Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Microsoft lanceert browserversie Kolonisten van Catan

26 jul. 2014 01:02 / Gewijzigd 26 jul. 2014 01:02 / Door: / 16 reacties / Bron: Catananytime

Microsoft heeft een webversie van het populaire bordspel Kolonisten van Catan gelanceerd.

Het bedrijf wil hiermee de mogelijkheden van zijn eigen browser Internet Explorer etaleren, maar sluit het gebruik van andere browsers niet uit. De webversie is speelbaar in alle browsers die HTML 5 ondersteunen, waaronder dus ook mobiele varianten.

Microsofts versie is gratis en ondersteunt onder meer voicechat via Skype. Vooralsnog is het enkel mogelijk om met menselijke tegenstanders te spelen, die zijn uit te nodigen via email of Facebook. Verder is er de optie om notificaties in te schakelen, zodat spelers een e-mail ontvangen wanneer zij aan de beurt zijn. Andere opties, zoals de ontwikkelingskaarten die in de fysieke versie van Kolonisten van Catan een rol spelen, worden in een later stadium toegevoegd.

Door NUtech.

The Last of Us-film officieel aangekondigd

26 jul. 2014 00:05 / Gewijzigd 26 jul. 2014 01:26 / Door: / 36 reacties / Bron:

De verfilming van survivalgame The Last of Us is officieel aangekondigd. Dit gebeurde tijdens een panel op de Comic-con-beurs die dit weekend in San Diego plaatsvindt.

Sam Raimi treedt op als producent. Hij was eerder de regisseur van Evil Dead en de eerste Spider-Man-trilogie. Het script wordt geschreven door Neil Druckmann, die ook al het verhaal van de game heeft verzorgd.

Tijdens het panel lieten Druckmann en Raimi weten dat de film zich vrijwel volledig richt op Joel en Ellie, die de hoofdrol spelen in het spel. Verder zou het verhaal van de film grotendeels gelijk zijn aan dat van het spel, met enkele aanpassingen om plotontwikkelingen aan elkaar te knopen.

The Last of Us verscheen halverwege 2013 voor Playstation 3 en was een van de meest geprezen games van vorig jaar. Op 29 juli van dit jaar verschijnt een heruitgave voor de Playstation 4. Er wordt ook aan een verfilming van de Uncharted-reeks gewerkt, een andere gamereeks van The Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog.

Door NUtech.

Microsoft verkoopt Xbox One in China via telecombedrijf

26 jul. 2014 00:02 / Gewijzigd 26 jul. 2014 00:02 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: Reuters

Microsoft gaat in september via China's twee na grootste telecommunicatiebedrijf de Xbox One uitgeven in het land.

De dertig miljoen klanten van China Telecom Corp kunnen de Xbox One vanaf september via een exclusief contract kopen. Het is voor consumenten in China ook mogelijk de console in de winkels te kopen. 

In april liet Microsoft al weten dat het van plan is de Xbox One in China te verkopen. Het bedrijf heeft daarvoor een deal gesloten met de Chinese fabrikant BesTV. Het is nog niet bekend hoe duur de console in China gaat kosten. In september lanceert de console ook in 26 andere landen, waaronder Nederland.

Pacific Rim-game maakt gebruik van Oculus Rift

25 jul. 2014 16:10 / Gewijzigd 25 jul. 2014 16:10 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: Fast Company

Op de San Diego Comic-Con die vandaag begint, toont Legendary Pictures een Pacific Rim-game die gebruikmaakt van de Oculus Rift.

Pacific Rim: Jaeger Pilot gebruikt de film van Guillermo del Toro als inspiratie en laat spelers in de gepanserde huid van de Jaegers kruipen, gigantische mechanische robots die het op moeten nemen tegen monsters. 

Het is nog niet bekend of de demo, die gemaakt is met Unreal Engine 4, in een volledige game ontwikkeld gaat worden die beschikbaar komt voor iedereen. Bezoekers van de Comic-Con kunnen het in ieder geval zelf uitproberen.

Middle-Earth: Shadow of Mordor verschijnt op 3 oktober

25 jul. 2014 15:13 / Gewijzigd 25 jul. 2014 16:06 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

De releasedatum van Middle-Earth: Shadow of Mordor is met een paar dagen vergroegd. De game zou eerst op 7 oktober uitkomen, maar verschijnt nu op 3 oktober. Dat kondigt Warner Bros. aan middels een persbericht.

De uitgever zegt de game iets eerder uit te geven vanwege het enthousiasme van de fans. Het spel verschijnt voor Xbox 360, Xbox One, pc, PlayStation 3 en PlayStation 4 en wordt gemaakt door Fear-ontwikkelaar Monolith Productions. In de game nemen spelers controle over de einzelganger Talion. Hij en zijn familie zijn afgeslacht door de legers van Sauron, maar Talion is op magische wijze weer tot leven gewekt en zint op wraak.

LittleBigPlanet 3 krijgt gesloten bèta in augustus

25 jul. 2014 10:59 / Gewijzigd 25 jul. 2014 10:59 / Door: GerarDOS / 0 reacties / Bron: LBP-Central

LittleBigPlanet 3 krijgt een gesloten bèta in augustus. Dit heeft de community manager van LittleBigPlanet laten weten op het officiële LBP-forum.  

De gesloten bèta krijgt een klein karakter en er is slechts beperkt ruimte. Volgens de community manager wordt slechts een select gezelschap uitgenodigd om de game te testen, maar wordt de rest van de community zeker niet genegeerd in aanloop naar de release. LittleBigPlanet 3 verschijnt in november op PlayStation 3 en PlayStation 4. 

Bioware toont eerste teaser van nieuwe game

25 jul. 2014 10:54 / Gewijzigd 25 jul. 2014 10:54 / Door: Michel Musters / 14 reacties / Bron: You've Been Chosen

Mass Effect- en Dragon Age-ontwikkelaar Bioware hint naar een nieuwe game via een teaser trailer en website.

De website heet You've Been Chosen.com en laat weten dat "het binnenkort tijd is. Ze houden ons in de gaten. Je kracht groeit. Keulen, Duitsland. Je bent uitgekozen." Vermoedelijk gaat het om een nieuwe game die volgende maand op Gamescom wordt getoond.

Bioware werkt op dit moment ook aan Dragon Age: Inquisition. Daarnaast is het bedrijf ook bezig met een nieuwe Mass Effect-game. Naast de teaser site en de trailer is er nog niets bekend over de nieuwe game.

Trine Enchanted Edition nu uit op pc

25 jul. 2014 10:43 / Gewijzigd 25 jul. 2014 10:43 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: CVG

De Enchanted Edition van de eerste Trine is nu verkrijgbaar voor pc.

De vernieuwde versie van de game heeft een online multiplayer, waardoor drie mensen met elkaar de game kunnen doorlopen. Daarnaast zijn er mid-level saves. Mensen die het origineel al hebben kunnen de Enchanted Edition gratis downloaden als update.

Later dit jaar volgt ook een versie voor Mac en Linux. Ook moet de game naar PlayStation 4 en Wii U komen.

Trials Fusion meer dan een miljoen keer verkocht

25 jul. 2014 10:07 / Gewijzigd 25 jul. 2014 10:07 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Er zijn meer dan een miljoen exemplaren van Trials Fusion verkocht. Dat heeft Ubisoft gisteravond bekendgemaakt.

Het gaat om wereldwijde verkoop van de game op PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 en pc. De game is sinds 16 april verkrijgbaar. 

Tegelijkertijd is een nieuwe update voor de game uitgegeven die "de Tournaments, Track Central en Track Editor verbetert, alsmede de mogelijkheid voor trackbouwers om custom Supercross-tracks voor de lokale multiplayermodus te maken". Ook worden er vijftien nieuwe tracks die door spelers zijn gemaakt via de Uplay Recommended feed in de spotlight gezet.

Tenslotte verschijnt volgende week de eerste dlc voor de game, Riders of the Rustlands. Het is de eerste van zes geplande dlc-pakketten die tussen nu en mei 2015 moeten verschijnen.

Destiny-bèta nu voor iedereen speelbaar

25 jul. 2014 09:37 / Gewijzigd 25 jul. 2014 09:41 / Door: Michel Musters / 30 reacties / Bron:

De Destiny-bèta is nu speelbaar voor iedereen met een PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360.

Dat betekent dat er geen toegangscodes meer nodig zijn om deel te nemen aan de bèta. Wel moeten Xbox-gamers lid zijn van Xbox Live Gold en PlayStation 3-spelers een PlayStation Plus-account hebben. 

Voorheen was het alleen mogelijk voor mensen met een code voor de bèta om mee te doen. Die werd eerst alleen uitgedeeld aan mensen die de game hadden gereserveerd, maar Bungie gaf ook diverse codes via e-mail weg. 

De bèta van Destiny loopt op zondag 27 juli af. De game is vanaf 9 september verkrijgbaar.

'Streamingdienst Twitch akkoord met overname door Google'

25 jul. 2014 09:34 / Gewijzigd 25 jul. 2014 09:46 / Door: / 10 reacties / Bron: Venturebeat

Streamingdienst Twitch zou inmiddels akkoord zijn met een overname door Google voor één miljard dollar. Dat meldt Venturebeat op basis van bronnen die op de hoogte zouden zijn van de deal. 

In mei van dit jaar kwam al het gerucht naar buiten dat Google Twitch voor een miljard dollar wilde overnemen en dat de overname al rond zou zijn. Toen meldde de Wall Street Journal echter nog dat de onderhandelingen zich in een vroeger stadium zouden bevinden. Twitch zou ondertussen nog geprobeerd hebben om via investeerders extra geld op te halen.

Venturebeat stelt nu dat de huidige investeerders inmiddels tevreden zijn gesteld met het rendement dat zij op hun eerdere inleg gaan krijgen na de overname. De overname zou onder leiding van YouTube uitgevoerd worden, dat zelf in 2006 door Google werd ingelijfd.

Games streamen

Twitch is de populairste dienst waarmee gamers live anderen kunnen laten meekijken terwijl zij een spel spelen. De dienst heeft inmiddels meer dan vijftig miljoen maandelijkse bezoekers.Naast de videostreams van Twitch is ruimte voor discussie tussen de kijkers. In de dienst werd al 20 miljoen dollar geïnvesteerd, onder meer door gameuitgever Take-Two.

Door NUtech.

Update Titanfall voegt in-game geld en zwarte markt toe

24 jul. 2014 15:29 / Gewijzigd 24 jul. 2014 18:06 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: Titanfall

Een aankomende update voor Titanfall voegt in-game geld toe die uitgegeven kan worden op een zogenaamde zwarte markt in het spel.

Het in-game geld kan verdiend worden door wedstrijden te winnen en Burn Cards te verkopen en dat geld kan vervolgens op de zwarte markt in de game besteed worden aan Burn Card packs voor extra XP of nieuwe cards voor de volgende wedstrijd. Ook kunnen er cosmetische Titan insignias gekocht worden.

De update verschijnt op 31 juli. Respawn benadrukt dat dit niet een voorbode is van microtransacties in de game. "We blijven bij onze belofte om geen microtransacties in Titanfall toe te laten. De enige manier om geld te verdienen is door de game te spelen!"

Epic toont conceptbeelden nieuwe Unreal Tournament

24 jul. 2014 15:05 / Gewijzigd 24 jul. 2014 15:05 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

Epic heeft nieuwe beelden getoond van de Unreal Engine 4, die mogelijk weergeven hoe levels in de nieuwe Unreal Tournament er uit gaan zien.

Art director Chris Perna toonde gisteren tijdens een livestream beelden van een level uit de game. "De algemene look van de game is erg 'clean', waardoor personages meer opvallen. Het is niet hoe heel de game er uit gaat zien, maar we hopen wel dat we de kwaliteit door heel de game zo hoog houden."

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Unreal Tournament uitkomt. Epic wil later dit jaar een speelbare versie tonen. 

Sony biedt schadevergoeding van 15 miljoen vanwege hack uit 2011

24 jul. 2014 15:03 / Gewijzigd 24 jul. 2014 15:03 / Door: GerarDOS / 19 reacties / Bron: Polygon

Sony is akkoord gegaan met een voorlopig schikkingsvoorstel vanwege de PlayStation Network-hack uit 2011 en stelt voor een waarde van in totaal 15 miljoen dollar verschillende games en abonnementen aan. Dit meldt Polygon. 

Het aanbod is alleen geldig voor mensen die in de Verenigde Staten wonen. Mensen kunnen een oude PlayStation 3- of PSP-game claimen of een PlayStation Plus-abonnement van drie maanden. De enige voorwaarde voor dat laatste is dat mensen niet al lid zijn van PlayStation Plus. Ook worden er Music Unlimited en SOE Station-in-game-geld aangeboden dat kan worden gebruikt binnen titels van Sony Online Entertainment-games. De rechter moet nog bepalen of het schikkingsvoorstel doorgang gaat vinden. Deze vindt pas plaats in mei 2015.

In 2011 werd Sony's PlayStation Network gehackt waarbij de gegevens van 77 miljoen accounts op straat kwam te liggen, waaronder mogelijk de creditcardgegevens. Ten gevolge van de hack was het PlayStation Network ook enkele weken offline waardoor gebruikers niet online konden spelen op hun PlayStation 3. 

Samsung investeert in Android-console

24 jul. 2014 08:21 / Gewijzigd 24 jul. 2014 08:21 / Door: / 18 reacties / Bron: NUtech

Samsung investeert in Bluestacks, het bedrijf achter de Android-console Gamepop. Dat meldt Business Insider.

De investering wordt gedaan door Samsung Ventures, de officiële investeringsgroep van Samsung. Het is onbekend hoeveel Samsung in Bluestacks investeert. In totaal heeft het bedrijf zo'n 13 miljoen dollar opgehaald.

Gamepop kan naast Android- ook iOS-games op de tv tonen. De Gamepop-console heeft een eigen controller en is met een abonnement van 6,99 dollar per maand gratis te verkrijgen. Een nieuw model van de relatief moeilijk verkrijgbare Gamepop-console komt spoedig uit.

Door NUtech