Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Twitch belooft transparantie over gesponsorde content

3 okt. 2014 09:07 / Gewijzigd 3 okt. 2014 09:33 / Door: eduardkhil / 0 reacties / Bron: Twitch Blog

Twitch belooft vanaf heden duidelijk te laten zien welke content op de site gesponsord is en welke niet. Dat meldt het bedrijf op zijn blog.

De streamingsdienst gaat gesponsorde content duidelijk markeren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om uitgevers die streamers sponsoren om hun games live te spelen. Voorheen adviseerde Twitch zijn streamers al wel om kijkers in te lichten wanneer zij gesponsord werden. Omdat niet iedereen dat deed, was het echter niet duidelijk wat gesponsorde content was en wat niet.

Twitch markeert gesponsorde streams met een plusje of met de opdruk "Gesponsord". Ook voorziet het bedrijf automatische tweets van teksten als "Deze stream werd mede mogelijk gemaakt door..." of "Gesponsorde tweet." De veranderingen zijn donderdag ingegaan.

Pillars of Eternity uitgesteld naar begin 2015

3 okt. 2014 09:02 / Gewijzigd 3 okt. 2014 09:02 / Door: Mcvroegrijk / 2 reacties / Bron: VG247

Rpg Pillars of Eternity is uitgesteld naar begin volgend jaar en mist daarmee zijn geplande release eind 2014. Dit meldt ontwikkelaar Obsidian, zo bericht VG247.

Volgens Obsidians ceo Feargus Urquhart is voor het uitstel gekozen vanwege feedback tijdens de bèta van het spel. De ontwikkelaar besloot dat het meer tijd nodig heeft om die mee te nemen en "de best mogelijke ervaring" te kunnen bieden.

Pillars of Eternity werd in oktober van 2012 gefinancierd en haalde op Kickstarter bijna vier miljoen dollar op, waarmee het een van de meest succesvolle crowdfundingprojecten tot op heden is.

Het betreft een klassieke rpg die qua gameplay en setting teruggrijpt naar spellen als Baldur's Gate, Icewind Dale en Planescape: Torment, waarvan via Kickstarter ook een vervolg gecrowdfund werd.

Pillars of Eternity wordt uitgegeven door Paradox Interactive. Een precieze nieuwe datum ontbreekt vooralsnog.

GTA Online-update met nieuwe missies en motors is nu live

2 okt. 2014 20:19 / Gewijzigd 2 okt. 2014 20:19 / Door: esmeeotter / 24 reacties / Bron: Rockstar

De 'Last Team Standing'-update van Grand Theft Auto Online is nu live. De update voegt onder meer tien nieuwe missies toe, nieuwe motors en het wapen 'Heavy Shotgun'. Dit meldt Rockstar op zijn blog.

Naast de tien nieuwe missies kunnen spelers nu zelf missies aanmaken met de Last Team Standing-creatiemodus. De speler kan matches maken over verschillende modi, waarbij Rockstars LTS, Captures en Versus-missies gebruikt kunnen worden. Spelers kunnen hierbij aangeven welk type wapens zij wel of niet beschikbaar willen maken in hun gecreëerde match. Spelers hebben slechts een leven in deze matches.

De LCC Innovation chopper en de Shitzu Hakuchou sportmotor behoren onder meer tot de nieuwe motors. Rockstar vergroot tevens de mogelijkheden tot gokken van 2.500 naar 10.000 dollar. De gehele update is op Rockstars blog te vinden.

Quan Chi vecht er op los in Mortal Kombat X

2 okt. 2014 16:37 / Gewijzigd 2 okt. 2014 16:37 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron:

In deze nieuwe trailer van Mortal Kombat X is voor het eerst Quan Chi in actie te zien.

Achter de schermen bij The Evil Within

2 okt. 2014 16:35 / Gewijzigd 2 okt. 2014 16:35 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron:

Bethesda Softworks heeft drie video's geüpload die een kijkje achter de schermen van The Evil Within bieden.

In de bovenste van onderstaande videos vertelt Shinji Mikami over zijn inspiratie voor de game. In de tweede video vertelt art director Naoki Katakai over het ontwerp van de vijanden en de gamewereld. De laatste video gaat over de geluiden van het kwaad, besproken door audio ontwerpers Shuichi Kobori en Ippei Shiraki.

Wekelijkse lijst met meest gedownloade Android-games - 2 oktober

2 okt. 2014 16:04 / Gewijzigd 2 okt. 2014 16:04 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De PlayStore is geüpdatet waardoor deze vooral persoonlijk aanbod toont. Hierin is geen onderscheid tussen gratis en betaald. In dit nieuwe format is de top tien zichtbaar van de meest gedownloade games. Games die betaald zijn krijgen daar een vermelding bij in de lijst. Gratis games komen meestal met in-game aankopen.

Android-games

1. Subway Surfers (Kiloo)

'Surf' over trainrails om muntjes te pakken, treinen te ontwijken en voor te blijven op de inspecteur en zijn hond. De speler kan over de treinen grinden en gebruik maken van jetpacks voor snelheidsboosts.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.5 / 5 sterren (10.210.730 beoordelingen). Deze game stond vorige week op nummer 4 van de gratis games, maar in het oude format.

2. Angry Birds Go! (Rovio mobile Ltd.)

Angry Birds Go! is een 3D-racegame. De speler kan ervoor kiezen met een varken te racen of een van de vogels. Er zijn verschillende spelmodi beschikbaar en speciale krachten.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.2 / 5 sterren (2.000.708 beoordelingen). Deze game stond vorige week niet in de lijst.

3. Temple Run 2 (Imangi Studios)

Temple Run 2 is een 3D-platformer met third-person perspectief. De speler rent in hoge snelheid door gebieden, verzamelt muntjes en probeert zo ver mogelijk te komen op het parcours voor een hoge score.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.3 / 5 sterren (3.410.244 beoordelingen). Deze game stond vorige week niet in de lijst.

4. 8 Ball Pool (Miniclip.com)

5. Asphalt Overdrive (Gameloft)

6. Rock Hero (Guitar & Music Games)

7. Clumsy Ninja (NaturalMotionGames Ltd.)

8. Buschaffeur 3D Simulator (Wacky Studios)

9. Benji Bananas Avonturen (Fingersoft)

10. Heads Up! (Warner Bros. International Enterprises)

The Walking Dead vanaf 24 oktober op PlayStation 4 en Xbox One

2 okt. 2014 16:00 / Gewijzigd 2 okt. 2014 16:00 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

De releasedatum van The Walking Dead op PlayStation 4 en Xbox One is 24 oktober. IGN uploadde een trailer waarin de Amerikaanse releasedatum, 21 oktober, zichtbaar is.

De eerste twee seizoenen worden fysiek en digitaal beschikbaar en lanceren op dezelfde datum voor beide consoles. Het eerste seizoen bevat tevens de bonus-episode 400 Days. Elk seizoen kost naar verwachting ongeveer 25 euro.

World of Tanks Blitz meer dan 7,5 miljoen keer geïnstalleerd

2 okt. 2014 15:23 / Gewijzigd 2 okt. 2014 15:23 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

De mobiele game World of Tanks Blitz is meer dan 7,5 miljoen keer geïnstalleerd via de App Store, zo maakt uitgever Wargaming vandaag bekend.

Gemiddeld spenderen spelers 60 minuten per dag aan de game. Per sessie zijn spelers ongeveer 20 minuten bezig. World of Tanks Blitz is een free-to-play game met in-game aankopen. Wargaming laat verder weten dat de game in de categorie 'Best Mobile Game' is genomineerd voor de Golden Joystick Awards.

Vanaf vandaag is update 1.3 voor World of Tanks Blitz beschikbaar. Deze bevat twee nieuwe maps, Lost Temple en Black Goldville. Beide maps moeten gevarieerde terreinen bieden. Ook bevat de update nieuwe licht- en misteffecten en moet het gras in het spel realistischer ogen. Tot slot zijn er vijf Sovjet tanks toegevoegd: de T-150, KV-3, KV-4, ST-1 en IS-4. 

Nieuwe speelbare personages in Hyrule Warriors

2 okt. 2014 14:45 / Gewijzigd 2 okt. 2014 14:45 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Vanaf 16 oktober is er gratis downloadbare content voor Hyrule Warriors beschikbaar. Dit pakket bevat drie speelbare personages: Cia, Volga en Wizzro. Onderstaande trailers tonen de personages in actie.

Tactische rpg The Banner Saga nu beschikbaar in App Store

2 okt. 2014 14:00 / Gewijzigd 2 okt. 2014 14:00 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron:

Stoics The Banner Saga is nu beschikbaar in de App Store voor 8,99 euro. De game is speelbaar op iPhone en iPad.

In januari kwam The Banner Saga uit voor pc en in juni werd bevestigd dat de game in de zomer naar tablets zou komen. Op iPhone is de game dus echter ook beschikbaar. De game werkt niet op iPhone 4, wel op 4S en nieuwere modellen.

De prijs is ongeveer de helft van de pc-versie en bevindt zich in het duurdere deel van de App Store. Stoic meldde in een interview met Polygon dat Apple gefrustreerd raakte van consumenten die niks voor apps willen betalen. "Ze willen zo min mogelijk betalen. Ze spenderen 600 dollar aan een iPad, vier dollar aan een kop koffie en twintig aan lunch. Vier of vijf follar voor een game is echter een levensveranderende beslissing. Dat frustreert mij ook", aldus John Watson, een van Stoics oprichters.

Gratis Call of Duty: Advanced Warfare bij nieuwe LG-monitor

2 okt. 2014 13:32 / Gewijzigd 2 okt. 2014 13:32 / Door: esmeeotter / 15 reacties / Bron:

Wie vanaf vandaag de gamemonitor LG 24GM77 bestelt, krijgt daar gratis de pc-versie van Call of Duty: Advanced Warfare bij wanneer de game verschijnt.

De monitor moet dan wel voor 4 november besteld worden. De monitor kan bij verschillende e-tailers, waaronder Bol.com en Wehkamp, besteld worden voor 349 euro. Op de website van LG is te zien welke e-tailers meedoen met de Call of Duty-actie.

De LG 24GM77 is 24 inch (16:9) en maakt met de Black Stabilizer-optie donkere scènes van een game lichter om deze zichtbaarder te maken. Het beeld ververst met een snelheid van 144Hz en de reactietijd is minder dan 1 miliseconde. LG verkondigt dat het scherm voor weinig motion blur zorgt en een Dynamic Action Sync-modus bevat, waardoor actiescènes niet flikkeren. Daarnaast kan de monitor gedraaid worden, waardoor deze rechtopstaand wordt.

Gameplay Bloodborne toont alfaversie in actie

2 okt. 2014 13:22 / Gewijzigd 28 okt. 2014 11:43 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

De alfaversie van Bloodborne is voor een kleine selectie gamers beschikbaar. Daar zijn nu gameplaybeelden van online gezet.

De gratis Xbox Games with Gold-titels van oktober

2 okt. 2014 13:06 / Gewijzigd 2 okt. 2014 13:06 / Door: Michel Musters / 26 reacties / Bron:

Spelers met Xbox Live Gold kunnen weer een aantal gratis games downloaden in oktober.

Op de Xbox One is de co-op platformer Chariot de gehele maand gratis te downloaden. Tot en met 15 oktober kunnen spelers op de Xbox 360 Battlefield: Bad Company 2 downloaden. Vanaf 16 oktober is op die console Darksiders 2 een halve maand gratis te downloaden. Xbox One-spellen op Games with Gold die gedownload zijn, kunnen gespeeld blijven worden tot spelers hun Xbox Live-abonnement opzeggen.

Afgelopen maand waren Crimson Dragon en Super Time Force gratis te downloaden voor de Xbox One. Dit kan nu niet meer. Op de Xbox 360 waren de gratis games afgelopen maand Monaco: What's Yours is Mine en Halo: Reach.

PlanetSide 2-update voegt schietbare Space Pumpkins toe

2 okt. 2014 13:00 / Gewijzigd 2 okt. 2014 13:00 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron: Sony

PlanetSide 2 krijgt een update die Space Pumpkins toevoegt en spelers meer sturing geeft. Dit meldt ontwikkelaar Sony op het officiële PlanetSide 2-forum.

Spelers kunnen de Space Pumpkins beschieten, de zaden ervan verzamelen en die inleveren bij speciale Space Pumpkin Seeds-inleverzones voor een beloning. Spelers kunnen met die zaden tijdelijk maskers kopen. Die maskers zijn seizoensgebonden en kunnen enkel opgezet worden tijdens de Nanite of the Living Dead-evenementen.

Er komen speciale alarmen voor de Pumpkin Hunt die op willekeurige momenten een uur lang af gaan. Alleen tijdens die alarmen verschijnen de pompoenen. Het imperium dat de meeste pompoenen heeft stukgeschoten, wanneer het alarm ten einde komt, krijgt het vetreffende continent. Territory Control-waarschuwingen zijn hiervoor tijdelijk uitgeschakeld.

Verder zijn onder meer Directives geüpdate en een aantal bugs verholpen. De gehele update is te vinden op het forum.

Update: PlayStation Network is weer online

2 okt. 2014 12:18 / Gewijzigd 2 okt. 2014 13:11 / Door: Michel Musters / 33 reacties / Bron: Videogamer

Update: PlayStation Network is na een korte tijd offline te zijn geweest, weer bereikbaar. De reden van het wereldwijd offline gaan van de service is niet bekend.

Oorspronkelijk bericht:
PlayStation Network is wereldwijd offline. Er is geen onderhoud gepland aan het netwerk waarmee de PlayStation-consoles online kunnen.

Het is nog niet bekend waarom de service offline is. Sony Japan laat weten dat het op de hoogte is van het feit dat PSN niet bereikbaar is en dat het onderzoekt waarom dit komt.