Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Gesloten bèta Planetside 2 start vandaag op PS4

20 jan. 2015 16:15 / Gewijzigd 20 jan. 2015 16:15 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: Twitter

Vandaag start de gesloten bèta van PlanetSide 2 op PlayStation 4.

De bèta zou eind vorig jaar al aanvangen, maar werd uitgesteldIn de bèta worden de prestaties en servers getest. Spelers kunnen hierbij feedback geven op de gameplay en dit achterlaten op het speciaal hiervoor geopende bètaforum.

PlanetSide 2 is een free-to-play shooter van Sony. Wie zich nog niet heeft ingeschreven voor de bèta kan dat doen via de website van PlanetSide 2. Wel krijgen mensen die zich eerder hebben ingeschreven, ook eerder toegang. De releasedatum van de volledige game dient nog te worden aangekondigd.

Nascar-simulatiegame in ontwikkeling voor pc, PS4 en XOne

20 jan. 2015 15:43 / Gewijzigd 20 jan. 2015 15:43 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: DMi Games

Ontwikkelaar DMi Games werkt aan een Nascar-simulatiegame voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game moet in 2016 uitkomen. 

De ontwikkelaar heeft sinds 1 januari 2015 de exclusieve rechten om Nascar-games te maken. DMi Games heeft nu toegang tot belangrijke art assets zoals auto's en racebanen. De ontwikkelaar werkt aan meerdere games, een daarvan is een Nascar-simulator die in 2016 uit moet komen.

DMi Games heeft ook de rechten op Nascar Manager verkregen en zal deze binnenkort opnieuw uitbrengen. Momenteel is er nog een update voor Nascar 14 in de maak bij de vorige studio Eutechnyx, die voorheen Nascar-games maakte. Deze update moet in de lente uitkomen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Nederlandse studio Game Oven sluit in april zijn deuren

20 jan. 2015 15:16 / Gewijzigd 20 jan. 2015 15:16 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

De Nederlandse ontwikkelaar Game Oven sluit in april dit jaar zijn deuren. Dat maakt de ontwikkelaar bekend op zijn blog.

Game Oven was verantwoordelijk voor games als Bounden, Friendstrap en Bam fu. Bounden is een game voor iOS en Android die spelers laat dansen met hun telefoon. De game is genomineerd voor de Innovation Award voor de Game Developers Choice Awards en de Nuovo Award op het Independent Games Festival.

Volgens Game Oven was het steeds moeilijker om het creatieve proces dat bij de ontwikkeling van deze games kwam kijken, vast te houden. "We voelden de financiële druk van drie volle werknemers, een kantoor en heel veel aannemers die werken aan 2D-art, 3D-art, muziek, geluiden en trailers. Deze druk gaf ons niet genoeg tijd om creatief bezig te zijn en na te denken over nieuwe games of prototypes." Game Oven meldt dat het bedrijf daardoor geen nieuw idee of de financiële middelen voor een nieuwe game heeft.

Game Oven laat weten dat het nog wel aan Jelly Reef werkt, een game waarin spelers de stroming van de zee beïnvloeden. De game moet in maart op iOS en Android verschijnen.

Nieuwe Fire Emblem komt waarschijnlijk dit jaar nog naar 3DS

20 jan. 2015 15:07 / Gewijzigd 20 jan. 2015 15:07 / Door: / 0 reacties / Bron:

De nieuwe Fire Emblem, die tijdens de afgelopen Nintendo Direct al werd aangekondigd, verschijnt waarschijnlijk nog dit jaar. Dit meldt Nintendo in een Australische nieuwsbrief middels onderstaande afbeelding.

De nieuwe Fire Emblem wordt weer een turn-based-strategy game, waarbij de keuzes van spelers invloed hebben op het verloop hiervan.

Dark Souls-update maakt multiplayer regiovrij

20 jan. 2015 14:55 / Gewijzigd 20 jan. 2015 14:55 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Reddit

Dark Souls heeft een update ontvangen van 5,5 mb die onder andere de multiplayer regiovrij maakt. De update bevat geen officiële patch notes, maar een Reddit-gebruiker pikte dit op.

Dit betekent dat spelers het nu in de multiplayer ook tegen niet-Europese spelers kunnen opnemen of zij aan zij met hen kunnen strijden. De update breekt daarnaast de DSFix en PvP Watchdog-tool. Spelers dienen de nieuwe DSFix 2.4 te downloaden om Dark Souls weer op 60fps te kunnen spelen en de geüpdate versie van PvP Watchdog-tool om willekeurige gamecrashes te voorkomen.

Dark Souls heeft de overstap van Games For Windows Live naar Steamworks al gemaakt afgelopen december. Wie zijn of haar opgeslagen data wil behouden kan dit voor 16 februari nog overzetten, daarna niet meer. De progressie is afhankelijk van waar de speler de game heeft aangeschaft en de instructies voor de overzetting zijn hier te vinden.

Borderlands: The Handsome Collection komt naar PS4 en XOne

20 jan. 2015 14:30 / Gewijzigd 20 jan. 2015 14:41 / Door: esmeeotter / 21 reacties / Bron:

De Borderlands: The Handsome Collection komt op 27 maart naar PlayStation 4 en Xbox One. Dit meldt uitgever 2K in een persbericht.

De Borderlands-franchise komt voor het eerst naar PlayStation 4 en Xbox One. Borderlands: The Handsome Collection bevat Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel! en alle downloadable content die voor beide titels is uitgebracht. De totale waarde van de content ligt op ongeveer 250 euro. De collectie kost echter 59,95 euro.

Ook is er een speciale Claptrap-in-a-Box editie. Claptrap is een iconisch personage uit de Borderlands-franchise, die in Borderlands: The Pre-Sequel! voor het eerst speelbaar was. De editie bevat een op afstand bedienbare Claptrap-robot. Deze wordt aangestuurd via een smartphone app en kan zich in alle richtigen bewegen terwijl hij op zijn enkele wiel balanceert. De robot kan tevens praten en live video opnemen en uitzenden via de camera in zijn oog. De editie bevat daarnaast twaalf exclusieve prinplaatjes en een stalen hoes voor het spel zelf. Er komen wereldwijd ongeveer vijfduizend exemplaren van deze editie beschikbaar, voor 349,95 euro per stuk.

Wie de games al op de Xbox 360 of PlayStation 3 heeft gespeeld, kan zijn of haar voortgang overzetten naar de current-gen console. Deze overzetting geldt binnen dezelfde console-familie, dus van Xbox 360 naar Xbox One en van PlayStation 3 naar PlayStation 4. De game kan, voor het eerst in de franchise, coöperatief met maximaal vier spelers tegelijk op één enkel scherm gespeeld worden. Voorheen konden maximaal twee spelers tegelijk op één scherm spelen.

Gamer.nl zoekt redactionele stagiair

20 jan. 2015 13:52 / Gewijzigd 20 jan. 2015 13:52 / Door: Redactie Gamer.nl / 0 reacties / Bron:

Gamer.nl is voor de periode van maart 2015 tot en met augustus 2015 op zoek naar een gemotiveerde redactionele stagiair.

We zoeken iemand die zowel affiniteit heeft met games als met het schrijven van content. Je bent niet alleen iemand die veel gamet, maar wilt ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de game-industrie en schrijft daar over. Zo beschik je over specifieke kennis die je helpt bij het ondersteunen van de nieuwsvoorziening.

De precieze werkzaamheden zijn als volgt:
- Dagelijks op zoek gaan naar interessant nieuws en dit uitwerken tot eigen berichten
- Helpen met het bijhouden van de database
- Meedenken met het ontwikkeling van diverse concepten en onderzoeken
- Zelf artikelen bedenken en schrijven

De stage is voor 40 uur per week op ons kantoor te Haarlem. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om naast de dagelijkse werkzaamheden tijd te besteden aan een stageverslag dan wel afstudeeropdracht. Ook kunnen we kortere opdrachten aanbieden om uit te werken. Bij de stage hoort een gepaste stagevergoeding.

Functie-eisen:
- Op moment van stage bezig aan een opleiding (minimaal HBO)
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
- Ervaring met het schrijven van content
- Sterke affiniteit met gaming
- Kritisch na kunnen denken bij het beraadslagen van bronnen

Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je CV, motivatie en (indien mogelijk) portfolio naar redactie@gamer.nl onder vermelding van ‘Redactionele Stage Gamer.nl’. Je ontvangt daarna zo spoedig mogelijk een reactie.

Over Gamer.nl: Gamer.nl behoort tot de grootste gamewebsites van Nederland en voorziet dagelijks duizenden mensen van het laatste gamenieuws, previews, reviews, video's en nog veel meer content gericht op gamen. Gamer.nl is verder onderdeel van Reshift, en deelt zijn kantoor met InsideGamer en Power Unlimited.

PSN-gebruikers krijgen dit weekend 10 procent korting op aankopen

20 jan. 2015 13:42 / Gewijzigd 20 jan. 2015 13:48 / Door: esmeeotter / 19 reacties / Bron: Sony

PlayStation Network-gebruikers krijgen dit weekend, van 23 januari tot 26 januari, eenmalig 10 procent korting op het gehele winkelmandje in de PlayStation Store. Dit meldt Sony op zijn officiële PlayStation-blog.

Sony beloofde dit eerder al in verband met de connectieproblemen afgelopen Kerstmis. De code zal verkrijgbaar zijn via de PlayStation Store of via het Twitter-account @PlayStation.

De code kan gebruikt worden voor games, maar ook films en televisieprogramma's. De korting geldt op een enkele aankoop en werkt niet op bijvoorbeeld PS Now of verlenging van het PS Plus-abonnement. Wel krijgen PS Plus-abonnees, zoals ook eerder beloofd, vijf dagen verlenging van het abonnement.

The Witcher Battle Arena komt 22 januari uit op Android en iOS

20 jan. 2015 13:00 / Gewijzigd 20 jan. 2015 13:00 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

De moba-game The Witcher Battle Arena komt aanstaande donderdag 22 januari uit op Android en iOS. Dit meldt CD Project Red in een persbericht.

The Witcher Battle Arena werd vorig jaar juli al aangekondigd als een 3 vs. 3-moba. Hierbij kunnen spelers het alleen of met vrienden opnemen tegen de computer of tegen andere spelers.

De game is gesitueerd in het universum van The Witcher en laat spelers uit diverse helden kiezen, waaronder de dwerg Zoltan en de tovenares Philippa. De game is ontworpen door CD Projekt Red en is ontwikkeld door Fuero Games.

De game is geheel free-to-play. Alle content kan gratis vrijgespeeld worden. Spelers kunnen wel betalen om sneller te levellen.

Beloningsservice Club Nintendo stopt dit jaar

20 jan. 2015 12:57 / Gewijzigd 22 jan. 2015 14:24 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron: Nintendo.nl

Club Nintendo, de dienst waarmee Nintendo-gamers sterren konden verzamelen om cadeaus te krijgen, stopt er vanaf 30 september 2015 mee.

Mensen ontvingen codes bij aangeschafte games die vervolgens op de Club Nintendo-site ingewisseld konden worden voor sterren. Met deze sterren konden vervolgens gratis diverse spullen besteld worden, waaronder beeldjes en wallpapers. Vanaf 1 april voegt Nintendo niet langer codes toe aan games waarmee sterren kunnen worden ingewisseld, en vanaf 20 april is het niet langer mogelijk digitale producten te registeren.

Nintendo laat weten het dat bedrijf bezig is aan een nieuw programma, dat ergens later dit jaar van start moet gaan. Alle sterren die spelers in de afgelopen jaren hebben verzameld, komen op 30 september te vervallen. Vanaf dat moment kunnen deze niet meer voor fysieke objecten worden ingewisseld.

Om gamers tegemoet te komen, krijgt iedereen die zich in "de beginperiode" aanmeldt voor het nieuwe programma, gratis het digitale spel Flipnote Studio 3D voor de 3DS.

EA Access geeft vroegtijdig toegang tot Battlefield Hardline

20 jan. 2015 10:20 / Gewijzigd 20 jan. 2015 10:25 / Door: eduardkhil / 9 reacties / Bron: Twitter

EA Access-gebruikers krijgen vroegtijdig toegang tot Battlefield Hardline. Dat meldt het officiële Twitter-account van Battlefield.

Het Twitter-account reageerde op de vraag van een Twittergebruiker. "Ja, je kunt vroegtijdig toegang krijgen tot Battlefield Hardline via EA Access", zo luidt de tweet. Het account geeft nog geen datum voor de vroege toegang. Battlefield Hardline komt 19 maart uit op pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerder deze maand maakte Electronic Arts bekend dat de open bèta van Battlefield Hardline naar alle platforms komt. De open bèta krijgt twee maps genaamd Dust Bowl en Downtown, en twee gamemodi: Hotwire en Conquest. In Hotwire moeten spelers de auto's van de tegenpartij saboteren, stelen en racen naar verschillende doelen. Ook de datum voor de open bèta is nog niet bekend.

16 minuten gameplay van Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

20 jan. 2015 09:39 / Gewijzigd 20 jan. 2015 09:39 / Door: esmeeotter / 6 reacties / Bron:

Nintendo Japan toont een nieuwe video van Legend of Zelda: Majora's Mask 3D met 16 minuten aan gameplay.

De video wordt gepresenteerd door Eiji Aonuma, de regisseur en producent van de Zelda-serie. De video toont diverse locaties en hoe deze grafisch zijn verbeterd ten opzichte van de originele N64-versie. Legend of Zelda: Majora's Mask 3D komt op 13 februari uit op 3DS.

Steam Broadcasting nu beschikbaar

20 jan. 2015 09:39 / Gewijzigd 20 jan. 2015 10:10 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: Steam

Steam Broadcasting is nu beschikbaar. De functie stelt gebruikers in staat om games direct binnen Steam live te streamen.

Gebruikers hoeven geen apart account aan te maken, maar kunnen direct een stream starten vanuit de Steam-client. Deze is open te stellen voor alleen vrienden maar kan ook openbaar uitgezonden worden. De feature is al langer beschikbaar voor bètagebruikers maar is nu te gebruiken door alle Steam-gebruikers. De update voegt ook een framerate-teller toe waarin spelers hun framerate tijdens het spelen kunnen bekijken. Ook deze feature heeft een bèta achter de rug.

Naast de nieuwe functies verhelpt de recentste Steam-update ook enkele bugs met Big Picture Mode en In-Home Streaming. De complete lijst met bug fixes is te zien op Steam.

Fan maakt Jak 2-level in CryEngine 3

20 jan. 2015 09:33 / Gewijzigd 20 jan. 2015 09:33 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron:

Een Jak & Daxter-fan heeft het Pumping Station-level van Jak 2: Renegade nagemaakt in de CryEngine. Dat laat hij zien in een YouTube-video.

De fan laat weten dat hij de tijd en middelen niet heeft om de hele game een remake te geven, hoewel hij dat graag zou willen.

Jak and Daxter is een 3D-platformreeks waarvan de drie hoofddelen op de PlayStation 2 uitkwamen. De trilogie kreeg in 2012 een rerelease op de PlayStation 3 en een jaar later ook een PlayStation Vita-versie.

Resident Evil HD Remaster is vandaag uit op pc, Xbox en PlayStation

20 jan. 2015 09:27 / Gewijzigd 20 jan. 2015 09:27 / Door: esmeeotter / 16 reacties / Bron:

De survival-horrorgame Resident Evil HD Remaster is vandaag uit op pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. De eerste tien minuten aan gameplay op de PlayStation 4 is zichtbaar in onderstaande video.

Resident Evil HD Remaster is een remaster van de remake die in 2002 uitkwam op de GameCube. Capcom heeft de graphics opgepoetst naar 1080p in 30 fps met scherpere textures. De pc ondersteunt ook 60 fps en op PlayStation 3 en Xbox 360 heeft de remaster een resolutie van 720p. De ontwikkelaar heeft tevens de audio verbetert, die nu 5.1 surround sound ondersteunt.