Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Far Cry 4-director krijgt ruimte voor nieuw project

20 nov. 2014 15:23 / Gewijzigd 20 nov. 2014 15:23 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: CVG

Alex Hutchinson, director van Far Cry 4 en Assassin's Creed 3, krijgt binnen Ubisoft de ruimte om aan een nieuw persoonlijk project te werken. Dat zegt hij tegenover CVG.

"Ik mag [van Ubisoft] met een aantal mensen van Assassin's Creed 3 en Assassin's Creed 4: Black Flag iets nieuws gaan maken [na Far Cry 4]", aldus Hutchingson. "De uitdaging is om de kosten laag te houden en toch iets te maken wat zich kan meten met de grotere titels, zonder dat we zeggen 'we hebben duizend mensen nodig voor een nieuw IP!'."

Ubisoft zet steeds vaker in op kleinere projecten naast zijn grote franchise. Eerder dit jaar kwam de uitgever al met platformer Child of Light en Valiant Hearts: The Great War, dat over de Eerste Wereldoorlog gaat. De ontwikkelaars van Child of Light zijn een kernteam binnen Ubisoft Montreal geworden. 

Winnaars World of Warcraft: Warlords of Draenor

20 nov. 2014 14:55 / Gewijzigd 20 nov. 2014 14:55 / Door: eduardkhil / 25 reacties / Bron:

Gamer.nl gaf zeven keer World of Warcraft: Warlords of Draenor weg, waaronder drie keer de Collector's Edition. De winnaars zijn nu bekend.

De winnaars krijgen een persoonlijk bericht via de website, waar hun adresgegevens gevraagd worden. Hieronder staan de gelukkigen, die antwoord gaven op de vraag: "Waar moet de volgende World of Warcraft-uitbreiding over gaan?" Gefeliciteerd!

Winnaars World of Warcraft: Warlords of Draenor:
stanjasper
maxje98
geert1
_insanity_

Winnaars World of Warcraft: Warlords of Draenor - Collector's Edition:
COMPegasus
Gamegod
cheos

Documentaire over begraven cartridges E.T. nu op Xbox Live

20 nov. 2014 14:29 / Gewijzigd 20 nov. 2014 14:29 / Door: eduardkhil / 9 reacties / Bron:

De documentaire Atari: Game Over, die gaat over de begraven E.T.-cartridges, is nu te bekijken via Xbox Live.

De documentaire is op Xbox 360 of Xbox One te bekijken. Atari: Game Over is gratis voor zowel Gold als Silver-leden van Xbox Live. De film gebruikt een aantal interactieve features. Zo kunnen gebruikers commentaar leveren tijdens het kijken. Deze opmerkingen zijn dan te bekijken door de vrienden van de gebruikers.

Eerder werd al een korte trailer van de documentaire vrijgegeven, samen met opnames van de opgraving die onderdeel uitmaakte van het onderzoek naar de legende.

Er gingen geruchten dat Atari begin jaren '80 wegens sterk tegenvallende verkopen nog honderdduizenden onverkochte cartridges Atari 2600-game E.T kwijt moest zien te raken en daarom had besloten om die op een stortplek in New Mexico te dumpen. Afgelopen april bleek al dat die geruchten deels klopten. De makers van de documentaire wisten inderdaad exemplaren van het spel op te graven op de aangewezen plek. Onlangs werden de opgegraven E.T.-cartridges geveild via eBay, deze leverden in totaal zo'n 37.000 dollar op.

Gamers kunnen geld voor Elite: Dangerous terugkrijgen

20 nov. 2014 14:06 / Gewijzigd 20 nov. 2014 14:06 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: Frontier Developments

Gamers die Elite: Dangerous hebben gekocht en hem nog niet hebben gespeeld, kunnen hun geld terugkrijgen. Dat meldt ontwikkelaar Frontier in zijn nieuwsbrief.

Eerder liet Frontier weten dat de ruimtesimulator geen offline modus krijgt bij release op 16 december. Dit zodat alle spelers dezelfde ervaring krijgen, omdat het universum in Elite: Dangerous zich constant uitbreidt. 

Na kritiek van mensen die het spel al hebben gereserveerd of al een vroege versie spelen, heeft Frontier aangekondigd dat mensen hun geld terug kunnen krijgen. Dit geldt wel alleen voor mensen die de uiteindelijke releaseversie van de game al hebben gekocht en dus niet mensen die toegang hebben tot de alfa of bèta van de game.

Verkennings-mmo Wander komt in maart 2015

20 nov. 2014 13:18 / Gewijzigd 20 nov. 2014 13:18 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron: Sony

De non-combat verkennings-mmo Wander komt in maart 2015 naar pc en PlayStation 4. Dit meldt schrijfster en personage-ontwikkelaar Crystal Flinn op Sony's officiële PlayStation-blog.

De Australische Loki Davison bedacht het concept van de game. Hij wilde een game maken die niet gericht was op geweld om een verhaal te vertellen, maar op verkenning. "Ik was lange tijd een soort nomade. Ik dwaalde door Centraal-Azië, Siberië, over de Noordpool en de Himalayas. Ik heb veel tekst-gebaseerde mmo's gespeeld en wilde er één maken die zich richt op atmosfeer, ontspanning en multiplayer", aldus Davison.

In de game starten spelers in een bos als een boom. Naarmate spelers verder verkennen, krijgt men de mogelijkheid om van vorm te veranderen. De speelbare personages zijn de boom Oren, de vogel Griffin, het waterwezen Azertash en het wezen Hira, dat enkel omschreven wordt als 'snel en lenig'.

De game is speelbaar op de PlayStation Experience-show in Las Vegas volgende maand. 

Final Fantasy 14: A Realm Reborn geteisterd door DDoS-aanvallen

20 nov. 2014 12:37 / Gewijzigd 20 nov. 2014 12:37 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Square Enix

Mmo Final Fantasy 14: A Realm Reborn wordt geplaagd door DDoS-aanvallen. Zowel de Europese als Noord-Amerikaanse servers hebben te kampen met aanvallen.

Door de DDoS-aanvallen kunnen sommige spelers niet inloggen of worden ze van de server gegooid. De ontwikkelaar probeert de problemen zo snel mogelijk op te lossen, maar kan weinig doen zo lang de aanvallen voortduren. World of Warcraft was onlangs ook slachtoffer van DDoS-aanvallen.

Eerder kreeg de Final Fantasy-mmo een pc-demo waarmee spelers het spel veertien dagen uit konden proberen. Square Enix liet ook weten dat Final Fantasy 14 in de lente van 2015 zijn eerste uitbreiding krijgt, genaamd Heavensward. Deze voegt onder andere een nieuw ras, luchtschepen en nieuwe gebieden met nieuwe kerkers en raids toe.

Gamer.nl geeft Grand Theft Auto 5-goodies weg op Facebook

20 nov. 2014 11:30 / Gewijzigd 20 nov. 2014 11:54 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: Gamer.nl Facebook

Gamer.nl heeft een flinke doos met merchandise van Grand Theft Auto 5 binnen gekregen en geeft die weg via de Gamer.nl Facebook-pagina.

Rockstar heeft er een handje van de leukste goodies te maken voor hun games. We hadden die doos vol met spullen wel zelf kunnen houden, maar het leek ons leuk om ze weg te geven via de Gamer.nl-Facebook. Toen bedachten we dat het rottig zou zijn als Gamer.nl-bezoekers dit zouden missen en vandaar laten we het ook even weten via dit bericht.

In de drie Grand Theft Auto 5-pakketen zitten 3 t-shirts, een Sprunk-bidon, buttons, stickers en een stressballetje. Ga dus naar de Gamer.nl Facebook-pagina, like het bericht met de GTA-goodies en wellicht krijg jij binnenkort de merchandise thuis.

Bezoek hier de Gamer.nl Facebook-pagina.

Caira van dichtbij bekeken in gameplayvideo Evolve

20 nov. 2014 10:48 / Gewijzigd 20 nov. 2014 10:48 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

In deze nieuwe gameplayvideo van Evolve wordt Caira, de medic van het team, onder de loep genomen. Evolve komt in februari uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Free-to-play apps niet meer als gratis aangeduid in App Store

20 nov. 2014 10:21 / Gewijzigd 20 nov. 2014 10:21 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Polygon

Gratis en free-to-play games op de iTunes App Store worden niet meer aangeduid als 'gratis'. In plaats daarvan staat er op de knop om de game op iPhone of iPad te zetten nu 'download'.

De wijziging is zowel in de Europese als de Amerikaanse App Store doorgevoerd. De games staan nog wel onder de categorie 'gratis', maar de knoppen om de games te downloaden tonen dit woord niet meer. Daarnaast staat er onder free-to-play games vermeld of er in-game aankopen in de spellen zitten.

Eerder dit jaar gaf de Europese Commissie aan strengere richtlijnen te willen voor gratis apps. Veel van deze apps vragen gebruikers tijdens het spelen namelijk alsnog om geld uit te geven. Google paste dit al eerder aan in zijn Play Store.

Exploits in CoD: Advanced Warfare-maps via patch verwijderd

20 nov. 2014 10:05 / Gewijzigd 20 nov. 2014 10:05 / Door: esmeeotter / 12 reacties / Bron: Sledgehammer Games

Er is een patch uitgekomen voor Call of Duty: Advanced Warfare die verschillende exploits uit multiplayermaps haalt. Dit meldt ontwikkelaar Sledgehammer Games op zijn blog.

De update is momenteel al te downloaden voor PlayStation 4 en Xbox One. Diverse maps, waaronder Biolab en Greenband, bevatten locaties waarin spelers uit de spelwereld worden gezet, maar nog wel op tegenstanders kunnen blijven schieten. Sommige spelers maken gebruik van deze exploits om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Diverse foutjes zijn via de patch uit de maps gehaald. Daarnaast worden er ook spawnlocaties aangepast. Daarmee moet voorkomen worden dat spelers kunnen afwachten tot gestorven vijanden op bepaalde plekken spawnen en meteen neergeschoten worden. 

De complete lijst met aanpassingen is op de blog van Sledgehammer Games te bekijken.

Mordheim: City of the Damned deze maand op Early Access

20 nov. 2014 09:57 / Gewijzigd 20 nov. 2014 09:57 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: Focus Home Interactive

Mordheim: City of the Damned wordt deze maand beschikbaar gesteld op de Steam Early Access-service. Dit meldt uitgever Focus Home Interactive op de officiële website van de game.

De turn-based actiegame, gemaakt door Rogue Factor, werd in maart aangekondigd door uitgever Focus Home Interactive. Het is een adaptatie van het bordspel Mordheim dat in 1999 gemaakt werd door Games Workshop.

Wie deelneemt aan Steams Early Acces-service krijgt twintig procent korting wanneer de game uitkomt. De beschikbare Warbands in de Early Access-versie zijn de Human Mercenaries en de Skaven. Onderstaande video toont de gameplay van het spel.

Raidou schopt kont in Dead or Alive 5: Last Round

20 nov. 2014 09:48 / Gewijzigd 20 nov. 2014 09:48 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

Dead or Alive 5: Last Round is de nieuwe versie van de vijfde Dead or Alive-game en komt op 20 februari uit voor Xbox 360, Xbox One, PS3 en PS4. In onderstaande trailer is Raidou aan het vechten.

Systeemeisen Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes bekendgemaakt

20 nov. 2014 09:33 / Gewijzigd 20 nov. 2014 09:33 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron: Steam

De systeemeisen van de pc-versie van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes zijn onthuld op de Steam-pagina van het spel.

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes komt op 18 december uit op de pc. De game fungeert als een proloog op Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, dat in 2015 uitkomt. Beide games ondersteunen een 4K-resolutie. De systeemeisen van Ground Zeroes zijn als volgt:

Minimale systeemeisen:
Besturingssysteem: Windows Vista 64-bit of nieuwer
Processor: Intel Core i5 SandyBridge 4Core (4 threads) 2.7 GHz of beter
Werkgeheugen: 4 gigabyte of meer
Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 650 of beter
DirectX 11 of nieuwer

Aanbevolen systeemeisen:
Besturingssysteem: Windows Vista 64-bit of nieuwer
Processor: Intel Core i5 SandyBridge 4Core (4 threads) 2.7 GHz of beter
Werkgeheugen: 8 gigabyte of meer
Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 760 of beter
DirectX 11 of nieuwer

Deluxe Edition van Titanfall bevat basisgame en drie uitbreidingen

20 nov. 2014 09:29 / Gewijzigd 20 nov. 2014 09:29 / Door: esmeeotter / 8 reacties / Bron: Respawn Entertainment

Titenfall krijgt een Deluxe Edition. Deze editie bevat, naast de basisgame, ook de drie uitbreidingen Expedition, Frontier's Edge en IMC Rising. Dit meldt ontwikkelaar Respawn Entertainment op de officiële website van het spel.

De drie uitbreidingen voegen in totaal negen maps toe. De Deluxe Edition is al beschikbaar op pc en komt op 25 november digitaal naar Xbox One. De pc-versie is te koop via Origin en kost 42,49 euro (normaal 50). Hoe lang die korting geldig is is onbekend.

In onderstaande video blikt Respawn terug op de updates van de game. De ontwikkelaar meldt tevens dat Titanfall door meer dan 7 miljoen mensen is gespeeld sinds de launch op 13 maart. Het houdt niet in dat de game ook 7 miljoen keer verkocht is, gezien de gratis speeltijd-acties van Origin.

World of Warcraft heeft meer dan 10 miljoen abonnees

20 nov. 2014 08:16 / Gewijzigd 20 nov. 2014 08:16 / Door: / 19 reacties / Bron: NUtech

World of Warcraft telt momenteel meer dan 10 miljoen abonnees. Dat meldt Blizzard.

Een maand geleden had de mmo nog 7,4 miljoen abonnees. Het nieuws komt kort na de release van Warlords of Draenor, de vijfde uitbreiding voor de mmo. Blizzard meldt dat daar inmiddels 3,3 miljoen exemplaren van over de toonbank zijn gegaan, wat bijdraagt aan de plotselinge stijging van abonnees.

De release van Warlords of Draenor kampte wel met veel problemen. De servers zouden vaak niet bereikbaar zijn wegens drukte, waardoor spelers die aan het gamen waren ook met vertragingen en haperingen te maken kregen. Verder kreeg een aantal spelers de melding dat hun personage niet gevonden kan worden. Gedupeerde spelers ontvangen vijf dagen gratis speeltijd ter compensatie.

Door NUtech