Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

'Dit jaar is niet allesbeslissend voor NBA Live-serie'

16 jun. 2014 09:58 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: GerarDOS / 1 reactie / Bron: Game Informer

Dit jaar is niet het sleuteljaar voor de NBA Live-serie, zo geeft executive producer Sean O'Brien aan in een interview met Game Informer. 

Dit jaar vormt naar verluidt het laatste jaar van een langlopende licentiedeal tussen Electronic Arts en de NBA. O'Brien geeft aan dat dit niet betekent dat NBA Live 15 allesbeslissend is voor de toekomst van de basketbalserie die de afgelopen jaren met matige iteraties pers en fans teleurstelde. "We zijn toegewijd aan de licentie. We zijn toegewijd aan de sport". 

De vorige NBA Live, NBA Live 14, werd met negatief ontvangen en werd door verschillende updates en patches na release verbeterd. Volgens Peter Moore, chief operating officer van EA, heeft dit ervoor gezorgd dat negatieve geluiden zijn verdwenen rondom dat deel. Ook Moore geeft aan dat EA het ontwikkelteam de tijd gunt om de serie tot wasdom te laten komen. 

NBA Live 15 verschijnt 9 oktober voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. 

Diablo 3 op PS4 loopt op 1080p, Xbox One-versie op 900p

16 jun. 2014 09:16 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: GerarDOS / 59 reacties / Bron: Joystiq

De PlayStation 4-versie van Diablo 3: Ultimate Evil Edition loopt op 1080p en de Xbox On-versie op 900p. Beide versies draaien op 60 frames per seconde, zo meldt senior producer Julia Humphreys tegenover Joystiq. 

Volgens Humphreys is bij de ontwikkeling de constante framerate boven de beeldresolutie gesteld. Eerder was al bekend dat de PlayStation 4-versie op 1080p zou draaien. Diablo 3: Ultimate Evil Edition verschijnt 19 augustus voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. 

Threes!-ontwikkelaar werkt aan tower defense-achtige game

16 jun. 2014 09:12 / Gewijzigd 16 jun. 2014 09:12 / Door: GerarDOS / 0 reacties / Bron: Polygon

Asher Vollmer, de ontwikkelaar van de hooggewaardeerde puzzelgame Threes!, komt met een nieuwe game genaamd Close Castles. Close Castles is een mix van tower defense en real-time strategie. 

Het spel bestaat eruit dat spelers in dezelfde omgeving kastelen, huizen, markten en torens kunnen bouwen. De verschillend gebouwen hebben elk hun eigen functie en doel is om de kastelen van de drie aanwezige tegenspelers neer te krijgen. Huizen geven spelers extra volgers, torens zijn ter verdediging en markten zorgen voor meer inkomsten. Door wegen te trekken kunnen vijandelijke gebouwen worden aangevallen. 

Momenteel is nog onduidelijk voor welk platform Close Castles wordt ontwikkeld. "Het leeft letterlijk op mijn laptop", aldus Vollmer. "Ik heb er ongeveer een week aan gespendeerd de afgelopen maanden. Ik probeer uit te vogelen wat ik ermee moet doen. Het is console-achtig, dus ik denk dat een console[release] mooi zou zijn."

Microsoft: 'E3 is een console-show'

14 jun. 2014 12:09 / Gewijzigd 14 jun. 2014 12:09 / Door: picauly88 / 14 reacties / Bron: Polygon

Volgens Microsoft's Phil Spencer is de E3 niet de juiste plaats om over games voor Windows te praten. Dat zegt hij tegenover Polygon.

"E3 is een retail-show, het is een console-show, dus het voelde niet als de juiste plaats om over Windows te praten, maar Windows en games op Windows zijn kritisch voor het succes van Microsoft."

Spencer legt uit: "In veel opzichten is gaming op Windows nooit gezonder geweest, zeker wanneer je ziet dat de grootste van de grootste franchises, League of Legends en World of Tanks, vrijwel alles wat we doen op de console nietszeggend maakt als het gaat om gebruikers en het verdienmodel."

Toch had het volgens Spencer geen zin om over Windows te beginnen. "Voor ons is de E3 een console-show en een Xbox-show, en voor ons bij Microsoft is Xbox ons gaming-merk, en dat is hetgene dat een arena als deze kan vullen, miljoenen mensen naar ons kan laten kijken op tv."

Zynga-baas verdient meer dan 57 miljoen dollar dit jaar

14 jun. 2014 11:45 / Gewijzigd 14 jun. 2014 11:45 / Door: picauly88 / 17 reacties / Bron: CNBC

Zynga-baas Don Mattrick verdient dit jaar meer dan 57 miljoen dollar als ceo van Zynga. Dat meldt Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Mattrick staat met 57,814,391 dollar tweede op de lijst met best betaalde ceo's in de Amerikaanse Bay Area. Slechts Oracle-baas Larry Ellison verdient meer.

De hoge beloning is opvallend gezien de aandelen van Zynga over het laatste half jaar met 21 procent zijn gedaald. Mattrick gaf eerder al aan dat het veel concurrentie ondervindt van Supercell, bekend van onder andere Clash of Clans en Boom Beach. "Stel je voor dat we op een schoolplein zijn, ons brooddoosje onbeheerd achterlieten, en iemand daar nu van zit te eten. Op het moment pakken we ons brooddoosje weer terug."

Mattrick heeft inmiddels al vrijwel het hele managementteam ingeruild voor nieuwe mensen en was ook betrokken bij het overnemen van ontwikkelaar NaturalMotion. Zynga zet zijn kaarten nu in op een mobiele versie van Farmville 2.

Dice overweegt Early Access-model voor toekomstige Battlefield-games

14 jun. 2014 11:03 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: picauly88 / 15 reacties / Bron: Game Informer

Dice gaat in de toekomst wellicht met een Early Access-model werken bij de Battlefield-games. Dat zegt  Karl Magnus Troedsson, algemeen manager van de studio.

"We hebben niets om aan te kondigen, maar we hebben veel discussies wanneer het aankomt op [early access]. Dat komt niet voort uit een zakelijk perspectief, maar uit het perspectief of het ons kan helpen met het stabiel lanceren van een game," zegt Troedsson tegenover Game Informer. Volgens de algemeen manager hebben ze nog niet gesproken over een mogelijke prijs of de invloed van spelers. 

"We zouden het onze spelers vragen op een gecontroleerde manier. We zouden waarschijnlijk niet de poorten voor alles en iedereen openen, maar voor geografische gebieden of spelers die de vorige game hebben aangeschaft. Dus ja, het is iets dat we overwegen, maar niet vanuit een zakelijk perspectief, maar vanuit eentje die draait om het creëren van kwalitatieve producten."

Activision noemt Destiny op pc 'logisch'

14 jun. 2014 10:44 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: picauly88 / 14 reacties / Bron: Polygon

Activision-ceo Eric Hirshberg noemt de mogelijkheid voor een pc-versie van Destiny op pc "logisch", maar kan tegenover Polygon nog niets officieel aankondigingen. 

"Het is iets waar we over praten en iets waar we zeer nauwgezet naar kijken, en natuurlijk is het zeer logisch gezien het genre en het type game dat het is." Aldus Hirshberg tegenover Polygon. Op het moment is Destiny alleen aangekondigd voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 en PlayStation 3.

En hoewel de Activision-baas een pc-versie logisch noemt kan hij nog niets officieel bevestigen. "Geen aankondigingen, maar het is een zwaar discussiepunt. Ontwikkelen op pc is een 'ander dier' dan het ontwikkelen voor consoles en we willen zeker weten dat we de juiste voet voor de andere zetten en alles goed krijgen, en dat betekent de grootst mogelijke kwaliteit."

Stephen Fry keert terug als voice-over in LittleBigPlanet 3

14 jun. 2014 10:27 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: picauly88 / 5 reacties / Bron: Gamespot

Britse komediant Stephen Fry keert terug als voice-actor in LittleBigPlanet 3, dit bevestigt Sony tegenover Gamespot.

"Stel je een LittleBigPlanet voor zonder Stephen Fry." Aldus PlayStation-mensen Pete Smith and Tom O'Connor op de E3-beursvloer. Het duo bevestigt dat Stephen Fry opnieuw stemmenwerk zal verzorgen in LittleBigPlanet 3.

Fry deed eerder al stemmenwerk in de eerste twee LittleBigPlanet-games. Na het nieuws dat Media Molecule, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de spelserie, geen nieuwe delen meer zou maken was het niet duidelijk of Fry ook aan LittleBigPlanet 3 zou werken. 

De game wordt ontwikkeld door Sony XDev Europe en Sumo Digital. Het spel bevat naast Sackboy vier nieuwe personages.

Fez-ontwikkelaar is terug in de game-industrie

13 jun. 2014 14:42 / Gewijzigd 13 jun. 2014 18:55 / Door: Swieb / 22 reacties / Bron: Polytron

Phil Fish, de maker van de veelgeprezen platformer Fez, is teruggekeerd naar de game-industrie om te helpen met games uitbrengen. Dit laat Fish weten op de website van de studio Polytron Corporation.

Volgens Fish is Polytron de afgelopen twee jaar vooral bezig geweest met het afronden van Fez en het overzetten naar meerdere platformen. Nu is hij, zo zegt hij zelf, toe aan een nieuw hoofdstuk, dat hij Polytron Partners noemt. "We hebben Fez alleen maar kunnen maken dankzij de hulp en ondersteuning van een hoop toffe mensen. Het is tijd om wat terug te doen, snap je?", legt de indie-ontwikkelaar uit.

Polytron wil voortaan ondersteuning bieden bij het marketen en uitbrengen van de games van andere ontwikkelaars. "Eén woord dat we heel erg proberen te vermijden is 'uitgeven'. Want wat betekent dat woord nu nog in 2014? Zelfs het hardop uitspreken voelt verkeerd: 'We zijn uitgever! Moet je ons zien! Uitgeven!". De eerste game die Polytron op de markt wil brengen is de game Panoramical, van Fernando Ramallo en David Kanaga.

In 2013 maakt Fish op Twitter bekend de game-industrie te verlaten, vanwege de negatieve reacties die hij online ontving. Met zijn vertrek verklaarde hij bovendien dat hij stopte met de ontwikkeling van Fez 2. Over een eventuele voortzetting van een vervolg op de platformer wordt niet gesproken.

Nordic Games koopt handelsmerk THQ

13 jun. 2014 13:45 / Gewijzigd 13 jun. 2014 13:45 / Door: Tom van S. / 10 reacties / Bron: Polygon

Nordic Games heeft het handelsmerk THQ gekocht. Dat blijkt uit een interview van Polygon met de algemeen manager van het bedrijf.

Dat betekent dat Nordic Games vanaf heden gebruik mag maken van de naam THQ. De eerstvolgende game van Nordic Games is MX vs ATV. Of deze game ook wordt uitgebracht onder de naam THQ, is nog niet bekend. De deal om het handelsmerk over te nemen werd afgelopen week beklonken door algemeen manager Klemens Kreuzer

Nordic Games heeft eerder onder andere het Red Faction- en Darksiders-merk van THQ overgenomen. Kreuzer zegt dat de fans nog geduld moeten hebben voor een sequel. In augustus worden tijdens Gamescom aankondigingen gedaan door de uitgever over zijn toekomstige line-up. Of daar ook iets over de Darksiders-serie bekendgemaakt wordt, is niet bekend. 

Xbox One-reclame zet per ongeluk console aan

13 jun. 2014 13:07 / Gewijzigd 13 jun. 2014 13:07 / Door: Swieb / 42 reacties / Bron: BBC

Een nieuwe televisiereclame waarin acteur Aaron Paul "Xbox on" zegt, activeert daarmee onbedoeld de spelcomputer die in de kamer staat. Op Twitter doen meerdere Xbox One-bezitters hun beklag over het probleem.

De Kinect-sensor van de Xbox One is ontworpen om te reageren op stemcommando's, maar kan hierbij niet het onderscheid maken of de spreker aanwezig is in de ruimte of dat het geluid uit een luidspreker komt. Xbox-gebruikers klagen over het feit dat de Xbox One direct het beeld overschakelt van de televisie naar de spelcomputer.

Om het probleem te voorkomen is het mogelijk om de Kinect-sensor uit te schakelen. Op de website van Microsoft is te lezen hoe dit gedaan moet worden.

Game director FF14 onderhandelt over Xbox One-versie

13 jun. 2014 12:07 / Gewijzigd 13 jun. 2014 12:07 / Door: Swieb / 8 reacties / Bron: Pocket-Lint

Game director en producer Naoki Yoshida bespreekt met Microsoft de mogelijkheid om Final Fantasy 14 naar de Xbox One en eventueel Xbox 360 te brengen. Dit heeft de ontwikkelaar laten weten tijdens aan Pocket-Lint.

De gesprekken draaien om de mogelijkheid om Xbox-spelers samen te laten spelen met andere platformen. Het beleid van Xbox Live staat dat in de regel niet toe, maar in het verleden zijn er uitzonderingen gemaakt. Onder deze uitzonderingen bevindt zich Final Fantasy 11, dat gezamelijk door pc- en Xbox 360-gamers gespeeld kon worden. Als de onderhandelingen slagen, zal de mmo in ieder geval op Microsofts nieuwste console uitgebracht worden.

"We willen heel graag een Xbox One-versie doen", aldus Yoshida. "Het punt is dat A Realm Reborn helemaal draait om cross-platform-ondersteuning. Iedereen op elk platform kan met elkaar spelen. We willen onze community niet opsplitsen in verschillende platformen." Final Fantasy 14: A Realm Reborn is vooralsnog uitgebracht voor de pc, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Bezoekersaantal E3 licht gestegen

13 jun. 2014 10:55 / Gewijzigd 13 jun. 2014 10:55 / Door: Swieb / 13 reacties / Bron: Polygon

Het aantal bezoekers van de E3 is dit jaar met 1,5 procent gestegen. Dit heeft de Entertainment Software Association bekendgemaakt middels een persbericht.

Dit jaar is de Electronic Entertainment Expo door 48.900 mensen bezocht. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 48.200 bezoekers het evenement aandeden. Het aantal bedrijven dat deelnam aan de E3 is echter gedaald van 230 naar 200, een daling van meer dan tien procent.

"De explosieve groei en technologische innovatie van de game-industrie speelden de hoofdrol tijdens de E3 2014", aldus ESA-president Michael Gallagher. "Games zijn de meest innovatieve en aandacht opeisende kracht binnen onze cultuur en vermaak van de hele wereld. Onze felicitaties gaan uit naar de ongelofelijk creatieve leden, partners, standhouders en de honderden miljoenen gamers die enthousiast de show online en via social media volgden."

De volgende E3 vindt volgend jaar plaats van 16 tot 18 juni.

Oude trailer Bloodborne gelekt

13 jun. 2014 10:42 / Gewijzigd 13 jun. 2014 10:42 / Door: Tom van S. / 0 reacties / Bron: Reddit

Er is een trailer gelekt van Bloodborne, hoewel het spel bij het maken van de trailer nog Project Beast heette. De beelden lekten uit via Reddit.

Eerder werd al op NeoGAF gehint naar het bestaan van deze trailer. Volgens gebruiker Demonite zou deze aanvankelijk getoond gaan worden op de Tokio Game Show van 2013. Dit gebeurde echter niet.

De game werd pas echt onthuld op de afgelopen E3, maar dan onder de nieuwe naam, Bloodborne. Deze trailer is daarom naar alle waarschijnlijkheid achterhaald. Bloodborn verschijnt in 2015 exclusief voor de PlayStation 4. 

Broken Age nu beschikbaar in App Store

13 jun. 2014 09:26 / Gewijzigd 13 jun. 2014 09:26 / Door: Tom van S. / 1 reactie / Bron: App Store

Deel één van Broken Age, de nieuwe adventuregame van Tim Schäfer, is vanaf nu beschikbaar voor iPad.

De eerste act van de game kwam eerder ook al uit voor de pc, mac en Linux. Voor 8,99 euro is het spel te downloaden uit de App Store. Deel twee van de game wordt later uitgebracht en is vervolgens aan te schaffen als in-app aankoop. Wanneer is nog niet bekend.

De point-and-click adventure Broken Age draait om het wel en wee van twee verschillende personages. Een jongen woont alleen in een ruimteschip en een meisje moet worden geofferd aan een monster om haar dorp te redden.