Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Nieuwe gameplaybeelden Sonic Boom voor 3DS razen voorbij

2 sep. 2014 08:14 / Gewijzigd 2 sep. 2014 08:14 / Door: Mcvroegrijk / 0 reacties / Bron:

Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Sonic Boom: Shattered Crystal, de Nintendo 3DS-versie van het spel die dit najaar verschijnt.

'GTA 5 halverwege november naar Xbox One, PS4 en pc'

2 sep. 2014 07:11 / Gewijzigd 2 sep. 2014 07:13 / Door: / 15 reacties / Bron: NUtech

Grand Theft Auto 5 verschijnt mogelijk op 14 november voor de Playstation 4, Xbox One en pc. Dit blijkt uit een vermelding van die releasedatum op de website van Exertis Gem, de exclusieve distributeur van Take-Two-games in het Verenigd Koninkrijk.

Een gebruiker van het NeoGAF-forum ontdekte de specifieke datum. De vermelding is inmiddels weer verwijderd en vervangen door "wordt nog bekendgemaakt".

Website VG247 zegt echter ook november gehoord te hebben van meerdere anonieme bronnen. Ontwikkelaar Rockstar bevestigde onlangs nog dat de pc- en next-gen versie nog steeds gepland staan voor dit najaar.

Het bedrijf geeft voor de nieuwe versie de radiostations in het spel een update. Verder ondersteunt het spel op de Xbox One, PS4 en pc een hogere resolutie en textures van betere kwaliteit.

Door NUtech

Flockers komt deze maand naar PlayStation 4 en Xbox One

1 sep. 2014 16:28 / Gewijzigd 1 sep. 2014 16:28 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Eurogamer

Team 17, bekend van de Worms-spellen, heeft aangekondigd dat hun nieuwe game Flockers ook naar de PlayStation 4 en Xbox One komt.

Flockers is al te spelen via Steam Early Access, maar komt op 19 september ook naar Sony's en Microsofts nieuwe consoles.

Het spel lijkt op het klassieke spel Lemmings, maar dit keer spelen de schapen uit de Worms-serie de hoofdrol. De speler moet de schapen heelhuids langs puzzels en obstakels zien te loodsen.

Beyond: Two Souls krijgt mogelijk PlayStation 4-versie

1 sep. 2014 16:02 / Gewijzigd 1 sep. 2014 16:06 / Door: eduardkhil / 17 reacties / Bron: Exophase

Het spel Beyond: Two Souls, dat eerder op de PlayStation 3 verscheen, krijgt mogelijk een heruitgave voor de PlayStation 4.

De website Exophase publiceerde vandaag een lijst van PS4-trophies voor het spel. Dat zou erop wijzen dat Beyond: Two Souls een rerelease krijgt voor Sony's nieuwe console.

Eerder vond een NeoGAF-gebruiker de portfolio van een ontwikkelaar van het spel, waaruit bleek dat die bezig was met PlayStation 4-controls. Ook wees de portfolio erop dat er bepaalde delen uit de originele Beyond: Two Souls geschrapt waren. Later zetten twee Duitse retailsites een Director's Cut op hun sites. Zowel de portfolio als de Director's Cut op de Duitse sites zijn verwijderd.

Dragon Quest Heroes aangekondigd voor PS4 en PS3

1 sep. 2014 15:36 / Gewijzigd 1 sep. 2014 15:36 / Door: eduardkhil / 11 reacties / Bron: Eurogamer

De PlayStation 4 en PlayStation 3 krijgen een nieuwe Dragon Quest-game in de vorm van Dragon Quest Heroes. Dat kondigde uitgever Square Enix vandaag aan tijdens een persconferentie van Sony.

Dragon Quest Heroes wordt ontwikkeld door Omega Force, dat eerder Dynasty Warriors maakte. De nieuwe Dragon Quest-game wordt net als Dynasty Warriors een hack'n'slash-game. Er is nog geen datum genoemd voor de release van Dragon Quest Heroes. Al wel bekend is dat Sony tegelijkertijd een speciale zilveren PlayStation 4 met een afbeelding van Dragon Quest uitbrengt.

Het is voor het eerst sinds tien jaar dat er een Dragon Quest-game op een console van Sony verschijnt: in 2004 kwam Dragon Quest 8 uit voor de PlayStation 2. Sindsdien is de serie verhuisd naar Nintendo-hardware, maar keert nu dus terug naar de PlayStation.

Radiozenders in GTA 5 krijgen update voor PS4, Xbox One en pc

1 sep. 2014 15:27 / Gewijzigd 1 sep. 2014 15:27 / Door: esmeeotter / 36 reacties / Bron: Euro Gamer

De radiozenders van Grand Theft Auto 5 krijgen een update voor de nieuwe PlayStation 4-, Xbox One- en pc-versies. Dit maakte model en actrice Cara Delevigne bekend, die dj is op het Non Stop Pop FM-station in de game.

Delevigne postte een foto op Instagram met daaronder de tekst: "Terug bij Rockstar Games om mijn GTA 5-radiozender Non Stop Pop FM te updaten voor de nieuwe versies deze herfst." De nieuwe versies duiden op de pc-, Xbox One- en PS4-overzettingen van de game.

Het is onbekend of de radiostations nieuwe nummers toegevoegd krijgen of dat bestaande nummers worden vervangen. Nieuwe dj-dialogen zijn gezien Delevigne's quote nagenoeg zeker.

Rockstar Games bevestigt daarnaast dat de geruchten dat de game wordt uitgesteld naar volgend jaar niet kloppen. De game moet nog altijd dit jaar verschijnen.

Klassieke rpg Icewind Dale krijgt Enhanced Edition

1 sep. 2014 14:41 / Gewijzigd 1 sep. 2014 14:41 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Pocket Gamer

De D&D-klassieke rpg Icewind Dale krijgt een re-release in de vorm van Icewind Dale: Enhanced Edition, maakte distributeur Wizard of the Coast gisteren op PAX bekend.

De 'enhanced edition' biedt een uitbreiding op de originele game die in 2000 uitkwam voor Windows pc. De re-release komt uit voor Mac, Windows pc, iPad en Android-telefoons en -tablets.

De game is op veel gebieden getweakt, maar bevat ook content die uit de originele game werd geschrapt. Deze editie brengt 60 nieuwe items, 122 spells, 31 class en kit combinaties en zes quests. De Heart of Winter en Trials of the Luremaster dlc behoren ook tot de uitgebreide versie. "De vernieuwde UI bevat zoom-functies, een 'quickloot' balk en meer. Tot zes spelers kunnen samen Icewind Dale spelen met de nieuwe cross-platform multiplayermodus", meldt Beamdog in een post op de Baldur's Gate fora.

De game kan op distributieplatform Beamdog gepre-orderd worden voor pc en Mac voor omgerekend ongeveer vijftien euro. Momenteel is de game nog in bèta en komt naar verwachting binnen een maand uit. De game-app komt later dit jaar uit in de App Store en Google Play Store.

Teaser trailers van Haunted House en Alone in the Dark

1 sep. 2014 14:32 / Gewijzigd 1 sep. 2014 14:32 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron:

De teaser trailers van Haunted House: Cryptic Graves en Alone in the Dark: Illumination zijn beschikbaar gesteld door Atari.

Eerder bleek dat Atari nieuwe versies van de klassiekers Alone in the Dark en Haunted House naar pc brengt. Ontwikkelaar pure ontwikkeld eerstgenoemde, Dreampainters laatstgenoemde. Nu zijn beide teaser trailers beschikbaar, zie onderstaande video's.

Geen Nederlandse spraakherkenning voor Xbox One Kinect bij lancering

1 sep. 2014 13:35 / Gewijzigd 1 sep. 2014 14:29 / Door: esmeeotter / 56 reacties / Bron:

De Nederlandse spraakherkenning voor de Xbox One Kinect is niet aanwezig bij de lancering van de console, bevestigt Microsoft tegenover Gamer.nl.

Eerder deden geruchten de rondte dat de Xbox One Kinect in zijn geheel geen ondersteuning zou bieden voor Nederlandse spraakherkenning. Het Nederlandse dashboard is er wel al, maar de spraakherkenning laat op zich wachten tot na de lancering van de console op 5 september.

Het is niet mogelijk om de menutaal van de Xbox One op het Nederlands te zetten, maar om tegelijkertijd Engelse of bijvoorbeeld Duitse stemcommando's te geven. Daarvoor moet de taal van de console helemaal worden overgezet. Wie dat doet, heeft echter geen toegang meer tot de Nederlandse Xbox One Store en zal een buitenlands adres moeten opgeven om toegang te krijgen tot een buitenlandse winkel.

Microsoft zegt te werken aan de Nederlandse spraakherkenning. Wanneer die beschikbaar komt is niet bekend.

Update: 374 PSP-games voor Vita zijn gratis te converteren

1 sep. 2014 13:23 / Gewijzigd 1 sep. 2014 15:31 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron: Siliconera

Update: Japanse PlayStation Plus-abonnees kunnen de rest van het jaar gratis 374 verschillende PSP-games converteren naar de Vita. Spelers moeten dus wel in het bezit zijn van de originele PSP-game. Het blijkt om een vertaalfout te gaan. Eerst werd gedacht dat het om 374 gratis PSP-games voor de Vita ging.

Oorspronkelijk bericht:

Japanse PlayStation Plus-abonnees krijgen vanaf 17 september tot het einde van het jaar toegang tot een collectie van 374 PSP-games. De games zijn gratis te spelen op de PlayStation Vita.

De spellen zijn onderdeel van Sony's Japanse dienst UMD Passport. Met deze service kunnen Japanse Vita-eigenaren goedkoop digitale versies van PSP-spellen krijgen. De verzameling bevat onder andere Gran Turismo en LocoRoco, maar ook spellen uit de Final Fantasy-, Monster Hunter-, en Metal Gear Solid-series.

UMD Passport is vooralsnog een Japanse dienst. Het is niet bekend of Europese Plus-abonnees een soortgelijke actie kunnen verwachten. In Japan zijn de games gratis speelbaar tot het einde van het jaar.

Nieuwe Everybody's Golf komt naar PlayStation 4

1 sep. 2014 11:59 / Gewijzigd 1 sep. 2014 11:59 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: Eurogamer

Er komt een nieuwe Everybody's Golf naar PlayStation 4. Dat heeft ontwikkelaar Sony Worldwide Studios bevestigd tijdens een persconferentie van Sony, in aanloop naar de Tokyo Game Show 2014 die van start gaat op 18 september.

Er zijn nog weinig details bekend over de nieuwe golfgame, behalve dat sociale elementen als delen en streamen een rol gaan spelen. Ook wordt er gesproken over "open wereld golfentertainment". De game moet in 2015 verschijnen, een precieze releasedatum is nog niet bekend> meer informatie over Everybody's Golf wordt volgend jaar bekendgemaakt.

Everybody's Golf is een golfreeks die sinds 1997 bestaat. De jongste telg in de serie is Everybody's Golf voor de PlayStation Vita uit 2012.

Tekken-ontwikkelaar werkt aan Morpheus-game voor PS4

1 sep. 2014 11:49 / Gewijzigd 1 sep. 2014 11:49 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: Siliconera

Katsuhiro Harada, ontwikkelaar van Tekken, werkt naast Pokkén Tournament ook aan een game voor Project Morpheus voor PlayStation 4.

De Morpheus-game heet Summer Lesson. Er zijn weinig details over bekend, behalve dat het een communicatiegame is.De focus van de game ligt op het scheppen van een zo realistisch mogelijke weergave van interactie. Summer Lesson, voor zover die ontwikkeld is, is speelbaar op de Tokyo Game Show 2014 op 18 september.

Resident Evil-remake is als vanouds in eerste trailer

1 sep. 2014 11:23 / Gewijzigd 1 sep. 2014 11:23 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron:

De eerste trailer van de Resident Evil-remake die in 2015 op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc verschijnt, is uitgebracht.

Persona 5 komt ook naar PlayStation 4

1 sep. 2014 11:10 / Gewijzigd 1 sep. 2014 11:12 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: VG24/7

De rpg Persona 5 komt naar PlayStation 4. De game was al aangekondigd voor de PS3. Dat blijkt uit een nieuwe trailer die ontwikkelaar Atlus vandaag uitgaf.

De nieuwe trailer werd getoond op een persconferentie van Sony, alvast voor de Tokyo Game Show 2014 die 18 september begint. De rpg komt in 2015 uit in Japan en Noord-Amerika, een Europese releasedatum is nog niet bevestigd.

Persona 5 is het vijfde deel uit de Shin Megami Tensei: Persona-serie. Er is nog niet veel bekend over de rpg, behalve dat het thema zelfbeheersing aan de orde komt, en dat het spel net als zijn voorgangers zich in een schoolsetting afspeelt. De nieuwe trailer die van de game is uitgegeven, is in het Japans.

Silent Hills-demo P.T. ruim een miljoen keer gedownload

1 sep. 2014 10:56 / Gewijzigd 1 sep. 2014 11:07 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: VG 24/7

De speelbare teaser van Silent Hills, uitgebracht onder de naam P.T. is inmiddels ruim een miljoen keer gedownload. Dit bevestigde bedenker Hideo Kojima tijdens Sony's persconferentie voorafgaand aan de Tokyo Game Show.

Kojima gaf tijdens Sony's livestream ook meer informatie over de gedachtengang achter P.T. Volgens hem zijn sommige puzzels zodanig ontworpen dat spelers aangemoedigd werden om de Share-functie van de PlayStation 4 te gebruiken.

Kojima had ingeschat dat de puzzels binnen een week na het live gaan van de teaser opgelost zouden worden. Een Britse Twitch-streamster genaamd SoapyWarpig wist de demo echter al binnen vier uur te voltooien. Zij ontdekte dat het spel een teaser was voor een nieuwe game in de Silent Hill-serie, Silent Hills.

Beelden van de demo zijn meer dan dertig miljoen keer bekeken. Onduidelijk is of dit ook de Twitch-streams en dergelijke omvat.