Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

PlayStation-divisie moet meeste omzet binnen Sony gaan draaien

26 nov. 2014 07:15 / Gewijzigd 26 nov. 2014 09:00 / Door: Michel Musters / 23 reacties / Bron: Sony

Sony's PlayStation- en netwerkdivisie moet in drie jaar tijd de divisie met de meeste omzet worden binnen het bedrijf. Dat meldde de Japanse elektronicagigant gisteren aan zijn investeerders.

Het is de bedoeling dat de omzet van de divisie, waaronder de PlayStation 4 en PlayStation Network vallen, aan het einde van het fiscale jaar dat op 31 maart 2018 eindigt met een kwart is gestegen.

Dit jaar is het doel een omzet van omgerekend 8,7 miljard euro. In 2018 is het doel omgerekend 10,6 miljard euro. Daarnaast is Sony van plan om minder televisies en mobiele telefoons uit te geven om kosten te besparen. 

Sony kondigde ook aan dat inwoners van de Verenigde Staten die op of kort na de lancering van de Vita de handheld hebben gekocht, 25 tot 50 dollar terugkrijgen. Dit nadat De Federal Trade Commission opmerkte dat Sony misleidende reclame had gemaakt voor de Vita. Zo werd cross-play functionaliteit tussen de Vita en PlayStation 3 gepromoot, terwijl weinig PS3-games hiervan gebruikmaken.

Zwaartekracht Mario Galaxy-planeten onderzocht in paper

25 nov. 2014 16:11 / Gewijzigd 25 nov. 2014 16:11 / Door: eduardkhil / 18 reacties / Bron: Leicester University

De zwaartekrachtwerking van de planeten in Super Mario Galaxy zijn tegen het licht gehouden in een paper. Studenten van de Universiteit van Leicester onderzochten dit onderwerp.

In Super Mario Galaxy loopt Mario op kleine planeten rond, die ongeveer dezelfde zwaartekrachtwerking hebben als de Aarde. In het werkstuk concluderen de studenten dat Mario in deze omstandigheden eigenlijk een "opgezwollen rood gezicht" zou moeten krijgen.

Bovendien laten de studenten weten dat de planeten gezien hun grootte en zwaartekrachtwerking slechts kort zouden bestaan: "De planeet zou maar zeer kort in stand blijven voor hij zichzelf op gewelddadige wijze kapotmaakt en eventuele korte loodgieters die erop rondlopen met zich meeneemt".

Jaagspel theHunter krijgt losstaande dino-uitbreiding

25 nov. 2014 15:43 / Gewijzigd 25 nov. 2014 15:43 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: theHunter

Free-to-play jaagspel theHunter krijgt een losstaande uitbreiding die dinosaurussen toevoegt. Dat meldt ontwikkelaar Expansive Worlds.

De losstaande uitbreiding heet theHunter: Primal en laat spelers op dinosauriërs jagen. Het spel komt voor de kerst uit op Steam, aldus de ontwikkelaar. Het is niet bekend of de game ook free-to-play wordt net als theHunter.

Op zijn website meldt Expansive Worlds dat verscheidene mensen vroegen om een dinomodus. Dino's zouden volgens de ontwikkelaar niet passen in de realistische setting van theHunter. Daarom komt er een losstaande uitbreiding waar de dino's alsnog toegevoegd worden.

Verder maakt de ontwikkelaar weinig details bekend over theHunter: Primal, behalve dat spelers naast jager ook prooi zijn van de dinosaurussen. Daardoor is het spel iets sneller dan het reguliere theHunter-spel en is het meer gericht op overleven en verkennen, schrijft Expansive Worlds.

theHunter: Primal

Leeftijdsclassificatie wijst op pc-versie Dead or Alive 5: Last Round

25 nov. 2014 15:00 / Gewijzigd 25 nov. 2014 15:05 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: ESRB

De ESRB-leeftijdsclassificatie van Dead or Alive 5: Last Round duidt erop dat het spel ook voor pc verschijnt.

Het was al bekend dat het spel naar de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One zou komen. De releasedatum voor die platformen is 20 februari 2015. Het is niet bekend of deze datum ook voor de eventuele pc-versie geldt.

Dead or Alive 5: Last Round bundelt alle inhoud en dlc van Dead or Alive 5 en voegt ook nieuwe content toe. Het oorspronkelijke Dead or Alive 5 kwam alleen op de PlayStation 3 en Xbox 360 uit. Last Round zou na Dead or Alive Online de tweede DOA-game zijn die naar pc komt.

Rpg Shroud of the Avatar nu op Steam Early Access

25 nov. 2014 14:00 / Gewijzigd 25 nov. 2014 14:02 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Steam

Fantasy-rpg Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues is nu beschikbaar op Steam Early Access. Het gaat om een pre-alfaversie.

De game is gefinancierd via Kickstarter, waar het bijna het dubbele van zijn beoogde doel ophaalde. Ontwikkelaar Portalarium kondigde eerder al aan dat de game op Steam Early Access uit zou komen.

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues is de spirituele opvolger van de Ultima-serie. Die reeks werd gemaakt door Richard "Lord British" Garriott, de executive producer van Shroud of the Avatar. Het spel is een fantasy-rpg met een derdepersoonsperspectief en wil een singleplayerverhaal combineren met een online wereld.

De game komt te bestaan uit vijf episodes. De singleplayermodus kan offline gespeeld worden en moet volgens de beschrijving zo'n veertig uur aan verhaalvertelling bieden. Keuzes van de speler hebben invloed op het verloop van de game.

De eerste episode, die voorlopig nog in Early Access blijft, kan tot 1 december voor 35,69 euro worden aangeschaft op Steam.

The Longest Journey Remastered officieel uit voor iOS

25 nov. 2014 13:05 / Gewijzigd 25 nov. 2014 13:05 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: iTunes

Point-and-click-adventure The Longest Journey Remastered is vanaf heden officieel uit voor iOS.

Eerder kreeg het spel al een zogeheten soft launch in de App Store van Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens een woordvoerder van ontwikkelaar Funcom was dit een soort testfase voor het spel: "Als de soft launch goed gaat, lanceren we de game zeer binnenkort in meer landen". Het spel kost 5,99 euro in de Europese App Store.

The Longest Journey kwam in 2000 uit. Net als het origineel is de heruitgave een point-and-click-adventure waarin spelers puzzels moeten oplossen om verder te komen. De game speelt zich af in twee parallelle universums: het magische Arcadia en het cyberpunk-achtige Stark. De hoofdpersoon April Ryan kan tussen deze twee werelden reizen en moet de balans in beide zien te herstellen.

Game-systeem dat bloed afneemt door Kickstarter geschorst

25 nov. 2014 12:00 / Gewijzigd 25 nov. 2014 12:00 / Door: / 25 reacties / Bron: NUtech

Blood Sport, een game-accessoire dat bloed afneemt als de speler in een game gewond raakt, is door crowdfundingsite Kickstarter geschorst. Dat meldt CNET. 

Kickstarter wil niet toelichten waarom Blood Sport is geschorst. Het project werd op 18 november op Kickstarter geplaatst en is gericht op professionele bloedbanken. Die zouden Blood Sport kunnen inzetten om nieuwe donors op een ludieke manier te werven. Het is volgens de makers nooit de bedoeling geweest Blood Sport aan consumenten te verkopen.

Het systeem bestaat uit een standaard bloedzak die wordt aangesloten op een ader van een gamer. Blood Sport is zo ingesteld dat er een beetje bloed wordt afgenomen elke keer dat de controller een trilling geeft. Vaak gebeurt dat als een speler in een game gewond raakt.

Bovendien zit er een veiligheidssysteem in Blood Sport gebouwd, dat op basis van leeftijd, gewicht en medische aandoeningen bepaalt hoeveel bloed een speler maximaal mag afgeven. Is die taks bereikt, houdt het systeem op.

Voor de schorsing had Blood Sport zo’n 3000 dollar opgehaald. Het streefbedrag lag met nog 39 dagen te gaan op 250.000 dollar.

Door NUtech

Tales from the Borderlands komt vandaag uit op pc

25 nov. 2014 11:00 / Gewijzigd 25 nov. 2014 11:00 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: Telltale Games

De eerste aflevering van Telltale's Tales from the Borderlands, genaamd Zer0 Sum, verschijnt in de loop van vandaag voor pc. Dit meldt ontwikkelaar Telltale Games op Twitter.

De game is een dag later ook voor Xbox One verkrijgbaar en vanaf woensdag 3 december voor Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4. De Android- en iOS-versies komen later dit jaar.

De pc-versie is te koop via Steam, waar het momenteel met tien procent korting wordt aangeboden. De gehele serie, bestaande uit vijf episodes, kost vanaf 18:00 weer 22,99 euro. Op consoles kunnen afleveringen apart aangeschaft worden voor ongeveer 5 euro per stuk, hoewel een seizoenspas voordeliger is. In de PlayStation Store en Xbox Games Store is die pas voor 20 euro te koop. 

Samenwerken in Resident Evil: Revelations 2

25 nov. 2014 09:35 / Gewijzigd 25 nov. 2014 09:35 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

In Resident Evil: Revelations 2 kunnen spelers samenwerken met hun partner, die door een andere speler of door de computer bestuurd kan worden. In onderstaande gameplaytrailers is te zien hoe spelers elkaar kunnen helpen.

Datingspel Hatoful Boyfriend komt volgend jaar naar PS4 en Vita

25 nov. 2014 08:49 / Gewijzigd 25 nov. 2014 09:45 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Het datingspel Hatoful Boyfriend verschijnt in het tweede kwartaal van 2015 op PlayStation 4 en Vita. Dat laat uitgever Devolver Digital weten.

De game verscheen afgelopen september al op Steam. Hatoful Boyfriend neemt het datinggenre op de hak en vervangt alle mensen door duiven en ander gevogelte. Alleen de speler is een meisje, dat naar de vogelacademy St. PigeoNation's Institute moet. 

Naast het daten van gevogelte, moeten spelers ook de apocalypse tegengaan door bepaalde beslissingen te nemen. 

Dark Souls 2 in april naar PS4 en Xbox One

25 nov. 2014 08:29 / Gewijzigd 25 nov. 2014 10:49 / Door: Mcvroegrijk / 11 reacties / Bron: Polygon

Dark Souls 2 verschijnt 3 april als heruitgave voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3, maar ook current-gen consoles PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft uitgever Namco Bandai gisterenavond laat bekendgemaakt.

De heruitgave heet Dark Souls 2: Scholar of the First Sin en bevat naast de hoofdgame tevens de drie reeds verschenen dlc-pakketten. Verder biedt de nieuwe versie op PS4, Xbox One en pc verbeterde graphics.

Er wordt ook gewerkt aan extra content. Die komt voor alle versies beschikbaar. Huidige Dark Souls 2-bezitters krijgen de extra in-game evenementen en personages via een gratis update. Het is niet duidelijk of de bestaande pc-versie ook gratis een grafische upgrade krijgt. De nieuwe uitgave voor pc heeft namelijk ondersteuning voor DirectX 11 ten opzichte van DirectX 9 in de oorspronkelijke versie.

Wat de grafische verbeteringen verder inhouden, is nog niet bekend. Er ontstond kort na de lancering van Dark Souls 2 in maart van dit jaar nog enige ophef over zijn graphics. De belichting bleek niet zo geavanceerd te zijn als trailers en demo's van het spel hadden doen vermoeden. Het is niet duidelijk of dat bij de current-gen versie wel het geval is. Wel wordt het maximale aantal spelers dat het online tegen elkaar kan opnemen verhoogd naar zes.

Destiny-dlc The Dark Below uitgelicht in nieuwe trailer

25 nov. 2014 08:20 / Gewijzigd 25 nov. 2014 08:20 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

Bungie heeft een trailer uitgebracht waarin meer details worden gegeven over de eerste downloadbare content van Destiny, The Dark Below. De dlc lanceert op 9 december en voegt een nieuwe Raid, drie verhaalmissies, een nieuwe strike (en twee strikes op PlayStation-consoles), drie nieuwe Crucible-maps, nieuwe geweren en armor en een level cap van 32 toe.

Alle Angry Birds-games voortaan gratis op Windows Phone

25 nov. 2014 07:50 / Gewijzigd 25 nov. 2014 07:50 / Door: / 1 reactie / Bron: Windows Central

Alle bestaande Angry Birds-games voor Windows Phone zijn inmiddels gratis te downloaden. Dat meldt Windows Central, dat hierover tips kreeg van verschillende bezoekers. 

Het is niet duidelijk of dit ook geldt voor toekomstige Angry Birds-games, zoals de Windows Phone-versie van Angry Birds: Transformers. Dat is echter wel de verwachting.

Sommige van de bestaande Angry Birds-spellen waren al geruime tijd gratis voor Microsofts mobiele besturingssysteem, maar de afgelopen tijd is ook de rest van een update voorzien. Het gaat om Angry Birds, Angry Birds: Rio, Angry Birds: Seasons, Angry Birds: Space, Angry Birds: Star Wars, Angry Birds: Star Wars 2 en de spin-offs Angry Birds: Go, Angry Birds: Epic en Bad Piggies.

De games bevatten nog wel in-app aankopen en zijn dus niet helemaal gratis, al worden gebruikers niet verplicht om geld te besteden. Microsoft duidt dit soort free-to-play-spellen in tegenstelling tot Google en Apple nog wel aan als 'Gratis' in zijn appwinkel. Apple stapte daar vorige week van af. Google vermeldt het woord al langer niet meer bij spellen met in-app aankopen.

Door NUtech.

Total War: Attila verschijnt op 17 februari

25 nov. 2014 07:30 / Gewijzigd 25 nov. 2014 09:47 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron:

De strategiegame Total War: Attila verschijnt op 17 februari 2015. Dat heeft Sega aangekondigd middels een persbericht.

Mensen die de nieuwe Total War-game reserveren, ontvangen op 17 februari gratis de downloadbare content The Viking Forefathers Culture Pack, waarin drie speelbare factions zitten: de Denen, de Juten en de Gauten. Vanaf 17 februari is de dlc ook lost te koop voor 7,49 euro.

Sega heeft ook een speciale editie van de Attila aangekondigd. Hierin zit een biografie over Attila de Hun, een dubbelzijdige poster met kaart en tevens de dlc The Viking Forefathers Culture Pack. 

Vechten en vliegen in nieuwe Batman: Arkham Knight-trailer

24 nov. 2014 15:55 / Gewijzigd 24 nov. 2014 15:55 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron:

Een nieuwe Batman: Arkham Knight-trailer laat de Batmobile in actie zien, naast het vechten en vliegen in de openwereldgame.