Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Guild Wars 2 week lang gratis te spelen

24 sep. 2014 14:55 / Gewijzigd 24 sep. 2014 16:29 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Guild Wars 2

Guild Wars 2 krijgt een gratis proefperiode die loopt van 25 september tot en met 1 oktober. Dat is te lezen op de website van de game.

De trial begint op 25 september 8 uur 's ochtends Nederlandse tijd en loopt tot 1 oktober 7:59 uur Nederlandse tijd. Spelers moeten eerst een speciale trial-account aanmaken. Dat kan vanaf heden en geïnteresseerden kunnen het spel op die manier al downloaden voordat de proefperiode van start gaat.

De gratis trial komt vlak na het verschijnen van de September Feature Pack, een update die speciaal gericht is op nieuwe spelers.

Vorig jaar hield ontwikkelaar ArenaNet een soortgelijke actie. Dat zorgde toen voor spam in de chat van mensen die snel goud wilden verdienen. Daarom kunnen spelers die het spel uitproberen dit keer alleen tegen mensen in hun vriendelijst praten.

Guild Wars 2 kwam ruim twee jaar geleden uit en kreeg van Gamer.nl een tien.

Old-school rpg Pier Solar komt eind deze maand uit

24 sep. 2014 14:37 / Gewijzigd 24 sep. 2014 14:37 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Magical Game Factory

Pier Solar, een old-school rpg die in 2010 door indiestudio WaterMelon voor de Sega MegaDrive werd ontwikkeld, komt op 30 september uit op Steam, Ouya, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Mogelijk komt de game in Europa de dag erna op PS3 en PS4 uit, omdat PlayStation Network elke woensdag een update krijgt in dit continent.

De rpg werd door WaterMelon zo'n 15 jaar nadat de MegaDrive uit de handeld werd gehaald voor de console ontwikkeld en in beperkte oplage verkocht via de website van de studio. De game wordt nu dus digitaal voor andere platformen beschikbaar gesteld. Het spel komt ook naar de Xbox One, Wii U en Dreamcast, al is daar nog geen releasedatum voor. Wel gaf WaterMelon een nieuwe trailer uit. 

Systeemeisen WoW-uitbreiding Warlords of Draenor bekend

24 sep. 2014 14:31 / Gewijzigd 24 sep. 2014 14:41 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron: Battle.net

Ontwikkelaar Blizzard heeft de minimum en aanbevolen systeemeisen voor de vijfde uitbreiding van World of Warcraft, Warlords of Draenor, bekendgemaakt. Dat deed de studio via het forum van de game.

De minimale systeemeisen zijn als volgt:

Besturingssysteem: Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows 8, OS X 10.8 voor Mac
Processor: Intel Core 2 Duo E6600 of AMD Phenom X3 8750, Intel Core Duo voor Mac
Werkgeheugen:  2 gigabyte
Videokaart: NVidia GeForce 8800 GT (9600M GT voor Mac), ATI Radeon HD 4850 of Intel HD Graphics 3000
Hardeschijfruimte: 35 gb

De aanbevolen systeemeisen:

Besturingssysteem: Windows 7/Windows 8 64-bit, OS X 10.9 voor Mac
Processor: Intel Core i5 2400 of AMD FX-4100,  Intel Core i5 voor Mac
Werkgeheugen: 4 gb
Videokaart: NVidia GeForce GTX 470, ATI Radeon HD 5870, GeForce GT 750M of ATI Radeon HD 6750M voor Mac
Hardeschijfruimte: 35 gb

Warlords of Draenor verschijnt op 13 november.

Gesloten alfa Nederlandse The Flock begint eind oktober

24 sep. 2014 14:15 / Gewijzigd 24 sep. 2014 14:15 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Vogelsap

The Flock van Nederlandse studio Vogelsap krijgt 31 oktober een gesloten alfa. Dat is te lezen op de website van Vogelsap.

De alfa verloopt via Steam en is enkel in het weekend speelbaar, beginnend met het weekend van 31 oktober. Vogelsap meldt dat het nog niet weet hoeveel weekenden de alfa precies gaat omvatten.

Geïnteresseerden kunnen zich alvast registreren via de website van het spel en ontvangen dan op 31 oktober een Steam-code. Het is niet duidelijk hoeveel mensen in totaal toe kunnen worden gelaten.

The Flock is een zogeheten assymetrische multiplayergame. Alle spelers beginnen in hetzelfde team, maar wie het eerste een bol genaamd de Light Artifact weet te pakken, moet het vervolgens in zijn eentje opnemen tegen zijn voormalige teamgenoten. De tegenstanders zijn onkwetsbaar zolang zij stilstaan. De persoon die de Light Artifact het langste vast weet te houden in een ronde, wint.

League of Legends legt negatieve spelers restricties op

24 sep. 2014 12:14 / Gewijzigd 24 sep. 2014 12:14 / Door: esmeeotter / 10 reacties / Bron: Riot Games

League of Legends krijgt een nieuw disciplinair systeem dat spelers met een negatieve houding afstraft. Dit meldt ontwikkelaar Riot Games op zijn forum.

Het systeem heet Ranked Restricitions en houdt in dat negatieve spelers geen Ranked-sessies meer mogen spelen. Zij dienen eerst een aantal normale pvp-rondes te spelen. Als hun gedrag vervolgens verbetert, krijgen zij weer toegang tot het Ranked-onderdeel. De beperkingen gelden ook voor de chat. Negatieve spelers kunnen, zolang zij negatief gedrag vertonen, geen gebruikmaken van de chat in wachtrijen voor andere speelmodi.

Negatieve spelers missen tevens beloningen voor Ranked-seizoenen. "De meeste negatieve spelers die Ranked Restricted zijn aan het eind van het seizoen, verdienen geen beloningen zoals de rand in het laadscherm of de Victorious-outfit voor Morgana", zo stelt Riot Games. "De meeste spelers worden niet beïnvloed door deze maatregelen. We maken dit op tijd bekend voor wie zich zorgen maakt over zijn of haar gedrag. Zo kunnen zij hun houding tijdig bijstellen".

Het disciplinaire systeem wordt momenteel uitgerold uit op Europese en Noord-Amerikaanse servers.

Fifa 15-demo door 5,5 miljoen mensen gespeeld

24 sep. 2014 10:52 / Gewijzigd 24 sep. 2014 10:56 / Door: eduardkhil / 29 reacties / Bron: VG247

De demo van Fifa 15 is wereldwijd door 5,5 miljoen mensen gespeeld. Daarmee is het de meest gespeelde EA-Sports-demo ooit, stelt David Rutter van EA Sports.

De demo is sinds twee weken beschikbaar op pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One. Het volledige spel verschijnt morgen officieel voor diezelfde platformen. De Wii- en 3DS-versie komen een dag later uit. Ook verscheen eind vorige week al een free-to-play-versie van FIFA 15 Ultimate Team voor iOS en Android.

Fifa 15 draait op current-gen consoles en pc op de Ignite Engine, die betere graphics en slimmere kunstmatige intelligentie moet bieden. De versies voor de vorige generatie spelcomputers krijgen slechts een deel van de verbeteringen binnen het nieuwe deel, omdat zij op een oudere engine draaien.

Rocksmith 2014 Edition komt naar PS4 en Xbox One

24 sep. 2014 09:28 / Gewijzigd 24 sep. 2014 09:29 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron:

Rocksmith 2014 Edition komt op 6 november naar PlayStation 4 en Xbox One. Dat meldt Ubisoft middels een persbericht.

De game is een overzetting van de gelijknamige game uit 2013, die toen verscheen voor pc, Mac, PlayStation 3 en Xbox 360. Het spel is met vrijwel elke elektrische of basgitaar te spelen. De instrumenten zijn via een usb-adapter op de pc of console aan te sluiten.

De heruitgave is te spelen op een resolutie van 1080p, en het spel geeft spelers de mogelijkheid om gameplay op te nemen en live te streamen. Spelers met zowel een PlayStation 4 als een PlayStation Vita kunnen via Remote Play nummers bestuderen op hun Vita. De Xbox One-versie van het spel ondersteunt Kinect, waardoor spelers door de menu's kunnen navigeren via stembesturing.

Fable-maker Lionhead toont afgeschoten spelconcepten

24 sep. 2014 09:21 / Gewijzigd 24 sep. 2014 09:27 / Door: Mcvroegrijk / 6 reacties / Bron: Lionhead

Fable-ontwikkelaar Lionhead Studios heeft een speciale pagina gelanceerd waarop het afgeschoten spelconcepten wil gaan delen met fans. Dat valt te lezen op de website van de studio.

Het gaat om Lionheads Incubation-divisie die een jaar geleden gevormd is. Deze afdeling houdt zich bezig met het bedenken van nieuwe ideeën voor spelconcepten, waarvan de projecten met de meeste potentie worden doorontwikkeld tot volledige games.

Lionhead stelt nu dat het dit proces voortaan openbaar wil maken, zodat fans ook te zien krijgen welke projecten het niet gered hebben. Een daarvan is InkQuest, waarvan de studio een video heeft vrijgegeven. Het ging om een combinatie van een avonturengame en audioboek. Lionhead hoopt in de toekomst meer van dit soort prototypes te kunnen delen. De studio werkt ondertussen ook aan multiplayergame Fable Legends.

De IMC Rising map pack voor Titanfall

24 sep. 2014 09:06 / Gewijzigd 24 sep. 2014 09:06 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

De IMC Rising map pack voor Titanfall verschijnt deze week. In de pack zitten drie nieuwe maps, die te zien zijn in onderstaande gameplaytrailer.

Blizzard annuleert nieuwe mmo Project Titan

23 sep. 2014 19:21 / Gewijzigd 23 sep. 2014 19:22 / Door: Mcvroegrijk / 29 reacties / Bron: Polygon

Ontwikkelaar Blizzard heeft zijn nog onaangekondigde nieuwe mmo, die de werknaam Project Titan droeg, geannuleerd. Dat bevestigt ceo Mike Morhaime in een interview met Polygon. 

Morhaime legt uit dat Blizzard er na het succes van World of Warcraft vertrouwen in had gekregen dat de studio een nog ambitieuzere mmo kon maken. "Maar het kwam niet samen. We konden het plezier er niet in vinden. We vonden de passie niet."

Blizzard kondigde Project Titan nooit officieel aan, maar werkte naar verluidt zo'n zeven jaar aan de titel. Halverwege 2013 werd al bekend dat het spel tijdens het ontwikkelproces terug naar de tekentafel moest. Tijdens die herevaluatie kwam Blizzard er volgens Morhaime achter dat de studio niet nog een mmo wilde maken.

World of Warcraft

 "We willen ons niet identificeren met een bepaald genre. We willen simpelweg altijd toffe games maken", vertelt hij. Morhaime sluit daarom niet uit dat Blizzard in een later stadium alsnog een tweede mmo gaat maken. Ook belooft de ontwikkelaar World of Warcraft te blijven ondersteunen. "Persoonlijk hoop ik dat we het spel voor altijd blijven ondersteunen", aldus Morhaime.

Voor World of Warcraft verschijnt 13 november de vijfde uitbreiding, Warlords of Draenor. Het spel bestaat eind dit jaar tien jaar en telt volgens de meest recente cijfers 6,8 miljoen betalende abonnees. Volgens Blizzard neemt dat aantal weer toe zodra de nieuwe uitbreiding verschijnt. 

Giana Sisters 2 in de maak voor PS4, Xbox One en Wii U

23 sep. 2014 15:53 / Gewijzigd 23 sep. 2014 15:53 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Nintendo Life

Giana Sisters: Twisted Dreams krijgt een vervolg voor PlayStation 4, Xbox One en Wii U. Dat bevestigt ontwikkelaar Adrian Goersch tegenover Nintendo Life.

Dat betekent dat er waarschijnlijk geen pc-versie komt. De voorganger Giana Sisters: Twisted Dreams, werd gefinancierd via Kickstarter en kwam in 2012 eerst uit op pc. Het jaar daarop werd het spel overgezet naar PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Ook de tweede game van ontwikkelaar Black Forest Studios, Dieselstorm, kwam uit op de pc.

Black Forest Studios zegt dat Giana Sisters 2 nog in een vroeg ontwikkelstadium zit. Het spel staat gepland voor eind 2015 of begin 2016.

Nintendo 2DS krijgt twee nieuwe kleuren

23 sep. 2014 14:51 / Gewijzigd 23 sep. 2014 14:51 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron:

De 2DS krijgt op 7 november een rode en een blauwe transparante versie. Dat schrijft Nintendo in een persbericht.

Het nieuwe design heeft wel wat weg van de Atomic Purple GameBoy Color, die ook doorzichtig was, maar met een paars tintje. Ook bij de nieuwe 2DS-designs is alle onderliggende elektronica te zien. Op 28 november komen er twee bundels met de nieuwe kleuren beschikbaar: de rood-transparante 2DS met Pokémon Omega Ruby en de blauw-transparante 2DS met Alpha Sapphire.

Nintendo kondigt ook aan dat de demo's voor Omega Ruby en Alpha Sapphire speelbaar zijn tijdens Firstlook in Utrecht op 11 en 12 oktober. Pokémon die spelers in de demo vinden, kunnen later overgezet worden naar de volledige versie van de games.

Maak kennis met Nisha in Borderlands: The Pre-Sequel!

23 sep. 2014 14:44 / Gewijzigd 23 sep. 2014 14:44 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron:

In onderstaande video toont Gearbox uitgebreid het personage Nisha in Borderlands: The Pre-Sequel!

Ubisoft plant nieuwe richting voor Watch Dogs-vervolg

23 sep. 2014 13:27 / Gewijzigd 23 sep. 2014 13:27 / Door: esmeeotter / 15 reacties / Bron: CVG

Watch Dogs gaat gedeeltelijk op de schop voor een vervolg. Dit meldt Ubisoft Montreals vice-president Lionel Raynaud in een interview met CVG.

"Watch Dogs 2 zou meer vrijheid moeten bieden en minder verhaal- of personage-gestuurd zijn", aldus Raynaud. "De gameplay moet de verwachtingen van de onthulling op de E3 tegemoet komen. Hierbij moeten we voorzichtig zijn niet die dingen te veranderen die spelers leuk vinden in Watch Dogs".

Raynaud vergelijkt Watch Dogs met de eerste Assassin's Creed. "De ontvangst bij critici was niet ideaal, maar commercieel deed de game het wel goed". Het bedrijf meent dat dit ook voor Watch Dogs geldt.

 "Het was moeilijk om meteen alles goed te doen. Om die reden namen wij meer tijd, wat ons hielp de game zonder compromissen uit te brengen en alles te doen wat we wilden". Wel zegt Ubisoft dat het onderdelen heeft bewaard voor het vervolg omdat deze niet goed bij het eerste deel zouden passen.

Een aantal nieuwe trucjes in Fifa 15

23 sep. 2014 12:04 / Gewijzigd 23 sep. 2014 12:04 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Onderstaande video toont een aantal nieuwe trucjes die in Fifa 15 zitten, uitgebeeld door Eden Hazard.