Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Grand Theft Auto 5 op PS4 is 50 GB groot, ondersteunt PS Move

8 okt. 2014 13:53 / Gewijzigd 8 okt. 2014 13:53 / Door: eduardkhil / 21 reacties / Bron: GTA Forums

De PlayStation 4-versie van Grand Theft Auto 5 is 50 GB groot en ondersteunt besturing met de PlayStation Move. Dat is te zien in de bundel van de game in de Europese PlayStation Store.

Een GTA Forums-gebruiker maakte een foto van de bundel. Het is nog niet bekend wat de PlayStation Move-besturing precies inhoudt. Verder is te zien dat GTA 5 op de PlayStation 4 op een resolutie van 1080p draait en dat de game met 2 tot 30 spelers tegelijk gespeeld kan worden.

GTA 5 komt 18 november uit op PlayStation 4 en Xbox One, pc-gebruikers moeten wachten tot 27 januari voor ze Rockstars openwereldgame kunnen spelen.

Economic Boom-update Kerbal Space Program nu te downloaden

8 okt. 2014 13:25 / Gewijzigd 8 okt. 2014 13:25 / Door: eduardkhil / 1 reactie / Bron: Steam

De nieuwe update voor Kerbal Space Program, Economic Boom, is nu te downloaden.

Na de update kan ook de hangar waar spelers ruimteschepen bouwen stuk gaan tijdens de lancering van een ruimteschip. Verder voegt de update een extra gebouw met een nieuw gameplayelement toe: de Administration Facility.

Deze brengt het Strategy-systeem met zich mee dat invloed heeft op het geld en de reputatie- en wetenschapspunten van spelers. De makers van Kerbal Space Program werken ook samen met een modder om een mod te maken die ruimtevliegtuigen toevoegt aan de game.

In Kerbal Space Program moeten spelers een ruimteschip bouwen dat de ruimte in kan. Het spel bevindt zich nog in Early Access en wordt nog regelmatig van nieuwe content voorzien. Ter ere van de update is het spel tot 10 oktober 16,79 euro in plaats van 27,99 euro.

Pathé Thuis-app vanaf vandaag op Xbox One

8 okt. 2014 12:01 / Gewijzigd 8 okt. 2014 12:01 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron:

De app van Pathé Thuis wordt vandaag gelanceerd voor de Xbox One. Daarmee is het de eerste Nederlandse app die speciaal is ontwikkeld door Microsofts nieuwste spelcomputer, zo meldt Microsoft middels een persbericht.

Met de app kunnen gebruikers films huren of kopen en kijken op hun console. Er zijn momenteel 2400 nationale en internationale films beschikbaar, waaronder recente bioscoopfilms.

De app is volgens Microsoft speciaal ontworpen voor de Xbox One en sluit aan bij het uiterlijk van het dashboard van de console. Daarnaast is de app te besturen met handbewegingen via Kinect. De app is gratis te downloaden in de Xbox Store.

Eerder deze week werd voor Xbox One ook al de mediastreaming-app Plex uitgebracht. Daarvoor is aanvankelijk nog wel een Plex Pass-abonnement voor vereist.

Gratis PS Plus-versie van Driveclub uitgesteld

8 okt. 2014 11:38 / Gewijzigd 8 okt. 2014 11:53 / Door: eduardkhil / 55 reacties / Bron: Facebook

De gratis versie van Driveclub voor PlayStation Plus-leden is voor onbepaalde tijd uitgesteld wegens overbelaste servers. Dat laat ontwikkelaar Evolution weten op Facebook.

"We houden de PS Plus-versie [van Driveclub] en de Driveclub-app tijdelijk achter om de last op de servers te verminderen, zodat we de verbinding kunnen verbeteren voor iedereen die het spel al heeft", zo is te lezen op de Facebook-pagina van het spel.

Evolution verontschuldigt zich tegenover PS Plus-gebruikers en zegt zo snel mogelijk te laten weten wanneer het spel voor hen beschikbaar is. De PS Plus-editie zou eigenlijk in de loop van vandaag voor Europese Plus-leden beschikbaar moeten komen.

PlayStation Plus-leden krijgen niet het hele spel gratis, de Plus-editie biedt toegang tot elf parkoersen en tien auto's. Wel bevat deze gratis editie alle spelmodi. Een upgrade naar de volledige versie kost 39,99 euro. Driveclub is sinds vandaag officieel uit voor de PlayStation 4. Gamer.nl gaf het spel een acht.

Mod voor Alien: Isolation maakt Oculus Rift-ondersteuning beschikbaar

8 okt. 2014 11:02 / Gewijzigd 8 okt. 2014 11:02 / Door: esmeeotter / 14 reacties / Bron: Reddit

De horrorgame Alien: Isolation heeft alsnog ondersteuning voor Oculus Rift gekregen. Een groep modders stuitten op de code hiervoor, nadat uitgever Sega eerder nog zei dat het uiteindelijk spel geen support kreeg voor de virtual reality-bril.

De uitgever toonde tijdens gamebeurs E3 en diverse andere conventies wel steeds een Oculus Rift-demo van Alien: Isolation, maar dat zou slechts om een prototype gaan en niet bestemd zijn voor de uiteindelijke release.

De consumentenversie bevat echter wel code voor de ondersteuning van Oculus Rift, zo ontdekten de modders. Zij hebben op Reddit een stappenplan gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe spelers de bril kunnen laten werken met Alien: Isolation. Zij moeten hiervoor codes in de bronbestanden van het spel aanpassen. Volgens de modders is dit echter niet heel moeilijk.

In Alien: Isolation is de hoofdrol weggelegd voor Ellen Ripleys dochter Amanda. Zij wordt in het spel opgejaagd door het iconische buitenaardse wezen uit de films. De zogeheten Xenomorph kan niet dood en wordt naarmate het spel vordert steeds slimmer. Alien: Isolation is vanaf deze week beschikbaar voor pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Microsoft toont geavanceerde Kinect-software voor volgen van handen

8 okt. 2014 10:35 / Gewijzigd 8 okt. 2014 10:37 / Door: eduardkhil / 6 reacties / Bron: Microsoft Research

Microsofts Research-afdeling heeft geavanceerde software getoond die via Kinect 2.0 complexe hand- en vingerbewegingen kan registreren.

De software kan handen onderscheiden van de rest van het lichaam. Ook herkent het de bewegingen van individuele vingers en registreert het deze in real-time. In een vrijgegeven video is te zien hoe de software gebruikt wordt om bijvoorbeeld virtuele objecten te verplaatsen.

De software, Handpose genaamd, werkt hoogstwaarschijnlijk samen met Microsofts Kinect 2.0 for Windows, de pc-versie van zijn bewegingsgevoelige camera die oorspronkelijk standaard bij iedere Xbox One-spelcomputer werd geleverd. De pc-versie is voor 199,99 euro te koop. De ontwikkelaarskit voor het accessoire is gratis te downloaden.

Diablo 3 krijgt nieuwe content op PlayStation 4 en Xbox One

8 okt. 2014 10:19 / Gewijzigd 8 okt. 2014 10:19 / Door: esmeeotter / 8 reacties / Bron: Blizzard

Diablo 3: Ultimate Evil Edition heeft op PlayStation 4 en Xbox One een contentupdate gekregen. Dit meldt Blizzard op zijn officiële blog.

De patch ging eerder al live op pc en voegt onder meer The Vault toe. Wanneer een Treasure Goblin wordt verslagen, is er een kleine kans dat een portaal opent dat toegang geeft tot The Vault. Hierin krijgen spelers te maken met een nieuwe baas, Greed, en ligt verder vooral veel goud.

Rifts - waarin spelers golven aan monsters moeten zien te  verslaan - zijn nu ook als moeilijkere varianten speelbaar. Deze heten Greater Rifts en geven spelers de kans om Legendary Gems te vinden. Verder wordt Ramaladni's Gift als item aan het spel toegevoegd, een nieuw legendarisch item waarmee spelers een 'socket' kunnen toevoegen aan een wapen. Dit kan alleen wanneer het wapen nog geen socket heeft.

De gehele lijst aan aanpassingen die de patch doorvoert, is te vinden op Battle.net. De update komt niet beschikbaar voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Hugh Laurie herenigd met Stephen Fry in LittleBigPlanet 3

8 okt. 2014 09:42 / Gewijzigd 8 okt. 2014 10:23 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron: PlayStation Blog

Zowel Stephen Fry als Hugh Laurie spreken stemmen in voor het aankomende LittleBigPlanet 3. Dat meldt uitgever Sony op de officiële PlayStation Blog.

Stephen Fry is de verteller van het verhaal, Hugh Laurie neemt de rol van slechterik op zich. De twee vormden in de jaren '80 en '90 een bekend komisch duo op de Britse televisie in het sketchprogramma A bit of Fry and Laurie. Fry neemt de rol van verteller al sinds het eerste deel van LittleBigPlanet op zich.

Sony zegt verder dat er meer stemmen uit eerdere LittleBigPlanet-games zullen terugkeren, al onthult het bedrijf nog niet om welke het precies gaat. LittleBigPlanet 3 komt 19 november uit voor PlayStation 3 en PlayStation 4.

Call of Duty: Advanced Warfare biedt gratis upgrade naar current-gen

8 okt. 2014 09:41 / Gewijzigd 8 okt. 2014 09:53 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: Call of Duty

Gamers die de digitale versie van Call of Duty: Advanced Warfare kopen op PlayStation 3 of Xbox 360, kunnen vervolgens gratis upgraden naar de bijbehorende current-gen versie.

De actie is geldig tot 31 maart 2015 en geldt alleen voor digitale exemplaren van de game. Seizoenspassen en gekochte downloadbare content gaat ook mee naar de current gen-versie. Hiervoor geldt geen uiterste datum.

Vanzelfsprekend kunnen eigenaren van de Xbox 360-versie alleen upgraden naar de Xbox One-versie en de PlayStation 3-versie geeft enkel recht op een gratis digitaal exemplaar voor PS4.

Call of Duty: Advanced Warfare komt 4 november uit op pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One.

'Pc-versie The Evil Within beperkt tot 30fps'

8 okt. 2014 09:35 / Gewijzigd 8 okt. 2014 09:35 / Door: eduardkhil / 56 reacties / Bron: NeoGAF

De pc-versie van horrorgame The Evil Within is vastgezet op een framerate van 30 frames per seconde. Dat stelt de doorgaans goed ingelichte NeoGAF-gebruiker crazy buttocks on a train.

De gebruiker, beter bekend als Cboat, heeft het regelmatig bij het rechte eind en lekte eerder al veel informatie over de Xbox One die later correct bleek. Volgens hem wordt de pc-versie van The Evil Within niet door Tango Gameworks zelf gemaakt, maar door een externe studio.

The Evil Within draait op de id Tech 5-engine, waar ook Rage en Wolfenstein: The New Order mee ontwikkeld zijn. Die twee games kunnen op pc wel een hogere framerate dan 30 fps halen. Onlangs werden nog de minimale systeemeisen voor The Evil Within bekendgemaakt.

Dit is er nieuw in Football Manager 2015

8 okt. 2014 09:13 / Gewijzigd 8 okt. 2014 09:13 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

In een half uur wordt er uitgelegd wat er allemaal nieuw is in Football Manager 2015.

Gameklassieker Myst krijgt televisieserie

8 okt. 2014 09:10 / Gewijzigd 8 okt. 2014 11:15 / Door: / 5 reacties / Bron:

De klassieke adventuregame Myst uit 1993 krijgt een televisieserie en een bijbehorende game.

Productiebedrijf Legendary TV & Digital Media heeft een deal gesloten met Myst-ontwikkelaar Cyan Worlds, zo meldt Deadline dinsdag.

Myst gold een krappe tien jaar als de bestverkochte pc-game, tot het werd overtroffen door De Sims in 2002. In Myst belandt de speler op een verlaten eiland, waar aanwijzingen gevonden moeten worden waarmee nieuwe delen van het spel ontgrendeld kunnen worden.

Het spel kreeg meerdere vervolgen en ook werd er een boekenreeks gewijd aan de game. Cyan Worlds en Legendary hopen door niet alleen een televisieserie, maar ook een bijbehorende tabletgame te maken, het verhaal een nieuwe dimensie te geven.

Door NUtech

Costume Quest 2 nu beschikbaar op Steam

8 okt. 2014 09:03 / Gewijzigd 8 okt. 2014 09:03 / Door: Mcvroegrijk / 2 reacties / Bron:

Het vervolg op de rpg Costume Quest is sinds kort beschikbaar op Steam en kost daar 14,99 euro. De consoleversies volgen eind oktober.

De tijd voor NBA 2K15 is gekomen

7 okt. 2014 16:27 / Gewijzigd 7 okt. 2014 16:27 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron:

NBA 2K15 is vanaf vrijdag verkrijgbaar. Daarom vandaag een nieuwe trailer.

Super Smash Bros. 3DS wereldwijd 2,8 miljoen keer verkocht

7 okt. 2014 16:14 / Gewijzigd 7 okt. 2014 16:14 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: Nintendo

Super Smash Bros. 3DS is wereldwijd meer dan 2,8 miljoen keer verkocht. Dit meldde Nintendo.

De game kwam op 3 oktober uit in Europa en de Verenigde Staten. Australië volgde een dag later. In Japan kwam de game op 13 september al uit.

Zojuist maakte Nintendo ook bekend dat de Wii U-versie op 5 december uitkomt. Op 28 november verschijnen twaalf van de nieuwe amiibo-figurines en nog zes op 19 december. "Met zo veel beschikbare ervaringen hebben Nintendo-fans mooie feestdagen in het vooruitzicht", meldt Nintendo Amerika's vicepresident Scott Moffitt.