Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Wekelijkse lijst met meest gedownloade Android-games - 25 september

25 sep. 2014 12:59 / Gewijzigd 2 okt. 2014 13:57 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games

1. Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (182.070 beoordelingen). Vorige week was Diamond Digger Saga ook al eerste.

2. Candy Crush Saga (King)
Lijkt wel wat op Bejeweled, maar dan met snoepjes in plaats van diamanten. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjes op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (8.821.366 beoordelingen). Vorige week stond Candy Crush Saga ook op nummer twee.

3. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
Fifa, maar dan op je telefoon of tablet. Stel je eigen team samen met spelers uit allerlei bekende voetbalteams.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,25 / 5 sterren (141.507 beoordelingen). De game is nieuw, en stond vorige week dus nog niet in de top tien.

4. Subway Surfers (Kiloo)
5. Red Bull Air Race The Game (Red Bull)
6. Candy Crush Soda Saga (King)
7. Solitaire (TaoGames Limited)
8. Clash of Clans (Supercell)
9. Farm Heroes Saga (King)
10. Don't Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)

Betaalde Android-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang)
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,25 / 5 sterren (588.480 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

2. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,49
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (50.733 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

3. Goat Simulator (Coffee Stain Studios) - €4,49
Zaai zoveel mogelijk chaos door als geit dingen kapot te maken met kopstoten en je kleverige tong. Hoe meer chaos je veroorzaakt, hoe meer punten je krijgt.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (3.970 beoordelingen) Dit spel is nieuw in de top tien.

4. Worms 3 (Team 17 Digital Limited) - €1,99
5. Catan (USM) - €2,99
6. Bloons TD 5 (ninja kiwi) - €2,24
7. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.) - €5,99
8. Monopoly (Electronic Arts) - €1,79
9. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €1,00
10. Ruzzle (MAG Interactive) - €2,50

Videoserie duikt achter de schermen van The Evil Within

25 sep. 2014 12:55 / Gewijzigd 25 sep. 2014 12:55 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Bethesda is een videoreeks begonnen waar achter de schermen van de ontwikkeling van horrorgame The Evil Within wordt gekeken. 

De eerste drie video's zijn al beschikbaar, maar wekelijks komen er nieuwe video's. De eerste video is een introductie van de reeks, waarna er in de tweede video naar de gameplay wordt gekeken en in de derde video bedenker Shinji Mikami over zijn werkwijze praat. 

Child of Light-makers worden kernteam binnen Ubisoft Montreal

25 sep. 2014 12:45 / Gewijzigd 25 sep. 2014 12:45 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: CVG

De ontwikkelaars van Child of Light worden een kernteam binnen Ubisoft Montreal. Dat zegt Lionel Reynaud van Ubisoft Montreal in een interview met CVG.

Child of Light kwam april dit jaar uit en werd goed ontvangen. Reynaud zegt dat Ubisoft "superblij" is met het succes van Child of Light, en dat "het team dat het spel heeft gemaakt graag weer samen willen werken, of dat nou om een kleine game gaat of niet". Ook gaat Ubisoft "initiatieven vergelijkbaar met Child of Light stimuleren".

Ubisoft is de laatste tijd meer kleine games gaan uitgeven naast zijn grote franchises als Assassin's Creed en Far Cry. Het bedrijf publiceerde naast Child of Light onder andere Valiant Hearts en Far Cry 3: Blood Dragon. Volgens Reynaud "liggen er al veel ideeën voor kleinere games" waar Ubisoft iets mee kan.

Rovio toont eerste gameplaytrailer van Angry Birds: Transformers

25 sep. 2014 12:11 / Gewijzigd 25 sep. 2014 12:42 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Rovio heeft de eerste gameplaytrailer voor Angry Birds: Transformers getoond. 

De game bevat niet de traditionele Angry Birds-gameplay, waarbij vogels via een katapult worden afgeschoten. Games als de originele Angry Birds en Angry Birds Star Wars bevatten dit wel. De Transformers-versie laat spelers rondrennen in levels en vijanden en objecten in de achtergrond vernietigen. De game verschijnt op 15 oktober op iOS en op 30 oktober op Android. 

Onderwater-dlc Trials Fusion komt 7 oktober uit

25 sep. 2014 11:00 / Gewijzigd 25 sep. 2014 11:00 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: Ubisoft

De Into the Abyss-dlc van Trials Fusion komt 7 oktober uit op pc, Xbox 360 en Xbox One, en 8 oktober op PlayStation 4. Dat schrijft uitgever Ubisoft op zijn blog.

Het derde dlc-pakket van 2D motorgame Trials Fusion speelt zich af onder water. De dlc voegt tien nieuwe levels toe, 24 uitdagingen, vijf achievements en nieuwe onderdelen voor de level editor. Ook kunnen spelers zomaar mysterieuze figuren uit de horrorverhalen van H.P. Lovecraft tegenkomen.

De dlc gaat 4,99 euro kosten, de seizoenspas is te verkrijgen voor 19,99 euro. Daar zitten de eerdere twee dlc-pakketten ook in, na Into the Abyss zullen er nog drie dlc-pakketten volgen.

Sony geeft tot 8 oktober korting op PS3, PS4, PSP en Vita-spellen

25 sep. 2014 10:45 / Gewijzigd 25 sep. 2014 10:45 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Sony

Sony biedt tpt 8 oktober korting op vele titels voor PlayStation 3 en 4, PSP en Vita. Het bedrijf maakt de korting via zijn blog bekend.

Onder meer Child of Light, Crimsonland, Don't Starve en Outlast zijn in de aanbieding voor de PlayStation 4. Voor PlayStation 3 zijn Beyond Good & Evil HD, Dark Souls 2, Limbo en vele andere titels afgeprijsd. PSP en Vita-games als Escape Plan, Flower, Knytt Underground en Lemmings Touch zijn ook in de aanbieding.

Een aantal kortingen geldt echter maar tot 1 oktober, waaronder Dark Souls 2. PS Plus-abonnees ontvangen op de meeste titels tien tot twintig procent korting bovenop de gegeven korting. De gehele lijst afgeprijsde games is te vinden op Sony's blog.

De ontwikkeling van Platinum's The Legend of Korra

25 sep. 2014 10:29 / Gewijzigd 25 sep. 2014 10:29 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

In deze nieuwe developer diary van The Legend of Korra wordt de ontwikkeling van de Platinum Games-titel van dichtbij bekeken.

Evolve krijgt soundtrack van Dead Space-componist

25 sep. 2014 10:00 / Gewijzigd 25 sep. 2014 10:00 / Door: eduardkhil / 0 reacties / Bron: Evolve

Asymmetrische co-opgame Evolve krijgt Jason Graves en Brian 'Lustmord' Williams als componisten. Dat is te lezen op de site van de game.

Graves was eerder componist van de Dead Spaces-spellen en de Tomb Raider-reboot. Williams werkte aan Far Cry Instincts en Underworld. Graves componeert de muziek die te horen is als de speler het monster speelt, Williams neemt de Hunters-muziek voor zijn rekening.

In Evolve spelen vier spelers Hunters die het monster moeten verslaan dat bestuurd wordt door een vijfde speler. Deze moet evolueren door kleinere monsters te eten en zo nieuwe vaardigheden vrij te spelen. De Hunters bestaan uit een team van vier verschillende klasses, spelers kunnen kiezen uit twee verschillende personages per klasse. Evolve komt 10 februari uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Achter de schermen bij de mentors van NBA 2K15

25 sep. 2014 09:53 / Gewijzigd 25 sep. 2014 09:53 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

NBA 2K15 bevat verschillende mentors die de speler trainen. De nieuwe trailer van de game neemt een kijkje achter de schermen.

Oculus Home lanceert zonder betaalfunctie voor Gear VR-games

25 sep. 2014 09:47 / Gewijzigd 25 sep. 2014 13:28 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Polygon

De vroege Gear VR-gametitels komen gratis beschikbaar via Oculus Home. Dit meldt Oculus VR in een interview met Polygon.

"We lanceren Gear VR zonder geld te vragen voor producten in Oculus Home", meldt Oculus VR's vicepresident van producten Nate Mitchell. Oculus Home is een interface voor specifieke content voor Samsung's virtual reality-bril Gear VR. De softwarewinkel is momenteel nog in bèta, evenals de bijbehorende applicaties Oculus bioscoop, Oculus 360 video's en Oculus 360 foto's.

Ontwikkelaars kunnen geen VR-games aanbieden via Google Play of andere platformen, enkel via Oculus Home. Dit houdt in dat ontwikkelaars hun games gratis aanbieden. Dit was niet de bedoeling, volgens Oculus, maar het betaalsysteem is niet snel genoeg ontwikkeld. "Ontwikkelaars kunnen hun games gratis bij de hardware aanbieden en genieten van de hoge participatie van gebruikers of wachten tot het betaalsysteem is uitgerold. De kans bestaat dan wel dat gebruikers minder bereid zijn om te betalen voor die games", aldus Mitchell.

Voor gebruikers is het goed nieuws gezien zij gratis software krijgen bij de hardware. Ontwikkelaars, die er als eerste bij willen zijn, geven echter hun inkomsten op. "We werken zo hard mogelijk om het betaalsysteem erop te krijgen, het had er al op moeten staan."

Blizzards 'Titan' was mmo-shooter

25 sep. 2014 09:30 / Gewijzigd 25 sep. 2014 09:32 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron: Kotaku

Titan, Blizzards geannuleerde game, was een soort mmo-shooter. Dat claimt Kotaku op basis van anonieme oud-medewerkers van Blizzard die aan de game hebben gewerkt.

Volgens de voormalige medewerkers vond Titan plaats op de aarde in de toekomst. De mensheid had net een buitenaardse invasie overleefd en daarna vochten drie groeperingen om wereldheerschappij. Het spel was in twee delen gesplitst: overdag hadden spelers een normale baan zoals slager of monteur. 's Nachts moesten ze echter vechten tegen de andere facties in het spel.

Het spel zou klassen hebben zoals Reaper, Jumper, Titan, Ranger, en Juggernaut met ieder hun eigen vaardigheden. Titans waren bijvoorbeeld tanks, Jumpers konden teleporteren en Rangers waren sluipschutters. Het spel zou afhankelijk van de situatie wisselen tussen een eerstepersoons- en derdepersoonsperspectief. De graphics van de game worden beschreven als een kruising tussen Team Fortress 2, de cutscenes van StarCraft 2 en de Pixar-film The Incredibles.

Eén medewerker vertelt dat het basisteam achter Titan nog steeds intact is, en dat alleen het project met codenaam 'Titan' gesneuveld is. Of daarmee wordt bedoeld dat de game niet meer in ontwikkeling is, of dat het project wellicht een andere naam heeft gekregen, is niet duidelijk. Afgelopen dinsdag liet Blizzard weten dat Titan geannuleerd is.

Watch Dogs-dlc Bad Blood nu uit voor Season Pass-houders

25 sep. 2014 09:23 / Gewijzigd 25 sep. 2014 09:23 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

Mensen met een Season Pass kunnen vanaf nu de Watch Dogs-dlc Bad Blood downloaden. Voor andere spelers komt de downloadbare content op 30 september beschikbaar. Ubisoft heeft een lanceringstrailer getoond om de lancering van Bad Blood te vieren.

Call of Duty: Advanced Warfare-trailer toont Exo Survival-modus

25 sep. 2014 09:18 / Gewijzigd 25 sep. 2014 09:18 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

Een nieuwe trailer van Call of Duty: Advanced Warfare toont de nieuwe co-opmodus van de game, Exo Survival.

Daarnaast bevat de trailer nieuwe beelden van de singleplayermodus. In Exo Survival nemen vier spelers het op tegen golven aan vijanden. Net als de spelers hebben ook de computerbestuurde vijanden Goliath-pakken en booster packs. 

Uitgebreide gameplaybeelden van Saints Row 4: Gat Out off Hell

24 sep. 2014 17:00 / Gewijzigd 24 sep. 2014 17:01 / Door: Michel Musters / 15 reacties / Bron:

De uitgebreide gameplaybeelden van de Saints Row 4-uitbreiding Gat Out off Hell zijn vandaag getoond. De stand-alone uitbreiding komt op 30 januari uit op Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en pc. Daarnaast verschijnt op diezelfde dag Saints Row 4: Re-Elected op Xbox One, PS4 en pc.

Wekelijkse lijst meest gedownloade iOS-games - 24 september

24 sep. 2014 16:31 / Gewijzigd 24 sep. 2014 16:31 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke woensdag inzicht in de meest gedownloade iPhone- en iPad-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis iPhone-games

1. Diamond Digger Saga (King.com Limited)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (794 beoordelingen).

2. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewisseld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 3 / 5 sterren (75 beoordelingen).

3. Fieldrunners 2 HD (Subatomic Studios, LLC)
Dit is een tower defense-game waarin je torens moet plaatsen om hordes vijanden tegen te houden. Als te veel vijanden het einde van het level halen, verlies je.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (479 beoordelingen).

4. Plunder Pirates (Rovio Stars Ltd.)
5. Furby BOOM! (Hasbro, Inc.)
6. Red Bull Air Race The Game (Red Bull)
7. Spider-Man Unlimited (Gameloft)
8. Beach Buggy Racing (Vector Unit)
9. Angry Birds Stella (Rovio Entertainment Ltd)
10. Amazing Battle Creatures (Glu Games Inc.)

Betaalde iPhone-games

1. Minecraft – Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11032 beoordelingen)

2. Goat Simulator (Coffee Stain Studios) - €4,49
Zaai zoveel mogelijk chaos door als geit dingen kapot te maken met kopstoten en je kleverige tong.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (59 beoordelingen)

3. Goblin Sword (Eleftherios Christodoulatos) - €0,89
Een 2D-platformer met rpg-elementen waarin je allerlei vijanden in de pan moet hakken met je zwaard.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 5 / 5 sterren (8 beoordelingen)

4. Worms™ 3 (Team17 Software Ltd) - €4,49
5. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
6. Pou (Paul Salameh) - €1,79
7. Geometry Dash (RobTop Games AB) - €1,79
8. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €5,99
9. Bloons TD 5 (Ninja Kiwi) - €2,69
10. Grand Theft Auto III (Rockstar Games) - €4,49

Gratis iPad-games

1. Amazing Thief (Ketchapp)
Een endless runner gekruist met een platformer. Heeft wel wat weg van Flappy Bird, maar dan een platformer waarbij je op tijd moet springen om niet te vallen.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (73 beoordelingen)

2. Fieldrunners 2 (Subatomic Studios, LLC)
Dit is een tower defense-game waarin je torens moet plaatsen om hordes vijanden tegen te houden. Als te veel vijanden het einde van het level halen, verlies je.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 5 / 5 sterren (753 beoordelingen)

3. Beach Buggy Racing (Vector Unit)
Een soort Mario Kart, compleet met items, alleen rij je rond in strandbuggy's en logischerwijs zijn de levels ook stranden.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (14 beoordelingen)

4. Diamond Digger Saga (King.com Limited)
5. Race Team Manager (Big Bit Ltd)
6. Plunder Pirates (Rovio Stars Ltd.)
7. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
8. Spider-Man Unlimited (Gameloft)
9. Do Not Crash (HU WEN ZENG)
10. Furby BOOM! (Hasbro, Inc.)

Betaalde iPad-games

1. Minecraft – Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11032 beoordelingen)

2. Goat Simulator (Coffee Stain Studios) - €4,49
Zaai zoveel mogelijk chaos door als geit dingen kapot te maken met kopstoten en je kleverige tong.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (59 beoordelingen)

3. Worms™ 3 (Team17 Software Ltd) - €4,49
Een tweedimensionaal spel waarin een stel wormpjes elkaar om de beurt afslachten met de gekste wapens.
Op het moment van schrijven heeft deze app een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (189 beoordelingen)

4. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89
5. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €5,99
6. De verloren stad (Fire Maple Games) - €0,89
7. Goblin Sword (Eleftherios Christodoulatos) - €0,89
8. Farming Simulator (14 GIANTS Software GmbH) - €2,69
9. Pou (Paul Salameh) - €1,79
10. Survivalcraft (Igor Kalicinski) - €3,59