Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Nosgoth krijgt deze winter open b├Ęta

6 aug. 2014 15:58 / Gewijzigd 6 aug. 2014 15:58 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

Nosgoth, de op Legacy of Kain gebaseerde mmo, krijgt deze winter een open bèta. Dat meldt uitgever Square Enix. 

De game is al enkele maanden in gesloten bèta en is beschikbaar via de diverse packs die op Steam gekocht kunnen worden. Wanneer de open bèta lanceert, is deze voor iedereen gratis beschikbaar. Vanaf vannacht kan iedereen tot en met maandagochtend gratis spelen.

Gamer.nl had kort na de lancering van de gesloten bèta een uitgebreide impressie online staan. Die kun je hier lezen.

Assassin's Creed: Rogue heeft alleen singleplayer

6 aug. 2014 13:31 / Gewijzigd 8 aug. 2014 22:40 / Door: Michel Musters / 23 reacties / Bron: Eurogamer

Assassin's Creed: Rogue heeft alleen een singleplayermodus. Dat blijkt uit scans van een artikel van het Amerikaanse tijdschrift Game Informer.

Assassin's Creed: Rogue komt dit najaar alleen naar Xbox 360 en PlayStation 3 en werd gisteren officieel onthuld. Volgens het Game Informer-artikel bevat de game alleen een singleplayermodus. Sinds Assassin's Creed: Brotherhood bevatten de AC-games competitieve multiplayermodi. Assassin's Creed: Unity, dat dit najaar op PS4, Xbox One en pc verschijnt, heeft een coöperatieve multiplayer.

Het Game Informer-artikel bevatte nog meer details. Rogue speelt zich af tussen 1752 en 1761, ten tijde van de Zevenjarige Oorlog. De game draait om Shay Cormac en zijn transformatie van Assassin naar Templar. Cormac komt er achter dat het niet juist voelt om Assassin te zijn, waarna hij er iets aan wilt doen.

In de game keert ook Haytham Kenway uit Assassin's Creed 3 terug. Ook Achilles en Adewale uit Assassin's Creed 4: Black Flag maken hun opwachting. Uniek is dat het schip van de spelers nu ook aangevallen en bezet kan worden door de vijand. De game legt chronologisch gezien een link tussen AC3, AC4 en AC: Unity. 

Rogue speelt zich gedeeltelijk af in het gebied rond de Noordpool. Daardoor kan het schip uitgerust worden met geweren die het ijswater uit de weg ruimen. Spelers kunnen niet lang zwemmen dankzij het koude water. Wanneer spelers te lang in het zeewater verblijven, verliezen ze hun gezondheid. De scans zijn hier te bekijken.

SpeedRunners in 2015 naar Xbox One

6 aug. 2014 11:46 / Gewijzigd 6 aug. 2014 11:46 / Door: Tom van S. / 3 reacties / Bron:

De 2D-platformracer SpeedRunners komt volgend jaar naar Xbox One. Dit maakt ontwikkelaar tinyBuild bekend door middel van een trailer.

Eind dit jaar komt het spel wel al uit op Steam. Momenteel is SpeedRunners enkel nog verkrijgbaar via Steam Early Access. Hier is de game voor 9,99 euro aan te schaffen. 

Het doel in SpeedRunners is dat de speler andere spelers buiten het scherm drijft. Wanneer een speler alle andere spelers buiten het scherm heeft gekregen heeft hij gewonnen. Vervolgens keert iedereen weer terug op het scherm en begint het weer van voren af aan. 

Codemasters geeft geld terug voor Colin McRae-game

6 aug. 2014 11:36 / Gewijzigd 6 aug. 2014 11:36 / Door: Tom van S. / 11 reacties / Bron: Games Industry

Codemasters biedt aan om kopers van de recente Colin McRae Rally-game op Steam hun geld terug te geven.

Veel gebruikers waren boos op Codemasters nadat de game niet bleek te zijn wat de ontwikkelaar beloofd had. Het ging namelijk niet om een HD-versie van Colin McRae 2.0, maar om een port van de mobiele titel Colin McRae Rally. De beschrijving werd daarop wel aangepast, maar alsnog was het voor consumenten niet duidelijk genoeg.

Om de refund aan te vragen hoeft de koper enkel in zijn transactiebeheer de refund-knop in te drukken. De rest gaat vanzelf. Codemasters hoopt hiermee naar eigen zeggen een klein beetje vertrouwen terug te winnen bij de consument.

Geen PlayStation Mobile-ondersteuning meer voor Android

6 aug. 2014 11:18 / Gewijzigd 6 aug. 2014 11:18 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: The Verge

Sony gaat PlayStation Mobile niet langer voor smartphones die op Android draaien ondersteunen. Website The Verge ontdekte dit op Japanse supportpagina's.

PlayStation Mobile werkt nog tot Android-versie 4.4.2. Bij hogere versies en nieuwe Android-telefoons kunnen spelers PlayStation Mobile niet meer gebruiken. Dat betekent dat men geen PlayStation-games meer kan spelen op deze toestellen.

Het was in Nederland sinds vorig jaar december pas mogelijk om PlayStation Mobile te gebruiken. De service is wel beschikbaar op oudere Android-toestellen, Sony's Xperia-serie en HTC's.

Activision: 'Pre-orders mindere graadmeter voor succes van games'

6 aug. 2014 10:36 / Gewijzigd 6 aug. 2014 10:46 / Door: GerarDOS / 11 reacties / Bron: GamesIndustry

Pre-orders zijn een minder goede graadmeter om te zien hoe succesvol een game gaat worden. Dit geeft Activisions CEO Eric Hirshberg aan in een gesprek met investeerders.

Volgens Hirschberg is er een trend binnen de industrie dat er minder pre-orders worden geplaatst. Als verklaring hiervoor geeft hij aan dat titels steeds vaker digitaal beschikbaar zijn op dag één voor gebruikers. Deze trend ziet hij bij de nieuwe generatie consoles, terwijl de vraag naar nieuwe games op de oude consoles aan het afnemen is. 

Hirshberg geeft aan dat andere factoren meer van belang zijn om te meten hoe succesvol een game waarschijnlijk gaat worden. Hoe bewust mensen zich zijn van een titel en de mogelijke koopintentie van consumenten zijn volgens Hirshberg belangrijker dan het aantal pre-orders. 

Opvallend genoeg doet Hirshberg deze uitspraken net nadat bekend is dat Destiny de meest voorbestelde titel in de geschiedenis van uitgever Activision is. Er gaan momenteel berichten dat pre-orders bij Amerikaanse retailers niet vervuld kunnen worden door de hoge vraag. Destiny lanceert volgende maand, op 9 september voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. 

Aardappelsalade-Kickstarter populairder dan Oculus en Double Fine Adventure

6 aug. 2014 09:57 / Gewijzigd 6 aug. 2014 10:01 / Door: GerarDOS / 9 reacties / Bron: Kickstarter

De aardappelsalade-Kickstartercampagne heeft meer mensen op het crowdfundingplatform bereikt dan onder meer de Oculus: Rift vr-bril en Double Fine's Adventure. Kickstarter heeft verschillende statistieken over het project uitgebracht.

In de Top 10 best bekeken Kickstarter-projecten bezet het ooit als grap gestarte project de vierde positie. Het best bekeken project aller tijden is die van de Ouya, de Android-console. Op de vijfde plek komt het Double Fine Adventure-project, het eerste grote gameproject dat op het platform verscheen. Het eerste deel van dit project is inmiddels verschenen onder de naam Broken Age, Act 1. Op de negende positie staat het spirituele vervolg van MegaMan, Mighty No. 9. De Top 10 wordt gecomplementeerd door de Oculus: Rift vr-bril. 

In totaal wist de aardappelsalade-Kickstarter 55.492 dollar op te halen. Op Kickstarter staan meer statistieken over het project, zoals waar de verschillende backers vandan kwamen en of zij eerder projecten hadden gesteund. 

Mario Kart 8-update voegt kaart op televisiescherm toe

6 aug. 2014 09:48 / Gewijzigd 6 aug. 2014 10:24 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: Destructoid

Mario Kart 8 krijgt binnenkort een update waardoor spelers een map op het televisiescherm kunnen afbeelden.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer de speler de game bekijkt op het scherm van de GamePad. Ook wordt de meest recente kart-combinatie met favoriete wielen onthouden de volgende keer dat de game wordt opgestart. Verder komt na elke race nu 'volgende race' boven te staan, met daaronder 'bekijk hoogtepunten'.

Tenslotte worden er drie Mercedes-Benz auto's toegevoegd via de update. Deze wagens kunnen gebruikt worden in plaats van karts. De update verschijnt op 27 augustus.

Kickstarter gestart voor Power Glove-documentaire

6 aug. 2014 09:45 / Gewijzigd 6 aug. 2014 09:45 / Door: Tom van S. / 4 reacties / Bron: Kickstarter

Twee regisseurs hebben een Kickstarter-project opgericht om een documentaire te kunnen maken over de Power Glove.

De documentaire heet The Power of Glove en wordt geregisseerd door Adam Ward en Andrew Austin. Beide zijn volgens IMDB nog vrij nieuw in hun vak. Hun enige werk is een korte documentaire genaamd Animating the Void: Erasing Michelle from Full House.

Wanneer iemand de Kickstarter ondersteunt, kan hij vanaf 200 dollar een gesigneerde NES-game krijgen. Wanneer er meer dan 700 dollar gedoneerd wordt, krijgt de men onder andere een gesigneerde Power Glove. De makers vragen in totaal om 15.000 dollar.

PS4-versie MGS5: Ground Zeroes verkoopt beter dan One-versie

6 aug. 2014 09:36 / Gewijzigd 6 aug. 2014 10:24 / Door: Michel Musters / 22 reacties / Bron: Eurogamer

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes is drie keer zoveel op PlayStation 4 verkocht in vergelijking met de Xbox One-versie. Dat heeft Konami laten weten.

Konami gaf geen exacte verkoopcijfers. In de financiële rapportage voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni stond dat 12 procent van de softwareverkoop om PlayStation 4 ging, terwijl de softwareverkoop op Xbox One op 4 procent stond. Ground Zeroes is echter de enige Konami-game verkrijgbaar op de next-gen consoles. 

Omdat er wel meer games op Xbox 360 en PS3 verkrijgbaar zijn, is het niet te achterhalen hoe de verhoudingen op die platformen zijn voor de nieuwste Metal Gear-game. Wel heeft Konami dit kwartaal 570.000 games in de Metal Gear-serie verscheept.

Konami heeft niet laten weten waar het verschil in verkoop door komt. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat de Metal Gear Solid-reeks bekender is bij PlayStation-gamers, of dat er simpelweg meer PlayStation 4-consoles zijn verkocht. Ground Zeroes is een proloog van het volgend jaar te verschijnen Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Evolve uitgesteld naar februari 2015

6 aug. 2014 08:59 / Gewijzigd 6 aug. 2014 08:59 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: CVG

De coöperatieve multiplayershooter Evolve is utigesteld naar 10 februari 2015. Dat heeft uitgever Take-Two aangekondigd in de presentatie van zijn financiële cijfers.

Evolve is uitgesteld zodat er genoeg ontwikkeltijd is, "en om gebruik te maken van de beste releaseperiode". De game zou eerst op 21 oktober verkrijgbaar zijn. In die maand verschijnen ook al games als Alien: Isolation, Borderlands: The Pre-Sequel! (ook van Take-Two) en Assassin's Creed: Unity. Eerder werden ook EA's Battlefield: Hardline en Dragon Age: Inquisition uit de maand gehaald.

Evolve wordt ontwikkeld door Turtle Rock, het team achter de Left 4 Dead-games. Net als in die reeks spelen vier spelers tegelijkertijd en moet er samengewerkt worden. Deze keer niet om een zombieplaag te overleven, maar om de vijfde speler, die een monster bestuurt, neer te halen. Gamer.nl speelde eerder dit jaar een vroege versie van Evolve.

Diablo 3 en Reaper of Souls samen ruim 20 miljoen keer verkocht

6 aug. 2014 08:57 / Gewijzigd 6 aug. 2014 09:03 / Door: / 12 reacties / Bron: NUtech

Diablo 3 en uitbreiding Reaper of Souls zijn samen inmiddels ruim twintig miljoen keer verkocht. Dit meldt Activision Blizzard bij het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers.

Het gaat om een optelsom van de fysieke en digitale exemplaren, waarbij de meerderheid digitaal zou zijn aangeschaft. Diablo 3-uitbreiding Reaper of Souls verscheen eerder dit jaar voor pc, maar is vanaf 19 augustus ook verkrijgbaar voor de Xbox One, Xbox 360, Playstation 3 en Playstation 4.

Via de kwartaalcijfers werd ook duidelijk dat het aantal World of Warcraft-abonnees inmiddels is gedaald tot 6,8 miljoen. Volgens Blizzard is dat echter in lijn met de verwachtingen en een trekt het aantal weer aan met de lancering van uitbreiding Warlords of Draenor later dit jaar. Op zijn hoogtepunt had de mmo ruim twaalf miljoen maandelijks betalende spelers.

Activision Blizzard boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van 204 miljoen dollar, vergeleken met 324 miljoen in dezelfde periode het jaar ervoor. Een recordpercentage van de inkomsten kwam uit digitale verkopen. Volgens Activision Blizzards eigen accountingprincipes lag dit percentage op 73 procent.

Voor de komende maanden verwacht het bedrijf vooral goede resultaten vanwege de lancering van Destiny en Reaper of Souls voor spelcomputers.

Pre-orders van Destiny zouden aangeven dat het de meest succesvolle lancering van een nieuwe spelreeks tot nu toe wordt.

Door NUtech

Update: Assassin's Creed: Rogue bevestigd voor X360 en PS3

5 aug. 2014 19:58 / Gewijzigd 8 aug. 2014 22:40 / Door: Michel Musters / 54 reacties / Bron: Eurogamer

Update: Ubisoft heeft Assassin's Creed: Rogue voor PS3 en Xbox 360 bevestigd. In de game krijgen spelers controle over een tempelier genaamd Shay Patrick Cormac, die op assassins jaagt. De game speelt zich onder andere af op de Appalachia River, de Atlantische Oceaan en in New York. Hieronder kun je de eerste trailer zien.

Origineel bericht:

Er is een video verschenen van Assassin's Creed: Rogue, een AC-game voor de Xbox 360. De gelekte video geeft 11 november aan als releasedatum voor de game.

Er gaan al langer geruchten dat de oude generatie consoles een eigen Assassin's Creed-game krijgt die moet lanceren naast Assassin's Creed: Unity voor next-gen en pc. Een Zwitserse retailer noemde eerder ook al de naam Assassin's Creed: Rogue.

De video toont boxart voor de Xbox 360-versie, al gaan de geruchten dat de game ook naar PlayStation 3 komt. De trailer toont een nieuw personage, een Templar, en de Arctis, het gebied rondom de Noordpool, als nieuw speelgebied. 

Ubisoft heeft nog niets bevestigd. 

Ontwerper claimt Angry Birds te hebben bedacht, klaagt Rovio aan

5 aug. 2014 16:12 / Gewijzigd 5 aug. 2014 16:32 / Door: Michel Musters / 22 reacties / Bron: Gamasutra

Een ontwerper uit Seattle claimt dat zij Angry Birds jaren voordat Rovio de eerste game in de populaire reeks lanceerde heeft verzonnen. Daarom probeert ze een rechtszaak aan te spannen.

Juli Adams heeft deze week een klacht ingediend bij de U.S. District Court voor het westerse district van Washington. Ze meldt dat ze in 2006 al een deal heeft gesloten met de speelgoedfabrikant Hartz Mountain Corporation omtrent de Angry Birds-franchise.

Het bedrijf zou Adams hebben gevraagd speelgoed voor dieren te ontwerpen. Zij zegt vervolgens Angry Birds-knuffels voor katten te hebben verzonnen. Adams zou in het bezit blijven van de IP. Het bedrijf zou vervolgens de licentie hebben uitgeleend aan Rovio en Adams links hebben laten liggen. In 2011 kreeg Adams de laatste licentiebetaling van 40,66 dollar van Hartz Mountain Corporation, maar ze zegt sinds kort pas te beseffen wat er met haar IP is gebeurd.

De volledige aanklacht is in de digitale bibliotheek van Scribd te lezen. Rovio en Hartz hebben voor zover bekend nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Epic Games UK opgericht

5 aug. 2014 15:40 / Gewijzigd 5 aug. 2014 15:40 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron: Eurogamer

Epic heeft een nieuwe studio opgericht genaamd Epic Games UK.

De basis van de studio bestaat uit het Pitbull Studio-team, dat samenwerkte met Epic voor Gears of War: Judgment en Silent Hill: Downpour. Ook hielp de studio mee aan de ontwikkeling van Epic's Unreal Engine. Epic Games UK moet dan ook de ontwikkeling van Unreal Engine 4-games in Europa bespoedigen.

Via EpicGames.com/Careers is te zien dat er nieuwe programmeurs, engineers, artiesten en een community manager worden gezocht voor de studio.