Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Jazz Jackrabbit-remake aangekondigd via schimmige Kickstarter

3 sep. 2014 14:32 / Gewijzigd 3 sep. 2014 14:59 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Kickstarter

Iemand genaamd Róbert Taddeo heeft een Kickstarter opgericht om een remake te maken van de klassieke platformgame Jazz Jackrabbit.

Het is niet bekend wie Taddeo precies is en of hij van Epic Games de rechten heeft verkregen een remake van de game te maken. Epic is nog altijd eigenaar van het handelsmerk van Jazz Jackrabbit. Taddeo vraagt 30.000 Canadese dollars voor het maken van de game.

Taddeo wil de remake naar pc, Mac, Linux, Xbox One en PlayStation 4 brengen. Daarnaast plaatst hij op de Kickstarter-pagina een aantal vroege renders en artwork. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Taddeo de rechten heeft om de game te maken en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het Kickstarter-project binnen aanzienlijke tijd gesloten wordt.

Jazz Jackrabbit verscheen in 1994 op pc en werd ontwikkeld door onder andere Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski. Sindsdien is ook een vervolg uitgekomen. De franchise is in handen van Epic.

ArcheAge komt 16 september uit, open bèta start morgen

3 sep. 2014 13:45 / Gewijzigd 3 sep. 2014 13:45 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: ArcheAge

ArcheAge verschijnt op 16 september voor pc, zo heeft Trion Worlds aangekondigd. De open bèta start morgen.

De open bèta vangt morgen om 19:00 aan en eindigt op 8 september. Deelnemers die de gesloten bèta speelden behouden hun gemaakte personage. Na de open bèta wordt de data op de servers gewist, waarna Head Start begint. Alleen Founders, die een som geld in de game stopten, kunnen tijdens de Head Start spelen. Op 16 september is de game voor iedereen beschikbaar.

Ontwikkelaar XL Games omschrijft ArcheAge als een fantasy sandbox mmorpg. Onderstaande trailer geeft een indruk van de game.

Gratis dlc Wargame: Red Dragon voegt volledige story campaign toe

3 sep. 2014 13:00 / Gewijzigd 3 sep. 2014 13:00 / Door: esmeeotter / 1 reactie / Bron: Eugen Systems

De tweede gratis dlc van Wargame: Red Dragon voegt een volledige story campaign toe die de speler in de jaren '90 plaatst.

De dlc, genaamd The Second Korean War, zet China, Noord-Korea, Sovjet-Unie en de Verenigde Naties tegenover elkaar in 1992. De Verenigde Staten heeft versterkte anti-lucht defensie. Daartegenover ontvangt China versterking van het gevechtsvliegtuig JH-7, Zuid-Korea de K9 Thunder tank en de Sovjet de elite inlichtingsdienst Spetsnaz GRU.

Het nieuwe verhaal wijkt af van het origineel, door de succesvolle staatsgreep tegen Mikhail Gorbachev in 1991. Gorbachev's voormalige bewaker neemt het regime op zich en herstelt Sovjet's orde. Dit brengt de Sovjet dichter bij de communistische leiders van Azië. Het westen neemt hierdoor afstand van de Sovjet. Na een jaar frictie tussen de ideologieën van de Sovjet en Verenigde Naties, breekt oorlog uit.

Wargame: Red Dragon is nu de Midweek-aanbieding op Steam. Tot morgen geldt vijftig procent korting. De bundel van de franchise pack is met zestig procent in prijs verlaagd.

Mojang's Scrolls-update voegt optie tot offline kaartruilen toe

3 sep. 2014 12:36 / Gewijzigd 3 sep. 2014 12:37 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: Scrolls

Ontwikkelaar Mojang voegt deze maand de optie tot offline kaartruilen toe in een update voor Scrolls.

Scrolls ontvangt deze maand een grote update die de Zwarte Markt toevoegt. Met deze optie kan de speler kaarten ruilen of verkopen zonder online te hoeven zijn. De speler kan tot tien kaarten tegelijk op de Zwarte Markt aanbieden.

Mojang kondigde Scrolls in maart 2011 aan als hun derde game. De game komt deze herfst uit voor pc en tablets met cross-platform functie. Een precieze releasedatum is vooralsnog onbekend.

Shin Megami Tensei 4 uitgesteld naar oktober

3 sep. 2014 11:54 / Gewijzigd 3 sep. 2014 12:37 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Twitlonger

Shin Megami Tensei 4 is in Europa uitgesteld tot eind oktober. Dat tweet de woordvoerder van Atlus USA, John Hardin.

Hardin zegt dat de ontwikkelaars op het laatste moment problemen in de PAL-versie hebben ontdekt, en dat de game daardoor uitgesteld wordt tot eind oktober.

Shin Megami Tensei IV kwam halverwege 2013 in de VS en Japan uit op de 3DS. Er werd niets bekendgemaakt over een Europese release, tot Atlus USA op 30 juli dit jaar aankondigde dat het spel in september zou verschijnen. Een precieze releasedatum ontbreekt nog.

The Stomping Land niet langer verkrijgbaar op Steam

3 sep. 2014 11:14 / Gewijzigd 3 sep. 2014 11:14 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron: PC Gamer

The Stomping Land is zonder uitleg niet meer te koop op Steam.

Steam-gebruikers kunnen de game wel zien staan, maar niet meer kopen. SuperCrit's oprichter Alex Fundora, die geld ophaalt voor het project via Kickstarter, geeft hier geen reden voor.

Begin augustus kondigde SuperCrit aan de game over te zetten naar Unreal Engine 4. Het is onbekend of de verwijdering hiermee te maken heeft. Vlak voor die aankondiging had Fundora zich twee maanden lang geheel stil gehouden. De Facebook- en Twitter-pagina van de game zijn sinds mei niet geüpdatet. Deze incidenten leidden tot paniek bij Backers. Zij vrezen dat de game niet uitkomt.

Obsidian toont gameplayvideo van mmo Armored Warfare

3 sep. 2014 11:03 / Gewijzigd 3 sep. 2014 11:03 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron: Euro Gamer

Obsidian Entertainment heeft een nieuwe gameplayvideo van Armored Warfare tijdens PAX Prime 2014 getoond.

Armored Warfare is een gratis speelbare mmo met tanks. De tankgame verschilt van games als War Thunder door de toevoeging van rpg-elementen. De speler levelt en beheert onder meer eigen crews en een hoofdkwartier.

Obsidian kondigde de game in maart aan tijdens de veertiende Game Developers Choice Awards. De ontwikkelaar beschreef de game als een tactische oorlogsgame. Armored Warfare komt uit voor pc. Een releasedatum is nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen zich voor de bèta inschrijven.

Back to Bed nu beschikbaar op iOS en Android

3 sep. 2014 10:52 / Gewijzigd 3 sep. 2014 13:04 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: iTunes

Puzzelgame Back to Bed staat vanaf nu in de iOS App Store en Google Play Store.

De game won het Independent Games Festival (IGF) Student Showcase in 2013. Toen kwam het spel al uit op pc, Mac en Linux. Nu is Back to Bed ook te koop voor iOS en Android, voor respectievelijk 3,59 euro en 3,02 euro.

In Back to Bed moet de speler een slaapwandelaar in allerlei surrealistische omgevingen terug naar bed zien te begeleiden. Het spel behaalde in maart 2013 zijn Kickstarterdoel.

Need for Speed: Rivals komt beschikbaar op EA Access

3 sep. 2014 10:41 / Gewijzigd 3 sep. 2014 10:41 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: EA

Electronic Arts voegt Need for Speed: Rivals binnenkort toe aan het aanbod van de Xbox One-exclusieve service EA Access.

De game komt ergens in de komende weken naar The Vault (de kluis). Dit maakte Electronic Arts gisteren bekend via zijn eigen blog. Onder meer Battlefield 4, Peggle 2 en Fifa 14 maken deel uit van The Vault.

Meer aanbiedingen omvatten zes uur lange proefsessies van Fifa 15 en National Hockey League 15. Deze proeftijden komen vijf dagen voor de releases van de games beschikbaar. Fifa 15 komt 25 september uit en NHL15 op 12 september. De volledige games nemen de progressie en prestaties van de speler uit de proefsessie over. EA Access-leden krijgen tien procent korting op deze twee games.

EA Access is een service die vooralsnog alleen op de Xbox One te gebruiken is, en komt aanstaande vrijdag met de Xbox One-lancering in Nederland beschikbaar.

Minecraft deze week naar Xbox One en PS4

3 sep. 2014 10:03 / Gewijzigd 3 sep. 2014 11:04 / Door: eduardkhil / 19 reacties / Bron:

Minecraft komt vandaag naar de PlayStation 4 en vrijdag naar de Xbox One. Dat bevestigen Sony en Microsoft.

Microsoft meldde in een persbericht dat de Xbox One-versie van Minecraft vrijdag uitkomt, tegelijk met de Nederlandse release van de Xbox One. Het spel gaat 19,99 euro kosten, maar eigenaars van Minecraft voor de Xbox 360 kunnen voor 4,99 euro upgraden naar de Xbox One-versie.

PlayStation France bevestigde in een tweet dat de digitale versie van Minecraft voor de PlayStation 4 vandaag uitkomt, maar dat er nog geen datum is voor de retailversie. Mojang meldt dat upgraden van Minecraft PS3 naar PS4 tegen een kleine betaling mogelijk is. Minecraft kwam eerder onder andere uit op pc, Xbox 360, PS3, iOS en Android, en heeft in totaal zo'n 54 miljoen exemplaren verkocht.

De eerste gameplaybeelden van NBA Live 15

3 sep. 2014 09:59 / Gewijzigd 3 sep. 2014 09:59 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

EA heeft de eerste gameplaytrailer van NBA Live 15 getoond. 

'Chinese bedrijven tonen interesse in aankoop Ouya'

3 sep. 2014 09:47 / Gewijzigd 3 sep. 2014 09:47 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: Re/code

Ouya zou met meerdere grote bedrijven in China en de Verenigde Staten in onderhandeling zijn om opgekocht te worden. Dat melden anonieme bronnen aan de website Re/code.

Er zijn nog geen officiële biedingen gedaan op het bedrijf dat de gelijknamige Android-console lanceerde, maar er zouden al wel gesprekken worden gevoerd. Bedrijven als Xiaomi, Tencent, Google en Amazon zouden interesse hebben getoond.

Volgens de bronnen zouden bedrijven vooral interesse hebben in de aankoop om het talent dat werkt bij het bedrijf in dienst te hebben. In China is het sinds kort toegestaan om consoles te verkopen. Sinds 2000 was dit verboden. Mogelijk geeft de aankoop van Ouya Chinese bedrijven een voorsprong in het lanceren van een eigen console.

De Ouya is sinds vorig jaar verkrijgbaar, maar is nooit doorgebroken bij het grote publiek. De console werd succesvol gefinancierd via crowdfunding. In totaal werd er meer dan 8 miljoen dollar opgehaald voor de console. Afgelopen jaar lanceerde de Ouya voor 99 dollar. Alle Android-games die per download beschikbaar waren, kunnen gratis uitgeprobeerd worden. 

Ouya heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Destiny-planeten op Street View te bekijken

3 sep. 2014 09:14 / Gewijzigd 3 sep. 2014 09:28 / Door: / 17 reacties / Bron: Destiny Planet View

De planeten die spelers in de game Destiny kunnen bezoeken, kunnen nu al zoals in Google Street View worden bekeken. 

Ontwikkelaar Destiny maakte zijn Destiny Planet View in samenwerking met Google. Het resultaat is een site waarop spelers alvast een kijkje kunnen nemen op de drie planeten die beschikbaar zijn als de game op 9 september uitkomt. Mars, Venus en de Maan zijn te bezoeken.

Destiny Planet View laat zich net zo bedienen als Google Street View, maar is voorzien van gesproken commentaar. Gebruikers krijgen uitleg over de fictieve versie van de planeten, en de vijanden die daar in de game Destiny rondlopen.

Destiny is een massively multiplayer online-game van Bungie, bekend van onder meer de Halo-serie. De game komt op 9 september uit voor Playstation 3 en 4, Xbox 360 en Xbox One.

Door NUtech.

Destiny

Minecraft's 1.8-update vanaf vandaag beschikbaar op pc

2 sep. 2014 16:19 / Gewijzigd 2 sep. 2014 16:19 / Door: esmeeotter / 18 reacties / Bron: Mojang

Minecraft's 1.8-update 'Bountiful' komt vandaag uit voor pc, meldt ontwikkelaar Mojang op de website.

De update verbetert de prestaties van de game, geeft de mogelijkheid aangepaste werelden aan te maken en verhelpt diverse bugs. Het renderen van de blokjes is vernieuwd, spelers kunnen hun personages gedetailleerdere skins aanmeten en de speelsessies van anderen bekijken met de nieuwe 'spectator modus'.

Dorpelingen planten nu zaden en oogsten deze. De update voegt tevens konijnen toe en geeft sponsblokken hun waterabsorberende eigenschap terug. Mojang toont een uitgebreide lijst van de grootste veranderingen in de update, dit zijn echter niet alle vernieuwingen.

De ontwikkeling van de update nam ruim 300 dagen in beslag. Vandaag verschijnt de update automatisch in de Minecraft-launcher.

Een nieuwe generatie worstelen met WWE 2K15

2 sep. 2014 15:09 / Gewijzigd 2 sep. 2014 15:09 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Onderstaande development diary toont hoe ontwikkelaar Visual Concepts WWE 2K naar een nieuwe generatie consoles vertaalt.