Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Nieuwe Saints Row-game bevestigd

29 aug. 2014 10:21 / Gewijzigd 29 aug. 2014 10:21 / Door: Michel Musters / 30 reacties / Bron:

Deep Silver heeft bevestigd dat de nieuwe game waar Volition aan werkt een Saints Row-game betreft. Dat deed de uitgever via een persbericht.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Volition een nieuwe game toont tijdens een roudtable gesprek op PAX. Dit gesprek vindt vanavond tussen 7 en 8 uur plaats. Het is niet bekend om welke game het gaat, maar de studio is de ontwikkelaar van de Saints Row-games.

Vandaag heeft uitgever Deep Silver een e-mail gestuurd dat het onderstaande plaatje bevatte. Daarop is duidelijk het logo van de Saints-gang uit de Saints Row-games te zien. 

Nidhogg speelbaar met twee spelers op één Vita

29 aug. 2014 09:57 / Gewijzigd 29 aug. 2014 09:57 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Euro Gamer

De minimalistische zwaardvecht game Nidhogg komt naar de Vita. De game is met twee spelers speelbaar op één Vita.

Nidhogg ondersteunt cross-buy en cross-play met de PlayStation 4-versie. Beide versies komen naar verwachting tegelijk uit. Wanneer dat is, is nog niet bekend. De game is al wel geruime tijd verkrijgbaar op pc.

Daarnaast kunnen twee spelers het spel op de Vita spelen, waarbij zij beide één van de analoge sticks besturen. De gevechten zijn altijd één tegen één, maar er is ook een toernamentmodus waarbij drie tot acht spelers het tegen elkaar op kunnen nemen.

Runescape schoont inactieve spelers en spelernamen op

29 aug. 2014 09:44 / Gewijzigd 29 aug. 2014 09:44 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Euro Gamer

Jagex, ontwikkelaar van Runescape, schoont miljoenen inactieve accounts op in de game en maakt daarmee weer namen beschikbaar, die eerst bezet waren.

Jagex maakt zo veel personagenamen weer beschikbaar, door 66 miljoen namen van de 220 miljoen accounts te verwijderen. Deze week werd ongeveer twintig procent van de inactieve accounts opgeschoond, wat neerkomt op ongeveer dertien miljoen accounts. De komende weken gaat de opruiming verder.

Het addertje is dat spelers 24 uur lang na elke opruiming alleen een naam mogen kiezen wanneer zij een totaal level van 1000 hebben. Dit is om spelers, die veel tijd in de game investeren, tegemoet te komen en een voorsprong te geven op nieuwe spelers.

Bezoekers Gamer.nl staan negatief tegenover EA Access

29 aug. 2014 09:29 / Gewijzigd 29 aug. 2014 09:29 / Door: GerarDOS / 35 reacties / Bron:

De bezoekers van Gamer.nl staan negatief tegenover het EA Access-abonnementsmodel dat Electronic Arts op de Xbox One heeft geïntroduceerd. Meer dan een kwart van de bezoekers vindt EA’s service een slecht idee.

In totaal lieten 1244 mensen hun stem achter op de poll op Gamer.nl waarin gevraagd werd naar hun mening over het abonnementsmodel van EA. Via een EA Access-abonnement krijgen mensen eerder toegang tot EA-games, krijgen ze korting op toekomstige EA-games en kunnen zij een aantal EA-games gratis spelen.

De meeste mensen lieten weten dat de service totaal niet aan hen is besteed: 36,66%. Met meer dan 28% van de stemmen lieten veel mensen weten dat zij EA Access een slecht idee vinden. Ook liet bijna 20% weten het aanbod van EA niet interessant te vinden.

Minder dan tien procent gaf te kennen EA Access wel interessant te vinden. Slechts 1,76 procent van de bezoekers hoopt dat andere uitgevers met een soortgelijk model komen. EA’s model is alleen beschikbaar op de Xbox One. Sony gaf in een verklaring nog aan dat de dienst te weinig waarde biedt voor consumenten.

Lees ook: Waarom Sony EA Access van de hand wijst

Harmonix werkt aan bullet hell shooter voor Steam

29 aug. 2014 09:22 / Gewijzigd 29 aug. 2014 09:22 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: Steam

Rock Band-ontwikkelaar Harmonix heeft de 'bullet hell shooter' A City Sleeps aangekondigd.

De pc-game laat spelers golven aan vijanden overleven terwijl er een hypnotiserende beat op de achtergrond wordt gedraaid. De muziek wordt steeds intenser naarmate de speler verder komt en meer vijanden neerschiet.

De game draait om Poe, het jongste lid van een eeuwenoude clan genaamd The Silk. Deze clan kan in de gedachten van slapende wezens komen om zo demonen uit dromen te verjagen. Alle inwoners van SanLo vallen in een eindeloze slaap en alleen Poe kan ze redden van hun oneindige nachtmerrie. 

De game verschijnt in oktober op Steam en kan nu al gereserveerd worden.

GTA Online binnenkort te groot voor bepaalde PlayStation 3-consoles

29 aug. 2014 00:07 / Gewijzigd 29 aug. 2014 00:07 / Door: Michel Musters / 30 reacties / Bron: Rockstar Games

Grand Theft Auto Online, de online modus van Grand Theft Auto 5, is straks niet meer speelbaar op een PlayStation 3 met een 12 GB harde schijf. Dat laat Rockstar weten.

Vanwege diverse updates voor de online modus is de complete modus dusdanig groot geworden dat hij bij de volgende update niet meer op een harde schijf van 12 GB past. De meest recente update, de Flight School pack, zit tegen de limiet van de schijfruimte aan.

Rockstar laat weten dat gamers met deze versie van de PlayStation 3 extra opslagruimte moeten aanschaffen om na de volgende update door te kunnen spelen. Daarbij moeten alle updates geïnstalleerd blijven, zodat alle spelers van GTA Online dezelfde speelervaring hebben. Gamers met te weinig schijfruimte kunnen wel de singleplayermodus van Grand Theft Auto 5 blijven spelen.

Een reis door de wereld van Lords of the Fallen

29 aug. 2014 00:04 / Gewijzigd 29 aug. 2014 00:04 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Een nieuwe trailer van de aankomende actie-rpg Lords of the Fallen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Assassin's Creed: Unity uitgesteld naar november

29 aug. 2014 00:01 / Gewijzigd 29 aug. 2014 00:01 / Door: Michel Musters / 18 reacties / Bron:

Assassin's Creed: Unity is twee weken uitgesteld naar 13 november. Dat heeft Ubisoft aangekondigd middels een persbericht.

De game zou eerst op 28 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen. Volgens Ubisoft heeft het bedrijf iets meer tijd nodig om de puntjes op de i te zetten. "Nu we dicht bij het einde (van de ontwikkeling) komen, zijn we dicht bij ons doel, maar we hebben nog iets meer tijd nodig om de details toe te voegen en er voor te zorgen dat Unity uitzonderlijk wordt", aldus senior producer Vincent Pontbriand.

"We stellen de drang van gamers om de game te spelen en hun geduld enorm op prijs. Het is maar een paar extra weken. En die zijn het waard." Unity lanceert nu gelijktijdig met Assassin's Creed: Rogue, de nieuwe AC-game voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Miyamoto: 'Nintendo kan zich weer richten op games voor gamers'

28 aug. 2014 15:26 / Gewijzigd 28 aug. 2014 15:26 / Door: esmeeotter / 35 reacties / Bron: CVG

Nintendo wil zich richten op het vermaken van hun meest gepassioneerde fans en niet meer op de massa. Dit legt Miyamoto uit in een interview met het tijdschrift Edge.

Shigeru Miyamoto meldt dat zijn team zich niet langer wil richten op het maken van content voor mensen die 'passief' gamen. "De instelling van de passieve gamer is als volgt: 'oke, ik ben de consument. Jij moet mij vermaken'. Het is een passieve houding en dat vind ik zielig. Ze snappen niet dat het interessant is om jezelf uit te dagen."

De Wii verscheen in 2006 en behaalde honderd miljoen verkopen. De console deed het goed bij mensen die normaal niet als game-enthousiasten worden bestempeld. Wii Sports, Wii Fit en Wii Music werden gepromoot als 'games voor iedereen' en verkochten tientallen miljoenen exemplaren.

Nu Android- en Apple-smartphones de behoeften van de 'casual' gamers bevredigen, vindt Miyamoto dat Nintendo dat niet meer hoeft te doen. "In de dagen van DS en Wii deed Nintendo zijn best de gamepopulatie uit te breiden. Gelukkig nemen mensen, door de populariteit van smart devices, games voor lief. Wij hoeven ons daarom geen zorgen meer te maken over het ontwikkelen van games die relevant zijn voor mensen hun dagelijks leven."

Weer ontslagen bij Eve Online-maker CCP

28 aug. 2014 15:16 / Gewijzigd 28 aug. 2014 15:16 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron: Euro Gamer

CCP Games, maker van Eve Online, sluit het San Francisco-kantoor en ontslaat Joe Gallo en David Reid.

Joe Gallo is CCP's hoofdadviseur financiën en David Reid is hoofdadviseur marketing. In een financieel rapport laat CCP's baas Hilmar Veigar Pétursson weten dat beide niet langer werkzaam zullen zijn bij het bedrijf. "Joe Gallo en David Reid hebben goed werk verricht en ik wens hen veel succes in de toekomst", zonder meer uitleg dan het willen 'combineren en simplificeren' van het bedrijf.

Reid startte in 2012 bij CCP en verliet daarvoor Trion, de maker van Rift. Hij hielp bij de lancering van Dust 514 en speelde een alsmaar zichtbaardere rol. Hij werd een geliefd boegbeeld door zijn entertainende speeches bij Eve FanFest en Eve Vegas.

Eerder werden executive producer Jon Lander, lead designer Kristoffer Touborg, lead community manager Pete McKay, director of security Sean Conover en nog meer werknemers ontslagen.

PlayStation Network vanavond offline door onderhoud

28 aug. 2014 14:28 / Gewijzigd 28 aug. 2014 14:28 / Door: Michel Musters / 50 reacties / Bron:

PlayStation Network is vanavond en vannacht offline wegens onderhoud.

PSN gaat tussen 16:00 uur en 05:00 uur morgenochtend offline. Het onderhoud stond eigenlijk afgelopen maandag gepland, maar werd uitgesteld nadat PSN zondag al langdurig offline was vanwege een DDOS-aanval op het netwerk zaterdag.

Tijdens het onderhoud kunnen spelers niet online gamen en niet de PlayStation Store en PlayStation Home bezoeken.

Meest gedownloade Android-games lijst - 28 augustus

28 aug. 2014 14:03 / Gewijzigd 28 aug. 2014 15:39 / Door: esmeeotter / 12 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde.

Gratis Android-games:
1 Swing Copters (.GEARS Studios)
2 Rock Hero (Guitar & Music games)
3 Candy Crush Saga (King)
4 Diamond Digger Saga (King)
5 Shadow Kings (Goodgame Studios)
6 Subway Surfers (Kiloo)
7 Bubble Witch 2 Saga (King)
8 Farm Heroes Saga (King)
9 Don’t Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)
10 Hay Day (Supercell)

Betaalde Android-games:
1 Minecraft – Pocket Edition (Mojang)
2 Wordfeud (Bertheussen IT)
3 Worms 3 (Team 17 Digital Limited)
4 Catan (USM)
5 Hitman GO (SQUARE ENIX Litd)
6 Scribblenauts Remix (Warner Bros. International Enterprises)
7 Gangstar Vegas (Gameloft)
8 Monopoly (EA Mobile)
9 Bloons TD 5 (Ninja Kiwi)
10 Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.)

De co-op multiplayer van Dragon Age: Inquisition in beeld

28 aug. 2014 12:15 / Gewijzigd 28 aug. 2014 12:15 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

In onderstaande trailer wordt de co-op multiplayer van Dragon Age: Inquisition getoond en uitgelegd.

Quake Live-update maakt game gemakkelijker voor beginners

28 aug. 2014 11:48 / Gewijzigd 28 aug. 2014 11:48 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: PC Gamer

Quake Live heeft een grote update gekregen die de game in essentie gemakkelijker maakt voor nieuwe spelers.

Spelers mogen in bepaalde modi een primair en secundair wapen kiezen, alvorens te spawnen. Strafe-jumping is gemakkelijk uit te voeren door naar voren te drukken en te springen, waardoor de bewegingssnelheid geleidelijk aan verdubbelt. In-game item timers voor belangrijke items, inclusief armor en medkits, zijn toegevoegd. Daarnaast is een nieuw wapen toegevoegd aan de game en zijn de Chaingun en Nailgun van meerdere Arena-maps verwijderd.

Er wordt niet unaniem positief gereageerd op de veranderingen. Veel spelers geven aan dat ze liever hebben dat Quake Live ervaring en goed ontwikkelde vaardigheden vergt van spelers. "We willen nieuwe spelers lang genoeg vasthouden zodat ze de pret van de game ontdekken", zo reageert het Quake Live-team. "Tot nu toe waren er barrières, zoals beweging, item controle en effectiviteit na spawning".

Spelers kunnen de update voor een deel omzeilen. De publiekelijke Duel-servers draaien in Classic-mode, waarin de oude speelstijl bewaard blijft. Geabonneerden kunnen extra servers opzetten die ook in die modus draaien.

Philips-televisies krijgen gamestreamingdienst OnLive

28 aug. 2014 11:45 / Gewijzigd 28 aug. 2014 11:45 / Door: Michel Musters / 15 reacties / Bron:

Televisies van Philips met Android-ondersteuning krijgen toegang tot de gamestreamingdienst OnLive. Dat heeft Philips vandaag aangekondigd.

Met OnLive kunnen honderden verschillende consolegames gestreamd worden. Spelers hoeven alleen een OnLive-controller op de televisie aan te sluiten.

Philips meldt dat spelers een spel kunnen starten op hun Philips-televisie, maar verder kunnen spelen op alle apparaten waarop OnLive staat, waaronder een pc of Android-tablet. Savegames worden opgeslagen in de cloud, waardoor spelers direct verder kunnen spelen waar ze gebleven zijn.

Philips meldt dat er een grote verscheidenheid aan gamecontrollers beschikbaar komt gebaseerd op de XInput-technologie. De OnLive-service lanceert in het laatste kwartaal van 2014 in Nederland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Ierland. In 2015 komt de service ook naar andere Europese landen.