Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Driveclub ondersteunt enkel Thrustmaster-stuurwielen

1 okt. 2014 14:30 / Gewijzigd 1 okt. 2014 14:30 / Door: esmeeotter / 17 reacties / Bron: Sony

Driveclub ondersteunt op lancering enkel stuurwielen van het merk Thrustmaster. Dit meldt Sony op zijn blog.

De Thrustmaster-stuurwielen die ondersteund worden zijn de T80 en T300RS. Later hoopt Sony hier andere modellen en andere merken aan toe te voegen.

Driveclub komt op 8 oktober uit voor PlayStation 4. Bij de lancering kunnen spelers dus geen gebruikmaken van bijvoorbeeld Logitech-stuurwielen.

DriveClub

Dead Rising-film is 'Indiana Jones met zombies'

1 okt. 2014 13:32 / Gewijzigd 1 okt. 2014 13:32 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: SlashFilm

Dead Rising: Watchtower wordt een Indiana Jones-achtige film maar dan met zombies. Dit zegt de regisseur van de film, Zach Lipovsky in een interview met SlashFilm.

Lipovsky legt uit dat de film "humor, horror en dramavolle actie zal gaan bevatten." De film is gebaseerd op de Dead Rising-games van Capcom en speelt zich af tussen Dead Rising 2 en Dead Rising 3. Het verhaal moet echter op zichzelf kunnen staan.

Wel leent Liposky enkele elementen en personages uit de spelreeks, waaronder hoogstwaarschijnlijk Dead Rising 1-hoofdrolspeler Frank West. Verder worden mensen die gebeten worden geen zombie zolang ze hier medicijnen tegen blijven innemen. Daarnaast herinneren de zombies kleine details over hun vorige leven: "Een zombie-politieagent vuurt volstrekt willekeurig zijn wapen af of een zombiemoeder duwt een buggy".

Sony Pictures meldt dat het filmen voor Dead Rising: Watchtower deze week begint. De film komt niet in de bioscoop en verschijnt eerst op Sony's eigen streamingdienst Crackle en daarna op dvd/blu-ray.

Angry Birds is bijna een kwart van zijn spelers kwijt

1 okt. 2014 13:04 / Gewijzigd 1 okt. 2014 13:04 / Door: / 9 reacties / Bron: The Guardian

De verschillende Angry Birds-games hebben in totaal zo’n 200 miljoen gebruikers. Dat zijn er 63 miljoen minder dan in 2012. Dat meldt Angry Birds-maker Rovio aan journalisten in aanloop naar een merken-conferentie volgende maand, schrijft The Guardian.

Rovio maakte zijn gebruikscijfers voor het laatst in april 2013 openbaar. Toen zei het bedrijf dat het eind 2012 263 miljoen actieve spelers per maand had. Daarmee is het aantal actieve spelers met zo’n 24 procent afgenomen.

De verschillende Angry Birds-games zouden sinds de eerste game in 2009 in totaal ruim 2 miljard keer gedownload zijn. Daarnaast startte Rovio in maart 2013 Toons TV, een streamingdienst voor cartoons. Sindsdien zijn video’s daar ruim 3 miljard keer bekeken.

Rovio verdient ongeveer de helft van zijn inkomsten met het verkopen van games. De rest komt uit het verkopen van als speelgoed, boeken en andere Angry Birds-producten. In 2012 kwam nog 45 procent van de inkomsten van zulke producten, in 2013 was dat 47 procent.

Rovio krijgt begin 2015 een nieuwe ceo. Voormalig Nokia-marketingbaas Pekka Rantala neemt de functie dan over van oprichter Mikael Hed. De overdracht zou al geleidelijk van start zijn gegaan.

Door NUtech.

De eerste 20 minuten van Middle-Earth: Shadow of Mordor

1 okt. 2014 12:14 / Gewijzigd 1 okt. 2014 12:14 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron:

Een video met de eerste 20 minuten gameplay van Middle-Earth: Shadow of Mordor is online verschenen. De game is vanaf vrijdag verkrijgbaar, de Gamer.nl-recensie verschijnt vanmiddag online.

Assassin's Creed Identity uit in Australische App Store

1 okt. 2014 10:38 / Gewijzigd 1 okt. 2014 10:38 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron:

De iOS-game Assassin's Creed Identiny is gelanceerd in de App Store in Nieuw-Zeeland en Australië. Het gaat om een zogeheten softlaunch.

De game is nog niet af en komt in 2015 overal pas uit. Mensen die in Nieuw-Zeeland of Australië wonen kunnen de game wel al spelen. Identity heeft veel weg van de algemene Assassin's Creed-games. Spelers plaatsen op YouTube al gameplayfilmpjes. Hieronder is er één van meer dan 20 minuten te bekijken. 

Retailversie Minecraft voor Xbox One komt 21 november

1 okt. 2014 10:02 / Gewijzigd 1 okt. 2014 10:05 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron:

De retailversie van Minecraft: Xbox One Edition komt 21 november uit. Dat maakt Microsoft Nederland bekend

De retailversie van Minecraft: Xbox One Edition kost 18,99 euro. Er is al een digitale versie van Minecraft beschikbaar op de Xbox One: die kwam 5 september al uit voor dezelfde prijs.

Eigenaars van de digitale Xbox 360-versie konden toen voor 4,99 euro upgraden naar ddie versie. Wie overstapt naar Minecraft voor Xbox One kan al zijn of haar werelden en een gedeelte van de gekochte content meenemen van de Xbox 360-versie.

Spelers kunnen Minecraft: Xbox One Edition met vier spelers split-screen spelen, of met acht spelers via Xbox Live. Ook kan de Xbox One-versie grotere werelden aan en draait deze in een resolutie van 1080p op 60 frames per seconde.

Nieuwe Hearthstone-uitbreiding voegt ruim 100 kaarten toe

1 okt. 2014 09:45 / Gewijzigd 1 okt. 2014 09:45 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron: Polygon

De volgende uitbreiding van Hearthstone: Heroes of Warcraft voegt meer dan honderd nieuwe kaarten  toe. Dit meldt Blizzards Jason Chayes aan Polygon.

Het is nog niet duidelijk wat de eerstvolgende contentuitbreiding precies inhoudt, maar volgens Chayes krijgt het wel een centraal thema dat verklaart waarom die verschillende kaarten beschikbaar komen.

"We denken veel na over snelheid", meldt Chayes verder. "Niet alleen die van de game, maar ook van het uitbrengen van nieuwe content. We willen die snelheid goed genoeg hebben voor ervaren spelers en ook beginnende, die de game nog leren".

De in juli uitgebrachte singleplayermodus Curse of Naxxramas, volgens Blizzard een add-on en geen uitbreiding, voegde al dertig nieuwe kaarten toe en een aantal nieuwe bazen. Chayes meldt dat de ontvangst van deze add-on positief was en hoopt een mix te vinden tussen dit type content en uitbreidingen.

Windows 10 aangekondigd, werkt ook op Xbox One

1 okt. 2014 09:25 / Gewijzigd 1 okt. 2014 12:32 / Door: / 44 reacties / Bron: NUtech

Microsoft heeft Windows 10 aangekondigd en moet geschikt zijn voor alle apparaten van Microsoft, waaronder de Xbox One.

De opvolger van Windows 8.1 heet niet Windows 9, zoals verwacht werd, maar Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem werkt op tablets, laptops en pc's, maar vervangt ook Windows Phone en werkt op de Xbox One. Het is niet duidelijk of het besturingssysteem de huidige interface van de Xbox One op den duur moet gaan vervangen.

Volgens Microsoft ondersteunt Windows 10 schermformaten van 4 tot 80 inch. Het nieuwe systeem bevat een aantal grote vernieuwingen ten opzichte van Windows 8 en 8.1. Zo past Windows 10 zich beter aan op het type apparaat waar het op wordt gebruikt.

Heeft een gebruiker een tablet, dan wordt de touch-interface getoond die met Windows 8 werd geïntroduceerd. Gebruikers op desktops of laptops zien een meer traditionele weergave, met bureaublad.

Startmenu

Microsoft zegt dat Windows 10 verder vooral vertrouwd moet aanvoelen voor gebruikers die van Windows 7 upgraden. Zo zijn de startknop en het startmenu weer terug. De knop zit net zoals in Windows 7 en eerder linksonder, en opent een vernieuwd menu met apps, mappen en nu ook interactieve widgets. De taakbalk met veelgebruikte software is ook weer terug onder in beeld.

In Windows 10 zullen meer apps in een venster werken. In Windows 8 draaiden sommige apps enkel schermvullend, in Windows 10 zal dat meer afhankelijk zijn van het type apparaat waarop het besturingssysteem wordt gebruikt. Touchscreen

Testversie

Microsoft brengt vandaag al een vroege testversie van Windows 10 uit, die ook door consumenten te gebruiken is. Microsoft raadt mensen zonder technische achtergrond echter niet aan de eerste previewversie te gebruiken. Ook stelt het bedrijf dat het niet verstandig is deze variant op een primaire computer te installeren.

De uiteindelijke stabiele versie van Windows 10 verschijnt halverwege 2015. Het is nog onduidelijk hoe het systeem verspreid zal worden, en wat het gaat kosten.

Door NUtech

FBI klaagt hackers aan om diefstal informatie Xbox One

1 okt. 2014 09:11 / Gewijzigd 1 okt. 2014 09:11 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: FBI

De FBI verdenkt vier personen ervan dat zij een grote hoeveelheid informatie hebben gestolen, onder meer over de Xbox One en Call of Duty: Modern Warfare 3. Dit meldt de Amerikaanse instantie op zijn website.

Met de diefstal, die een periode van januari 2011 tot maart 2014 omvat, zou in totaal tussen de honderd en tweehonderd miljoen dollar aan informatie zijn buitgemaakt.

Het gaat om bedrijfsinformatie, financiële cijfers en code voor bepaalde software, zoals die van de toentertijd nog niet aangekondigde Xbox One en de games Call of Duty: Modern Warfare 3 en Gears of War 3. Ook zou er software zijn gestolen die wordt ingezet om militaire helikopterpiloten te trainen. 

De groep hackers, drie Amerikanen en één Canadees, wordt verschillende misdaden ten laste gelegd, zoals fraude, copyrightschending, identiteitsdiefstal en het stelen van bedrijfsgeheimen.

Twee van hen, David Pokora en Sanadodeh Nesheiwat, hebben al gedeeltelijk schuld bekend. In de aanklacht wordt tot slot nog een Australiër genoemd die ook betrokken zou zijn bij de diefstal. Hiermee wordt gerefereerd naar Dan Henry, beter bekend als SuperDaE, die begin vorig jaar een ontwikkelaarskit van de Xbox One probeerde te verkopen op eBay. Hij wordt echter al in Australië aangeklaagd.

Eerste deel Dreamfall Chapters vanaf 21 oktober verkrijgbaar

1 okt. 2014 09:05 / Gewijzigd 1 okt. 2014 09:05 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron:

De eerste episode van Dreamfall Chapters, 'Book One: Reborn', verschijnt op 21 oktober op Steam voor pc, Mac en Linux, zo blijkt uit de nieuwe developer diary van de game.

Dreamfall Chapters is gefinancierd via Kickstarter en het nieuwe deel in de Dreamfall-adventurereeks. Het zuo eerst om één game gaan, maar is inmiddels opgedeeld in verschillende afleveringen.

Tetris-film in de maak

1 okt. 2014 08:44 / Gewijzigd 1 okt. 2014 08:44 / Door: / 16 reacties / Bron: NUtech

Er wordt een film gemaakt gebaseerd op het populaire spel Tetris uit de jaren tachtig. Dat meldt Wall Street Journal.

Productiebedrijf Threshold Entertainment werkt samen met Tetris Company aan een speelfilm van het retro-computerspel. Het is een zogenoemde live-actionfilm, wat betekent dat er ook gebruikgemaakt zal worden van menselijke acteurs.

Hoewel er nog geen regisseur of cast is, is er wel al een verhaal bedacht. "Het wordt een grootste, epische sci-fi-film", aldus Threshold-ceo Larry Kasanoff. Hij houdt vol dat het geen film wordt over een paar "geometrische vormen".

"Merken zijn de nieuwe sterren van Hollywood", aldus Kasanoff. Als de Tetris-film inderdaad een succes wordt, hoopt hij het merk verder te exploiteren. "Wat je zult zien in Tetris is een heel klein topje van een ijsberg met galactische betekenis."

Mortal Kombat

Kasanoff bracht eerder al de Mortal Kombat-games naar het witte doek. De eerste film, uit 1995, draaide een omzet van zo'n 70 miljoen dollar. De tweede Mortal Kombat-film (1997) was goed voor 35 miljoen dollar. Threshold Entertainment werkte de afgelopen jaren vooral mee aan grote animatieprojecten met Marvel, Lego en Star Wars.

Het originele Tetris werd in juni 1984 uitgebracht door Sovjet-spelontwerper Alexej Pajitnov. De game werd een groot succes en werd in 1989 meegeleverd met de originele Game Boy van Nintendo.

Door NUtech

Details over carrièremodus WWE 2K15 vrijgegeven

30 sep. 2014 16:42 / Gewijzigd 30 sep. 2014 16:55 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: 2K

2K Games heeft de carrièremodus van WWE 2K15 op de PlayStation 4 en Xbox One in detail beschreven.

In de carrièremodus beginnen spelers als groentje in de worstelwereld en moeten zich naar de top zien te werken. Onderweg maken ze zowel vrienden als vijanden onder bestaande worstelaars, wat invloed heeft op het verdere verloop van het spel. Ook kunnen spelers verscheidene vaardigheden, kledingstukken en managers vrijspelen.

Deze unieke carrièremodus komt alleen beschikbaar in de Xbox One- en PS4-versies van de game. Het is nog niet bekend wat er precies in de PS3- en Xbox 360-versies van de game zit. Twee weken terug stelde 2K de current gen-versies van WWE 2K15 uit naar 21 november. De PS3- en X360-versies verschijnen op 31 oktober. 2K zei toen "de meest authentieke en actievolle WWE-ervaring tot nu toe" te willen bieden.

Forza Horizon 2 krijgt Forza Hub-app

30 sep. 2014 16:22 / Gewijzigd 30 sep. 2014 16:22 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: Reddit

Tegelijk met de Amerikaanse release van Forza Horizon 2 brengt Microsoft vandaag de Forza Hub-app uit voor de Xbox One. De app werd opgemerkt door een Reddit-gebruiker.

De app stelt spelers in staat om hun voortgang in de Forza-games bij te houden, hun statistieken te bekijken en te vergelijken met die van vrienden. Ook verdienen spelers in-game credits en gratis auto's door de app te gebruiken.

Forza Horizon 2 kwam vandaag uit in Amerika, de Europese versie van de game komt 3 oktober uit. Mogelijk komt Microsoft in Europa dan ook met een Forza Hub-app.

Middle-Earth: Shadow of Mordor krijgt officiële launch-trailer

30 sep. 2014 15:47 / Gewijzigd 30 sep. 2014 15:54 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron:

Middle-Earth: Shadow of Mordor heeft een officiële launch-trailer gekregen. De game is sinds vandaag uit op pc. De current-gen versie volgt op 3 oktober en last-gen op 18 november.

Eerste gameplay van Amplitude verschenen

30 sep. 2014 15:05 / Gewijzigd 30 sep. 2014 15:05 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: YouTube

Amplitude, de nieuwe game van Rock Band-ontwikkelaar Harmonix, heeft zijn eerste gameplayvideo gekregen.

Het spel werd in mei dit jaar via Kickstarter gefinancierd. Aangezien Amplitude dezelfde titel heeft als een PlayStation 2-game van de hand van Harmonix, lijkt het om een spiritueel vervolg te gaan. Vijf jaar terug gaf Harmonix al aan een sequel van Amplitude te willen maken.

De gameplay van de nieuwe Amplitude is vergelijkbaar met die van het origineel. Spelers besturen een soort ruimteschip dat over verschillende banen vliegt en moeten met de juiste timing knoppen indrukken op het ritme van de muziek. De game komt in maart 2015 naar PlayStation 3 en PlayStation 4.