Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Eerste gebied World of Warcraft: Warlords of Draenor onthuld

25 jun. 2014 15:09 / Gewijzigd 25 jun. 2014 15:09 / Door: Tom van S. / 17 reacties / Bron: Battle.net

Het eerste gebied van World of Warcraft: Warlords of Draenor is bekendgemaakt via Battle.net.

Het gebied heet heet Tanaan Jungle en is meteen het eerste gebied waar de speler in terecht komt in Warlords of Draenor. Veel is er nog niet bekend over het gebied. Wel weet Blizzard op zijn blog te vertellen dat de jungle waar de speler mee te maken krijgt erg duister is. 

In Tanaan Jungle zouden zelfs de planten tanden hebben. Hoe verder de ongelukkige reizigers de jungle in trekken, des te gevaarlijker het wordt voor spelers. Daarnaast wordt er door de Iron Horde ook nog eens een aanval op Azeroth voorbereid vanuit de Jungle. 

World of Warcraft: Warlords of Draenor is de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en komt deze herfst uit. De levelcap van de game gaat hiermee omhoog van 90 naar 100.

PS Vita Slim vanaf vrijdag te koop in Nederland

25 jun. 2014 13:20 / Gewijzigd 25 jun. 2014 13:20 / Door: Tom van S. / 24 reacties / Bron:

De PS Vita Slim wordt vanaf vrijdag in Nederland verkocht, zo meldt Sony. 

De PS Vita Slim is al geruime tijd in Groot-Brittannië verkrijgbaar en heeft een aantal veranderingen ten opzichte van het vorige model. Het apparaat heeft een iets andere indeling waardoor de behuizing kleiner van formaat is geworden. Het resultaat daarvan is dat de Vita ook dunner en lichter is geworden. De oplaadpoort is vervangen voor een micro-usb-aansluiting. 

Het scherm is ook aangepast. In plaats van een oled-scherm heeft de nieuwe Vita een led-scherm. Daardoor is het apparaat zuiniger, wat weer ten goede komt van de batterijduur. 

De PS Vita Slim wordt verkocht in een ‘Action Mega Pack’. De Vita heeft een ingebouwde geheugenkaart van 1 GB. Deze bundel bevat daarnaast nog een memory card met 8 GB en een PlayStation Store voucher code met 5 games: Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, Batman: Arkham Origins Blackgate, PlayStation Allstars: Battle Royale, God of War: Chain of Olympus en Killzone: Liberation. 

'Studio achter spiritueel vervolg Stalker heeft nooit aan game gewerkt'

25 jun. 2014 12:58 / Gewijzigd 25 jun. 2014 12:58 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: Gamasutra

Gisteren kondigde de indiestudio West-Games Areal aan, een spiritueel vervolg op de Stalker-games. Ontwikkelaar Vostok claimt nu dat West-Games niets met de Stalker-games van doen heeft.

West-Games meldde gisteren dat de studio bestaat uit ontwikkelaars die ook aan de Stalker-games hebben gewerkt. Een gedeelte van de ontwikkelaar van Stalker, GSC Game World, richtte na de ondergang van die studio echter Vostok op. Vostok ontwikkelt nu zelf ook een spiritueel vervolg op Stalker, genaamd Survarium. 

Vostok claimt dat de ontwikkelaars van West-Games liegen, en dat de werknemers nooit aan de Stalker-games hebben gewerkt. Vostok zegt op dit moment in gesprek te zijn met zijn advocaten om dit op te lossen. West-Games zelf heeft nog niet gereageerd.

PlayStation 4-bundels van The Last of Us en Driveclub op Bol.com

25 jun. 2014 12:53 / Gewijzigd 25 jun. 2014 13:06 / Door: Michel Musters / 13 reacties / Bron: Bol.com

De geruchten gingen al langer, maar Bol.com lijkt het te bevestigen: er komen PlayStation 4-bundels van The Last of Us en Driveclub. Ook de Destiny-bundel komt naar Nederland.

De The Last of Us: Remastered-bundel moet op 30 juli verschijnen en kost 429 euro. Van de Driveclub-bundel is nog niet bekend wanneer hij verschijnt, maar de game zelf komt op 8 oktober uit. De bundel gaat 439 euro kosten. 

Tenslotte staat de eerder aangekondigde Destiny-bundel ook op Bol.com. Er zijn twee versies: één met een witte PlayStation 4 en één met een zwarte PlayStation 4. Beide bundels verschijnen op 9 september en kosten 439 euro. Deze bundel bevat ook een maand gratis PlayStation Plus.

Alle bundels komen met een controller, headset, power adapter, HDMI-kabel, USB-kabel en handleiding.

'Homefront-ontwikkelaar Crytek UK loopt leeg'

25 jun. 2014 10:55 / Gewijzigd 25 jun. 2014 11:25 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron: Eurogamer

Meer dan dertig werknemers zouden zijn vertrokken bij Crytek UK, de studio die aan de aankomende shooter Homefront: The Revolution werkt. Dat meldt de website Eurogamer.

Eurogamer zegt een lijst te hebben ontvangen van de ontwikkelaars die zijn vertrokken, maar publiceert de lijst niet. Onder de werknemers vallen art designers en programmeurs. Kotaku meldde gisteren dat Karl Hilton, de oprichter van Free Radical Design, dat later werd hernoemd naar Crytek UK, vetrokken is bij het bestuur van de studio.

Eerder deze week meldde het Duitse magazine Gamestar dat Crytek bijna failliet zou zijn. De financiële crisis waar de ontwikkelstudio in zou verkeren, zou veroorzaakt zijn door tegenvallende verkoop van games als Crysis 3 en Ryse: Son of Rome, alsmede een gebrek aan succes van free-to-play games. Door de crisis zou het personeel hun salaris nog niet hebben ontvangen, waardoor enkele werknemers al hebben gesolliciteerd bij andere studio's. 

Crytek UK was voorheen Free Radical Design, de ontwikkelaar van TimeSplitters en Haze. De studio werkte met Crytek mee aan Crytek 2 en 3 en Ryse: Son of Rome. Crytek kocht de studio in 2009 en doopte het om naar Crytek UK, waarna het de ontwikkeling van Homefront: The Revolution op zich nam. De Homefront-franchise was voorheen in handen van THQ, maar toen die uitgever failliet ging nam Crytek de rechten op de IP over. Deep Silver moet de game uit gaan geven.

Concept art geannuleerde Call of Duty online gezet

25 jun. 2014 10:19 / Gewijzigd 25 jun. 2014 10:19 / Door: Tom van S. / 11 reacties / Bron: Eddie Del Rio

Er is concept art verschenen van de geannuleerde third-person Call of Duty-game.

De third-person Call of Duty-game was in ontwikkeling bij Sledgehammer, maar werd geannuleerd. Eén van de concept artists die aan de game werkte, Eddie Del Rio, plaatste artwork van de game op zijn website. 

De third-person game, die zich in Vietnam moest afspelen, komt waarschijnlijk nooit meer uit. Sledgehammer werkt op dit moment wel aan Call of Duty: Advanced Warfare, dat dit najaar moet verschijnen. 

Alle artwork is te vinden in de portfolio van Del Rio. Wel wordt de Call of Duty-artwork afgewisseld met artwork van andere games, waaronder Star Citizen.

Intercept-uitbreiding Killzone: Shadow Fall nu beschikbaar

25 jun. 2014 10:00 / Gewijzigd 25 jun. 2014 11:27 / Door: GerarDOS / 1 reactie / Bron: PlayStation Blog

De coöperatieve multiplayeruitbreiding Intercept voor Killzone: Shadow Fall is vanaf heden beschikbaar.

In Intercept maak je onderdeel uit van een elite VSA-team bestaande uit vier man en moet je achter vijandelijke linies opereren en daar vijandelijke informatie in handen zien te krijgen en door te sturen. Elke teamlid heeft zijn eigen speciale vaardigheden die tijdens de vuurgevechten naar voren komen. Door een hogere Team Score te halen zijn Uplinks naar het thuisfront te maken en is informatie door te sturen. Ook zijn zo nieuwe power-ups, waaronder jetpacks vrij te spelen. Als de score te laag is en alle teamleden dood zijn, is het game-over.

De uitbreiding kost 9,99 euro of is gratis te downloaden voor mensen die een Season Pass van Killzone: Shadow Fall hebben. In augustus komt er ook een stand-alone variant van de uitbreiding. 

Afbeeldingen Hearthstone: Heroes of Warcraft-uitbreiding gelekt

25 jun. 2014 09:08 / Gewijzigd 25 jun. 2014 09:18 / Door: GerarDOS / 3 reacties / Bron: Eurogamer

Er zijn nieuwe afbeeldingen opgedoken die naar verluidt afkomstig zijn van The Curse of Naxxramas-uitbreiding voor de kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft. Dit meldt Eurogamer.

De uitbreiding voor de kaartgame voor Hearthstone staat gepland voor deze zomer en stelt spelers in staat om tegen computergestuurde tegenstanders de strijd aan te gaan. De uitbreiding kent verschillende elementen zoals deze ook al gevonden werden in de gelijknamige World of Warcraft-dungeon. 

Dit houdt onder meer in dat spelers te maken krijgen met veel kaarten die de Deathrattle-kracht bezitten. Nadat dit soort kaarten op het speelveld vernietigd worden, wordt een speciale kracht geactiveerd. In totaal moeten er negen eindbazen komen die spelers kunnen verslaan met verschillende samengestelde kaartendecks. Wie dit lukt, krijgt een unieke kaart die weer gebruikt kan worden. Naar verwachting worden er zo'n dertig nieuwe kaarten geintroduceerd met de uitbreiding die voorlopig gepland staat voor deze zomer. 

Alle afbeeldingen zijn op imgur te vinden. Hieronder staat een selectie van afbeeldingen. Eerder doken ook al andere afbeeldingen van de uitbreiding op door een te vroeg geplaatste preview, waarin de Deathrattle-kracht ook de boventoon voert. Een selectie van die afbeeldingen vind je ook hieronder.

Eerdere gelekte afbeeldingen:

Oculus koopt ontwerpteam achter Xbox 360-controller

25 jun. 2014 09:03 / Gewijzigd 25 jun. 2014 09:03 / Door: / 16 reacties / Bron: NUtech

Oculus VR heeft Carbon Design Group overgenomen. Carbon hielp onder meer bij het ontwerpen van de Xbox 360-controler en de eerste Kinect-camera. Dat maakt Oculus VR dinsdag bekend op zijn blog.

Oculus en Carbon werkten al bijna een jaar samen aan een aantal onaangekondigde projecten. Het team zal een "belangrijk onderdeel" worden van het productontwikkelingsteam bij Oculus, aldus het bedrijf. Voor de medewerkers zal er niet veel veranderen. Zij blijven werkzaam in hun huidige kantoor.

"Dit is een compleet open productcategorie", aldus Carbon Design Group in een statement. "We zijn ontzettend enthousiast om onderdeel uit te gaan maken van het team en we kijken er naar uit de toekomst vorm te gaan geven." Oculus VR werd eerder dit jaar werd overgenomen door Facebook en is bekend van virtual realitybril Oculus Rift.

Door NUtech.

Dice: 'Inkleuring geven aan vervolg Battefield: Bad Company 2 lastig'

25 jun. 2014 08:49 / Gewijzigd 25 jun. 2014 08:59 / Door: GerarDOS / 16 reacties / Bron: Eurogamer

Ontwikkelaar Dice vindt het lastig om inkleuring te geven aan een mogelijk vervolg op Battlefield: Bad Company 2. Dat heeft de baas van Dice, Karl-Mangus Troedsson in een interview aan Eurogamer laten weten.

Volgens Troedsson komen fans van de games terug met veel feedback, waardoor het lastig onder woorden is te brengen wat de precieze kwaliteit van Bad Company 2 echt is. Hierdoor is een vervolg maken volgens Troedsson lastig. "Sommige mensen zeggen dat ze de multiplayercontrols sneller en directer vonden. Sommige mensen vonden de singleplayer, de personages en de humor leuk." Troedsson vervolgt: "Mensen vinden verschillende dingen leuk. Je komt daarmee op een punt dat, als je een vervolg zou maken, je jezelf moet afvragen wat dat precies inhoudt."

Volgens Troedsson is de feedback die Dice heeft gekregen op Bad Company 2 lastig voor het team om echt mee te kunnen werken. "Sommige zeggen dat de multiplayer de beste is die we ooit hebben gedaan. Ok, waarom is dat? Voor mensen is het moelijk om dat onder woorden te brengen, wat het moeilijk maakt voor ons. (...) Maar kunnen we het? Natuurlijk. We hebben onze eigen theorieën als het aankomt op de multiplayerstand."

Metro Redux verschijnt 29 augustus

25 jun. 2014 08:32 / Gewijzigd 25 jun. 2014 08:32 / Door: GerarDOS / 8 reacties / Bron: Metro-website

Metro Redux verschijnt op 29 augustus in Europa. Dat valt te lezen op de website van de Metro-gamescompilatie. 

De winkelversie van Metro Redux bevat een verbeterde Metro 2033 en Metro: Last Light, met daarbij ook alle uitgebrachte downloadbare content. Bij beide games zit ook de moeilijkere Ranger-modus inbegrepen. Het is ook mogelijk om digitaal Metro 2033 Redux of Metro: Last Light Redux apart aan te schaffen vanaf 29 augustus.

Mensen die al in het bezit zijn van één van beide normale versies, krijgen 50% korting als zij besluiten te upgraden naar de Redux-versie. Metro Redux verschijnt voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. 

Steam Summer Sale Dag #6

24 jun. 2014 19:03 / Gewijzigd 24 jun. 2014 19:35 / Door: frankster / 10 reacties / Bron: Steam

Tot en met 30 juni zijn er iedere dag negen spellen in de aanbieding op Steam. Vandaag dag zes van de uitverkoop.

De negen aanbiedingen van de zesde dag zijn als volgt:

Age of Wonders III - actuele prijs € 19,99 - lees hier onze review

Brothers: A Tale of Two Sons - actuele prijs € 2,99 - lees hier onze review

Fallout: New Vegas Ultimate Edition - actuele prijs € 6,79 - lees hier onze review

Murdered: Soul Suspect - actuele prijs € 26,79 - lees hier onze review

Call of Duty: Ghosts - actuele prijs € 29,99 

Metro: Last Light - actuele prijs € 6,79 - lees hier onze review

Blackguards - actuele prijs € 13,59 

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist  - actuele prijs € 7,49 - lees hier onze review

Torchlight II - actuele prijs € 4,74 - lees hier onze review

Naast de dagelijkse aanbiedingen zijn er ook iedere acht uur nieuwe flitskortingen. Dit zijn spellen waar de community op mag stemmen. De winnaars krijgen tijdelijk een nog hogere korting dan gebruikelijk tijdens de Steam Sale.

GOG Summer Sales

Bij concurrent GOG.com zijn we inmiddels al aanbeland bij dag twaalf van hun Summer Sale, met vandaag de eerste vijf delen van de Heroes of Might & Magic-reeks en alle acht delen van de spin-off Heroes Chronicles voor $17,44. De tweede aanbieding draait om titels van Bullfrog, met onder andere Dungeon Keeper, Theme Park, Populous en Syndicate Wars. De bundel kost $9,79 en bevat in totaal elf spellen. Als bonus zijn er ieder uur van de dag nieuwe aanbiedingen die van extra korte duur zijn.

Modder geeft GTA 5 een first person spelaanzicht

24 jun. 2014 14:17 / Gewijzigd 24 jun. 2014 14:17 / Door: Michel Musters / 23 reacties / Bron: Eurogamer

Een modder genaamd XBLToothPik heeft voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto 5 een mod gemaakt die de game een eerstepersoonsaanzicht geeft.

De mod werkt alleen op een omgebouwde Xbox 360-console, dus normaliter is dit niet mogelijk. Het is echter wel waarschijnlijk dat XBLToothPik of een andere modder met de pc-versie van GTA 5 aan de slag gaat, die dit najaar uitkomt. De GTA-games genieten meestal van een levendige mod-community op de pc.

Anti-cheat programma bant Battlefield 3-spelers onterecht

24 jun. 2014 12:08 / Gewijzigd 24 jun. 2014 12:08 / Door: Tom van S. / 17 reacties / Bron: EA

EA heeft bevestigd dat spelers onterecht zijn geband door het anti-cheat programma PunkBuster, dat onder andere door spelers werd gebruikt in Battlefield 3. 

PunkBuster is een programma dat spelers kunnen installeren om te zorgen dat er minder of niet meer gecheat wordt in games. Spelers die dit hebben gebruikt voor Battlefield 3, kunnen hierdoor geband zijn. 

EA is momenteel aan het onderzoeken hoe dit komt. PunkBuster wordt namelijk niet door EA gemaakt, maar door Even Balance. Samen werken ze aan een oplossing. EA belooft snel een update te geven over de zaak. Wanneer de speler onterecht is geband, kan hij dit ook bij EA zelf melden

Stalker-ontwikkelaars komen met spiritueel vervolg

24 jun. 2014 11:28 / Gewijzigd 24 jun. 2014 14:12 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: West Games

West Games, bestaande uit ontwikkelaars die ook aan de Stalker.-games en Metro: Last Light hebben gewerkt, werken aan een spiritueel vervolg op Stalker.

De game genaamd Areal wordt donderdag op Kickstarter gezet en moet bij een succesvolle campagne ontwikkeld worden voor pc, Mac, Linux, Wii U, Xbox One en PS4. De game moet zich afspelen in een post-apocalyptische, niet-lineaire wereld. West Games heeft verder alleen wat artwork naar buiten gebracht. 

Survarium

Andere voormalige medewerkers aan de Stalker-games werken momenteel aan Survarium, een gratis mmo die zich eveneens afspeelt in een postapocalyptische wereld.