Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

OnLive vanaf 11 november in Nederland beschikbaar

30 okt. 2014 16:33 / Gewijzigd 30 okt. 2014 16:42 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron:

OnLive, de streamingdienst waarmee games gespeeld kunnen worden, is vanaf 11 november beschikbaar. Dat meldt het bedrijf via een persbericht.

De dienst zal beschikbaar komen via een gamesysteem met controller, alsmede via Android-televisies van Philips. Deze televisies lanceren op dezelfde dag. Het is nog niet bekend welke games beschikbaar komen voor de service.

Wel laat OnLive weten dat alle games, waarvan er meer dan 250 zijn, gratis te streamen en te spelen zijn voor 7,95 euro per maand. Spelers kunnen ook kizen om 5,95 euro per maand te betalen. Daarvoor kunnen spelers maximaal twintig Steam-games spelen. Voor 9,99 euro per maand kunnen beide abonnementen aangeschaft worden.

Omdat OnLive games streamt, hebben spelers geen krachtige machine nodig. De dienst is eerder al uitgerold in onder andere de Verenigde Staten en Canada. Eerder dit jaar kondigde OnLive al aan samen te gaan werken met Philips.

Wekelijkse lijst met meest gedownloade Android-games - 30 oktober

30 okt. 2014 16:31 / Gewijzigd 31 okt. 2014 10:16 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games

1. RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (Atari, Inc.)
Bouw een pretpark en zorg dat je zoveel mogelijk gasten weet te lokken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (35.916 beoordelingen).

2. Retry (Rovio Mobile Ltd.)
Bestuur een vliegtuigje, maar zorg dat het geen obstakels raakt. Vlieg het level door en land weer veilig in de hangar aan het eind.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (76.043 beoordelingen).

3. Candy Crush Soda Saga (King)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewisseld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjes op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (26.214 beoordelingen).

4. Candy Crush Saga (King)
5. Subway Surfers (Kiloo)
6. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
7. Clash of Gangs (IGG.com)
8. Brain Wars (Translimit, Inc.)
9. Do Not Crash (Hu Wen Zeng)
10. Diamond Digger Saga (King)

Betaalde Android-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,49
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (632.217 beoordelingen).

2. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,49
Scrabble, maar dan op je telefoon. Vorm woorden om zoveel mogelijk punten te verdienen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (51.522 beoordelingen).

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.) - €3,59
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars klassieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (79.666 beoordelingen).

4. Hitman GO (Square Enix Ltd) - €4,49
5. Catan (USM) - €2,99
6. Monopoly (Electronic Arts) - €1,79
7. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €1,00
8. The Room (Fireproof Games) - €0,89
9. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games, Inc.) - €2,69
10. République (Camouflaj, LLC) - €2,36

Megaman-maker crowdfundt dlc voor gecrowdfunde game

30 okt. 2014 16:16 / Gewijzigd 30 okt. 2014 16:16 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: Kickstarter

Mega Man-maker Keiji Inafune vraagt geld om dlc te maken voor zijn nieuwe game Mighty No. 9, die via Kickstarter gecrowdfund is. Dat laat hij weten in een update op de Kickstarter-pagina.

Inafune vraagt minimaal 190.000 dollar voor een extra level en een baas. De game zelf is nog niet af, maar Inafune legt uit dat het team achter Mighty No. 9 pas aan de dlc gaat werken zodra de game fysiek in de winkels ligt.

Hoewel de Kickstarter van de game eigenlijk al gesloten is, is de dlc een stimulans voor mensen die het spel alsnog willen steunen. Zij krijgen een code om de dlc te downloaden. De dlc staat gepland voor de zomer van 2015.

Shadow of Mordor-dlc voegt nieuwe missies en monsters toe

30 okt. 2014 15:58 / Gewijzigd 30 okt. 2014 15:58 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron:

Middle-Earth: Shadow of Mordor krijgt ergens later dit jaar downloadbare content genaamd Lord of the Hunt. Uitgever Warner Bros. Games heeft dit middels een persbericht gemeld.

De dlc bevat nieuwe monsters, missies en lore. In de dlc wil Sauron de monsters van Mordor uitroeien. Hoofdpersoon Talion helpt de dwerg Torvin om Mordors beesten te temmen en Saurons volgelingen te stoppen.

Nieuw in de dlc zijn Beastmaster Warchiefs, die monsters kunnen berijden. Talion kan zelf ook op nieuwe monsters zitten: de Wretched Graug spuwen gif, en de Caragath kunnen vanuit de schaduwen aanvallen. Ook kan Talion een horde Ghul oproepen.

Naast deze nieuwe beesten zitten er ook nieuwe Runes in de dlc die Talions wapens sterker maken. De dlc komt later dit jaar uit, en is los te kopen of te downloaden als onderdeel van de seizoenspas van Middle-Earth: Shadow of Mordor. De game is al uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One, en komt op 18 november uit op PlayStation 3 en Xbox 360.

Preloaden van games komt naar Wii U en 3DS

30 okt. 2014 15:05 / Gewijzigd 30 okt. 2014 15:05 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron: Nintendo

Wii U-gebruikers kunnen later dit jaar games preloaden voordat ze uit zijn. De functionaliteit komt volgend jaar ook naar de 3DS. Dat maakt Nintendo's president Satoru Iwata bekend.

Preloaden houdt in dat games al gedownload kunnen worden voordat ze uit zijn, en vervolgens direct gespeeld kunnen worden bij de lancering.

Iwata meldt dat preloaden alleen werkt voor digitale exemplaren gekocht bij specifieke retailers. Ook kunnen mensen speciale downloadcodes in de winkel kopen en deze op de Nintendo eShop invoeren.

Nintendo rolt het preload-systeem later dit jaar eerst uit op de Wii U, de functie is volgend jaar ook beschikbaar op de 3DS. De eerste game die er gebruik van gaat maken is Super Smash Bros. voor de Wii U.

Update pc-versie The Evil Within verwijdert zwarte balken

30 okt. 2014 14:34 / Gewijzigd 30 okt. 2014 14:34 / Door: eduardkhil / 11 reacties / Bron: Bethesda Blog

Een update voor de pc-versie van The Evil Within laat gebruikers de zwarte balken aan de boven- en onderkant uitzetten en de framerate op 60 fps zetten. Dat schrijft uitgever Bethesda op zijn blog.

De game wordt automatisch geüpdatet via Steam. De zwarte balken en framerate waren al aan te passen via de debug console, maar nu zijn de opties ook toegevoegd aan de instellingen. Bethesda verhelpt ook bugs die spelers tegenkwamen als ze de zwarte balken weghaalden of hun framerate hoger zetten dan 30 fps.

Bethesda heeft nog geen uitspraken gedaan over de zwarte balken in de PlayStation 4- en Xbox One-versies van The Evil Within.

Tweede trailer van de Resident Evil-remake

30 okt. 2014 14:21 / Gewijzigd 30 okt. 2014 14:21 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron:

Ontwikkelaar Capcom geeft een tweede trailer vrij van de hd-remake van Resident Evil.

Het eerste deel van Resident Evil kwam onder andere uit op de eerste PlayStation en de Sega Saturn. De GameCube kreeg ook al een remake. Deze nieuwe remake komt begin 2015 naar pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

'Xbox 360-remake GTA: San Andreas is mobiele port'

30 okt. 2014 13:42 / Gewijzigd 30 okt. 2014 13:42 / Door: eduardkhil / 20 reacties / Bron: Eurogamer

De remake van Grand Theft Auto: San Andreas is volgens de website Eurogamer een mobiele port van de game.

Eurogamer vergeleek de remake met de Nvidia Shield Tablet-versie van de game en zag veel overeenkomsten, met name in de grafische kwaliteit. Het enige verschil is de toevoeging van achievements.

De port is voor 3,74 euro te koop op de Xbox Marketplace. De originele Xbox-versie van GTA: San Andreas, die is gebaseerd op de pc-versie van de game, is niet meer te koop op Xbox Marketplace. Wel is deze versie nog fysiek te koop.

YouTube ondersteunt nu video's met 60 frames per seconde

30 okt. 2014 13:22 / Gewijzigd 30 okt. 2014 13:22 / Door: eduardkhil / 11 reacties / Bron:

YouTube ondersteunt vanaf nu het afspelen van video's met een framerate van 60 frames per seconde (fps). Voorheen konden gebruikers alleen video's in maximaal 30 fps kijken.

Tot nu toe ondersteunen alleen de browsers Chrome en Safari de functie, en werkt de hogere framerate alleen op een resolutie van 720p of hoger. Video's zijn alleen in 60 fps te bekijken als de geüploade video ook met een hogere framerate is opgenomen.

YouTube kondigde de ondersteuning van 60 fps in juni al aan, en is de uitrol van de functie vandaag begonnen.

Open bèta Dragon Age Keep nu beschikbaar

30 okt. 2014 13:13 / Gewijzigd 30 okt. 2014 13:13 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: BioWare

De open bèta van Dragon Age Keep is van start gegaan via de officiële website van de game.

De speler importeert informatie uit de voorgaande Dragon Age-games in de Keep, waaronder gemaakte keuzes, personages en uitrusting. Alle gemaakte keuzes kunnen worden aangepast. Wie de voorgaande games niet gespeeld heeft kan alsnog gebruikmaken van de Keep, als een soort naslagwerk van de historie voor Inquisition.

De gebruiker kan een video bekijken van zijn of haar beslissingen. Die beslissingen kunnen naar elke versie van Dragon Age: Inquisition geëxporteerd worden. Inquisition komt 20 november uit op pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Voor het gebruiken van Dragon Age Keep is een Origin-account vereist.

Dragon Age Keep

Winnaar Alien: Isolation voor de Xbox One

30 okt. 2014 12:08 / Gewijzigd 30 okt. 2014 12:08 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron:

In samenwerking met Sega gaven we onlangs de Xbox One-versie van Alien: Isolation weg op Gamer.nl. Daarbij ontvangt de winnaar ook een usb-stick.

De winnaar van de game met usb-stick is Mutsaers78, die een privebericht heeft ontvangen. We vroegen hoe Gamer.nl-bezoekers de Xenomorph uit de Alien-films zouden verslaan. Dit was zijn antwoord:

"Door de kloon van Ripley (zie Alien IV) mee te nemen. Aangezien zij met ze kan communiceren, zal ze hen tot bedaren brengen. Aangezien Ripley al meerdere keren met de Xenomorphen in aanraking is gekomen, weet zij alle ins en outs van de wezens.

Er zal dan ook blijken dat de Xenomorph helemaal geen slecht wezen is, maar een wezen dat een zeer moeilijke jeugd had. Zijn moeder had hem verlaten op jonge leeftijd en hij was door andere foute Xenomorphen op het verkeerde pad terechtgekomen. Hij heeft een aantal verkeerde beslissingen genomen waar hij nu bijna de prijs voor betaalde, als Ripley niet gezegend was met communicatie met de Xenomorphen.

Hij zal ons vertellen dat de Xenomorphen in weze helemaal geen foute figuren zijn, maar dat wij tot nu toe alleen maar de slechte Xenomorphen zijn tegengekomen. De afvallers van hun maatschappij, de rotzooi die elke samenleving niet graag bij zich heeft. Maar ook figuren die diep van binnen een hart van goud hebben, maar dat de samenleving dat hart van goud niet naar voren kan halen.

Hij geeft aan waar de pijnpunten liggen bij de Xenomorphen, waarna Ripley en ik er gezamenlijk voor gaan zorgen dat alle 'foute' Xenomorphen weer op het rechte pad zullen komen middels opvoeding, herscholing en een duimpje-omhoog voor de Xenomorph die dat verdient.

Het verslaan van een Xenomorph is vervolgens ook niet meer nodig, want samenleven met de Xenomorphen zal als zeer prettig ervaren worden.

Ik zal er dan ook voor zorgen dat Alien V geen actie/thriller-film wordt, maar een intrigerend drama over het opgroeien van een levend wezen in de ruimte, welke verkeerde beslissingen heeft gemaakt en hoe daar uit te komen.

Weinig mensen zullen het droog houden met deze films! Oscar gegarandeerd!"

Gefeliciteerd Mutsaers78, reageer op het privebericht en je prijs komt er aan!

The Crew-bèta voor PS4 en XOne van 6 tot 10 november

30 okt. 2014 11:37 / Gewijzigd 30 okt. 2014 14:57 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron:

De tweede gesloten bèta van The Crew start op 6 november en eindigt op 10 november. De bèta is enkel voor de PlayStation 4 en Xbox One en dus niet voor pc beschikbaar. Dit meldt uitgever Ubisoft via een persbericht.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de bèta. Wie een pre-order voor de racer heeft geplaatst, heeft sowieso toegang tot de bèta. Hoewel de bèta omschreven wordt als een gesloten test, is het toegankelijk voor iedereen met Xbox Live of PlayStation Network. Voor sommige online opties is een Xbox Live Gold of PlayStation Plus-lidmaatschap vereist.

The Crew komt op 2 december uit voor pc, Xbox 360, Xbox One en PlayStation 4.

Gameplay Assassin's Creed: Unity-intro gelekt

30 okt. 2014 10:39 / Gewijzigd 30 okt. 2014 10:39 / Door: eduardkhil / 20 reacties / Bron:

Er is gameplay van Assassin's Creed: Unity gelekt. Een Reddit-gebruiker zegt een PlayStation 4-versie van de game te hebben bemachtigd en plaatste gameplaybeelden online als bewijs.

In de gameplay is de intro van het spel te zien, waarin spelers met een jonge Arno spelen. Het lijkt om de uiteindelijke versie van Assassin's Creed: Unity te gaan. Dit spel komt officieel op 13 november op pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Hieronder is de gameplay te zien, het kan zijn dat de video in de loop van de dag offline wordt gehaald.

1080p is niet belangrijk volgens Far Cry 4-ontwikkelaar

30 okt. 2014 10:14 / Gewijzigd 30 okt. 2014 10:14 / Door: eduardkhil / 90 reacties / Bron: Total Xbox

Alex Hutchinson, creative director van Far Cry 4, vindt dat een resolutie van 1080p in games er niet toe doet. Dat zegt hij in een interview met Official Xbox Magazine.

"Vijf procent van de mensen dicussieert online [over resolutie], en 95 procent koopt een spel of koopt het niet", aldus Hutchinson. "We moeten geen bedrijfstak zijn die zichzelf in de markt zet met gadgets en technologie, ook al zijn we dat wel een beetje. Ik vind dat een slecht teken", vervolgt hij. Hutchinson denkt dat het belangrijk is om innovatie in andere gebieden van games te zoeken. "Een nieuwe twist of ontwikkeling is naar mijn mening veel interessanter."

Eerder zei Hutchinson dat Far Cry 4 op PlayStation 4 en Xbox One op een resolutie van 1080p zal draaien, met een framerate van 30 frames per seconde. Ubisoft zei daarna in een verklaring dat de beoogde resolutie van Far Cry 4 1080p is, maar deed geen uitspraken over de framerate.

Ubisoft is de laatste tijd vaker in het nieuws met uitspraken over framerate en resolutie. Zo zei het bedrijf dat de game-industrie van de 60 fps-standaard afstapt. Dat kwam na de geruchten dat de PlayStation 4-versie van Assassin's Creed: Unity achtergehouden zou zijn om dezelfde grafische kwaliteit te hebben als de Xbox One-versie, hoewel Ubisoft dat stellig ontkende.

Halo 2: Anniversary-trailer toont opgepoetste cutscènes

30 okt. 2014 09:59 / Gewijzigd 30 okt. 2014 09:59 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron:

Cinematics-specialist Blur Studios heeft nieuwe cutscènes voor Halo 2: Anniversary gemaakt. Delen hiervan zijn zichtbaar in onderstaande trailer, vrijgegeven door uitgever Microsoft.

Vanwege het tienjarig jubileum van Halo 2 maakt 343 Industries een nieuwe versie voor de Xbox One. Deze zit in Halo: The Master Chief Collection, die op 11 november uitkomt.