Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Nieuwe Tony Hawk-game is voor smartphones en tablets

27 feb. 2014 15:31 / Gewijzigd 27 feb. 2014 15:31 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: Bloomberg

De nieuwe Tony Hawk-game verschijnt exclusief voor mobiele platformen. Dat heeft Hawk gemeld aan Bloomberg.

"We werken aan een mobiele game", aldus Hawk. "De game komt dit jaar op mobiele platformen uit. We hebben nog nooit eerder een game exclusief daarvoor gemaakt dus ik ben enthousiast, want het is goed om een game voor die platformen te hebben gezien de hoeveelheid tijd die mensen op hun telefoons en tablets besteden."

Verdere details over de game ontbreken nog. Het meest recente deel in de serie, een HD-remake met daarin opgepoetste skatebanen van de eerste drie Tony Hawk Pro Skater-delen, dateert uit 2012. Tot twee jaar daarvoor verscheen er jaarlijks een nieuwe versie, van Tony Hawk's Pro Skater in 1999 tot Tony Hawk: Shred in 2010. Die laatste game verscheepte in zijn eerste week na release in de Verenigde Staten slechts 3000 exemplaren, waarna Activision de serie in de ijskast zette.

EU wil praten met Apple en Google over in-app-aankopen

27 feb. 2014 13:47 / Gewijzigd 27 feb. 2014 14:26 / Door: / 18 reacties / Bron: NUtech

De Europese Commissie wil met Apple en Google om de tafel gaan zitten om het gevaar van in-app-aankopen te bespreken. Dat meldt de Europese Commissie donderdag.

Eerder uitten consumentenorganisaties uit Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Italië en België hun zorgen over in-app-aankopen.

De consumentenorganisaties maken zich voornamelijk zorgen over apps en games die als gratis worden bestempeld, maar niet altijd gratis te spelen zijn. Er zijn veel games die in-app-aankopen vergen om gespeeld te kunnen worden. Dit kan leiden tot hoge rekeningen.

Veel ontwikkelaars gebruiken in-app-aankopen voor hun apps of games om meer omzet te genereren. Zo is het bij mobiele games vaak mogelijk om in-app-aankopen te doen, om op die manier het spel sneller uit te spelen.

Misleidend

Volgens de Europese Commissie wordt meer dan de helft van de games als gratis bestempeld, maar zijn er wel in-app-aankopen mogelijk. "Deze games worden vaak door kinderen en jongeren gespeeld, die de creditcard van hun ouders gebruiken", aldus de Europese Commissie.

"Het misleiden van de consument is duidelijk geen goed bedrijfsmodel en het gaat ook in tegen de EU-voorschriften inzake consumentenbescherming. We verwachten vrij spoedig een antwoord van de app-industrie op de zorgen van consumentenorganisaties."

Apple en Google worden door de Europese Commissie uitgenodigd omdat zij verantwoordelijk zijn voor respectievelijk iOS en Android.

Door NUtech

Valve introduceert Fantasy League in Dota 2

27 feb. 2014 11:37 / Gewijzigd 27 feb. 2014 13:29 / Door: Swieb / 4 reacties / Bron: Dota 2 Official Blog

Valve maakt het mogelijk om in Dota 2 aan een Fantasy League deel te nemen, waarin spelers hun droomteam kunnen samenstellen en met hun team het opnemen tegen vrienden. Dit maakt de ontwikkelaar bekend op zijn Dota 2-blog.

De introductie van de Fantasy League valt samen met de start van het ASUS ROG DreamLeague Season 1-toernooi. Spelers kunnen een 'Compendium' kopen, die het prijzengeld van het toernooi verhoogt en kopers de mogelijkheid geeft om zelf een Fantasy League te starten. Zij kunnen dan vrienden uitnodigen om ook hun ideale team samen te stellen uit een poel van deelnemers aan het professionele DreamLeague-toernooi.

Op basis van de prestaties van de pro-spelers verdienen Fantasy League-spelers punten. Na 84 wedstrijden wordt vervolgens duidelijk wie het beste theoretische team heeft verzonnen. Deelnemers hebben tot 3 maart om hun droomteam te rekruteren, omdat dan de eerste wedstrijden beginnen.

Trials Fusion verschijnt 16 april

27 feb. 2014 11:29 / Gewijzigd 27 feb. 2014 11:29 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Trials Fusion verschijnt op 16 april op Steam, Xbox One, Xbox 360 en PlayStation 4. Dat heeft Ubisoft aangekondigd.

Er komt ook een Deluxe Edition die fysiek in de winkels komt te liggen. Deze is vanaf 17 april verkrijgbaar voor PS4 en pc. Hierin zit de Season Pass om alle aankomende downloadbare content zonder extra kosten mee te ontvangen.

Trials Fusion is ontwikkeld door RedLynx in samenwerking met Ubisoft Shanghai en Ubisoft Kiev. Nieuw zijn onder meer de Freestyle Motorcross-tricks om in de lucht uit te voeren. Ook bevat de game voor het eerst quads om op te rijden.

Online diensten Wii en DS in mei stopgezet

27 feb. 2014 10:48 / Gewijzigd 27 feb. 2014 10:48 / Door: Mcvroegrijk / 14 reacties / Bron: Nintendo

De online diensten van Nintendo's Wii en DS worden op 20 mei van dit jaar vrijwel volledig stopgezet, waardoor games voor deze platformen niet meer online gespeeld kunnen worden. Dat meldt Nintendo op zijn website.

De te verdwijnen diensten betreffen online multiplayer, matchmaking en leaderboards. Vooralsnog blijven het winkelkanaal van de Wii en DS wel beschikbaar.

Vanwege de beslissing om de online diensten grotendeels offline te halen, zijn vanaf 20 mei onder meer games als Super Smash Bros. Brawl, Mario Kart Wii, Mario Kart DS en de Pokémon-games voor Nintendo's vorige handheld niet meer online speelbaar. Deze beslissing heeft geen invloed op 3DS- en Wii U-titels, meldt Nintendo.

Een reden voor het offline halen werd niet genoemd, maar waarschijnlijk zijn er niet genoeg spelers meer om het beschikbaar stellen en onderhouden van servers rendabel te maken. 

Europa Universalis 4 en Crusader Kings 2 gemiddeld 190 uur gespeeld

27 feb. 2014 10:29 / Gewijzigd 27 feb. 2014 10:29 / Door: Swieb / 3 reacties / Bron: The Escapist

De strategiegames Europa Universalis 4 en Crusader Kings 2 worden gemiddeld  meer dan 190 uur gespeeld. Dit vertelde ontwikkelaar Paradox Interactive in een interview met The Escapist.

"Als je 40 dollar betaalt voor een game die je een keer speelt en daarna nooit meer aanraakt, dan vind je misschien dat je niet veel waar voor je geld hebt gekregen", stelt de bestuursvoorzitter van Paradox, Frederik Wester, zich voor. "Maar als je een game koopt voor 40 dollar die je maanden, zelfs jaren speelt, dan voelt het waarschijnlijk alsof je juist heel veel waarde voor je geld hebt ontvangen en dat gevoel deel je dan met anderen."

Studio manager Johan Andersson ziet de statistieken als een bevestiging van hun visie op strategiegames, die hoofdzakelijk een singleplayerpubliek trekken: "Dat gamers er zo in opgaan dat ze onze games honderden uren spelen is natuurlijk het grootste compliment dat wij als ontwikkelstudio kunnen krijgen. Ik zie het aantal uren die gamers in onze games stoppen als hard bewijs dat gamers vrijheid willen".

Steam laat ontwikkelaars zelf kortingen geven

27 feb. 2014 09:24 / Gewijzigd 27 feb. 2014 09:34 / Door: Mcvroegrijk / 4 reacties / Bron: Polygon

Valve geeft ontwikkelaars vanaf heden de controle over het aanbieden van kortingen op de games die zij op Steam hebben staan. Dat bevestigt het bedrijf tegenover Polygon.

Eerder dook via Reddit al een afbeelding op waarop te zien is hoe dit in zijn werk gaat. Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om zelf een kortingsactie op te zetten of opteren om mee te doen aan een grotere, aanstaande actie van Valve.

Bij de eerste optie is het mogelijk om de actie twee maanden van tevoren op te zetten. De kortingsperiode kent een maximum van twee weken; het kortingspercentage lijkt volledig variabel.

Valve blijft zelf ook kortingsacties organiseren, zoals zijn jaarlijkse Steam Summer Sale. In het verleden hebben veel ontwikkelaars zich al positief uitgesproken over het effect dat deze acties hebben op hun verkopen. Toki Tori-maker Two Tribes vindt het echter geen goede ontwikkeling, omdat consumenten hun prijsverwachting hierop aan zouden passen.

The Swapper in mei naar PlayStation-consoles

27 feb. 2014 09:09 / Gewijzigd 27 feb. 2014 09:53 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: European PlayStation Blog

De pc-game The Swapper verschijnt eind mei op PlayStation 3, PlayStation 4 en Vita. Dat heeft Sony aangekondigd op zijn PlayStation Blog.

Het gaat om een cross-buy-titel: wie het spel voor een van de PlayStation-platformen aangeschaft, hoeft niet meer te betalen voor de overige twee versies.

The Swapper verscheen vorig jaar al op pc en stond op de derde plek in de Gamer.nl Top 5 indiegames van 2013. De tweedimensionale puzzelgame wordt naar PlayStation-consoles overgezet door de ontwikkelaar van het originele spel, Olli Harjola. Het spel speelt zich af op Theseus, een ruimtestation dat er slecht aan toe is. Spelers moeten een manier vinden om hier weg zien te komen, voornamelijk door puzzels op te lossen.

Lego: The Hobbit verschijnt 11 april

26 feb. 2014 18:23 / Gewijzigd 26 feb. 2014 21:54 / Door: Swieb / 11 reacties / Bron: Digital Spy

Lego: The Hobbit verschijnt op 11 april voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, Wii U, Vita, 3DS en de pc. Dit heeft uitgever Warner Bros. Interactive bekendgemaakt.

De game beslaat de eerste twee delen van de filmtrilogie van Peter Jackson: An Unexpected Journey en The Desolation of Smaug. Personages als Biblo Baggins en Gandalf doen omgevingen als High Pass, The Misty Mountains en Mirkwood aan. Het laatste deel van het drieluik zal op een latere datum verschijnen als dlc.

Net als in andere Lego-games is het mogelijk om te wisselen tussen personages om zo puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Spelers kunnen bovendien edelstenen en andersoortige buit vinden, waar ze vervolgens magische objecten en grote gebouwen kunnen creëren.

Inschrijving geopend voor b├Ęta Tropico 5

26 feb. 2014 17:54 / Gewijzigd 26 feb. 2014 17:54 / Door: Swieb / 3 reacties / Bron:

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor een bètatest van Tropico 5, die in maart begint. Dat maakt uitgever Kalypso bekend in een persbericht.

Zij die deel willen nemen aan de bèta van de stedenbouwsimulator kunnen zich inschrijven op de website van Kalypso.

In Tropico 5, in ontwikkeling door Haemimont Games, kunnen spelers wederom als dictator van een Caribisch eiland heersen, waarbij zij de bevolking tevreden moeten houden. Bovendien staan dictators voor politieke uitdagingen, omdat wereldmachten er alles aan doen om de Tropicanen voor hun karretje te spannen.

Spelers bouwen hiernaast hun eigen dynastie op en kunnen familieleden belangrijke posities laten bekleden, waardoor deze leden meer vaardigheden en ervarginspunten opdoen. De game omvat een periode van de 19e tot en met de 21e eeuw, waar voorgaande delen zich voornamelijk richtten op de Koude Oorlog. Door onderzoeken te plegen zijn nieuwe gebouwen vrij te spelen. Naarmate de game vordert, komen ook nieuwe mineralen vrij die gedolven kunnen worden voor economisch gewin.

Reus-ontwikkelaar overweegt iPad-versie van nieuwe game

26 feb. 2014 17:05 / Gewijzigd 26 feb. 2014 17:05 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: iCulture

Het Nederlandse Abbey Games overweegt een iPad-versie van de strategiegame Renowned Explorers uit te brengen. Dat meldt de studio aan iCulture.

De game is in ontwikkeling voor pc, maar nu blijkt dat er dus ook een iPad-versie kan komen. "Het design staat bij ons voorop. Dat betekent dat een voorwaarde is dat er een goede tablet-interface te maken is om mee te spelen. Verder is het een technische uitdaging om onze eigen engine werkend te krijgen op tablets. Tot nu toe draait de engine alleen op pc, Mac en Linux."

Abbey Games bracht eerder al Reus uit voor de pc, die tijdens de Dutch Game Awards werd uitgeroepen tot beste game van 2013. Er zijn geen plannen om Reus voor smartphones of tablets uit te brengen.

Renowned Explorers is een strategische game die zich in de 19e eeuw afspeelt. Hierin zoekt een groep ontdekkingsreizigers schatten. Er zijn nog geen beelden van de game uitgebracht.

Awesomenauts Assemble! verschijnt 5 maart op PS4

26 feb. 2014 16:38 / Gewijzigd 26 feb. 2014 16:45 / Door: Swieb / 3 reacties / Bron: Ronimo Games

Awesomenauts Assemble!, van de Nederlandse studio Ronimo Games, verschijnt 5 maart op de PlayStation 4.

Awesomenauts Assemble! is een tweedimensionale moba, vergelijkbaar met Dota en League of Legends, waarin twee teams het tegen elkaar opnemen in een arena, met de bedoeling elkaars basis te vernietigen. De game is gemaakt in samenwerking met Abstraction Games, ook van Nederlandse bodem.

De game met een vormgeving geïnspireerd door tekenfilmseries uit de jaren '80 is een uitgebreide versie van Awesomenauts, dat uitkwam voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. In Assemble! doen zeven nieuwe personages hun intrede en krijgt een nieuwe map en een verbeterde besturing. "Kortom, het is groter, het is beter, en het is meer awesome!", aldus de studio.

Awesomenauts Assemble! kost 9,99 euro en is vanaf 5 maart te downloaden vanaf het PlayStation Network.

Oprichter EA maakt educatieve game

26 feb. 2014 15:30 / Gewijzigd 26 feb. 2014 16:15 / Door: Swieb / 4 reacties / Bron: Wall Street Journal

Electronic Arts-oprichter Trip Hawkins heeft een educatieve game genaamd IF... uitgebracht. Dit vertelt de zestig jaar oude veteraan van de game-industrie in een interview met de Wall Street Journal.

Hij heeft de serious game samen met het bedrijf If You Can uitgebracht, met de bedoeling om kinderen tussen de zes en twaalf jaar te helpen met het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Stanford kunnen de kinderen spelenderwijs werken aan hun emotionele intelligentie.

Hawkins kwam op het idee voor IF... nadat hij hoofdschuddend toekeek hoe gamedesigners bij een wedstrijd games probeerden te maken die een wereldwijd probleem behandelen. "Ik vond het ontzettend suf", aldus Hawkins, die besloot dat het beter kon. IF... is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de iPad, maar andere versies zijn in ontwikkeling.

PlayStation 4 meer dan 300.000 keer verkocht in Japan

26 feb. 2014 14:55 / Gewijzigd 26 feb. 2014 14:55 / Door: Michel Musters / 20 reacties / Bron:

De PlayStation 4, die afgelopen zaterdag in Japan lanceerde, is in de twee dagen vanaf de lancering 309.154 over de toonbank gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Media Create.

Gisteren liet het Japanse Famitsu al doorschemeren dat de verkoopcijfers rond de 300.000 exemplaren lagen, maar nu is dat bevestigd. De PlayStation 3 verkocht bij release in de eerste twee dagen maar 88.443 keer.

Daarnaast waren er tien PS4-games te vinden in de Top 20 van bestverkochte games. Knack was de bestverkochte game met 309.154 exemplaren. De game wordt in Japan echter gebundeld met elke PlayStation 4. Andere games die het goed deden waren Yakuza: Ishin en Killzone Shadow Fall.

King laat handelsmerk 'candy' vallen in VS

26 feb. 2014 14:00 / Gewijzigd 14 mrt. 2014 09:01 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Eurogamer

Candy Crush Saga-ontwikkelaar King heeft zijn pogingen om het woord 'candy' als handelsmerk te registeren laten vallen in de Verenigde Staten.

King wilde het Engelse woord voor snoep vastleggen vanwege hun Candy Crush Saga-games, waardoor andere games dat woord niet meer konden gebruiken. King laat weten dat men dit woord vast probeerde te leggen om de game Candy Crusher van een ander bedrijf offline te krijgen. Inmiddels heeft King de rechten voor dat spel echter gekocht.

King laat weten dat dit echter alleen voor de Verenigde Staten geldt. In Europa heeft het bedrijf nog altijd het handelsmerk voor 'candy' in handen. Daarnaast heeft King eerder ook geprobeerd de strategie-rpg The Banner Saga offline te krijgen voor het gebruik van het woord 'saga'.