Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Oud Rare-werknemers maken spirituele opvolger Banjo-Kazooie

11 feb. 2015 09:14 / Gewijzigd 11 feb. 2015 10:09 / Door: Michel Musters / 20 reacties / Bron: NeoGAF

Een groep voormalige Rare-werknemers maken een spiritueel vervolg op de Banjo-Kazooie-reeks, genaamd Project Ukulele. Dat wordt gemeld in het nieuwe nummer van tijdschrift Edge.

Op het gameforum NeoGAF wordt de informatie uit de nieuwe Edge vermeld. De studio Playtonic bestaat uit voormalige Rare-werknemers. Op dit moment zijn er zes full-time werknemers, maar men hoopt uit te groeien naar een team van vijftien personen.

De eerste titel van Playtonic wordt een spiritueel vervolg op Banjo-Kazooie. De ontwikkelaar zegt de financiën te hebben om de game te ontwikkelen, maar men zou graag samenwerken met een uitgever. De game moet naar Steam Early Access en naar nog niet gespecificeerde consoles komen. "We hebben een geschiedenis met Nintendo dus we zouden de game graag op een Nintendo-platform zien verschijnen. Als men ons vertelt dat we de game specifiek voor de Wii U moeten maken, dan hebben we de flexibiliteit om dat te doen." Meer informatie is nog niet bekend, al heeft de studio wel een officiële website.

De platformers Banjo-Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie verschenen op de Nintendo 64 en draaiden om de beer Banjo met de vogel Kazooie in zijn rugzak. Uiteindelijk werd Rare gekocht door Microsoft, waardoor de games op Xbox Live Arcade verschenen. Rare maakte voor de Xbox 360 ook een nieuwe game in de reeks, genaamd Boutjes & Moertjes. Die game week af van de pure platformactie van de originele titels en richtte zich op het bouwen van verschillende voertuigen. Rare en Microsoft hebben de officiële rechten op Banjo-Kazooie. Vooralsnog is er nog geen nieuw deel in de reeks aangekondigd.

Halo 5-documentaire nu te zien op Youtube

10 feb. 2015 16:50 / Gewijzigd 10 feb. 2015 16:50 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron:

The Sprint, een documentaire over Halo 5: Guardians, is nu te bekijken op Youtube. Voorheen was deze documentaire alleen via Halo Channnel te bekijken.

De documentaire biedt een kijkje achter de schermen van de onwikkeling van Halo 5. Een bèta voor deze game was onderdeel van Halo: The Master Chief Collection en is inmiddels afgelopen. De 100 minuten durende documentaire is opgesplitst in zes hoofdstukken, alle zes zijn nu te zien op Youtube.

Een monsterlijke lanceringstrailer van Evolve

10 feb. 2015 16:28 / Gewijzigd 10 feb. 2015 16:28 / Door: Straaljager / 7 reacties / Bron:

2K Games heeft de lanceringstrailer van Evolve uitgebracht. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De Gamer.nl-recensie volgt later deze week.

'Titanfall 2 komt waarschijnlijk naar meerdere platformen'

10 feb. 2015 15:25 / Gewijzigd 10 feb. 2015 16:12 / Door: Michel Musters / 38 reacties / Bron: Gamespot

Het vooralsnog onaangekondigde vervolg op Titanfall komt waarschijnlijk naar meer platformen dan alleen Xbox 360, Xbox One en pc. Dat blijkt uit een interview met Blake Jorgensen, CFO van uitgever Electronic Arts.

"Vorig jaar verscheen [Titanfall] alleen op Xbox [en pc]; in de toekomst, en dit hebben we nog niet aangekondigd, komt waarschijnlijk nog een Titanfall-game", aldus Jorgensen tijdens de 2015 Technology, Internet & Media Conference. "Deze keer verschijnt het waarschijnlijk wel op meer platformen. Ik denk dat ons dat goed zal doen."

EA sloot een deal met Microsoft en ontwikkelaar Respawn Entertainment om Titanfall exclusief naar Microsoft-platformen te brengen. Daarom verscheen de game alleen op Xbox 360, Xbox One en pc. Het is dus goed mogelijk dat een potentieel vervolg ook naar de PlayStation 4 komt. EA heeft echter nog niets officieel bevestigd.

Eerste Dying Light-dlc nu uit, krijgt nog twee dlc's

10 feb. 2015 15:05 / Gewijzigd 10 feb. 2015 15:05 / Door: eduardkhil / 18 reacties / Bron:

De eerste dlc voor Dying Light, Cuisine and Cargo, is nu beschikbaar. Ontwikkelaar Techland laat weten dat er nog twee dlc-pakketten volgen.

De dlc Cuisine and Cargo bevat twee nieuwe hardcore-missies in nieuwe gebieden. Het pakket is nu beschikbaar op pc en Xbox One, de PlayStation 4-versie volgt morgen. Cuisine and Cargo is één van de drie dlc-pakketten die voor Dying Light uitkomen, en is ook onderdeel van de seizoenspas.

In maart komt de Ultimate Survivor Bundle uit, met drie nieuwe outfits en vier wapens. In mei volgt de Bozak Horde-dlc. Deze derde dlc voegt een map toe waarin spelers golven zombies moeten afweren. Deze map is zowel in singleplayer als in de coöp-modus speelbaar.

Dying Light kwam 28 januari digitaal uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One, de retailversie is uitgesteld naar 27 februari.

'Klein aantal' ontslagen bij EA Montreal

10 feb. 2015 14:39 / Gewijzigd 10 feb. 2015 15:04 / Door: Straaljager / 7 reacties / Bron: Gamasutra

Een "klein aantal" werknemers zijn hun baan kwijtgeraakt door herstructurering binnen de Montreal-studio van Electronic Arts. Dat zegt EA tegenover Gamasutra.

De ontslagen zijn voornamelijk gevallen binnen het EA Mobile-team, dat games voor mobiele platforms maakt. Een woordvoerder van EA heeft tegenover Gamasutra geen duidelijkheid gegeven over hoeveel ontwikkelaars precies zijn ontslagen. De veranderingen hebben volgens EA geen invloed op de ontwikkeling van games die nu in de planning staan.

EA Mobile richt zich op de ontwikkeling van games voor mobiele platforms, zoals De Sims, Need for Speed, Fifa en Bejeweled.

'Project Zero 5 komt naar het westen'

10 feb. 2015 12:44 / Gewijzigd 10 feb. 2015 12:44 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: Facebook

Horrorgame Project Zero 5: Oracle of the Sodden Raven krijgt mogelijk een westerse release. Dat schrijft een Team Ninja-ontwikkelaar op Facebook.

Tomonobu Itagaki schrijft in een reactie op een fan dat hij gelooft dat Kikuchi Keisuke Project Zero 5 in de Verenigde Staten en andere westerse landen uit gaat brengen. "Hij en ik hebben dezelfde filosofie nog van onze dagen bij Tecmo. Dat is alles wat ik nu kan zeggen, lees tussen de regels door", aldus Itagaki.

Wii U-game Project Zero 5 kwam in september 2014 uit in Japan onder de titel Fatal Frame 5. Het spel is niet uitgebracht buiten die regio. Nintendo heeft nog geen aankondigingen gedaan over een Westerse release.

Super Smash Bros. 3DS ontvangt patch voor Amiibo-ondersteuning

10 feb. 2015 11:40 / Gewijzigd 10 feb. 2015 11:40 / Door: Straaljager / 3 reacties / Bron: Nintendolife

Nintendo heeft een update vrijgegeven voor Super Smash Bros. 3DS welke het gebruik van Amiibo mogelijk maakt. 

Vanaf aanstaande vrijdag arriveren de New 3DS en New 3DS XL in Europa. Deze nieuwe versies van de 3DS maken het mogelijk om Amiibo in te scannen.

Door de patch te downloaden en een New 3DS te gebruiken, kunnen spelers de Amiibo inscannen en gebruiken in de 3DS-versie van de vechtgame. In de Wii U-versie van Super Smash Bros. was dit al sinds de lancering van de game mogelijk.

De update voor Super Smash Bros. 3DS maakt het ook mogelijk om tot 3 persoonlijke items met vrienden te delen. Dit kunnen screenshots, herhalingen en aangepaste Mii-gevechtspersonages zijn.

Niet alle omgevingen in Persona 5 zijn willekeurig gegenereerd

10 feb. 2015 11:18 / Gewijzigd 10 feb. 2015 11:18 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: Siliconera

Niet alle omgevingen in Persona 5 zijn willekeurig gegenereerd, een deel ervan ligt vast. Dat zegt director Katsura Hashino tegenover tijdschrift Famitsu. Hashino maakte diverse details bekend over de aankomende game.

Zo zegt Hashino dat de drie hoofdpersonages allemaal hun eigen problemen hebben, hoewel het niet bekend is wat deze precies inhouden. Wel hint Famitsu dat de hoofdpersonages hun thuis verloren zijn. De drie personages ontmoeten elkaar aan het begin van de game.

Ook ontmoeten spelers het kattenpersonage Morgana vroeg in het spel, zij kan in een kat veranderen. Hashino laat weten dat zij een belangrijke rol in het verhaal speelt. Daarnaast vertelt Hashino dat de Persona van de hoofdpersoon, Arsene, een dief-achtig uiterlijk heeft. Een aantal levels speelt in op dit dief-thema, aldus Hashino.

Net als in eerdere Persona-games bevat Persona 5 ook turn based gevechten, hoewel er enkele vernieuwingen zijn. Zo dragen personages een vuurwapen bij zich. Hoewel het volgens Hashino geen echte vuurwapens zijn, worden ze wel gebruikt in gevechten.

Persona 5 komt dit jaar uit op PlayStation 3 en PlayStation 4, een exacte releasedatum is nog niet bekend.

World of Warcraft nauwelijks meer speelbaar in de Krim

10 feb. 2015 10:41 / Gewijzigd 10 feb. 2015 10:58 / Door: Michel Musters / 44 reacties / Bron: Business Insider

Diverse online multiplayergames, waaronder World of Warcraft en Diablo 3, zijn niet of nauwelijks meer speelbaar in de Krim, een schiereiland in de Zwarte Zee. Dit houdt mogelijk verband met het feit dat de Verenigde Staten sinds begin dit jaar verbiedt technologische producten en services van en naar de Krim te importeren en exporteren.

Verschillende gamers in de Krim melden dat ze niet meer online komen in diverse games, waaronder World of Warcraft. Op social media blijkt dat een gedeelte van de gamers echter nog wel in staat is online te gamen. 

Eén gamer zegt een bericht van World of Warcraft- en Diablo-uitgever Blizzard te hebben ontvangen, waarin staat dat Blizzard zich moet houden aan restricties die op de handel worden geplaatst. Blizzard zegt daardoor ook niet geld terug te kunnen geven aan mensen die een game hebben gekocht of abonnement hebben afgesloten.

De Krim is volgens Oekraïne en een meerderheid van de internationale gemeenschap onderdeel van Oekraïne, maar valt sinds maart vorig jaar de facto onder Russisch gezag. Dit laatste zag de Verenigde Staten als een illegale zet, waardoor het verdrag begin dit jaar werd getekend. Als gevolg zijn er diverse technologische bedrijven die hun producten van de markt in de Krim hebben afgehaald. Hieronder vallen onder andere Apple, Google en PayPal.

EA: 'Tablets over 4 jaar mogelijk krachtiger dan consoles'

10 feb. 2015 09:57 / Gewijzigd 10 feb. 2015 09:57 / Door: Straaljager / 40 reacties / Bron: Gamespot

De technologie in mobiele apparaten is binnen vier jaar mogelijk krachtiger dan de technologie in consoles. Dat stelt EA chief financial officer Blake Jorgensen.

Jorgensen gelooft in tablets als gaming platform en dat deze in populariteit groeien. Over drie of vier jaar hebben tablets mogelijk meer rekenkracht dan traditionele consoles. De ontwikkeling van games voor tablets gaat om die reden mogelijk een belangrijker deel uitmaken van de werkzaamheden van Electronic Arts. "Wat ons het meest enthousiast maakt is de rekenkracht van mobiele platforms en de snelheid waarmee deze zich ontwikkelt", aldus Jorgensen op de 2015 Technology, Internet & Media Conference. 

Wanneer tablets betere prestaties leveren kunnen ze een ervaring bieden die meer op die van de traditionele consoles lijkt, meent Jorgensen. Daarnaast denkt de EA CFO dat de draagbaarheidsfactor van de tablet ertoe kan leiden dat de ontwikkeling van games voor tablets een groot deel van het bedrijfsmodel kan gaan uitmaken. Dit betekent echter niet dat EA zich minder bezig gaat houden met het ontwikkelen van games voor consoles.

Het eerste uur van The Order: 1886 gelekt

10 feb. 2015 09:41 / Gewijzigd 10 feb. 2015 09:41 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron:

Een Youtube-gebruiker heeft het eerste uur van PlayStation 4-exclusive The Order: 1886 doorgespeeld en op de videosite geüpload.

Eerder lekte er al gameplay van de game tijdens de PlayStation Experience. Dat was echter een level verderop in het spel, deze video's laten ook de intro van het spel zien. The Order 1886 komt 20 februari uit.

Eerste 18 minuten Bloodborne met commentaar van ontwikkelaar

10 feb. 2015 09:27 / Gewijzigd 10 feb. 2015 09:27 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron:

De video van Bloodborne's eerste 18 minuten heeft nu ook een versie met uitleg van de ontwikkelaar gekregen.

Bioware annuleert online rpg Shadow Realms

10 feb. 2015 09:21 / Gewijzigd 10 feb. 2015 09:27 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: Shadow Realms

De ontwikkeling van Bioware's asymmetrische online rpg Shadow Realms is geannuleerd.

Bioware Austin's general manager Jeff Hickman laat op de blog van de ontwikkelaar weten dat de game niet meer uitkomt. Volgens hem wil de studio zich op andere werkzaamheden richten, waaronder Star Wars: The Old Republic, de mmo die al geruime tijd uit is. 

"Hoewel het team geweldig werk heeft verricht aan het concept van [Shadow Realms] en we veel goede feedback van onze fans hebben gekregen, hebben we nu andere projecten waar we dit en de volgende jaren aan werken", aldus Hickman. "Hieronder vallen verbeteringen aan het geprezen Dragon Age: Inquisition, de nieuwe game in de Mass Effect-reeks en andere nieuwe IP. Maar onze grootste focus wordt nu Star Wars: The Old Republic."

Hickman laat weten dat het een groot jaar voor Star Wars wordt. Eind dit jaar verschijnt de nieuwe film in de franchise in de bioscopen. Mogelijk betekent dit dat Bioware aan content rondom deze nieuwe film gaat werken dat vervolgens in The Old Republic verschijnt.

Shadow Realms werd vorig jaar tijdens Gamescom aangekondigd. De online rpg speelde zich in een moderne fantasiewereld af waarin een team van spelers het opnamen tegen vijanden die bestuurd werden door een andere speler. Begin dit jaar ging het gerucht al dat de rpg uitgesteld zou worden naar 2017 wegens integratie van Origin, het online platform van uitgever Electronic Arts.

Eerste beeld Gun Game-modus Advanced Warfare onthuld

9 feb. 2015 17:09 / Gewijzigd 9 feb. 2015 17:18 / Door: Straaljager / 8 reacties / Bron: Twitter

Het eerste beeld van de Gun Game-modus voor Call of Duty: Advanced Warfare is onthuld. Dat blijkt uit een tweet van Michael Condrey, de medeoprichter van ontwikkelaar Sledgehammer Games.

In de tweet is een foto te zien waarin de spelmodus Gun Game staat vermeld. Deze modus verscheen eerder als spelmodus in verscheidene delen van de Call of Duty-serie.

Gun Game is een spelmodus waarin spelers bij elke kill een ander wapen krijgen. Spelers beginnen met een pistool en wie als eerste de wapencyclus doorloopt, wint de de wedstrijd. Als een speler een ander met een melee-kill doodt, gaat deze een stap terug op de wapenladder. Ook zelfmoord brengt spelers een stap terug.

In de broncode van de game is mogelijk de volgorde van de wapens gevonden: PDW MP443 Grach,Tac-19,Bulldog, SAC3, ASM1, HBRA3, MK14, MORS, Mahem, Bal-27, EM1, EPM3, Ameli, Pytek, RW1, XMG, IMR, Atlas 20mm, Crossbow. Deze volgorde is echter nog niet bevestigd.