Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Blizzard vereeuwigt Robin Williams in World of Warcraft

21 aug. 2014 11:44 / Gewijzigd 21 aug. 2014 11:44 / Door: esmeeotter / 32 reacties / Bron: Euro Gamer

Als memoriam vereeuwigt Blizzard wijlen komiek en acteur Robin Williams als npc's in World of Warcraft en komt zo de belofte na van vorige week.

Williams zelf was groot fan van World of Warcraft. Na zijn dood ondertekenden meer dan 10.000 gamers een petitie om Williams te vereeuwigen in de game. Chadd Nervigg, technische gamedesigner bij Blizzard, liet op Twitter weten dat dit zou gebeuren. Eerst was niet bekend hoe Williams in de game zou verschijnen. Nu blijken drie npc's een ode te brengen aan de acteur. Een djinn verwijst naar zijn rol in Aladdin, een menselijke vrouw verwijst mogelijk naar Mrs. Doubtfire en een menselijke man doet denken aan Mork.

Williams zit momenteel nog niet in de game, maar zal te vinden zijn in de aankomende uitbreiding Warlords of Draenor. Het is dus nog niet bekend wat de npc's zullen zeggen en waar ze te vinden zijn.

Gears of War begon als Battlefield-achtige shooter

21 aug. 2014 11:03 / Gewijzigd 21 aug. 2014 11:03 / Door: esmeeotter / 15 reacties / Bron: CVG

Toen Epic Games in 2001 aan Gears of War begon, was het nog een class-gebaseerde Battlefield-achtige shooter, onthult Unreal Engine's hoofdprogrammeur James Golding.

Gears of War had een heel andere richting en titel, namelijk Unreal Warfare, meldt Golding in een interview met GamesTM. De focus lag op grootschalige multiplayergevechten met een mix van grondtroepen en voertuigen. "De game had classes, mechs en de focus lag op multiplayer... totdat Cliff Bleszinski Medal of Honor speelde en zei 'nee, singleplayergames zijn het helemaal nu!'."

De naam veranderde in Warfare en werd vertoont op de Game Developers Conference in 2002. Vier soldaten verkenden de catacomben op een sci-fi planeet, wat later vorm gaf aan de Locust Cave-expedities. Jerry O'Flaherty, art director van Gears of War, herzag veel van de bestaande aspecten om de huidige iconische uitstraling aan de game te geven. Bleszinski gaf aan dat de game meer 'in Schwarzenegger-territorium gleed' dan de bedoeling was.

"Het team van Unreal werkte in 2001 aan de eerste versie, als een multiplayergame, en Gears kwam uit in 2006. Het nam vijf jaar in beslag om het project zo anders te maken", meldt Golding.

Borderlands 2 dit weekend gratis op Steam te spelen

21 aug. 2014 10:53 / Gewijzigd 21 aug. 2014 10:53 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron: PC Gamer

Borderlands 2 is dit weekend gratis speelbaar via Steam. Daarnaast wordt 75 procent korting geboden op de standaardversie en de Game of the Year-editie.

De Game of the Year-editie van Borderlands 2 bevat, naast de standaard editie, de vijf uitbreidingen Captain Scarlett and Her Pirate's Booty, Mr. Torgue's Campaign of Carnage, Sir Hammerlock's Big Game Hunt, Tiny Tina's Assault on Dragon Keep en de Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 1. De speler krijgt tevens toegang tot twee andere personages: Gaige the Mechromancer en Krieg the Psycho. Daarnaast ontvangt de speler onder meer een Golden Key, de Vault Hunter's Relic (deze geeft 5% extra kans op het krijgen van zeldzame wapens) en diverse outfits voor de personages.

Op 14 oktober komt Borderlands: The Pre-Sequel uit, dat zich afspeelt tussen het eerste en tweede deel, waardoor de korting en het gratis weekend goed getimed zijn. Het vervolg, waarin de speler de mogelijkheid krijgt met Claptrap te spelen, kan al pre-purchased worden op Steam.

Nieuw spel van Flappy Bird-bedenker gelanceerd

21 aug. 2014 10:38 / Gewijzigd 21 aug. 2014 10:38 / Door: / 5 reacties / Bron:

Swing Copters, het nieuwe spel van de maker van Flappy Bird, is sinds donderdagochtend verkrijgbaar in de App Store voor iOS en Google Play voor Android.

Het nieuwe spel van ontwikkelaars Dong Nguyen heeft qua uiterlijk veel weg van het populaire Flappy Bird. De game heeft veel 8-bit invloeden uit oude games. In plaats van een vogeltje horizontaal door het level bewegen, moet in Swing Copters een poppetje met een propeller verticaal door een wereld worden gemanoeuvreerd. Door op het scherm te tikken zwaait het poppetje van links naar rechts en moet hij zo door smalle openingen met bewegend hamers worden geleid.

Nguyen verwijderde eerder dit jaar Flappy Bird omdat mensen te verslaafd zouden raken aan het spel. Op het hoogtepunt zou de ontwikkelaar 50.000 dollar per dag met zijn spel hebben verdiend. Swing Copters is nu voor iOS en Android gratis te downloaden, maar er is een ook een betaalde versie van 0,89 cent waarbij geen advertenties worden getoond. Donderdag doken ook direct verschillende valse versies op.

Door NUtech.

Twintig minuten gameplay van PES 2015

21 aug. 2014 10:28 / Gewijzigd 21 aug. 2014 10:28 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Konami heeft meer dan twintig minuten aan gameplay van PES 2015 uitgebracht in een video.

PS4-versie Minecraft mogelijk uitgesteld door certificatieprocedure

21 aug. 2014 10:12 / Gewijzigd 21 aug. 2014 10:16 / Door: esmeeotter / 6 reacties / Bron: CVG

De PlayStation 4-versie van Minecraft staat gepland voor uitgave in uugustus, maar wordt wellicht uitgesteld door problemen met Sony's certificatieprocedure.

4J Studios, ontwikkelaar van de consoleversies van Minecraft, liet in een tweet weten dat Sony fouten had ontdekt bij de certificatieprocedure om de game op PSN te krijgen. "We lossen het op, maar we moeten nogmaals door het proces heen", voegt 4J Studios toe. De studio werkt aan de Vita-, PS4- en Xbox One-versies.

De PS4-versie van Minecraft zou deze maand verschijnen, maar de laatste PlayStation Store update is op 27 augustus en deze datum wordt mogelijk niet meer gehaald, waardoor de game in september verschijnt. De certificatieprocedure neemt namelijk één tot twee weken in beslag na inzending van de game. Het is nog onbekend of dit oponthoud invloed heeft op de uitgave van de andere versies.

Sony: 'PlayStation Move weer interessant bij release Project Morpheus'

21 aug. 2014 10:02 / Gewijzigd 21 aug. 2014 10:02 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: CVG

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, zegt dat de Move-controller "zijn tijd voor" was. Met de VR-bril Project Morpheus moet de bewegingsgevoelige controller weer interessant worden voor gamers.

Yoshida gaf in een gesprek met Pocket-lint aan dat de dagen van bewegingsgevoelige games over zijn, tot Project Morpheus uitkomt voor consumenten. "Bewegingsgevoelig gamen was iets groots, maar net als met dans- en muziekgames, denk ik dat er weinig behoefte is aan een andere bewegingsgestuurde game op dit moment", zegt hij.

Yoshida meent dat de mogelijkheden van de PS Move voorlopen, door de precisie van de 3D-tracking, wat met 2D-schermen moeilijk is. Het bedrijf hoopt te bereiken dat spelers met objecten in de virtuele wereld kunnen communiceren en daarvoor zijn 3D-bewegingscontrollers benodigd als de PS Move. Yoshida adviseert consumenten de PlayStation-camera te kopen. Niet zozeer wegens de mogelijkheden voor streamen, maar ook omdat Project Morpheus gebruikmaakt van de camera.

De vrije wereld in met development diary van Far Cry 4

21 aug. 2014 09:33 / Gewijzigd 21 aug. 2014 09:33 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

In een nieuwe development diary van Far Cry 4 wordt de open wereld in de game onder de loep genomen. 

Call of Duty: Advanced Warfare niet naar Wii U

21 aug. 2014 09:19 / Gewijzigd 21 aug. 2014 09:50 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron: Twitter

Er komt geen Wii U-versie van Call of Duty: Advanced Warfare. Dat heeft ontwikkelaar Sledgehammer Games bevestigd via Twitter.

Een fan vroeg op Twitter of de nieuwe Call of Duty ook naar de Wii U komt, waarop mede-oprichter Michael Condrey reageerde: "Nee, geen Wii U. Dat was een beslissing van Activision. We richten ons op de Xbox One, PS4 en pc." 

Het is de eerste Call of Duty-game sinds de lancering van Wii U die niet op een Nintendo-console verschijnt. De twee laatste games in de reeks, Call of Duty: Black Ops 2 en Call of Duty: Ghosts, verschenen beiden nog op de Wii U. Wel werden deze versies over het algemeen pas later aangekondigd.

Er verschijnen in vergelijking met Sony's en Microsoft's consoles weinig games van andere uitgevers op de Wii U. Activision en Ubisoft behoorden tot de enkele uitgevers die nog games uitbrachten op de console. Vorig jaar bracht Ubisoft nog Assassin's Creed 4: Black Flag naar de Wii U, maar dit jaar verschijnt Assassin's Creed: Unity er niet op. Ook zou Ubisoft Watch Dogs naar Nintendo's console brengen, maar de game is op concurrerende platformen al verschenen, terwijl de Wii U-versie op zich laat wachten.

Blizzard weet niet of het aantal WoW-abonnees toe gaat nemen

20 aug. 2014 17:19 / Gewijzigd 21 aug. 2014 09:20 / Door: esmeeotter / 27 reacties / Bron: PC Gamer

Het aantal World of Warcraft-abonnees is bijna gehalveerd. Blizzard weet niet of het aantal weer toeneemt in de toekomst.

6,8 miljoen spelers zijn nog actief in de mmorpg, maar dit waren er ooit 12 miljoen. Blizzard verwacht niet specifiek dat het aantal nog gaat groeien. "Het is mogelijk, maar het is niet iets wat we verwachten. Ons doel is om de meest spraakmakende content te maken die mogelijk is", zegt Tom Chilton, lead game designer bij Blizzard, in een interview met MCV.

"Door alle dlc creeërt Blizzard barrières voor terugkerende spelers. Door een level 90-personage erbij te bieden, in de nieuwe dlc Warlords of Draenor, kunnen spelers direct van de nieuwe content genieten." Blizzard lijkt dus alsnog uit te reiken naar oude spelers. Chris Metzen zei tijdens de onthulling van de releasedatum op Gamescom: "De eeuw van de grillige panda is over. De oude vertrouwde Warcraft is terug."

Codemasters hint naar Dirt 4

20 aug. 2014 16:25 / Gewijzigd 20 aug. 2014 16:29 / Door: esmeeotter / 10 reacties / Bron: VG 24/7

Codemasters hint op Twitter naar een vierde deel van de racing game-reeks Dirt.

De tweet toont enkel het cijfer 4, waarna een tweede tweet volgde waarin de schrijver beweert dat zijn vinger per ongeluk op die toets terecht kwam. Dirt 3 kwam in 2011 uit en in 2012 volgde de Complete Edition met alle extra content en racewegen.

Seks niet het einddoel van relaties in nieuwe Dragon Age

20 aug. 2014 15:38 / Gewijzigd 20 aug. 2014 15:39 / Door: esmeeotter / 20 reacties / Bron: VG 24/7

Mike Laidlaw, creative director bij BioWare, vertelt dat de studio The Last of Us en The Darkness onder de loep nam en erachter kwam dat seks niet het einddoel moet zijn van in-game relaties.

Laidlaw geeft in een interview met IGN toe dat eerdere BioWare-games wel dit einddoel hadden. Door seks te hebben met een npc kon de speler een relatie aangaan. In Dragon Age: Inquisition verandert dit.

"Het meest romantische moment dat ik ooit heb gezien in een videogame is wanneer Jackie bij zijn vriendin op bezoek gaat in The Darkness", zegt Laidlaw. "Ze bakte een cake voor me en viel in slaap op mijn schoot terwijl we naar To Kill a Mockingbird keken. Dat was verbluffend."

De niet-seksuele relatie tussen Joel en Ellie in The Last of Us had ook een sterke impact op spelers. Dit bevestigde dat spelers platonisch om npc's kunnen geven alsof het echte mensen zijn. De studio stelt daarom nieuwe doelen voor relaties in Dragon Age: Inquisition. "Laat ons geen cadeaus gebruiken om affectie te krijgen. Laat ons seks niet als het einddoel stellen. Laat ons, in plaats daarvan, proberen te bereiken dat spelers van de 'echte momenten' genieten."

Nieuwe beelden van Skyrim-mod Skywind tonen spelwereld

20 aug. 2014 13:11 / Gewijzigd 20 aug. 2014 13:11 / Door: Michel Musters / 14 reacties / Bron:

De The Elder Scrolls 5: Skyrim-mod Skywind, waarin de spelwereld van The Elder Scrolls 3: Morrowind wordt nagemaakt, is onlangs gestreamd op Twitch. 

De beelden die daarvan op YouTube zijn gezet, zijn dus van bedenkelijke kwaliteit, maar tonen wel hoe ver de mod is gevorderd. De mod wordt ontwikkeld door een team van meer dan 70 mensen. 

Xbox 360 krijgt harde schijf van 500 GB

20 aug. 2014 11:53 / Gewijzigd 20 aug. 2014 11:53 / Door: Michel Musters / 25 reacties / Bron: Xbox.com

Microsoft brengt in de Verenigde Staten binnenkort een harde schijf van 500 GB uit voor de Xbox 360.

Op Microsoft's Xbox-website staat dat de harde schijf vanaf binnenkort te reserveren is. Het is nog niet bekend of de harde schijf ook naar Nederland komt. In de V.S. gaat hij omgerekend 82,66 euro kosten. Dat is goedkoper dan de harde schijf van 320 GB die op dit moment voor omgerekend 97,69 euro te koop is, maar mogelijk gaat de prijs omlaag wanneer de versie van 500 GB beschikbaar is.

De harde schijf kan omgewisseld worden met de interne harde schijf in de Xbox 360. Hij is alleen bedoeld voor de Xbox 360 Slim en nieuwe E-modellen. De Xbox 360 Slim en het E-model lanceerde met een harde schijf van 250 GB. Sommige speciale edities hebben echter de 320 GB-versie. Ook is er een Xbox 360 Slim met een harde schijf van 4 GB.

Assassins Creed: Unity-ontwikkelaar wil mmo-titel in de serie

20 aug. 2014 11:06 / Gewijzigd 20 aug. 2014 11:06 / Door: esmeeotter / 23 reacties / Bron: Gaming Worm

Vincent Pontbriand, hoofdontwikkelaar van Assassins Creed: Unity, spreekt zich uit over zijn wens een mmo-titel toe te voegen aan de Assassins Creed-series.

Hij laat zich in een interview uit over zijn idee voor de titel, om alle Assassins en Templars tegenover elkaar te zetten in een stad. "We zijn niet zo ver als we willen, de wereld wordt niet met andere groepen mensen gedeeld. Online speelt de speler met drie vrienden, waardoor slechts vier spelers Parijs betreden."

Pontbriand noemt deze co-op multiplayer functie met vier spelers de eerste stap naar de online wereld van Assassins Creed. Ubisoft dient hierbij wellicht na te denken over eventuele aanpassing van de gevechtsstijl van de Templars, om balans te bieden aan de stealth-gevechtsstijl van de Assassins.