Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Indieontwikkelaar verlaat studio na bedreigen Gabe Newell

22 okt. 2014 09:38 / Gewijzigd 22 okt. 2014 09:38 / Door: eduardkhil / 29 reacties / Bron: Code Avarice

Mike Maulbeck verlaat zijn studio Code Avarice vanwege het bedreigen van Valve-baas Gabe Newell op Twitter. Dat meldt hij op de blog van het bedrijf.

Maulbeck verlaat verlaat Code Avarice in een poging om Paranautical Activity terug op Steam te krijgen. Valve verwijderde het spel van zijn distributieplatform na Maulbecks doodsbedreiging aan het adres van Newell.

"Mijn temperament en neiging om Twitter als uitlaatklep te gebruiken zijn een probleem geweest vanaf het moment dat ik actief werd in de game-industrie, en ik kan het gewoon niet", schrijft Maulbeck. "Ik heb niet de wilskracht om het gezicht van een bedrijf te zijn".

Excuses

Maulbeck verontschuldigt zich ook voor zijn tweets: "Het spijt me dat mijn kortzichtige, heethoofdige acties niet alleen mijn dromen en ambities kapot gemaakt hebben, maar ook die van mijn hele team", schrijft Maulbeck. Hij verontschuldigde zich eerder al voor het bedreigen van Newell, hoewel hij toen ook benadrukte dat het overduidelijk niet serieus bedoeld was. 

Maulbeck was gefrustreerd omdat zijn game Paranautical Activity op Steam nog als Early Access stond aangemerkt, een vroege versie van een spel, terwijl de game juist net officieel was verschenen. Het is niet duidelijk of Valve inmiddels weer bereid is om Paranautical Activity terug op Steam te zetten. 

Sunset Overdrive maakt zich klaar voor lancering

22 okt. 2014 09:27 / Gewijzigd 22 okt. 2014 09:27 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron:

Sunset Overdrive verschijnt in Europa op 31 oktober exclusief voor Xbox One, maar uitgever Microsoft heeft alvast de launchtrailer vrijgegeven. 

Assassin's Creed krijgt waarschijnlijk meer 2d-platformers

21 okt. 2014 16:01 / Gewijzigd 21 okt. 2014 16:01 / Door: eduardkhil / 83 reacties / Bron: Eurogamer

De Assassin's Creed-franchise krijgt waarschijnlijk meer spin-offs zoals de 2d-platformer Assassin's Creed Chronicles: China. Dat zegt de creative director van Ubisoft, Alex Amancio, in een interview met Eurogamer.

"We vonden het side-scrolling-idee heel leuk en het lijkt ons een goede manier om dieper in te gaan op de andere [Assassin's Creed-]universums die we hebben gemaakt", aldus Amancio. Hij zegt niet in welke vorm deze games uit zullen komen. Het aankomende Assassin's Creed Chronicles: China betreft een losstaand spel maar wordt wel gebundeld in de seizoenspas van Assassin's Creed: Unity.

Amancio vertelt verder dat het ontwerp van de 2d-spellen bepaald zal worden door de setting. "Daarom maakt het Shao Jun-spel [Assassin's Creed Chronicles: China] gebruik van Chinese inkt, heel zwart en rood", zegt de creative director. Een Chronicles-spel dat zich in het oude Egypte afspeelt, zou bijvoorbeeld een thema van papyrusrollen kunnen hebben.

Amancio wil niets kwijt over de setting van toekomstige Chronicles-spellen, maar zegt wel dat "we dit rijke [Assassin's Creed-]universum hebben. En dat zullen we gaan gebruiken ook."

21 Jump Street-acteur speelt Frank West in Dead Rising-film

21 okt. 2014 15:09 / Gewijzigd 21 okt. 2014 15:09 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Legendary Pictures

Rob Riggle, bekend van onder andere 21 Jump Street, speelt Frank West in de film Dead Rising: Watchtower. Dat meldt productiebedrijf Legendary Pictures.

Frank West is de hoofdpersoon van de eerste Dead Rising-game en Dead Rising 2: Off The Record. Hij is ook de protagonist Dead Rising: Watchtower.

Verder werd ook Harley Morenstein van YouTube-kanaal Epic Meal Time als acteur bevestigd. Hij speelt een lid van een motorbende. Daarnaast spelen Aleks Paunovic van This Means War en Keegan Connor Tracey van Once Upon a Time belangrijke rollen.

Tim Carter schrijft het verhaal van Dead Rising: Watchtower. Eerder deed hij dat al voor Sleeping Dogs en miniserie Mortal Kombat: Legacy. In Dead Rising: Watchtower weet de overheid de zombieapocalyps niet te voorkomen, ondanks het inzetten van medicijnen. Een groep overlevenden moet de zombie-infectie zien te vermijden en gaat tegelijkertijd op zoek naar de oorsprong van het virus. De overheid lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in het ontstaan hiervan.

De Dead Rising-film wordt momenteel al opgenomen. De verfilming komt niet in de bioscoop, maar verschijnt in plaats daarvan op Sony's streamingsdienst Crackle en later op dvd en blu-ray.

De novemberupdate voor Xbox One in beeld

21 okt. 2014 14:48 / Gewijzigd 21 okt. 2014 14:48 / Door: esmeeotter / 20 reacties / Bron:

Microsoft heeft in een video getoond welke nieuwe features aan de Xbox One worden toegevoegd via de novemberupdate.

Gebruikers krijgen onder meer de mogelijkheid de Xbox One-achtergrond aan te passen en live tv te volgen. De update biedt verder Twitter-integratie. In onderstaande video komen de grootste aanpassingen aan bod.

Civilization 5 deze week gratis te spelen

21 okt. 2014 13:23 / Gewijzigd 21 okt. 2014 13:23 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: Steam

Strategiegame Civilization 5 is deze week gratis te spelen. Dat is te lezen op de Steam-pagina van het spel.

Civilization 5 is nog gratis speelbaar tot donderdag 19:00 Nederlandse tijd. Daarna kost het spel weer 29,99 euro, hoewel er ook een gratis demo beschikbaar is. Op vrijdag komt de volgende Civilization-game uit, Beyond Earth. Gebruikers die deze game voorbesteld hebben, kunnen het spel nu al alvast via Steam downloaden om zo in de nacht van donderdag op vrijdag om 01:00 direct aan de slag te kunnen. 

Bedenker Alone in the Dark maakt survival-horrorgame

21 okt. 2014 13:19 / Gewijzigd 21 okt. 2014 13:29 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron: Frederick Raynal

Frederick Raynal, bedenker van de eerste Alone in the Dark, maakt een nieuwe survival-horrorgame genaamd 2Dark.

2Dark wordt ontwikkeld door Raynal en drie van zijn vrienden onder de naam Gloomy Wood. De game staat momenteel op de Franse crowdfundingwebsite Ulule en vraagt daar om 30.000 euro. De teller staat op moment van schrijven op een kleine zesduizend euro.

2Dark krijgt volgens de omschrijving van het project een unieke vorm van gameplay die avontuur, actie en infiltreren combineert met het letten op kinderen. Geïnspireerd door vele politie- en horrorfilmclichés dient de speler de kinderen te redden van seriemoordenaars. Het spel krijgt acht levels. 

Raynal is naast zijn werk aan Alone in the Dark ook bekend van de rpg Little Big Adventure.

Nintendo houdt donderdag Nintendo Direct over Super Smash Wii U

21 okt. 2014 11:52 / Gewijzigd 21 okt. 2014 11:52 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron: Nintendo

De nieuwe Nintendo Direct gaat over Super Smash Bros. voor de Wii U. De uitzending begint donderdagnacht om 0:00, zo kondigt de uitgever aan op zijn officiële website.

De Nintendo Direct vangt om 0:00 aan in de nacht van 23 op 24 oktober. Nintendo laat tijdens de uitzending naar eigen zeggen vijftig 'must-see'-zaken uit de Wii U-versie zien. Naar verwachting wordt onder meer de Stage Creator onthuld die eerder al via een productomschrijving op webwinkel Amazon opdook. 

Seizoenspas Far Cry 4 bevat negen nieuwe missies en yeti's

21 okt. 2014 11:44 / Gewijzigd 21 okt. 2014 11:44 / Door: eduardkhil / 32 reacties / Bron:

De seizoenspas van Far Cry 4 bevat negen nieuwe missies, waaronder een opdracht waarbij spelers tegen yeti's moeten vechten. Dat meldt uitgever Ubisoft middels een persbericht. 

De missies zijn alle in singleplayer of via coöp te spelen. In totaal gaat het om vijf dlc-pakketten met negen missies: The Syringe, Escape from Durgesh Prison, het Hurk Deluxe Pack met vijf missies, Overrun en Valley of the Yetis. In deze laatste missie moeten spelers hun kamp beschermen tegen een mysterieuze cult en yeti's.

De seizoenspas is vanaf 18 november beschikbaar, gelijk met de release van Far Cry 4. De pas kost 29,99 euro. Wie de Far Cry 4 Gold Edition pre-ordert, krijgt zo tien euro korting op de seizoenspas. Deze Gold Edition bevat namelijk het spel inclusief alle downloadbare content voor twintig euro meer dan de prijs van de reguliere versie.

The Stanley Parable heeft een miljoen exemplaren verkocht

21 okt. 2014 10:30 / Gewijzigd 21 okt. 2014 10:30 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Davey Wreden

The Stanley Parable is een miljoen keer verkocht. Dit meldt ontwikkelaar Davey Wreden op Twitter.

In The Stanley Parable zijn spelers verantwoordelijk voor het leiden van hoofdpersonage Stanley door verschillende ruimtes. De verteller, ingesproken door acteur Kevan Brighting, zegt daarbij wat Stanley precies aan het doen is of gaat doen. Spelers kunnen daar vervolgens gehoor aan geven of het negeren en een andere keuze maken. Die keuzes beïnvloeden hoe de game eindigt.

The Stanley Parable verscheen oorspronkelijk als mod in 2011, maar werd in 2013 opnieuw uitgegeven in HD als een zelfstandige game. Het spel werd gemaakt door Wreden met hulp van leveldesigner William Pugh. The Stanley Parable was recentelijk nog in de uitverkoop vanwege het eenjarige bestaan van de HD-versie. Het is niet duidelijk in hoeverre dit heeft heeft bijgedragen aan de miljoen verkochte exemplaren. 

Pc-versie Dark Souls krijgt volgende maand Steam-integratie

21 okt. 2014 10:11 / Gewijzigd 21 okt. 2014 10:11 / Door: Mcvroegrijk / 3 reacties / Bron: Bandai Namco

De pc-versie van Dark Souls wordt in de loop van volgende maand geheel overgezet naar Steam en laat daarmee Games for Windows Live (GFWL) vallen. Dit meldt uitgever Bandai Namco op Tumblr.

Een exacte datum voor de transitie kon het bedrijf nog niet geven. Wel gaf het al enkele details over hoe de overgang gaat verlopen. Eigenaars van de pc-versie krijgen vanaf de overgangsdatum gedurende een bepaalde tijd de kans om hun savebestanden en behaalde achievements aan hun Steam-account te koppelen. Hoelang zij daarvoor de tijd krijgen, is niet bekend.

Iedere pc-gebruiker met een geldige GFWL-code van het spel, krijgt sowieso gratis een Steam-code. Die code is ook nog te verkrijgen nadat de transitieperiode is afgelopen. Bandai Namco kan dan echter niet meer garanderen dat opgeslagen bestanden en achievements ook nog mee kunnen worden genomen. 

GFWL leek in juli van dit jaar al offline gehaald te worden door Microsoft, nadat hiervan een aankondiging verscheen op de website van de dienst. Die melding werd echter kort daarna weer offline gehaald en sindsdien is er geen officiële communicatie meer geweest over de toekomst van GFWL. Verschillende uitgevers begonnen in de maanden erna hun games al uit voorzorg over te zetten naar Steam.

Indiegame van Steam verwijderd na bedreigen van Valve-baas

21 okt. 2014 09:14 / Gewijzigd 21 okt. 2014 10:07 / Door: eduardkhil / 31 reacties / Bron: VG24/7

De indiegame Paranautical Activity is van Steam verwijderd nadat de ontwikkelaar hiervan publiekelijk dreigde om Valve-baas Gabe Newell te doden. Dat deed hij via Twitter.

De ontwikkelaar van het spel, Mike Maulbeck, deed dit omdat zijn game niet goed op de voorpagina van Steam werd getoond. Het spel was namelijk al uit Early Access, een speciaal onderdeel van Steam waarop nog niet voltooide games alvast verkocht kunnen worden.

Op de voorpagina stond echter dat het spel zich nog steeds in die fase bevond. Maulbeck was van mening dat hij daardoor inkomsten misliep en plaatste vervolgens een reeks boze tweets. In een van de tweets stond: "Ik ga Gabe Newell vermoorden. Hij gaat dood." De tweet is inmiddels verwijderd.

Maulbeck heeft zich inmiddels verontschuldigd voor zijn tweet. Hij zei dat zijn dreigement "een statement was dat ik niet meende, maar desalniettemin was het onacceptabel en gedreven door de frustratie die ik op dat moment voelde".

Hij heeft Valve aangeschreven in de hoop dat het bedrijf de beslissing om Paranautical Activity van Steam te halen terug wil draaien. Dit in het licht van "de monopolie die zij hebben binnen de pc-markt". Volgens Maulbeck is het onmogelijk om genoeg geld te verdienen als indieontwikkelaar zonder samen daarbij te moeten werken met Valve.

Ruim veertig minuten aan gameplay van Dragon Age: Inquisition

21 okt. 2014 09:04 / Gewijzigd 21 okt. 2014 09:04 / Door: Mcvroegrijk / 7 reacties / Bron:

Ontwikkelaar BioWare heeft maandagavond de Xbox One-versie van Dragon Age: Inquisition gestreamd. Hieronder zijn de opgenomen beelden te zien. 

Assassin's Creed-producent Jade Raymond verlaat Ubisoft

21 okt. 2014 08:40 / Gewijzigd 21 okt. 2014 08:40 / Door: / 13 reacties / Bron: NUtech

Assassin's Creed-producent Jade Raymond verlaat Ubisoft na tien jaar voor de Franse uitgever gewerkt te hebben. Dat meldt Ubisoft maandagavond.

Raymond begon in 2004 bij het bedrijf en stond aan de wieg van de eerste Assassin's Creed. Zij trad daarbij op als producent en was later ook nauw betrokken bij het tweede deel en het eerder dit jaar verschenen Watch Dogs. In 2010 werd Raymond aangesteld als het hoofd van een nieuwe Ubisoft-studio in Toronto. Met die studio maakte Raymond Splinter Cell: Blacklist.

Ook werkte haar vestiging mee aan verschillende andere grote Ubisoft-titels, zoals Assassin's Creed: Unity en Far Cry 4. Die games verschijnen respectievelijk op 13 en 18 november.

Het is niet duidelijk wat Raymond na haar vertrek bij Ubisoft gaat doen. Dat wilde ze op dit moment nog niet bekendmaken. De leiding over Ubisoft Toronto wordt 29 oktober overgedragen aan Alexandre Parizeau, een van de mede-oprichters van de studio.

Door NUtech

Rockstar waarschuwt voor uitnodigingen zogenaamde GTA 5-bèta

20 okt. 2014 17:13 / Gewijzigd 20 okt. 2014 17:41 / Door: arthurvv / 5 reacties / Bron:

Rockstar heeft een grote melding op zijn website gezet om te waarschuwingen voor phishing-mails met uitnodigingen voor een niet bestaande bèta van Grand Theft Auto 5.

"Let op: er is geen pre-release bèta voor Grand Theft Auto 5", valt te lezen op de pagina. Via phishing-mails zouden internetcriminelen achter persoonlijke gegevens proberen te komen. "Advertenties en uitnodigingen voor een bètaprogramma zijn waarschijnlijk pogingen tot phishing", vervolgt het bedrijf.

GTA 5 verscheen vorig jaar op de PlayStation 3 en Xbox 360, en krijgt op 18 november een 'next-gen'-release voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie is aangekondigd voor 27 januari 2015. Behalve enkele beelden heeft Rockstar nog weinig losgelaten over de nieuwe variant van Grand Theft Auto 5.