Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Pc-versie GTA 5 uitgesteld naar 24 maart, systeemeisen bekend

13 jan. 2015 16:09 / Gewijzigd 19 jan. 2015 12:40 / Door: Michel Musters / 76 reacties / Bron: Rockstar Games

De pc-versie van Grand Theft Auto 5 verschijnt op 24 maart. Dat heeft ontwikkelaar Rockstar bekendgemaakt. De game zou eerst op 27 januari uitkomen op pc.

Volgens Rockstar is de pc-versie uitgesteld om de game extra bij te schaven en te testen, zodat het spel "zo goed mogelijk wordt. Een releasedatum verschuiven is een beslissing die we nooit gemakkelijk nemen en een keuze die we maken als het alleen de beste oplossing is voor de game en onze fans."

GTA Online, de online multiplayer van Grand Theft Auto 5, ondersteunt dertig spelers op pc en is op de dag van lancering meteen beschikbaar. De Online Heists verschijnen nog voor de release van de pc-versie op consoles. Een precieze datum is nog niet bekend.

Tot slot heeft Rockstar de systeemeisen van de pc-versie van Grand Theft Auto 5 bekendgemaakt en de eerste screenshots getoond.

Minimale systeemeisen

Besturingssysteem: Windows Vista / Windows 7 SP1 / Windows 8 / 8.1 (64-Bit)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 2,4 GHz / AMD Phenom 9850 2,5 GHz (4 cores)
Werkgeheugen: 4 GB RAM
Videokaart: Nvidia 9800 GT 1 GB VRAM / AMD HD 4870 1 GB
Harde schijf: 65 GB vrije schijfruimte
DVD-drive vereist

Aanbevolen systeemeisen

Besturingssysteem: Windows 7 SP1 / Windows 8 / 8.1 (64-Bit)
Processor: Intel Core i5 3470 3,2 GHz / AMD X8 FX-8350 4 GHz (8 cores)
Werkgeheugen: 8 GB RAM
Videokaart: Nvidia GTX 660 2 GB VRAM / AMD HD7870 2 GB VRAM
Harde schijf: 65 GB vrije schijfruimte
DVD-drive vereist

Dying Light krijgt prequel in vorm van geschreven verhaal

13 jan. 2015 13:53 / Gewijzigd 13 jan. 2015 13:53 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: VG24/7

Zombiegame Dying Light krijgt een prequel in de vorm van een geschreven verhaal. De schrijver is Raymond Benson, die eerder al prequels voor games schreef.

Het prequel-verhaal gaat Dying Light: Nightmare Row heten. Het verhaal draait om Mel Wyatt, een achttienjarige atlete en haar broer, die vastzitten in Harran door het uitbreken van een zombieplaag. Harran is ook de locatie waar Dying Light zich afspeelt.

Benson schreef eerder prequels voor Homefront en Hitman: Absolution en hij zette Metal Gear Solid 1 en 2 om in verhaalvorm. Ook was hij tussen 1997 en 2003 de officiële auteur van James Bond-verhalen. "Ik heb altijd al een verhaal over zombies willen schrijven, en dit was de perfecte kans. [Ontwikkelaar] Techland heeft een rijke en ook grauwe setting gecreëerd, dus dat gaf me een wonderlijke en griezelige wereld om mee te spelen", aldus Benson.

Details over Dying Light: Nightmare Row zijn nog niet bekendgemaakt. Mogelijk komt het verhaal tegelijk met de release van Dying Light uit, dat is op 30 januari. De game komt uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Naam veranderen in Minecraft op 4 februari mogelijk

13 jan. 2015 13:07 / Gewijzigd 13 jan. 2015 13:07 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: Mojang

Vanaf 4 februari kunnen Minecraft-spelers hun in-game naam aanpassen. Dat heeft Minecraft-ontwikkelaar Mojang bekendgemaakt.

Eerder hintte de ontwikkelaar al naar de mogelijkheid tot naamsverandering. Mojang laat nu weten dat de feature voor 4 februari in de planning staat.

Gebruikers die hun naam willen veranderen, hebben wel een Mojang-account nodig. Mensen die in Minecraft inloggen met hun e-mailadres, hebben al zo'n account. Wie in bezit is van een Mojang-account, kan hier zijn gebruikersnaam in Minecraft veranderen. De naamsverandering is gratis, aldus Mojang.

Tussen 2010 en 2012 was het mogelijk om een Minecraft-gebruikersnaam aan te maken zonder het spel te kopen. Deze gebruikersnamen worden op 4 februari verwijderd. Gebruikers die een van deze namen hebben, moeten Minecraft kopen met een cadeaucode of een prepaid-kaart uit een retailwinkel.

Namen die al in gebruik zijn, zijn niet te kiezen. Als iemand zijn naam verandert, komt de oude naam 37 dagen later weer beschikbaar. Spelers kunnen hun naam eens in de 30 dagen aanpassen. De nieuwe namen hebben geen invloed op de game: spelers blijven hun voorwerpen behouden en spelers met een ban blijven geband na een naamsverandering.

Assassin's Creed: Unity Dead Kings-dlc vanaf nu beschikbaar

13 jan. 2015 12:03 / Gewijzigd 13 jan. 2015 12:03 / Door: eduardkhil / 29 reacties / Bron:

Arno verruilt Parijs voor de catacomben van Saint-Denis in de Dead Kings-dlc van Assassin's Creed: Unity.

In de catacomben neemt Arno het op tegen de Raiders die zich in de catacomben ophouden. Hij krijgt een nieuw wapen: de Guillotine Gun. Ook zijn er nieuwe missies en puzzels om op te lossen. De dlc is vanaf vandaag beschikbaar op pc, Xbox One en PS4.

Telltale werkt aan nieuw IP, president wordt ceo

13 jan. 2015 10:15 / Gewijzigd 13 jan. 2015 10:15 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: Gamasutra

Telltale-president Kevin Bruner vervangt Dan Connors als ceo van de ontwikkelaar. Ook werkt Telltale aan een nieuw IP. Dat zegt Bruner tegenover Gamasutra.

Dan Connors richtte Telltale Games samen met Kevin Bruner in 2004 op. Bruner zegt dat de verschuiving te maken heeft met de groei van de studio. "De grootte van de studio is sinds onze start elke 16 maanden verdubbeld, en dat kost op zichzelf al veel werk", aldus Bruner.

De nieuwe ceo wil de bedrijfsstructuur kleinschalig houden: "Verhaalvertelling is een intiem proces. We doen het nu tien jaar, terwijl we groeien wordt het een uitdaging om die bedrijfscultuur te behouden." Daarom is het bestuursteam vergroot: "Om te helpen met de groeipijnen."

Bruner zegt tegenover GamesIndustry dat Telltale werkt aan een nieuw IP, al heeft hij verder geen details bekendgemaakt. Telltale is eigenaar van enkele klassieke IP's, zoals Tales from Monkey Island.

Naast dit nieuwe IP werkt Telltale momenteel aan de twee lopende adventure-reeksen Tales from the Borderlands en Game of Thrones. Daarnaast is de ontwikkelaar bezig met Minecraft: Story Mode, dat nog uit moet komen. Ook heeft Kevin Bruner al bevestigd dat er een derde seizoen van The Walking Dead komt.

De vijanden in Volume getoond

13 jan. 2015 09:59 / Gewijzigd 13 jan. 2015 09:59 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron:

In een nieuwe trailer van Volume worden de vijanden getoond. De game wordt ontwikkeld door Mike Bithell en verschijnt op PlayStation 4 en Vita, en daarna ook op pc en Mac.

The Double Dragon Trilogy donderdag naar pc

13 jan. 2015 09:54 / Gewijzigd 13 jan. 2015 09:54 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: GOG

The Double Dragon Trilogy verschijnt aanstaande donderdag op pc.

De drie beat 'em ups zijn vanaf 15 januari op Steam, GOG en Amazon beschikbaar. Een prijs is nog niet bekend. The Double Dragon Trilogy verscheen vorig jaar al op mobiele platforms en de Ouya. De pc-versie krijgt een verbeterde soundtrack en een 'videofilter', al wordt niet uitgelegd wat dit precies inhoudt. 

Het pakket bevat Double Dragon, Double Dragon 2: The Revenge en Double Dragon 3: The Rosetta Stone. De games kunnen zowel in arcade- als Story-modus gespeeld worden en bevatten drie moeilijkheidsgraden en lokale en online multiplayer.

Nintendo Direct morgen richt zich op games voor lente 2015

13 jan. 2015 09:44 / Gewijzigd 13 jan. 2015 10:11 / Door: Michel Musters / 17 reacties / Bron: Twitter

Nintendo zendt morgenmiddag om 15:00 uur een nieuwe Nintendo Direct uit. 

De uitzending richt zich op Wii U- en 3DS-games die in de lente van dit jaar verschijnen. Tegelijk met de Europese Direct-uitzending wordt ook een Amerikaanse versie uitgezonden.

Het is nog niet bekend welke games precies in de Direct worden getoond. Mogelijk worden er meer details gegeven over de release van de New 3DS. De Direct-uitzending wordt o.a. getoond op Nintendo's Direct-website.

World of Warcraft krijgt Twitter-integratie

13 jan. 2015 09:32 / Gewijzigd 13 jan. 2015 09:32 / Door: / 4 reacties / Bron: MMO Champion

World of Warcraft krijgt binnenkort de mogelijkheid om vanuit het spel tweets te versturen. Dat blijkt uit een aankomende update die naar de bètaservers van het spel wordt uitgerold, zo meldt de website MMO Champion.

Het gaat onder meer om enkele standaard tweets met een variabel component, zoals een bepaalde uitdaging die spelers hebben voltooid. Het behalen van die uitdaging kan direct gedeeld worden met volgers. Dit kan ook bij het vinden van zeldzame voorwerpen of het verslaan van een baas.

Het wordt ook mogelijk om aan de tweets een afbeelding van het spel toe te voegen. Wanneer de functionaliteit naar alle servers wordt uitgerold, is nog niet bekend. De eerstvolgende update brengt verder extra grafische opties en een overzicht van wat er precies tot heeft geleid dat spelers dood zijn gegaan.

Door NUtech.

Microsoft wil nieuwe Rare-games uitgeven

13 jan. 2015 09:29 / Gewijzigd 13 jan. 2015 10:11 / Door: eduardkhil / 19 reacties / Bron: Gamespot

Creative director van Microsoft Studios Ken Lobb zegt dat de uitgever interesse heeft in het uitgeven van nieuwe games in oudere Rare-franchise. Hij laat dat weten in een interview met Gamespot.

"Komen er ooit een nieuwe Banjo [Kazooie], Viva [Piñata], Blast Corps en Battletoads? Ja, ooit. De reden dat we [het Battletoads-handelsmerk] hebben vernieuwd, is omdat we weten dat dat het waard is," aldus Lobb tegenover Gamespot. "Betekent dat dat het dit jaar komt? Nee. Betekent het dat het nooit komt? Absoluut niet."

Lobb vraagt fans om geduldig te blijven: "We houden net zoveel van de oude IP's als jullie, wees alsjeblieft geduldig omdat we niet alles tegelijk kunnen maken."

In november werd al bekend dat Rare aan een nieuwe game werkt. Het is nog niet bekend om welke game het gaat. Ken Lobb zegt dat het in ieder geval geen nieuwe Perfect Dark-game is.

Forza Motorsport 6 aangekondigd voor Xbox One

13 jan. 2015 03:25 / Gewijzigd 13 jan. 2015 09:25 / Door: Kers / 26 reacties / Bron: Microsoft

Forza Motorsport 6 is aangekondigd voor Xbox One. Het spel wordt ontwikkeld door Turn 10 Studios.

Net als in voorgaande delen racen, verzamelen en passen spelers droombolides aan. Eén daarvan is de nieuwe Ford GT, die in onderstaande video te bewonderen is.  

Op de aanstaande E3-beurs, halverwege juni, worden de eerste gameplaybeelden getoond van de racetitel. Naast een trailer is geen verdere informatie vrijgegeven van het spel.

Systeemeisen Evolve bekendgemaakt

12 jan. 2015 14:41 / Gewijzigd 12 jan. 2015 14:41 / Door: eduardkhil / 26 reacties / Bron: Evolve

De systeemeisen voor de pc-versie van Evolve zijn bekendgemaakt. Deze staan op de officiële Evolve-website.

De systeemeisen zijn als volgt:

Minimale systeemeisen

Besturingssysteem: Windows 7 64-bit
Processor: Intel Core 2 Duo E6600 / AMD Athlon 64 X2 6400
Werkgeheugen: 4 gb RAM
Videokaart: Nvidia GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 5770 (1 gb VRAM)
Harde schijf: 50 gb vrije ruimte

Aanbevolen systeemeisen:

Besturingssysteem: Windows 7 64-bit
Processor: Intel Core i7-920 / AMD A8-3870K
Werkgeheugen: 6 gb RAM
Videokaart: Nvidia GeForce GTX 670 of GTX 760 / AMD Radeon R9 280 (2 gb VRAM)
Harde schijf: 50 gb vrije ruimte

Game gebaseerd op Friday the 13th in ontwikkeling

12 jan. 2015 12:35 / Gewijzigd 12 jan. 2015 12:45 / Door: eduardkhil / 13 reacties / Bron: EGM Now

Een game gebaseerd op de horrorreeks Friday the 13th is in ontwikkeling. Dat vertelt de maker van de oorspronkelijke film tegenover gamesite EGM Now.

Het wordt een asymmetrische multiplayergame waarin één speler Jason Voorhees is, en een andere groep spelers moet zien te overleven. De game gaat simpelweg 'Friday the 13th' heten en komt in oktober 2015 op meerdere systemen uit. Om welke systemen het gaat, is niet bekend.

Sean S. Cunningham, de regisseur van de originele Friday the 13th, laat EGM Now weten dat er een televisieserie en een nieuwe film over Jason Voorhees in de maak zijn. "Het is een goede timing om Jason, Camp Crystal Lake en de rest van het verhaal van Friday the 13th in interactieve vorm te stoppen", aldus Cunningham.

De regisseur zegt dat de game genoeg herspeelbaarheid krijgt, maar ook spanning en schrik oproept bij fans van de films. Verder meldt Cunningham dat de ontwikkelaar van de game een ervaren gamestudio is.

Spiritueel vervolg Wipeout op Steam Greenlight

12 jan. 2015 11:15 / Gewijzigd 12 jan. 2015 11:15 / Door: eduardkhil / 9 reacties / Bron: Steam

Het spirituele vervolg op de racer Wipeout, Formula Fusion, staat op Steam Greenlight. Dat heeft ontwikkelaar R8 Games aangekondigd.

De studio R8 Games bestaat uit oud-ontwikkelaars van de WipeOut-games. Het team beschrijft Formula Fusion als een kruising tussen futuristische racers Wipeout en F Zero X. Er is geen snelheidslimiet, volgens R8 Games kunnen spelers theoretisch gezien bijna lichtsnelheid bereiken.

Formula Fusion heeft racebanen met loopings, kurkentrekkers en andere rare bochten en wendingen. De voertuigen zijn aan te passen, spelers kunnen deze bijvoorbeeld uitrusten met wapens. R8 Games meldt dat er 22 banen zijn verspreid over zeven verschillende zones met ieder een ander thema. Ook zal het spel virtual reality ondersteunen.

Een releasedatum is nog niet bekend, de game is vooralsnog alleen in ontwikkeling voor de pc. Een Kickstarter-campagne is nog in de maak en zal later gelanceerd worden. Formula Fusion krijgt in september een Early Access-versie.

Dragon Ball Xenoverse uitgesteld naar 27 februari

12 jan. 2015 10:46 / Gewijzigd 12 jan. 2015 10:46 / Door: eduardkhil / 15 reacties / Bron: Bandai Namco

Dragon Ball Xenoverse komt later in Europa uit: de releasedatum is nu 27 februari in plaats van 17 februari. Dat heeft uitgever Bandai Namco aangekondigd.

In een persbericht meldt Bandai Namco dat het uitstel is "om de beste gameplay-ervaring voor onze fans te verzekeren". Het spel komt uit op de pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One.

Dragon Ball Xenoverse is een vechtspel waarin verscheidene bekende personages uit de Dragon Ball-series het tegen elkaar opnemen. Spelers kunnen hun eigen personage maken en kunnen daarbij kiezen uit verschillende rassen. Spelers kunnen naast het uiterlijk ook de stem van hun personage tot in detail aanpassen.