Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Spirituele opvolger Syndicate Wars december in Early Access

17 nov. 2014 11:14 / Gewijzigd 17 nov. 2014 11:14 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron:

Satellite Reign, het spirituele vervolg op Syndicate Wars, is in december verkrijgbaar via Steam Early Access. Dat blijkt uit een trailer die de ontwikkelaar vrijgeeft.

De cyberpunkgame werd in juli 2013 succesvol gefinancierd op Kickstarter, en moet eind dit jaar uitkomen op pc, Mac en Linux. Het is een rts waarin spelers het op moeten nemen tegen grote bedrijven met technologie en wapens, net als inspiratiebron Syndicate Wars.

Satellite Reign wordt ontwikkeld door 5 Lives Studios, waar de oorspronkelijke designer van Syndicate Wars, Mike Diskett, ook werkt.

3DS-homebrew maakt zelfgemaakte apps en emulators mogelijk

17 nov. 2014 10:29 / Gewijzigd 17 nov. 2014 10:29 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: GBATemp

De 3DS krijgt onofficiële homebrew waardoor emulators en zelfgemaakte apps op de handheld kunnen draaien. De homebrew komt op 22 november uit.

Homebrewsite GBATemp kondigt de homebrew aan. Het gaat om een zogeheten exploit genaamd SSSPwn die een speciaal Homebrew-kanaal toevoegt aan het thuisscherm van de 3DS. Er is wel een bepaalde game nodig om het Homebrew-kanaal op te starten. De maker van de exploit laat alleen weten dat het om een game gaat die zowel in de winkel als via de Nintendo eShop beschikbaar is, maar niet in iedere regio.

Met de Homebrew kunnen mensen onofficiële apps op een sd-kaart plaatsen en deze via het Homebrew-kanaal opstarten. GBATemp meldt niet of de exploit gebruikt kan worden om illegaal gedownloade games te spelen. De maker van de mod geeft aan dat hij niet verantwoordelijk wil zijn voor het illegaal downloaden en spelen van 3DS-games.

Als voorbeeld laat GBATemp een afbeelding zien van 3DSCraft, een onofficiële 3DS-versie van Minecraft. De site waarschuwt wel dat gebruikers geen backups meer kunnen maken met de exploit. Nintendo heeft nog geen reactie gegeven, maar komt mogelijk met een systeemupdate die de exploit buiten werking stelt.

3DSCraft

Gamer.nl streamt vandaag om 12:00 uur GTA 5 voor PS4

17 nov. 2014 09:48 / Gewijzigd 17 nov. 2014 09:48 / Door: Michel Musters / 31 reacties / Bron:

De recensie van Grand Theft Auto 5 verschijnt vanmiddag om 12:00 uur op Gamer.nl, en rond die tijd start de livestream van de PS4-versie ook.

Grand Theft Auto 5 is vanaf dinsdag verkrijgbaar op PlayStation 4 en Xbox One. Afgelopen weekend heeft redacteur Joe de game uitgebreid gespeeld, zodat vandaag om klokslag 12 de recensie online staat. Ook de stream gaat rond die tijd aan. Deze kan live bekeken worden op Gamer.nl. Door de Twitch-pagina te volgen, ontvang je een e-mail wanneer we live gaan. 

Elite: Dangerous heeft bij release geen offline modus

17 nov. 2014 09:34 / Gewijzigd 17 nov. 2014 09:34 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: Frontier Developments

Ruimtesimulator Elite: Dangerous heeft bij de release op 16 december niet langer een offline modus. Dat schrijft ontwikkelaar David Braben op de blog van het spel.

Tijdens de Kickstarter-campagne van Elite: Dangerous beloofde ontwikkelaar Frontier Developments wel een offline modus. Deze modus zit nu nog wel in het spel, dat in bètavorm te spelen is.  "Online zijn geeft ons de mogelijkheid om het universum te onderhouden en uit te breiden, met verhalen die zich ontwikkelen op basis van wat commanders [spelers, red.] doen", aldus Braben.

Spelers kunnen in Elite: Dangerous bijvoorbeeld de economie beïnvloeden door goederen te verhandelen. Braben wil dat dit soort elementen voor iedereen hetzelfde zijn: "Het is belangrijk dat wat iemand in de singleplayer verkent, hetzelfde is als wat andere spelers verkennen: een complexe, samenhangende wereld. [...] Een complete offline-ervaring zou te beperkt en statisch zijn vergeleken met de dynamische en continu veranderende ervaring die we bieden."

Overigens wil dit niet zeggen dat spelers een constante internetverbinding nodig hebben om Elite: Dangerous te kunnen spelen. In plaats daarvan moeten spelers van tijd tot tijd verbinding maken met de server.

Donderdag 20 november begint bèta 3.9 van Elite: Dangerous, daarna volgt nog een 'gamma'-fase voordat het spel op 16 december uitkomt.

Eerste beelden Telltale's Game of Thrones gelekt

17 nov. 2014 09:29 / Gewijzigd 17 nov. 2014 09:29 / Door: esmeeotter / 8 reacties / Bron: Kotaku

De eerste beelden van Telltale's episodische Game of Thrones-game zijn gelekt. Volgens Kotaku zijn ze door de Twitter-account 'lifelower' gelekt, dat zich richt op Xbox Live Arcade-nieuws. De post is inmiddels verwijderd.

Er bestaat een mogelijkheid dat de beelden niet echt zijn, gezien ze niet door Telltale zelf zijn vrijgegeven. Wel komt de grafische stijl overeen met die van andere Telltale-games. De eerste episode komt eind dit jaar nog uit voor Windows, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

'DirectX 12 niet ondersteund door Windows 7'

16 nov. 2014 13:03 / Gewijzigd 16 nov. 2014 13:03 / Door: eduardkhil / 26 reacties / Bron: PC Gamer

Windows 7 zou geen ondersteuning hebben voor DirectX 12. Dat meldt Richard Huddy, hoofd van AMD's game-afdeling, tijdens LAN-evenement PDXLAN.

Huddy zei dit in een presentatie tijdens het evenement. "Eén ding wat niet gaat gebeuren is DirectX 12. Inderdaad, DirectX 12 komt niet naar Windows 7." Een video van Huddy's uitspraak verscheen op YouTube, maar is inmiddels als privé gemarkeerd en niet meer te bekijken.

In een verklaring zegt AMD nu dat Huddy zich versprak: "Richard Huddy spreekt niet voor Microsoft, en speculeerde op basis van Microsofts planning voor de ondersteuning van Windows 7. Hij heeft geen bovengemiddeld inzicht in Microsofts Windows- of DirectX-strategieën", aldus AMD. Microsoft zelf heeft nog geen statement naar buiten gebracht.

DirectX is een verzameling van API's: bibliotheken van verschillende programmeertalen. DirectX maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om een game te programmeren doordat deze niet alles vanaf de grond af hoeven op te bouwen. DirectX 11 kwam in 2009 uit, tegelijk met Windows 7.

Volgens een hardware-enquête van Steam, gehouden in oktober, heeft 47% van de Steam-gebruikers Windows 7 (64-bit) en 21% Windows 8.1 als besturingssysteem. Microsoft gaf begin dit jaar aan dat Windows 7 nog tot januari 2015 basisondersteuning heeft, oftewel automatische oplossingen, updates en technische ondersteuning. Het besturingssysteem krijgt nog tot 2020 beveiligings- en prestatie-updates.

Super Smash Bros. te spelen op grafische rekenmachine

16 nov. 2014 13:01 / Gewijzigd 16 nov. 2014 13:01 / Door: / 3 reacties / Bron: Tip Planet

De Nintendo-klassieker Super Smash Bros. Melee is nu ook te spelen op grafische rekenmachines.

De game is gemaakt door een programmeur die zich Hayleia noemt en werkt op de veelgebruikte modellen TI-83 en TI-84 en werkt op zowel de 6MHz als de 15MHz-versies.

De rekenmachine-versie is uiteraard een wat uitgeklede versie van het originele spel: het spel ziet er pixelig uit en er zijn nu nog maar twee personages te spelen. Het spel is echter open-source, waardoor er nieuwe personages kunnen worden toegevoegd door andere programmeurs. Het spel is door twee spelers tegelijkertijd te spelen, elke speler gebruikt één kant van het kleine rekenmachinetoetsenbord om zijn of haar personage te besturen. 

In de Super Smash Bros.-serie gaan bekende en minder bekende Nintendo-personages met elkaar op de vuist. Later deze maand verschijnt er ook een 'echte' nieuwe Super Smash Bros. voor de Wii U.

Door NUtech.

Ontwikkelaar die Gabe Newell bedreigde is terug bij studio

16 nov. 2014 12:51 / Gewijzigd 16 nov. 2014 12:51 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: Code Avarice

Mike Maulbeck, die Valve-baas Gabe Newell bedreigde in een tweet, is weer terug bij zijn studio Code Avarice nadat hij eerder vertrokken was. Dat meldt de studio op zijn blog.

Maulbeck bedreigde Gabe Newell toen distributieplatform Steam zijn game Paranautical Activity niet goed op de voorpagina zette. Het spel zat volgens Steam nog in Early Access, terwijl het spel deze fase juist had verlaten. Maulbeck meende hierdoor inkomsten mis te lopen, en bedreigde Gabe Newell na een reeks boze tweets. Zijn game werd van Steam verwijderd, en hij verliet zijn studio Code Avarice.

Nu is Maulbeck teruggekeerd naar Code Avarice. "Mike kon zich niet houden aan zijn beslissing om Code Avarice te verlaten", aldus de studio. "In de weken na zijn officiële vertrek bedacht Mike zich. Het zoeken naar een nieuwe inkomstenbron werd hem te veel [...] en Mike en Travis (Pfenning, mede-oprichter van Code Avarice) vonden het beter om Mike terug te laten keren naar Code Avarice."

Code Avarice kondigt ook aan een officieel Twitter-account aan te maken. Hiermee maakt de ontwikkelaar nieuws over zijn games bekend, en doet dit niet langer via de persoonlijke Twitter-accounts van ontwikkelaars. De tweets zullen nog wel worden geschreven door Maulbeck en Pfenning. Dit geldt ook voor toekomstige updates op de blog van Code Avarice.

Fans van Paranautical Activity zijn een petitie begonnen om de game weer terug op Steam te krijgen. Hoewel de petitie op het moment van schrijven zijn doel van 1000 handtekeningen al bijna gehaald heeft, laat Maulbeck tegenover Eurogamer weten dat hij niet verwacht dat de petitie invloed zal hebben op Valve's beslissing.

Ubisoft verhelpt ergste bugs Assassin's Creed: Unity

16 nov. 2014 12:13 / Gewijzigd 16 nov. 2014 12:13 / Door: eduardkhil / 21 reacties / Bron: Ubisoft-forums

Ubisoft heeft de ergste bugs in Assassin's Creed: Unity verholpen. De ontwikkelaar laat dat op het Ubisoft-forum weten.

Op het forum zet Ubisoft per platform neer welke bugs verholpen zijn en aan welke nog gewerkt wordt. Voor een aantal bugs die nog niet zijn verholpen, geeft de ontwikkelaar een tijdelijke oplossing. De ergste bugs zijn opgelost, zoals een bug waardoor hoofdpersoon Arno door de grond zakte, of bleef steken in een hooibaal.

Ubisoft werkt nog aan een oplossing voor de framerateproblemen die zich op alle platforms voordoen. De ontwikkelaar adviseert spelers die de singleplayer spelen hun internetverbinding uit te zetten om de framerate te verbeteren. De website Digital Foundry, onderdeel van Eurogamer, laat echter weten dat dit geen invloed heeft.

Assassin's Creed: Unity werd bij de lancering geplaagd door bugs en framerateproblemen, naast merkbare texture pop-ins. Ubisoft liet eerder al weten aan de technische problemen te werken, en heeft ook een liveblog opgezet waar het verhelpen van bugs wordt bijgehouden.

Een creatieve weergave van LittleBigPlanet 3

15 nov. 2014 13:25 / Gewijzigd 15 nov. 2014 13:25 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Een aantal kunstenaars hebben LittleBigPlanet 3 uitgebeeld via een stop-motion techniek. Dat levert het onderstaande resultaat op.

PETA lanceert diervriendelijke server op Minecraft

15 nov. 2014 13:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 13:00 / Door: esmeeotter / 24 reacties / Bron: PETA

Dierenrechtenorganisatie PETA lanceert een eigen Minecraft-server waarop spelers dieren geen schade toe kunnen brengen. Dit meldt PETA via zijn officiële blog.

De server, genaamd PETACraft, bevat het nagebouwde hoofdkantoor van de organisatie en een verlaten slachthuis. Vanaf vandaag is de server online. Vanwege de lancering worden competities gehouden met bouwen en het houden van pro-dier demonstraties.

PlanetSide 2 krijgt dit jaar een bèta op PlayStation 4

15 nov. 2014 11:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 11:00 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Eurogamer

De bèta van PlanetSide 2 gaat nog dit jaar van start voor PlayStation 4. Dat meldt Sony's creative director Matt Higby aan Eurogamer.

De PlayStation 4-versie werd in juni 2013 al aangekondigd. Sony laat weten dat ze de tijd nemen voor de ontwikkeling, om geen simpele port te maken van de pc-versie, maar een volledige console-ervaring te bieden. Vooral de interface en controls worden daarom onder handen genomen.

De PS4-versie zal, net als de pc-versie, free-to-play zijn met microtransacties. Deze transacties worden met Marketplace Cash gedaan, de valuta die ook wordt gebruikt in DC Universe Online voor de PlayStation 4.

De tactische camera in Dragon Age: Inquisition

15 nov. 2014 10:45 / Gewijzigd 15 nov. 2014 10:45 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Dragon Age: Inquisition bevat een tactische camera voor gevechten en onderstaande trailer legt uit hoe deze werkt. 

Gamer.nl streamt vandaag om 15:00 uur Far Cry 4

15 nov. 2014 09:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 09:00 / Door: / 3 reacties / Bron:

Far Cry 4 is vanaf aanstaande dinsdag verkrijgbaar, maar Gamer.nl streamt de game al vanmiddag om 15:00 uur.

Michel kruipt vanmiddag achter de PlayStation 4 om de game een paar uur aan de tand te voelen. Ondertussen is redacteur Pascal al een stuk verder in de game, zodat dinsdag, op de dag van release, de recensie van de game online staat.

Vandaag vanaf 15:00 uur kan er dus naar Far Cry 4 gekeken worden op Gamer.nl. Door de Twitch-pagina te volgen, ontvang je een e-mail wanneer we live gaan. 

Allerlei vormen in Geometry Wars 3: Dimensions

15 nov. 2014 08:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 08:00 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

Activision heeft een nieuwe trailer van Geometry Wars 3: Dimensions uitgegeven. De game komt later deze maand uit op pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.