Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Personages uit Evolve te 3D-printen

10 jul. 2014 09:23 / Gewijzigd 10 jul. 2014 11:12 / Door: GerarDOS / 2 reacties / Bron: Evolve-website

3D-printerbezitters kunnen hun eigen monsters en jagers uit Evolve printen. Op de officiële website van de game zijn 3D-modellen te downloaden. 

Op de officiële Evolve-pagina is per jager en monster een 3D-file te vinden die gratis is te downloaden. Het gaat om een standaard .STL-bestand (STereoLithography) dat naar de printer verzonden wordt. In onderstaande video wordt een voorbeeld gegeven van het eindresultaat. 

Animatiefilm Heavenly Sword in september uit

10 jul. 2014 09:18 / Gewijzigd 10 jul. 2014 09:18 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: IGN

De Heavenly Sword-animatiefilm verschijnt in de Verenigde Staten op 2 september op blu-ray, dvd en digitaal op de PlayStation Store.

Het is nog niet bekend of de film in Nederland rond dezelfde datum verschijnt. Voorheen werd aangekondigd dat de animatiefilm gebaseerd op Ninja Theory's actiegame voor PlayStation 3 ook in een beperkt aantal bioscopen zou draaien, maar daar wordt niets meer over gemeld.

De film houdt het verhaal van de game nauw aan en gebruikt ook dezelfde personages. Anna Torv, bekend van de serie Fringe, spreekt wederom de stem in van hoofdpersonage Nariko. Ook Alfred Molina (Spider-Man 2) en Thomas Jane (The Punisher) verlenen hun stemmen.

Rogue Legacy eind deze maand naar PlayStation-consoles

10 jul. 2014 09:09 / Gewijzigd 10 jul. 2014 09:09 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron: CVG

De 2D-brawler Rogue Legacy verschijnt op 30 juli op PlayStation Store voor PlayStation 4, PlayStation 3 en Vita.

De game verscheen in 2013 al op pc en werd ontwikkeld door indieteam Cellar Door Games. De overzettingen worden gedaan door Abstraction Games. De game heeft cross buy en cross save, zodat spelers na het kopen van één versie alle andere versies gratis kunnen downloaden. 

Rogue Legacy is een 2D-brawler met random gegenereerde levels. Uniek aspect aan de game is dat elke keer wanneer het hoofdpersonage sterft, zijn kinderen hem opvolgen. Omdat elk kind unieke eigenschappen heeft, speelt elk potje weer anders. De pc-versie ontving een 8,5 op Gamer.nl. Lees hier de review.

Train Simulator-studio gaat vliegsimulatie voor Microsoft maken

10 jul. 2014 08:43 / Gewijzigd 10 jul. 2014 14:53 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: CVG

Microsoft heeft een licentiedeal met Train Simulator-ontwikkelaar Dovetail Games gesloten, waardoor de studio een nieuwe vliegsimulatie gaat maken.

Dovetail gaat nieuwe games gebaseerd op Microsoft's vliegsimulatietechnologie maken en uitgeven. De eerste game die hier onder valt moet in 2015 verschijnen. Als onderdeel van de deal mag Dovetail ook de in 2006 uitgegeven Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition via Steam uitgeven dit jaar. Deze bevat ook de Deluxe Edition en de Accelerator Expansion Pack. 

Microsoft's Flight Simulator-reeks kreeg in 2012 een reboot met Microsoft Flight. Dovetail benadrukt echter dat de studio geen nieuw deel in de Microsoft Flight Simulator-reeks maakt, maar een compleet nieuwe vliegsimulatie.

Grim Fandango-remake ook naar pc

10 jul. 2014 08:36 / Gewijzigd 10 jul. 2014 08:36 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron: Twitter

De remake van Grim Fandango komt ook naar pc, Mac en Linux. Dat heeft ontwikkelaar Double Fine aangekondigd.

Tijdens E3 werden de PlayStation 4- en Vita-versies van de remake aangekondigd, maar nu is ook zeker dat de game naar pc komt. Double Fine bevestigde het nieuws via Twitter. 

Er zijn nog geen verdere details over de remake van de game. Grim Fandango is een adventuregame die in 1998 voor de pc verscheen. Anders dan andere advertures die Tim Schafer voor LucasArts maakte, was deze game 3D. Dat zorgde voor een ietwat unieke besturing, maar tevens onvergetelijke personages en dialogen. 

Sigourney Weaver in Alien: Isolation

9 jul. 2014 16:18 / Gewijzigd 9 jul. 2014 16:18 / Door: GerarDOS / 16 reacties / Bron:

Sigourney Weaver komt voor in twee missies in de nieuwe Alien: Isolation. Deze twee missies zijn alleen voor mensen die de game hebben gepre-orderd. Dit meldt Sega middels een persbericht

Sigourney Weaver en andere mensen van de originele filmcast hebben hun gelijkenissen en stemmen verleend aan Alien: Isolation dat nu in ontwikkeling is bij The Creative Assembly. De eerste van de twee missies heet Crew Expendable waarin spelers met een van drie crewleden het ruimteschip Nostromo verkennen. In de andere missie moeten spelers als Ripley (Weaver) proberen het zelfvernietigingsmechanisme van de Nostromo te activeren. De eerste missie geldt voor alle pre-orders geldt, de tweede alleen voor specifiek aangesloten retailers. Er is nog niet bekendgemaakt om welke kanalen het gaat.

Alien: Isolation verschijnt 7 oktober voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Gamer.nl bekeek de game op de afgelopen E3: Alien: Isolation-preview

Prijzen Hearthstone-uitbreiding Curse of Naxxramas bekend

9 jul. 2014 13:27 / Gewijzigd 9 jul. 2014 13:27 / Door: Redactie Gamer.nl / 11 reacties / Bron: Battle.net

Blizzard heeft bekendgemaakt welke prijzen er worden gehanteerd voor verschilende onderdelen van de Hearthstone: Heroes of Warcraft-uitbreiding Curse of Naxxramas. Dit deed het bedrijf op Batatle.net.

Het eerste onderdeel van de uitbreiding heet Arachnid Quarter en is gratis te spelen gedurende een introductieperiode van de Curse of Naxxramas-uitbreiding. De uitbreiding bestaat uit vijf onderdelen (wings). Elke week wordt een nieuwe wing geopend.Toegang tot andere wings kosten 5,99 euro per stuk, of zijn te ontgrendelen door 700 in-game goudstukken te betalen. Er zijn ook bundels tegen een gereduceerd geldbedrag beschikbaar voor spelers die al één of meerdere wings bezitten.

Wie alle vijf wings weet te doorspelen, speelt daarmee de Heroic Mode vrij. Hierin is de tegenstand uitdagender "zelfs voor doorgewinterde Hearthstone-spelers". Wie deze modus vervolgens uitspeelt, verdient een speciale kaart om te gebruiken in Hearthstone. 

Nieuwe Titanfall-dlc heet Frontier's Edge

9 jul. 2014 13:04 / Gewijzigd 9 jul. 2014 13:04 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: Eurogamer

Respawn Entertainment heeft nieuwe dlc voor Titanfall aangekondigd, genaamd Frontier's Edge. 

De dlc bevat net als Expedition drie nieuwe maps. Dig Site is een afgelegen mijngroeve, Haven is een strandresort en Export speelt zich in de bergen af. De dlc gaat waarschijnlijk 10 euro kosten, maar een releasedatum is nog niet bekend. Frontier's Edge is de tweede in drie dlc-pakketten voor Titanfall. 

Lords of the Fallen komt op 31 oktober

9 jul. 2014 12:26 / Gewijzigd 9 jul. 2014 12:26 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: VG24/7

Lords of the Fallen verschijnt op 31 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft uitgever CI Games aan de website VG24/7 bevestigd.

De game wordt ontwikkeld door de producent van de eerste twee The Witcher-games, Tomasz Gop. Hij vergelijkt de game met Dark Souls in een interview die vorig jaar werd gehouden: "Het is een moeilijke game, een actie-rpg, met veel geavanceerde gevechten. Wanneer je door een ruimte loopt en je tegen tien vijanden moet vechten, kan dat een uur duren."

Gop vergelijkt de game met Dark Souls qua moeilijkheidsgraad, maar zegt dat de skill tree en klassen in het spel hem doen denken aan Borderlands. 

Battlefield 4-uitbreiding Dragon's Teeth komt op 15 juli

9 jul. 2014 12:15 / Gewijzigd 9 jul. 2014 12:15 / Door: Tom van S. / 5 reacties / Bron: Battlefield

De nieuwe uitbreiding van Battlefield 4, Dragon's Teeth, is vanaf 15 juli te downloaden voor Premium-leden. Gamers die geen lid zijn van premium moeten wachten tot 29 juli. Dit meldt DICE op de officiële website van Battlefield.

De dlc bevat vijf nieuwe wapens, een nieuwe gamemodus en vier nieuwe maps. De nieuwe maps heten Lumphini Garden, Pearl Market, Propaganda en Sunken Dragon. Alle maps spelen zich af in Aziatische steden.

De nieuwe gamemodus heet Chain Link. Hier is het de bedoeling dat de speler verschillende capturepoints op rij verovert om ze op die manier te linken. De modus is een variatie op het traditionele Conquest. Ook wordt er een nieuw voertuig toegevoegd. Deze heet de R.A.W.R., een zwaarbewapende, radiografisch bestuurbare wagen.

Microsoft komt met free-to-play Zoo Tycoon

9 jul. 2014 11:01 / Gewijzigd 9 jul. 2014 11:01 / Door: Michel Musters / 11 reacties / Bron: Eurogamer

Microsoft heeft Zoo Tycoon Friends aangekondigd, een free-to-play game voor Windows 8 pc, tablets en Windows Phones.

De game lijkt op de Xbox One- en Xbox 360-versies van Zoo Tycoon die eind vorig jaar verschenen, maar heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo bevat de game minstens één in-game valuta dat met echt geld gekocht kan worden. Ook zijn er bepaalde restricties met een timer waardoor spelers worden aangespoord om hun portemonnee te trekken, maar details hierover ontbreken nog.

Verder is het zoals gewoonlijk de bedoeling een eigen dierentuin te maken en zowel de dieren als bezoekers tevreden te houden. In plaats van Kinect-besturing, kunnen spelers nu met hun muis klikken of op hun touchscreen tappen om dieren te voederen of wassen.

'Samsung komt dit jaar met eigen virtual reality-bril'

9 jul. 2014 10:53 / Gewijzigd 9 jul. 2014 10:53 / Door: / 10 reacties / Bron: Sammobile

Samsung zou tijdens gadgetbeurs IFA de Gear VR introduceren, een virtual reality-bril waar een smartphone in geschoven wordt. Dat meldt het betrouwbare Sammobile. Volgens de site wordt de bril gelijktijdig met de Galaxy Note 4 onthuld.

Eerder ging het gerucht al dat Samsung met Oculus samenwerkte aan een virtual reality-bril. Volgens Sammobile werkt de bril van Samsung nauw samen met de Galaxy Note 4. Het toestel zou in de Galaxy VR worden geschoven, waardoor een usb 3-connectie wordt gemaakt. De bril gebruikt dan de verschillende sensoren in de bril om de oriëntatie van het hoofd van de gebruiker te bepalen. Door daar op in te spelen zou een overtuigend virtual reality-effect bereikt worden.

Geen eigen scherm

Opvallend genoeg heeft de Galaxy VR geen eigen scherm; ook daarvoor wordt het scherm van de Galaxy Note 4 gebruikt. Volgens sommige geruchten wordt dat toestel de eerste Samsung-telefoon met een QHD-scherm met hoge resolutie. Het is niet bekend welke smartphones geschikt zijn voor de bril; momenteel zijn de enige twee Samsung-smartphones met usb 3 de Galaxy S5 en Note 3.

Google toonde vorige maand tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie al aan dat een smartphone gebruikt kan worden als VR-bril. Deelnemers van de conferentie kregen toen een kartonnen bril met speciale lenzen, waar een smartphone in geschoven kan worden.

Video-apps

In eerste instantie zou Samsung zich richten op video-apps voor de bril. Ook komt er software voor ontwikkelaars beschikbaar, zodat die hun apps kunnen aanpassen op de bril. Een touchpad aan de zijkant van de bril moet ervoor zorgen dat die bediend kan worden terwijl het touchscreen van de telefoon afgedekt is. Een gat voor de camera zou er op zijn beurt voor zorgen dat gebruikers de bril niet hoeven af te zetten om toch zich te hebben op hun omgeving.

Door NUtech.

'Thief-franchise komt naar het witte doek'

9 jul. 2014 10:15 / Gewijzigd 9 jul. 2014 10:34 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron: The Tracking Board

De Thief-franchise wordt verfilmd door Vertigo en Prime Universe. Dat claimt de Hollywood-website The Tracking Board.

Volgens de website wordt de film geproduceerd door Adrian Askarieh en Roy Lee. Eerstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de The Hitman-film uit 2007. Het duo heeft eerder ook geprobeerd Deus Ex te verfilmen, wat uiteindelijk niet doorging. Filmstudio Vertigo is tegenwoordig vooral bekend dankzij de succesvolle The Lego Movie. 

Er zijn nog geen details over de film zelf, mogelijke acteurs en de plot bekend. Ook is het niet duidelijk in hoeverre Square Enix en Eidos betrokken zijn bij het project.

Project Spark verschijnt op 10 oktober

9 jul. 2014 09:35 / Gewijzigd 9 jul. 2014 09:41 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: Gamespot

Project Spark lanceert op 10 oktober in Europa. Dat meldt Microsoft, die het spel uitgeeft.

De game laat spelers hun eigen adventurespel bouwen. De game is inmiddels al in open bèta speelbaar op pc en Xbox One, waar sinds 2013 al meer dan een miljoen gamers aan hebben bijgedragen. 

De game komt op 10 oktober zowel fysiek als digitaal beschikbaar voor pc en Xbox One via een Project Spark Starter Pack. Hierin zit het sci-fi content pack 'Galaxies: First Contact', de speelbare strijder Sir Haakon 'Hawk' the Knight en een eerste episode van een campagne genaamd 'Champions Quest: Void Storm'. Wanneer de Xbox 360-versie van de game verschijnt is nog niet bekend.

Cliff Bleszinski werkt aan free-to-play arena shooter voor pc

9 jul. 2014 09:32 / Gewijzigd 9 jul. 2014 09:54 / Door: GerarDOS / 10 reacties / Bron: Twitter

Cliff Bleszinski werkt met zijn nieuwe ontwikkelstudio Boss Key Production aan een sciencefiction free-to-play arena shooter voor pc. Dit meldt Blezinski op Twitter.

Eind vorig jaar vermeldde Bleszinski, voormalig hoofd ontwikkeling bij Epic Games, al in een podcast dat hij een arena shooter voor pc wilde maken. Het nieuwe project draagt de codenaam BlueStreak, vorig jaar dook de codenaam Silverstreak nog op. De ontwikkeling van BlueStreak moet transparant en open verlopen volgens Bleszinski. 

Bleszinski meldt hiernaast dat de ontwikkelstudio samenwerkt met uitgever Nexon. Nexon is onder meer de uitgever van MapleStory en Dirty Bomb van Splash Damage