Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Open bèta Evolve gaat 15 januari van start

18 dec. 2014 15:29 / Gewijzigd 18 dec. 2014 16:12 / Door: Kers / 2 reacties / Bron: 2K

 De open bèta van Evolve vindt op de Xbox One van 15 tot 19 januari plaats.

Xbox One-bezitters krijgen op 17 januari ook exclusief toegang tot de Evacuation-modus die dient als de campaign van Evolve. Vrijgespeelde content in de XOne-bèta wordt ook meegenomen in de volledige game.

De bèta gaat op de pc 16 januari en op de PlayStation 4 17 januari van start. Om hieraan mee te doen moet je al in de alpha hebben gezeten of op de pc beschikken over Bioshock Infinite of Left 4 Dead in je Steam-bibliotheek. Hoogstwaarschijnlijk zijn op drie de platformen alle 12 de maps, de 8 personages en 2 monsters beschikbaar.

Gratis game AC: Unity Season Pass-houders beschikbaar

18 dec. 2014 15:05 / Gewijzigd 18 dec. 2014 15:41 / Door: Kers / 25 reacties / Bron: Ubisoft

De Franse uitgever Ubisoft heeft de gratis game voor bezitters van de Assassin’s Creed: Unity seizoenspas beschikbaar gesteld.

Via de website van de uitgever is voor bezitters van de Season Pass of de speciale editie van Assassin’s Creed: Unity een gratis Ubisoft-titel aan te vragen. Door de technische problemen tijdens de lancering van Unity heeft de uitgever gekozen voor deze compensatie.

Er kan op de website gekozen worden uit zes verschillende Ubisoft-titels: Assassin's Creed IV Black Flag, Far Cry 4, The Crew, Just Dance 2015, Rayman Legends en Watch Dogs. Door de bezoekersdrukte kan het misschien even duren voordat de website laadt.

EA Sports UFC speelbaar via EA Access

18 dec. 2014 14:48 / Gewijzigd 18 dec. 2014 15:14 / Door: Kers / 9 reacties / Bron: EA

EA Sports UFC kan vanaf vandaag gespeeld worden via de exclusieve Xbox One-service EA Access. Dat meldt Electronic Arts op zijn officiële website.

Spelers kunnen ongelimiteerd aan de slag met het mixed martial arts-spel. Inclusief de carrière-modus en online kampioenschappen.

Hierbij voegt de titel zich bij eerdere beschikbare EA-spellen, zoals Battlefield 4, Plants vs. Zombies: Garden Warfare en Need for Speed Rivals.

Divinity: Original Sin-ontwikkelaar werkt aan twee nieuwe rpg’s

18 dec. 2014 14:35 / Gewijzigd 18 dec. 2014 14:37 / Door: Kers / 3 reacties / Bron: Larian Studios

Ontwikkelaar Larian Studios is bezig met twee nieuwe role-playing games. Zo meldt Swen Vincke, oprichter van de studio, in een vooruitblik op volgend jaar.

In zijn blog schrijft Vincke dat men bezig is met het aannemen van nieuwe mensen die onder andere aan de nieuwe rpg’s werken. Op het moment is het volgens hem nog te vroeg om meer details uit de doeken te doen, maar wel weet hij te vertellen dat beide rpg’s gebruik gaan maken van de Divinity: Original Sin-engine.

Het aannemen van nieuwe medewerkers heeft ook als doel om Divinity: Original Sin te verbeteren. Zo wordt er gewerkt aan enkele aanpassingen voor de verhaalvertelling, een betere balans voor de loot, herschreven dialogen en nog veel meer.

Divinity: Original Sin is verkrijgbaar voor pc.

Update: GTA Online-spelers krijgen een 'kerstcadeau' van Rockstar

18 dec. 2014 14:17 / Gewijzigd 18 dec. 2014 14:41 / Door: Michel Musters / 20 reacties / Bron: Rockstar Games

Rockstar is van plan om GTA Online-spelers "een klein kerstcadeau" te geven om het wachten op de online Heists goed te maken. Dat meldt de ontwikkelaar in een Q&A op zijn website.

Het is nog niet bekend wat het cadeau precies inhoudt. "(Online) Heists zijn een veel grotere uitdaging dan we eerst dachten. Vroege versies werkten niet goed genoeg en we hebben ze meer dan eens geschrapt om er achter te komen hoe ze precies moeten werken."

De singleplayermodus van Grand Theft Auto 5 bevat wel Heists, waarin spelers moeten schakelen tussen de drie hoofdpersonages om grote overvallen voor te bereiden en uit te voeren. Rockstar beloofde deze Heists ook voor GTA Online, maar eerder deze week werd pas bekendgemaakt dat ze begin volgend jaar verschijnen. Wanneer precies is nog niet bekend.

Begin volgend jaar verschijnt ook de pc-versie van Grand Theft Auto 5. Deze versie krijgt ook de online Heists. Rockstar maakt in de Q&A bekend dat mensen hun personages uit GTA Online naar de pc-versie kunnen overzetten.

Update: Rockstar heeft de update uitgebracht. De nieuwe content bestaat uit de optie tot een derde appartement; een kerstboom voor in je woning; nieuwe kerstkleding; twee nieuwe auto’s ‘de Bravado Rat-Truck’ en de VapidSlamVan; twee nieuwe wapens in de vorm van een intelligente mijnen en een doelzoekende raketwerper. De update verhelpt bovendien de problemen met niet bewegende bomen in de PS4 en Xbox One-versie en voegt extra mogelijkheden toe voor de besturing.

‘Zelda Wii U wereld veel groter dan in vorige spellen’

18 dec. 2014 14:01 / Gewijzigd 18 dec. 2014 15:33 / Door: Kers / 41 reacties / Bron: Youtube

De wereld in The Legend of Zelda voor de Wii U wordt vele malen groter dan in de vorige Zelda-titels.

In een interview op Youtube meldt Miyamoto dat één gebied in het nieuwe spel net zo groot is als de hele wereld in een van de voorgaande spellen: The Legend of Zelda: Twilight Princess.

“Door de beperkingen van de hardware van de Wii we elk gebied moesten afbakenen en deze gebieden aan elkaar koppelen om het als een grote wereld te laten voelen. Met de hardware mogelijkheden van de Wii U hebben we vanaf het begin geprobeerd om een wereld te maken ter grote van die uit Twilight Princess en dat al een gebied in de game te maken.”

In hetzelfde interview laat Miyamoto ook weten dat het spel in meerdere kleine stukken is opgedeeld om korte speelsessies te bevorderen. “We hebben geprobeerd het zo te ontwerpen dat je niet perse heel lang achter elkaar hoeft te spelen.”

The Legend of Zelda verschijnt in 2015 voor de Wii U.

Hernieuwde versie Outcast verschijnt vandaag op Steam

18 dec. 2014 13:08 / Gewijzigd 18 dec. 2014 21:27 / Door: Kers / 9 reacties / Bron: Steam

Een hernieuwde versie van Outcast verschijnt vandaag op Steam. Het spel is onverwachts in de Steam-winkel opgedoken.

Outcast 1.1 is gemaakt van de oorspronkelijke broncode die het origineel uit 1999 ook gebruikte. De grootste aanpassingen in de actie-adventure rpg bestaan uit de optimalisatie van hogere resoluties, vernieuwde luchtaanzichten en ondersteuning voor de Xbox-controller.

Eerder lukte de ontwikkelaar het niet om haar Kickstarter-doel te behalen voor een algehele nieuwe versie van het spel.

Interactieve trailer van Dying Light toont verschillende keuzes

18 dec. 2014 12:35 / Gewijzigd 18 dec. 2014 17:34 / Door: Kers / 0 reacties / Bron:

 Techland heeft een interactieve trailer van Dying Light uitgebracht.

De video laat verschillende keuzes zien die je in het zombiespel kunt maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het gevecht met vijanden aan te gaan, deze geheel te ontwijken of stiekem van achteren aan te vallen.

Dying Light verschijnt op 27 januari 2015 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 

Nieuwe Bloodborne-screenshots tonen de Chalice Dungeons vol monsters

18 dec. 2014 11:08 / Gewijzigd 22 dec. 2014 10:08 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: Sony

Ontwikkelaar From Software toont nieuwe screenshots van de Chalice Dungeons in de PlayStation 4-exclusieve game Bloodborne. Deze zijn te zien op de officiële PlayStation-blog.

Eerder maakte de ontwikkelaar al bekend dat de kerkers willekeurig gegenereerd zijn, niet alleen in lay-out maar ook in de plaatsing van monsters. Dit staat vermeld in de hands-on. Capcom maakt nu bekend dat er diverse traps in de dungeons verspreid liggen, die ontworpen zijn om buitenstaanders buiten de deur te houden. Binnen de kerkers krijgt de speler te maken met de zogeheten ritual masters. Zij zijn zeer alert en voeren duistere rituelen uit. De bovenste van onderstaande screenshots toont zo'n ritual master.

Japanse openingsvideo van Resident Evil: Revelations 2 getoond

18 dec. 2014 11:07 / Gewijzigd 18 dec. 2014 11:07 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron:

Capcom geeft de Japanse openingsvideo vrij van Resident Evil: Revelations 2.

Resident Evil: Revelations 2 draait om Claire Redfield. De dochter van Barry Burton, genaamd Moira, speelt een ondersteunende rol.

De game komt in episodes uit, waarvan de eerste 18 februari 2015 verschijnt voor Windows pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Sony ontwikkelt daarnaast een PlayStation Vita-versie. Wanneer alle episoden uit zijn stelt Capcom een complete versie beschikbaar.

'Verhalende dlc voor Grand Theft Auto 5 in de maak'

18 dec. 2014 10:41 / Gewijzigd 18 dec. 2014 11:04 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: VG24/7

Verhalende downloadbare content voor Grand Theft Auto 5 is nog altijd in de maak. Dat meldt acteur en rapper Shawn Fonteno, die de stem van hoofdpersonage Franklin inspreekt. 

In een interview met Jack Thriller meldt Fonteno dat één van zijn lopende projecten de dlc voor Grand Theft Auto 5 is. "Dat staat bovenaan mijn lijst om af te maken." Het is niet bekend waar de dlc precies over gaat, maar aangezien Franklin een belangrijk personage is in het verhaal van GTA 5, kan er vanuit worden gegaan dat het om verhalende dlc gaat.

Ontwikkelkaar Rockstar heeft eerder al gemeld dat er verhalende dlc in de maak is. Er is echter al een tijd niets vernomen van deze dlc. Wel liet de studio deze week weten dat begin 2015 dlc voor GTA Online, de online modus van Grand Theft Auto 5, verschijnt. In deze dlc zitten Heists, zodat spelers in de online modus samen missies kunnen klaren.

Grand Theft Auto 5 is beschikbaar voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Begin volgend jaar komt de game ook naar pc.

Eerste episode Life Is Strange komt op 30 januari uit

18 dec. 2014 10:06 / Gewijzigd 18 dec. 2014 10:06 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Square Enix

Het eerste deel van de episodische game Life Is Strange komt op 30 januari uit op pc, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One en PlayStation 4. Dit meldt uitgever Square Enix in zijn online winkel.

De game bestaat uit vijf episodes waarin de speler in de schoenen van Max Caulfield stapt. Na een tijd weg te zijn geweest keert ze terug naar haar huis in Oregon, waar een van haar klasgenoten vermist blijkt te zijn. Ze komt erachter dat ze de kracht heeft om terug te gaan in de tijd en verandert zo het heden en de toekomst.

De game kost 19,99 euro, inclusief de seizoenspas waarmee de speler korting ontvangt. Momenteel geldt een tijdelijke korting van tien procent en geïnteresseerden kunnen de game alvast pre-orderen op Steam.

Life Is Strange wordt gemaakt door Dontnod, dezelfde studio die Remember Me heeft gemaakt.

Wraith getoond in nieuwe Evolve-beelden

18 dec. 2014 09:47 / Gewijzigd 18 dec. 2014 15:45 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

In nieuwe beelden van Evolve wordt het monster Wraith getoond.

Dit monster was eerder al te zien in de Evacuation-trailer, van 1:53 tot 1:54. Het monster kan korte afstanden teleporteren, wat anders is dan de Leap-skill van Goliath of de Air Dash van Kraken. Zijn skills zijn zichtbaar in onderstaande screenshot.

Lords of the Fallen komt in 2015 naar iOS en Android

18 dec. 2014 09:28 / Gewijzigd 18 dec. 2014 09:28 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Twitter

Lords of the Fallen komt in 2015 uit op iOS- en Android-toestellen. Dit meldt de officiële Twitter van de game.

Het is niet bekend of het om smartphones of tablets gaat (of beiden). Momenteel is de game beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Oorspronkelijk was de game bedoeld voor de vorige generatie consoles, maar deze versies werden geschrapt. De Xbox 360 en PlayStation 3 zouden de game niet aankunnen. Lees meer over de game in de review.

Lords of the Fallen komt in 2015 naar iOS en Android

18 dec. 2014 09:28 / Gewijzigd 18 dec. 2014 09:28 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Twitter

Lords of the Fallen komt in 2015 uit op iOS- en Android-toestellen. Dit meldt de officiële Twitter van de game.

Het is niet bekend of het om smartphones of tablets gaat (of beiden). Momenteel is de game beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Oorspronkelijk was de game bedoeld voor de vorige generatie consoles, maar deze versies werden geschrapt. De Xbox 360 en PlayStation 3 zouden de game niet aankunnen. Lees meer over de game in de review.