Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Activision noemt aanklacht ex-dictator Panama absurd

23 sep. 2014 10:00 / Gewijzigd 23 sep. 2014 10:00 / Door: / 2 reacties / Bron: NUtech

Uitgever Activision noemt de aanklacht die ex-dictator Manuel Noriega tegen het bedrijf heeft aangespannen absurd. Dat deed het bedrijf bij monde van advocaat Rudy Giuliani, de voormalig burgemeester van New York, die Activison vertegenwoordigt in de rechtszaak.

Noriega spande de zaak aan vanwege de door Activision uitgegeven game Call of Duty: Black Ops 2. Naar eigen zeggen wordt zijn gelijkenis onrechtmatig gebruikt en wordt hij in de game neergezet als een "kidnapper, moordenaar en vijand van de staat."

Noriega eist een schadevergoeding en claimt bovendien inkomsten te zijn misgelopen. Giuliani stelt nu dat het "absurd" is dat Noriega, ondanks het feit dat hij in de gevangenis zit voor zijn misdaden, ontsteld is over hoe hij wordt neergezet als een crimineel in Black Ops 2.

Activision stelt daarnaast dat het negatieve gevolgen zou kunnen hebben als de rechtszaak doorgang krijgt. Dit zou impliceren dat historische of politieke figuren in hun recht staan om hun verschijning in games, films of op tv te willen verbieden.

De uitgever vraagt de rechter daarom om de zaak te laten verwerpen.

Door NUtech

Aan de slag in de onderwereld van Lords of the Fallen

23 sep. 2014 09:49 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:49 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Er zijn uitgebreide gameplaybeelden getoond van Lords of the Fallen.

Complete Edition voor BioShock: Infinite genoemd

23 sep. 2014 09:44 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:44 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: GameStop

De details van een Complete Edition voor BioShock: Infinite zijn opgedoken via retailers GameStop en Amazon. De nieuwe uitgave is nog niet bevestigd door uitgever 2K Games.

De Complete Edition bevat volgens Gamestop het spel zelf plus alle downloadbare content.

De eerste uitbreiding, Clash in the Clouds, biedt onder meer vier nieuwe maps en meer dan zestig uitdagingen bovenop het verhaal van BioShock: Infinite.

De singleplayer-dlc Burial at Sea, bestaande uit twee episodes, brengt de speler terug naar de stad Rapture uit de originele BioShock. In de eerste episode speelt de speler door de ogen van Booker DeWitt, het tweede deel door de ogen van Elizabeth.

De complete editie bevat tevens Columbia's Finest Pack, waarin de content van de Industrial Revolution- en Upgrade-pakketten zit die oorspronkelijk exclusief waren voor de Premium- en Ultimate Songbird-edities. Kopers ontvangen verder 500 Silver Eagles (in-game valuta), vijf lock picks, zes unieke uitrustingsonderdelen en twee upgrades voor wapens.

De bonus Early Bird Special Pack bestaat uit vier exclusieve uitrustingsonderdelen, twee wapenupgrades voor Machine Gun en Pistol, een gouden fitting voor beide wapens en vijf Infusion-flacons. Deze flacons verhogen de levenspunten van de speler, inclusief zijn of haar schild of mogelijkheid om Vigors te gebruiken.

Meer dan 15 minuten gameplay van Resident Evil: Revelations 2

23 sep. 2014 09:27 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:27 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Een demo van Resident Evil: Revelations 2 was speelbaar op de Tokyo Game Show vorige week. Daar zijn nu beelden van verschenen.

Het gaat om een Engelstalige demo (met Japanse ondertiteling), maar de persoon die over de demo praat doet dat ook in het Japans. In de demo is te zien hoe Claire Redfield en Moira Burton de omgeving verkennen en hoe ze het aan de stok krijgen met vijanden.

Resident Evil: Revelations 2 verschijnt begin 2015 op pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Op de set van de live action trailer van Sunset Overdrive

23 sep. 2014 09:22 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:22 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Wat als Sunset Overdrive een film zou zijn? Deze live action trailer toont hoe zwaar dat voor het productieteam zou zijn.

Assassin's Creed Unity krijgt losse game als dlc

23 sep. 2014 09:10 / Gewijzigd 23 sep. 2014 10:09 / Door: eduardkhil / 14 reacties / Bron: Ubisoft

Assassin's Creed Unity krijgt als downloadbare content een losse game genaamd Assassin's Creed Chronicles: China. Dat schrijft Ubisoft op zijn blog.

Assassin's Creed Chronicles: China is een tweedimensionaal spel en speelt zich af in Peking. Vrouwelijke assassin Shao Jun neemt wraak op de mensen verantwoordelijk voor de verwoesting van haar Brotherhood. De game krijgt ook reguliere dlc genaamd Dead Kings.

De Dead Kings-dlc speelt zich af na Unity. Hoofdpersoon Arno reist af naar de catacomben van Saint Denis om het op te nemen tegen de een geheime groep genaamd de Raiders.

Spelers die de seizoenspas van Unity kopen, voor omgerekend 23 euro, krijgen zowel de Dead Kings-dlc als de losse downloadbare game Assassin's Creed Chronicles: China. De seizoenspas bevat ook extra content voor Assassin's Creed Unity, waaronder nieuwe wapens, missies en vaardigheden.

Zowel Assassin's Creed Chronicles: China als Dead Kings verschijnen in de loop van 2015. Assassin's Creed: Unity zelf ligt 13 november in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Eerste beelden Triad Wars getoond

23 sep. 2014 08:59 / Gewijzigd 23 sep. 2014 09:44 / Door: Mcvroegrijk / 2 reacties / Bron: United Front Games

Ontwikkelaar United Front Games heeft de eerste beelden getoond van online game Triad Wars. Ook kondigde de studio een gesloten bèta aan.

Registratie voor de beperkte testfase is vanaf nu mogelijk via de website van Triad Wars. Het volledige spel staat gepland voor begin 2015 en verschijnt exclusief voor de pc.

Triad Wars is geen direct vervolg op de openwereldgame Sleeping Dogs, maar een multiplayergame die zich in hetzelfde universum afspeelt. Spelers moeten zich op zien te werken tot topcrimineel in Hong Kong. Begin volgende maand verschijnt eerst nog Sleeping Dogs: Definitive Edition, een opgepoetste versie van het eerste deel. Die titel ligt op 10 oktober in de winkels voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Settopbox Playstation TV vanaf 14 november verkrijgbaar

23 sep. 2014 08:42 / Gewijzigd 23 sep. 2014 08:42 / Door: / 11 reacties / Bron: NUtech

Playstation TV is vanaf 14 november verkrijgbaar voor 99,99 euro. Dat kondigde Sony aan middels een persbericht.

Playstation TV kan direct op een televisie aangesloten worden en heeft daarmee veel weg van een settopbox, maar dan een die vooral gericht is op games. Op het apparaat kunnen maximaal twee Playstation 4- of Playstation 3-controllers worden aangesloten en zijn Playstation Vita-, Playstation Portable- en Playstation 1-games te spelen.

De settopbox speelt zowel digitale als fysieke Vita-titels af, PSP- en PS1-titels kunnen enkel worden gedownload. Niet alle games zijn echter compatibel. Sony heeft op zijn Playstation-blog een lijst gepubliceerd met alle spellen die via Playstation TV afgespeeld kunnen worden.

PS4-games streamen

Verder kunnen gebruikers via Playstation TV PS4-games streamen naar een andere televisie dan waarop de spelcomputer is aangesloten. Dit werkt enkel lokaal en vereist dus wel dat zij een PS4 in hun bezit hebben.

Hoewel Playstation TV vooral gericht is op games, kan het apparaat ook andere media afspelen die Sony aanbiedt. Sony is bovendien in gesprek met partners over het lanceren van een online tv-dienst.

Door NUtech

Fruit Ninja gaat in oktober op de schop

22 sep. 2014 15:59 / Gewijzigd 22 sep. 2014 16:06 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: iMore

De populaire iOS en Android-game Fruit Ninja krijgt in oktober een redesign, die de gameplay op de schop neemt. Dat laat ontwikkelaar Halfbrick weten in een persbericht.

De ontwikkelaar laat weten dat het menu en de interface op de schop gaan, zodat het nog sneller en gemakkelijker is om te spelen, nieuwe gear te selecteren en sociale features te gebruiken. Ook krijgen alle items die spelers selecteren bepaalde effecten die invloed op de gameplay hebben. Dit moet meer strategie aan de game geven en maakt het mogelijk dat spelers hogere scores halen.

In Fruit Ninja verschijnen er verschillende vruchten op het scherm die spelers vervolgens door met hun vinger over het scherm te vegen in stukjes kunnen hakken. De game heeft inmiddels meer dan 500 miljoen downloads gegenereerd sinds de release in 2010.

De opening cinematic van Monster Hunter 4 Ultimate

22 sep. 2014 15:50 / Gewijzigd 22 sep. 2014 15:50 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron:

Capcom heeft de opening cinematic van Monster Hunter 4 Ultimate uitgegeven.

Spiritueel vervolg horrorreeks Clock Tower in de maak

22 sep. 2014 15:32 / Gewijzigd 22 sep. 2014 15:32 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Er wordt gewerkt aan een spiritueel vervolg op de horrorserie Clock Tower, genaamd Project Scissors. Dit werd op de Tokyo Game Show aangekondigd.

In Project Scissors spelen mensen met een vrouwelijk hoofdpersonage op een luxe cruiseschip dat midden op zee is gestrand. Op het schip vinden gruwelijke en mysterieuze moorden plaats. Spelers moeten er achter komen wie of wat hier verantwoordelijk voor is.

De game wordt onder andere ontwikkeld door Hifumi Kouno (van Clock Tower) en Masahiro Ito (van Silent Hill). De game is in ontwikkeling voor Vita, iOS en Android. Het laatste deel in de Clock Tower-reeks, Clock Tower 3, verscheen in 2002 op PlayStation 2. In 2005 kwam een spin-off genaamd Haunting Ground uit op PlayStation 2.

Project Scissors

British Museum wil digitale kopie maken in Minecraft

22 sep. 2014 14:05 / Gewijzigd 22 sep. 2014 14:05 / Door: / 7 reacties / Bron: BBC

Het British Museum in Londen wil gamers inzetten om een digitale kopie van het museum te bouwen in de populaire game Minecraft.

De actie moet het populairste museum van het Verenigd Koninkrijk aantrekkelijker maken voor een nieuwe generatie, stelt de BBC maandag. Als eerste stap zullen de voorgevel en de grote hal van het museum in Minecraft worden gebouwd. Dat moet half oktober zijn afgerond.

In Minecraft kunnen spelers gebouwen maken van diverse materialen. Veel van de bekendste gebouwen ter wereld zijn al nagemaakt in het spel en door gamers gedeeld via internet. Uiteindelijk wil het British Museum al zijn tentoonstellingen beschikbaar maken in Minecraft. Op Reddit is gevraagd om de hulp van gamers bij het project.

Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft, is deze maand verkocht aan Microsoft voor 2,5 miljard dollar (bijna 2 miljard euro). Het is nog onduidelijk wat voor invloed dit zal hebben op de ontwikkeling van de game, al is al wel bekend geworden dat er een Windows Phone-versie zal komen.

Door NUtech.

PES 2015-demo woensdag naar Europa

22 sep. 2014 13:41 / Gewijzigd 22 sep. 2014 13:41 / Door: eduardkhil / 20 reacties / Bron: Twitter

De PES 2015-demo die vorige week in Europa uit had moeten komen, komt 24 september beschikbaar. Dat tweet het officiële PES-twitteraccount.

Oorspronkelijk had de demo 17 september uit moeten komen, maar uitgever Konami stelde hem vorige week uit. Hij zou 18 september in Japan uitkomen en 23 september in Amerika. Nu is er dus ook een releasedatum bekend voor de Europese demo.

Enkele vernieuwingen in PES 2015: een nieuw systeem voor het schieten van ballen, betere besturing voor één op één-spel en dribbelen. PES 2015 komt 13 november uit op pc, PlayStation 3, Xbox 360, PplayStation 4 en Xbox One.

Scrolls wordt goedkoper op tablets

22 sep. 2014 13:30 / Gewijzigd 22 sep. 2014 13:30 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Mojang

Kaartgame Scrolls wordt aanzienlijke goedkoper met de release van de tabletversie. Ontwikkelaar Mojang biedt daarom compensatie voor spelers die de pc-versie hebben aangeschaft. 

Scrolls kost momenteel vijftien euro voor Windows en Mac, maar die prijs wordt verlaagd naar ongeveer vier euro wanneer de tabletversie van het spel verschijnt in oktober.

Mojang zegt namelijk dat de huidige prijs te duur is voor een mobiele game. Wie Scrolls al heeft gekocht, krijgt ter compensatie een Shard Pack ter waarde van zo'n vijftien euro cadeau.

In Scrolls neemt de speler de rol aan van een magiër met als doel om door middel van magische boekrollen, scrolls, een leger op te roepen en de vijand hiermee op tactische wijze te verslaan. De multiplayer van het spel is cross-platform. 

Tropico 5 voor PlayStation 4 uitgesteld naar 2015

22 sep. 2014 12:09 / Gewijzigd 22 sep. 2014 12:09 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron: VG 24/7

Uitgever Kalypso meldt dat de PlayStation 4-versie van Tropico 5 uitgesteld is naar 2015.

Kalypso legt uit dat de Tropica 5 voor PS4, dat in januari aangekondigd werd, meer ontwikkelingstijd nodig heeft. De PS4-versie staat nu gepland voor het eerste kwartaal van 2015.

De Xbox 360-versie werd eerder al uitgesteld naar november. Beide versies stonden voor deze zomer gepland. De pc-versie is sinds mei uit en nu ook beschikbaar voor Mac- en Linux-gebruikers.