Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Update: Technisch onderhoud Gamer.nl

5 aug. 2014 10:39 / Gewijzigd 5 aug. 2014 10:39 / Door: GerarDOS / 0 reacties / Bron:

Gisteren onderging Gamer.nl technisch onderhoud en was de site langer dan verwacht offline. Waarvoor excuses.

Update: Momenteel is Gamer.nl weer live en zijn we druk bezig om zo snel mogelijk je weer bij te brengen met het laatste gamenieuws. Het technisch onderhoud nam helaas langer dan verwacht in beslag en is ook nog geen gedane zaak. Waarschijnlijk zal de site nog wel een keer even in de onderhoud gaan. Uiteraard gaan we jullie hiervan zo goed mogelijk op de hoogte stellen. 

Nu is de site in ieder geval in de lucht en kun je onder meer lezen waarom Thailand niets moet hebben van Tropico 5, dat Iwata misschien weggewerkt wordt bij Nintendo en dat je een witte Xbox One aan kunt schaffen. Over de Bath & Bedtime-DLC van Dead or Alive 5 lees je echter niks bij ons. 

Origineel bericht van 4 augustus: Vandaag vindt een fysieke verhuizing plaats van onze mediaserver, waardoor afbeeldingen en video’s waarschijnlijk niet laden. We hopen dat de verhuizing vlot verloopt en de server weer snel in de lucht is. Als het technisch onderhoud is voltooid laten we dat ook weten via de social media-kanalen en een update aan dit bericht. 

Consumentenversie witte Xbox One bevestigd

5 aug. 2014 09:59 / Gewijzigd 5 aug. 2014 09:59 / Door: / 22 reacties / Bron: NUtech

Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox One ook in het wit verkocht gaat worden.

De witte variant wordt geleverd in een bundel met Sunset Overdrive en verschijnt later dit jaar, waarschijnlijk op dezelfde dag dat het spel uitkomt. De cartooneske shooter ligt in Europa op 31 oktober in de winkels.

Het is vooralsnog niet duidelijk of deze bundel ook in Nederland in de winkels komt te liggen. De Xbox One is vanaf 5 september wel in het zwart verkrijgbaar via verschillende bundels. De witte uitvoering is tot nu toe alleen aan medewerkers van het Xbox One-team verstrekt.

Witte Xbox One

Eerste BioShock-game komt naar iOS

5 aug. 2014 09:47 / Gewijzigd 5 aug. 2014 10:15 / Door: / 5 reacties / Bron: NUtech

De eerste Bioshock-game, die in 2007 verscheen voor pc en Xbox 360, is binnenkort ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Dat heeft uitgever 2K bekend gemaakt, meldt Eurogamer.

De volledige game komt in één keer beschikbaar voor volgens 2K een "premium prijs", onbekend is nog precies hoeveel. Losse onderdelen van het spel zullen dus niet middels in-app-aankopen aangeschaft hoeven worden.

Vanwege de hoge grafische eisen zal Bioshock enkel speelbaar zijn op recente iOS-apparaten: alleen de iPad 4, iPad Mini 2, iPad Air en iPhone 5, 5C en 5S zijn geschikt.

De game is geoptimaliseerd voor besturing met het touchscreen. Daarnaast kan Bioshock bestuurd worden met standaard iOS-controllers, die in verschillende uitvoeringen door tal van fabrikanten worden aangeboden.

Het is niet voor het eerst dat er sprake is van een mobiele versie van Bioshock. In 2008 verscheen er al een trailer van een mobiele Bioshock, die game had eind 2008 moeten verschijnen maar raakte in vergetelheid.

De trailer uit 2008:

Door NUtech

Tropico 5 verbannen in Thailand

5 aug. 2014 09:45 / Gewijzigd 5 aug. 2014 09:45 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: The Associated Press

Het ministerie van cultuur in Thailand heeft de verkoop van Tropico 5 verbannen in het land. De game zou effect kunnen hebben op “de rust en orde”.

In Thailand wordt de managementgame, waarin spelers een dictatorschap runnen, uitgegeven door New Era Thailand. Marketing manager Nonglak Sahavattanapong zegt geen uitleg van de overheid te hebben gehad, alleen dat “men vreest dat sommige onderdelen van de game de rust en orde kunnen verstoren in het land”. Volgens Sahavattanapong waren er geen problemen bij het uitgeven van voorgaande delen in de reeks. 

Thailand is een monarchie waar koning Bhumibol Adulyadej aan het hoofd staat. Het land wordt bestuurd door een militaire junta die in mei dit jaar de macht overnam.

┬┤Management Nintendo wil Iwata laten aftreden┬┤

5 aug. 2014 09:44 / Gewijzigd 5 aug. 2014 10:28 / Door: Michel Musters / 17 reacties / Bron: Nintendo Everything

Een gedeelte van het management van Nintendo zou proberen er voor te zorgen dat president Satoru Iwata zijn functie naast zich neerlegt. Dat claimt de Japanse zakelijke website Business Journal.

Volgens de berichtgeving van de website zijn hier anonieme bronnen binnen het bedrijf voor gebruikt. Het management zou niet tevreden zijn met het feit dat Nintendo geen games op smartphones uitbrengt en dat het zich alleen maar op consoles richt. 

Daarbij valt het volgens de bronnen ook niet goed dat Iwata oorspronkelijk uit een extern bedrijf (ontwikkelstudio HAL Laboratory) komt. Het management dat Iwata graag zijn functie naast zich ziet neerleggen, zou graag zien dat de zoon van voormalige Nintendo-president en wijlen Hiroshi Yamauchi het presidentschap op zich neemt. De zoon van Yamauchi is één van de grotere aandeelhouders in het bedrijf.

Het is niet bekend hoe het management zou proberen Iwata te doen laten aftreden. Daarnaast is het ook niet duidelijk of de berichtgeving op waarheid is gebaseerd.

Wasteland 2 verschijnt in september

5 aug. 2014 09:41 / Gewijzigd 5 aug. 2014 09:41 / Door: GerarDOS / 0 reacties / Bron: VG 24/7

De RPG Wasteland 2 verschijnt pas in september doordat de ontwikkelaar zit met de levering van fysieke extra’s rondom de game. Dat meldt VG24/7.

Wasteland 2 zou oorspronkelijk in augustus verschijnen, maar is naar september uitgesteld. Volgens ontwikkelaar inXile moet de via Kickstarter gefinancierde game nu in de eerste of tweede week van september verschijnen. Dit komt vanwege verschillende beloftes die de ontwikkelaar heeft gemaakt aangaande fysieke media en extra’s die het beloofde aan mensen die de Kickstarter hebben ondersteund.

Wasteland 2 is een digitale game, maar krijgt ook een fysieke retailrelease. Onduidelijk is of ook het drukken van deze discs invloed heeft gehad op het uitstel van de game.

Lees ook onze impressie van Wasteland 2.

Fans boos over Colin McRae Rally 'remaster-versie'

4 aug. 2014 11:37 / Gewijzigd 5 aug. 2014 10:15 / Door: GerarDOS / 9 reacties / Bron: Kotaku

Fans zijn boos over het net op Steam uitgebrachte Colin McRae Rally dat in verschillende uitingen is genoemd als een geremasterde versie van Colin McRae 2.0. Fans ontdekten dat de game echter een port is van de mobiele titel Colin McRae Rally.

In de Steam-beschrijving van Colin McRae Rally wordt er melding van gemaakt dat de game "gebaseerd is op content van Colin McRae Rally 2.0", dat op Metacritic een gemiddelde score van 90% heeft ontvangen. In de game ontbreekt echter bijvoorbeeld de optie om auto's aan te passen. Inmiddels heeft Codemasters de uitgebreide beschrijving op de Steam-site geüpdatet en vermeldt het bedrijf dat het gaat om een port van de mobiele racetitel van vorig jaar. In de korte beschrijving wordt hier echter nog steeds geen vermelding van gedaan.

In de game wordt er wel duidelijk gemeld dat het gaat om een port van de mobiele titel Colin McRae Rally. In het "About the Game"-gedeelte valt onder meer te lezen dat Colin McRae Rally "alle tracks en auto's van de mobiele toptitel van vorig jaar bevat". Op de Steam-forums zijn ondertussen veel negatieve reviews te vinden van mensen die erop wijzen dat het een mobiele port betreft.

Gerucht: Prijs Xbox One daalt naar 349,99 euro

4 aug. 2014 10:54 / Gewijzigd 4 aug. 2014 11:11 / Door: Michel Musters / 39 reacties / Bron: NeoGAF

Op de mobiele site van Xbox Spanje was kort een advertentie te zien voor de Xbox One, waarbij de aangegeven prijs 349,99 euro was.

De prijs is op dit moment in Europa in de landen waar de console verkrijgbaar is 399,99 euro. Inmiddels is de prijs in de advertentie weer gewijzigd naar 399,99 euro en ook op de mobiele sites van andere Europese landen is de normale prijs te zien. In de advertentie staat wel de hashtag '#xboxgamescom'. 

Het is niet duidelijk of het om een prijsdaling gaat die te vroeg in de advertentie is gezet, of simpelweg een fout van het bedrijf dat de advertentie heeft gemaakt. Microsoft heeft geen aankondiging gedaan. De Gamescom wordt volgende week gehouden en Microsoft is van plan veel verschillende games te laten zien, waaronder The Master Chief Collection, Sunset Overdrive en Forza Horizon 2.

EA gaat servers mobiele titel Ultima Forever voorgoed sluiten

4 aug. 2014 10:19 / Gewijzigd 4 aug. 2014 10:19 / Door: GerarDOS / 1 reactie / Bron: Eurogamer

Electronic Arts gaat de servers van de iOS-titel Ultima Forever: Quest for the Avatar voorgoed sluiten op 29 augustus. Dit meldt Eurogamer.

De uitgever meldt de sluiting op het officiële forum van de game. Ultima Forever verscheen een jaar geleden voor het platform en moest een spirtueel vervolg vormen op Ultima 4. De game werd door pers matig tot negatief ontvangen, zo gaf Eurogamer de titel een 2 en noemde het een "parodie van zichzelf". 

Andere Ultima-titels

Eerder dit jaar werd al bekend dat de browsergame Lord of Ultima zou stoppen. Die titel werd ontwikkeld door het inmiddels gesloten EA Phenomic, dat eerder onder meer de titel Battleforge maakte. Momenteel werkt de creative director van Ultima Online aan een nieuwe titel: Underworld Ascension

Plannen voor Dead Island-film weer op tafel

4 aug. 2014 09:53 / Gewijzigd 4 aug. 2014 09:53 / Door: / 3 reacties / Bron: NUtech

De plannen voor een verfilming van de zombiegamereeks Dead Island liggen weer op tafel. Dit meldt filmsite Deadline.

Dead Island-uitgever Deep Silver heeft hiervoor een deal gesloten met Occupant Entertainment.

De twee partijen zouden momenteel op zoek zijn naar een regisseur die zich aan het project wil binden. Daarbij staat nog niet vast of de film gebaseerd wordt op het eerste deel of het aankomende vervolg, Dead Island 2.

Volgens Deadline wordt het project versneld opgezet en zou de productie ervan begin 2015 van start gaan. De makers zouden de film voor het eerst willen tonen op het filmfestival van Cannes of Berlijn.

Deep Silver sloot al eerder een deal over het verfilming van Dead Island met Lionsgate, maar dat liep op niets uit. De eerste Dead Island vertelt over een eiland dat wordt getroffen door een zombieplaag. Dead Island 2 speelt zich op het vasteland van de Verenigde Staten af en staat gepland voor volgend jaar.

Door NUtech

Twee lead developers Naughty Dog gaan naar Infinity Ward

4 aug. 2014 09:50 / Gewijzigd 4 aug. 2014 09:50 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron: Twitter

Twee werknemers van Uncharted- en The Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog zijn naar Call of Duty-studio Infinity Ward gegaan.

Het gaat om lead narrative designer Taylor Kurosaki en lead game designer Jacob Minkoff. Beide werknemers lieten dit weten via Twitter. Kurosaki was de cinematische productieleider voor Uncharted 3 en editor voor Uncharted 2. Minkoff was lead designer voor Uncharted 3 en The Last of Us.

Eerder dit jaar vertrokken Amy Hennig en Justin Richmond al bij Naughty Dog. Hennig diende jarenlang als game director en schrijver van de Uncharted-games, maar vertrok in maart om vervolgens een baan bij Visceral Games te vinden. Volgens geruchten zijn zij weggewerkt door Neil Druckmann en Bruce Straley, die aan het hoofd van de ontwikkeling van Uncharted 4 staan.

Flappy Bird-maker brengt nieuwe versie uit

4 aug. 2014 09:38 / Gewijzigd 4 aug. 2014 09:47 / Door: / 5 reacties / Bron: NUtech

Flappy Bird-maker Dong Nguyen heeft een uitgebreide versie van het origineel uitgebracht voor Android via Amazons webwinkel. Dat meldt Polygon.

De nieuwe versie heet Flappy Birds Family en is bijvoorbeeld te spelen via Amazons settopbox Fire TV. Ten opzichte van het origineel is een multiplayermodus voor twee spelers toegevoegd. Ook zijn er nieuwe obstakels, zoals geesten.

Flappy Bird werd begin dit jaar ongekend populair en is toen in korte tijd door tientallen miljoenen mensen gedownload en door honderden ontwikkelaars gekloond. Maker Nguyen besloot vanwege de plotselinge populariteit van het spel de oorspronkelijke versie offline te halen.

Volgens hem was de game te verslavend. Hij beloofde later wel weer met een nieuwe, minder verslavende versie te komen. Het is niet bekend of Flappy Birds Family binnenkort ook weer in Apple's App Store en Google Play weer verschijnt.

Door NUtech

Rust-ontwikkelaar komt met tennisgame Deuce

4 aug. 2014 09:34 / Gewijzigd 4 aug. 2014 10:11 / Door: GerarDOS / 2 reacties / Bron: Eurogamer

Rust-ontwikkelaar Facepunch Studios werkt aan een verschillende prototypes, waaronder Deuce. Volgens de studio is Deuce "tennis gekruist met Street Fighter".

Middels een blogpost legt de ontwikkelaar uit wat Deuce moet worden. "Het is een arcade-achtige tennisgame met een focus op unieke personages en banen." De game bevat momenteel vier special moves, waardoor onder meer tegenstanders zijn te bevriezen en de bal in een willekeurige richting is te slaan. Daarnaast wordt het mogelijk om te teleporteren en een vuurbal te retourneren.

Het is al de tweede nieuwe game die de ontwikkelaar in korte tijd laat zien. Vorige week onthulde de studio nog Riftlight, een spaceshooter-achtige game. Dat kwam de studio toen op kritiek te staan van de Rust-achterban, die zich afvroeg waarom de studio aan nieuwe projecten werkt terwijl Rust nog niet uitontwikkeld is. 

Fifa 15 bevat geen Braziliaanse teams

4 aug. 2014 09:23 / Gewijzigd 4 aug. 2014 09:23 / Door: GerarDOS / 11 reacties / Bron: Eurogamer

EA Sports' Fifa 15 bevat geen teams uit de Braziliaanse voetbalcompetitie. Dat heeft ontwikkelaar EA Sports laten weten.

In Fifa 14 zaten nog 19 van de 21 teams uit de Braziliaanse competitie, maar dit jaar ontbreken deze teams. Volgens EA Sports komt dit door een verandering in de manier waarop licenties voor spelers in Brazilië zijn opgezet. Het lukte de ontwikkelaar vervolgens niet om tot een afspraak met de rechthebbenden te komen. Fifa 15 bevat wel het nationale voetbalelftal van Brazilië en ook Braziliaanse spelers die bij andere teams spelen. 

Fifa 15 verschijnt op 25 september. Met de nieuwe editie wil EA Sports zich meer richten op het emotionele aspect van een voetbalwedstrijd. 

Levelcap Destiny ligt indirect hoger dan 20

1 aug. 2014 13:27 / Gewijzigd 1 aug. 2014 13:27 / Door: Michel Musters / 28 reacties / Bron: Eurogamer

De levelcap van Destiny ligt op 20, maar spelers hebben de mogelijkheid om een hoger level te bereiken door speciale bepantsering te maken.

Wanneer spelers het maximum van level 20 hebben bereikt, worden ervaringspunten omgezet in Motes of Light. Dit kan vervolgens weer worden gebruikt voor het maken van speciale bepantsering voor personages. Door dit te dragen wordt het level van personages hoger. Het hoogste level wat tot nu toe is gezien, is level 29.

In het charactermenu blijft men echter gewoon level 20 zien. Daarnaast hebben wapens statistieken, en hoe hoger die statistieken zijn, hoe hoger het level van spelers wordt. Ondanks dat level 20 officieel het hoogste level is, komen er raids die voor bijvoorbeeld level 25-spelers zijn.