Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Sean Bean is verteller in indie-horrorgame Kholat

4 feb. 2015 10:50 / Gewijzigd 4 feb. 2015 10:50 / Door: Straaljager / 1 reactie / Bron: Bloody Disgusting

Acteur Sean Bean, onder andere bekend van zijn rollen in Game of Thrones en Lord of the Rings, vertelt het verhaal in de aankomende horrorgame Kholat.

Bean was al eerder betrokken bij de ontwikkeling van videogames; zo sprak hij de stem in van Martin Septim in The Elder Scrolls 4: Oblivion. Daarnaast speelde Bean de rol van Christopher De Silva in de Silent Hill-film.

Kholat, dat op 24 april voor pc verschijnt, wordt ontwikkeld door IMGN.PRO. Kholat is een horrorgame waarvan wordt geclaimd dat deze is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin negen studenten om het leven komen. Het verhaal zou zich 56 jaar geleden hebben afgespeeld in de Dyatlov Pass, welke zich bevindt aan de voet van "Death Mountain" in Siberië.

'Destiny-dlc House of Wolves komt 19 mei uit'

4 feb. 2015 10:29 / Gewijzigd 4 feb. 2015 10:29 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Reddit

Volgens een Reddit-gebruiker is 19 mei de releasedatum van Destiny's aankomende dlc House of Wolves. Hij kreeg naar eigen zeggen toegang tot de nog onuitgebrachte dlc.

De Japanse Reddit-gebruiker laat enkele afbeeldingen zien als bewijs van zijn vondst. Hij kreeg alleen toegang tot de uitrusting van de dlc en een klein deel van het verhaal. Na het analyseren van House of Wolves kwam hij er achter dat de releasedatum van de dlc 19 mei is, maar de gebruiker verwacht dat Bungie begin maart met patch 1.0.9 komt. Deze zou alvast een deel van het verhaal van House of Wolves bevatten.

In dezelfde Reddit-thread waarschuwt een Bungie-ontwikkelaar dat de inhoud van de dlc nog niet vaststaat. Veel van de statistieken en ook het uiterlijk van de wapens zijn volgens de ontwikkelaar maanden oud en kunnen nog veranderd worden. Ook is veel van de uitrusting tijdelijke plaatshouder van de echte inhoud die nog moet komen.

House of Wolves is Destiny's tweede dlc-pakket, eerder kwam The Dark Below al uit. Details over deze dlc lekten ook al voor de release uit.

Eerste gameplaybeelden Night Cry verschenen

4 feb. 2015 10:00 / Gewijzigd 4 feb. 2015 10:00 / Door: Straaljager / 0 reacties / Bron: VG24/7

De eerste gameplaybeelden van horrorgame Night Cry zijn nu te bekijken. De game stond voorheen bekend als Project Scissors.

Night Cry, de spirituele opvolger van de hororreeks Clock Tower, wordt ontwikkeld door Hifumi Shimizu in samenwerking met de Japanse horrorfilm-regisseur Takashi Shimuzu (The Grudge). Night Cry is een klassieke point-and-click horror adventure, waarbij schietend een uitweg zoeken geen optie is. 

De pc-versie van Night Cry is gefinancierd met een Kickstartercampagne, deze wist 300.000 dollar op te halen. Hifumi Shimizu betaalt een PlayStation Vita- en mobiele versie van de game uit eigen zak.

Rise of the Tomb Raider speelt zich af in Siberië

4 feb. 2015 09:51 / Gewijzigd 4 feb. 2015 10:05 / Door: eduardkhil / 18 reacties / Bron: NeoGAF

Rise of the Tomb Raider speelt zich onder andere af in Siberië. Dat blijkt uit de maartuitgave van tijdschrift GameInformer, in handen van een NeoGAF-gebruiker.

De NeoGAF-gebruiker kreeg een kopie van het tijdschrift in handen en zette de nieuwe details online. Lara Croft gaat in Rise of the Tomb Raider in Siberië op zoek naar het geheim van onsterfelijkheid en krijgt te maken met een mysterieuze orde die het op haar gemunt heeft. De game speelt zich af op twee locaties, de tweede setting is nog niet bekend.

De natuur is echter Lara's grootste vijand, vertelt ontwikkelaar Crystal Dynamics. Ze zal moeten overleven in de kou en zich verdedigen tegen wilde dieren. Wel kan Lara in bomen klimmen, zich verstoppen in struiken en zwemmen. Ook herstellen planten en lappen een beetje leven en kan Lara spullen craften. Daarnaast is Lara's boog is terug, er zijn bovendien meerdere soorten van ieder wapentype.

The Last of Us

Het vechtsysteem doet aan The Last of Us denken, vertelt de ontwikkelaar, hoewel alle vijanden ontwijken niet het doel is. In plaats daarvan moedigt de game spelers aan om goed te plannen voor ze een gevecht aangaan. Vijanden kunnen afgeleid worden en spelers kunnen vijanden ook afschudden als ze ontdekt zijn.

Verder is Crystal Dynamics van plan meer te doen met puzzels en tombes. Nieuwe uitdagingen en ook gevechten worden verweven met de puzzels, hoewel elke puzzel wel aansluit bij de setting. Mogelijk zit er ook een dag-nacht-cyclus in de game: GameInformer schrijft dat dieren zich anders gedragen afhankelijk van de tijd.

Release

Rise of the Tomb Raider komt rond de feestdagen uit op Xbox One en Xbox 360, hoewel een latere port naar andere platforms niet uitgesloten is. Crystal Dynamics maakt alleen de Xbox One-versie, Nixxes Software maakt de Xbox 360-versie. Deze studio was ook verantwoordelijk voor Tomb Raider: Definitive Edition en Lara Croft and the Temple of Osiris.

Officieel PlayStation Magazine stopt ermee

4 feb. 2015 09:24 / Gewijzigd 4 feb. 2015 09:24 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron:

Het maandblad Officieel PlayStation Magazine (OPM) bestaat vanaf eind februari niet meer. Het laatste nummer ligt op 24 februari in de winkels.

OPM werd onder licentie van Sony Computer Entertainment Benelux gemaakt en bestond al sinds 1996. Het magazine deed sindsdien verslag van alle PlayStation-consoles en games die beschikbaar zijn op de platforms.

Sinds eind 2013 werd het tijdschrift uitgegeven door Sanoma Content Marketing Belgium nv. In totaal zullen er 153 nummers van het tijdschrift zijn gemaakt en uitgegeven. Het magazine was zowel in Nederland als België verkrijgbaar. Overigens worden ook de online activiteiten van het merk stoptgezet. 

Sony Computer Entertainment Benelux geeft aan dat het zijn strategie om fans te bereiken aanpast en dit via verschillende digitale kanalen gaat doen. 

GTA 5 voor PS4 en Xbox One bijna tien miljoen keer verscheept

4 feb. 2015 09:14 / Gewijzigd 4 feb. 2015 09:14 / Door: / 9 reacties / Bron: Take Two

De Xbox One- en Playstation 4-versies van Grand Theft Auto 5 zijn bijna tien miljoen keer verscheept. Dat maakt game-uitgever Take Two bekend bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers.

GTA 5 werd in september 2013 uitgebracht voor Playstation 3 en Xbox 360. Ruim een jaar later, in november 2014, kwam de game uit voor de Xbox One en Playstation 4. In totaal heeft gameontwikkelaar Rockstar, dat onderdeel uitmaakt van Take Two, meer dan 45 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto verkocht. Precies een jaar geleden stond de teller op 32,5 miljoen verscheepte exemplaren.

GTA 5 haalt hiermee de klassieker Super Mario Bros uit 1985 (40 miljoen, volgens cijfers van Gamecubicle) in op de lijst van bestverkochte spellen ooit. Alleen Tetris, Wii Sports en Minecraft zijn nog populairder dan de game. Mede dankzij de goede verkoopcijfers van GTA 5, verraste Take Two positief met de kwartaalcijfers. De uitgever boekte een winst van 1,87 dollar per aandeel, tien procent hoger dan een jaar geleden. De omzet steeg met 24 procent naar 954 miljoen dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,35 dollar tot 1,45 dollar, en een omzet van tussen de 745 miljoen en 750 miljoen dollar.

Door NUtech.

Screenshots en trailer Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

4 feb. 2015 09:12 / Gewijzigd 4 feb. 2015 09:12 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

Ontwikkelaar From Software toont nieuwe screenshots en een trailer van de heruitgave Dark Souls 2: Scholar of the First Sin. Deze editie komt op 3 april uit.

De heruitgave komt op pc, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One en PlayStation 4 uit. Het bevat de basisgame, de drie dlc-pakketten die al uit waren op PlayStation 3 en Xbox 360, en extra content. Deze extra content komt gratis uit voor wie de pc-, Xbox 360- of PlayStation 3-versie al bezit. Dit geldt niet voor de dlc. Op 5 februari rolt een update uit die spelers voorbereidt op Scholar of the First Sin.

Valve presenteert tijdens GDC OpenGL-opvolger glNext

3 feb. 2015 16:50 / Gewijzigd 3 feb. 2015 16:50 / Door: eduardkhil / 13 reacties / Bron: GDC

Valve presenteert tijdens de Game Developers Conference (GDC) in maart OpenGL-opvolger glNext. Dat is te zien in de planning van GDC.

Naast twee Valve-ontwikkelaars werken onder andere ook een Frostbite- en Unity Engine-programmeur en verscheidene game-ontwikkelaars mee aan de presentatie. Deze vindt plaats op 5 maart. Tijdens de presentatie leggen de ontwikkelaars de technische aspecten van glNext uit, en demonstreren ook bestaande software terwijl deze op de nieuwe glNext-drivers en -hardware draait.

De beschrijving vermeldt dat glNext een cross-platform API (programmeerbibliotheek) wordt voor moderne programmeertalen en processoren. Verder luidt de beschrijving dat "glNext de beste keuze wordt voor ontwikkelaars die topprestaties vereisen voor hun programma's".

OpenGL is net als DirectX een bibliotheek met programmeertalen voor graphics. Deze zorgt dat de processor niet elke pixel apart uit hoeft te rekenen, maar stuurt alle benodigde informatie direct door aan de videokaart. Non profit-organisatie Khronos Group beheert OpenGL. Deze organisatie is ook de initiatiefnemer van opvolger glNext.

Treyarch onthult woensdag zombiegerelateerd nieuws

3 feb. 2015 16:50 / Gewijzigd 3 feb. 2015 16:50 / Door: eduardkhil / 19 reacties / Bron: Twitter

Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch brengt woensdag nieuws naar buiten, in een tweet gebruikt de ontwikkelaar de tag #Zombies.

Treyarch tweet dat het woensdag iets zombiegerelateerds onthult tijdens de D.I.C.E.-top (Design, Innovate, Communicate, Entertain). Tijdens deze top discussiëren verscheidene ontwikkelaars en uitgevers over de zakelijke kant van de game-industrie. De top gaat woensdag van start in Las Vegas, duurt nog tot 5 februari en is via een livestream te volgen.

Hoewel niet bekend is wat het zombienieuws precies inhoudt, is Treyarch wel de pionier op het gebied van Call of Duty's zombiemodus. In Call of Duty: World at War zat voor het eerst een modus waarin spelers tegen hordes zombies vochten. De modus keerde terug in de volgende Treyarch-games Black Ops, Black Ops 2 en verder in Advanced Warfare.

Eerder lekten er al hints dat Treyarch aan een vervolg op Call of Duty: World at War zou werken. Deze game zou 4 mei onthuld worden, hoewel zowel Treyarch als Activision nog geen officiële aankondigingen hebben gedaan. Treyarch is dit jaar aan de beurt om een Call of Duty-game te maken, na Infinity Ward met Ghosts en Sledgehammer Games met Advanced Warfare.

Multiplayer eerste Borderlands voor PS3 weer online

3 feb. 2015 15:41 / Gewijzigd 3 feb. 2015 15:42 / Door: Straaljager / 4 reacties / Bron: Gearbox

De multiplayer van de eerste Borderlands voor PlayStation 3 is weer online. Dat stelt Andrew Goldfarb van Gearbox Software.

De multiplayer van Borderlands draaide op de GameSpy-service. GameSpy sloot vorig jaar echter zijn deuren. Gearbox heeft nu aangekondigd dat ze een patch hebben uitgebracht die de online multiplayer van de game weer speelbaar maakt in Europa en Noord-Amerika. Herstel van de multiplayer in Japan volgt later.

Wanneer spelers Borderlands opstarten, kunnen ze de update uitvoeren. Deze update zorgt er voor dat spelers het nieuwe matchmakingsysteem kunnen gebruiken. Instellingen waren voorheen opgeslagen in de cloud en niet op de harde schijf van de PlayStation 3, waardoor sommige instellingen, zoals helderheid en omgekeerde y-as, handmatig hersteld dienen te worden.

Naast het nieuwe matchmakingsysteem introduceert de update drie nieuwe opties. Allereerst kunnen spelers hun vriendenlijst nu sorteren op wie speelt, online is of op alfabetische volgorde. Ten tweede is de kwaliteit van de voicechat verbeterd. Tot slot ontvangen spelers de 'And they'll tell two friends'-trofee nu op een correcte manier.

Systeemeisen Battlefield: Hardline bekendgemaakt

3 feb. 2015 14:28 / Gewijzigd 3 feb. 2015 14:28 / Door: eduardkhil / 22 reacties / Bron: Origin

Electronic Arts heeft de systeemeisen van Battlefield: Hardline bekendgemaakt op Origin.

De bèta van Battlefield: Hardline is vandaag van start gegaan op pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360. De shooter komt 19 maart uit op deze platforms.

De systeemeisen zijn als volgt:

Minimale systeemeisen:
Besturingssysteem: Windows Vista SP2 64-bits
Processor: AMD Athlon II / Phenom II 2,8 GHz of Intel Core i3 / i5 2,4 GHz
Werkgeheugen: 4 gb RAM
Videokaart: ATI Radeon HD 5770 (1 gb VRAM) of Nvidia GeForce GTX 260 (896 mb VRAM)
Harde schijf: 60 gb vrije schijfruimte
DirectX 11

Aanbevolen systeemeisen:
Besturingssysteem: Windows 8 64-bit (met KB971512-update)
Processor: Intel quad-core of AMD six-core
Werkgeheugen: 8 gb RAM
Videokaart: AMD Radeon R9 290 of Nvidia GeForce GTX 760
Harde schijf: 60 gb vrije schijfruimte
DirectX 11

Esthetische horrorgame White Night komt ook naar PS4

3 feb. 2015 14:21 / Gewijzigd 3 feb. 2015 15:34 / Door: Straaljager / 5 reacties / Bron: PlayStation Blog

Esthetische horrorgame White Night komt ook naar de PlayStation 4. Dit meldt Ronan Coiffed, creative director en co-founder van ontwikkelaar OSome Studio. White Night was eerder al aangekondigd voor Xbox One en pc. De game verschijnt op 4 maart in Europa.

White Night is een klassieke survival-horrorgame met een onderscheidende zwart-wit film noir-stijl en speelt zich af in een verlaten landhuis. Coiffed stelt dat White Night een ouderwets goed spookverhaal biedt, vol met mysterie, poëzie, alchemie en onzekerheid.

OSome Studio heeft zich qua thematiek laten inspireren door klassieke horrorgames, zoals de orginele Alone in the Dark, waarbij volwassen verhaalvertelling, sterke personages, sfeervolle omgevingen en respect voor spanning en angst centraal staat. Eerder werkte Coiffec aan Eden Games' Alone in the Dark en Remember Me. White Night gaat €14,99 kosten.

Blizzard verstrekt Warcraft 3-assets aan Starcraft 2-modders

3 feb. 2015 13:53 / Gewijzigd 3 feb. 2015 13:53 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron: Blizzard

Blizzard heeft de assets van Warcraft 3 vrijgegeven aan Starcraft 2-modders. Dat maakt de ontwikkelaar bekend op zijn blog.

Het gaat om modders van Starcraft 2's Public Test Realm, waar mensen hun creaties kunnen delen met de rest van de Starcraft 2-spelers. Door de assets van Warcraft 3 kunnen modders de polygoonmodellen, geluiden en effecten uit die game gebruiken. Dit maakt bijvoorbeeld een fan-remake van Warcraft 3 in Starcraft 2 mogelijk.

Blizzard zal de assets in de toekomst voor iedereen beschikbaar stellen. Ook komt de ontwikkelaar met een verkiezing voor de beste mods die met de assets gemaakt worden. Spelers kunnen de Public Test Realm installeren in hun Battle.net-account onder Region/Account op installeren te klikken.

Condemned-rechten mogelijk naar onafhankelijke ontwikkelaar

3 feb. 2015 12:16 / Gewijzigd 3 feb. 2015 12:16 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Facebook

Condemned-maker Jason Hall wil graag de Condemned-rechten aan een onafhankelijke ontwikkelaar geven die met de franchise aan de slag wil. Dat schrijft hij op Facebook.

Jason Hall, hoofd van ontwikkelaar Monolith Productions, schrijft dat Condemned: Criminal Origins en het vervolg Condemned 2 het goed deden, en dat fans vaak vragen om een derde deel in de reeks. Hij geeft aan dat hij momenteel met andere dingen bezig is, maar erover denkt de Condemned-rechten aan een onafhankelijke ontwikkelaar te schenken. Deze studio kan de franchise dan overnemen. Het is niet bekend om welke onafhankelijke studio het gaat.

Condemned: Criminal Orgins is een first person-game uit waarin 2005 spelers zich met geïmproviseerde slagwapens moeten verdedigen tegen criminelen. Het spel bevat ook psychologische horrorelementen. In het vervolg uit 2008 krijgen spelers ook de beschikking over een speciale kracht om vijanden weg te duwen en deuren open te breken.

Ubisoft herstelt Far Cry 4-keys die al in gebruik zijn

3 feb. 2015 10:15 / Gewijzigd 3 feb. 2015 10:15 / Door: eduardkhil / 21 reacties / Bron: GameInformer

Ubisoft herstelt de Far Cry 4-codes van mensen die deze al geactiveerd hadden. Dat maakt het bedrijf bekend tegenover Game Informer.

De codes werden in eerste instantie gedeactiveerd omdat deze op Origin gekocht waren met frauduleuze creditcardgegevens. Het bedrijf komt nu terug op deze beslissing. "Na verder onderzoek naar de op illegale wijze verkregen codes, herstellen we de codes van spelers die ze al geactiveerd hebben en aan het spelen waren", aldus Ubisoft.

Wel zegt het bedrijf dat het illegale codes in de toekomst blijft deactiveren als het deze tegenkomt. Ubisoft werkt samen met Electronic Arts om situaties als die van Far Cry 4 te voorkomen. "We adviseren spelers om codes alleen via Uplay of bekende retailers aan te schaffen", zegt de uitgever.

Keysites G2A en Kinguin hebben een aantal gedupeerden compensatie geboden voor de niet langer werkende codes. Het ging om codes die derde partijen op de sites verkochten.