Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Halo: The Master Chief Collection komt op 11 november

17 okt. 2014 15:54 / Gewijzigd 17 okt. 2014 15:54 / Door: eduardkhil / 11 reacties / Bron: Xbox News

Halo-bundel Halo: The Master Chief Collection is in Europa vervroegd van 14 naar 11 november. Ook is het spel vanaf vandaag te pre-orderen en te pre-downloaden. Dat meldt Microsoft in een persbericht.

Microsoft zegt dat het de releasedatum naar voren heeft gehaald "om een wereldwijde release mogelijk te maken". Het spel heeft ook de Gold-status bereikt, later vandaag is het spel voor te bestellen en te alvast te downloaden. In België komt de bundel een dag later uit.

Halo: The Master Chief Collection bevat Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2, Halo 3 en Halo 4 compleet met alle dlc. Halo 2 is helemaal opnieuw gemaakt met nieuwe audio en cutscenes.

Update: Project Cars uitgesteld naar 20 maart 2015

17 okt. 2014 14:14 / Gewijzigd 17 okt. 2014 15:09 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: PCGamesHardware

Update: Project Cars wordt uitgesteld naar 20 maart 2015. Dat zegt hoofdontwikkelaar Ian Bell van Slightly Mad Studios.

De ontwikkelaar geeft twee redenen: ten eerste om de concurrentie van andere titels die in november uitkomen tegen te gaan. Project Cars zou oorspronkelijk in november uitkomen. Daarnaast wil Slightly Mad Studios de game nog verder perfectioneren.

Oorspronkelijk bericht: Project Cars wordt mogelijk uitgesteld naar maart 2015. Dat schrijft PCGamesHardware.de op basis van twee posts op het officiële forum en Reddit.

De forumpost is alleen toegankelijk voor mensen die het spel mede gefinancierd hebben. Op reddit zette gebruiker 'pCARSbadnews' dat er "morgen slecht nieuws over Project Cars komt". In een reactie zegt een andere gebruiker dat de game uitgesteld is naar maart volgend jaar.

De Wii U-versie van Project Cars werd al uitgesteld naar volgend jaar, zonder een definitieve nieuwe releasedatum te krijgen. Klopt het gerucht, dan zou het betekenen dat ook de pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versies zijn uitgesteld.

Oorpronkelijk zou de game in november uitkomen. Rond deze tijd komen ook al games als Call of Duty: Advanced Warfare en Assassin's Creed Unity uit. Wellicht is uitgever Bandai Namco bang dat Project Cars door deze titels in een te drukke periode op de markt komt.

Script van Broken Age Episode 2 is af

17 okt. 2014 12:00 / Gewijzigd 17 okt. 2014 12:00 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: Kickstarter

Het script van Broken Age Episode 2 is voltooid. Dat valt te lezen op de Kickstarter-pagina van de game.

Double Fine-hoofd Tim Schafer meldt daarbij dat zijn studio dankzij het voltooide script nu stemwerk kan gaan opnemen, evenals de muziek voor de tussenfilmpjes.

Er is nog geen releasedatum voor de tweede episode bekend. Double Fine zegt wel dat het "een veel duidelijker plan heeft voor de rest van de ontwikkeling". Het bedrijf hoopt binnenkort met een schatting te komen van wanneer het tweede deel van de game uitkomt. In juli zei de ontwikkelaar dat Episode 2 dit jaar nog uit moet komen.

Episode 1 van Broken Age kwam in januari op Steam uit en werd in juni naar iOS overgezet. Een Android-versie staat nog op de planning. Het geld dat Double Fine met de verkopen van het eerste deel heeft verdiend, gaat naar de ontwikkeling van Episode 2.

De personages van Assassin's Creed: Unity in beeld

17 okt. 2014 11:00 / Gewijzigd 17 okt. 2014 11:00 / Door: Mcvroegrijk / 16 reacties / Bron:

In onderstaande video komen de personages die in Asassin's Creed: Unity een grote rol spelen aan bod. De game staat gepland voor een release op 13 november voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Bericht aangepast: Hatred laat gamers als massamoordenaar spelen

17 okt. 2014 10:39 / Gewijzigd 17 okt. 2014 13:15 / Door: eduardkhil / 111 reacties / Bron:

De Poolse indiestudio Destructive Creations komt met Hatred, een game die draait om het vermoorden van zoveel mogelijk mensen.

De site van de ontwikkelaar beschrijft Hatred als een "isometrische shooter met een angstaanjagende atmosfeer van massasmoord, waar de spelers de rol van een koudbloedige antagonist aannemen". Volgens de ontwikkelaar "moet de speler zich afvragen wat een mens tot massamoord kan drijven".

Het spel draait op Unreal Engine 4, gemaakt door Epic Games. Die studio nam openlijk afstand van Hatred. "Epic Games is niet betrokken bij dit project", zegt het bedrijf in een statement. "Unreal Engine 4 is vrij beschikbaar, en kan voor alle legale doeleinden gebruikt worden. We censureren geen projecten." Wel gebruikt de trailer van Hatred zonder toestemming het logo van Unreal Engine 4. Epic Games heeft dan ook gevraagd of Destructive Creations het logo uit de trailer wil halen. Dat is inmiddels gebeurd.

 

Update: Vanochtend stond deze post online met trailer. Gamer vindt dat de content een grens overschrijdt en daarom willen wij deze game en de ontwikkelaar verder geen platform geven. We vernamen vanuit diverse hoeken negatieve geluiden over de ontwikkelaar. Fuck NO Video Games beweert dat het neo-nazi's zijn.

Dit type content doet de gameindustrie meer kwaad dan goed. De geweldsdiscussie rondom games is eindelijk wat gaan liggen en daar zijn we blij mee. Daarom is de trailer offline gehaald en is het bericht aangepast.

Voor wie hier verder over wil discussiëren kan dit in de reacties doen of op het forum.

Trine-franchise in totaal ruim 7 miljoen keer verkocht

17 okt. 2014 10:15 / Gewijzigd 17 okt. 2014 10:15 / Door: Mcvroegrijk / 5 reacties / Bron: Frozenbyte

De twee Trine-games zijn gezamenlijk inmiddels ruim zeven miljoen keer verkocht. Dat meldt ontwikkelaar Frozenbyte, dat de spellen dit weekend gratis maakt op Steam.

Zowel Trine: Enchanted Edition als Trine 2: Complete Story zijn tot en met 19 oktober gratis te downloaden en spelen. Bovendien zijn de twee games in die periode met korting aan te schaffen. 

Frozenbyte bracht ter ere van de mijlpaal ook de level editor voor zowel Trine als Trine 2 officieel uit. Hiermee kunnen spelers bestaande levels aanpassen of zelf nieuwe maken en deze vervolgens delen via Steam Workshop. Die editor is alleen beschikbaar voor de pc-versies. Beide Trine-games verschenen echter ook voor verschillende spelcomputers. 

Een derde deel in de sprookjesachtige puzzelplatformer is reeds bevestigd, maar een concrete releaseperiode ontbreekt nog. 

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile ook beschikbaar voor Android

17 okt. 2014 09:30 / Gewijzigd 17 okt. 2014 09:30 / Door: / 7 reacties / Bron: NUtech

Een half jaar na de iOS-versie is er nu ook een Andriod-variant van Rollercoaster Tycoon 4 Mobile. Donderdagnacht (Nederlandse tijd) is de game in applicatiewinkel Google Play verschenen.

De Android-app is direct gratis terwijl voor de iOS-versie eerst nog 2,69 euro betaald moest worden. Die prijs is inmiddels afgeschaft. De game leunt wel op in-app aankopen. Het is mogelijk voor meer of uitgebreidere attracties Facebook-vrienden te vragen om speciale valuta voor in het spel, maar dat kan ook gekocht worden.

Gamers moeten in de Android-versie zoals gebruikelijk een pretpark bouwen en kunnen daarbij kiezen voor vooraf samengestelde of zelfontworpen attracties zoals achtbanen. Er zitten ook wat mini-games in Rollercoaster Tycoon 4 Mobile. Begin 2015 komt ook Rollercoaster Tycoon World, een nieuw deel in de serie exclusief voor pc.

Door NUtech

PS4 krijgt mogelijkheid om back-up te maken

17 okt. 2014 08:45 / Gewijzigd 17 okt. 2014 08:45 / Door: / 16 reacties / Bron: NUtech

De aankomende 2.0 update voor de Playstation 4 voegt onder meer de mogelijkheid toe om een back-up te maken en muziek via usb af te spelen. Dat meldt Sony op zijn Europese PlayStation Blog.

De back-up omvat zowel savebestanden als opgeslagen screenshots, instellingen, video's en gedownloade content. Dit verloopt via een usb-opslagapparaat.

Via usb kunnen spelers ook naar muziek luisteren op de PS4. Dit werkt met verschillende extensies, waaronder .mp3 en .mp4. De muziek kan vervolgens afgespeeld worden terwijl spelers met een game bezig zijn. Dit werkt alleen via usb, de muziekbestanden zijn niet vanaf de harde schijf van de Playstation 4 af te spelen. Het apparaat ondersteunt in tegenstelling tot de Playstation 3 geen audio-cd's, al zou die functionaliteit in een later stadium nog wel moeten worden toegevoegd.

Hulp inschakelen

De 2.0-update voor de PS4 brengt verder enkele nieuwe mogelijkheden, zoals Share Play. Met die optie kunnen spelers vrienden inschakelen om de controle over een spel over te nemen, bijvoorbeeld tijdens moeilijke gedeeltes. Daarnaast voegt de nieuwe firmware de optie toe om opgenomen gameplay direct op Youtube te zetten. Voorheen konden deze beelden enkel op de ps4 opgeslagen worden of worden gedeeld via Facebook.

Om ruimte te besparen op de harde schijf wordt het bovendien mogelijk om de gratis Playstation Plus-games die maandelijkse worden aangeboden alleen toe te voegen aan de gamecollectie, in plaats van ze meteen te downloaden. Ook wordt het aantal stemcommando's uitgebreid. De update staat gepland voor aankomende herfst. Een exacte datum ontbreekt nog.

Door NUtech

Night at the Museum-regisseur genoemd voor Minecraft-film

17 okt. 2014 07:58 / Gewijzigd 17 okt. 2014 09:46 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron: Deadline

Productiemaatschappij Warner Bros. is in gesprek met Night at the Museum-regisseur Shawn Levy om hem te strikken voor de verfilming van bouwgame Minecraft. Dat meldt filmsite Deadline.

Levy is verder bekend van Date Night, The Internship en Just Married. Zijn rol als regisseur is nog niet bevestigd. Vooralsnog staan enkel de producenten vast. Dat zijn Jill Messick en Roy Lee, die datzelfde deed voor de officiële LEGO-film die eerder dit jaar in de bioscopen draaide. 

Wanneer de Minecraft-verfilming verschijnt, is nog niet bekend. Volgens ontwikkelaar Mojang, dat wordt overgenomen door Microsoft, kan dat nog zo'n twee à drie jaar duren. Er is momenteel nog geen script en het staat nog niet vast of het een live-actionfilm wordt of een animatiefilm.

Microsoft kondigde eind september aan dat het Mojang en daarmee Minecraft voor 2,5 miljard dollar overneemt. De populaire game is inmiddels op vrijwel alle platformen beschikbaar, behalve op Nintendo-spelcomputers en Windows Phone. Aan een versie voor dat laatste platform wordt gewerkt. 

Mojang overziet ook alle fysieke merchandise van Minecraft, waaronder de officiële LEGO-sets die het Deense bedrijf in samenwerking met de Zweedse ontwikkelaar op de markt brengt. 

Wasteland 2-patch maakt spel stabieler

16 okt. 2014 16:07 / Gewijzigd 16 okt. 2014 22:45 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Wasteland 2

De tweede grote Wasteland 2-patch zorgt dat het spel beter draait op oudere systemen. Bovendien moet de patch veel bugs verhelpen en voegt deze nieuwe content toe.

Op de Tumblr van Wasteland 2 staat de volledige lijst met veranderingen. De patch maakt het spel stabieler op oudere systemen, zoals die met een 32 bits-besturingssysteem.

Na de patch kunnen spelers verder de fast travel-functie nog verder versnellen. Ook zijn de California-quests onder handen genomen om bugs te verhelpen. In gevechten kunnen vijanden niet langer verder lopen dan de bedoeling is. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan aan de gebruikersinterface. Die ondersteunt nu bijvoorbeeld de 4K-resolutie.

Wasteland 2 was al sinds december vorig jaar speelbaar als bèta. Op 19 september kwam het spel officieel uit. Deze patch is de tweede grote update sinds de officiële release van de game.

Wekelijkse lijst met meest gedownloade Android-games - 16 oktober

16 okt. 2014 15:52 / Gewijzigd 16 okt. 2014 15:52 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De Play Store, Googles applicatiewinkel, werd afgelopen geüpdatet. Hierdoor toont de winkelomgeving vooral een persoonlijk aanbod. In dit nieuwe format zijn bovendien de lijstjes met meest gedownloade betaalde en gratis games vervangen door één lijst. Hierin staat wel per game aangegeven of deze gratis is of betaald. 

Android-games
1.Subway Surfers (Kiloo)
Surf over treinrails om muntjes te pakken, treinen te ontwijken en voor te blijven op de inspecteur en zijn hond. De speler kan over treinstellen grinden en gebruikmaken van jetpacks voor snelheidsboosts.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.5 / 5 sterren (10.490.595 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer 1.

2. Angry Birds Go! (Rovio mobile Ltd.)
Angry Birds Go! is een 3D-racegame. De speler kan ervoor kiezen met een varken te racen of een van de vogels. Er zijn verschillende spelmodi beschikbaar, evenals speciale krachten voor spelers om een race in hun voordeel te beslechten. 

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.2 / 5 sterren (2.037.326 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer 2.

3. Temple Run 2 (Imangi Studios)
Temple Run 2 is een 3D-platformer met third-person perspectief. De speler rent in hoge snelheid door gebieden, verzamelt muntjes en probeert zo ver mogelijk te komen voor een zo hoog mogelijke score.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.3 / 5 sterren (3.500.154 beoordelingen). Deze game stond vorige week niet in de lijst.

4. 8 Ball Pool (Miniclip.com)
5. Plants vs. Zombies (Electronic Arts)
6. Rock Hero (Guitar & Music Games)
7. Clumsy Ninja (NaturalMotionGames Ltd.)
8.Benji Bananas Avonturen (Fingersoft)
9. Busschauffeur 3D Simulator (Wacky Studios)
10.Just Dance Now (Ubisoft Entertainment)

Ravage in Evolve dankzij de Savage Goliath

16 okt. 2014 15:17 / Gewijzigd 16 okt. 2014 15:20 / Door: Mcvroegrijk / 1 reactie / Bron:

In deze video van Evolve toont uitgever 2K Games de nieuwe Savage-skin voor zijn Goliath-monster. Op 31 oktober gaat de tweede alfa van het spel van start.

Bloodborne-alfa wordt 19 oktober afgemaakt

16 okt. 2014 14:58 / Gewijzigd 16 okt. 2014 15:01 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: PlayStation

De voortijdig afgebroken alfa van Bloodborne wordt op 19 oktober afgemaakt. Dat blijkt uit verschillende uitgestuurde uitnodigingen voor de testperiode. 

De alfa is op 19 oktober te spelen tussen 19:00 en 22:00 en bevat voor het eerst online coöp. Iedereen die eerder al is uitgenodigd voor de alfafase, zou opnieuw een mail moeten hebben gekregen met details over het laatste gedeelte van de testfase.

De alfa ging oorspronkelijk begin oktober van start en zou in totaal drie dagen speelbaar zijn, op 1, 3 en 5 oktober. Die laatste dag ging echter niet door vanwege vermoedelijk technische problemen. De volledige versie van Bloodborne verschijnt 6 februari exclusief voor PlayStation 4. 

Microsoft toont oktoberupdate Xbox One in videovorm

16 okt. 2014 14:09 / Gewijzigd 16 okt. 2014 14:09 / Door: Mcvroegrijk / 19 reacties / Bron:

In onderstaande video is te zien wat er precies aan het Xbox One-dashboard verandert met de oktoberupdate voor de console. De nieuwe firmware is inmiddels wereldwijd uitgerold.

De doorgevoerde aanpassingen zijn ook hier te lezen.

DriveClub krijgt vandaag patch tegen serverproblemen

16 okt. 2014 13:05 / Gewijzigd 16 okt. 2014 13:11 / Door: esmeeotter / 22 reacties / Bron: Evolution Studios

Evolution Studios rolt vandaag een nieuwe update uit voor DriveClub op PlayStation 4, versie 1.0.4. Deze verbetert de serverprestaties en de clubs- en multiplayerfunctionaliteit, zo meldt de studio via Facebook.

Momenteel ondervinden veel spelers nog lange wachttijden voordat zij aan een multiplayersessie kunnen beginnen. Wie eenmaal toegang heeft gekregen, kan daarna over het algemeen gewoon online blijven spelen. De update van vandaag is vooral bedoeld om de wachttijden sterk verminderen, doordat de de serverdruk wordt verlicht.

Daarnaast worden bugs verholpen, zoals een fout die ervoor zorgt dat Events uit het overzicht verdwijnen en dat doeltijden en/of scores verkeerd worden weergegeven in Time Trial en Drift Events.

Evolution Studios gaf eerder al aan dat spelers met serverproblemen mogelijk hiervoor gecompenseerd worden. De ontwikkelaar heeft nog geen nieuwe aankondigingen gedaan omtrent de uitgestelde, gratis PlayStation Plus-versie van Driveclub.