Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Grand Theft Auto 5 begin volgend jaar naar pc

12 sep. 2014 14:10 / Gewijzigd 12 sep. 2014 14:57 / Door: Michel Musters / 63 reacties / Bron: Rockstar Games

Grand Theft Auto 5 verschijnt op 27 januari 2015 op pc. De Xbox One- en PS4-versies van de game verschijnen op 18 november. Dat heeft Rockstar aangekondigd.

De nieuwe versie van de immens populaire open wereldgame bevat nieuwe wapens, voertuigen, activiteiten, dieren en andere technische verbeteringen, waaronder betere weerseffecten. Ook worden er minstens honderd nieuwe nummers op de radiostations in de game toegevoegd. 

Daarnaast wordt de spelerlimiet van de online modus van de game, GTA Online, naar 30 op PlayStation 4 en Xbox One verhoogd. Het is verder niet bekend of er nog meer nieuwe content voor GTA Online verschijnt, waaronder de veelgevraagde Heists. Wel kunnen spelers hun online personage overzetten naar de nieuwe versie van de game. Rockstar laat daarnaast weten dat mensen die de game reserveren één miljoen dollar aan virtueel geld krijgen om op te maken in de singleplayermodus en online modus.

Grand Theft Auto 5

Nieuwe trailer The Crew toont sociale aspecten

12 sep. 2014 13:59 / Gewijzigd 12 sep. 2014 13:59 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

In de nieuwe trailer van The Crew worden sociale aspecten van de racegame onder de loep genomen.

Wolf Among Us en The Walking Dead komen binnenkort uit op PS4 en XOne

12 sep. 2014 12:11 / Gewijzigd 12 sep. 2014 12:11 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Twitter

The Wolf Among Us en The Walking Dead komen binnenkort naar PlayStation 4 en Xbox One. Dit meldt ontwikkelaar Telltale via Twitter.

Seizoen een en twee van The Walking Dead komen in oktober zowel fysiek als digitaal uit voor de nieuwe generatie spelcomputers. Wolf Among Us volgt in november. Beide games komen rond dezelfde tijd in fysieke vorm naar de PS3, PS Vita en Xbox 360.

Surgeon Simulator-ontwikkelaar komt met rekengame voor iPad

12 sep. 2014 11:06 / Gewijzigd 12 sep. 2014 11:06 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: Bossa Studios

Bossa Studios, dat eerder Surgeon Simulator maakte, brengt rekengame Twelve a Dozen uit op de iPad. Dat schrijft de ontwikkelaar op zijn website.

Het spel is een puzzelplatformer waarin de speler rekensommen moet oplossen om verder te komen. Twelve, de hoofdpersoon, moet haar familie en haar wereld Dozenpolis zien te redden van het Ultieme Priemgetal. Het spel is bedoeld om kinderen spelenderwijs te leren rekenen.

Bossa Studios is bekend van Surgeon Simulator, waar spelers de individuele vingers van een chirurg besturenen zo een hartoperatie uit moeten zien te voeren.

GameOven kondigt mobiele game Jelly Reef aan

12 sep. 2014 10:56 / Gewijzigd 12 sep. 2014 10:56 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron:

Bounden-ontwikkelaar Game Oven heeft zijn nieuwe game Jelly Reef aangekondigd voor Android, iOS en Windows Phone.

In Jelly Reef besturen spelers de richting van de zeestromen. Door middel van touchbesturing geven zij zo richting aan zwermen kwallen. De kwallen starten in het ondiepe en moeten naar de oceaanbodem geloodst worden. Tijdens het spelen komen verschillende zeedieren om hulp vragen.

Jelly Reef komt eind dit jaar uit voor Windows Phone. In 2015 volgen iOS- en Android-versies. De game is speelbaar op zowel smartphones en tablets.

Game Oven presenteerde het concept van Jelly Reef drie jaar geleden op de Microsoft Surface in de Dutch Game Garden. De uiteindelijke versie is echter een ander pad ingeslagen, zo meldt de studio. Game Oven maakte eerder de balletgame Bounden, Fingle en Friendstrap.

Releasedatum Dying Light vervroegd naar 30 januari

12 sep. 2014 10:37 / Gewijzigd 12 sep. 2014 10:37 / Door: esmeeotter / 6 reacties / Bron: Twitter

De releasedatum van survival-horrorgame Dying Light is vervroegd naar 30 januari.

Dying Light wordt uitgebracht voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Wie de game pre-ordert, krijgt in de multiplayer de optie om als een zombie te spelen. Dying Light is van dezelfde makers als Dead Island, maar legt meer nadruk op het free running-aspect.

Spelers moeten overdag overlevingsmiddelen verzamelen en 's nachts uit handen van de zombies zien te blijven, die dan stukken sneller zijn. Dying Light werd eerder dit jaar nog naar februari van 2015 uitgesteld.

De schone Quiet in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

12 sep. 2014 10:21 / Gewijzigd 12 sep. 2014 10:21 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

In deze nieuwe trailer van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes wordt het personage Quiet getoond.

Schrikeffecten in Alien: Isolation

12 sep. 2014 10:07 / Gewijzigd 12 sep. 2014 10:07 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Een nieuwe trailer van Alien: Isolation.

Forza Horizon 2 laat je zien waar het feestje is

12 sep. 2014 09:52 / Gewijzigd 12 sep. 2014 09:52 / Door: Mcvroegrijk / 19 reacties / Bron:

Forza Horizon 2 verschijnt over ruim twee weken, maar uitgever Microsoft heeft alvast een lanceertrailer vrijgegeven.

Ceo Oculus doneert 31 miljoen dollar aan universiteit

12 sep. 2014 09:27 / Gewijzigd 12 sep. 2014 09:27 / Door: Mcvroegrijk / 6 reacties / Bron: Business Insider

De mede-oprichter en ceo van Oculus, Brendan Iribe, heeft 31 miljoen dollar gedoneerd aan de University of Maryland. Het geld wordt besteed aan een nieuw wetenschapscentrum, inclusief virtual reality-lab, zo meldt hij tegenover Business Insider.

Iribe studeerde aan de University of Maryland van 1996 tot en met 1997. Zijn studie maakte hij niet af, maar is desondanks dankbaar voor de contacten die hij opgedaan heeft tijdens die periode, zoals Oculus' mede-oprichters Michael Antonov. en Andrew Reise. Reise overleed in juni van 2013 aan de gevolgen van een aanrijding.

Naast Iribi heeft ook Antonov heeft een donatie gedaan aan de universiteit, van 4 miljoen dollar.  Het nieuwe onderzoekscentrum gaat het Brendan Iribe Center for Computer Science and Innovation heten en krijgt zowel een virtual reality- als augmented reality-lab. Iribe stelt dat hij graag tijdens zijn leven al iets terug wilde geven en via Oculus op het gebied van educatie wil blijven bijdragen.

 

'Oculus Rift wordt halverwege 2015 beperkt uitgerold'

12 sep. 2014 08:47 / Gewijzigd 12 sep. 2014 08:47 / Door: / 23 reacties / Bron: NUtech

De virtual reality-bril Oculus Rift zou in de zomer van 2015 beperkt uitgerold worden, vergelijkbaar met hoe dit bij Google Glass gebeurde. Dat meldt website Techradar op basis van meerdere bronnen die op de hoogte zouden zijn van de plannen.

De 'publieke bèta', zoals Techradar de beperkte uitrol noemt, zou al vanaf april van volgend jaar kunnen beginnen en doorlopen tot in de zomer.

Het zou gaan om een beperkte lancering waarbij Oculus de distributie zelf regelt zoals het momenteel ook doet voor de tweede ontwikkelaarsversie van de vr-bril. Het bedrijf, dat sinds maart van dit jaar eigendom is van Facebook, zou eerst willen peilen of er genoeg interesse is en pas daarna overgaan tot massaproductie.

Oculus wilde geen commentaar geven en heeft vooralsnog geen concrete releaseperiode bekendgemaakt. Het bedrijf zegt dat er nog veel verbeteringen worden doorgevoerd bij het huidige prototype voordat de definitieve specificaties van de consumentenversie worden vastgesteld.

Het is nog niet bekend voor hoeveel de Oculus Rift in de winkels komt te liggen, maar zowel Oculus als Facebook willen de prijs zo laag mogelijk houden. Hierbij zou gedacht worden aan een prijs tussen de 200 en 400 dollar. 

Door NUtech

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto maakt korte film

11 sep. 2014 14:42 / Gewijzigd 11 sep. 2014 14:54 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Cinra

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto werkt aan een korte animatiefilm gebaseerd op Pikmin, één van de spelreeksen die hij bedacht heeft.

Het project heet op dit moment Pikmin Short Movie en wordt gemaakt omdat Miyamoto ideëen had over de Pikmin-personages die hij naar eigen zeggen niet in de games kwijt kon. De film wordt opgedeeld in drie episodes: Midnight Juice, The Treasure Inside the Bottle en One Tough Day. 

De 3D-film wordt voor het eerst getoond tijdens het Tokyo International Film Festival. Het is niet bekend of de film op een later tijdstip ook wereldwijd wordt uitgebracht.

Pikmin

De eerste Pikmin-game verscheen in 2002 op de GameCube en draait om kleine plantenwezens die de speler volgen en opdrachten uitvoeren in een grote tuinwereld. Zo verslaan ze vijanden, bouwen ze bruggen en slopen ze obstakels. Het vervolg verscheen ook op de GameCube. Pikmin 3 verscheen vorig jaar voor Wii U.

Wekelijke lijst met meest gedownloade Android-games - 11 september

11 sep. 2014 13:51 / Gewijzigd 11 sep. 2014 13:51 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games:

Swing Copters (.GEARS Studios)
Deze game bestuurt hetzelfde als Flappy Bird, en is ook van dezelfde maker. De speler bestuurt een helikoptertje en moet obstakels zien te ontwijken.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,75 / 5 sterren (186.816 beoordelingen). Vorige week stond Swing Copters ook al op de eerste plaats.

2 Angry Birds Stella (Rovio Mobile Ltd.)
Dit is het nieuwste Angry Birds-spel, met een voornamelijk vrouwelijke cast. Ook brengt het spel nieuwe gameplay-elementen met zich mee, zoals een vogel die halverwege de vlucht bijgestuurd kan worden.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,1 / 5 sterren (95.985 beoordelingen). Het spel is een nieuwkomer, aangezien het pas op 9 september uit is gekomen.

3 Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (64.451 beoordelingen). Vorige week stond Diamond Digger Saga ook op nummer drie.

Candy Crush Saga (King)
5 Subway Surfers (Kiloo)
Farm Heroes Saga (King)
Don’t Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)
8 Clash of Clans (Supercell)
Shadow Kings (Goodgame Studios)
10 Bubble Witch 2 Saga (King)

Betaalde Android-games:

Minecraft – Pocket Edition (Mojang)
Minecraft draait om de kunst van het verzamelen en plaatsen van blokjes. Dat klinkt saai, maar met een beetje fantasie worden de mooiste dingen gebouwd. Verbouw gewassen, laat dieren paren en hak kostbare mineralen uit. Of ga de strijd aan met skeletten, zombies en vele andere monsters.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (571.255 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

Wordfeud (Bertheussen IT)
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (50.366 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

Worms 3 (Team 17 Digital Limited)
Wie de befaamde Worms kent heeft weinig uitleg nodig over deze game. Het is een strategische game waarin wormpjes elkaar afslachten met granaten, bazooka’s, kamikazeaanvallen en soms een bananenbom.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (8.919 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op nummer drie.

Catan (USM)
Monopoly (EA Mobile)
Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)
7 Scribblenauts Remix (Warner Bros. International Enterprises)
Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.)
9 Bloons TD 5 (ninja kiwi)
10 Gangster Vegas (Gameloft)

PlayStation Store sluit voor PSP-eigenaren

11 sep. 2014 12:40 / Gewijzigd 11 sep. 2014 16:22 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: PlayStation Lifestyle

Sony stopt 15 september met de ondersteuning van de PlayStation Store voor de PlayStation Portable (PSP). Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

De PSP-bezitters kunnen nog wel via de pc PSP-content kopen in de browserversie van Sony Entertainment Network, het digitale kanaal dat de PS Store heeft vervangen. Ook kunnen zij eerder gekochte content blijven downloaden via hun PSP.

Voorlopig gaat het alleen om PSP's in PAL-regio's, waaronder Europa en Azië. Amerikaanse PSP-bezitters kunnen nog wel in de PlayStation Store. De verwachting is echter dat ook de Amerikaanse versie gesloten wordt en dat Sony zich voortaan volledig richt op de PlayStation Vita, zijn meest recente handheld.

Resident Evil: Revelations 2 opgedeeld in vier episodes

11 sep. 2014 11:01 / Gewijzigd 11 sep. 2014 11:29 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Capcom

Resident Evil: Revelations 2 wordt opgedeeld in vier episodes, die verspreid over vier weken te downloaden zijn. Dat meldt Capcom op zijn blog.

De episodes gaan omgerekend ongeveer 5 euro per stuk kosten. Het complete seizoen gaat over de toonbank voor zo'n 20 euro. Spelers krijgen dan automatisch elke week de nieuwe aflevering, net als bij TellTales The Walking Dead. Het gaat in eerste instantie om digitale downloads.

Als de laatste aflevering uitkomt, verschijnt er ook een versie op disc. Deze retailversie kost omgerekend ongeveer 30 euro. De discversie en het complete seizoen bevatten ook extra content, maar het is nog niet bekend wat dit precies inhoudt. Resident Evil: Revelations 2 komt begin 2015 uit voor pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One.

Het tweede deel heeft rollen weggelegd voor Claire Redfield en Moira Burton, de dochter van Barry Burton. Zij worden geknidnapt en eindigen op een verlaten eiland dat dienst doet als gevangenis.