS / 5 reacties / Bron: Eurogamer

Mark Cerny, de system architect van de PlayStation 4, werkt met zijn ontwikkelstudio Cerny Games aan een nieuwe PS4-titel. Dit heeft Cerny laten weten op de onlangs gehouden Develop-conferentie, zo meldt Eurogamer. 

Cerny geeft aan dat zijn nieuwe project niet echt bestempeld kan worden als een 'indiegame' omdat het project volledig gefinancierd wordt. Wel werkt hij met een klein team aan de titel, "in tegenstelling tot een van de grootste triple-A titels waar honderden mensen aan werken". Cerny gaf nog geen verdere inhoudelijke details over het nieuwe ontwikkelproject. 

Cerny werkte voor de lancering van de PlayStation 4 mee aan de platformgame Knack. In het verleden was hij onder meer betrokken bij de ontwikkeling van verschillende Spyro the Dragon- en Crash Bandicoot-games. Recenter was Cerny  designconsultant voor gameprojecten van Sony, waaronder Uncharted: Drake's Fortune, Killzone 3 en God of War 3

Game director Homefront mogelijk weg bij Crytek UK

14 jul. 2014 14:07 / Gewijzigd 14 jul. 2014 16:55 / Door: Tom van S. / 13 reacties / Bron: Kotaku

De geruchten gaan dat de game director van Homefront: The Revolution, Hasit Zala, Crytek UK gaat verlaten.

Naast Hasit Zala zouden ook andere managers van de studio vertrokken zijn. Volgens een directe betrokkene zou het zo zijn dat er geen hoger management meer aanwezig is. Eerder kwam naar buiten dat Crytek UK kampt met financiële problemen. Als gevolg hiervan zouden ontwikkelaars al een tijdje geen loon meer hebben ontvangen, waarna  verscheidene werknemers op zoek zijn gegaan naar nieuw werk.

Eurogamer vermeldde eerder een document te hebben ontvangen met daarop meer dan dertig werknemers van Crytek UK die zijn vertrokken. Crytek UK was voorheen TimeSplitters-ontwikkelaar Free Radical Design, maar werkt als Crytek UK nu aan Homefront: The Revolution.

Resident Evil: Revelations 2 verschijnt op Russische retailsite

14 jul. 2014 12:36 / Gewijzigd 14 jul. 2014 13:50 / Door: Tom van S. / 8 reacties / Bron: Hardcore Gamer

De Russische retailer Videoigr heeft op zijn site Resident Evil: Revelations 2 en DmC: Devil May Cry Ultimate Edition vermeld. Inmiddels zijn de betreffende pagina's alweer offline gehaald. 

Beide Capcom-games moeten volgens de site op de PlayStation 4 en de Xbox One uitkomen. Resident Evil: Revelations 2 zou daarnaast ook op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomen. DmC: Devil May Cry Ultimate Edition is een remake van DmC: Devil May Cry dat eerder op de PlayStation 3, Xbox 360 en pc gereleased werd. 

Het eerste deel van Resident Evil: Revelations verscheen oorspronkelijk alleen op de Nintendo 3DS. De game verkocht echter zo goed dat Capcom besloot de game ook naar de PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en pc te brengen. 

Sony denkt aan Early Access-achtig systeem voor PlayStation

14 jul. 2014 10:24 / Gewijzigd 14 jul. 2014 10:24 / Door: GerarDOS / 7 reacties / Bron: Gamasutra

Sony voert interne discussies over de implementatie van een Early Access-systeem waardoor games die nog in ontwikkeling zijn, toch al uitgebracht kunnen worden op PlayStation-platformen. Dit heeft Adam Boyes van Sony Computer Entertainment America in een interview met Gamasutra laten weten. 

Momenteel maakt Valve's distributieplatform gebruik van Early Access, waardoor ontwikkelaars in een vroeg stadium van ontwikkeling hun game te koop kunnen aanbieden en door feedback van de community een game verder kunnen uitbouwen of afmaken. Sony is aan het kijken of een soortgelijk systeem mogelijk is voor PlayStation-platformen. 

Boyes: "Dit is een van de grote besprekingen die we intern hebben. Op welk punt is een game op een punt dat een bepaalde standaard haalt om uitgegeven te worden? We willen er nog steeds voor zorgen dat consumenten beschermd worden op een of andere manier. We willen niet dat iemand op een titel stuit, denkt dat het een volledig product is en een negatieve ervaring heeft. Anderzijds wil ik mensen in het zadel helpen. Net als het steunen van een underdog in een sportwedstrijd."

Boyes vervolgt dat Sony momenteel peinst over wanneer ontwikkelaars hun game zouden moeten kunnen verkopen op een PlayStation-platform. "Uiteraard hebben we onze technische-vereistenlijst waaraan mensen zich moeten houden. Intern zijn we aan het discussiëren hoe die lijst eruit zou zien. Waar moeten we voor oppassen? Dat soort dingen. Dus het is een project dat in de gedachten bij velen zit. Ik heb nu geen details, maar het is iets dat top of mind is bij mij elke dag."

Makers van Skyrim-mod Skywind zoeken hulp bij ontwikkeling

14 jul. 2014 10:08 / Gewijzigd 14 jul. 2014 10:08 / Door: GerarDOS / 15 reacties / Bron: VG 24/7

De makers van Skywind, een mod waarmee de wereld van Morrowind in de Skyrim-engine wordt gebouwd, zijn op zoek naar medewerkers zodat de mod sneller afgemaakt kan worden. 

In een video wordt verteld dat er verschillende krachten gezocht worden en programmeer- of modmaak-ervaring niet nodig is. Zo is het Skywind-team ook op zoek naar mensen die ingesproken audio op kwaliteit kunnen beoordelen, in totaal is er zo'n 300 à 400 uur aan ingesproken teksten die beoordeeld moeten worden. Ook is het team op zoek naar mensen die zelf teksten kunnen inspreken. Geïnteresseerden kunnen zich via het TESRenewal-forum opgeven.

Valve: 'Counter-Strike: GO kan eigen The International krijgen'

14 jul. 2014 09:45 / Gewijzigd 14 jul. 2014 09:45 / Door: GerarDOS / 22 reacties / Bron: PC Gamer

Counter-Strike: Global Offensive kan een eigen esports-toernooi krijgen dat op eenzelfde manier is opgezet als een andere esportstoernooi van Valve, Dota 2's The International. Dit zegt Valve's Erik Johnson in een interview met het Russische Prodota.ru.

The International is een Dota 2-toernooi dat gesponsord wordt vanuit een crowdfundingstructuur. Spelers kunnen geld inleggen voor verschillende rewards en een gedeelte van de inleg gaat naar de totale prijzenpot van het esportstoernooi. Op die manier heeft The International al meer dan 10 miljoen dollar aan prijzengeld, het meeste prijzengeld voor een esportstoernooi ooit. 

Johnson geeft aan dat over een soortgelijke opzet wordt gesproken met betrekking tot Counter-Strike: Global Offensive. "Ik weet niet of het The International zou heten, maar de jongens die aan Counter-Strike werken hebben veel progressie geboekt in het ondersteunen van de professionele community achter de game." Hij vervolgt: "We werken allemaal bij hetzelfde bedrijf en delen veel ideeën, en gezien het succes dat dit toernooi is geworden, zie ik geen enkele reden waarom veel van dezelfde dingen niet direct kunnen worden toegepast op Counter-Strike". 

Tekken 7 is in de maak bij Bandai Namco

14 jul. 2014 09:21 / Gewijzigd 14 jul. 2014 10:25 / Door: GerarDOS / 5 reacties / Bron: VG 24/7

Tekken 7 is in de maak bij Bandai Namco. Een videoaankondiging lekte, waarna Tekken-producer Katsuhiro Harada het nieuws bevestigde op Evo 2014.

In het weekend dook een video van IGN op de AOL-website waarin Tekken 7 werd aangekondigd. Dit nieuws kwam echter te vroeg naar buiten, waardoor Harada het nieuws onverwachts vervroegd moest uitbrengen tijdens het EVO-esportstoernooi voor fighting games. In een geïmproviseerde eerste trailer wordt gemeld dat de game Unreal Engine 4 gebruikt en naar PlayStation 4 en Xbox One komt. Een port voor de oude generatie spelcomputers moet ook mogelijk zijn volgens Harada.

Harada meldt via Twitter dat op de San Diego Comic-Con een uitgebreidere trailer wordt getoond tijdens een paneldiscussie over fighting games. Deze vindt plaats op 25 juli.