Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

The Crew krijgt lanceringstrailer

2 dec. 2014 09:04 / Gewijzigd 2 dec. 2014 09:04 / Door: esmeeotter / 8 reacties / Bron:

The Crew is vanaf vandaag beschikbaar voor Xbox 360, Xbox One, pc en PlayStation 4. Ubisoft geeft de lanceringstrailer vrij.

Eerder beloofde de lead designer van de game dat de lancering succesvol zal zijn. Momenteel is het een kwestie van afwachten. De recensie op Gamer.nl volgt later, aangezien de servers van de game pas sinds gisteren live zijn.

Destiny-update past upgradesysteem uitrusting aan

2 dec. 2014 09:03 / Gewijzigd 2 dec. 2014 09:27 / Door: eduardkhil / 13 reacties / Bron: Bungie

Update 1.1 voor Destiny pakt het upgraden van wapens en armor aan. Dat maakt ontwikkelaar Bungie bekend.

De update is nu te downloaden. Spelers kunnen nu materialen kopen van verkopers. Het gaat om Spinmetal, Helium Filaments, Spirit Blooms en Relic Iron. Daardoor is het niet langer nodig om lang te grinden om deze materialen te verzamelen. Om deze materialen te kopen zijn wel Vanguard Marks en Crucible Marks nodig.

Voorheen hadden spelers Ascendant Energy en Ascendant Shards nodig om deze items te upgraden. Dat is niet langer het geval. Sinds deze update is er voor de laatste upgrade van deze items een nieuw materiaal nodig: Exotic Shard. Deze zijn te verkrijgen door een exotisch wapen af te breken, of door ze te kopen bij handelaar Xur voor zeven Strange Coins.

Update 1.1 gaat vooraf aan de lancering van het eerste dlc-pakket voor Destiny: The Dark Below. Deze komt op 9 december uit en voegt een nieuwe Raid, drie verhaalmissies, een nieuwe strike (en twee strikes op PlayStation-consoles), drie nieuwe Crucible-maps, nieuwe geweren en armor en een level cap van 32 toe.

3DS XL binnenkort uit productie in Japan

1 dec. 2014 15:16 / Gewijzigd 1 dec. 2014 15:16 / Door: eduardkhil / 9 reacties / Bron: Siliconera

De Nintendo 3DS XL wordt binnenkort uit productie gehaald in Japan. Dat heeft Nintendo onthuld op zijn Japanse website.

Op de site staat naast de 3DS XL dat de handheld binnenkort niet meer geproduceerd zal worden. Het is niet bekend of de handheld ook in Europa uit productie gehaald gaat worden. Waarschijnlijk stopt Nintendo met het produceren van de 3DS XL om plaats te maken voor de New Nintendo 3DS en 3DS XL die het bedrijf in augustus aankondigde. De twee nieuwe versies zijn al te koop in Japan, maar komen volgend jaar waarschijnlijk naar Europa.

De nieuwe versies van de 3DS en 3DS XL hebben een tweede analoge stick, twee extra schouderknoppen en een snellere CPU. Daarnaast gaat de batterij langer mee en hebben de handhelds NFC-ondersteuning waarmee Nintendo's Amiibo-figuurtjes ingescand kunnen worden.

Nieuwe game Xcom-ontwikkelaar 9 december op Early Access

1 dec. 2014 14:29 / Gewijzigd 1 dec. 2014 14:29 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Eurogamer

Chaos Reborn, de nieuwe game van Xcom-bedenker Julian Gollop, komt 9 december uit op Steam Early Access.

De game gaat 20 dollar kosten, een prijs in euros is nog niet bekend. Chaos Reborn is het vervolg van Chaos: The Battle of Wizards. Gollop maakte dit spel in 1985, nog voor UFO: Enemy Unknown. Het spel is gefinancierd door een Kickstartercampagne en heeft een speelbaar prototype.

Chaos Reborn is een turn-based strategiegame waarin spelers als tovenaar allerlei wezens op kunnen roepen en tegen andere tovenaars en hun wezens moeten vechten. Gollop laat ook gameplay van het spel zien in een nieuwe trailer, en heeft details over het spel online gezet.

iOS-game Infinity Blade komt waarschijnlijk naar Xbox One in China

1 dec. 2014 12:44 / Gewijzigd 1 dec. 2014 12:44 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Kotaku

iOS-game Infinity Blade komt waarschijnlijk naar de Xbox One in China. Dat blijkt uit een video, waarin de game op een Chinese beurs gespeeld wordt.

In de video is te zien hoe de game met de bewegingsgevoelige camera Kinect bestuurd wordt. Infinity Blade en de twee vervolgen worden op iOS-apparaten bestuurd via het touchscherm.

Microsoft heeft de game nog niet officieel aangekondigd, en het is dan ook niet duidelijk of het spel buiten China uitgebracht gaat worden. Het Chinese bedrijf Tencent is namelijk voor 40 procent eigenaar van de uitgever van Infinity Blade, Epic. Mogelijk besloot Tencent dat nu de Xbox One in China verkrijgbaar is, dit het goede moment is om de game in die regio op Microsoft's console uit te brengen.

'The Crew krijgt stabiele en succesvolle lancering'

1 dec. 2014 11:30 / Gewijzigd 1 dec. 2014 11:30 / Door: eduardkhil / 51 reacties / Bron: The Metropolist

De lead designer van racegame The Crew is verzekerd van de stabiliteit van de game en verwacht dat de lancering succesvol wordt. Hij zegt dat tegenover The Metropolist.

In een interview zei lead designer Serkan Hasan dat hij "verzekerd is van de stabiliteit van het spel en de prestaties", en dat het ontwikkelteam "het in zich heeft om dit een succesvolle lancering te maken". Ook meldde Hasan dat de game op de PlayStation 4 en Xbox One op een resolutie van 1080p en een framerate van 30 frames per seconde draait.

Volgens Hasan hebben de verscheidene bèta's van The Crew geholpen om de servers van het spel te testen. Toch houdt Hasan een slag om de arm: "De lancering van elke online game kan problemen hebben, [...] maar ik hoop dat de bètas bewijs zijn van de stabiliteit van het spel."

The Crew wordt uitgegeven door Ubisoft, dat eerder een problematische lancering had met Assassin's Creed: Unity. Dit spel had technische problemen, waaronder bugs, een lage framerate en merkbaar verspringende textures. Ter compensatie van de slechte launch kregen spelers gratis downloadbare content voor Unity, en seizoenspashouders een gratis Ubisoft-game naar keuze.

Topspelers Advanced Warfare krijgen gouden skin

1 dec. 2014 10:54 / Gewijzigd 1 dec. 2014 10:54 / Door: eduardkhil / 23 reacties / Bron: Twitter

De honderd beste spelers van Call of Duty: Advanced Warfare krijgen een speciale skin voor hun online personage. Dat tweet ontwikkelaar Sledgehammer Games.

De skin heet Grand Master Character Gear, en wordt uitgereikt aan de honderd beste Ranked-spelers. De armor doet steampunk-achtig aan, met veel goud en sierlijke patronen. Sledgehammer games toonde de skin op Twitter.

Michael Condrey, mede-oprichter van Sledgehammer Games, tweette gisteren dat er deze week een patch aankomt voor Advanced Warfare. Deze zorgt voor meer balans met betrekking tot de wapens, verwijdert exploits en verhelpt bugs die zich voordeden bij het spawnen.

Call of Duty: Advanced Warfare

Xbox-baas: 'Meer Japanse rpg's naar Xbox One'

1 dec. 2014 09:56 / Gewijzigd 1 dec. 2014 10:42 / Door: eduardkhil / 14 reacties / Bron: Twitter

Volgens Xbox-baas Phil Spencer komen er jrpg's naar de Xbox One. Dat tweet hij in reactie op een vraag.

Een Twitter-gebruiker vroeg of er in de toekomst jrpg's voor Microsofts console uit zouden komen. Spencer tweette bevestigend terug.

Eén van de bekendste jrpg-franchises is Final Fantasy. Het aankomende Final Fantasy 15 komt uit op de Xbox One, hoewel er nog geen releasedatum bekend is voor dit spel. Final Fantasy Type-0 komt in maart 2015 naar Microsoft's console, hoewel dit een remake is van een PSP-game die alleen in Japan verscheen.

Broken Age Act 2 komt begin 2015

1 dec. 2014 09:44 / Gewijzigd 1 dec. 2014 09:45 / Door: eduardkhil / 2 reacties / Bron: Steam

De tweede helft van Double Fine's Broken Age komt ergens in het begin van 2015 uit. Eerst zou het spel eind 2014 uitkomen.

"Het spel ziet er erg goed uit en het team is hard aan het werk, maar we moeten het [spel] de tijd geven zodat het aan al onze verwachtingen kan voldoen", aldus Double Fine. "Het lijkt erop dat het complete avontuur nu begin volgend jaar af is". In juli gaf de ontwikkelaar aan dat Act 2 van Broken Age dit jaar nog uit moest komen.

De ontwikkelaar meldt dat de vehaallijnen van hoofdpersonages Shay en Vella nu in alfa zijn, en dat alleen het einde van het spel deze alfastatus nog moet bereiken.

Amiibo kunnen toch geen metropoortjes openen

1 dec. 2014 09:32 / Gewijzigd 1 dec. 2014 09:32 / Door: eduardkhil / 11 reacties / Bron: Eurogamer

Nintendo's Amiibo-figuurtjes kunnen toch geen metropoortjes openen, zegt een Russische lezer van Eurogamer tegenover die site.

In een filmpje was te zien hoe een Amiibo van Samus Aran de metropoortjes leek te openen. Een Eurogamer-lezer die in Moskou woont legt het uit: "De verwarring ontstaat doordat de poortjes in de Moskouse metro altijd open lijken te zijn, terwijl ze eigenlijk dichtzitten. Je moet je kaart tegen de lezer houden om het poortje te ontgrendelen en door te kunnen lopen. Als je dat niet doet, gaat het poortje snel dicht voor je erdoor kunt lopen."

De lezer laat weten wat er niet klopt in het filmpje: "Je ziet dat het groene lichtje heel snel weer verdwijnt, het hoort groen te blijven tot je door het poortje heen bent."

Gamer.nl streamt vandaag om 12:00 uur LittleBigPlanet 3

30 nov. 2014 09:00 / Gewijzigd 30 nov. 2014 09:00 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Zin om op je vrije zondag wat nieuwe games te checken? Gamer.nl streamt vandaag vanaf 12:00 uur LittleBigPlanet 3.

Redactrice Laura zet haar PlayStation 4 aan om de game een aantal uur te spelen en streamen. De stream is hier op de website te bekijken of via het Gamer.nl Twitch-kanaal. Je kunt dit kanaal ook volgen, zodat je altijd een e-mail krijgt wanneer Gamer.nl games streamt. 

Gamer.nl streamt morgen om 12:00 uur LittleBigPlanet 3

29 nov. 2014 14:09 / Gewijzigd 29 nov. 2014 14:09 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

Zin om op je vrije zondag wat nieuwe games te checken? Gamer.nl streamt morgen vanaf 12:00 uur LittleBigPlanet 3.

Redactrice Laura zet haar PlayStation 4 aan om de game een aantal uur te spelen en streamen. De stream is hier op de website te bekijken of via het Gamer.nl Twitch-kanaal. Je kunt dit kanaal ook volgen, zodat je altijd een e-mail krijgt wanneer Gamer.nl games streamt. 

Tactische gevechten in Final Fantasy Type-0 HD

29 nov. 2014 10:30 / Gewijzigd 29 nov. 2014 10:30 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Square Enix heeft een nieuwe trailer uitgebracht van Final Fantasy Type-0 HD. Het is een remake van Final Fantasy Type-0, een game die in 2011 alleen in Japan op de PSP verscheen. De Xbox One- en PS4-versie komt op 20 maart 2015 uit in Europese winkels.

Vuurwerksimulator lanceert met trailer

29 nov. 2014 09:00 / Gewijzigd 29 nov. 2014 09:00 / Door: eduardkhil / 15 reacties / Bron:

Fireworks Simulator heeft een lanceringstrailer gekregen. De game laat spelers hun eigen vuurwerkshow in elkaar zetten.

President Xbox Japan treedt af

28 nov. 2014 14:48 / Gewijzigd 28 nov. 2014 14:57 / Door: Michel Musters / 19 reacties / Bron: Eurogamer

Takashi Sensui, de president van Xbox Japan, heeft zijn functie naast zich neergelegd. Dat laat Eurogamer weten.

Sensui blijft wel bij Microsoft werken, maar gaat in de Amerikaanse tak van het bedrijf aan de slag. 

Het is niet bekend of het aftreden van Sensui te maken heeft met de lage verkoop van de Xbox One in Japan. De console verkoopt er slechter dan de Xbox 360 en Xbox. In de eerste vier dagen van lancering in september werden er 23.562 exemplaren verkocht. Inmiddels zijn er in totaal maar 38.461 exemplaren van de console verkocht. Wekelijks verkoopt de Xbox One slechter dan de PlayStation 4 en Wii U, maar ook consoles uit de vorige generatie spelcomputers verkopen beter.