Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Sony: 'PlayStation Move weer interessant bij release Project Morpheus'

21 aug. 2014 10:02 / Gewijzigd 21 aug. 2014 10:02 / Door: esmeeotter / 13 reacties / Bron: CVG

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, zegt dat de Move-controller "zijn tijd voor" was. Met de VR-bril Project Morpheus moet de bewegingsgevoelige controller weer interessant worden voor gamers.

Yoshida gaf in een gesprek met Pocket-lint aan dat de dagen van bewegingsgevoelige games over zijn, tot Project Morpheus uitkomt voor consumenten. "Bewegingsgevoelig gamen was iets groots, maar net als met dans- en muziekgames, denk ik dat er weinig behoefte is aan een andere bewegingsgestuurde game op dit moment", zegt hij.

Yoshida meent dat de mogelijkheden van de PS Move voorlopen, door de precisie van de 3D-tracking, wat met 2D-schermen moeilijk is. Het bedrijf hoopt te bereiken dat spelers met objecten in de virtuele wereld kunnen communiceren en daarvoor zijn 3D-bewegingscontrollers benodigd als de PS Move. Yoshida adviseert consumenten de PlayStation-camera te kopen. Niet zozeer wegens de mogelijkheden voor streamen, maar ook omdat Project Morpheus gebruikmaakt van de camera.

De vrije wereld in met development diary van Far Cry 4

21 aug. 2014 09:33 / Gewijzigd 21 aug. 2014 09:33 / Door: Michel Musters / 5 reacties / Bron:

In een nieuwe development diary van Far Cry 4 wordt de open wereld in de game onder de loep genomen. 

Call of Duty: Advanced Warfare niet naar Wii U

21 aug. 2014 09:19 / Gewijzigd 21 aug. 2014 09:50 / Door: Michel Musters / 16 reacties / Bron: Twitter

Er komt geen Wii U-versie van Call of Duty: Advanced Warfare. Dat heeft ontwikkelaar Sledgehammer Games bevestigd via Twitter.

Een fan vroeg op Twitter of de nieuwe Call of Duty ook naar de Wii U komt, waarop mede-oprichter Michael Condrey reageerde: "Nee, geen Wii U. Dat was een beslissing van Activision. We richten ons op de Xbox One, PS4 en pc." 

Het is de eerste Call of Duty-game sinds de lancering van Wii U die niet op een Nintendo-console verschijnt. De twee laatste games in de reeks, Call of Duty: Black Ops 2 en Call of Duty: Ghosts, verschenen beiden nog op de Wii U. Wel werden deze versies over het algemeen pas later aangekondigd.

Er verschijnen in vergelijking met Sony's en Microsoft's consoles weinig games van andere uitgevers op de Wii U. Activision en Ubisoft behoorden tot de enkele uitgevers die nog games uitbrachten op de console. Vorig jaar bracht Ubisoft nog Assassin's Creed 4: Black Flag naar de Wii U, maar dit jaar verschijnt Assassin's Creed: Unity er niet op. Ook zou Ubisoft Watch Dogs naar Nintendo's console brengen, maar de game is op concurrerende platformen al verschenen, terwijl de Wii U-versie op zich laat wachten.

Blizzard weet niet of het aantal WoW-abonnees toe gaat nemen

20 aug. 2014 17:19 / Gewijzigd 21 aug. 2014 09:20 / Door: esmeeotter / 27 reacties / Bron: PC Gamer

Het aantal World of Warcraft-abonnees is bijna gehalveerd. Blizzard weet niet of het aantal weer toeneemt in de toekomst.

6,8 miljoen spelers zijn nog actief in de mmorpg, maar dit waren er ooit 12 miljoen. Blizzard verwacht niet specifiek dat het aantal nog gaat groeien. "Het is mogelijk, maar het is niet iets wat we verwachten. Ons doel is om de meest spraakmakende content te maken die mogelijk is", zegt Tom Chilton, lead game designer bij Blizzard, in een interview met MCV.

"Door alle dlc creeërt Blizzard barrières voor terugkerende spelers. Door een level 90-personage erbij te bieden, in de nieuwe dlc Warlords of Draenor, kunnen spelers direct van de nieuwe content genieten." Blizzard lijkt dus alsnog uit te reiken naar oude spelers. Chris Metzen zei tijdens de onthulling van de releasedatum op Gamescom: "De eeuw van de grillige panda is over. De oude vertrouwde Warcraft is terug."

Codemasters hint naar Dirt 4

20 aug. 2014 16:25 / Gewijzigd 20 aug. 2014 16:29 / Door: esmeeotter / 10 reacties / Bron: VG 24/7

Codemasters hint op Twitter naar een vierde deel van de racing game-reeks Dirt.

De tweet toont enkel het cijfer 4, waarna een tweede tweet volgde waarin de schrijver beweert dat zijn vinger per ongeluk op die toets terecht kwam. Dirt 3 kwam in 2011 uit en in 2012 volgde de Complete Edition met alle extra content en racewegen.

Seks niet het einddoel van relaties in nieuwe Dragon Age

20 aug. 2014 15:38 / Gewijzigd 20 aug. 2014 15:39 / Door: esmeeotter / 20 reacties / Bron: VG 24/7

Mike Laidlaw, creative director bij BioWare, vertelt dat de studio The Last of Us en The Darkness onder de loep nam en erachter kwam dat seks niet het einddoel moet zijn van in-game relaties.

Laidlaw geeft in een interview met IGN toe dat eerdere BioWare-games wel dit einddoel hadden. Door seks te hebben met een npc kon de speler een relatie aangaan. In Dragon Age: Inquisition verandert dit.

"Het meest romantische moment dat ik ooit heb gezien in een videogame is wanneer Jackie bij zijn vriendin op bezoek gaat in The Darkness", zegt Laidlaw. "Ze bakte een cake voor me en viel in slaap op mijn schoot terwijl we naar To Kill a Mockingbird keken. Dat was verbluffend."

De niet-seksuele relatie tussen Joel en Ellie in The Last of Us had ook een sterke impact op spelers. Dit bevestigde dat spelers platonisch om npc's kunnen geven alsof het echte mensen zijn. De studio stelt daarom nieuwe doelen voor relaties in Dragon Age: Inquisition. "Laat ons geen cadeaus gebruiken om affectie te krijgen. Laat ons seks niet als het einddoel stellen. Laat ons, in plaats daarvan, proberen te bereiken dat spelers van de 'echte momenten' genieten."

Nieuwe beelden van Skyrim-mod Skywind tonen spelwereld

20 aug. 2014 13:11 / Gewijzigd 20 aug. 2014 13:11 / Door: Michel Musters / 14 reacties / Bron:

De The Elder Scrolls 5: Skyrim-mod Skywind, waarin de spelwereld van The Elder Scrolls 3: Morrowind wordt nagemaakt, is onlangs gestreamd op Twitch. 

De beelden die daarvan op YouTube zijn gezet, zijn dus van bedenkelijke kwaliteit, maar tonen wel hoe ver de mod is gevorderd. De mod wordt ontwikkeld door een team van meer dan 70 mensen. 

Xbox 360 krijgt harde schijf van 500 GB

20 aug. 2014 11:53 / Gewijzigd 20 aug. 2014 11:53 / Door: Michel Musters / 25 reacties / Bron: Xbox.com

Microsoft brengt in de Verenigde Staten binnenkort een harde schijf van 500 GB uit voor de Xbox 360.

Op Microsoft's Xbox-website staat dat de harde schijf vanaf binnenkort te reserveren is. Het is nog niet bekend of de harde schijf ook naar Nederland komt. In de V.S. gaat hij omgerekend 82,66 euro kosten. Dat is goedkoper dan de harde schijf van 320 GB die op dit moment voor omgerekend 97,69 euro te koop is, maar mogelijk gaat de prijs omlaag wanneer de versie van 500 GB beschikbaar is.

De harde schijf kan omgewisseld worden met de interne harde schijf in de Xbox 360. Hij is alleen bedoeld voor de Xbox 360 Slim en nieuwe E-modellen. De Xbox 360 Slim en het E-model lanceerde met een harde schijf van 250 GB. Sommige speciale edities hebben echter de 320 GB-versie. Ook is er een Xbox 360 Slim met een harde schijf van 4 GB.

Assassins Creed: Unity-ontwikkelaar wil mmo-titel in de serie

20 aug. 2014 11:06 / Gewijzigd 20 aug. 2014 11:06 / Door: esmeeotter / 23 reacties / Bron: Gaming Worm

Vincent Pontbriand, hoofdontwikkelaar van Assassins Creed: Unity, spreekt zich uit over zijn wens een mmo-titel toe te voegen aan de Assassins Creed-series.

Hij laat zich in een interview uit over zijn idee voor de titel, om alle Assassins en Templars tegenover elkaar te zetten in een stad. "We zijn niet zo ver als we willen, de wereld wordt niet met andere groepen mensen gedeeld. Online speelt de speler met drie vrienden, waardoor slechts vier spelers Parijs betreden."

Pontbriand noemt deze co-op multiplayer functie met vier spelers de eerste stap naar de online wereld van Assassins Creed. Ubisoft dient hierbij wellicht na te denken over eventuele aanpassing van de gevechtsstijl van de Templars, om balans te bieden aan de stealth-gevechtsstijl van de Assassins.

Pokémon-studio Game Freak ontwikkelt mobiele game

20 aug. 2014 10:47 / Gewijzigd 20 aug. 2014 10:47 / Door: esmeeotter / 6 reacties / Bron: Destructoid

Game Freak, ontwikkelaar van onder meer de Pokémon-serie, betreedt de mobiele markt met de game Solitiba.

De game, die oorspronkelijk uitkwam op Nintendo 3DS, is een combinatie van het kaartspel solitaire met paardenraces. De mobiele versie komt naar Android- en iOS-apparaten. 

De groei van de Japanse mobiele gaming markt passeert die van de console gaming markt. De stap van Game Freak naar mobiele games is daardoor een logische stap, ondanks de nauwe samenwerking met Nintendo. De studio is echter niet eigendom van Nintendo.

The Pokémon Company, een dochteronderneming van Nintendo, is ook bezig met een mobiele game: The Pokemon Trading Card Game Online. Dat heeft de ontwikkelaar afgelopen maandag toegegeven.

Nieuwe versies Alone in the Dark en Haunted House in de maak

20 aug. 2014 10:37 / Gewijzigd 20 aug. 2014 10:37 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron: VG 24/7

Atari brengt deze herfst vernieuwde versies van de klassiekers Alone in the Dark en  Haunted House naar pc.

Atari meldt dat het bedrijf tijdens PAX Prime, dat wordt gehouden van 29 tot en met 31 augustus, live demonstraties geeft van de twee titels, tezamen met die van RollerCoaster Tycoon en Mimium. Ontwikkelaar Pure buigt zich over Alone in the Dark: Illumination en Dreampainters verzorgt de herziening van Haunted House. De nieuwe ondertitel van Alone in the Dark is al bekend, namelijk 'Illumination'. Verdere details zijn niet vrijgegeven.

Origineel kwam Alone in the Dark in 1992 uit, waarop een herziening volgde in 2008 voor PlayStation 2, PlayStation 3, PC, Wii en Xbox 360. Haunted House kwam in 1982 uit voor de Atari 2600, een mobiele versie kwam deze zomer uit.

Ontslagen bij Infamous-ontwikkelaar Sucker Punch

20 aug. 2014 10:19 / Gewijzigd 20 aug. 2014 10:19 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: IGN

Er zijn een onbekend aantal ontslagen gevallen bij ontwikkelaar Sucker Punch, bekend van de Infamous- en Sly Cooper-games.

Een reden voor de ontslagen werknemers is niet gegeven. Sony bevestigde het nieuws aan IGN. "SCEA bevestigt dat een afname in personeel plaatsvond bij Sucker Punch Productions. Sucker Punch is dankbaar voor het werk dat de werknemers verricht hebben voor de inFamous- en Sly Cooper-series en wenst hen het beste."

Sucker Punch werd in 1997 opgericht en ging een samenwerkingsverbamd met Sony aan bij de ontwikkeling van Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, die in 2002 verscheen voor PlayStation 2. In 2011 kocht Sony de studio over, na het succes van de originele Infamous in 2009. De meest recente titel van de studio is de exclusieve PS4-game Infamous: Second Son. Binnenkort komt de opzichzelfstaande dlc First Light uit. Wat de gevolgen zijn van de personeelsafname is nog niet bekend.

Kijk vanmiddag om 15:00 naar de livestream van de Train Fever-bèta

20 aug. 2014 10:15 / Gewijzigd 20 aug. 2014 10:18 / Door: GerarDOS / 9 reacties / Bron:

Vanmiddag om 15:00 uur gaan we bij Gamer.nl aan de slag met de bèta van Train Fever. Deze game verschijnt op 5 september voor pc, dus zo halverwege augustus is een mooi moment om een laatste keer vooruit te blikken op deze Transport Tycoon-achtige game.

Vanmiddag kun je vanaf 15:00 zien hoe we met de game aan de slag gaan. Bekijk onze avonturen hieronder of direct op het Twitch-kanaal van Gamer.nl. Vergeet ook niet het kanaal te volgen, dan krijg je direct een e-mailtje wanneer we live zijn met onze stream. Chatten kun je uiteraard ook fijn op Twitch doen.

Meer weten over Train Fever? We interviewden de makers achter de game al eens. Tot vanmiddag 15:00 uur!

 

Watch live video from OfficialGamerNL on www.twitch.tv

Bungie moet aandelen bedrijf teruggeven aan voormalig componist

20 aug. 2014 10:13 / Gewijzigd 20 aug. 2014 10:15 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: VentureBeat

Bungie moet de aandelen die componist Martin O'Donnell in de studio had weer teruggeven aan hem. Dit bevel kwam van de arbiter die bemiddelt tussen de voormalige Bungie-werknemer en de Destiny-ontwikkelaar.

Volgens de arbiter zijn de aandelen onwettelijk van O'Donnell afgenomen toen hij in april bij de studio vertrok. O'Donnell had recht op de aandelen omdat hij bij de oprichting van de ontwikkelaar was. Aangezien O'Donnell is ontslagen en niet uit zichzelf is vertrokken, heeft hij recht op de aandelen. Het is niet bekend hoeveel de aandelen waard zijn.

O'Donnell werkte tot Halo Reach aan de muziek van alle Halo-games en heeft ook meegewerkt aan Destiny, dat in september lanceert. In april liet Bungie weten dat de studio en de componist op een nette manier uit elkaar gingen. O'Donnell liet kort daarna via Twitter weten dat hij zonder reden was ontslagen. O'Donnell klaagde Bungie aan en won de rechtszaak, waardoor hij recht had op 95.000 dollar. Nu behoort hij dus ook de aandelen terug te krijgen.

Wasteland 2 komt op 19 september uit

20 aug. 2014 09:45 / Gewijzigd 22 aug. 2014 11:38 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron: CVG

Wasteland 2 verschijnt op 19 september. Dat bevestigt Interplay- en inXile-oprichter Brian Fargo via Twitter.

"De 20+ jaar lange wachtperiode is binnenkort voorbij," aldus Fargo op Twitter. De game zou oorspronkelijk in oktober 2013 uitkomen, maar werd tot juli uitgesteld wegens de groeiende omvang van de game.

Fargo haalde ruim drie miljoen dollar op voor de ontwikkeling van Wasteland 2, een vervolg op de goed ontvangen rpg uit 1988, die de weg vrijmaakte voor de Fallout-series. De ontwikkelaar bereikte al snel het doel van 900.000 dollar via Kickstarter en haalde nog een extra twee miljoen op dankzij 61,289 backers. De makers ontvingen nog een extra 110.208 dollar via PayPal.

Dankzij het behalen van 2,1 miljoen dollar, kon Fargo de Fallout: New Vegas-studio Obsidian zover krijgen om aan Wasteland 2 te werken. De game verschijnt voor pc, Mac en Linux en bevat een kopie van de originele Wasteland.