Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Bekijk de volledige Project Morpheus-presentatie

27 mrt. 2014 08:40 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 08:40 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron:

Sony heeft een video uitgebracht die de complete presentatie van de virtual realitybril Project Morpheus toont.

De presentatie werd vorige week tijdens de Game Developers Conference gehouden en liet voor het eerst de virtual realityheadset voor PlayStation 4 zien. De video toont de hele presentatie, inclusief techdemo's die op de GDC werden getoond.

'The Last of Us komt deze zomer naar PS4'

27 mrt. 2014 07:59 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 07:59 / Door: Michel Musters / 35 reacties / Bron: IGN

De PS3-game The Last of Us zou deze zomer op PlayStation 4 verschijnen. Dat meldt PlayStation's Eurasian Software Marketing Manager Sercan Sulan.

Sulan meldde dat in een interview met de Turkse website Multiplayer. IGN vertaalde het interview vervolgens. De Sony-medewerker zou zeggen dat er geen informatie te geven valt over een vervolg, maar: "Vanaf deze zomer is The Last of Us op PlayStation 4 verkrijgbaar. Zowel op PSN als fysiek."

Daarnaast zou de PS4-versie de downloadbare content 'Left Behind' bevatten. Sony zelf heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan, maar geruchten rondom een PS4-versie van The Last of Us gaan al langer. Sulun werkt sinds augustus 2012 bij Sony.

Wolfenstein: The New Order vervroegd naar 20 mei

26 mrt. 2014 14:00 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 14:00 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron:

Wolfenstein: The New Order lanceert wereldwijd op 20 mei, in plaats van dat het spel in Europa enkele dagen later in de winkels ligt. Dat heeft Bethesda aangekondigd middels een persbericht.

Voorheen werd 23 mei als Europese releasedatum genoemd, maar het blijkt nu om een wereldwijde release op 20 mei te gaan. Het spel verschijnt dan voor pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.

Bethesda bevestigt daarna nogmaals dat iedereen die de game reserveert toegang tot de bèta van de nieuwe Doom-game krijgt. Over het nieuwe deel is nog niets bekend, behalve dat het spel terug naar de tekentafel is gegaan en ook niet meer met Doom 4 wordt aangeduid. Op de website van Wolfenstein wordt uitgelegd hoe het toegangsproces tot de bèta precies verloopt. 

Gameaanbod Free Record Shop richt zich eerst op Xbox 360 en PS3

26 mrt. 2014 12:53 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 12:53 / Door: Mcvroegrijk / 15 reacties / Bron:

Binnen de nieuwe formule van Free Record Shop gaat de keten zich op het gebied van games aanvankelijk vooral richten op PlayStation 3- en Xbox 360-spellen. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten tegenover Gamer.nl

Free Record Shop, dat een doorstart maakt met veertig winkels in Nederland, maakte onlangs bekend dat het zijn formule aanpast. Het bedrijf wil zich voortaan profileren als een discounter waarbij muziek, films en games tegen hoge kortingen worden aangeboden.

Hoewel aan het gamesaanbod nog geen definitieve invulling is gegeven, wordt er de eerste periode vooral gekeken naar de PlayStation 3 en Xbox 360 op het gebied van zowel de consoles zelf als de spellen die ervoor verschenen zijn of verschijnen. In het persbericht eerder deze week werd al gemeld dat Free Record Shop niet gaat voor het meest recente aanbod aan entertainmentproducten. 

Live-action fanfilm Deus Ex gratis te bekijken.

26 mrt. 2014 12:07 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 12:07 / Door: Swieb / 5 reacties / Bron: Youtube

Een korte film gebaseerd op cyberpunkgame Deus Ex: Human Revolution is gratis te bekijken op Youtube.

De fanfilm is geregisseerd door Moe Chariff en volgt losjes de gebeurtenissen in Human Revolution. In de film probeert de cyborg Adam Jensen zijn ex-vriendin, de wetenschapper Megan Reed, te redden uit de handen van de Illuminati. Tijdens zijn reddingspoging krijgt hij het aan de stok met de eveneens zwaar geaugmenteerde Yelena Federova.

Early Access voor Galactic Civilizations 3 voor 99 dollar

26 mrt. 2014 11:13 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 11:27 / Door: Swieb / 16 reacties / Bron: Stardock

Galactic Civilizations 3 verschijnt vanaf 27 maart als Early Access-titel op Steam. Deze versie kost 99 dollar, zo maakt ontwikkelaar Stardock bekend op zijn forum.

De Early Access-versie van de turn-based strategiegame laat spelers oorlog voeren tegen de andere rassen in de Melkweg. Features als diplomatie en de mogelijkheid om eigen schepen te ontwerpen zijn echter nog niet beschikbaar.

Het derde deel in de '4X'-serie moet zich meer gaan richten op verkenning, kolonisatie en diplomatie, zodat spelers meer mogelijkheden krijgen om de game op vreedzame wijze uit te spelen. Bovendien krijgt Galactic Civilizations 3 online multiplayer. De strategiegame is alleen te spelen op pc's met een 64-bitversie van Windows 7 of 8.

Video van Forza 5 draaiend op DirectX 12 verschenen

26 mrt. 2014 09:58 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 09:58 / Door: Michel Musters / 9 reacties / Bron:

Microsoft heeft tijdens de GDC een video getoond van Forza Motorsport 5 die op een pc met DirectX 12-opties draait. De beelden hiervan zijn inmiddels online beschikbaar. 

Chris Tector van Forza-ontwikkelaar Turn 10 toonde de video. Hierin zijn diverse DirectX 12-opties aangezet. 

DirectX 12 is erop gericht om de druk op de processor zo veel mogelijk te verlagen, vergelijkbaar met de Mantle-API van AMD. Bovendien krijgen ontwikkelaars meer vrijheid in hoe ze de capaciteiten van videokaarten benutten. De demo liep op de Titan Black-videokaart van NVidia, maar Microsoft maakte niet bekend welke processor werd gebruikt.

DirectX 12 verschijnt niet alleen op pc, maar ook op tablets, smartphones en de Xbox One. Ondanks dat de Forza 5-demo op een pc draaide, heeft Microsoft vooralsnog geen plannen Xbox One-games naar pc te brengen.

Luftrausers-kloon opnieuw uitgebracht

26 mrt. 2014 09:57 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 09:57 / Door: Swieb / 5 reacties / Bron: Gameinformer

Skyfar, de gekloonde versie van Vlambeers Luftrausers, is opnieuw opgedoken in de App Store van Apple. In een interview met Gameinformer uit Rami Ismail van de Nederlandse studio zijn frustratie.

Luftrausers is niet uitgebracht voor iOS en Rufiq Lab maakt gebruik van de situatie door een kloon uit te brengen. "Mensen gaan op zoek naar Luftrausers en ze vinden het niet voor iOS, omdat het niet bestaat", legt Ismail uit. "Daarom zette [Rufiq Lab] een game online met screenshots die lijken op die van Luftrausers, terwijl de game op geen enkele manier speelt als Luftrausers. Dan hadden we het zelf wel gemaakt voor iOS, als het goed zou werken."

"Dat is het punt van een kloon. Het gaat niet om de game, het gaat om geld". Volgens hem worden kopers misleid door de vergelijkbare visuele stijl, terwijl de game heel anders speelt. "Het is niet mogelijk om Luftrausers goed te krijgen voor iOS, omdat je een knop te veel nodig hebt. [Rubiq Lab] probeert feitelijk je geld te stelen door iets te beloven wat het niet waar kan maken."

Vlambeer heeft al vaker last gehad van gekloonde games. Zo werd de studio eerder geconfronteerd met een kloon van Ridiculous Fishing.

Facebook koopt maker virtual reality-bril Oculus Rift

26 mrt. 2014 07:44 / Gewijzigd 26 mrt. 2014 07:44 / Door: / 80 reacties / Bron: NUtech

Facebook neemt Oculus VR, de maker van virtual reality-bril Oculus Rift, over voor 2 miljard dollar. Dat heeft het bedrijf onlangs bekendgemaakt.

Facebook betaalt 400 miljoen dollar in contanten en keert verder aandelen uit ter waarde van 1,6 miljard dollar. Oculus Rift wendde zich in augustus 2012 tot crowdfundingsite Kickstarter, waar het 2,4 miljoen dollar op wist te halen voor de ontwikkeling van zijn bril.

Het bedrijf werkt al enkele jaren aan de ontwikkeling van een virtual-reality bril, die inmiddels al door 75.000 ontwikkelaars werd besteld. Halverwege maart introduceerde het bedrijf nog een nieuwe versie van de bril, die 350 dollar gaat kosten. Met de Oculus Rift is het voor gamers mogelijk om zich in een virtuele wereld te wanen. Door verschillende beelden te tonen aan elk oog wordt een 3d-effect gegenereerd.

Missie

"Het is de missie van Facebook om de wereld meer open en verbonden te maken", aldus Mark Zuckerberg dinsdag. Oculus Rift kan volgens hem daarbij helpen, omdat iemand met de bril op zich ook echt ergens anders waant. Oculus Rift richt zich op dit moment vooral op het spelen van games. Facebook zal dat niet in de weg staan, aldus Zuckerberg, en wil de ontwikkeling hopelijk zelfs versnellen. Nadat Rift goed werkt met games, wil Zuckerberg echter een stap verder gaan.

"Stel je voor dat je vooraan zit bij een sportwedstrijd, of een klaslokaal met leerlingen en leraren van over de hele wereld, of een afspraak met de dokter, terwijl je thuis alleen maar een bril opzet."

Groot deel GDC-presentaties gratis online te bekijken

25 mrt. 2014 14:43 / Gewijzigd 25 mrt. 2014 14:43 / Door: Swieb / 4 reacties / Bron: GDC

Meerdere ontwikkelaars hebben verschillende KeyNote-presentaties van tijdens de Game Developers Conference gratis beschikbaar gemaakt voor het publiek. Op de website van de Game Developers Conference zijn deze te bekijken.

De presentaties gaan met name op de meer technische aspecten van game-ontwikkeling in, zoals animatie en het gebruik van DirectX 11, maar ook de vraag hoe games effectief geld kunnen binnenhalen binnen de free-to-play-markt is een terugkerend onderwerp. De tientallen presentaties zijn van medewerkers van onder andere Epic Games, Harmonix, Klei Entertainment en AMD.

Diablo 3 krijgt ladder-achtig systeem

25 mrt. 2014 12:29 / Gewijzigd 25 mrt. 2014 12:29 / Door: Swieb / 8 reacties / Bron: Diablofans

Diablo 3 krijgt met de eerste grote update een ladder-achtig systeem en leaderboards. Dit heeft game director Josh Mosqueira aangekondigd tijdens het Reaper of Souls-lanceringsevent.

De update introduceert Seasons, waarin spelers een nieuw personage creëren en daarmee een zo hoog mogelijk level proberen te halen. Elk seizoen bevat unieke Legendary voorwerpen om te vinden. Zoals Mosqueira het uitlegt lijkt dit dezelfde formule te volgen als het Ladder-systeem in Diablo 2 destijds.

Ook kunnen spelers zich met het uitkomen van de 2.1 patch bewijzen door Rifts uit te spelen. Een Rift is een uitdagende omgeving waar zij zich doorheen kunnen vechten en aan het eind is er de kans dat een sleutel voor een Rift van een hoger niveau dropt. Vergelijkbaar met de Seasons wordt er een ranglijst bijgehouden van spelers die als snelste een zo hoog mogelijke Rift weten uit te spelen.

Wanneer de 2.1-patch verschijnt wilde de game director van Diablo 3 nog niet prijsgeven, maar hij benadrukte dat er tussendoor kleinere updates worden uitgebracht. Uitbreiding Reaper of Souls is vandaag verschenen. 

Free Record Shop verder met aangepaste formule

25 mrt. 2014 11:35 / Gewijzigd 25 mrt. 2014 11:51 / Door: Swieb / 14 reacties / Bron:

De Free Record Shop maakt een doorstart met 40 filialen en gaat zich richten op de onderkant van de markt. Dit laat de entertainmentketen weten in een persbericht.

"Digitale kanalen bedienen op dit moment een groot deel van de markt, maar er is nog altijd een grote groep mensen die geen Netflix heeft, of die liever een fysieke DVD koopt, bijvoorbeeld om cadeau te doen", aldus de woordvoerder van de Free Record Shop.

De afgeslankte keten richt zich niet meer op de nieuwste films, games en muziek, maar presenteert zich nu als een outlet store voor magazijnvoorraden. "Het gaat dan om producten die bijvoorbeeld na de eerste levensfase in een ander segment belanden, maar waarnaar nog wel vraag bestaat." De Free Record Shop blijft ook andere entertainment-gerelateerde producten aanbieden, zoals koptelefoons, games en game-consoles.

In juli van 2013 ging de Free Record Shop, opgericht door Hans Breukhoven, failliet. Daarbij verloren ruim 600 medewerkers hun baan en werden 51 vestigingen gesloten.

Battlefield 4 Naval Strike-dlc voor Premium-leden uitgesteld

25 mrt. 2014 09:41 / Gewijzigd 25 mrt. 2014 09:41 / Door: Michel Musters / 43 reacties / Bron: Battlelog

De Naval Strike-dlc voor Battlefield 4 zou vandaag op pc voor Premium-leden uitkomen, maar is uitgesteld tot onbepaalde tijd. Dat laat ontwikkelaar Dice op Battlelog weten.

"We hebben een probleem ontdekt en dat moet opgelost worden", zo luidt het statement van Dice. "De kwaliteit is onze prioriteit en we gaan Naval Strike niet op pc uitbrengen tot we denken dat de kwaliteit van het hoogste niveau is. We werken ook aan een grotere update die op pc naast Naval Strike verschijnt. Dit moet er voor zorgen dat de Tablet Commander correct werkt."

Dice kan nog geen nieuwe releasedatum voor Naval Strike noemen. "Zodra we een datum hebben laten we het via de officiële kanalen weten. We stellen je geduld op prijs en kijken er naar uit iedereen in Battlefield te zien." 

Microsoft legt 'Secrets and Treasure' vast

25 mrt. 2014 09:17 / Gewijzigd 25 mrt. 2014 09:51 / Door: Michel Musters / 4 reacties / Bron: Gamespot

Microsoft heeft het handelsmerk 'Secrets and Treasure' vastgelegd.

Het handelsmerk is op 14 maart bij de United States Patent & Trademark Office vastgelegd en wordt gecategoriseerd als 'game software'. Het is verder niet bekend om wat voor game het gaat en voor welk platform. Mogelijk gaat het om een Xbox One-game of een mobiele titel. Het handelsmerk wordt alleen aangevuld met een logo.

De website Gamespot heeft contact gezocht met Microsoft, maar geeft aan dat het bedrijf normaliter niet reageert op speculatie over vastgelegde handelsmerken. Microsoft heeft in februari ook secretsandtreasure.com geregistreerd.

Trials Frontier op 10 april naar iOS

25 mrt. 2014 09:00 / Gewijzigd 25 mrt. 2014 09:00 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron: Trials

Trials Frontier verschijnt op 10 april op iOS. Dat heeft uitgever Ubisoft aangekondigd.

Trials Frontier is de eerste Trials-game voor mobiele apparaten en laat spelers trucs uithalen en racen op motoren. De game houdt racetijden en punten bij via Leader Boards zodat vrienden het tegen elkaar kunnen opnemen. 

De game wordt ontwikkeld door RedLynx en komt op een nog onbekende latere datum ook naar Android. Daarnaast kunnen spelers Trials Frontier verbinden met Trials Fusion, de nieuwe game in de reeks die naar consoles en pc komt. Dat levert hen extra uitrusting voor hun racer op.