Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Shield Tablet ondersteunt streaming via Twitch

22 jul. 2014 16:35 / Gewijzigd 22 jul. 2014 16:35 / Door: Redactie Gamer.nl / 1 reactie / Bron: Polygon

Het is mogelijk om beelden van de nieuw aangekondigde Shield Tablet te streamen via Twitch. Dat is duidelijk geworden uit de officiële aankondiging van Nvidia's gamingtablet.

Polygon meldt dat de Twitch-app waarmee livestreams kunnen worden bekeken, bovendien voorgeïnstalleerd staat op de tablet. Het is voor gebruikeers mogelijk om zelf beelden op te nemen en daarbij zichzelf ook direct te filmen dankzij de 5 megapixel camera aan de voorzijde van de tablet. Hiernaast is het mogelijk om games vanaf een desktop of pc die gebruikmaken van een grafische kaart van Nvidia in de GT 600-serie of hoger, te streamen naar de Shield Tablet. 

Controller

Hiernaast is een nieuwe draadloze controller onthuld waarmee gegamed kan worden op de tablet. Als gebruikers beelden van de tablet naar de tv streamen, is het mogelijk om deze te besturen met de controller. De beelden van de tablet worden omgezet naar een native 1080p-beeld. 

Zoals eerder bleek uit gelekte afbeeldingen, komen er twee varianten van de Shield Tablet. Eentje van 299 dollar en 399 dollar. Dit gaat respectievelijk om de 16Gb en 32Gb-versie van de tablet. De controller gaat 59 dollar kosten.

Nvidia Shield Tablet

Nvidia shield controller

Dark Souls 2-dlc nu verkrijgbaar

22 jul. 2014 14:49 / Gewijzigd 22 jul. 2014 14:49 / Door: Tom van S. / 5 reacties / Bron: CVG

De Crown of the Sunken King-dlc van Dark Souls 2 is vanaf vandaag te downloaden op pc en Xbox 360. Voor de PlayStation 3 is de dlc vanaf morgen te downloaden. 

De dlc speelt zich af in compleet nieuwe omgevingen, met nieuwe vijanden en eindbazen. De trilogie gaat van start met Crown of the Sunken King dat nu te downloaden is. De tweede episode, Crown of the Old King, verschijnt op 26 en 27 augustus en het slotstuk, Crown of the Ivory King, op 23 en 24 september. 

Het idee achter de trilogie is dat spelers op zoek gaan naar drie kronen die voorheen van Drangleic's King Vendrick waren. De dlc is ook via een Season Pass verkrijgbaar, die beschikbaar is voor 24,99 euro. Daarmee krijgen spelers toegang tot de complete trilogie. Afzonderlijk kosten ze 9,99 euro.

Film Pixels krijgt licenties van o.a. Donkey Kong

22 jul. 2014 14:20 / Gewijzigd 22 jul. 2014 14:20 / Door: Tom van S. / 9 reacties / Bron: VG24/7

De film Pixels met onder andere Adam Sandler heeft de licenties verkregen van meerdere personages uit games. Dit meldt Sony in een persbericht.

Naast Donkey Kong zitten onder andere personages uit Pac-Man, Q*bert, Frogger, Asteroids, Missile Command, Robotron en Space Invaders in de film. Volgens regisseur Chris Columbus zijn de personages uit videogames voor hem net zo belangrijk als de acteurs waarmee hij werkt. 

De comedy is gebaseerd op de gelijknamige korte film van Patrick Jean, waarin bekende gamefiguren uit het 8-bit tijdperk New York terroriseren. In de bioscoopfilm wordt het plot uitgebreid door de introductie van een team game-experts, dat door de president van de Verenigde Staten wordt ingeschakeld om weerstand te bieden tegen onder meer Donkey Kong en Frogger.

Halo-componist wint rechtszaak van Bungie

22 jul. 2014 13:30 / Gewijzigd 22 jul. 2014 13:30 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Venturebeat

De voormalige componist van Bungie, Marty O'Donnell, heeft de rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen de Destiny-ontwikkelaar gewonnen. Hij heeft nu recht op 95.000 dollar.

Seattle King Country-rechter Jeffery Ramsdell heeft ingestemd met de eisen van O'Donnell. Hij spande een rechtszaak aan nadat hij ontslagen werd door Bungie's bestuursraad in april. Volgens O'Donnell was het ontslag zonder reden. Bungie moest na het ontslag echter 38.385 dollar aan O'Donnell betalen voor onbetaald werk en onopgemaakte vakantietijd. Via de rechtszaak werd dit bedrag verdubbeld en kwamen er kosten voor de rechtszaak bij, waardoor het totaalbedrag op 95.019,13 dollar komt te staan.

O'Donnell heeft veel awards gewonnen voor zijn werk in games, waaronder voor Myst-vervolg Riven en de Halo-reeks. Ook heeft hij meegeholpen aan de soundtrack van Destiny, dat in september verschijnt.

Zware straffen voor misdragingen in League of Legends

22 jul. 2014 12:23 / Gewijzigd 22 jul. 2014 12:23 / Door: Tom van S. / 9 reacties / Bron: VG24/7

Vanaf heden staan er zware straffen op vergrijpen als racisme in League of Legends. Dit meldt Jeffrey Lin van Riot Games op zijn site.

Wanneer een speler zich misdraagt worden er bans toegepast van 14 dagen, of wordt er een permanente ban toegepast. Volgens Lin is dit alleen het geval bij erg zware vergrijpen zoals racisme, homofobie en bedreigingen. Iedere zaak wordt daarnaast handmatig nagekeken. 

Daarnaast is het volgens Lin belangrijk om bij dit soort zaken transparant te blijven. Wanneer iemand vindt dat hij onterecht bestraft is, worden de volledige chatlogs gepubliceerd. Zo weten gebruikers ook de exacte reden van hun ban. 

Mod met E3-graphics Watch Dogs nu beschikbaar

22 jul. 2014 10:42 / Gewijzigd 22 jul. 2014 10:42 / Door: Tom van S. / 14 reacties / Bron: TheWorse

De uiteindelijke versie van een mod van TheWorse voor Watch Dogs is uitgekomen. Dit meldt TheWorse op zijn eigen site.

Met de mod is het de bedoeling dat de graphics die door Ubisoft werden getoond op E3 2012 realiteit worden. Volgens Federico Rojas, zoals de maker heet, heeft hij zoveel mogelijk zijn best gedaan om de graphics te verbeteren. Daarbij is het voor hem belangrijk om de kwaliteit van de game te behouden.

Eerder kwam de mod van Rojas al in het nieuws. Toen was deze nog niet volledig af en postte hij ze op het forum van Guru3D. Na positieve reacties besloot hij te gaan werken aan een volledige versie. Ubisoft meldde eerder al dat de mod een negatief effect op de gameplay in Watch Dogs kan hebben.

Team NewBee wint vijf miljoen dollar met Dota 2-toernooi

22 jul. 2014 10:07 / Gewijzigd 22 jul. 2014 10:07 / Door: Tom van S. / 15 reacties / Bron: NUTech

Het Chinese eSports-team NewBee heeft vijf miljoen dollar gewonnen in het The International-toernooi van Dota 2. Dit meldt organisator Valve op zijn site.

De finale bestond uit vier games. De eerste werd gewonnen door tegenstander ViCi. Ze wonnen ruim van NewBee. De overige games werden allemaal gewonnen door NewBee. De laatste duurde het kortst. Na ongeveer vijftien minuten werd de wedstrijd al beslist in het voordeel van NewBee.

Eerder werd al bekend dat de prijzenpot van het toernooi in totaal tien miljoen dollar was. De nummer twee ging er vandoor met iets meer dan 1,5 miljoen dollar. De prijzenpot is de grootste ooit. 

Premium-dienst voor De Sims 4 gelekt via trailer

22 jul. 2014 09:58 / Gewijzigd 22 jul. 2014 09:58 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

In de meest recente trailer van De Sims 4 die gisteren online verscheen, is een dienst genaamd De Sims 4 Premium te zien.

In het filmpje is kort De Sims 4 Premium te zien met een beschrijving. De dienst geeft mensen die er voor betalen eerder toegang tot drie uitbreidingen en exclusieve items. "Je Sims kunnen een eng kostuumfeest geven, in de buitenlucht kamperen en in stijl het nieuwe jaar inluiden."

Uitgever Electronic Arts heeft de dienst nog niet officieel aangekondigd. Onlangs kwam al naar buiten dat De Sims 4 enkele features mist die wel standaard in de vorige delen zaten. Het gaat hier om de kleuterfase van kinderen en de mogelijkheid om zwembaden te maken. Het is niet duidelijk of deze content op een later moment via uitbreidingen beschikbaar wordt gesteld.

Alle kaarten van Hearthstone-uitbreiding Naxxramas nu bekend

22 jul. 2014 09:33 / Gewijzigd 22 jul. 2014 14:01 / Door: Redactie Gamer.nl / 17 reacties / Bron: Facebook

Blizzard heeft de laatste vijftien nieuwe kaarten voor de Hearthstone: Heroes of Warcraft-uitbeiding, The Curse of Naxxramas, onthuld. Dat deed het via Facebook. 

In totaal krijgt de uitbreiding dertig nieuwe kaarten, eerder onthulde Blizzard al de andere kaarten. De uitbreiding wordt in vijf gedeeltes uitgebracht (per week een deel) en aanstaande woensdag is de eerste gratis voor iedereen te downloaden. Per nieuw onderdeel komen er waarschijnlijk zes nieuwe kaarten beschikbaar. De vier overige delen van de Naxxramas-uitbreiding kosten 700 in-game goud of 5,99 euro per stuk, deze zijn ook in een bundel tegen een gereduceerd bedrag aan te schaffen. 

Hieronder staat een selectie van de nieuwe kaarten die gisteren onthuld zijn, op Facebook is het volledige overzicht aan nieuwe kaarten te vinden. 

Naxxmaras Naxxramas Naxxramas
Naxxramas Naxxramas Naxxramas

 

Naughty Dog overweegt vervolg op The Last of Us

22 jul. 2014 09:27 / Gewijzigd 22 jul. 2014 09:53 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron: Videogamer

Naughty Dog overweegt een vervolg op The Last of Us. Dat niet doen zou volgens community strategist Arne Meyer "een ondienst zijn" naar de fans en de studio zelf.

Dat wil volgens Meyer overigens niet zeggen dat het vervolg daadwerkelijk ontwikkeld wordt, maar wel dat het aan het brainstormen is over een mogelijk vervolg. "We zijn zo slim om de verhalen in onze games altijd af te sluiten, zodat ze niet door hoeven te lopen wanneer we geen reden hebben om een nieuw deel te maken. Het komt er op neer of er iets interessants in dat universum zit dat we verder willen uitbreiden."

Gisteren werd bekend dat de PS4-versie van The Last of Us minstens 50GB ruimte op de HDD-schijf van de console nodig heeft. Dat bleek uit een foto van de achterkant van de hoes van de game. Daarnaast worden er op 28 juli in Santa Monica, Los Angeles, door de acteurs uit de game een aantal scènes live nagespeeld. Ook creative director Neil Druckmann en componist Gustavo Santaolalla zijn aanwezig. Het evenement begint aanstaande dinsdagochtend om 4 uur Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden via Twitch en YouTube.

Rechten Space Invaders-film naar Warner Bros.

21 jul. 2014 14:53 / Gewijzigd 21 jul. 2014 14:53 / Door: Tom van S. / 13 reacties / Bron: The Wrap

Warner Bros. heeft de rechten voor een Space Invaders-film verkregen. Dit meldt The Wrap op zijn website.

Volgens The Wrap is er direct een producent aangewezen. De film wordt geproduceerd door Akiva Goldman. Eerder was hij al verantwoordelijk voor het scenario van The Da Vinci Code, I Am Legend en Batman & Robin. Daarnaast zijn er twee co-producenten aangewezen. Dit zijn Joby Harold en Tory Tunnell, beiden hebben gewerkt aan de film Awake dat in 2007 uitkwam. 

Steeds meer games komen naar het witte doek. Vorige week werd al bekendgemaakt dat de Uncharted-film in 2015 wordt opgenomen.

Ex-medewerker Crytek gaat werken aan Doom

21 jul. 2014 11:08 / Gewijzigd 21 jul. 2014 11:08 / Door: Tom van S. / 4 reacties / Bron: Games Industry

Tiago Sousa vertrekt bij Crytek en gaat aan de slag bij id Software. Daar gaat hij aan Doom werken. Dat meldt hij via Twitter.

Sousa werkte tien jaar lang voor Crytek. Op Twitter zegt hij blij te zijn zich bij het Doom-team te mogen voegen, omdat ze zeer getalenteerd zijn. Daarnaast zegt Sousa blij te zijn met een engine als idTech 6 te mogen werken.

Vorige week ging het gerucht al dat de game director van Homefront: The Revolution, Hasit Zala, Crytek UK ging verlaten. Naast Hasit Zala zouden ook andere managers van de studio vertrokken zijn.  Crytek zou in financieel noodweer verkeren, en werknemers zouden al geruime tijd niet meer uitbetaald krijgen.

Xbox One-update implementeert mobiele aankopen

21 jul. 2014 10:12 / Gewijzigd 21 jul. 2014 10:12 / Door: Tom van S. / 26 reacties / Bron: Xbox

Een aankomende update voor Xbox One maakt het mogelijk om via Xbox SmartGlass of via Xbox.com aankopen te doen voor de console. Dit meldt Microsoft via de site van Xbox.

De aankopen kunnen gedaan worden via Xbox.com of de mobiele app Xbox SmartGlass. Wanneer de koper automatische updates heeft ingeschakkeld wordt de content tevens direct gedownload. 

Met de nieuwe update wordt het hoofdmenu van de Xbox One ook uitgebreid. Zo wordt er een notificatie gegeven wanneer er een controller bijna leeg is en is er meer informatie over vrienden beschikbaar in het menu. Hierbij horen leaderboards waarin de speler kan zien wie van zijn vrienden de meeste achievements of gamerscore heeft gehaald. 

Tot slot wordt er ondersteuning voor 3D blu-ray's toegevoegd. Eerder was het enkel mogelijk om normale blu-ray's af te spelen. Op de PlayStation 4 is het vooralsnog niet mogelijk om 3D blu-ray's te draaien.

The Unfinished Swan mogelijk naar PS4 en Vita

21 jul. 2014 09:45 / Gewijzigd 21 jul. 2014 09:45 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: CVG

PlayStation 3-game The Unfinished Swan komt mogelijk naar PlayStation 4 en Vita. De platformversies worden op de Koreaanse Game Rating Board-website genoemd.

Sony heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. The Unfinished Swan verscheen in 2012 op de PS3 Store. In de game verkennen spelers een wereld die helemaal wit is. Door met verf te gooien, worden objecten in de omgeving zichtbaar. 

De Koreaanse Game Rating Board-website heeft vaker games te vroeg onthuld. Zo werd onlangs via de website duidelijk dat er een PS4-versie van Plants vs. Zombies: Garden Warfare in de maak was. 

Google past beleid in-app aankopen aan op aandringen EU Commissie

21 jul. 2014 09:34 / Gewijzigd 21 jul. 2014 09:35 / Door: GerarDOS / 6 reacties / Bron: Gamasutra

Google gaat een aantal wijzigingen doorvoeren in de Google Play Store om daarmee te voldoen aan de door de Europese Commissie voorgestelde richtlijnen betreffende in-app aankopen. Onder meer het woord 'free' wordt niet meer gebruikt, als een game in-app aankopen bevat. Dit meldt Gamasutra.

Naast het laten vallen van het woord  'free' gaat Google richtlijnen opstellen voor app-ontwikkelaars als het gaat om het direct aanspreken van kinderen in games. Ook worden de standaard settings zo veranderd dat er niet automatisch aankopen kunnen worden gedaan, zonder expliciete toestemming van de gebruiker. De wijzigingen moeten in september 2014 zijn doorgevoerd. 

De Europese Commissie stelde eind vorig jaar een viertal richtlijnen op die het heeft gecommuniceerd aan Google, Apple en de Interactive Software Federation. Deze lezen als volgt:

- Een game die wordt geadverteerd als 'free', zou consumenten niet moeten misleiden over de daadwerkelijke kosten die hierbij betrokken zijn.

- Games zouden kinderen niet direct moeten aanspreken om voorwerpen te kopen of een ouder te overtuigen dit te doen voor hen

- Consumenten moeten adequaat worden ingelicht over aankopen en niet automatisch horen te betalen door een standaard setting zonder dat hiervoor expliciet toestemming is gevraagd.

- Er moet een e-mailadres worden gecommuniceerd waar consumenten naar kunnen mailen met vragen of klachten.

Apple

Apple is ook aangesproken door de Europese Commissie, maar zij hebben nog geen concrete oplossingen op de korte termijn aangeboden, zo meldt de Europese Commissie. Apple heeft wel toegezegd met betrekking tot aankopen het beleid te willen aanpassen, maar er is hier geen commitment of timing aangegeven. De CPC (Consumer Protection Cooperation) blijft er bij Apple op aandringen om de wijzigingen door te gaan voeren.