Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Zelda: Majora's Mask-remake volgend jaar naar 3DS

5 nov. 2014 23:00 / Gewijzigd 5 nov. 2014 23:09 / Door: Michel Musters / 23 reacties / Bron:

Een remake van The Legend of Zelda: Majora's Mask verschijnt in de lente van 2015 op de 3DS. Dat heeft Nintendo aangekondigd tijdens een Nintendo Direct-uitzending vanavond.

Majora's Mask verscheen voor het eerst in 2000 op de Nintendo 64, en werd later ook in een Zelda-collectie op de GameCube geport. Het is een vervolg op Ocarina of Time, waarin spelers in drie dagen een wereld moeten redden van een vallende maan. 

Majora's Mask 3D verschijnt zowel in de winkels als in de 3DS eShop. Er komt ook een speciale editie van de game uit, in een steelbook, met een badge en een dubbelzijdige poster.

 

Train Simulator-studio plaatst vissersimulator op Early Access

5 nov. 2014 16:06 / Gewijzigd 5 nov. 2014 16:06 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: Steam

Dovetail Games, ontwikkelaar van Train Simulator, heeft Dovetail Games Fishing op de Steam Early Access-service geplaatst. Het is een visserssimulatie.

De speler leert het uitgooien van de lijn van de hengel en het binnenhalen ervan. De focus ligt niet zo zeer op het daadwerkelijk vangen van de vis. Momenteel zijn er enkel vissen die simpel te vangen zijn, gezien de nadruk ligt op het hengelen voor de sport. "De volgende fase van Early Access, die later dit jaar komt, introduceert computergestuurde vissen die vrijwel exact hetzelfde zijn als echte vissen", meldt Dovetails director Darren Potter.

In de game zijn diverse locaties beschikbaar om te vissen, deze zijn vormgegeven in Unreal Engine 4. Er is daarbij tevens multiplayercompetitie mogelijk.

De Early Access-periode zal zes tot twaalf maanden omvatten, meldt Dovetail. De prijs zal, naarmate de periode vordert, stijgen. Momenteel kost de game 6,99 euro. De volledige game komt in 2015 uit op pc en "andere platformen".

Amiibo's geven spelers extra outfits in Mario Kart 8

5 nov. 2014 15:10 / Gewijzigd 5 nov. 2014 15:10 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: Nintendo

Nintendo's amiibo-figuurtjes geven spelers toegang tot meer racepakken voor de personages in Mario Kart 8. Dat blijkt uit een tijdelijk online geplaatste pagina op Nintendo's website.

De pagina is inmiddels offline gehaald, maar er is nog wel een gecachete versie van de pagina te bekijken. Hier zijn alleen geen plaatjes te zien. Met de amiibo's kunnen spelers hun Mii aankleden met de outfits van de volgende personages: Mario, Luigi, Yoshi, Peach, Donkey Kong, Link, Kirby, Captain Falcon, Samus en Fox. Een aantal personages ontbreekt: Pikachu, Marth, Wii Fit Trainer en de Villager van Animal Crossing.

Nintendo's amiibo's komen op 28 november uit, maar Mario Kart 8 krijgt op 13 november via een update al ondersteuning voor de figuurtjes. Mogelijk geeft Nintendo vanavond meer info in de Nintendo Direct die om 23:00 begint.

Wekelijkse lijst meest gedownloade iOS-games - 5 november

5 nov. 2014 14:42 / Gewijzigd 5 nov. 2014 14:42 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke woensdag inzicht in de meest gedownloade iPhone- en iPad-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Apple Itunes Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis iPhone-games
1. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
In deze game bestuurt de speler een vliegtuig tussen allerlei obstakels door. Door op het scherm te tikken gaat het vliegtuig hoger vliegen. Bij een aanraking met een obstakel is de game voorbij en wordt de score getoond. Dit volgt hetzelfde principe als Flappy Bird.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (90 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. Run Sackboy! Run! (PlayStation Mobile Inc.)
Sackboy, bekend van LittleBigPlanet, betreedt het platform. De speler dient zo snel mogelijk door levels te rennen, waarvan de weergave kenmerkend is voor LittleBigPlanet. De speler kan sprintjes trekken, om zo het slijm voor te blijven, dat als vijand geldt. Ook de grijpers van de Negativitron dien je voor te blijven.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (51 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de lijst.

3. WordBrain (Gaming on the tail AB)
WordBrain is een woordzoeker die niet alleen met horizontale en verticale woorden werkt. Door je vinger over het scherm te slepen koppel je diverse letters aan elkaar. Wanneer deze letters een woord vormen, verschijnen deze onderin je scherm. Hier staat aangegeven hoeveel woorden te vinden zijn en hoeveel letters die bevatten.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1095 beoordelingen). Deze game stond vorige week op de tweede plek.

4. Crazytarium (Mahdi Jeddi)
5. Bio Inc. – Biomedical Plague (DryGin Studios)
6. RGB Express – Mini Truck Puzzle (Bad Crane Ltd)
7. Mmm fingers (Noodlecake Studios Inc)
8. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
9. PAC-MAN Friends (Bandai Namco Games America Inc.)
10. Circle (Ketchapp)

Betaalde iPhone-games
1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan op mobiel. In de game verzamel je verschillende grondstoffen, die je kunt bewerken tot een andere vorm of tot gebouwen en gebruiksvoorwerpen. Er lopen ook monsters rond, die komen voornamelijk ’s avonds tevoorschijn. Deze versla je voor ervaringspunten.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11274 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. The Room Two (Fireproof Games) - €2,69
Een puzzel mysterie game met 3D-graphics. Dit is het vervolg op The Room. De game is enkel speelbaar op iPhone 4S en nieuwere modellen, wegens de zware graphics. De vijfde generatie iPod Touch draait deze game ook. The Room Two stond een tijdje geleden op de derde plek, verdween toen uit de lijst en is nu als tweede binnengekomen. Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 5 / 5 sterren (1504 beoordelingen). Vorige week stond dit spel niet in de lijst.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €3,59
Deze game is een port van Rockstars klassieke openwereldgame, dat zich afspeelt in San Andreas. De speler kan diverse GTA-typerende acties uitvoeren, zoals het stelen van auto’s en overvallen van voorbijgangers. Er zijn diverse missies om te voltooien voor in-game valuta.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (1095 beoordelingen). Deze game stond vorige week tweede.

4. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
5. LIMBO (Playdead) - €1,79
6. Geometry Dash (RobTop Games AB) - €1,79
7. Pou (Paul Salameh) - €1,79
8. Earn to Die (Not Doppler) - €0,89
9. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games) - €2,69
10. Hitman Go (Square Enix Inc) - €4,49

Gratis iPad-games

1. Run Sackboy! Run! (PlayStation Mobile Inc.)
Een platformer waarin je allerlei obstakels moet ontwijken. De hoofdpersoon is Sackboy uit de LittleBigPlanet-games.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (51 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

2. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewisseld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjesop een rij te vormen..
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (311 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer twee.

3. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
Bestuur een vliegtuigje, maar zorg dat het geen obstakels raakt. Vlieg het level door en land weer veilig in de hangar aan het eind.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (90 beoordelingen). Deze game stond vorige week vierde.

4. My Paper Plane 3 (Wavecade)
5. Pac-Man Friends (Bandai Namco Games America Inc.)
6. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
7. cyro (Philipp Stollenmayer)
8. Bio Inc. (DryGin Studios)
9. RGB Express (Bad Crane Ltd)
10. Strung Along (Tommi Saalasti)

Betaalde iPad-games

1. Minecraft – Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11274 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. The Room Two (Fireproof Games) - €0,99
Los allerlei raadsels op in deze mysterieuze puzzelgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 5 / 5 sterren (1504 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €3,59
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars klassieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1095 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer drie.

4. Haunt the House: Terrortown (SFB Games) - €0,89
5. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89
6. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
7. Grand Theft Auto III (Rockstar Games) - €2,69
8. Limbo (Playdead) - €1,79
9. The Room (Fireproof Games) - €0,89
10. Pou (Paul Salameh) - €1,79

De Sims 4 heeft vanaf vandaag ook zwembaden

5 nov. 2014 14:06 / Gewijzigd 5 nov. 2014 14:06 / Door: Michel Musters / 14 reacties / Bron:

De gratis De Sims 4-update die zwembaden toevoegt is vanaf vandaag beschikbaar. 

De patch download automatisch wanneer spelers Origin opstarten. In oktober werden geesten al gratis toegevoegd, en later dit jaar worden er nog carrières en beloningen toegevoegd. In onderstaande trailer is de update te bekijken. 

Nominaties Dutch Game Awards 2014 bekendgemaakt

5 nov. 2014 13:07 / Gewijzigd 5 nov. 2014 13:07 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron: Control-online

De nominaties voor de Dutch Game Awards 2014 zijn bekendgemaakt. Op de website van Control Magazine zijn alle genomineerde games in videovorm getoond, waaronder Killzone: Shadow Fall en Last Inua.

Op 25 november worden de winnaars bekendgemaakt. Het wordt de zevende uitreiking van de Awards, die dit jaar in Tivoli Vredenburg plaatsvindt. De categorieën en genomineerden zijn als volgt:

Beste console/pc-game:
Action Henk - Ragesquid
Age of Wonders III - Triumph Studios
Killzone: Shadow Fall - Guerilla Games

Beste mobiele game:
99 Bricks: Wizard Academy - Weirdbeard
Bounden - Game Oven
Last Inua - Glowforth

Beste browsergame:
Crash Drive 2 - M2H
Egde of Tommorow - Sticky Studios
Man or Monster - Xform

Beste serious game:
Boschplay - Blewscreen Games
Cinekid Filmspel - Little Chicken e.a.
The Fiber Game - Athand

Beste entertainment game design:
Action Henk - RageSquid
Age of Wonders 3 - Triumph Studios
Luftrausers - Vlambeer

Beste art direction door studenten:
Check-in / Knock-out - Lionade Games
Lumini - Speelbaars
Tribal & Error - Grotman

Beste game design door studenten: 
Check-in / Knock-out - Lionade Games
Minion March - Flaming Hat
Oculus Drift - Team Oculus Drifters

Beste technical achievement:
Bezircle - Ludomotion
Killzone: Shadow Fall - Guerilla Games
Tomb Raider: Definitive Edition - Nixxes

Beste technical achievement door studenten:
Minion March - Flaming Hat
Oculus Drift - Team Oculus Drifters
Virtual Archery - Fontys

Beste applied game design:
Boschplay - Blewscreen Games
Reloop - Military Rehabilitationcenter Aardenburg, Motek Medical & HKU
Wonderkamers - Kiss the Frog & Gemeente Museum Den Haag

Beste co-productie: 
3RD - Monobanda & Dus Architects  
Bounden - Game Oven & Het Nationaal Ballet
Reloop - Military Rehabilitationcenter Aardenburg, Motek Medical & HKU

Beste music & audio design:
Awesomenauts: Starstorm - Ronimo Games / Sonicpicnic
Killzone: Shadow Fall - Guerilla Games
Last Inua - Glowforth

Beste art direction:
Killzone: Shadow Fall - Guerilla Games
Luftrausers - Vlambeer
SXPD - Little Chicken

PS4-versie Injustice: Gods Among Us naar PS Plus in december

5 nov. 2014 12:59 / Gewijzigd 5 nov. 2014 13:09 / Door: esmeeotter / 14 reacties / Bron: Sony

Sony heeft de PlayStation Plus-games bekendgemaakt die in november, december en januari gratis zijn te downloaden door PS4-gebruikers.

Deze maand krijgen PS Plus-leden op PS4 de games The Binding of Isaac: Rebirth en Steamworld Dig. In december worden die vervangen door Injustice: Gods Among Us - Ultimate Edition en Secret Ponchos. In januari worden dat inFamous: First Light en The Swapper.

Zodra de PS Plus-editie van Driveclub klaar is om gelanceerd te worden, wordt deze ook aan het aanbod toegevoegd, meldt Sony.

PS3-gebruikers krijgen in november Frozen Synapse Prime en Luftrausers als Plus-games op PS3. Op PS Vita zijn dat The Hungry Horde en Escape Plan. Sommige van die titels, zoals Luftrausers, Steamworld Dig en The Binding of Isaac: Rebirth zijn echter cross-buy, waardoor ze op meerdere PlayStation-platformen te spelen zijn. 

De Plus-games op PS3 en Vita voor december en januari moeten nog bekend worden gemaakt.

Moba-game van EA geannuleerd, ontwikkelaar opgeheven

5 nov. 2014 12:15 / Gewijzigd 6 nov. 2014 01:30 / Door: eduardkhil / 12 reacties / Bron: Dawngate

Dawngate, de free-to-play moba die in ontwikkeling was bij Electronic Arts, is geannuleerd. De studio achter het spel wordt opgeheven, zo meldt de uitgever op de officiële website van het spel.

EA laat de servers van Dawngate nog 90 dagen online, zodat mensen het spel nog even kunnen blijven spelen. Iedereen die met echt geld in-game content heeft gekocht, krijgt zijn geld terug. Dawngate was al geruime tijd te spelen, maar bevond zich nog in bèta.

De ontwikkeling is nu echter volledig stopgezet, omdat daarbij volgens EA niet genoeg vooruitgang geboekt werd. De general manager van EA, Matt Bromberg, zegt hierover het volgende: "We kozen ervoor een nieuw genre [moba's] in te stappen, waarbij we wisten dat er heel veel concurrentie zou zijn. Met Dawngate maakten we een game die niet zomaar een kloon was van bestaande moba's [...] en hoewel het spel is gegroeid, zien we niet de vooruitgang waar we op hoopten".

Dawngate werd ontwikkeld door Waystone Games, een interne studio van EA. Dit team wordt opgeheven, vertelt EA aan Game Informer. Het bedrijf "probeert mensen over te plaatsen naar andere plekken binnen EA", hoewel ontslagen niet expliciet uitgesloten worden.

De gesloten bèta van Dawngate begon in mei 2013, de open bèta in april 2014. Het spel had veel weg van andere moba's. Een van de verschillen was dat de maps twee in plaats van drie zogeheten 'lanes' hebben.

Tien minuten gameplay van Captain Toad: Treasure Tracker

5 nov. 2014 10:47 / Gewijzigd 5 nov. 2014 10:47 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Nintendo heeft Japanse gameplaybeelden van Captain Toad: Treasure Tracker uitgegeven. Hierin is nieuwe gameplay van de game te zien. Treasure Tracker verschijnt in januari volgend jaar op Wii U.

Nieuwe update voor firmwareproblemen PS4 uitgerold

5 nov. 2014 10:18 / Gewijzigd 5 nov. 2014 10:18 / Door: Mcvroegrijk / 25 reacties / Bron: Twitter

Er komt binnenkort een kleine update voor de PlayStation 4 uit die de problemen moet verhelpen die zijn veroorzaakt door firmware 2.0. Dat meldt Sony via zijn officiële PlayStation-account op Twitter.

Update 2: De nieuwe firmware is inmiddels beschikbaar.

Update: De 2.01-firmware die onder meer de problemen met Rest Mode moet oplossen, wordt in de loop van vandaag uitgerold. Dat liet PlayStation Europe weten via Twitter.

Oorspronkelijk bericht: De 2.0-update voor Sony's nieuwste console bracht onder meer de SharePlay-functie, waarmee spelers virtueel de controller kunnen doorgeven aan online vrienden.

De nieuwe firmware veroorzaakte ook verschillende problemen, onder meer door aanpassingen te maken aan Rest Mode, de stand-by-functie van het apparaat. Verschillende gebruikers meldden dat hun PlayStation 4 na het installeren van de nieuwe firmware na gebruik van de Rest Mode niet meer aanging. In dat geval was een volledige reset nodig om hun apparaat weer aan de praat te krijgen.

Firmwareupdate 2.01 moet dit euvel verhelpen. Het is niet bekend wanneer de nieuwe versie precies wordt uitgerold, maar volgens Sony gebeurt dit "binnenkort". 

Keuzes en gevolgen in Dragon Age: Inquisition

5 nov. 2014 09:38 / Gewijzigd 5 nov. 2014 09:38 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron:

In de nieuwe trailer van Dragon Age: Inquisition wordt uitgelegd hoe keuzes die spelers maken in de game invloed hebben op het verhaal.

Eerste E.T-cartridges op eBay gezet

5 nov. 2014 09:16 / Gewijzigd 5 nov. 2014 09:16 / Door: Mcvroegrijk / 13 reacties / Bron: Polygon

De stad Alamogordo in New Mexico heeft zo'n honderd opgegraven Atari 2600-cartridges via eBay ter veiling aangeboden, waaronder meerdere exemplaren van E.T. Dat bericht Polygon.

De spellen werden opgegraven als onderdeel van een documentaire over de beruchte crash van de game-industrie in 1983. Uitgever Atari, dat destijds marktleider was, zou toen wegens tegenvallende verkopen honderdduizenden exemplaren van Atari 2600-game E.T. in een stortplek hebben gedumpt. 

In april van dit jaar zijn daarom opgravingen gedaan bij die stortplek in Alamogordo en werden inderdaad meerdere oude cartridges gevonden. Het ging echter om honderden exemplaren, niet honderdduizenden. Een deel daarvan staat inmiddels op eBay. De exemplaren van E.T. hebben momenteel hoogste biedingen tussen de 250 en 500 dollar.  Ook klassieke titels als Centipede, Missile Command en Asteroids staan te koop. 

De documentaire over de teloorgang van Atari, Atari: Game Over genaamd, is vanaf 20 november te zien via Xbox Live. 

Verhalende trailer Far Cry 4 spant de kroon

5 nov. 2014 09:10 / Gewijzigd 5 nov. 2014 09:10 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

Ubisoft heeft een nieuwe trailer van Far Cry 4 uitgebracht die zich richt op het verhaal in de game. Far Cry 4 is vanaf 18 november beschikbaar.

Vermeende Just Cause 3-screenshots opgedoken

5 nov. 2014 08:59 / Gewijzigd 5 nov. 2014 08:59 / Door: Mcvroegrijk / 8 reacties / Bron: Xbox Underground

Er zijn enkele vermeende Just Cause 3-screenshots opgedoken. De afbeeldingen werden geplaatst op het Xbox Underground-forum.

Volgens de gebruiker die de screenshots plaatste, 'Chr0me x MoDz', zijn de afbeeldingen afkomstig van een debugversie voor de Xbox One. 

Op een van de screenshots lijkt sprake te zijn van microtransacties om zo bepaalde voertuigen aan te schaffen. Verder is een bergachtig landschap te zien en een confrontatie tussen vermoedelijk de hoofdpersoon en een groep huurlingen of soldaten. 

Hoewel het derde deel in de openwereldreeks nog niet officieel bevestigd is, wordt aangenomen dat de game in de loop van 2015 verschijnt. De uitgever van de eerste twee delen, Square Enix, registreerde in april van dit jaar al domeinnamen voor Just Cause 3 en ook ontwikkelaar Avalanche Studios heeft meerdere malen gehint naar een vervolg op de serie.

Destiny bezorgt Activision recordwinst

5 nov. 2014 08:40 / Gewijzigd 5 nov. 2014 08:40 / Door: / 27 reacties / Bron: NUtech

Destiny heeft Activision Blizzard geen windeieren gelegd. De speluitgever zag zijn winst bijna verdrievoudigen naar 0,23 dollar per aandeel.

Dat blijkt uit de derdekwartaalcijfers van Activision Blizzard. Analisten rekenden vooraf op een winst per aandeel van 0,13 dollar. Het bedrijf draaide de afgelopen drie maanden een omzet van 1,17 miljard dollar (ruim 930 miljoen euro), 657 miljoen dollar meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

"Onze recordresultaten over het derde kwartaal werden gedreven door Destiny", aldus Activision-ceo Bobby Kotick, die de lancering van de Destiny-franchise de "grootste ooit" noemt.

Destiny werd gelanceerd op 9 september en heeft inmiddels al meer dan 9,5 miljoen geregistreerde gebruikers. Het spel is beschikbaar voor Playstation 4, Xbox One, PS3 en Xbox 360. World of Warcraft, ook van Activision, heeft momenteel 7,4 miljoen betalende spelers.

Door NUtech