Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Oplossen 'netcode-problemen' Battlefield 4 'topprioriteit'

4 mrt. 2014 15:17 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 15:17 / Door: picauly88 / 20 reacties / Bron: Polygon

Het oplossen van de zogeheten 'netcode-problemen' waar Battlefield 4 mee kampt, is een "topprioriteit" voor de ontwikkelaars. Dit zegt DICE op Battlelog.

Onder de naam 'netcode-problemen' vallen onder andere zaken als glitches in het simuleren van de gameplay. "We werken aan het wegwerken van glitches in jullie directe interactie met de spelwereld: de manier waarop je beweegt en schiet, de feedback wanneer je geraakt wordt, en de manier waarop acties van andere spelers op het scherm getoond wordt." Een uitgebreide lijst van problemen waar DICE aan werkt, is te lezen in de specifieke blogpost die de ontwikkelaar publiceerde. 

Ontwikkeling verplaatst

Daarnaast bevestigt een woordvoerder van Electronic Arts tegenover Polygon dat de verdere ontwikkeling van dlc voor Battlefield 4 wordt verplaatst naar de DICE-studio in Los Angeles. "DICE LA werkt nauw samen met de DICE-studio in Stockholm aan Battlefield 4. De ontwikkeling van Battlefield 4 Second Assualt werd geleid door DICE LA en de studio zal door blijven gaan met het leiding geven aan toekomstige uitbreidingspakketten waaronder Battlefield 4 Dragon's Teeth en Battlefield 4 Final Stand."

The Walking Dead: Episode 2 verschijnt 5 maart op Xbox 360

4 mrt. 2014 11:39 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 11:39 / Door: picauly88 / 6 reacties / Bron: Twitter

De tweede aflevering van het tweede seizoen van The Walking Dead verschijnt op 5 maart op Xbox 360 en een dag later op iOS. Dit maakt Telltale Games bekend op Twitter.

Voor de PlayStation 3-versie werd slechts een releasedatum voor Noord-Amerika aangekondigd, maar een Europese release zal waarschijnlijk niet lang meer duren. De PC- en Mac-versie van de game zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Telltale Games heeft aangegeven dat spelers het best eerst de 400 Days-dlc uit kunnen spelen voordat ze beginnen aan de tweede aflevering, gezien dit het de twee aflevering aan elkaar verbindt. De eerste aflevering van het tweede seizoen van The Walking Dead werd half december vorig jaar uitgebracht. Lees hier de review van episode 1.

Ouya binnenkort ook beschikbaar op andere apparaten

4 mrt. 2014 11:20 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 11:37 / Door: picauly88 / 7 reacties / Bron: A-List Daily

Het besturingssysteem van Ouya komt binnenkort ook beschikbaar op andere apparaten dan Ouya's eigen console. Dit vertelt Ouya CEO Julie Uhrman tegenover A-List Daily.

"Een ding dat je zult zien is Ouya op apparaten van andere mensen. We begonnen met een box van 99 dollar, maar we hebben altijd een console-platform willen creëren dat kan leven op de apparaten van andere mensen. We wisten dat dit wat tijd zou gaan kosten om gereed te krijgen. Nu denken we dat de software goed genoeg is; het is klaar om binnen andere platformen te integreren."

Uhrman geeft aan dat ze de plannen al tijdens de electronicabeurs CES in januari van dit jaar heeft besproken met hardware-ontwikkelaars. Zij reageerden naar verluidt zo enthousiast, dat Ouya besloten heeft vol voor deze strategie te gaan. Het is nog niet bekend wanneer de eerste apparaten met Ouya-compabiliteit verwacht worden.

Lees ook onze review van de Ouya.

The Amazing Spider-Man 2 komt op 2 mei

4 mrt. 2014 11:15 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 18:50 / Door: picauly88 / 3 reacties / Bron: Twitter

The Amazing Spider-Man 2 ligt vanaf 2 mei in de winkels. Dit meldt ontwikkelaar Beenox op Twitter.

De release van de game speelt hiermee handig in op de release van de gelijknamige bioscoopfilm op 14 april. The Amazing Spider-Man 2 werd vorig jaar tijdens de NYC Comic Con aangekondigd. De game moet verbeterde combat bevatten, evenals een grotere spelwereld.

The Amazing Spider-Man 2 komt uit op de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, PC en Nintendo 3DS. De PlayStation Vita, waar in november het eerste deel van The Amazing Spider-Man op uitkwam, wordt vooralsnog overgeslagen.

DayZ-ontwikkelteam wordt verdubbeld

4 mrt. 2014 11:00 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 11:00 / Door: GerarDOS / 7 reacties / Bron: DayZ-tumblr

Het ontwikkelteam achter de zombiesurvivalgame DayZ wordt "effectief verdubbeld". Dit meldt ontwikkelaar Bohemia Interactive via de DayZ-Tumblr. 

De nieuwe werknemers gaan helpen om bugs uit de vroege versie van DayZ te halen, daarnaast wordt aan de ontwikkeling van een kooksysteem begonnen, waardoor eten bereid kan worden boven vuur of op een fornuis. Ook zijn er nieuwe animaties voor onder meer mêleegevechten toegevoegd. Het ontwikkelteam geeft aan binnenkort met een roadmap te komen om de verdere ontwikkeling van DayZ in 2014 in kaart te brengen.

Eind februari werd nog bekend dat Dean Hall, bedenker van de Arma 2-mod DayZ en leider van de stand-alone versie van DayZ, Bohemia gaat verlaten om zijn eigen studio op te starten. 

Mogelijk teaser-plaatje Dishonored 2 uitgelekt

4 mrt. 2014 10:00 / Gewijzigd 7 apr. 2014 12:19 / Door: picauly88 / 16 reacties / Bron: Just Push Start

Een foto van een beeldscherm met daarop een logo van Dishonored 2 is uitgelekt. Dit meldt Just Push Start.

De foto toont een beeldscherm met daarop een mogelijk officieel teaser-plaatje van Dishonored 2. In het plaatje is naast een logo van de game, ook de hashtag #DarknessofTyvia te vinden. Tyvia is het meest noordelijke eiland in de Empire of Isles, de fictionele wereld waarin Dishonored zich afspeelt. De hashtag duidt mogelijk op de setting van Dishonored 2 in dit gebied. Verder belooft de tekst in het plaatje een grotere aankondiging op de aankomende E3. 

Opvallend is verder dat de foto naar wat schijnt de lichtbar van de DualShock 4-controller bevat. Dit hint mogelijk op een release op de PlayStation 4. 

Tijdelijke multiplayerdemo CoD: Ghosts bevestigd

4 mrt. 2014 09:26 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 09:26 / Door: picauly88 / 8 reacties / Bron: CVG

Een tijdelijke multiplayerdemo van Call of Duty: Ghosts is van 7 tot 10 maart beschikbaar voor Xbox 360 en Xbox One. Dit bevestigt uitgever Activision.

De gratis multiplayerdemo laat spelers de modi Team Deathmatch, Search & Rescue en Domination spelen op drie multiplayermaps, te weten Strike Zone, Warhawk en Prison Break. Daarnaast bevat de demo ook Extinction, een coöpmodus waarin spelers het moeten opnemen tegen buitenaardse wezens. 

Hiermee wordt het eerder uitgelekte gerucht dat een multiplayerdemo voor Call of Duty: Ghosts er aan zou komen op 7 maart bevestigd; hoewel daarin niet werd gesproken over de tijdelijke aard van de multiplayerdemo. Het gerucht sprak ook over een gratis weekend voor de Onslaught-dlc, dat in het weekend van 21 maart zou moeten plaatsvinden. Hier heeft Activision niets over bekendgemaakt.

PlayStation 4 inmiddels ruim 6 miljoen keer verkocht

4 mrt. 2014 08:51 / Gewijzigd 4 mrt. 2014 08:51 / Door: / 37 reacties / Bron: NUtech

Sony heeft binnen vier maanden zes miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht en gaat daarmee ruim over zijn eigen doelstelling heen. Dat maakt het bedrijf onlangs bekend.

De PlayStation 4 kwam medio november uit in de Verenigde Staten, Nederland en andere Europese landen volgden eind november. In thuisland Japan is de console sinds eind februari verkrijgbaar.

Tot 2 maart zijn er ruim zes miljoen exemplaren verkocht. Het doel voor 31 maart, het einde van fiscaal 2014 voor Sony, stond op vijf miljoen. Die grens haalde Sony al medio februariIn de eerste 24 uur na lancering gingen er al ruim 1 miljoen exemplaren over de toonbank en in de eerste maand werden er 2,1 miljoen PS4's verkocht.

Door NUtech/Gamer.nl

Fez verschijnt 26 maart op PS3, PS4 en Vita

3 mrt. 2014 17:08 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 17:08 / Door: Swieb / 1 reactie / Bron: Polytron Corporation

Platformgame Fez verschijnt 26 maart op PlayStation 3, PlayStation 4 en Vita. Dit heeft ontwikkelaar Polytron Corporation bekendgemaakt op zijn website.

"We hebben er allemaal heel erg zin in om Fez naar een nieuw en breder publiek te brengen", schrijft de ontwikkelaar. "We geloven dat dit de beste versies van de game tot dusver zijn". Bij eenmalige aanschaf van Fez voor een PlayStation-apparaat kunnen spelers de game zonder extra kosten op de twee andere platformen spelen. Hierbij kunnen de savebestanden worden gedeeld.

Fez kwam in 2012 uit voor Xbox Live Arcade en verscheen later ook voor pc, Mac en Linux. Het vervolg werd echter geannuleerd door bedenker Phil Fish, die vooralsnog de game-industrie lijkt te hebben verlaten.

'Microsoft wil Xbox Live naar iOS en Android brengen'

3 mrt. 2014 16:54 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 16:54 / Door: Mcvroegrijk / 12 reacties / Bron: The Verge

Microsoft zou zijn Xbox Live-platform willen uitbreiden en onder meer beschikbaar gaan stellen aan iOS- en Android-ontwikkelaars. Dat meldt The Verge op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf.

Xbox Live is als service vooralsnog voorbehouden aan Microsofts eigen platformen en/of games en richt zich primair op het faciliteren van online multiplayer en het bijhouden van vriendenlijsten en zogeheten Achievements. Volgens de bronnen wil Microsoft er echter een minder gesloten platform voor maken, zodat ontwikkelaars van concurrerende platformen zoals iOS en Android eenvoudig kunnen kiezen voor een integratie van Xbox Live binnen hun mobiele games.

Een eerdere vacature van Microsoft wees hier al op. Hierin wordt gezocht naar een softwareontwikkelaar om een "modern framework dat open source, licht, uit te breiden en schaalbaar is voor meerdere platformen, inclusief Windows Store, Windows Phone, iOS en Android." De functie is volgens Microsoft onderdeel van een vernieuwde focus op gamen en ontwikkeltechnologieën.

Rockstar krijgt BAFTA-award voor bijdrage aan game-industrie

3 mrt. 2014 16:25 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 16:25 / Door: Mcvroegrijk / 8 reacties / Bron:

Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games krijgt 12 maart de BAFTA Fellowship-award uitgereikt voor zijn bijdrage aan de game-industrie. Dit meldt Eurogamer.

Het is de eerste keer dat de Fellowship-award binnen de categorie games wordt uitgereikt aan meerdere personen. Eerder werden Valve's Gabe Newell, voormalige Fable-maker Peter Molyneux en Nintendo's Shigeru Miyamoto op eenzelfde manier geprezen voor hun werk. 

De uitreiking van de award vindt op 12 maart plaats, wanneer ook de overige game-awards worden vergeven. Grand Theft Auto 5, Rockstars meest recente game, is hierbij genomineerd in acht verschillende categorieën, waaronder Best Game. 

Investeerder Rise of Triad-ontwikkelaar neemt Apogee over

3 mrt. 2014 14:22 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 17:01 / Door: GerarDOS / 5 reacties / Bron:

SDN Invest, mede-eigenaar van Rise of the Triad-ontwikkelaar Interceptor Entertainment, heeft Apogee Software Ltd. overgenomen. Dat blijkt uit een officieel statement van de studio.

Met de overname komt SDN Invest ook in het bezit van de 3D Realms-merknaam. Mike Nielsen, lid van de raad van bestuur bij Interceptor, wordt aangesteld als CEO.

Momenteel is 3D Realms in het nieuws omdat het volgens ontwikkelaar Gearbox onrechtmatig de Duke Nukem-merknaam licenseert aan derden. Gearbox heeft het Duke Nukem-merk in handen sinds het in 2010 de productie van Duke Nukem Forever overnam van 3D Realms. 

Een ander deel van Apogee Software, Apogee Software LLC, is daarentegen niet overgenomen door SDN Invest. Dit meldt Apogee Software LLC's mede-oprichter Terry Nagy. Onder het LLC-gedeelte vallen onder meer de rechten van het Rise of the Triad-IP. In het verleden verschafte Apogee Software LLC een licentie van Rise of the Triad aan Interceptor. 

Dark Souls 2 waarschijnlijk 25 april naar pc

3 mrt. 2014 13:05 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 13:05 / Door: Redactie Gamer.nl / 9 reacties / Bron: Siliconera

Dark Souls 2 verschijnt waarschijnlijk 25 april voor pc. Dit blijkt uit promotiemateriaal voor het spel, bedoeld voor Zuidoost-Azië, zo bericht Siliconera.

Door Bandai Namco's Europese divisie is officiëel nog geen exacte releasedatum voor de pc-versie gecommuniceerd. Deze zou echter zeer binnenkort bekend worden gemaakt en komt waarschijnlijk overeen met de datum voor Zuidoost-Azië. 

De pc-overzetting van Dark Souls 2 is volgens Bandai Namco beter dan bij voorganger Dark Souls het geval was. De overzetting daarvan lanceerde met een maximale resolutie van 720p en een gelimiteerde framerate van 30 frames per seconden. Beide beperkingen werden kort na de release opgelost via een mod. Vanaf 14 maart is Dark Souls 2 al verkrijgbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Screenshots, maps en details Titanfall gelekt

3 mrt. 2014 12:59 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 13:59 / Door: Swieb / 11 reacties / Bron: Reddit

Op Reddit zijn meerdere nieuwe screenshots van Titanfall-maps geplaatst, samen met informatie over Generations, vergelijkbaar met het Prestige-systeem uit de Call of Duty-games. De informatie komt van Reddit-gebruiker FallenFusion, die zegt een betrouwbare bron bij Respawn Entertainment te hebben.

Het Generations-systeem werkt als volgt: bij het behalen van het hoogste level in Titanfall, krijgen spelers de keuze om alle behaalde ervaringspunten en unlocks op te geven en opnieuw te beginnen als een soldaat van de volgende generatie. Uit een bijgaand screenshot valt af te leiden dat spelers met elke generatie 10 procent meer ervaringspunten verdienen. De verzameling van Burn Cards, eenmalige perks, blijft behouden.

Verder vertelt FallenFusion over de tot nog toe onbekende spelmodus Pilot Hunter. In deze modus verdienen spelers alleen punten door menselijke spelers van het andere team te doden. De computergestuurde soldaten leveren geen punten meer op, maar verminderen wel de tijd voordat een nieuwe Titan verschijnt als zij worden neergeschoten.

Bovendien meldt de Reddit-gebruiker dat sommige maps geautomatiseerde Turrets bevatten, die alleen onklaar gemaakt kunnen worden als meerdere Titans hun vuurkracht bundelen. Deze geschuttorens zijn te veroveren door piloten die te voet gaan. Ook bevatten bepaalde maps kabelbanen om snel naar verschillende punten te kunnen komen.

Kickstarter-projecten halen 1 miljard dollar op

3 mrt. 2014 11:32 / Gewijzigd 3 mrt. 2014 13:59 / Door: / 5 reacties / Bron: NUtech

Er is op crowdfundingwebsite Kickstarter in totaal ruim 1 miljard dollar aan investeringen gedaan door gebruikers. De grens werd maandag doorbroken.

In de vijf jaar dat Kickstarter bestaat heeft de 1 miljard dollar gezorgd voor ruim 57.000 geslaagde projecten.

Soms halen projecten niet genoeg geld op. De investeerders krijgen hun geld dan terug. In de afgelopen vijf jaar deden ruim 5,7 miljoen zogeheten 'backers' een investering. Het gaat om 13,8 miljoen betalingen. Woensdag is de populairste dag om een investeringen te doen.

Populairst

De categorie Games is tot nu toe de populairste als wordt gekeken naar het totaal geïnvesteerde bedrag, gevolgd door Film & Video en Design. Technology staat op de vierde plaats. De categorie Games heeft wel een aanzienlijk lager slagingspercentage: 35,1 procent vergeleken met 55,2 procent voor Muziek en 70,4 procent voor Dans.

De smartwatch Pebble was het project dat het meeste geld ophaalde, namelijk 10,2 miljoen dollar. De makers hadden zichzelf 100.000 dollar als doel gesteld. De Android-console Ouya staat met 8,6 miljoen dollar op een tweede plek, ook ruimschoots meer dan het doel van 950.000 dollar. ‚Äč

Nederland

Kickstarter komt binnenkort naar Nederland. Het was voor Nederlanders al mogelijk projecten te steunen, maar het was niet mogelijk zelf ideeën toe te voegen. Wanneer de site precies zijn deuren in Nederland opent, is nog niet bekend. Kickstarter sprak begin februari van "zeer binnenkort".

Nederland staat wel al op de achtste plek wat betreft het totaal bedrag dat geïnvesteerd is. Nederlanders gaven in de afgelopen jaren ruim 7 miljoen dollar uit aan Kickstarter-projecten. De Verenigde Staten staan met 663,3 miljoen dollar op de eerste plek. Het Verenigd Koninkrijk volgt met 54,4 miljoen dollar op de tweede plek.

Door NUtech/Gamer.nl