Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Een lugubere Valentijnstrailer voor Carmageddon: Reincarnation

31 jan. 2015 09:38 / Gewijzigd 31 jan. 2015 09:38 / Door: eduardkhil / 16 reacties / Bron:

Een vroege Valentijnstrailer voor Carmageddon: Reincarnation barst van de explosies, bloedspetters en absurde voertuigen.

Carmageddon: Reincarnation is via Kickstarter gefinancierd. Het spel stond gepland voor een pc-release in februari 2013. In maart 2013 startte de ontwikkeling van een PlayStation 4- en Xbox One-versie. De Early Access-versie van Carmageddon: Reincarnation is sinds 27 maart 2014 beschikbaar.

Sniper Elite V2 en Brothers gratis met Games with Gold

30 jan. 2015 15:17 / Gewijzigd 30 jan. 2015 16:01 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron: Xbox

Brothers: A Tale of Two Sons en Sniper Elite V2 zijn in februari gratis te downloaden voor Xbox Live Gold-leden. Ook indiegame #IDARB is gratis te downloaden.

Games with Gold start op 1 februari met Brothers: A Tale of Two Sons. Deze game is gemaakt door het Zweedse Starbreeze Studios, bekend van onder andere Payday. Het spel kwam in augstus 2013 uit op Xbox Live Arcade en verscheen de maand daarna op PlayStation Network en Steam. Spelers besturen twee broers afzonderlijk met de twee sticks van de controller en moeten puzzels oplossen terwijl het tweetal een medicijn voor hun zieke vader zoekt. De game is tot 15 februari te downloaden.

De tweede gratis game is Sniper Elite V2, te downloaden van 16 tot 28 februari. Hierin zijn spelers een sniper in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. De nazi's sporen Russische raketgeleerden op om V2-raketten te maken. Aan spelers de taak om dit te voorkomen. Het spel is een mix tussen snipergameplay en stealth: spelers hebben verscheidene gadgets tot hun beschikking, zoals mijnen geactiveerd door struikeldraad.

Tot slot is indiegame #IDARB ook tussen 1 en 15 februari gratis te downloaden. Het is een tweedimensionale platformer gekruist met een balspel. Spelers moeten de bal in het doel van de tegenstander zien te schieten, maar krijgen ondertussen hinder van obstakels. Zo kan het level onder water komen te staan. De game komt speciaal voor Games with Gold uit en is nu beschikbaar.

Eerste gameplay Sid Meier's Starships getoond

30 jan. 2015 15:06 / Gewijzigd 30 jan. 2015 16:04 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron:

Ontwikkelaar Firaxis liet de eerste gameplay van Sid Meier's Starships zien in een livestream.

De nieuwe game van Sid Meier werd in januari onthuld. Het wordt een turn based-strategiegame waarin spelers een aantal ruimteschepen besturen en koloniën kunnen stichten op planeten. Het spel moet in de lente van 2015 uitkomen op pc, Mac en iPad.

Chalice Dungeons uitgelicht in Bloodborne-gameplayvideo

30 jan. 2015 15:01 / Gewijzigd 30 jan. 2015 15:01 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron: Sony

In een nieuwe gameplayvideo van Bloodborne worden de Chalice Dungeons toegelicht. 

De kerkers genereren willekeurig en bevatten diverse monsters, waaronder de ritual master. Hier werden eerder screenshots van getoond.

Update: PS4-bundel met Bloodborne bevestigd

30 jan. 2015 15:00 / Gewijzigd 30 jan. 2015 15:01 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: PlayStation

De PlayStation 4-bundel met Bloodborne die op de Spaanse Amazon-site verscheen, blijkt echt te zijn. Sony bevestigde dat op de PlayStation-blog.

Het gaat om een zwarte PlayStation 4 met een harde schijf van 500 gigabyte en een controller, en de game Bloodborne. Sony schrijft dat de bundel nu te pre-orderen is. Sony heeft nog geen prijs gegeven, de Spaanse Amazon vermeldde als prijs 439,99 euro. De prijs van andere PlayStation 4-bundels met de console, een controller en een game ligt tussen de 430 en 500 euro.

Bloodborne is de nieuwe game van Demon's Souls- en Dark Souls-maker From Software. Hidetaka Miyazaki keert terug als director, hij had die functie ook bij Dark Souls, maar niet bij het vervolg Dark Souls 2. Bloodborne wordt een PlayStation 4-exclusive en komt 25 maart uit in Europa.

Sega richt zich op mobiel en online, ontslaat 300 werknemers

30 jan. 2015 14:59 / Gewijzigd 30 jan. 2015 14:59 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Sega

Sega gaat zich richten op mobiele en online games, daardoor vallen er driehonderd ontslagen bij de uitgever. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Sega laat in het persbericht weten zich vooral op digitale games te richten, en dan met name op smartphone- en online games. Volgens Sega is dat een groeimarkt en gaat de bedrijfsstructuur daarom herinrichten. Sega gaf onlangs Alien: Isolation uit van ontwikkelaar Creative Assembly. Los daarvan is Sega bekend van de Sonic-games.

Sega laat wegens de nieuwe focus driehonderd werknemers gaan. Het bedrijf biedt deze werknemers voordelen om het bedrijf vrijwillig te verlaten of vervroegd met pensioen te gaan. Bij Sega of America verdwijnen er tussen 9 februari en eind maart 120 banen. Volgens een woordvoerder tegenover Eurogamer wordt Sega of Europe minder hard geraakt door de ontslagen, mogelijk worden er ook nog werknemers bij Sega of Japan ontslagen.

De webshop Game Wire is nu live

30 jan. 2015 14:59 / Gewijzigd 30 jan. 2015 14:59 / Door: / 23 reacties / Bron: Game Wire

De webshop Game Wire, dat onderdeel is van het bedrijf dat ook Gamer.nl, InsideGamer en Power Unlimited huisvestigt, is vanaf nu live.

Game Wire biedt games aan in drie verschillende categorieën: pre-order, budget en outlet. In de pre-ordercategorie zijn geselecteerde topgames te vinden. Hoewel we onafhankelijk zijn van de webshop, zullen er wel keuzes van de redactie worden aangeboden. In de budget-categorie zijn games verkrijgbaar tegen een lage prijs, allereerst pc-games. De outlet biedt titels die zijn blijven liggen nog eens aan tegen een nog lagere prijs.

Wie op zoek is naar bekende games tegen een lage prijs of grote titels alvast wil pre-orderen kan dus terecht bij Game Wire, die ook bij onze zusterwebsites live gaat.

Transistor, Yakuza 4 en Thief onder andere gratis bij PS Plus

30 jan. 2015 14:09 / Gewijzigd 30 jan. 2015 14:24 / Door: eduardkhil / 16 reacties / Bron: PlayStation Blog

De februarigames voor PlayStation Plus-abonnees zijn bekend. Het gaat onder andere om Transistor, Yakuza 4, Thief en Rogue Legacy. Dit meldt Sony op zijn officiële blog.

De spellen komen 4 februari beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. De complete lijst is als volgt:

PlayStation 4
Apotheon
Transistor

PlayStation 3
Thief
Yakuza 4

PlayStation Vita
Rogue Legacy
Kick and Fennick

Fahrenheit Remastered-bugs door vreemde tekens Steam-namen

30 jan. 2015 12:56 / Gewijzigd 30 jan. 2015 12:56 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: Reddit

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered kampt met problemen wanneer spelers vreemde tekens in hun Steam-naam hebben staan. Dit pikte een Reddit-gebruiker op.

De game start niet op wanneer de Steam-naam vreemde tekens bevat, ofwel tekens die Windows niet tolereert in zijn bestandsnamen. De game registreert de Steam-naam en niet de SteamID van de gebruiker. Hierdoor verliest de gebruiker toegang tot zijn of haar opgeslagen bestanden wanneer hij of zij de Steam-naam verandert.

Er schijnt eenzelfde soort bug in de Dark Souls-multiplayer te zitten. Wanneer de Steam-naam langer is dan het maximaal aantal in-game tekens, crasht de game van andere spelers wanneer zij met diegene verbinden.

Pre-alfa gameplay van Strafe verschenen in video

30 jan. 2015 12:46 / Gewijzigd 30 jan. 2015 14:27 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron:

Ontwikkelaar Pixel Titans heeft gameplay van retroshooter Strafe onthuld. Het gaat om vroege pre-alfa gameplay.

In de video is de 32-bitsstijl te zien en een aantal verschillende vijanden. Het spel krijgt ondersteuning voor de Oculus Rift. De Kickstarter-campagne van Strafe loopt nog tot 19 februari en heeft inmiddels ongeveer een derde van het beoogde doel behaald.

Strafe werd halverwege januari onthuld met een retrocommercial en grijpt terug op klassieke shooters als Unreal en Quake. Het benodigde bedrag verwijst daar naar: 185.096 dollar - Quake kwam in 1996 uit.

Destiny-patch verhelpt verdwijnen heavy ammo

30 jan. 2015 11:42 / Gewijzigd 30 jan. 2015 11:42 / Door: eduardkhil / 16 reacties / Bron: Bungie

Een bug in Destiny waardoor de heavy ammo van spelers verdween, wordt eind februari verholpen. Ontwikkelaar Bungie schrijft dat op zijn blog.

De heavy ammo verdween wanneer spelers doodgingen, de ruimte in gingen of een cutscene te zien kregen. Deze bug zit al langer in het spel, Bungie legt nu uit waarom de bug zich manifesteert. Wanneer spelers spawnen, herstelt de game het juiste aantal kogels dat ze nog hadden. Spelers met een perk die meer ammo verschaft, krijgen minder ammo omdat deze perk later wordt toegepast dan het wapen wordt geladen. Hierdoor is het aantal kogels dat spelers hebben minder.

Een van de ontwikkelaars schrijft dat de bug verholpen moest worden door de volgorde van het inladen te veranderen: eerst de perk, dan het wapen. De kans was echter groot dat dat voor nieuwe en mogelijk ergere bugs zou zorgen. De ontwikkelaar zegt dat het uiteindelijk wel gelukt is, maar dat de patch nog op zich laat wachten tot het eind van februari.

Consoles mogen nu overal in China verkocht worden

30 jan. 2015 11:11 / Gewijzigd 30 jan. 2015 11:11 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Spelcomputers mogen vanaf nu overal in China verkocht worden. Dat meldt Bloomberg.

Sinds begin vorig jaar was het al toegestaan voor consolebedrijven om hun hardware in Shanghai te verkopen. Daarvoor was het veertien jaar lang verboden om consoles in het land te verkopen. Volgens Bloomberg is de testperiode in Shanghai positief verlopen, waardoor consoles nu over het gehele land verkocht mogen worden.

Wel zijn hardwareproducenten afhankelijk van de lokale overheid. Per gebied moet de lokale overheid de verkoop van de consoles goedkeuren en dit doorgeven aan het Ministerie van Commercie, voordat de verkoop van start kan gaan. Ook moet, net als in Shanghai, gamecontent aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat het verkocht mag worden in China. 

In september lanceerde Microsoft de Xbox One in Shanghai. Sony was van plan om de PlayStation 4 begin dit jaar te lanceren, maar stelde dit uit om aanpassingen aan content te maken om aan de Chinese regels te voldoen. Tevens worden er verschillende Chinese consoles verkocht.

Eerste episode van Life is Strange is vandaag uit

30 jan. 2015 10:43 / Gewijzigd 30 jan. 2015 11:30 / Door: esmeeotter / 15 reacties / Bron: Steam

De eerste episode van Life if Strange, genaamd Chrysalis, is vanaf vandaag beschikbaar op pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Eerste gameplaybeelden van OlliOlli2 getoond

30 jan. 2015 10:37 / Gewijzigd 30 jan. 2015 10:37 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron:

Ontwikkelaar Roll7 toont de eerste gameplaybeelden van de 2d-skategame OlliOlli2: Welcome to Olliwood. De game komt dit jaar naar PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Mortal Kombat X-trailer toont nieuwe personage Ermac

30 jan. 2015 09:32 / Gewijzigd 30 jan. 2015 10:04 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

Ermac is het nieuwste personage van de aankomende vechtgame Mortal Kombat X. Ontwikkelaar NetherRealm Studios toont een trailer van de ninja.

Ermacs drie gevechtsstijlen zijn Master of Souls, Mystic en Spectral. Tot zijn mogelijke aanvallen behoort het telekinetisch, ofwel op afstand, vastgrijpen van een vijand en verlamming van de vijand door middel van afgevuurde projectielen. Hij kan daarnaast teleporteren en zweven.

Zijn bestaan werd al gespeculeerd sinds de eerste Mortal Kombat-game in 1992. Onder het kopje Reptile Battles was 'Ermacs te lezen', wat eigenlijk een afkorting is voor Error Macro - een macro die foutmeldingen in de code achterhaalt. Hierdoor dachten spelers dat het een geheim personage was, dat moeilijker vrij te spelen was dan Reptile.

NetherRealm ontkende het personage meerdere malen en stopte aan het eind van Mortal Kombat 2 de boodschap 'Ceamr odse nto exits' (Ermac does not exist). De geruchten bleven echter voortleven en de ontwikkelaar besloot het personage te maken. Ermac maakte zijn debut in Ultimate Mortal Kombat 3 in 1995.