Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Identiteit personage op Halo 5-art onthuld

12 jun. 2014 11:27 / Gewijzigd 12 jun. 2014 11:27 / Door: Tom van S. / 10 reacties / Bron: Polygon

Het mysterieuze personage op de uitgegeven art van Halo 5: Guardians is Agent Locke. Dat meldt het hoofd van 343 Industries, Bonnie Ross, in een interview met Polygon. 

De soldaat met de blauw oplichtende helm op onderstaande afbeelding zal een belangrijke rol spelen in Halo 5: Guardians. Zijn persoonlijkheid wordt nog voor de release van Halo 5 verder uitgediept in de serie die gemaakt wordt door regisseur Ridley Scott. 

Via deze serie, Halo Nightfall, wordt het achtergrondverhaal en de oorsprong van Agent Locke verteld. De serie hoeft niet gekeken te worden om het verhaal van Halo 5: Guardians te begrijpen, zo zegt Ross. Wel stoomt het de speler klaar voor de uiteindelijke game. 

Halo Nightfall wordt gratis geleverd bij Halo: The Master Chief Collection. Deze komt 11 november uit, exclusief voor de Xbox One.  

Bloodborne krijgt geen 'easy mode'

12 jun. 2014 11:11 / Gewijzigd 12 jun. 2014 11:11 / Door: Tom van S. / 14 reacties / Bron: Patrick Klepek

Bloodborne, de spirituele opvolger van Demon's Souls, krijgt geen makkelijke moeilijkheidsgraad. Dat meldt Patrick Klepek van Giant Bomb via zijn Twitter.

Hij ving deze informatie op uit een interview dat een andere journalist had met ontwikkelaar Hidetaka Miyazaki. Het antwoord dat Miyazaki gaf op de vraag of de game een optie krijgt om alles gemakkelijk te maken voor nieuwkomers was kortweg nee. 

Volgens Miyazaki blijft ook het systeem met de stamina behouden uit de Souls-serie. De consequenties van het doodgaan zullen volgens hem hoogstwaarschijnlijk wel veranderen. Hier wordt namelijk nog over nagedacht door de makers. 

Bloodborne is de spirituele opvolger van Demon's Souls en zal exclusief uitkomen voor de PlayStation 4. Dat moet gebeuren in 2015. Een exacte datum is nog niet bekend. Naast de nieuwe informatie verscheen ook de eerste gameplay van Bloodborne.

Nieuwe Nintendo-IP Code Name: S.T.E.A.M aangekondigd

12 jun. 2014 09:16 / Gewijzigd 12 jun. 2014 09:16 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

Nintendo kondigde gisteren tijdens E3 een nieuwe IP aan voor de 3DS genaamd Code Name: S.T.E.A.M.

De game wordt ontwikkeld door Intelligent Systems onder leiding van Hitoshi Yamagami (van de Fire Emblem-serie). S.T.E.A.M is een turn-based strategiegame met third person shooter-elementen en speelt zich af in een steampunk-Londen setting.

S.T.E.A.M is een elite groep die aliens moet afweren. Deze groep is samengesteld door president Lincoln. De game wordt vanavond tijdens de Nintendo Treehouse-uitzending op Twitch en Youtube aan consumenten getoond. 

 

Evolve bevat drie monsters bij lancering; vierde als DLC

12 jun. 2014 01:46 / Gewijzigd 12 jun. 2014 01:46 / Door: Michel Musters / 21 reacties / Bron: NeoGAF

Evolve krijgt drie monsters bij lancering. Daarnaast komt een vierde monster direct beschikbaar als downloadbare content.

Er zijn vooralsnog twee monsters onthuld: Goliath en Kraken. Het vierde downloadbare monster is gratis voor mensen die de game reserveren.

In Evolve jagen vier spelers op een buitenaards monster. Dit monster wordt ook bestuurd door een speler. Het spel is vanaf 21 oktober beschikbaar voor Xbox One, PS4 en pc.

Warframe aangekondigd voor Xbox One

12 jun. 2014 01:09 / Gewijzigd 12 jun. 2014 01:09 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: IGN

De free-to-play shooter Warframe komt naar de Xbox One. Dat heeft ontwikkelaar Digital Extremes laten weten.

De third person shooter is al verkrijgbaar op pc en PlayStation 4, maar moet later dit jaar ook op Microsoft's console verschijnen. Volgens de ontwikkelaar is de overzetting mogelijk gemaakt door het ID@Xbox-programma van Microsoft.

Het is de bedoeling dat Warframe op de Xbox One gebruik gaat maken van de unieke features van de console, waaronder SmartGlass-ondersteuning. In Warframe kunnen vier spelers met elkaar samenwerken om willekeurig gegenereerde missies te spelen. 

Grand Theft Auto 5 krijgt exclusieve PS4-content

11 jun. 2014 22:52 / Gewijzigd 11 jun. 2014 22:52 / Door: Michel Musters / 44 reacties / Bron: Kotaku

De PlayStation 4-versie van Grand Theft Auto 5 krijgt exclusieve content. Wat voor content is nog niet bekend.

Sony Computer Entertainment America's vicepresident John Koller bevestigde dit nieuws aan Kotaku. "We hebben nog niets aangekondigd, maar er komt iets (exclusiefs)." Om wat voor content het precies gaat is nog niet bekend, maar volgens Koller wordt de game "heel speciaal op PlayStation".

Volgens Koller kopen de meeste gamers GTA 5 op PlayStation-platformen. "We verwachten dat dit hier ook gaat gebeuren. GTA is een PlayStation-franchise. Het begon bij ons. We vinden dat het een belangrijk onderdeel is van ons systeem aantrekkelijk maken."

De PS4-versie van Grand Theft Auto 5 werd op Sony's E3-persconferentie onthuld. Daarna bleek dat de game ook naar pc en Xbox One komt. De next-gen versie van GTA 5 verschijnt ergens in de herfst.

Titanfall bestverkochte Xbox One-game tot dusver

11 jun. 2014 19:53 / Gewijzigd 11 jun. 2014 19:56 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: Game Informer

Titanfall is de bestverkochte Xbox One-game tot nu toe. Dat laat Electronic Arts weten.

EA noemt geen concrete cijfers, maar in mei liet EA al weten dat er 925.000 exemplaren waren verkocht. Dat was echter zonder digitale distributie meegerekend. De verkoop voor de pc- en Xbox 360-versies werden niet genoemd. 

Eerder vandaag kondigde EA twee nieuwe gamemodi aan voor Titanfall.

Adventuregame The Assembly aangekondigd voor Project Morpheus

11 jun. 2014 19:05 / Gewijzigd 11 jun. 2014 19:28 / Door: Swieb / 2 reacties / Bron: PlayStation Blog

Ontwikkelaar nDreams werkt aan de adventuregame The Assembly, speciaal ontworpen voor de virtual reality-bril van Sony, Project Morpheus. Dit kondigt de ontwikkelaar aan op PlayStation Blog.

The Assembly draait om een ondergronds onderzoekslaboratorium waar wetenschappers tegen elke prijs op zoek zijn naar een theorie die alle natuurwetten beschrijft. Het verhaal is geschreven door Tom Jubert, die ook de verhalen van FTL, Penumbra en The Swapper heeft bedacht.

Volgens nDreams, dat eerder vooral PlayStation Home-producten heeft gemaakt, leent virtual reality zich goed voor de game. "Je kunt op verschillende momenten als twee verschillende personages spelen en je merkt echt details op als het verschil in lengte, de geluiden die ze maken en hun stemmen." De ontwikkelaar stelt dat het spelen als een personage met eigen stem erg goed werkt en een andere ervaring biedt dan de meeste vr-projecten.

Dagelijks live nieuwe Nintendo-gameplay op Treehouse

11 jun. 2014 18:11 / Gewijzigd 11 jun. 2014 18:22 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Update: Vanaf 18:15 uur lokale tijd gaat de Treehouse-stream weer van start.

Oorspronkelijk bericht: Nintendo zendt elke avond live vanuit E3 gameplay van de nieuwste Wii U- en 3DS-games uit op zijn Treehouse Youtube-kanaal.

Elke avond tot diep in de nacht worden de nieuwste games getoond, waaronder Captain Toad, Xenoblade Chronicles X en Mario Maker. Ook worden sommige games voorzien van uitleg van de makers. Zo kwam Shigeru Miyamoto eerder vanavond uitleg geven over twee demo's.

Je kunt de livestream elke avond hieronder bekijken.

Titanfall krijgt binnenkort twee nieuwe gamemodi

11 jun. 2014 18:02 / Gewijzigd 11 jun. 2014 18:02 / Door: Swieb / 2 reacties / Bron: Respawn Entertainment

Titanfall krijgt in een aankomende update twee nieuwe speltypen. Dit heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment bekendgemaakt met een blogpost.

De eerste nieuwe modus is Marked for Death, waarin twee teams van 6 spelers één specifieke speler op hun team moeten beschermen, terwijl ze jagen op hun doelwit in het andere team. Zodra een gemerkte speler is gedood, wordt een ander teamlid het volgende doelwit. De tweede spelmodus is Wingman LTS, een afgeslankte versie van Last Titan Standing met twee spelers op elk team.

Naast de twee nieuwe speltypen zijn er apart Burn Cards voor Titans te verdienen en wordt het mogelijk het uiterlijk van de gevechtsmachines naar eigen voorkeur aan te passen. Tot slot kunnen automatisch werkende Titans gebruik maken van elektrische rookbommen en het energieschild.

De update verschijnt later deze maand voor de Xbox One en pc. De Xbox 360-versie volgt op een later moment.

Eerste gameplaybeelden van Homefront: The Revolution

11 jun. 2014 17:57 / Gewijzigd 16 jun. 2014 10:58 / Door: Swieb / 8 reacties / Bron: Twitch

Crytek heeft de eerste gameplaybeelden van Homefront: The Revolution getoond. Dat deed de studio tijdens een interview op Twitch.

In de beelden valt te zien hoe de speler zich door de donkere straten van Philadelphia begeeft en Koreaanse soldaten vermijdt. De demonstratie eindigt met een aanval op een basis van de bezetter, waarbij de speler een bom aan een radiografisch bestuurbare speelgoedauto bevestigt en daarmee heimelijk de basis inrijdt. De resulterende explosie dient als afleiding voor de aanval zelf.

Homefront: The Revolution verschijnt in 2015 voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Steam Summer Sale begint op 19 juni

11 jun. 2014 16:43 / Gewijzigd 11 jun. 2014 16:55 / Door: ErikNus / 21 reacties / Bron: NeoGAF

De Steam Summer Sale begint op 19 juni en loopt tot 30 juni.

Dat blijkt uit een gelekte advertentie op NeoGAF en een anonieme bron van Eurogamer. De sale zelf zal 9 dagen duren, met een encore van 2 dagen.

Tijdens de Summer Sale worden traditioneel gezien veel games tegen bodemprijzen aangeboden. Ook nieuwere games komen vaak voorbij met tientallen procenten korting. Het is nog niet bekend of er ook weer een actie met digitale verzamelkaarten komt, zoals bij eerdere Sales het geval was.

PlayStation TV kost 99 euro, komt zonder controller

11 jun. 2014 15:37 / Gewijzigd 11 jun. 2014 16:42 / Door: Michel Musters / 17 reacties / Bron: Eurogamer

PlayStation TV gaat 99 euro kosten en komt niet met een DualShock 3-controller. Dat heeft Sony bevestigd aan Eurogamer.

Het is nog niet bekend of er ook een duurdere versie inclusief een DualShock 3-controller beschikbaar komt. In de Verenigde Staten lanceert er wel een versie met controller voor 139,99 dollar. Het apparaat moet ergens in de herfst van dit jaar lanceren.

PlayStation TV betreft een apart product, qua uiterlijk vergelijkbaar met zogeheten set-top boxes die direct op de televisie aan te sluiten zijn. De hardware is echter wel in staat om games af te spelen van zowel de PS Vita, PSP als PlayStation 1. Bij Vita-games kunnen ook fysieke exemplaren afgespeeld worden, aangezien de PS Vita TV een hiervoor een aparte cardslot heeft.

Ook kan het apparaat draadloos Playstation 4-games streamen naar ondersteunde televisies via de Remote Play-functionaliteit. Verder kan PlayStation TV ook gebruikt worden voor video- en muziekservices zoals Hulu, Netflix en Sony Unlimited.

Mass Effect 4 refereert naar eerste drie games

11 jun. 2014 14:22 / Gewijzigd 11 jun. 2014 15:45 / Door: ErikNus / 17 reacties / Bron: Eurogamer

De nieuwe Mass Effect blijft losstaand van de bestaande trilogie, maar zit wel boordevol verwijzingen naar de eerste games. Dat zegt BioWare-baas Aaryn Flynn tegen GameTrailers.

Het is nog niet bekend waar of wanneer het vierde deel zich afspeelt. Flynn geeft aan dat BioWare een "heel cool idee" heeft hoe ze verder kunnen gaan in het Mass Effect-universum. "We houden de trilogie apart, maar maken ook veel verwijzingen voor de fans die van de eerste games hebben genoten. Dat komt allemaal binnenkort naar buiten."

BioWare maakte eerder al bekend dat het verhaal van Commander Shepard is afgesloten. Het is niet duidelijk of hij, of andere bekende personages, kunnen en zullen terugkeren in de nieuwe setting. "Hmmm, in ieder geval keren de rassen terug," zegt Flynn. "Het zou geen Mass Effect zijn zonder de Krogan, daarvan hebben we er eentje laten zien."

Elf jaar oude Postal 2 krijgt nieuwe dlc

11 jun. 2014 13:04 / Gewijzigd 11 jun. 2014 13:04 / Door: ErikNus / 8 reacties / Bron: Kotaku

Het elf jaar oude PC-spel Postal 2 krijgt nieuwe downloadbare content. Dat heeft ontwikkelaar Running With Scissors bekendgemaakt.

De nieuwe dlc voor de klassieke first-person shooter heet Paradise Lost, en wordt de terugkeer van de Postal Dude naar het dorpje Paradise in de Amerikaanse staat Arizona. Na elf jaar wordt hij teruggegooid in de vergeten woestenij van het dorpje waar hij zelf een kernbom liet ontploffen. De expansion moet in de herfst van dit jaar uitkomen.

Postal 2 kwam uit op 14 april, 2003. De game wordt nog altijd ondersteund met veel gratis updates, zoals nieuwe wapens en features. Die komen vaak voort uit mods, gemaakt door fans. Running With Scissors werkt intensief samen met hun community. "We hebben altijd meer gefunctioneerd als een club dan als een bedrijf. We hebben jaren overleefd met fans die stagiairs werden en stagiairs die vaste werknemers werden."