Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

QuakeCon viert twintigste verjaardag van 23 tot 26 juli 2015

26 sep. 2014 11:30 / Gewijzigd 26 sep. 2014 11:30 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron: QuakeCon

De gratis toegankelijke conventie QuakeCon viert van 23 tot 26 juli zijn twintigste verjaardag in het Hilton Anatole Hotel in Dallas, Texas. Dit meldt het bedrijf op zijn blog.

Een aantal gamebedrijven toont tijdens QuakeCon previews van hun games in ontwikkeling. Zo toonde Id Software tijdens QuakeCon 2014 de preview van Doom.

Bezoekers kunnen deelnemen aan de lan-party, mits hij of zij een eigen pc meeneemt. Verder worden presentaties en panels gegeven, wedstrijden gehouden en is meer entertainment beschikbaar. Bezoekers kunnen in het hotel zelf blijven slapen.

Watch Dogs krijgt geen dlc voor Wii U

26 sep. 2014 10:39 / Gewijzigd 26 sep. 2014 10:39 / Door: esmeeotter / 10 reacties / Bron: Twitter

De Wii U-versie van Watch Dogs krijgt geen dlc. Dit meldt ontwikkelaar Ubisoft Montreal via Twitter.

"Nee, de Wii U-versie krijgt geen dlc", antwoordde Ubisoft op een tweet 'Wii U dlc?'.

De nieuwste dlc Bad Blood, die door Season Pass-houders al gespeeld wordt, valt hier ook onder. Ubisoft geeft geen reden voor het weglaten van de dlc op de Wii U-versie. Eerder werd de Wii U-versie van Watch Dogs al uitgesteld zonder nieuwe releasedatum. De Wii U-versie staat gepland voor november.

Naar de club in een racewagen in live action trailer Driveclub

26 sep. 2014 10:36 / Gewijzigd 26 sep. 2014 10:36 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron:

Een live action trailer van Driveclub.

OlliOlli2 komt naar PlayStation 4 en PlayStation Vita

26 sep. 2014 10:30 / Gewijzigd 26 sep. 2014 10:30 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: Roll7

Tweedimensionaal skatespel OlliOlli2 komt volgend jaar naar de PlayStation 4 en de PlayStation Vita. Dat schrijft ontwikkelaar Roll7 op zijn site.

In het spel moeten spelers door een level skaten, allerlei obstakels ontwijken en ondertussen stunts maken om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Het vervolg op OlliOlli heeft nieuwe trucjes en obstakels, en lokale multiplayer voor maximaal vier spelers.

Total War: Attila aangekondigd

26 sep. 2014 10:13 / Gewijzigd 26 sep. 2014 10:19 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron: Total War

Creative Assembly heeft een nieuwe Total War-game aangekondigd: Total War: Attila. Dat is te lezen op de website van de ontwikkelaar.

Total War: Attila speelt zich af in 395 na Christus, en spelers moeten het als een verzwakte versie van het Romeinse Rijk opnemen tegen Attila de Hun. Daarmee lijkt het een soort spin-off te zijn van Total War: Rome 2, hoewel het een losstaande game is. Het spel zal enkele onderdelen van eerder Total War-games verbeteren of vernieuwen, waaronder het politieke systeem, het stamboomsysteem en de technologsche ontwikkelingen.

Attila de Hun was een gevreesde vijand van het Romeinse Rijk, die zowel Constantinopel als Rome probeerde in te nemen. Dat mislukte, maar hij wist wel een groot deel van het Romeinse Rijk te verwoesten. Total War: Attila komt in 2015 uit op pc.

Verwijderde personages weer terug te halen in World of Warcraft

26 sep. 2014 10:12 / Gewijzigd 26 sep. 2014 10:12 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron: Blizzard

Blizzard rolt een update uit waarin verwijderde World of Warcraft-personages teruggehaald kunnen worden. Dit meldde het bedrijf gisteren op zijn blog.

Verwijdering van personages is in veel gevallen niet meer permanent door deze update. Blizzard meldt een aantal uitzonderingen. Personages onder level 10 en Death Knights van level 55 kunnen niet teruggehaald worden. Personages tussen 10 en 29 kunnen enkel binnen 90 dagen teruggehaald worden. Voor levels 30 tot en met 49 is dit 120 dagen.

Alle andere personages van level 50 en hoger kunnen altijd worden teruggehaald. De terughaal-optie is echter wel eens per dertig dagen bruikbaar. Het teruggehaalde personage heeft al zijn of haar upgrades, uitrusting en gems intact.

De gevaren van The Witcher 3: Wild Hunt

26 sep. 2014 09:54 / Gewijzigd 26 sep. 2014 09:54 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron:

In deze nieuwe developer diary nemen de ontwikkelaars van The Witcher 3: Wild Hunt de gevaren door die spelers tegenkomen in de game.

Bungie sluit 'loot cave' in Destiny

26 sep. 2014 08:56 / Gewijzigd 26 sep. 2014 08:56 / Door: / 35 reacties / Bron: Bungie

Ontwikkelaar Bungie gaat de zogeheten loot cave in Destiny, waar gamers zeer gemakkelijk moeilijk verkrijgbare items konden vinden, sluiten. Dat meldt Bungie op zijn blog. 

De loot cave werd de afgelopen dagen zeer populair onder Destiny-gamers die de bug misbruikten om zo snel mogelijk zeldzame items te verkrijgen. De loot cave is een grot in Destiny waar constant vijanden uit komen. Gamers gingen op een afstand van de grot staan om vijanden neer te schieten. Veel vijanden lieten zeldzame items vallen, die gamers normaliter pas verdienen na missies.

Door het gebruik van de loot cave konden gamers binnen een half uur tientallen zeldzame items verzamelen waar normaal uren voor gespeeld moet worden. "Maar uren achter elkaar op een zwart gat schieten is niet hoe wij willen dat Destiny wordt gespeeld", aldus Bungie.

Bungie meldt dat het de verdeling van items beter gaat aanpakken. Zo worden gamers die missies spelen vaker beloond met betere items, zoals wapens en uitrusting. Daarnaast worden zogeheten legendarische engrams, die gamers in kunnen wisselen voor items, altijd omgeruild voor een legendarisch wapen of onderdeel van de uitrusting. Voorheen was het wisselend wat de gamer voor een legendarische engram ontving.

Door NUtech.

Een kijkje achter de schermen bij Middle-Earth: Shadow of Mordor

25 sep. 2014 16:00 / Gewijzigd 25 sep. 2014 16:00 / Door: eduardkhil / 9 reacties / Bron:

Een videoserie van de making of van Middle-earth: Shadow of Mordor is online verschenen.

Het debuut van de videoserie draait om het team achter Middle-earth: Shadow of Mordor: Monolith Productions. De videoserie gaat in detail over de verschillende aspecten van de ontwikkeling en hoe het team daarmee omging.

Het 250e nummer van Power Unlimited ligt nu in de winkels

25 sep. 2014 15:14 / Gewijzigd 25 sep. 2014 15:14 / Door: / 45 reacties / Bron:

Het 250e nummer van Power Unlimited ligt nu in de winkels Het nieuwe nummer van Power Unlimited ligt vanaf nu in de winkels. Het gaat om een speciale editie om het 250e nummer te vieren.

Daarmee bestaan de PU al ruim twintig jaar. De redactie van het blad blikt in dit extra dikke nummer terug op de hoogte- en dieptepunten uit het bestaan van het grootste (en oudste) gamesmagazine van de Benelux.

Blikvanger daarbij is een special waarin de redactie samen met de bezoekers van PU.nl hun mooiste gamemomenten ooit hebben beschreven. Onder de kop ‘250 redenen waarom wij gamers zijn’ worden op veertig pagina’s de meest memorabele momenten uit vele tientallen games beschreven en geïllustreerd.

Daarnaast zit er een dubbelposter van Call of Duty: Advanced Warfare en Destiny bijgesloten en kunnen de lezers meedoen aan een prijsvraag waarmee 250 games en goodies te winnen zijn. Ook is het jubileumnummer met 108 pagina’s een stuk dikker dan normaal.

Lid worden van Power Unlimited is deze maand eveneens extra aantrekkelijk gemaakt. Iedereen die een jaarabonnement neemt op PU kan kiezen uit twee aanbiedingen: of Alien: Isolation, of Call of Duty: Advanced Warfare gratis bij een jaarabonnement. Op PU.nl/abonneren zijn meer details te lezen.

Geweld in Hong Kong in Sleeping Dogs: Definitive Edition

25 sep. 2014 15:08 / Gewijzigd 25 sep. 2014 15:22 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron:

Er is een trailer uitgebracht van Sleeping Dogs: Definitive Edition.

Steam Music Player nu beschikbaar met gratis soundtracks

25 sep. 2014 13:44 / Gewijzigd 25 sep. 2014 13:44 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: Steam

De Steam Music Player is officieel beschikbaar. Valve heeft ter ere van de lancering de soundtracks van zijn games gratis beschikbaar gesteld. 

De muziekspeler laat spelers hun eigen muziek draaien terwijl ze gamen. De soundtracks van de Half-Life- en Portal-spellen zijn tijdelijk gratis te downloaden. De speler kan mp3's van spelers afspelen, en herkent ook soundtracks die als losse dlc bij games zitten. Met de muziekspeler kan men muziek beluisteren per artiest, per album en ook eigen afspeellijsten maken.

Overigens zijn de Half-Life- en Portal-games ook afgeprijsd, ze kosten tijdelijk een kwart van de normale prijs. Deze actie loopt nog door tot en met 1 oktober.

Wekelijkse lijst met meest gedownloade Android-games - 25 september

25 sep. 2014 12:59 / Gewijzigd 2 okt. 2014 13:57 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games

1. Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (182.070 beoordelingen). Vorige week was Diamond Digger Saga ook al eerste.

2. Candy Crush Saga (King)
Lijkt wel wat op Bejeweled, maar dan met snoepjes in plaats van diamanten. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjes op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (8.821.366 beoordelingen). Vorige week stond Candy Crush Saga ook op nummer twee.

3. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
Fifa, maar dan op je telefoon of tablet. Stel je eigen team samen met spelers uit allerlei bekende voetbalteams.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,25 / 5 sterren (141.507 beoordelingen). De game is nieuw, en stond vorige week dus nog niet in de top tien.

4. Subway Surfers (Kiloo)
5. Red Bull Air Race The Game (Red Bull)
6. Candy Crush Soda Saga (King)
7. Solitaire (TaoGames Limited)
8. Clash of Clans (Supercell)
9. Farm Heroes Saga (King)
10. Don't Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)

Betaalde Android-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang)
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,25 / 5 sterren (588.480 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

2. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,49
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (50.733 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

3. Goat Simulator (Coffee Stain Studios) - €4,49
Zaai zoveel mogelijk chaos door als geit dingen kapot te maken met kopstoten en je kleverige tong. Hoe meer chaos je veroorzaakt, hoe meer punten je krijgt.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (3.970 beoordelingen) Dit spel is nieuw in de top tien.

4. Worms 3 (Team 17 Digital Limited) - €1,99
5. Catan (USM) - €2,99
6. Bloons TD 5 (ninja kiwi) - €2,24
7. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.) - €5,99
8. Monopoly (Electronic Arts) - €1,79
9. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €1,00
10. Ruzzle (MAG Interactive) - €2,50

Videoserie duikt achter de schermen van The Evil Within

25 sep. 2014 12:55 / Gewijzigd 25 sep. 2014 12:55 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Bethesda is een videoreeks begonnen waar achter de schermen van de ontwikkeling van horrorgame The Evil Within wordt gekeken. 

De eerste drie video's zijn al beschikbaar, maar wekelijks komen er nieuwe video's. De eerste video is een introductie van de reeks, waarna er in de tweede video naar de gameplay wordt gekeken en in de derde video bedenker Shinji Mikami over zijn werkwijze praat. 

Child of Light-makers worden kernteam binnen Ubisoft Montreal

25 sep. 2014 12:45 / Gewijzigd 25 sep. 2014 12:45 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: CVG

De ontwikkelaars van Child of Light worden een kernteam binnen Ubisoft Montreal. Dat zegt Lionel Reynaud van Ubisoft Montreal in een interview met CVG.

Child of Light kwam april dit jaar uit en werd goed ontvangen. Reynaud zegt dat Ubisoft "superblij" is met het succes van Child of Light, en dat "het team dat het spel heeft gemaakt graag weer samen willen werken, of dat nou om een kleine game gaat of niet". Ook gaat Ubisoft "initiatieven vergelijkbaar met Child of Light stimuleren".

Ubisoft is de laatste tijd meer kleine games gaan uitgeven naast zijn grote franchises als Assassin's Creed en Far Cry. Het bedrijf publiceerde naast Child of Light onder andere Valiant Hearts en Far Cry 3: Blood Dragon. Volgens Reynaud "liggen er al veel ideeën voor kleinere games" waar Ubisoft iets mee kan.