Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Hearthstone-uitbreiding Naxxramas verschijnt 23 juli

18 jul. 2014 09:42 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:43 / Door: GerarDOS / 7 reacties / Bron:

Het eerste gedeelte van Hearthstone: Heroes of Warcraft-uitbreiding, The Curse of Naxxramas, verschijnt op 23 juli. Dat heeft Blizzard bekendgemaakt middels een persbericht. 

De uitbreiding voor de kaartgame wordt over de loop van vijf weken in vijf verschillende 'wings' uitgebracht. De eerste hiervan, de Arachnid Quarter, verschijnt volgende week en is gratis toegankelijk voor iedere speler. De wings die hierna worden uitgebracht, kosten 700 in-game goud om vrij te spelen. Ook kan hiervoor worden betaald: 5,99 euro per wing. Hearthstone biedt ook de optie om een bundel aan te schaffen tegen gereduceerd tarief, zoals eerder gecommuniceerd door Blizzard

Wie alle vijf wings weet te doorspelen, speelt daarmee de Heroic Mode vrij. Hierin is de tegenstand uitdagender "zelfs voor doorgewinterde Hearthstone-spelers". Wie deze modus vervolgens uitspeelt, verdient een speciale kaart om te gebruiken in Hearthstone. De Naxxramas-uitbreiding draait voornamelijk om de Deathrattle-kracht van de speelkaarten; een speciale kracht die wordt geactiveerd als een kaart wordt vernietigd. 

Nieuwe Doom voor het eerst in actie getoond op QuakeCon

18 jul. 2014 09:34 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:34 / Door: GerarDOS / 14 reacties / Bron: All Games Beta

De nieuwe Doom-game, simpelweg Doom genaamd, is voor het eerst getoond in actie getoond op QuakeCon dat momenteel gehouden wordt in Dallas, Texas. 

De nieuwe Doom is in ontwikkeling bij id Software en speelt zich af voor de andere delen. Dit meldt PC Gamer via Twitter. De game begint net buiten een onderzoeksfaciliteit op Mars. De game legt naast schieten ook nadruk op hand-tot-handgevechten. Zo is het mogelijk om ledematen van gedode tegenstanders te trekken. De game krijgt een multiplayerstand waar de ontwikkelaar op een later tijdstip op terugkomt. 

Doom maakt gebruik van een nieuwe game-engine: idTech 6. De nieuwe game moet op 60 frames per seconde in 1080p draaien. Wanneer de nieuwe Doom verschijnt is niet bekendgemaakt. Ook platformen zijn nog niet bekendgemaakt. De getoonde demo werd gespeeld op PC met een Xbox One-controller. 

Tijdens de E3 verscheen er een eerste teaser van de nieuwe Doom-game. De nieuwe game is al jaren in ontwikkeling bij id Software. Een eerdere versie van de game werd nog geschrapt door de introductie van de nieuwe generatie spelcomputers.

Afbeelding Nvidia's Shield Tablet duikt op

18 jul. 2014 09:15 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:15 / Door: / 3 reacties / Bron: NUtech

Er is een afbeelding uitgelekt van wat naar alle waarschijnlijkheid Nvidia's nieuwe Shield-tablet betreft. De afbeelding van het apparaat werd geplaatst door Evleaks.

Naar verwachting wordt het apparaat binnen afzienbare tijd aangekondigd door Nvidia. De Shield Tablet dook onlangs namelijk al op als vermelding op het Global Certification Forum en verscheen eerder kort op de site van Nvidia zelf. Het hardwarebedrijf heeft de komst van de gamingtablet echter nog niet officieel bevestigd.

De gelekte afbeelding onthult verder weinig nieuwe details over de tablet. Wel is te zien dat het nieuwe Shield-apparaat zowel Android- als pc-games af kan spelen, net zoals de eerste Nvidia Shield. Die versie bestond uit een controller met een scherm erop gemonteerd.

Voor het spelen van pc-games, die naar de Shield gestreamd werden, was wel een moderne videokaart van Nvidia nodig. Dit is waarschijnlijk opnieuw het geval bij de Shield Tablet. Verder lijkt het erop alsof er dit keer een aparte controller beschikbaar komt, gezien de gelijknamige menuknop op de afbeelding.

Door NUtech

Microsoft sluit Xbox Entertainment Studios

18 jul. 2014 09:12 / Gewijzigd 18 jul. 2014 09:16 / Door: / 49 reacties / Bron: NUtech

Microsoft sluit zijn Xbox Entertainment Studios, de divisie die televisieseries voor de Xbox produceert. Dat meldt Recode en is inmiddels bevestigd door Microsoft.

Xbox Entertainment Studios werd in 2012 opgericht om vergelijkbaar met Netflix eigen tv-series te gaan produceren. Hiervan werden er eerder dit jaar al een aantal onthuld, zoals een tv-serie van Halo, de voetbalserie Every Street United en Almost Human.

Xbox Entertainment Studios gaat naar verluidt twee televisieseries afmaken: Signal to Noise en Halo. Bij laatstgenoemde project is Steven Spielberg betrokken. Het verhaal van de serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire gamereeks.

Microsoft-ceo Satya Nadella zou zich nog wel willen richten op de videogames- en hardware-sectie van Xbox. Eerder gingen geruchten dat Microsoft de Xbox-divisie in zijn geheel wilde afstoten.

18.000

De Xbox One is nog niet verkrijgbaar in Nederland. De console verschijnt hier op 5 september voor 399 euro zonder Kinect en 499 euro met Kinect. Microsoft meldde eerder 18.000 banen te schrappen.

Door NUtech

Microsoft schrapt 18.000 banen

17 jul. 2014 16:01 / Gewijzigd 17 jul. 2014 16:04 / Door: / 22 reacties / Bron: NUtech

Microsoft is van plan om in een jaar tijd maar liefst 18.000 banen te schrappen.Dat schrijft Microsoft-ceo Satya Nadella donderdag in een e-mail aan de werknemers van Microsoft.

Het totale aantal werknemers groeide door de overname met ongeveer 25.000 tot 127.000. Door de integratie van Nokia binnen Microsoft kreeg een aantal afdelingen dezelfde functie.

De meeste medewerkers die hun baan verliezen, krijgen daar binnen een half jaar bericht over. Nadella benadrukt in zijn e-mail dat in sommige bedrijfstakken juist nieuwe banen worden toegevoegd. Vorige week schreef hij al in een e-mail aan medewerkers dat Microsoft zich in de toekomst meer gaat richten op de cloud en op mobiele software.

Moeilijk

"Besluiten om te veranderen is moeilijk, maar nodig", schrijft Nadella donderdag. In totaal verliest 14 procent van alle Microsoft-medewerkers zijn baan. De reorganisatie zal Microsoft tussen de 1,1 miljard en 1,6 miljard dollar kosten. Het aandeel Microsoft opende donderdag ruim 3 procent hoger nadat het nieuws naar buiten kwam.

Microsoft Nederland laat desgevraagd weten nog niets te kunnen zeggen over de gevolgen op het Nederlandse kantoor, waar zo'n duizend mensen werken.

Management

Nadella stelt dat Microsoft als organisatie flexibeler moet worden. Daarom wordt er gesneden in overtollige managementlagen.

Volgens de ceo gaat Microsoft zich op smartphonegebied richten op "baanbrekende innovatie". Daarnaast is het bedrijf van plan om toekomstige Nokia X-telefoons, die nu draaien op Android, te voorzien van Windows Phone, het eigen besturingssysteem van Microsoft. 

"Dat bouwt voort op ons succes in de markt voor betaalbare smartphones en is in lijn met onze focus op universele apps voor Windows", aldus Nadella. Er worden geen nieuwe Android-smartphones meer gemaakt.

In de teams die de Surface-tablet en Xbox-consoles maken zullen de veranderingen naar aanleiding van de ontslagen beperkt zijn, schrijft Stephen Elop, voormalig Nokia-ceo en huidig hoofd van de apparatentak van Microsoft, in een e-mail aan medewerkers.

Satya Nadella

Het is niet voor het eerst dat Microsoft flink snijdt in het persooneelsbestand. Begin 2009 maakte voormalig ceo Steve Ballmer al bekend dat er 5.800 banen zouden verdwijnen. Dat kwam destijds neer op 6 procent van het totale aantal werknemers en was tot nu toe de grootste ontslagronde bij het bedrijf.

Sinds 4 februari staat Satya Nadella als nieuwe ceo aan het roer van Microsoft. Hij is pas de derde directeur van het 39 jaar oude bedrijf. Nadella werkt al 22 jaar bij Microsoft en de cloud stond tijdens zijn carrière altijd voorop.

Een jaar geleden, nog voordat Nadella de rol als ceo overnam, werd er al in de top van Microsoft geschoven. Het bedrijf werd gereorganiseerd en kreeg nieuwe afdelingen. Een aantal topmannen en –vrouwen moest vertrekken of kreeg een nieuwe functie.

Door NUtech

PS3-hacker Geohot aangenomen door Google

17 jul. 2014 15:54 / Gewijzigd 17 jul. 2014 16:02 / Door: Tom van S. / 26 reacties / Bron: Wired

De hacker van de PlayStation 3, George 'Geohot' Hotz, is aangenomen door Google om te zoeken naar kwetsbaarheden in software. Dit meldt Wired.

Project Zero is het hackersteam van Google dat full-time bezig is met het zoeken van kwetsbaarheden in de software. Hotz wist eerder dit jaar in Google's Chrome-browsereen lek te vinden, waarvoor hij door Google werd beloond met 150.000 dollar. Eerder werkte Hotz al korte tijd voor Facebook, hier hield zij zich bezig met softwaredevelopment.

Hotz werd bekend in de gaming-industrie door de eerste persoon te zijn die de PlayStation 3 wist te hacken. Sony klaagde Hotz aan om vervolgens te schikken. Hij stemde daarmee toe nooit meer apparaten van Sony te hacken. Daarnaast volgde een uitnodiging van Sony om de beveiliging van hun systemen te verbeteren. Hotz wist eerder ook onder meer de iPhone te jailbreaken.

Naughty Dog: 'The Last of Us moet gespeeld worden op een PS4'

17 jul. 2014 14:13 / Gewijzigd 17 jul. 2014 14:13 / Door: Tom van S. / 43 reacties / Bron: GameSpot

The Last of Us komt niet genoeg tot zijn recht op de PlayStation 3 en moet voor de volledige ervaring gespeeld worden op de PlayStation 4. Dit meldt de lead programmer van de game, Jason Gregory, in een interview met GameSpot.

Volgens Gregory had het team iets voor ogen "dat niet helemeaal mogelijk was op de PlayStation 3", maar nu wel op de PlayStation 4. De PlayStation 4 geeft de volledige ervaring weer zoals de makers het eigenlijk bedoeld hadden volgens Gregory. Gregory geeft wel aan dat de PlayStation 3-versie een erg sterke game is geworden.

The Last of Us Remastered verschijnt op 29 juli voor PlayStation 4. De game krijgt nieuwe downloadbare content en draait op 1080 frames per seconde. Het is mogelijk om de game vast te zetten op een framerate van 30 frames per seconde. 

Xbox One-versie Destiny draait bij release op 1080p

17 jul. 2014 11:11 / Gewijzigd 17 jul. 2014 11:11 / Door: Tom van S. / 31 reacties / Bron: IGN

De bèta van Destiny op de Xbox One draait in 900p op de Xbox One, maar moet bij release wel 1080p ondersteunen. Dit maakte ontwikkelaar Bungie bekend in een stream van IGN. 

Uiteindelijk moet Destiny volgens ontwikkelaar Bungie op 1080p gaan draaien op de Xbox One. Momenteel is een gedeelte van de rekenkracht van de Xbox One nog gereserveerd voor Kinect, maar deze vereiste is komen te vervallen waardoor Bungie de vrijgekomen kracht kan gebruiken voor verhogen van de resolutie. Eerder dit jaar konden we hands-on met de multiplayer van Destiny.

Verkopen Xbox One verdubbeld in VS na prijsverlaging

17 jul. 2014 09:55 / Gewijzigd 17 jul. 2014 09:55 / Door: / 28 reacties / Bron: NUtech

De verkopen van de Xbox One zijn in juni verdubbeld in de VS, nadat een goedkopere versie van de console beschikbaar werd gesteld. Dat meldt Microsoft zelf op zijn Xbox Wire-blog.

De Xbox One kostte eerder 499 dollar in de VS, maar sinds begin juni is een variant beschikbaar voor 399 dollar. De goedkopere versie van de Xbox One bevat geen Kinect-camera. De prijs van 399 dollar brengt het apparaat op hetzelfde prijsniveau als de Playstation 4, die al sinds de lancering voor dat bedrag wordt verkocht.

Eerder bleek al uit cijfers van onderzoeksbureau NPD dat de Playstation 4 in de VS beter verkocht dan de Xbox One. Het is onduidelijk wat voor effect de prijsverlaging van de Xbox op de Playstation-verkopen heeft gehad. Ook is niet bekend hoeveel Xbox One-consoles er precies zijn verkocht in juni.

De Xbox One is nog altijd niet verkrijgbaar in Nederland. De console verschijnt hier op 5 september voor 399 euro zonder Kinect en 499 euro met Kinect.

Door NUtech

Vivendi overwoog ontslag Activisions CEO Kotick vanwege buy-out

17 jul. 2014 09:52 / Gewijzigd 17 jul. 2014 09:52 / Door: GerarDOS / 5 reacties / Bron: Bloomberg

Vivendi's management overwoog vorig jaar Activisions CEO Kotick te ontslaan vanwege zijn betrokkenheid bij de buy-out van Activisions aandelen die onder beheer van Vivendi vielen. Dat meldt Bloomberg op basis van ingediende rechtbankdocumenten. 

Kotick eiste vorig jaar dat hij aan het hoofd van een investeringsgroep geplaatst zou worden en met deze groep betrokken zou zijn bij elke mogelijke overname van Activision-aandelen. Als dit niet zou gebeuren, zou hij zijn ontslag indienen. Deze eis is door Vivendi uiteindelijk ingewilligd, na veel interne discussies.

"Ik vraag me echt af wie hem gaat ontslaan", vroeg toenmalig Vivendi-CEO Jean-Francois Dubos zich af. In een antwoord zegt toenmalig CFO Philippe Capron "Ikzelf, graag. Morgen als je wilt". Uiteindelijk bleek dat Koticks invloed te groot was door zijn sterke publieke imago en het geld dat met de investeringsgroep was gemoeid. Uiteindelijk heeft een buy-out ook plaatsgevonden voor een totaalbedrag van 8,17 miljard euro

Momenteel loopt een rechtzaak ingediend door een andere Activision-aandeelhouder. Deze vindt dat de korting die gegeven is over de door de investeringsgroep gekochte aandelen, een onterecht voordeel voor deze partij heeft opgeleverd en heeft geresulteerd in zelfverrijking

Infographics-platformer Metrico komt op 6 augustus

17 jul. 2014 09:25 / Gewijzigd 17 jul. 2014 09:29 / Door: GerarDOS / 2 reacties / Bron: Europese PlayStation-blog

De Nederlandse platformer Metrico, waarin de speler door infographics-achtige omgevingen loopt, verschijnt op 6 augustus. Dat heeft ontwikkelaar Digital Dreams via het Europese PlayStation-blog laten weten. 

De game verschijnt op Vita en laat spelers verschillende puzzels oplossen met een infographics-achtig uiterlijk. Zo zijn er staafdiagrammen die stijgen of dalen, afhankelijk van de looprichting of sprongen van het hoofdpersonage. Tegelijkertijd met de release op 6 augustus, komt er ook een demo beschikbaar. Een prijs wordt binnenkort bekendgemaakt.

Vorig jaar konden we al een vroege versie van Metrico spelen, die ons goed beviel. 

Framerate The Last of Us: Remastered vast te zetten op 30 p/s

16 jul. 2014 15:34 / Gewijzigd 16 jul. 2014 15:39 / Door: Tom van S. / 37 reacties / Bron: Twitter

Tijdens een evenement van Naughty Dog in het teken van The Last of Us: Remastered is onder meer bekendgemaakt dat spelers de framerate op 30 frames per seconden vast kunnen zetten. Dit meldt journalist Javi Andres van MeriStation via Twitter.

De Remastered-editie van The Last of Us draait normaal gesproken op 60 frames per seconde in 1080p, maar hierop is de framerate niet vastgezet en het kan dus soms wat naar beneden gaan op intense momenten in de game. De speler kan ervoor kiezen om stabiele framerate van 30 beelden per seconde te krijgen.

Nieuwe content

Naast de grafische verbeteringen komt er dit jaar nog nieuwe content voor The Last of Us: Remastered, deze content is cross-buy. Dit houdt in dat spelers de content voor ofwel de PS3-versie of PS4 aanschaffen en vervolgens ook op het andere platform kunnen gebruiken.Eerder werd al bekend dat The Last of Us: Remastered alle voorgaande dlc bevat. Onderdeel hiervan is onder andere de Left Behind-dlc

Hitlermissie Sniper Elite 3: Afrika nu voor iedereen verkrijgbaar

16 jul. 2014 15:16 / Gewijzigd 16 jul. 2014 15:16 / Door: GerarDOS / 22 reacties / Bron: Polygon

De missie voor Sniper Elite 3 waarin spelers moeten proberen Hitler te vermoorden, is vanaf nu voor iedereen te koop. De missie was eerst alleen beschikbaar voor mensen die de game hadden voorbesteld.

De missie heet Hunt the Grey Wolf en laat spelers een Noord-Afrikaans dorp infiltreren waar verschillende aanwijzigingen over de locatie van Hitler en verscheidene dubbelgangers zijn te vinden. De game verandert de locatie en identiteit van de personages per speelbeurt, waardoor de missie mermaals gespeeld kan worden.

Hunt the Grey Wolf is op pc te koop voor een bedrag van 9,99 euro. Op het PlayStation Network kost de downloadbare content 7,99 euro.

Sony registreert The Hungry Horde-merknaam

16 jul. 2014 11:14 / Gewijzigd 16 jul. 2014 11:14 / Door: GerarDOS / 3 reacties / Bron: All Games Beta

Sony heeft de merknaam The Hungry Horde geregistreerd. Dit meldt All Games Beta.

Mogelijk betreft het hier een game die in ontwikkeling is bij een interne Sony-studio. Eerder dit jaar registreerde Sony omder meer Kill Strain en Entwined, waarvan laatstgenoemde al enige tijd beschikbaar is als downloadtitel. Mogelijk duiken The Hungry Horde en Kill Strain volgende maand op bij Gamescom. Hier houdt Sony traditiegetrouw altijd een persconferentie. 

Panamese ex-dictator Noriega klaagt Activision aan

16 jul. 2014 09:59 / Gewijzigd 16 jul. 2014 10:53 / Door: GerarDOS / 14 reacties / Bron: LA Times

De Panamese ex-dictator Manuel Noriega heeft uitgever Activision-Blizzard aangeklaagd omdat zijn gelijkenis in de game Call of Duty: Black Ops 2 zonder zijn toestemming wordt gebruikt. Dit meldt LA Times. 

De aanklacht is ingediend bij een rechtbank in Los Angeles. Volgens de aanklacht maakt de game Call of Duty: Black Ops 2 gebruik van de gelijkenis van Noriega en wordt hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat" om zo "het realisme te verhogen", en hiermee ook de inkomsten voor Activision-Blizzard. Noriega eist een schadevergoeding en zegt inkomsten te zijn misgelopen.

In Black Ops 2 zit een missie waarin Noriega de speler en CIA helpt om de slechterik Raul Menendez te pakken te krijgen. Later in de game verraadt Noriega de speler en zijn volgelingen. 

Noriega

Manuel Noriega was in de jaren '80 de leider van de Panamese Defensiemacht en effectief de dictator van het Centraal-Amerikaanse land. Lange tijd was hij bondgenoot van de Verenigde Staten, maar deze relatie hield geen stand. In 1990 werd Noriega ontzet en berecht in de Verenigde Staten. Na een gevangenisstraf van 17 jaar te hebben uitgezeten wegens witwaspraktijken en drugshandel, werd hij uitgeleverd aan Frankrijk. In 2011 werd Noriega uitgeleverd aan Panama om daar een straf van 20 jaar uit te zitten, nadat hij veroordeeld was voor de moord op elf politieke tegenstanders.