Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Super Smash Bros. te spelen op grafische rekenmachine

16 nov. 2014 13:01 / Gewijzigd 16 nov. 2014 13:01 / Door: / 3 reacties / Bron: Tip Planet

De Nintendo-klassieker Super Smash Bros. Melee is nu ook te spelen op grafische rekenmachines.

De game is gemaakt door een programmeur die zich Hayleia noemt en werkt op de veelgebruikte modellen TI-83 en TI-84 en werkt op zowel de 6MHz als de 15MHz-versies.

De rekenmachine-versie is uiteraard een wat uitgeklede versie van het originele spel: het spel ziet er pixelig uit en er zijn nu nog maar twee personages te spelen. Het spel is echter open-source, waardoor er nieuwe personages kunnen worden toegevoegd door andere programmeurs. Het spel is door twee spelers tegelijkertijd te spelen, elke speler gebruikt één kant van het kleine rekenmachinetoetsenbord om zijn of haar personage te besturen. 

In de Super Smash Bros.-serie gaan bekende en minder bekende Nintendo-personages met elkaar op de vuist. Later deze maand verschijnt er ook een 'echte' nieuwe Super Smash Bros. voor de Wii U.

Door NUtech.

Ontwikkelaar die Gabe Newell bedreigde is terug bij studio

16 nov. 2014 12:51 / Gewijzigd 16 nov. 2014 12:51 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: Code Avarice

Mike Maulbeck, die Valve-baas Gabe Newell bedreigde in een tweet, is weer terug bij zijn studio Code Avarice nadat hij eerder vertrokken was. Dat meldt de studio op zijn blog.

Maulbeck bedreigde Gabe Newell toen distributieplatform Steam zijn game Paranautical Activity niet goed op de voorpagina zette. Het spel zat volgens Steam nog in Early Access, terwijl het spel deze fase juist had verlaten. Maulbeck meende hierdoor inkomsten mis te lopen, en bedreigde Gabe Newell na een reeks boze tweets. Zijn game werd van Steam verwijderd, en hij verliet zijn studio Code Avarice.

Nu is Maulbeck teruggekeerd naar Code Avarice. "Mike kon zich niet houden aan zijn beslissing om Code Avarice te verlaten", aldus de studio. "In de weken na zijn officiële vertrek bedacht Mike zich. Het zoeken naar een nieuwe inkomstenbron werd hem te veel [...] en Mike en Travis (Pfenning, mede-oprichter van Code Avarice) vonden het beter om Mike terug te laten keren naar Code Avarice."

Code Avarice kondigt ook aan een officieel Twitter-account aan te maken. Hiermee maakt de ontwikkelaar nieuws over zijn games bekend, en doet dit niet langer via de persoonlijke Twitter-accounts van ontwikkelaars. De tweets zullen nog wel worden geschreven door Maulbeck en Pfenning. Dit geldt ook voor toekomstige updates op de blog van Code Avarice.

Fans van Paranautical Activity zijn een petitie begonnen om de game weer terug op Steam te krijgen. Hoewel de petitie op het moment van schrijven zijn doel van 1000 handtekeningen al bijna gehaald heeft, laat Maulbeck tegenover Eurogamer weten dat hij niet verwacht dat de petitie invloed zal hebben op Valve's beslissing.

Ubisoft verhelpt ergste bugs Assassin's Creed: Unity

16 nov. 2014 12:13 / Gewijzigd 16 nov. 2014 12:13 / Door: eduardkhil / 21 reacties / Bron: Ubisoft-forums

Ubisoft heeft de ergste bugs in Assassin's Creed: Unity verholpen. De ontwikkelaar laat dat op het Ubisoft-forum weten.

Op het forum zet Ubisoft per platform neer welke bugs verholpen zijn en aan welke nog gewerkt wordt. Voor een aantal bugs die nog niet zijn verholpen, geeft de ontwikkelaar een tijdelijke oplossing. De ergste bugs zijn opgelost, zoals een bug waardoor hoofdpersoon Arno door de grond zakte, of bleef steken in een hooibaal.

Ubisoft werkt nog aan een oplossing voor de framerateproblemen die zich op alle platforms voordoen. De ontwikkelaar adviseert spelers die de singleplayer spelen hun internetverbinding uit te zetten om de framerate te verbeteren. De website Digital Foundry, onderdeel van Eurogamer, laat echter weten dat dit geen invloed heeft.

Assassin's Creed: Unity werd bij de lancering geplaagd door bugs en framerateproblemen, naast merkbare texture pop-ins. Ubisoft liet eerder al weten aan de technische problemen te werken, en heeft ook een liveblog opgezet waar het verhelpen van bugs wordt bijgehouden.

Een creatieve weergave van LittleBigPlanet 3

15 nov. 2014 13:25 / Gewijzigd 15 nov. 2014 13:25 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron:

Een aantal kunstenaars hebben LittleBigPlanet 3 uitgebeeld via een stop-motion techniek. Dat levert het onderstaande resultaat op.

PETA lanceert diervriendelijke server op Minecraft

15 nov. 2014 13:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 13:00 / Door: esmeeotter / 24 reacties / Bron: PETA

Dierenrechtenorganisatie PETA lanceert een eigen Minecraft-server waarop spelers dieren geen schade toe kunnen brengen. Dit meldt PETA via zijn officiële blog.

De server, genaamd PETACraft, bevat het nagebouwde hoofdkantoor van de organisatie en een verlaten slachthuis. Vanaf vandaag is de server online. Vanwege de lancering worden competities gehouden met bouwen en het houden van pro-dier demonstraties.

PlanetSide 2 krijgt dit jaar een bèta op PlayStation 4

15 nov. 2014 11:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 11:00 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: Eurogamer

De bèta van PlanetSide 2 gaat nog dit jaar van start voor PlayStation 4. Dat meldt Sony's creative director Matt Higby aan Eurogamer.

De PlayStation 4-versie werd in juni 2013 al aangekondigd. Sony laat weten dat ze de tijd nemen voor de ontwikkeling, om geen simpele port te maken van de pc-versie, maar een volledige console-ervaring te bieden. Vooral de interface en controls worden daarom onder handen genomen.

De PS4-versie zal, net als de pc-versie, free-to-play zijn met microtransacties. Deze transacties worden met Marketplace Cash gedaan, de valuta die ook wordt gebruikt in DC Universe Online voor de PlayStation 4.

De tactische camera in Dragon Age: Inquisition

15 nov. 2014 10:45 / Gewijzigd 15 nov. 2014 10:45 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

Dragon Age: Inquisition bevat een tactische camera voor gevechten en onderstaande trailer legt uit hoe deze werkt. 

Gamer.nl streamt vandaag om 15:00 uur Far Cry 4

15 nov. 2014 09:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 09:00 / Door: / 3 reacties / Bron:

Far Cry 4 is vanaf aanstaande dinsdag verkrijgbaar, maar Gamer.nl streamt de game al vanmiddag om 15:00 uur.

Michel kruipt vanmiddag achter de PlayStation 4 om de game een paar uur aan de tand te voelen. Ondertussen is redacteur Pascal al een stuk verder in de game, zodat dinsdag, op de dag van release, de recensie van de game online staat.

Vandaag vanaf 15:00 uur kan er dus naar Far Cry 4 gekeken worden op Gamer.nl. Door de Twitch-pagina te volgen, ontvang je een e-mail wanneer we live gaan. 

Allerlei vormen in Geometry Wars 3: Dimensions

15 nov. 2014 08:00 / Gewijzigd 15 nov. 2014 08:00 / Door: Michel Musters / 0 reacties / Bron:

Activision heeft een nieuwe trailer van Geometry Wars 3: Dimensions uitgegeven. De game komt later deze maand uit op pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Battlefield 4: Final Stand krijgt onthullingstrailer

15 nov. 2014 07:30 / Gewijzigd 18 nov. 2014 13:20 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron: Battlefield Blog

De laatste downloadbare content voor Battlefield 4, Final Stand, verschijnt op 18 november voor Battlefield 4 Premium-leden. Dat heeft Electronic Arts aangekondigd.

Mensen zonder Premium-account moeten tot 2 december wachten op de dlc. Final Stand bevat vier nieuwe maps. Operation Whiteout speelt zich af in de sneeuwlandschappen van Siberië, Hammerhead in een onderzeeërbasis, Hangar 41 in een loods met allerlei futuristische technologieën en Giants of Karelia in een plattelandsomgeving met een wapenfabriek.

Final Stand brengt ook een aantal nieuwe voertuigen met zich mee, namelijk de HT-95 Levkov-tank en de Rorsch MK-1-turret. Daarnaast zitten er nieuwe gadgets in de dlc: de Target Detector die automatisch vijanden op de kaart weergeeft en de DS-3 decoy die juist valse locaties van vijanden op de kaart van tegenstanders laat zien.

De dlc was eerder al speelbaar in de testomgeving van Battlefield 4. EA werkt ondertussen aan een nieuw deel in de reeks, Battlefield: Hardline, dat volgend jaar moet verschijnen.

De nieuwe personages in LittleBigPlanet 3

15 nov. 2014 07:10 / Gewijzigd 15 nov. 2014 07:10 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron:

In een nieuwe developer diary over LittleBigPlanet 3 wordt getoond wat de nieuwe personages in de game toevoegen aan de gameplay. LittleBigPlanet 3 is vanaf 26 november verkrijgbaar voor PlayStation 3 en PlayStation 4.

Driveclub-spelers ontvangen gratis dlc ter compensatie

15 nov. 2014 01:08 / Gewijzigd 15 nov. 2014 01:08 / Door: Michel Musters / 20 reacties / Bron: Facebook

Iedereen die Driveclub heeft gekocht krijgt eind november twee gratis uitbreidingen aangeboden. Dit ter compensatie voor de serverproblemen waar de racegame sinds lancering door geteisterd wordt.

Driveclub's servers werken sinds de lancering op 8 oktober niet of nauwelijks, waardoor het voor spelers moeilijk is om online tegen elkaar te racen. Ontwikkelaar Evolution Studios hoopt het leed met de gratis dlc te verzachten.

De Ignition Expansion Pack en Photo-Finish Tour Pack en twee extra gratis pakketten verschijnen op 26 november en bevatten in totaal vijf nieuwe auto's, 22 nieuwe tourevenementen en tien nieuwe Trophies. Mensen die betaald hebben voor een seizoenspas om alle dlc te ontvangen die tot en met juli 2015 uitkomt, ontvangen na die maand extra dlc zodat ze waar voor hun geld krijgen.

Evolution Studios laat weten te werken aan de serverproblemen en komt op 18 november ook met een gratis update voor de game. Hiermee wordt een fotomodus toegevoegd, worden diverse bugs opgelost en wordt er gesleuteld aan de balans van de game.

Zeven minuten gameplay van singleplayer Battlefield: Hardline

14 nov. 2014 16:45 / Gewijzigd 14 nov. 2014 16:45 / Door: Michel Musters / 18 reacties / Bron:

YouTube-persoonlijkheid Westie mocht de singleplayermodus van Battlefield: Hardline al spelen. Hier zijn nu gameplaybeelden van verschenen. De game komt in februari 2015 uit op pc, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 en PlayStation 3.

Ontsnap aan de dood in Escape Dead Island

14 nov. 2014 16:10 / Gewijzigd 14 nov. 2014 16:10 / Door: Michel Musters / 1 reactie / Bron:

Deep Silver heeft de lanceringstrailer van Escape Dead Island uitgegeven. De game komt op 21 november op Xbox 360, PlayStation 3 en pc uit.

Zelfgemaakte maps Far Cry 4 niet competitief speelbaar

14 nov. 2014 15:20 / Gewijzigd 14 nov. 2014 15:39 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: Ubisoft forums

Maps die spelers maken in de map maker van Far Cry 4, kunnen niet gebruikt worden voor de competitieve multiplayer. Dat heeft Ubisoft bevestigd.

De maps gemaakt in de map maker kunnen worden gebruikt voor vier soorten gameplaymodi die los staan van de multiplayer: assault, waarbij de speler alle vijanden op een map moet doden, hunt, waarbij alle dieren moeten worden gedood, outpost, waarbij alle vijandelijke kampen veroverd moeten worden, en extraction, waarbij de speler van punt A naar B moet zien te geraken zonder dood te gaan.

Player versus player is dus niet mogelijk op de zelfgemaakte maps. Wel kunnen de maps online gedeeld worden. Spelers kunnen deze downloaden en gebruiken voor de vier verschillende gameplaymodi.

Game director Alex Hutchinson laat weten dat Ubisoft dit na de release van de game misschien wel mogelijk maakt. Het nieuws heeft er voor gezorgd dat er een topic van tientallen pagina's gaande is op het Ubisoft-forum met teleurgestelde gamers. In vorige games in de Far Cry-serie was het namelijk wel mogelijk om zelfgemaakte maps te gebruiken voor de competitieve gameplay.