Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Halo 2: Anniversary-trailer toont opgepoetste cutscènes

30 okt. 2014 09:59 / Gewijzigd 30 okt. 2014 09:59 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron:

Cinematics-specialist Blur Studios heeft nieuwe cutscènes voor Halo 2: Anniversary gemaakt. Delen hiervan zijn zichtbaar in onderstaande trailer, vrijgegeven door uitgever Microsoft.

Vanwege het tienjarig jubileum van Halo 2 maakt 343 Industries een nieuwe versie voor de Xbox One. Deze zit in Halo: The Master Chief Collection, die op 11 november uitkomt.

Horrorgame Grave komt ook naar PlayStation 4

30 okt. 2014 09:57 / Gewijzigd 30 okt. 2014 09:57 / Door: esmeeotter / 8 reacties / Bron:

De first-person horrorgame Grave komt ook naar PlayStation 4. Dit heeft onafhankelijke ontwikkelaar Broken Window Studios aangekondigd middels een trailer.

Grave behaalde in april dit jaar het Kickstarter-doel van 30.000 dollar. De game stond op dat punt gepland voor pc, Mac, Linux en Xbox One. Het doel van 40.000 dollar zou een PlayStation 4-versie brengen. Hoewel er niet genoeg geld werd opgehaald, heeft de studio toch besloten de game naar Sony's console te brengen.

Grave moet in 2015 verschijnen. Er is nog geen precieze releasedatum, maar er is wel al een demo beschikbaar op de officiële website van het spel.

Nintendo's Quality of Life-product neemt slaappatronen waar

30 okt. 2014 09:38 / Gewijzigd 30 okt. 2014 09:49 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: Nintendo

Het Quality of Life-product waar Nintendo begin dit jaar al over sprak, blijkt een kastje te zijn die zonder lichamelijk contact de slaappatronen van mensen kan waarnemen. Dit gebeurt via radiogolven. Dat heeft Nintendo's president Satoru Iwata in een presentatie naar investeerders bekendgemaakt.

De machine, die nog geen naam heeft, wordt op het nachtkastje van de gebruiker gezet. Er hoeft geen lichamelijk contact te zijn en er hoeft niets gedragen te worden door de gebruiker. Vervolgens wordt gedurende de nacht onder andere het slaappatroon en het hartritme van de gebruiker gemeten via radiogolven. De volgende dag worden er via diverse softwaretoepassingen tips gegeven aan de gebruiker, zodat hij of zij er aan kan werken minder moe en gezonder door het leven te gaan. Een voorbeeld zou zijn dat de gebruiker te horen krijgt dat hij meer moet sporten.

Voor de machine die de slaap van de gebruiker meet zijn nog geen foto's vrijgegeven. Het is ook niet bekend of het apparaat al buiten de conceptfase bestaat. Nintendo werkt samen met het Amerikaanse bedrijf ResMed, dat werkt aan technologie voor mensen met slaapproblemen. Zij leveren de techniek achter het Quality of Life-project. Het product moet in 2016 beschikbaar komen.

Nintendo gaf aan dat het Quality of Life-concept onderdeel wordt van de bedrijfsstrategie. Dit concept vervangt niet de strategie van het bedrijf om games en consoles te maken en verkopen, maar komt er naast te staan. Nintendo geeft aan dat het aan een algemene database werkt van waaruit het software naar spelconsoles, smart devices en Quality of Life-apparaten kan sturen.

Assassin's Creed: Unity ondersteunt Nvidia GameWorks

30 okt. 2014 09:08 / Gewijzigd 30 okt. 2014 10:36 / Door: eduardkhil / 14 reacties / Bron:

Ubisoft laat in een nieuwe trailer zien hoe Assassin's Creed: Unity profiteert van Nvidia GameWorks.

De video laat zien hoe de game eruit ziet op Nvidia's GeForce GTX-kaarten. Het gaat wel om de sterkere GTX-kaarten, gezien de systeemeisen van Assassin's Creed Unity.

Twitch maakt categorie voor streamen van game-ontwikkeling

29 okt. 2014 16:30 / Gewijzigd 29 okt. 2014 16:30 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Twitch

Streamingdienst Twitch heeft een speciale categorie aangemaakt waarop alle ontwikkelaars te zien zijn die op dat moment het ontwikkelproces van hun game livestreamen. 

In de categorie staan streams verzameld van ontwikkelaars die op dat moment live een game aan het maken zijn. Twitch zegt dat de categorie bedoeld is om mensen geïnteresseerd te krijgen in de ontwikkeling van games en de interactie tussen ontwikkelaars en gamers te versterken.

Om een stream zichtbaar te maken onder de speciale categorie, hoeven streamers enkel 'Game Development' in te vullen als de naam van het 'spel' dat zij aan het streamen zijn.

Freedom Wars vanaf vrijdag op Vita verkrijgbaar

29 okt. 2014 16:13 / Gewijzigd 29 okt. 2014 16:13 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

Freedom Wars is vanaf aanstaande vrijdag op de Vita verkrijgbaar. Sony heeft daarom vandaag een lanceringstrailer uitgegeven.

Wekelijkse lijst meest gedownloade iOS-games - 29 oktober

29 okt. 2014 15:51 / Gewijzigd 30 okt. 2014 16:25 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke woensdag inzicht in de meest gedownloade iPhone- en iPad-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Apple Itunes Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis iPhone-games

1. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
Bestuur een vliegtuigje, maar zorg dat het geen obstakels raakt. Vlieg het level door en land weer veilig in de hangar aan het eind.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (60 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

2. WordBrain (Gaming on the tail AB)
Een woordzoeker met allerlei gekke woordroosters waar je woorden in moet zien te vinden.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (824 beoordelingen). Deze game stond vorige week eerste.

3. Circle (Ketchapp)
Loods een cirkel over een hoekige lijn zonder dat de randen van deze hoepel de lijn raakt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (207 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

4. Sudoku Quest (HashCube)
5. RGB Express (Bad Crane Ltd)
6. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
7. Angry Birds Transformers (Rovio Entertainment Ltd)
8. RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (Atari)
9. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
10. TwoDots (Betaworks One)

Betaalde iPhone-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11242 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €3,59
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars klassieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (1082 beoordelingen). Deze game stond vorige week achtste.

3. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
Roei de mensheid uit door iedereen te infecteren met een ziekte, maar pas op dat je ziekte niet ontdekt en genezen wordt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1952 beoordelingen). Deze game stond vorige week tweede.

4. Pou (Paul Salameh) - €1,79
5. Fruit Ninja (Halfbrick Studios) - €0,89
6. Hitman Go (Square Enix Inc) - €4,49
7. Geometry Dash (RobTop Games AB) - €1,79
8. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games) - €2,69
9. Doodle God (JoyBits Ltd.) - €1,79
10. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89

Gratis iPad-games

1. Angry Birds Transformers (Rovio Entertainment Ltd)
Voor de verandering geen katapulten en vogeltjes, maar een endless runner met robotgevogelte. Ontwijk de obstakels en schiet vijanden kapot.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1560 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewisseld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjesop een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3 / 5 sterren (142 beoordelingen). Deze game stond vorige week vijfde.

3. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
Voetbal met je favoriete teams en spelers op de mobiele versie van Fifa 15.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (3697 beoordelingen). Deze game stond vorige week tweede.

4. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
5. Cooking Fever (Nordcurrent)
6. RGB Express (Bad Crane Ltd)
7. Truck Simulator 2014 Free (Thetis Consulting)
8. Mommy's New Baby (Ninjafish Studios)
9. Monopoly (Electronic Arts)
10. RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (Atari)

Betaalde iPad-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11242 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer een.

2. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89
Deze simulatorgame biedt de mogelijkheid om huizen en fabrieken te bouwen. Je kunt hierbij kiezen uit veertien verschillende bouwvoertuigen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (326 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook tweede.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €0,89
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars klassieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (1082 beoordelingen). Deze game stond vorige week achtste.

4. Pou (Paul Salameh) - €1,79
5. Grand Theft Auto III (Rockstar Games) - €2,69
6. Farming Simulator 14 (Giants Software GmbH) - €2,69
7. Plants vs. Zombies HD (PopCap) - €0,89
8. Hitman GO (Square Enix Inc) - €4,49
9. The Room (Fireproof Games) - €0,99
10. Bad Piggies HD (Rovio Entertainment Ltd) - €0,89

Uncharted 3 krijgt mogelijk heruitgave op PlayStation 4

29 okt. 2014 15:32 / Gewijzigd 29 okt. 2014 15:32 / Door: eduardkhil / 37 reacties / Bron: PlayStation Blog

Er verschijnt mogelijk een heruitgave van Uncharted 3: Drake's Deception op de PlayStation 4. Sony leek hier naar te hinten via zijn PlayStation Blog.

Op de blogpost legde Sony uit hoe spelers opgenomen gameplay direct van hun PlayStation 4 naar YouTube kunnen uploaden. Er stond een voorbeeldafbeelding bij, waarin beelden van Uncharted 3 geüpload werd naar de videosite. Uncharted 3 is echter vooralsnog exclusief op de PlayStation 3 speelbaar.

De afbeelding is inmiddels weggehaald, maar verschillende internetgebruikers maakten er eerder al een screenshot van. Mogelijk wil Sony op deze manier alvast hinten naar een aanstaande aankondiging omtrent een heruitgave van het spel of een PS4-bundel van alle drie Uncharted-delen voor PS3.

Aanklacht Panamese ex-dictator tegen Activision verworpen

29 okt. 2014 14:54 / Gewijzigd 29 okt. 2014 14:54 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron: Polygon

De aanklacht van Panamese ex-dictator Manuel Noriega tegen Activision vanwege Call of Duty: Black Ops 2 is verworpen.

Rechter William H. Fahey gaf gehoor aan het verzoek van Activision om de aanklacht te laten verwerpen. In een reactie zegt Activision-ceo Bobby Kotick: "Dit is een overwinning voor de 40 miljoen leden van Call of Duty's community en mensen wereldwijd die houden van historische fictie in alle kunstuitingen".

Noriega spande de rechtzaak aan vanwege de door Activision uitgegeven game Call of Duty: Black Ops 2. Naar eigen zeggen werd zijn gelijkenis onrechtmatig gebruikt en werd hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat."

Noriega eiste een schadevergoeding en claimde tegelijkertijd inkomsten te zijn misgelopen. Activisions advocaat Rudy Giuliani stelde dat het "absurd" was dat Noriega, ondanks het feit dat hij in de gevangenis zit voor zijn misdaden, ontsteld was over hoe hij wordt neergezet als een crimineel in Black Ops 2.

Manuel Noriega was in de jaren '80 de leider van de Panamese Defensiemacht en effectief de dictator van het Centraal-Amerikaanse land. In 2011 werd Noriega uitgeleverd aan Panama om daar een straf van drie keer twintig jaar uit te zitten vanwege drie moordzaken waarbij in totaal elf politieke tegenstanders om het leven kwamen.

Mannen knuffelen hard in WWE 2K15

29 okt. 2014 14:10 / Gewijzigd 29 okt. 2014 14:10 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Vanaf 21 november is WWE 2K15 verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4. In onderstaande trailer is de game in actie te zien.

Destiny-dlc The Dark Below komt 9 december

29 okt. 2014 13:48 / Gewijzigd 29 okt. 2014 13:48 / Door: eduardkhil / 39 reacties / Bron: Destiny

The Dark Below, de eerste dlc voor online shooter Destiny, komt op 9 december uit. Dat valt te lezen op de officiële Destiny-website.

De dlc voegt nieuwe wapens en uitrusting toe, evenals nieuwe singleplayer- coöp- en multiplayermissies en verhalende content. Ook verhoogt Bungie de zogeheten Light Level Cap naar 32.

PlayStation 3- en PlayStation 4-eigenaren krijgen daarnaast toegang tot tijdelijk exclusieve content, waaronder een nieuwe coöpmissie en een speciaal wapen. Veel details van Destiny's eerste dlc waren al gelekt: de inhoud van de downloadbare content was dus al voor een groot deel bekend.

De dlc is los te koop voor 19,99 euro, of als bundel met het tweede dlc-pakket voor 34,99 euro.

Mario Kart 8 krijgt Excitebike-map

29 okt. 2014 13:37 / Gewijzigd 29 okt. 2014 13:37 / Door: eduardkhil / 11 reacties / Bron:

Mario Kart 8 krijgt een map geïnspireerd door NES-klassieker Excitebike. Dat laat Nintendo zien in een trailer.

Het Excitebike-level is onderdeel van het eerste dlc-pakket van Mario Kart 8 voor de Wii U. Deze dlc komt in november uit en voegt Link als speelbaar personage toe. Ook krijgt Peach een catsuit en Mario een tanooki-pak. De dlc voegt in totaal vier nieuwe voertuigen en acht nieuwe maps toe.

Het tweede dlc-pakket van Nintendo's racer bevat ook acht nieuwe racebanen. Tevens voegt deze dlc de Villager van Animal Crossing, Isabelle van Animal Crossing: New Leaf en Dry Bowser als speelbare personages toe. Dat dlc-pakket komt in mei uit. De dlc-pakketten kosten 8 euro per stuk, of 12 euro voor de bundel met beide dlc-pakketten.

Nintendo-ceo Satoru Iwata terug na herstel van operatie

29 okt. 2014 11:20 / Gewijzigd 29 okt. 2014 11:20 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Reuters

Nintendo-ceo Satoru Iwata is hersteld van een operatie en hervat zijn taken bij het bedrijf. Dat meldt persbureau Reuters.

Iwata onderging in juni een operatie vanwege een tumor in zijn galkanaal. De ceo maakte zijn rentree tijdens de kwartaalmeeting met investeerders van het bedrijf. Naar eigen zeggen is hij afgevallen, maar voelt hij zich gezond.

Nintendo deed het afgelopen kwartaal goed dankzij een gunstige wisselkoers.

Een trailer voor de seizoenspas van Call of Duty: Advanced Warfare

29 okt. 2014 11:02 / Gewijzigd 29 okt. 2014 11:02 / Door: eduardkhil / 15 reacties / Bron:

De seizoenspas van Call of Duty: Advanced Warfare heeft een eigen trailer gekregen.

Call of Duty: Advanced Warfare krijgt vier dlc-pakketten, genaamd Havoc, Ascendance, Supremacy en Reckoning. Spelers die de seizoenspas kopen, krijgen toegang tot de bonusmap Atlas Gorge, een remake van Call of Duty: Modern Warfare-map Pipeline.

Advanced Warfare komt 4 november uit op pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One. De vier dlc-pakketten verschijnen in de loop van 2015.

De lanceringstrailer van Farming Simulator 15

29 okt. 2014 09:59 / Gewijzigd 29 okt. 2014 09:59 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron:

Farming Simulator komt morgen uit op pc, om dat te vieren laat Giants Software een lanceringstrailer zien.