Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

EA: 'Lancering van Battlefield 4 was onacceptabel'

20 jun. 2014 16:31 / Gewijzigd 20 jun. 2014 16:33 / Door: GerarDOS / 21 reacties / Bron: Eurogamer

De staat waarin Battlefield 4 werd gelanceerd was onacceptabel voor Electronic Arts. Dit meldt EA's CEO Andrew Wilson in een interview met Eurogamer.

Bij de lancering van Battlefield 4 klaagden veel mensen over problemen tijdens het spelen van de game. Velen konden de game niet opstarten in voornamelijk de multiplayerstand. Wilson: "Voor de duidelijkheid, het was geen serverprobleem voor Battlefield 4. Het is was een probleem aan de client-zijde. Nu werkt de game erg goed en spelers hebben er veel plezier in."

Volgens Wilson ging het team ten onder aan de eigen ambitie door onder meer de introductie van het Levolution-systeem waardoor multiplayeromgevingen door toedoen van spelers ingrijpend kunnen veranderen. Hierdoor kunnen technische tekortkomingen worden gemist gedurende de ontwikkeling, aldus Wilson. Wilson: "Voor mij was de situatie onacceptabel. Voor het team was het onacceptabel. Sindsdien hebben we onvermoeid gewerkt om de gameplay-ervaring te brengen waar het absoluut zou hebben moeten zijn en we zijn erop gebrand om die waarde te blijven brengen aan de huidige spelersgroep."

Hardline

Voor Battlefield: Hardline wil Wilson voorkomen dat dit soort problemen zich weer voordoen. "We hebben het ontwikkelproces aangepast, we hebben de ontwikkeltijdlijnen aangepast en we hebben de testprocedures en bètaprocedures aangepast. Allemaal met het oog om ervoor te zorgen dat we deze problemen niet weer hebben."

Gamejournaal in augustus weer terug

20 jun. 2014 14:00 / Gewijzigd 20 jun. 2014 14:00 / Door: Redactie Gamer.nl / 7 reacties / Bron:

Het Gamejournaal, dat elke vrijdag op Gamer.nl veschijnt, is vanaf deze week met zomerstop.

Na een volle lading E3-nieuws die vorige week een extra lang Gamejournaal opleverde, wordt het altijd wat stiller met nieuwe aankondigingen in de game-industrie. Daarom is het Gamejournaal vanaf deze week dan ook met zomerstop. 

Het wekelijks journaal keert in augustus rond de Gamescom echter weer gewoon terug. In de tussentijd valt hieronder nog eens het extra lange E3-journaal van vorige week te bekijken.

Philips wint rechtszaak van Nintendo

20 jun. 2014 13:49 / Gewijzigd 20 jun. 2014 13:49 / Door: Michel Musters / 35 reacties / Bron: BN De Stem

Philips heeft een rechtszaak die het aangespannen heeft tegen Nintendo gewonnen. 

Philips beschudigde Nintendo ervan door Philips gepatenteerde technologie te gebruiken voor de Wii, de vorige spelcomputer van het Japanse bedrijf. Nintendo zou volgens Philips inbreuk hebben gemaakt op twee patenten die de bewegingen van spelers registreert en vertaalt naar games. 

Het is nog niet duidelijk wat de schadeclaim wordt die Nintendo moet betalen. Een hoorzitting hierover vindt op een later tijdstip plaats. 

De rechtszaak liep in het Verenigd Koninkrijk, maar loopt ook nog in drie andere landen, te weten Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. In laatstgenoemde land eist Philips naast een schadeclaim ook een verbod van de verkoop van Nintendo-producten die van de technologie gebruikmaken.

Details nieuwe dlc Battlefield 4 bekendgemaakt

20 jun. 2014 13:27 / Gewijzigd 20 jun. 2014 15:20 / Door: Tom van S. / 5 reacties / Bron: Battlefield

De details van de nieuwe Dragon's Teeth-dlc voor Battlefield 4 zijn bekend. DICE heeft op de website van Battlefield 4 omschreven wat de nieuwe downloadbare content in gaat houden.

Eerder werd er al een ballistic shield aangekondigd. Daarnaast bevat de dlc vijf nieuwe wapens, een nieuwe gamemodus en vier nieuwe maps. Ook wordt er een nieuw voertuig toegevoegd. Deze heet de R.A.W.R., een zwaarbewapende, radiografisch bestuurbare wagen.

De nieuwe maps heten Lumphini Garden, Pearl Market, Propaganda en Sunken Dragon. Alle maps spelen zich af in Aziatische steden. De nieuwe gamemodus heet Chain Link. Hier is het de bedoeling dat de speler verschillende capturepoints op rij verovert om ze op die manier te linken. Welke wapens er worden toegevoegd is nog niet bekend. 

De Dragon's Teeth-dlc komt deze zomer uit, aldus DICE.

Dead Rising 3 op 5 september naar pc

20 jun. 2014 12:58 / Gewijzigd 20 jun. 2014 13:06 / Door: Tom van S. / 6 reacties / Bron: Steam

Dead Rising 3 komt op 5 september naar de pc. De game was al uit op de Xbox One.

Vanaf gisteren, toen de Steam Summer Sale begon, is de game te reserveren. De game wordt aangeboden met 25 procent korting. Dead Rising 3 is nu dus aan te schaffen voor 37,49 euro. 

Vandaag werd ook de releasedatum aan de Steam-pagina toegevoegd. Deze toont aan dat Dead Rising 3 op 5 september uitkomt voor de pc. Eerder gaf Capcom aan dat het spel in de zomer moest verschijnen voor de pc. 

Capcom geeft aan dat de game standaard op 30fps draait. Op de Xbox One was hier niets aan te veranderen, maar op de pc is het mogelijk de cap eraf te halen. Volgens Capcom geeft dat geen problemen als de hardware van de speler goed genoeg is.

Prijzenpot van 250.000 dollar voor toernooi CS: GO

20 jun. 2014 11:53 / Gewijzigd 20 jun. 2014 12:45 / Door: Tom van S. / 5 reacties / Bron:

Counter-Strike: Global Offensive wordt binnenkort gespeeld op ESL One Cologne 2014. De prijzenpot daarvan is 250.000 dollar die volledig is gefund door de community, aldus Valve.

Het geld voor het toernooi werd verzameld door Valve tijdens de Arms Deal Update van Counter-Strike: Global Offensive. Hierbij konden spelers speciale wapens aanschaffen, het geld daarvan kwam ten goede van de competitieve tak van de game.

De ESL One Cologne wordt georganiseerd tijdens Gamescom en is van 14 augustus tot en met 17 augustus. Aan het toernooi doen zestien teams mee waarvan er al acht uitgenodigd zijn. De andere acht kunnen zich kwalificeren door middel van regionale toernooien. 

ESL One Cologne 2014 is al het derde toernooi van CS: GO dat gefund wordt door de community. De eerste was in 2013 tijdens DreamHack. 

Bungie heeft Sony met de PS4-controller geholpen

20 jun. 2014 09:50 / Gewijzigd 20 jun. 2014 12:40 / Door: Michel Musters / 35 reacties / Bron: Techradar

Destiny-ontwikkelaar Bungie heeft Sony nog voor de onthulling van de PlayStation 4 Sony geholpen bij de ontwikkeling van de Dual Shock 4-controller. Dat heeft Bungie's communitymanager Eric Osborne onthuld.

Sony kwam advies halen bij Bungie om de PS4-controller zo geschikt mogelijk te maken voor shooters. Daardoor zijn onder andere de analoge sticks op de controller veranderd ten opzichte van de analoge sticks op de Dual Shock 3-controller.

"Sony werkte met ons aan het systeem en de controller", zo vertelt Osborne. "Om hem beter te maken voor shooters, om te helpen hem te verbeteren voor spelers, en om de sociale aspecten van de game te verbeteren. Toen we onze kernpunten voor Destiny tegenover die van Sony en de PS4 zetten, was het alsof we in een spiegel keken."

Het resultaat is niet alleen de huidige Dual Shock 4-controller, maar ook tijdelijk exclusieve content voor Destiny op PlayStation-platformen en een exclusieve consolebundel met een witte PlayStation 4.

Invasion-dlc CoD: Ghosts op 3 juli naar pc en PlayStation

20 jun. 2014 09:36 / Gewijzigd 23 jun. 2014 12:38 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron:

De Invasion-dlc voor Call of Duty: Ghosts verschijnt op 3 juli voor pc, PlayStation 3 en PlayStation 4. Dat heeft Activision aangekondigd.

Invasion voegt vier nieuwe maps toe aan de multiplayer van de game, namelijk Departed, Pharaoh, Mutiny en Favela. Laatstgenoemde is een nieuwe versie van de map uit Call of Duty: Modern Warfare 2.

Daarnaast voegt de dlc een nieuwe missie toe voor de Extinction-modus, waarin spelers een Ancestors-basis onder de grond aanvallen. 

Servers free-to-play Ridge Racer sluiten in augustus

19 jun. 2014 22:20 / Gewijzigd 19 jun. 2014 22:20 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: Eurogamer

Bandai Namco sluit op 15 augustus de servers van zijn free-to-play game Ridge Racer Driftopia.

Een bètaversie van de racegame is sinds september vorig jaar speelbaar via Steam Early Access en op PlayStation 3. Hoewel Bandai Namco niet expliciet zegt dat Ridge Racer Driftopia nooit terugkeert, lijkt de uitspraak van het bedrijf daar wel naar te hinten: "Alle feedback wordt meegenomen naar aankomende projecten."

Spelers worden in Ridge Racer Driftopia uitgedaagd om de tijden van anderen te verbeteren en zo te stijgen in de wereldwijde leaderboards. Het verdienmodel is gekoppeld aan zogeheten booster cards en repair kits. Zonder een repair kit raken spelers hun auto kwijt wanneer deze crasht. Iedereen start de game met 50 kits; zodra deze op zijn, moeten spelers ze verdienen via ervaringspunten of anders bijkopen. Wel worden de items iedere 24 uur weer aangevuld. Dit verdienmodel kon na de lancering rekenen op veel kritiek.

Steam Summer Sale is van start gegaan

19 jun. 2014 22:19 / Gewijzigd 19 jun. 2014 22:19 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron: Steam

De Steam Summer Sale is vanavond van start gegaan. De promotie loopt tot 30 juni.

Elke dag worden negen Steam-games 24 uur lang met korting aangeboden. Daarnaast worden elke acht uur vier Flash Sales-aanbiedingen online gezet. Tenslotte kunnen bezoekers ook kiezen tussen verschillende games die vervolgens met korting verkocht worden. Bezoekers krijgen door games te kopen speciale Summer Adventure ruilkaarten, waarmee profile badges gemaakt kunnen worden. Dit levert onder andere in-game items op.

Op moment van schrijven zijn onder andere Don't Starve, Dead Rising 3, Far Cry 3 en The Witcher 2 met korting te koop. Een overzicht van alle aanbiedingen is in de Steam Store te vinden.

Nieuwe editie Guacamelee! begin juli naar consoles

19 jun. 2014 16:30 / Gewijzigd 19 jun. 2014 16:30 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: CVG

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition verschijnt op 2 juli voor de Xbox One, Xbox 360, PS4 en Wii U.

De indiegame gaat 13,99 euro kosten. Het gaat om een nieuwe versie van Guacamelee!, dat in 2013 op de Vita en PS3 verscheen en later dat jaar ook naar pc kwam. Deze nieuwe versie heeft een groter verhaal, nieuwe gebieden en een nieuwe eindbaas.

Reshift Digital neemt Gamer.nl over van Sanoma Media BV

19 jun. 2014 15:00 / Gewijzigd 19 jun. 2014 15:00 / Door: GerarDOS / 29 reacties / Bron:

Reshift Digital en Sanoma Media Netherlands BV hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Gamer.nl en InsideGamer. Per 1 augustus gaan de sites en de betrokken medewerkers over naar Reshift Digital, waar ze samen met Power Unlimited (pu.nl) de gaming-/entertainment-unit gaan vormen.

Om te beginnen zal Reshift Digital BV investeren in het vernieuwen van de sites en het uitbouwen van de retail-oplossingen die al ontwikkeling waren bij Sanoma. Uitgever bij Reshift Digital, Raimon Gort meldt: “We hebben heel veel ideeën over hoe de sites elkaar allemaal kunnen versterken en we gaan die ideeën nu koppelen aan de ideeën van de ploeg. Die heeft tenslotte de ervaring met de community en de mensen daarachter.”

Amazon kondigt smartphone met 3D-scherm aan

19 jun. 2014 14:30 / Gewijzigd 19 jun. 2014 14:30 / Door: / 10 reacties / Bron:

Amazon heeft de Fire Phone aangekondigd, een smartphone die door positiebepaling van het hoofd een 3d-scherm simuleert.

Door steeds het hoofd van de gebruiker in de gaten te houden kan de Fire Phone de illusie wekken dat het scherm perspectief heeft, gelijkend op een 3d-weergave. Een van de mogelijkheden is het weergeven van navigatie in perspectief, maar de 3d-simulatie kan ook in spelletjes gebruikt worden.

Om tot een perfecte weergave te komen bouwde Amazon maar liefst vier camera's in de telefoon, evenals vier infraroodcamera's. De twee camera's die het beste beeld van iemand zijn gezicht opleveren staan aan. Op deze manier maakt het niet uit als je plots vanuit een andere hoek naar de smartphone kijkt.

De Fire Phone gaat in de Verenigde Staten 199 dollar kosten in combinatie met een tweejarig abonnement. Dat vertaalt zich meestel naar een prijs van omstreeks 700 euro. Of en wanneer de telefoon ook uitkomt in andere landen dan de VS is niet bekend.

Fire Phone

Gestabiliseerde camera

De telefoon draait op een aangepaste versie van Android, zonder toegang tot de appwinkel van Google. Alle apps moeten via Amazon aangeschaft worden. De telefoon is opgebouwd uit twee glasplaten aan de voor en achterkant en heeft een rubberen frame.

Het 4,7 inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels en kan dankzij een speciale coating ook met gepolariseerde brillenglazen bekeken worden. De telefoon loopt op een 2,2 GHz quadcore Qualcomm-processor en heeft 2 GB werkgeheugen.

De 13 megapixelcamera heeft optische beeldstabilisatie en maakt daarom volgens Amazon betere foto’s bij weinig of wisselend licht. Een speciale knop aan de zijkant van het toestel start vanuit elke app direct de camera, een functie die alle Windows Phone-toestellen en enkele Android-telefoons ook hebben.

Foto’s die met de camera worden gemaakt worden op de cloud van Amazon opgeslagen. Gebruikers hebben daar gratis onbeperkte opslagruimte. De bijgeleverde oordopjes van de Fire Phone zijn volgens Amazon war-vrij doordat er platte snoeren zijn gebruikt en er magneetjes in de doppen zitten voor makkelijk opbergen.

Prime Music

De Fire Phone integreert met enkele Amazon diensten, zoals de Prime streamingdienst. Zo fungeert de telefoon automatisch als tweede scherm bij films en series. Ook heeft Amazon een eigen muziekstreamingdienst aangekondigd, die gaat concurreren met diensten als Spotify. Amazon Prime Music is advertentievrij en heeft een bibliotheek van ruim een miljoen nummers.

Daarbovenop biedt Amazon gebruikers van de Fire Phone toegang tot zijn hulpdienst Mayday. Daar kunnen gebruikers op elk moment van de dag een Amazon-werknemer aanschieten voor hulp met hun telefoon.

Firefly

Een unieke functie van de Fire Phone heet Firefly. Daarmee wordt de camera gebruikt om zaken als telefoonnummers, films, boeken, games, cd’s maar ook producten als voedsel te herkennen. De bedoeling is om het zo makkelijker te maken dingen te kopen in de webwinkel van Amazon, de grootste ter wereld. Amazon demonstreerde de functie door een foto van een cd te maken, die daarna direct begon af te spelen.

Ook kan Firefly net als apps zoals Shazam muziek, tv-programma’s en films aan het geluid herkennen. Daarnaast herkent de functie ook kunst, en kan het de bijbehorende Wikipedia-pagina opvragen. Firefly kan volgens Amazon meer dan honderd miljoen dingen herkennen. Firefly kan worden gestart met een knop aan de zijkant van de telefoon, en herkent objecten in een seconde.

Door NUtech.

Outlast met dlc nu verkrijgbaar op Xbox One

19 jun. 2014 12:49 / Gewijzigd 19 jun. 2014 12:49 / Door: Tom van S. / 11 reacties / Bron: Polygon

Outlast is vanaf nu te downloaden op Xbox One via Xbox Live. Dat meldt Polygon.

De officiële releasedatum staat nog op 24 juni, maar de game is volgens Polygon nu al verkrijgbaar. De game kost 19,99 dollar, de dlc kost 8,99 dollar. Vorig jaar verscheen de game al op pc en in februari kwam hij ook uit voor de PlayStation 4.

Outlast speelt zich af tussen de verlaten gebergten van Colorado, waar angstaanjagende dingen op de loer liggen in Mount Massive Asylum. Dit al lang verlaten gekkenhuis is recentelijk in het geheim weer open gegaan dankzij de 'onderzoek en goede doelen'-afdeling van de Murkoff Corporation. De speler kruipt in de huid van de onafhankelijke journalist Miles Upshur. Hij weet in de faciliteit te geraken en ontdekt een verschrikkelijke connectie tussen wetenschap en religie, tussen natuur en iets totaal anders.

Oude Fallout-games keren terug naar Steam

19 jun. 2014 12:15 / Gewijzigd 19 jun. 2014 12:15 / Door: Tom van S. / 8 reacties / Bron: CVG

Fallout, Fallout 2 en Fallout Tactics staan na een half jaar afwezigheid weer op Steam.

31 december 2013 werden de drie games van alle digitale verkoopplatformen verwijderd. Op onder andere GOG en Steam waren de games niet meer te vinden. Op dat moment verloor Interplay namelijk de rechten om de game te verkopen, deze gingen naar Bethesda. 

Bethesda beloofde de games zo snel mogelijk terug te brengen naar de verkoopplatformen en dat is nu gebeurd. Op Good Old Games staan de titels echter nog niet.

Alle drie de games maken gebruik van de Steam Cloud. Op deze manier kunnen spelers hun savegames in de cloud plaatsen. Fallout en Fallout 2 kunnen daarnaast gestart worden in default mode en classic mode. Bij de default mode zijn er hogere resoluties beschikbaar. Aan Fallout Tactics zijn geen aanpassingen gedaan.