Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Nieuwe Magic-game verschijnt deze zomer

11 apr. 2014 16:27 / Gewijzigd 11 apr. 2014 16:27 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: IGN

Deze zomer verschijnt er een nieuwe Magic-game voor pc, Xbox One, Xbox 360, iPad, Android en Kindle, genaamd Magic 2015: Duels of the Planeswalkers.

De game draait om Garruk Wildspeaker, een belangrijk personage in het Magic-universum. Zoals de voorgaande jaren is het spel enkel via digitale kanalen verkrijgbaar. Spelers kunnen hun eigen deck opstellen en premium booster packs kopen. Het is niet bekend waarom de jaarlijkse uitgave van Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers dit jaar niet naar PlayStation-platformen komt. 

Stem op de mooiste motor in World of Warcraft

11 apr. 2014 15:25 / Gewijzigd 11 apr. 2014 15:25 / Door: Michel Musters / 26 reacties / Bron: Battle.net

Motordesigners zijn verschillende motors aan het maken voor World of Warcraft, waar spelers vervolgens op mogen stemmen.

Voor een webserie genaamd Azeroth Chopper worden verschillende motordesigners uitgenodigd om motoren voor zowel de Horde als de Alliance te ontwerpen. Spelers kiezen vervolgens de mooiste motor, die vervolgens in de game wordt aangeboden. Er komen acht episodes en de eerste begint volgende week.

Orcs Must Die! Unchained wordt free-to-play-game

11 apr. 2014 13:13 / Gewijzigd 11 apr. 2014 13:13 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: Eurogamer

Ontwikkelaar Robot Entertainment heeft Orcs Must Die! Unchained onthuld, een free-to-play-game die het tower defense- en MOBA-genre combineert.

Het spel bevat ook elementen van het collectible card game-genre. In de pc-game nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op en moeten zij elkaars basis zien te vernietigen. Het verdedigen van de eigen basis kan met behulp van spreuken, speciale aanvallen van de speelbare helden en door het uitzetten van vallen. Ook kan er een leger aan monsters aangestuurd worden. Welke monsters beschikbaar zijn, is afhankelijk van de kaarten die spelers verzameld hebben en voor een speelsessie geselecteerd hebben. 

Orcs Must Die! Unchained verschijnt in de loop van dit jaar. Voor het spel is een eerste trailer uitgegeven.

Prijsvraagwinnaars Games in Concert-kaarten bekend

11 apr. 2014 11:45 / Gewijzigd 11 apr. 2014 11:52 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

Onlangs vroegen we mensen om hun creativiteit te tonen, hun beste verhaal in te zenden of gewoon mee te doen aan de Games in Concert-prijsvraag. Er stonden vier keer twee luxueuze kaarten op het spel voor het concert dat plaatsvindt op 14 mei in Carré.

Dit zijn volgens een onafhankelijke jury de vier winnaars van de kaarten. Het was lastig kiezen; van prachtige tekeningen tot aan verhalen over hoe vorige Games in Concert-registraties eerste dates vormden. Maar na lang beraad zijn we eruit gekomen. De namen van de winnaars worden genoteerd en er wordt een e-mail ter bevestiging gestuurd dat jullie twee kaarten per persoon winnen. Van harte gefeliciteerd en tot 14 mei! 

Mark Vielvoije - De strijkkralenkoning

Per e-mail ontvingen we een karrenvracht aan strijkkraalcreaties van Mark. Mark vertelt: "Ik ben begonnen met wat simpele koelkastmagneetjes en sleutelhangers, maar ben ik doorgegroeid naar stukken die de muren van het huis versieren. Natuurlijk zijn het ook leuke cadeau's om weg te geven. De wc en het richeltje boven keukenkastjes zijn al aardig opgeleukt. Maar er is nog een grote open plek gereserveerd voor Olimar." Wij waren in ieder geval onder de indruk Mark, jij wint twee kaarten voor het concert!  

Faisal Amekran - Golden Axe Remix

Een goeie remix laat het originele nummer in zijn waarde, maar is ook niet bang om een eigen twist aan een klassieker te geven. Daarmee geven we gelijk een prima samenvatting van deze remix van het Golden Axe-theme, waarbij synthesizer en orkestgeluiden mooi in elkaar overlopen. De remix kun je zelf hier terug luisteren. Niet verkeerd toch?

Jan van Lamoen - Alex Palmer's Journey

We hadden ons voorgenomen om alle inzendingen een mooi plekje te geven op Gamer.nl, maar Jan gooide een beetje roet in het eten met zijn negenendertig tellende korte verhaal over de mysterieuze verdwijning en (spoilers!) terugkeer van 's werelds meest geadvanceerde ruimteschip. Zo'n enorme inzet willen we uiteraard wel belonen en daarom wint ook Jan twee kaarten voor het aanstaande Games in Concert-concert.

Thomas Davits - Lekker origineel bezig jongen!

In onze originele prijsvraag opzet stelden we voor dat mensen een handstand konden doen en het themalied van Halo konden gorgelen. Bijvoorbeeld. Dat voorbeeld nam Thomas letterlijk, wat we eigenlijk op een vreemde manier ook wel weer erg origineel vonden. Creativiteit in de marge zogezegd. Dat belonen we ook met twee kaarten voor Games in Concert!

 

Niet gewonnen? 

Niet getreurd, je kunt nog altijd aanwezig zijn bij het concert dat op 14 mei in Carré plaatsvindt. Via de officiële website van Carré zijn nog kaarten bestellen zodat jij ook je eigen plekje hebt bij Games in Concert - Greatest Hits. 

Mobiele game Age of Empires: World Domination komt deze zomer

11 apr. 2014 10:58 / Gewijzigd 11 apr. 2014 10:58 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

De strategiegame Age of Empires: World Domination komt deze zomer uit voor Android, iPhone, iPad en Winwdows Phone. Dat blijkt uit een nieuw uitgegeven trailer.

Vorig jaar kondige Microsoft al aan dat Age of Empires naar de mobiele apparaten zou komen en dat de game ontwikkeld wordt door KLab Inc. Uit de eerste trailer blijkt dat spelers kunnen kiezen uit verschillende facties om de wereld proberen te veroveren. Speciaal voor de mobiele versie is een nieuw gevechtssysteem ontwikkeld. Uit de trailer blijkt dat spelers onder meer met de Kelten, Franken, Vikings en Hunnen aan de slag kunnen gaan. 

Transistor verschijnt op 20 mei

11 apr. 2014 09:23 / Gewijzigd 11 apr. 2014 09:24 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron: Supergiant Games

Transistor, de nieuwe game van Bastion-ontwikkelaar Supergiant Games, verschijnt op 20 mei op pc en PlayStation 4. Dat heeft de studio laten weten op zijn website.

De game verschijnt op 20 mei zowel op PSN als op Steam en kost 18,99 euro. Daarnaast laat Supergiant Games het spel dit weekend op de PAX East-beurs in Boston zien. De versie die daar wordt getoond is volgens de ontwikkelaar nagenoeg af. 

Transistor vertelt over een jonge vrouw die plotseling een mysterieus wapen in handen krijgt. Ze moet zichzelf verdedigen tegen kwaadwillende mensen die het wapen terugwillen. Ondertussen gaan spelers op zoek naar vorige eigenaren en komen ze zo meer te weten over de oorsprong van het voorwerp.

Hitman Go komt 17 april

10 apr. 2014 16:42 / Gewijzigd 10 apr. 2014 16:42 / Door: Mcvroegrijk / 6 reacties / Bron: Square Enix

Mobiele game Hitman Go verschijnt 17 april voor iOS-apparaten. Dat meldt ontwikkelaar Square Enix Montreal op de website van de serie.

Hitman Go kost 4,49 euro en bevat 68 levels, waarvan nieuwe vrijgespeeld kunnen worden door nevenactiviteiten in eerdere missies te voltooien. 

Hitman Go is ontwikkeld door een klein team binnen Square Enix Montreal, maar zou alle bekende elementen van de Hitman-serie  bevatten, zoals het voeren van vermommingen, bewakers afleiden en verschillende wapens. Het verschil is dat spelers niet vrij rond kunnen lopen, zij bewegen zich over een raster waarbij zetten tot op zekere hoogte vast staan. De Android-versie van het spel volgt binnenkort. 

Campagne Fortnite duurt in totaal 80 uur

10 apr. 2014 16:14 / Gewijzigd 10 apr. 2014 16:14 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: CVG

De campagnes in Fortnite moeten in totaal meer 80 uur aan gameplay bieden. Dat meldt Game Informer in zijn meest recente nummer.

Epic's Fortnite krijgt drie verschillende campagnes die respectievelijk 10, 20 en 50 uur duren. In de game lopen spelers online door een automatisch gegenereerde spelwereld waarin ze overdag een fort moeten bouwen, omdat 's nachts demonen uit portalen komen. Spelers kunnen een apparaat genaamd de Atlas gebruiken om deze portalen te sluiten. Ondertussen moet het fort verdedigd worden. Uiteindelijk moeten tijdens de nacht alle portalen gesloten worden en is het zaak om de dag erna alle schade aan het fort te herstellen voordat de avond valt.

Spelers beginnen de game met een simpele plank waar een spijker uit steekt. Hiermee kunnen bomen gekapt worden om hout te verzamelen, rotsen gebroken worden en auto's kapotgemaakt worden om materialen te verzamelen. Hoe sterker spelers worden, hoe meer materialen, bouwplattegronden en wapens zij kunnen ontdekken. Veel wapens en gereedschappen kunnen ook gemaakt worden met allerlei materialen.

Wanneer er bijvoorbeeld een fort gebouwd moet worden, is er de keuze uit verschillende materialen. Deze variëren in hoeveel bescherming ze bieden. Spelers kunnen ook ramen en vallen met stekels, elektrisch gaas of gifwolken maken. 

Epic heeft tot op heden vier klassen onthuld. De Constructor is een snelle bouwer, de Ninja heeft een dubbelsprong en sterke aanvallen, de Commando is goed in alle soorten gevechten en heeft vuurwapens en de Scavenger kan sneller materialen vinden en verzamelen. Volgens Game Informer worden er na de release van de game meer klassen toegevoegd.

Fortnite werd onlangs opnieuw onthuld als een free-to-play-titel. Hoe het verdienmodel er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de alfafase.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile verschenen voor iOS

10 apr. 2014 13:28 / Gewijzigd 10 apr. 2014 13:28 / Door: Mcvroegrijk / 15 reacties / Bron:

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile is sinds vandaag beschikbaar voor iOS-apparaten.

Het spel kost 2,69 euro, maar maakt eveneens gebruik van in-app aankopen. Zo kunnen er met echt geld nieuwe items gekocht worden. Verder gelden voor bepaalde acties wachttijden. Iedere speler start met een hoeveelheid in-game valuta ter waarde van vijf dollar, beweer uitgever Atari.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile draait net als eerdere delen om het managen van een pretpark. Spelers kunnen achtbanen bouwen en de ontwerpen hiervan vervolgens delen met anderen online. Er staat ook een Android-versie van het vierde deel gepland, maar deze verschijnt later. Verder komt het spel eind 2014 ook voor PC uit, maar die versie zou meer gericht zijn op oude fans van de serie. 

Ghost Recon-ontwikkelaar ontwerpt wapens voor The Division

10 apr. 2014 12:14 / Gewijzigd 10 apr. 2014 12:14 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron: Ubisoft

Ghost Recon- en Rainbow Six-ontwikkelaar Ubisoft Red Storm helpt mee met de ontwikkeling van Tom Clancy's The Division. De studio richt zich voornamelijk op het ontwerpen van wapens. 

Red Storm richt zich volgens een blogpost van Ubisoft op het maken van artwork voor de wapens. De studio heeft een lijst van realistische en vaak voorkomende wapens samengesteld die goed binnen de fictie van de game passen. "Vervolgens gingen we ze in 3D bouwen", aldus lead weapon designer JD Cragg.

The Division is sinds 2012 in ontwikkeling voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Ubisoft Massive is hoofdverantwoordelijk voor de game, maar Driver- en The Crew-studio Ubisoft Reflections helpt ook mee. De game zou eerst aan het einde van 2014 uitkomen, maar geruchten gaan dat de titel uitgesteld wordt naar volgend jaar.

Mobiele versie Minecraft 21 miljoen keer verkocht

10 apr. 2014 10:50 / Gewijzigd 10 apr. 2014 12:17 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Twitter

De Pocket Edition van Minecraft voor iOS, Android en andere draagbare apparaten is inmiddels meer dan 21 miljoen keer verkocht. Dat meldt Minecraft-ontwikkelaar Jens Bergensten op Twitter.

Op 14 april houdt Mojang een livestream om de mijlpaal te vieren. Hierin zal het ontwikkelteam vragen beantwoorden die mensen via Reddit kunnen stellen. 

Vorige week kondigde Mojang al aan dat Minecraft meer dan 12 miljoen keer is verkocht voor Xbox 360, waarmee het één van de meest succesvolle Xbox 360-games aller tijden is. Ontwikkelaar Mojang zag mede dankzij de consolevewrsie het afgelopen jaar zijn inkomsten met 38 procent stijgen naar omgerekend zo'n 230 miljoen euro.

Minecraft is inmiddels verkrijgbaar voor pc, Xbox 360, PlayStation 3, iOS en Android. Er staan ook versies voor PlayStation 4 en Xbox One gepland.

Sony komt met zombie-sandbox mmo H1Z1

10 apr. 2014 09:54 / Gewijzigd 10 apr. 2014 09:54 / Door: Michel Musters / 19 reacties / Bron: Reddit

Sony Online Entertainment werkt aan een zombie-mmo genaamd H1Z1. Dat werd aangekondigd via een Game Talk Live-podcast.

De free-to-play sandbox mmo speelt zich 15 jaar na een zombievirusuitbraak in Midden-Amerika af. Spelers kruipen in de huid van iemand die moet zien te overleven in een wereld vol met zombies. Zij kunnen materialen verzamelen of samen met andere spelers veilige schuilgebieden bouwen om zombies en wilde dieren tegen te houden. Spelers kunnen ook dingen in vlam zetten en in voertuigen rijden.

Hoewel de beschrijving doet denken aan games als DayZ en Rust, belooft Sony dat het maken van spullen en wapens dieper gaat dan in soortgelijke titels. Zo is het mogelijk om eigen huizen te bouwen. Ook moeten er meerdere servers komen die een permanente wereld bieden. Zelfs wanneer spelers offline gaan, blijven veranderingen in de wereld bestaan en die gelden nog steeds wanneer zij terugkomen. 

Sony laat verder weten dat er geen apart skill- of levelsysteem in H1Z1 zit. Spelers hebben de mogelijkheid om met een groep spelers samen te werken en een hoofdkwartier op te richten, maar ook om als boer een rustig leven te leiden. "We zorgen dat je zombiefantasie compleet is. Als je zoals ik ben en je alles wat beweegt wilt doden, probeer dat dan maar uit zou ik zeggen."

De game komt vooralsnog alleen naar pc en moet "snel speelbaar zijn, en met speelbaar bedoelen we volledig speelbaar". Toegang tot de vroege versie gaat rond de 20 dollar kosten. Het volledige spel wordt free-to-play en heeft microtransacties.

Update: The Last of Us bevestigd voor PS4

9 apr. 2014 20:13 / Gewijzigd 9 apr. 2014 20:26 / Door: Michel Musters / 29 reacties / Bron: PlayStation Blog

The Last of Us komt deze zomer naar de PlayStation 4. Dat heeft Naughty Dog op het PlayStation Blog bevestigd.

Eerder vandaag stond The last of Us Remastered al kort op de webshop van Sony, maar Naughty Dog heeft het nieuws nu bevestigd. De game zal draaien op een resolutie van 1080p en verbeterde charactermodellen, betere schaduwen en belichting, vernieuwde textures en andere visuele verbeteringen krijgen.

Daarnaast bevat de PS4-versie de uitbreiding Left Behind en twee verschillende multiplayerpacks, Abandoned Territories en Reclaimed Territories. Tenslotte bevat de PS4-versie ook commentaar van creative director en schrijver Neil Druckmann en stemacteurs Troy Baker en Ashley Johnson. Wanneer de game precies in de zomer verschijnt is nog niet bekend.

Origineel bericht:

Op Sony's online SEN-winkel stond kort een PlayStation 4-versie van The Last of Us geadverteerd. De PS4-versie werd bovenaan de website geadverteerd als The Last of Us: Remastered. Er stond bij dat het spel al te pre-orderen was voor 59,99 dollar, maar dit verwees naar een niet bestaande pagina. 

Dat het spel al op de officiële winkelpagina van Sony stond, doet vermoeden dat een aankondiging aanstaande is. Vorige maand sprak PlayStation's Eurasian Software Marketing Manager Sercan Sulan al over de PS4-versie in een interview. Hij liet weten dat The Last of Us "vanaf deze zomer" op de PlayStation 4 verkrijgbaar zal zijn. "Zowel op PSN als fysiek." Sony heeft het bestaan van de nieuwe versie echter nog niet officieel bevestigd.

Borderlands: The Pre-Sequel! dit najaar naar pc, PS3 en 360

9 apr. 2014 14:00 / Gewijzigd 9 apr. 2014 15:15 / Door: GerarDOS / 15 reacties / Bron:

Borderlands: The Pre-Sequel! is in ontwikkeling bij 2K Australia en verschijnt dit najaar op pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De game speelt zich af tussen de gebeurtenissen uit de eerste Borderlands-game en Borderlands 2.

2K Australia bestaat onder meer uit werknemers die vorig jaar meehielpen aan de ontwikkeling van BioShock Infinite. Randy Pitchford van Gearbox Software, de ontwikkelaar van de vorige Borderlands-games, geeft aan dat er een nauwe samenwerking is tussen 2K Australia en Gearbox Software.

The Pre-Sequel! speelt zich grotendeels af op de maan die om de planeet Pandora draait en al zichtbaar was in de vorige Borderlands-games. Spelers krijgen op de maan te maken met verminderde zwaartekracht en moeten rekening houden met hun zuurstofgehalte zodra zij zich op het maanoppervlak begeven. Jetpacks kunnen worden gebruikt om extra stukjes te zweven, maar ook deze kosten zuurstof.

Nieuwe personages en wapens

In The Pre-Sequel! krijgen spelers de keuze uit één van de vier nieuwe hoofdpersonen die in dienst staan van Handsome Jack. In The Pre-Sequel! moeten spelers meer uitleg krijgen over hoe hij verandert in de slechterik die hij in Borderlands 2 uiteindelijk is.

Spelers kunnen kiezen om te spelen met Athena, een Tank-achtige klasse met een werpschild. Als tweede is er Wilhelm, een personage dat door cybernetische upgrades langzaam in een robot verandert. Sheriff is van de Lawbringer-klasse, maar verdere details over zijn rol ontbreken. Tot slot kunnen spelers ook als Claptrap spelen.

Naast de nieuwe personages komen er ook nieuwe wapentypes in Borderlands: The Pre-Sequel! Zo is het mogelijk om vijanden te bevriezen met behulp van ijskogels, volgens Pitchford een wens die al langer bestond. Ook krijgen spelers laserwapens tot hun beschikking. De eerste screenshots van The Pre-Sequel! staan hieronder.

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

LucasArts werkte aan Star Wars-game met Darth Maul

9 apr. 2014 13:07 / Gewijzigd 9 apr. 2014 13:07 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron: Polygon

LucasArts werkte aan een Star Wars-game met slechterik Darth Maul in de hoofdrol. Hier zijn gameplaybeelden van uitgelekt.

Game Informer liet via zijn nieuwste nummer weten dat de Darth Maul-game bijna acht maanden in productie was. Vervolgens lekte er een korte videoclip van de game uit op YouTube.

Het spel was in 2010 in ontwikkeling bij Red Fly Studio, dat de Wii-versie van Star Wars: The Force Unleashed 2 heeft verzorgd. De Darth Maul-game zou eerst exclusief voor Nintendo-platformen worden, maar uiteindelijk werd tegelijkertijd aan versies voor pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U gewerkt.

Gedurende de ontwikkeling evalueerde George Lucas het project en eiste hij naar verluidt dat een tweede personage genaamd Darth Talon werd toegevoegd. Red Fly Studio werd ook niet op de hoogte gehouden van Darth Maul's rol in The Clone Wars, aldus Game Informer, waardoor de game niet meer aansloot op het Star Wars-universum. Dit had tot gevolg dat de samenwerking tussen LucasArts en Red Fly Studio werd stopgezet, waarna de game is geannuleerd.

De game-afdeling van LucasArts is inmiddels gesloten en uitgever Electronic Arts heeft nu de licentie op het maken van Star Wars-games voor pc en consoles in handen.