Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Mod Watch Dogs realiseert graphics E3 2012

16 jun. 2014 15:22 / Gewijzigd 16 jun. 2014 15:22 / Door: Tom van S. / 35 reacties / Bron: Guru3D

De pc-versie van Watch Dogs krijgt via een mod de graphics uit de E3-trailer van 2012.

Een modder met de naam TheWorse heeft op het Guru3D-forum een mod onthuld voor Watch Dogs. Met deze mod weet hij de graphics die Ubisoft toonde tijdens E3 2012 te bereiken. In de mod heeft de maker vooral aanpassingen gedaan aan de belichting, de mist en de glans van de game. 

Watch Dogs verscheen op 27 mei op Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en pc. De game moet later dit jaar op Wii U verschijnen. 

Rovio kondigt Angry Birds Transformers aan

16 jun. 2014 14:58 / Gewijzigd 16 jun. 2014 15:47 / Door: Redactie Gamer.nl / 9 reacties / Bron: Angry Birds Transformers

Rovio werkt aan een mash-up tussen Angry Birds en Transformers.

De ontwikkelaar heeft een website gelanceerd voor Angry Brids Transformers. Daarop valt te zien dat de game "binnenkort" naar app-winkels komt. Het is nog niet bekend naar welke platformen de game komt, maar iOS en wellicht ook Android lijken de meest logische keuzes.

In Angry Birds Transformers nemen de Autobirds het op tegen de Deceptihogs. De game gaat net als eerdere Angry Birds ook gebruikmaken van Telepods, figurines met QR-codes. Spelers kunnen hun telefoon gebruiken om deze figuurtjes in te scannen en vervolgens in de game te gebruiken.

Eerdere mash-ups van Angry Birds zijn onder andere de Angry Birds Star Wars-games. Sindsdien zijn ook een rpg- en racegame gebaseerd op de franchise verschenen. 

LittleBigPlanet 3 komt ook naar PS3

16 jun. 2014 12:09 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: Twitter

LittleBigPlanet 3 komt niet alleen naar de PlayStation 4, maar ook naar de PlayStation 3. Dat meldt community coördinator Steven Isbell op Twitter.

Isbell laat weten dat Sony binnenkort meer nieuws over de PS3-versie aankondigt. De game werd vorige week op Sony's E3-persconferentie voor PlayStation 4 aangekondigd. De game wordt niet door Media Molecule ontwikkeld, maar door Sonic & All-Stars Racing Transformed-studio Sumo Digital. Alle content die spelers in de vorige LittleBigPlanet-games hebben gemaakt, is ook te spelen via het derde deel.

Next-gen versie Sleeping Dogs genoemd in webwinkel

16 jun. 2014 11:52 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:05 / Door: Tom van S. / 14 reacties / Bron: GamrReview

Mogelijk komt Sleeping Dogs ook naar de PlayStation 4 en de Xbox One. De game stond voor korte tijd op ShopTo, een Britse retailer.

Inmiddels is de game genaamd Sleeping Dogs HD al offline gehaald door de retailer. De game stond op ShopTo gepland voor een release op 21 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

In 2012 verscheen Sleeping Dogs voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Afgelopen jaar werd al bevestigd dat er aan een vervolg gewerkt wordt. 

GoG Summer Sale 2014 begonnen

16 jun. 2014 10:15 / Gewijzigd 16 jun. 2014 10:15 / Door: Tom van S. / 12 reacties / Bron: GoG

De GoG Summer Sale 2014 is begonnen, zo wordt op de website van het digitale distributieplatform vermeld.

Tijdens de Summer Sale worden er meer dan 700 games aangeboden tegen hoge kortingen. De games zijn allemaal DRM-vrij. Spelers hebben dus geen internet nodig om de game te spelen als deze eenmaal gedownloaded is. 

Onder de aanbiedingen vallen Race Driver: Grid, The Witcher: Enhanced Edition en The Witcher 2: Assassins of Kings. Ook The Witcher 3: Wild Hunt wordt al met een korting aangeboden als pre-order.

'Dit jaar is niet allesbeslissend voor NBA Live-serie'

16 jun. 2014 09:58 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: GerarDOS / 1 reactie / Bron: Game Informer

Dit jaar is niet het sleuteljaar voor de NBA Live-serie, zo geeft executive producer Sean O'Brien aan in een interview met Game Informer. 

Dit jaar vormt naar verluidt het laatste jaar van een langlopende licentiedeal tussen Electronic Arts en de NBA. O'Brien geeft aan dat dit niet betekent dat NBA Live 15 allesbeslissend is voor de toekomst van de basketbalserie die de afgelopen jaren met matige iteraties pers en fans teleurstelde. "We zijn toegewijd aan de licentie. We zijn toegewijd aan de sport". 

De vorige NBA Live, NBA Live 14, werd met negatief ontvangen en werd door verschillende updates en patches na release verbeterd. Volgens Peter Moore, chief operating officer van EA, heeft dit ervoor gezorgd dat negatieve geluiden zijn verdwenen rondom dat deel. Ook Moore geeft aan dat EA het ontwikkelteam de tijd gunt om de serie tot wasdom te laten komen. 

NBA Live 15 verschijnt 9 oktober voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. 

Diablo 3 op PS4 loopt op 1080p, Xbox One-versie op 900p

16 jun. 2014 09:16 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: GerarDOS / 59 reacties / Bron: Joystiq

De PlayStation 4-versie van Diablo 3: Ultimate Evil Edition loopt op 1080p en de Xbox On-versie op 900p. Beide versies draaien op 60 frames per seconde, zo meldt senior producer Julia Humphreys tegenover Joystiq. 

Volgens Humphreys is bij de ontwikkeling de constante framerate boven de beeldresolutie gesteld. Eerder was al bekend dat de PlayStation 4-versie op 1080p zou draaien. Diablo 3: Ultimate Evil Edition verschijnt 19 augustus voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. 

Threes!-ontwikkelaar werkt aan tower defense-achtige game

16 jun. 2014 09:12 / Gewijzigd 16 jun. 2014 09:12 / Door: GerarDOS / 0 reacties / Bron: Polygon

Asher Vollmer, de ontwikkelaar van de hooggewaardeerde puzzelgame Threes!, komt met een nieuwe game genaamd Close Castles. Close Castles is een mix van tower defense en real-time strategie. 

Het spel bestaat eruit dat spelers in dezelfde omgeving kastelen, huizen, markten en torens kunnen bouwen. De verschillend gebouwen hebben elk hun eigen functie en doel is om de kastelen van de drie aanwezige tegenspelers neer te krijgen. Huizen geven spelers extra volgers, torens zijn ter verdediging en markten zorgen voor meer inkomsten. Door wegen te trekken kunnen vijandelijke gebouwen worden aangevallen. 

Momenteel is nog onduidelijk voor welk platform Close Castles wordt ontwikkeld. "Het leeft letterlijk op mijn laptop", aldus Vollmer. "Ik heb er ongeveer een week aan gespendeerd de afgelopen maanden. Ik probeer uit te vogelen wat ik ermee moet doen. Het is console-achtig, dus ik denk dat een console[release] mooi zou zijn."

Microsoft: 'E3 is een console-show'

14 jun. 2014 12:09 / Gewijzigd 14 jun. 2014 12:09 / Door: picauly88 / 14 reacties / Bron: Polygon

Volgens Microsoft's Phil Spencer is de E3 niet de juiste plaats om over games voor Windows te praten. Dat zegt hij tegenover Polygon.

"E3 is een retail-show, het is een console-show, dus het voelde niet als de juiste plaats om over Windows te praten, maar Windows en games op Windows zijn kritisch voor het succes van Microsoft."

Spencer legt uit: "In veel opzichten is gaming op Windows nooit gezonder geweest, zeker wanneer je ziet dat de grootste van de grootste franchises, League of Legends en World of Tanks, vrijwel alles wat we doen op de console nietszeggend maakt als het gaat om gebruikers en het verdienmodel."

Toch had het volgens Spencer geen zin om over Windows te beginnen. "Voor ons is de E3 een console-show en een Xbox-show, en voor ons bij Microsoft is Xbox ons gaming-merk, en dat is hetgene dat een arena als deze kan vullen, miljoenen mensen naar ons kan laten kijken op tv."

Zynga-baas verdient meer dan 57 miljoen dollar dit jaar

14 jun. 2014 11:45 / Gewijzigd 14 jun. 2014 11:45 / Door: picauly88 / 17 reacties / Bron: CNBC

Zynga-baas Don Mattrick verdient dit jaar meer dan 57 miljoen dollar als ceo van Zynga. Dat meldt Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Mattrick staat met 57,814,391 dollar tweede op de lijst met best betaalde ceo's in de Amerikaanse Bay Area. Slechts Oracle-baas Larry Ellison verdient meer.

De hoge beloning is opvallend gezien de aandelen van Zynga over het laatste half jaar met 21 procent zijn gedaald. Mattrick gaf eerder al aan dat het veel concurrentie ondervindt van Supercell, bekend van onder andere Clash of Clans en Boom Beach. "Stel je voor dat we op een schoolplein zijn, ons brooddoosje onbeheerd achterlieten, en iemand daar nu van zit te eten. Op het moment pakken we ons brooddoosje weer terug."

Mattrick heeft inmiddels al vrijwel het hele managementteam ingeruild voor nieuwe mensen en was ook betrokken bij het overnemen van ontwikkelaar NaturalMotion. Zynga zet zijn kaarten nu in op een mobiele versie van Farmville 2.

Dice overweegt Early Access-model voor toekomstige Battlefield-games

14 jun. 2014 11:03 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: picauly88 / 15 reacties / Bron: Game Informer

Dice gaat in de toekomst wellicht met een Early Access-model werken bij de Battlefield-games. Dat zegt  Karl Magnus Troedsson, algemeen manager van de studio.

"We hebben niets om aan te kondigen, maar we hebben veel discussies wanneer het aankomt op [early access]. Dat komt niet voort uit een zakelijk perspectief, maar uit het perspectief of het ons kan helpen met het stabiel lanceren van een game," zegt Troedsson tegenover Game Informer. Volgens de algemeen manager hebben ze nog niet gesproken over een mogelijke prijs of de invloed van spelers. 

"We zouden het onze spelers vragen op een gecontroleerde manier. We zouden waarschijnlijk niet de poorten voor alles en iedereen openen, maar voor geografische gebieden of spelers die de vorige game hebben aangeschaft. Dus ja, het is iets dat we overwegen, maar niet vanuit een zakelijk perspectief, maar vanuit eentje die draait om het creëren van kwalitatieve producten."

Activision noemt Destiny op pc 'logisch'

14 jun. 2014 10:44 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: picauly88 / 14 reacties / Bron: Polygon

Activision-ceo Eric Hirshberg noemt de mogelijkheid voor een pc-versie van Destiny op pc "logisch", maar kan tegenover Polygon nog niets officieel aankondigingen. 

"Het is iets waar we over praten en iets waar we zeer nauwgezet naar kijken, en natuurlijk is het zeer logisch gezien het genre en het type game dat het is." Aldus Hirshberg tegenover Polygon. Op het moment is Destiny alleen aangekondigd voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 en PlayStation 3.

En hoewel de Activision-baas een pc-versie logisch noemt kan hij nog niets officieel bevestigen. "Geen aankondigingen, maar het is een zwaar discussiepunt. Ontwikkelen op pc is een 'ander dier' dan het ontwikkelen voor consoles en we willen zeker weten dat we de juiste voet voor de andere zetten en alles goed krijgen, en dat betekent de grootst mogelijke kwaliteit."

Stephen Fry keert terug als voice-over in LittleBigPlanet 3

14 jun. 2014 10:27 / Gewijzigd 16 jun. 2014 12:10 / Door: picauly88 / 5 reacties / Bron: Gamespot

Britse komediant Stephen Fry keert terug als voice-actor in LittleBigPlanet 3, dit bevestigt Sony tegenover Gamespot.

"Stel je een LittleBigPlanet voor zonder Stephen Fry." Aldus PlayStation-mensen Pete Smith and Tom O'Connor op de E3-beursvloer. Het duo bevestigt dat Stephen Fry opnieuw stemmenwerk zal verzorgen in LittleBigPlanet 3.

Fry deed eerder al stemmenwerk in de eerste twee LittleBigPlanet-games. Na het nieuws dat Media Molecule, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de spelserie, geen nieuwe delen meer zou maken was het niet duidelijk of Fry ook aan LittleBigPlanet 3 zou werken. 

De game wordt ontwikkeld door Sony XDev Europe en Sumo Digital. Het spel bevat naast Sackboy vier nieuwe personages.

Fez-ontwikkelaar is terug in de game-industrie

13 jun. 2014 14:42 / Gewijzigd 13 jun. 2014 18:55 / Door: Swieb / 22 reacties / Bron: Polytron

Phil Fish, de maker van de veelgeprezen platformer Fez, is teruggekeerd naar de game-industrie om te helpen met games uitbrengen. Dit laat Fish weten op de website van de studio Polytron Corporation.

Volgens Fish is Polytron de afgelopen twee jaar vooral bezig geweest met het afronden van Fez en het overzetten naar meerdere platformen. Nu is hij, zo zegt hij zelf, toe aan een nieuw hoofdstuk, dat hij Polytron Partners noemt. "We hebben Fez alleen maar kunnen maken dankzij de hulp en ondersteuning van een hoop toffe mensen. Het is tijd om wat terug te doen, snap je?", legt de indie-ontwikkelaar uit.

Polytron wil voortaan ondersteuning bieden bij het marketen en uitbrengen van de games van andere ontwikkelaars. "Eén woord dat we heel erg proberen te vermijden is 'uitgeven'. Want wat betekent dat woord nu nog in 2014? Zelfs het hardop uitspreken voelt verkeerd: 'We zijn uitgever! Moet je ons zien! Uitgeven!". De eerste game die Polytron op de markt wil brengen is de game Panoramical, van Fernando Ramallo en David Kanaga.

In 2013 maakt Fish op Twitter bekend de game-industrie te verlaten, vanwege de negatieve reacties die hij online ontving. Met zijn vertrek verklaarde hij bovendien dat hij stopte met de ontwikkeling van Fez 2. Over een eventuele voortzetting van een vervolg op de platformer wordt niet gesproken.

Nordic Games koopt handelsmerk THQ

13 jun. 2014 13:45 / Gewijzigd 13 jun. 2014 13:45 / Door: Tom van S. / 10 reacties / Bron: Polygon

Nordic Games heeft het handelsmerk THQ gekocht. Dat blijkt uit een interview van Polygon met de algemeen manager van het bedrijf.

Dat betekent dat Nordic Games vanaf heden gebruik mag maken van de naam THQ. De eerstvolgende game van Nordic Games is MX vs ATV. Of deze game ook wordt uitgebracht onder de naam THQ, is nog niet bekend. De deal om het handelsmerk over te nemen werd afgelopen week beklonken door algemeen manager Klemens Kreuzer

Nordic Games heeft eerder onder andere het Red Faction- en Darksiders-merk van THQ overgenomen. Kreuzer zegt dat de fans nog geduld moeten hebben voor een sequel. In augustus worden tijdens Gamescom aankondigingen gedaan door de uitgever over zijn toekomstige line-up. Of daar ook iets over de Darksiders-serie bekendgemaakt wordt, is niet bekend.