Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

De IMC Rising map pack voor Titanfall

24 sep. 2014 09:06 / Gewijzigd 24 sep. 2014 09:06 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

De IMC Rising map pack voor Titanfall verschijnt deze week. In de pack zitten drie nieuwe maps, die te zien zijn in onderstaande gameplaytrailer.

Blizzard annuleert nieuwe mmo Project Titan

23 sep. 2014 19:21 / Gewijzigd 23 sep. 2014 19:22 / Door: Mcvroegrijk / 29 reacties / Bron: Polygon

Ontwikkelaar Blizzard heeft zijn nog onaangekondigde nieuwe mmo, die de werknaam Project Titan droeg, geannuleerd. Dat bevestigt ceo Mike Morhaime in een interview met Polygon. 

Morhaime legt uit dat Blizzard er na het succes van World of Warcraft vertrouwen in had gekregen dat de studio een nog ambitieuzere mmo kon maken. "Maar het kwam niet samen. We konden het plezier er niet in vinden. We vonden de passie niet."

Blizzard kondigde Project Titan nooit officieel aan, maar werkte naar verluidt zo'n zeven jaar aan de titel. Halverwege 2013 werd al bekend dat het spel tijdens het ontwikkelproces terug naar de tekentafel moest. Tijdens die herevaluatie kwam Blizzard er volgens Morhaime achter dat de studio niet nog een mmo wilde maken.

World of Warcraft

 "We willen ons niet identificeren met een bepaald genre. We willen simpelweg altijd toffe games maken", vertelt hij. Morhaime sluit daarom niet uit dat Blizzard in een later stadium alsnog een tweede mmo gaat maken. Ook belooft de ontwikkelaar World of Warcraft te blijven ondersteunen. "Persoonlijk hoop ik dat we het spel voor altijd blijven ondersteunen", aldus Morhaime.

Voor World of Warcraft verschijnt 13 november de vijfde uitbreiding, Warlords of Draenor. Het spel bestaat eind dit jaar tien jaar en telt volgens de meest recente cijfers 6,8 miljoen betalende abonnees. Volgens Blizzard neemt dat aantal weer toe zodra de nieuwe uitbreiding verschijnt. 

Giana Sisters 2 in de maak voor PS4, Xbox One en Wii U

23 sep. 2014 15:53 / Gewijzigd 23 sep. 2014 15:53 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Nintendo Life

Giana Sisters: Twisted Dreams krijgt een vervolg voor PlayStation 4, Xbox One en Wii U. Dat bevestigt ontwikkelaar Adrian Goersch tegenover Nintendo Life.

Dat betekent dat er waarschijnlijk geen pc-versie komt. De voorganger Giana Sisters: Twisted Dreams, werd gefinancierd via Kickstarter en kwam in 2012 eerst uit op pc. Het jaar daarop werd het spel overgezet naar PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Ook de tweede game van ontwikkelaar Black Forest Studios, Dieselstorm, kwam uit op de pc.

Black Forest Studios zegt dat Giana Sisters 2 nog in een vroeg ontwikkelstadium zit. Het spel staat gepland voor eind 2015 of begin 2016.

Nintendo 2DS krijgt twee nieuwe kleuren

23 sep. 2014 14:51 / Gewijzigd 23 sep. 2014 14:51 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron:

De 2DS krijgt op 7 november een rode en een blauwe transparante versie. Dat schrijft Nintendo in een persbericht.

Het nieuwe design heeft wel wat weg van de Atomic Purple GameBoy Color, die ook doorzichtig was, maar met een paars tintje. Ook bij de nieuwe 2DS-designs is alle onderliggende elektronica te zien. Op 28 november komen er twee bundels met de nieuwe kleuren beschikbaar: de rood-transparante 2DS met Pokémon Omega Ruby en de blauw-transparante 2DS met Alpha Sapphire.

Nintendo kondigt ook aan dat de demo's voor Omega Ruby en Alpha Sapphire speelbaar zijn tijdens Firstlook in Utrecht op 11 en 12 oktober. Pokémon die spelers in de demo vinden, kunnen later overgezet worden naar de volledige versie van de games.

Maak kennis met Nisha in Borderlands: The Pre-Sequel!

23 sep. 2014 14:44 / Gewijzigd 23 sep. 2014 14:44 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron:

In onderstaande video toont Gearbox uitgebreid het personage Nisha in Borderlands: The Pre-Sequel!

Ubisoft plant nieuwe richting voor Watch Dogs-vervolg

23 sep. 2014 13:27 / Gewijzigd 23 sep. 2014 13:27 / Door: esmeeotter / 15 reacties / Bron: CVG

Watch Dogs gaat gedeeltelijk op de schop voor een vervolg. Dit meldt Ubisoft Montreals vice-president Lionel Raynaud in een interview met CVG.

"Watch Dogs 2 zou meer vrijheid moeten bieden en minder verhaal- of personage-gestuurd zijn", aldus Raynaud. "De gameplay moet de verwachtingen van de onthulling op de E3 tegemoet komen. Hierbij moeten we voorzichtig zijn niet die dingen te veranderen die spelers leuk vinden in Watch Dogs".

Raynaud vergelijkt Watch Dogs met de eerste Assassin's Creed. "De ontvangst bij critici was niet ideaal, maar commercieel deed de game het wel goed". Het bedrijf meent dat dit ook voor Watch Dogs geldt.

 "Het was moeilijk om meteen alles goed te doen. Om die reden namen wij meer tijd, wat ons hielp de game zonder compromissen uit te brengen en alles te doen wat we wilden". Wel zegt Ubisoft dat het onderdelen heeft bewaard voor het vervolg omdat deze niet goed bij het eerste deel zouden passen.

Een aantal nieuwe trucjes in Fifa 15

23 sep. 2014 12:04 / Gewijzigd 23 sep. 2014 12:04 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Onderstaande video toont een aantal nieuwe trucjes die in Fifa 15 zitten, uitgebeeld door Eden Hazard.

Destiny-patch maakt aantal missies makkelijker

23 sep. 2014 11:34 / Gewijzigd 23 sep. 2014 11:34 / Door: eduardkhil / 20 reacties / Bron: Bungie

Bungie maakt drie Destiny-missies makkelijker middels een patch. Dat schrijft de ontwikkelaar op zijn blog.

Het gaat om de verhaalmissies Shrine of Oryx, Sword of Crota op de maan en Exclusion Zone op Mars. Ook heeft Bungie kleine aanpassingen gedaan aan de Vault of Glass, waarin een bug optrad die spelers soms onterecht opnieuw liet beginnen.

Het gaat om een tijdelijke en beperkte oplossing; de ontwikkelaar is nog bezig om de bug in Vault of Glass volledig te verhelpen.De patch verhelpt niet de bug waarmee spelers oneindig veel goede items kunnen krijgen.

Steam krijgt gepersonaliseerde voorpagina

23 sep. 2014 11:05 / Gewijzigd 23 sep. 2014 11:32 / Door: esmeeotter / 6 reacties / Bron: Valve

Steam-gebruikers krijgen voortaan een gepersonaliseerde voorpagina te zien. Dit meldt Valve op de blog van de service.

De voorpagina toont een voorgesteld aanbod dat is samengesteld op basis van informatie uit de vriendenlijst, speeltijd en aankopen van gebruikers. Verder is de optie om een curator te worden nu beschikbaar. Dit houdt in dat iemand zelf een voorpagina samenstelt. Andere gebruikers kunnen die persoon volgen als zij denken dat hun smaak overeenkomt.

De zoekfunctie is ook uitgebreid en bevat nu een 'extreem gedetailleerde eigenschappen'-optie en een Discovery Queue. Deze laatste navigeert spelers door een lijst van games die zij wellicht leuk vinden. Hieraan komen filters te pas die ervoor zorgen dat de gebruiker geen games ziet die hij of zij al heeft gekocht of waar diegene geen informatie over wil ontvangen.

De reden voor de gepersonaliseerde voorpagina is volgens Valve het snel groeiende aanbod aan games op Steam. In de laatste negen maanden kwamen meer dan 1300 games uit op het platform. Dit beslaat ongeveer een kwart van het totaalaanbod. Hierdoor kan het voor gebruikers moeilijk zijn om games te vinden die wellicht interessant voor hen zijn, aldus Valve.

Xbox One alsnog eind deze maand naar China

23 sep. 2014 10:25 / Gewijzigd 23 sep. 2014 10:25 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: Twitter

De Xbox One komt op 29 september uit in China, nadat de console afgelopen weekend nog voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Dit meldt het Chinese Xinhua News.

De oorspronkelijke release stond gepland voor 23 september, maar Microsoft kondigde twee dagen daarvoor aan dat de spelcomputer was uitgesteld. Een reden werd toen niet gegeven, Microsoft bevestigde enkel dat de console nog voor het einde van dit jaar verschijnen.

De Xbox One is de eerste spelcomputer sinds jaren die officieel in China wordt uitgebracht. Het land kende tussen 2000 en begin 2014 een verbod op de verkoop van consoles. Ook Sony en Nintendo zijn van plan om een spelcomputer in het land te lanceren.

Activision noemt aanklacht ex-dictator Panama absurd

23 sep. 2014 10:00 / Gewijzigd 23 sep. 2014 10:00 / Door: / 2 reacties / Bron: NUtech

Uitgever Activision noemt de aanklacht die ex-dictator Manuel Noriega tegen het bedrijf heeft aangespannen absurd. Dat deed het bedrijf bij monde van advocaat Rudy Giuliani, de voormalig burgemeester van New York, die Activison vertegenwoordigt in de rechtszaak.

Noriega spande de zaak aan vanwege de door Activision uitgegeven game Call of Duty: Black Ops 2. Naar eigen zeggen wordt zijn gelijkenis onrechtmatig gebruikt en wordt hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat."

Noriega eist een schadevergoeding en claimt bovendien inkomsten te zijn misgelopen. Giuliani stelt nu dat het "absurd" is dat Noriega, ondanks het feit dat hij in de gevangenis zit voor zijn misdaden, ontsteld is over hoe hij wordt neergezet als een crimineel in Black Ops 2.

Activision stelt daarnaast dat het negatieve gevolgen zou kunnen hebben als de rechtszaak doorgang krijgt. Dit zou impliceren dat historische of politieke figuren in hun recht staan om hun verschijning in games, films of op tv te willen verbieden.

De uitgever vraagt de rechter daarom om de zaak te laten verwerpen.

Door NUtech

Aan de slag in de onderwereld van Lords of the Fallen

23 sep. 2014 09:49 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:49 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Er zijn uitgebreide gameplaybeelden getoond van Lords of the Fallen.

Complete Edition voor BioShock: Infinite genoemd

23 sep. 2014 09:44 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:44 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: GameStop

De details van een Complete Edition voor BioShock: Infinite zijn opgedoken via retailers GameStop en Amazon. De nieuwe uitgave is nog niet bevestigd door uitgever 2K Games.

De Complete Edition bevat volgens Gamestop het spel zelf plus alle downloadbare content.

De eerste uitbreiding, Clash in the Clouds, biedt onder meer vier nieuwe maps en meer dan zestig uitdagingen bovenop het verhaal van BioShock: Infinite.

De singleplayer-dlc Burial at Sea, bestaande uit twee episodes, brengt de speler terug naar de stad Rapture uit de originele BioShock. In de eerste episode speelt de speler door de ogen van Booker DeWitt, het tweede deel door de ogen van Elizabeth.

De complete editie bevat tevens Columbia's Finest Pack, waarin de content van de Industrial Revolution- en Upgrade-pakketten zit die oorspronkelijk exclusief waren voor de Premium- en Ultimate Songbird-edities. Kopers ontvangen verder 500 Silver Eagles (in-game valuta), vijf lock picks, zes unieke uitrustingsonderdelen en twee upgrades voor wapens.

De bonus Early Bird Special Pack bestaat uit vier exclusieve uitrustingsonderdelen, twee wapenupgrades voor Machine Gun en Pistol, een gouden fitting voor beide wapens en vijf Infusion-flacons. Deze flacons verhogen de levenspunten van de speler, inclusief zijn of haar schild of mogelijkheid om Vigors te gebruiken.

Meer dan 15 minuten gameplay van Resident Evil: Revelations 2

23 sep. 2014 09:27 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:27 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Een demo van Resident Evil: Revelations 2 was speelbaar op de Tokyo Game Show vorige week. Daar zijn nu beelden van verschenen.

Het gaat om een Engelstalige demo (met Japanse ondertiteling), maar de persoon die over de demo praat doet dat ook in het Japans. In de demo is te zien hoe Claire Redfield en Moira Burton de omgeving verkennen en hoe ze het aan de stok krijgen met vijanden.

Resident Evil: Revelations 2 verschijnt begin 2015 op pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Op de set van de live action trailer van Sunset Overdrive

23 sep. 2014 09:22 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:22 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Wat als Sunset Overdrive een film zou zijn? Deze live action trailer toont hoe zwaar dat voor het productieteam zou zijn.