Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Titanfall krijgt in mei downloadbare content

14 apr. 2014 09:37 / Gewijzigd 14 apr. 2014 09:37 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron: Twitter

Titanfall krijgt in mei downloadbare content in de vorm van drie nieuwe maps. Dat meldt de ontwikkelaar op Twitter.

De downloadbare content heet Expedition en zet het verhaal na de campagne van de game voort. Het is nog niet bekend wanneer de dlc precies verschijnt en wat het pakket kost. Polygon heeft wel enkele details over de maps weten te achterhalen. Runoff bevat water, Wargames is gebaseerd op de training in de game en Swampland vindt plaats tussen buitenaardse ruïnes, waarbij spelers over bomen kunnen rennen. 

Daarnaast meldt Kotaku dat Respawn Entertainment ook aan nieuwe gamemodi werkt, die gratis voor alle spelers beschikbaar komen. Eén van de modi is een 2v2-versie van Last Titan Standing. Ook moeten er nieuwe Burn Cards komen. Titanfall is inmiddels beschikbaar op Xbox One, Xbox 360 en pc.

Kickstarter-game Chaos Reborn heeft speelbare demo

14 apr. 2014 09:10 / Gewijzigd 14 apr. 2014 11:16 / Door: Swieb / 0 reacties / Bron: Gollop Games

Chaos Reborn, de nieuwe strategiegame van XCOM-bedenker Julian Gollop, heeft als onderdeel van de Kickstartercampagne een speelbare demo gekregen. Dit maakt ontwikkelaar Gollop Games bekend op zijn website.

De demo is een prototype van het multiplayergedeelte van de tactische game en is met behulp van de Unity-plugin te spelen in de browser. In Chaos Reborn nemen spelers de rol op zich van een tovenaar die andere magiërs bevecht in een arena. De belangrijkste tactiek is het oproepen van verschillende wezens, waarmee magiërs elkaar aanvallen. Ondertussen blijven zij zelf op de achtergrond en ondersteunen ze hun troepen met spreuken.

De ontwikkelaar verwacht, als de Kickstarter succesvol blijkt, Chaos Reborn in het voorjaar van 2015 uit te brengen. De game heeft met nog drie dagen te gaan 156.000 dollar opgehaald van de vereiste 180.000 dollar.

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth aangekondigd

13 apr. 2014 11:26 / Gewijzigd 14 apr. 2014 10:05 / Door: picauly88 / 7 reacties / Bron: Game Informer

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth is op de PAX East 2014 door Firaxis aangekondigd. 

De game is het spirituele vervolg op Sid Meier's Alpha Centauri, dat in 1999 verscheen. Beyond Earth is net als Alpha Centauri een turn-based stategiegame met een sciencefiction thema. Als onderdeel van een expeditie op zoek naar een nieuw thuisland reis je met jouw mensen een nieuw tijdperk in. Je onderzoekt, verkent en koloniseert een buitenaardse planeet en bouwt een nieuwe beschaving op in de ruimte. Steden die je opbouwt zijn uit te breiden naar andere naburige planeten. Vervolgens is er de kans dat je buitenaardse wezens en rassen tegenkomt. 

EA's eigendom

Onlangs vertelde Sid Meier in een interview met Gamer.nl dat Alpha Centauri nog steeds leeft onder de werknemers:  "Alpha Centauri is de game waar we na al die jaren nog steeds de meeste vragen over krijgen, meer dan over welke Civilization-titel ook, dus dat zegt wel iets over het spel. En ook de teamleden die toen aan het spel werkten zijn er hartstikke trots op: er slingeren in de studio [Firaxis– red.] nog genoeg Alpha Centauri-koffiemokken rond."

Dat Beyond Earth niet de naam Alpha Centauri meekrijgt heeft te maken met het feit dat de merknaam nog steeds in handen is van EA. 

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth verschijnt in de herfst voor de pc.

Mercenary Kings ook naar de PlayStation Vita

12 apr. 2014 15:00 / Gewijzigd 12 apr. 2014 15:00 / Door: picauly88 / 0 reacties / Bron: Destructoid

Action shooter Mercenary Kings komt ook naar de PlayStation Vita. Dit maakte ontwikkelaar Tribute Games  bekend tijdens het PAX East-evenement.

De game geïnspireerd op jaren tachtig actiehelden kwam al uit op de pc en PlayStation 4. Nu werkt Tribute Games dus ook aan een Vita-versie van de game. Volgens de ontwikkelaar komt de game uit zodra ie af is en bevat het de cross-functies die Sony-fans verwachten, waaronder cross-buy.

Onlangs recenseerden wij Mercenary Kings en schreven we dat het spel "het action shooter-genre op een originele manier benadert". Lees de recensie, waarin wij het spel met een 7 beloonden hier.

12 minuten aan gameplay ruimtesimulator Star Citizen verschenen

12 apr. 2014 12:27 / Gewijzigd 12 apr. 2014 12:54 / Door: picauly88 / 38 reacties / Bron:

Ruim 12 minuten aan gameplay zijn verschenen van ruimtesimulator Star Citizen. De beelden werden getoond tijdens het PAX East-evenement in de Verenigde Staten.

Star Citizen wordt een ruimtesimulatie-game met een grote diversiteit aan ruimteschepen. De game bestaat uit twee componenten: een gevechts- en ruilmodus vanuit het eerste persoonsperspectief binnen een enorm universum waarin meerdere spelers kunnen meedoen, en een singleplayermodus (Squadron 42) die ook coöperatief gespeeld kan worden.

De game, die ondersteuning bevat voor de vr-bril Oculus Rift, kwam tot stand na een Kickstarter-campagne waarin de makers een bedrag van 41 miljoen dollar wisten op te halen. Star Citizen (en Squadron 42) spelen zich af in een Melkweg, waarin de fictionele planeet UEE (United Empire of Earth) centraal staat. Het hoofdthema binnen de game is (het gebrek aan) burgerschap, dat spelers kunnen verdienen door acties uit te voeren zoals meedoen aan een periode van militaire service.

Spirituele opvolger

De eerste gameplaybeelden tonen onder andere de binnenkant van de cockpit van een ruimteschip, ruimtegevechten en asteroïdenvelden. Star Citizen wordt ontwikkeld door Chris Robert's Cloud Imperium Games en het spel wordt alom gezien als de spirituele opvolger van Wing Commander. Star Citizen worden waarschijnlijk gefaseerd uitgebracht, met een uiteindelijke release gepland in 2015.

Bekijk hieronder de eerste gameplaybeelden.

Dragon Age 3: Inquisition krijgt waarschijnlijk Kinect-ondersteuning

12 apr. 2014 11:46 / Gewijzigd 12 apr. 2014 11:46 / Door: picauly88 / 7 reacties / Bron: OXM

Actie-rpg Dragon Age 3: Inquisition zal waarschijnlijk ondersteuning voor stemcommando's via Kinect krijgen. Dit vertelt Bioware's Mike Laidlaw tegenover OXM.

"We verwachten dat de Xbox 360- en Xbox One-versies verscheept zullen worden met een optie voor stemcommando's via Kinect, net zoals Mass Effect 3 dat had." Aldus Laidlaw, die overigens niet aangaf wat dit precies inhoudt. In Mass Effect 3 konden spelers via stemcommando's onder andere toegang krijgen tot de uitrusting en orders uitspreken richting teamleden tijdens gevechtssequenties. 

Smartglass-ondersteuning

Naast Kinect wil Bioware ook aan de slag met SmartGlass. De second screen-functie voor Xbox consoles wordt echter alleen toegevoegd aan Dragon Age 3: Inquisition als dit "logisch is", zegt producent Cameron Lee. "We willen van Inquisition een ervaring maken die je over mee naar toe kan nemen — naar werk, tijdens het reizen, in de huiskamer, bed." 

Dragon Age 3: Inquisition verschijnt in de herfst van 2014 voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Heroes of the Storm krijgt vier nieuwe helden

12 apr. 2014 11:11 / Gewijzigd 12 apr. 2014 11:12 / Door: picauly88 / 4 reacties / Bron: Shacknews

MOBA Heroes of the Storm krijgt vier nieuwe helden. Dit maakt Blizzard bekend tijdens het PAX East-evenement.

De vier helden zijn Li Li Stormstout, een van de Pandarians uit World of Warcraft; Zagara, van de Zerg Swarm uit StarCraft; Murky, de baby Murloc uit World of Warcraft; en Brightwing, de Faerie Dragon uit Warcraft.

Alle vier de helden hebben specifieke vaardigheden. Zo kan Li Li Stormstout een ondersteunende rol spelen, waarbij zij zichzelf en haar bondgenoten kan helen. Zagara kan haar snelheid verhogen door Creep Tumors te verspreiden en teleporteren via Nydus Worms. Murky kan supersnel respawnen door een ei te leggen, terwijl Brightwing bondgenoten in haar nabijheid kan helen en tegenstanders kan transformeren.

Een trailer voor Brightwing is hieronder te bekijken. Meer weten over Heroes of the Storm? Lees dan onze preview.

TitanFall voor Xbox 360 komt niet beschikbaar als download

12 apr. 2014 10:49 / Gewijzigd 12 apr. 2014 10:49 / Door: picauly88 / 7 reacties / Bron: Joystiq

Shooter Titanfall komt niet als download beschikbaar in de Games op Aanvraag-sectie van de Xbox Live Marketplace.

Er is dus alleen de optie om het spel fysiek aan te schaffen. Dit blijkt uit een nieuwe toevoeging aan de hulpsectie van de website van EA.

"Na uitgebreide tests, voelden we dat het simpelweg niet de ware Titanfall-ervaring kon representeren en dus was het besluit gemaakt om geen Games op Aanvraag-versie uit te brengen. We hopen dat spelers begrijpen dat deze beslissing om de kwaliteit [van de game] draait en het garanderen van de best Titanfall-ervaring."

Titanfall is inmiddels verschenen op zowel de Xbox 360, Xbox One en pc. Lees ook onze review van de Xbox One-versie van de game.

inFamous: Second Son verkoopt meer dan 1 miljoen exemplaren

12 apr. 2014 10:18 / Gewijzigd 12 apr. 2014 10:18 / Door: picauly88 / 10 reacties / Bron: Gamasutra

PlayStation 4-exclusive inFamous: Second Son is meer dan 1 miljoen keer verkocht. Dit maken Sony en ontwikkelaar Sucker Punch bekend.

De game wist het aantal te behalen binnen negen dagen na de lancering. De miljoen verkochte exemplaren bevatten zowel fysiek verkochte games als digitaal verkochte versies.

In inFamous: Second Son gaat de speler aan de slag met Delsin Rowe en moet hij het opnemen tegen een regering die erop uit is alle conduits te elimineren. De game is de derde in de reeks en continueert de verhaallijn uit inFamous en inFamous 2, die destijds op de PlayStation 3 werd uitgebracht.

inFamous: Second Son is een van de eerste significante releases voor de PlayStation 4 in 2014. Wij beloonden de game bij de release met een 8,5.

Watch Dogs voor Wii U verschijnt in de herfst

12 apr. 2014 09:55 / Gewijzigd 12 apr. 2014 10:05 / Door: picauly88 / 8 reacties / Bron: Nintendo Enthusiast

Watch Dogs voor de Wii U verschijnt aankomende herfst. Dit heeft Ubisoft bevestigd tegenover Nintendo Enthusiast.

Eerder maakte Ubisoft bekend dat, ondanks aanhoudende geruchten dat Watch Dogs voor de Wii U geannuleerd zou zijn, de game toch zou uitkomen voor het Nintendo-platform, maar slechts is uitgesteld voor onbepaalde tijd. Reden achter het uitstel zou het gebrek aan mankracht zijn dat Ubisoft kon toewijzen aan de ontwikkeling van de Wii U-versie.

Het ontwikkelingsproces van de game kampte sowieso al met uitstel. Zo zou Watch Dogs oorspronkelijk eind 2013 in de winkels liggen ten tijde van de release van de PlayStation 4. Deze datum werd niet gehaald omdat de ontwikkelaar niet blij was met de kwaliteit van de game. Zo gaf Ubisoft destijds aan dat het spel meer tijd nodig heeft om te kunnen laten zien waar "de nieuwe generatie van gaming" toe in staat is.

Watch Dogs voor de pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4 verschijnt wereldwijd op 27 mei. 

Hearthstone krijgt singleplayermodus

11 apr. 2014 16:38 / Gewijzigd 11 apr. 2014 16:38 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron: Blizzard

Kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft krijgt binnenkort een singleplayer in de vorm van een Adventure Mode. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard aangekondigd.

De Adventure More komt beschikbaar in de vorm van Curse of Naxxramas, een vijfdelige singleplayeruitdaging waarbij spelers het tegen verschillende tegenstanders opnemen met ieder hun eigen deck kaarten. Daarbij komen zij ook bazen tegen met unieke krachten en kaarten. In totaal worden er met Curse of Naxxramas dertig nieuwe speelkaarten toegevoegd.

Curse of Naxxramas is gebaseerd op de Naxxramas-dungeon uit World of Warcraft, die opgedeeld was in verschillende vleugels. De nieuwe content wordt per vleugel uitgebracht, wat op wekelijkse basis gebeurt. De eerste vleugel is voor iedereen gratis en de resterende content moet via in-game valuta of echt geld worden vrijgespeeld.

Wanneer Curse of Naxxramas precies verschijnt, is nog niet bekend, maar de toevoeging verschijnt gelijktijdig voor pc, Mac en iPad. De iPad-versie wordt naar verwachting binnenkort in Nederland uitgebracht. 

Nieuwe Magic-game verschijnt deze zomer

11 apr. 2014 16:27 / Gewijzigd 11 apr. 2014 16:27 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: IGN

Deze zomer verschijnt er een nieuwe Magic-game voor pc, Xbox One, Xbox 360, iPad, Android en Kindle, genaamd Magic 2015: Duels of the Planeswalkers.

De game draait om Garruk Wildspeaker, een belangrijk personage in het Magic-universum. Zoals de voorgaande jaren is het spel enkel via digitale kanalen verkrijgbaar. Spelers kunnen hun eigen deck opstellen en premium booster packs kopen. Het is niet bekend waarom de jaarlijkse uitgave van Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers dit jaar niet naar PlayStation-platformen komt. 

Stem op de mooiste motor in World of Warcraft

11 apr. 2014 15:25 / Gewijzigd 11 apr. 2014 15:25 / Door: Michel Musters / 26 reacties / Bron: Battle.net

Motordesigners zijn verschillende motors aan het maken voor World of Warcraft, waar spelers vervolgens op mogen stemmen.

Voor een webserie genaamd Azeroth Chopper worden verschillende motordesigners uitgenodigd om motoren voor zowel de Horde als de Alliance te ontwerpen. Spelers kiezen vervolgens de mooiste motor, die vervolgens in de game wordt aangeboden. Er komen acht episodes en de eerste begint volgende week.

Orcs Must Die! Unchained wordt free-to-play-game

11 apr. 2014 13:13 / Gewijzigd 11 apr. 2014 13:13 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: Eurogamer

Ontwikkelaar Robot Entertainment heeft Orcs Must Die! Unchained onthuld, een free-to-play-game die het tower defense- en MOBA-genre combineert.

Het spel bevat ook elementen van het collectible card game-genre. In de pc-game nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op en moeten zij elkaars basis zien te vernietigen. Het verdedigen van de eigen basis kan met behulp van spreuken, speciale aanvallen van de speelbare helden en door het uitzetten van vallen. Ook kan er een leger aan monsters aangestuurd worden. Welke monsters beschikbaar zijn, is afhankelijk van de kaarten die spelers verzameld hebben en voor een speelsessie geselecteerd hebben. 

Orcs Must Die! Unchained verschijnt in de loop van dit jaar. Voor het spel is een eerste trailer uitgegeven.

Prijsvraagwinnaars Games in Concert-kaarten bekend

11 apr. 2014 11:45 / Gewijzigd 11 apr. 2014 11:52 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron:

Onlangs vroegen we mensen om hun creativiteit te tonen, hun beste verhaal in te zenden of gewoon mee te doen aan de Games in Concert-prijsvraag. Er stonden vier keer twee luxueuze kaarten op het spel voor het concert dat plaatsvindt op 14 mei in Carré.

Dit zijn volgens een onafhankelijke jury de vier winnaars van de kaarten. Het was lastig kiezen; van prachtige tekeningen tot aan verhalen over hoe vorige Games in Concert-registraties eerste dates vormden. Maar na lang beraad zijn we eruit gekomen. De namen van de winnaars worden genoteerd en er wordt een e-mail ter bevestiging gestuurd dat jullie twee kaarten per persoon winnen. Van harte gefeliciteerd en tot 14 mei! 

Mark Vielvoije - De strijkkralenkoning

Per e-mail ontvingen we een karrenvracht aan strijkkraalcreaties van Mark. Mark vertelt: "Ik ben begonnen met wat simpele koelkastmagneetjes en sleutelhangers, maar ben ik doorgegroeid naar stukken die de muren van het huis versieren. Natuurlijk zijn het ook leuke cadeau's om weg te geven. De wc en het richeltje boven keukenkastjes zijn al aardig opgeleukt. Maar er is nog een grote open plek gereserveerd voor Olimar." Wij waren in ieder geval onder de indruk Mark, jij wint twee kaarten voor het concert!  

Faisal Amekran - Golden Axe Remix

Een goeie remix laat het originele nummer in zijn waarde, maar is ook niet bang om een eigen twist aan een klassieker te geven. Daarmee geven we gelijk een prima samenvatting van deze remix van het Golden Axe-theme, waarbij synthesizer en orkestgeluiden mooi in elkaar overlopen. De remix kun je zelf hier terug luisteren. Niet verkeerd toch?

Jan van Lamoen - Alex Palmer's Journey

We hadden ons voorgenomen om alle inzendingen een mooi plekje te geven op Gamer.nl, maar Jan gooide een beetje roet in het eten met zijn negenendertig tellende korte verhaal over de mysterieuze verdwijning en (spoilers!) terugkeer van 's werelds meest geadvanceerde ruimteschip. Zo'n enorme inzet willen we uiteraard wel belonen en daarom wint ook Jan twee kaarten voor het aanstaande Games in Concert-concert.

Thomas Davits - Lekker origineel bezig jongen!

In onze originele prijsvraag opzet stelden we voor dat mensen een handstand konden doen en het themalied van Halo konden gorgelen. Bijvoorbeeld. Dat voorbeeld nam Thomas letterlijk, wat we eigenlijk op een vreemde manier ook wel weer erg origineel vonden. Creativiteit in de marge zogezegd. Dat belonen we ook met twee kaarten voor Games in Concert!

 

Niet gewonnen? 

Niet getreurd, je kunt nog altijd aanwezig zijn bij het concert dat op 14 mei in Carré plaatsvindt. Via de officiële website van Carré zijn nog kaarten bestellen zodat jij ook je eigen plekje hebt bij Games in Concert - Greatest Hits.