Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Night at the Museum-regisseur genoemd voor Minecraft-film

17 okt. 2014 07:58 / Gewijzigd 17 okt. 2014 09:46 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron: Deadline

Productiemaatschappij Warner Bros. is in gesprek met Night at the Museum-regisseur Shawn Levy om hem te strikken voor de verfilming van bouwgame Minecraft. Dat meldt filmsite Deadline.

Levy is verder bekend van Date Night, The Internship en Just Married. Zijn rol als regisseur is nog niet bevestigd. Vooralsnog staan enkel de producenten vast. Dat zijn Jill Messick en Roy Lee, die datzelfde deed voor de officiële LEGO-film die eerder dit jaar in de bioscopen draaide. 

Wanneer de Minecraft-verfilming verschijnt, is nog niet bekend. Volgens ontwikkelaar Mojang, dat wordt overgenomen door Microsoft, kan dat nog zo'n twee à drie jaar duren. Er is momenteel nog geen script en het staat nog niet vast of het een live-actionfilm wordt of een animatiefilm.

Microsoft kondigde eind september aan dat het Mojang en daarmee Minecraft voor 2,5 miljard dollar overneemt. De populaire game is inmiddels op vrijwel alle platformen beschikbaar, behalve op Nintendo-spelcomputers en Windows Phone. Aan een versie voor dat laatste platform wordt gewerkt. 

Mojang overziet ook alle fysieke merchandise van Minecraft, waaronder de officiële LEGO-sets die het Deense bedrijf in samenwerking met de Zweedse ontwikkelaar op de markt brengt. 

Wasteland 2-patch maakt spel stabieler

16 okt. 2014 16:07 / Gewijzigd 16 okt. 2014 22:45 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron: Wasteland 2

De tweede grote Wasteland 2-patch zorgt dat het spel beter draait op oudere systemen. Bovendien moet de patch veel bugs verhelpen en voegt deze nieuwe content toe.

Op de Tumblr van Wasteland 2 staat de volledige lijst met veranderingen. De patch maakt het spel stabieler op oudere systemen, zoals die met een 32 bits-besturingssysteem.

Na de patch kunnen spelers verder de fast travel-functie nog verder versnellen. Ook zijn de California-quests onder handen genomen om bugs te verhelpen. In gevechten kunnen vijanden niet langer verder lopen dan de bedoeling is. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan aan de gebruikersinterface. Die ondersteunt nu bijvoorbeeld de 4K-resolutie.

Wasteland 2 was al sinds december vorig jaar speelbaar als bèta. Op 19 september kwam het spel officieel uit. Deze patch is de tweede grote update sinds de officiële release van de game.

Wekelijkse lijst met meest gedownloade Android-games - 16 oktober

16 okt. 2014 15:52 / Gewijzigd 23 okt. 2014 12:56 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De Play Store, Googles applicatiewinkel, werd afgelopen maand geüpdatet. Hierdoor toont de winkelomgeving vooral een persoonlijk aanbod. In dit nieuwe format zijn bovendien de lijstjes met meest gedownloade betaalde en gratis games vervangen door één lijst. Hierin staat wel per game aangegeven of deze gratis is of betaald. 

Android-games
1.Subway Surfers (Kiloo)
Surf over treinrails om muntjes te pakken, treinen te ontwijken en voor te blijven op de inspecteur en zijn hond. De speler kan over treinstellen grinden en gebruikmaken van jetpacks voor snelheidsboosts.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.5 / 5 sterren (10.490.595 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer 1.

2. Angry Birds Go! (Rovio mobile Ltd.)
Angry Birds Go! is een 3D-racegame. De speler kan ervoor kiezen met een varken te racen of een van de vogels. Er zijn verschillende spelmodi beschikbaar, evenals speciale krachten voor spelers om een race in hun voordeel te beslechten. 

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.2 / 5 sterren (2.037.326 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer 2.

3. Temple Run 2 (Imangi Studios)
Temple Run 2 is een 3D-platformer met third-person perspectief. De speler rent in hoge snelheid door gebieden, verzamelt muntjes en probeert zo ver mogelijk te komen voor een zo hoog mogelijke score.

Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4.3 / 5 sterren (3.500.154 beoordelingen). Deze game stond vorige week niet in de lijst.

4. 8 Ball Pool (Miniclip.com)
5. Plants vs. Zombies (Electronic Arts)
6. Rock Hero (Guitar & Music Games)
7. Clumsy Ninja (NaturalMotionGames Ltd.)
8.Benji Bananas Avonturen (Fingersoft)
9. Busschauffeur 3D Simulator (Wacky Studios)
10.Just Dance Now (Ubisoft Entertainment)

Ravage in Evolve dankzij de Savage Goliath

16 okt. 2014 15:17 / Gewijzigd 16 okt. 2014 15:20 / Door: Mcvroegrijk / 1 reactie / Bron:

In deze video van Evolve toont uitgever 2K Games de nieuwe Savage-skin voor zijn Goliath-monster. Op 31 oktober gaat de tweede alfa van het spel van start.

Bloodborne-alfa wordt 19 oktober afgemaakt

16 okt. 2014 14:58 / Gewijzigd 16 okt. 2014 15:01 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: PlayStation

De voortijdig afgebroken alfa van Bloodborne wordt op 19 oktober afgemaakt. Dat blijkt uit verschillende uitgestuurde uitnodigingen voor de testperiode. 

De alfa is op 19 oktober te spelen tussen 19:00 en 22:00 en bevat voor het eerst online coöp. Iedereen die eerder al is uitgenodigd voor de alfafase, zou opnieuw een mail moeten hebben gekregen met details over het laatste gedeelte van de testfase.

De alfa ging oorspronkelijk begin oktober van start en zou in totaal drie dagen speelbaar zijn, op 1, 3 en 5 oktober. Die laatste dag ging echter niet door vanwege vermoedelijk technische problemen. De volledige versie van Bloodborne verschijnt 6 februari exclusief voor PlayStation 4. 

Microsoft toont oktoberupdate Xbox One in videovorm

16 okt. 2014 14:09 / Gewijzigd 16 okt. 2014 14:09 / Door: Mcvroegrijk / 19 reacties / Bron:

In onderstaande video is te zien wat er precies aan het Xbox One-dashboard verandert met de oktoberupdate voor de console. De nieuwe firmware is inmiddels wereldwijd uitgerold.

De doorgevoerde aanpassingen zijn ook hier te lezen.

DriveClub krijgt vandaag patch tegen serverproblemen

16 okt. 2014 13:05 / Gewijzigd 16 okt. 2014 13:11 / Door: esmeeotter / 22 reacties / Bron: Evolution Studios

Evolution Studios rolt vandaag een nieuwe update uit voor DriveClub op PlayStation 4, versie 1.0.4. Deze verbetert de serverprestaties en de clubs- en multiplayerfunctionaliteit, zo meldt de studio via Facebook.

Momenteel ondervinden veel spelers nog lange wachttijden voordat zij aan een multiplayersessie kunnen beginnen. Wie eenmaal toegang heeft gekregen, kan daarna over het algemeen gewoon online blijven spelen. De update van vandaag is vooral bedoeld om de wachttijden sterk verminderen, doordat de de serverdruk wordt verlicht.

Daarnaast worden bugs verholpen, zoals een fout die ervoor zorgt dat Events uit het overzicht verdwijnen en dat doeltijden en/of scores verkeerd worden weergegeven in Time Trial en Drift Events.

Evolution Studios gaf eerder al aan dat spelers met serverproblemen mogelijk hiervoor gecompenseerd worden. De ontwikkelaar heeft nog geen nieuwe aankondigingen gedaan omtrent de uitgestelde, gratis PlayStation Plus-versie van Driveclub. 

Pas auto's tot in detail aan in deze nieuwe The Crew-trailer

16 okt. 2014 12:40 / Gewijzigd 16 okt. 2014 12:40 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron:

De nieuwe The Crew-trailer laat zien hoe de auto's in het spel tot in de kleinste details aan te passen zijn. The Crew verschijnt op 2 december. 

Ubisoft: 'Beoogde resolutie Far Cry 4 is 1080p'

16 okt. 2014 11:20 / Gewijzigd 16 okt. 2014 11:20 / Door: eduardkhil / 41 reacties / Bron: Ubisoft

Ubisoft zegt dat de resolutie van Far Cry 4 nog niet vaststaat, maar dat het 1080p beoogt voor alle platformen. Dat benadrukt het bedrijf via Twitter.

Daarmee reageerde Ubisoft op eerdere uitspraken van de creative director van Far Cry 4, Alex Hutchinson. Die zei in een interview met VideoGamer dat Far Cry 4 op de PlayStation 4 en Xbox One een resolutie van 1080p heeft. Ook tweette hij dat de PlayStation 4-versie van Far Cry 4 een framerate van 30fps heeft. Hij deed geen uitspraken over de Xbox One-versie, maar liet enkel weten dat de Xbox One-versie er "geweldig uitziet".

Later voegde Ubisoft op Twitter toe dat de resolutie nog niet vaststaat, maar dat de beoogde resolutie op zowel PlayStation 4, Xbox One als pc 1080p is. Het bedrijf zei niets over de framerate op de verschillende platformen. Ubisoft kwam recentelijk nog in het nieuws vanwege de controverse rondom de resolutie van Assassin's Creed: Unity op Xbox One en PS4.

Laatste Battlefield 4-dlc brengt nieuwe voertuigen en gadgets

16 okt. 2014 10:30 / Gewijzigd 16 okt. 2014 10:30 / Door: eduardkhil / 10 reacties / Bron: Battlefield Blog

Final Stand, de laatste  downloadbare content voor Battlefield 4, bevat nieuwe maps, voertuigen en gadgets. Dat is te lezen op de officiële Battlefield-blog.

De laatste dlc werd al eerder getoond, maar nu geeft ontwikkelaar Dice ook de precieze details vrij. Final Stand bevat vier nieuwe maps. Operation Whiteout speelt zich af in de sneeuwlandschappen van Siberië, Hammerhead in een onderzeeërbasis, Hangar 41 in een loods met allerlei futuristische technologieën en Giants of Karelia in een plattelandsomgeving met een wapenfabriek.

Final Stand brengt ook een aantal nieuwe voertuigen met zich mee, namelijk de HT-95 Levkov-tank en de Rorsch MK-1-turret. Daarnaast zitten er nieuwe gadgets in de dlc: de Target Detector die automatisch vijanden op de kaart weergeeft en de DS-3 decoy die juist valse locaties van vijanden op de kaart van tegenstanders laat zien.

De dlc is vanaf nu speelbaar voor premium-leden van Battlefield 4 in de testomgeving van de game. Er is nog geen officiële releasedatum bekend voor Final Stand.

Google onthult settopbox met gamingfunctionaliteit

16 okt. 2014 09:28 / Gewijzigd 16 okt. 2014 09:28 / Door: / 18 reacties / Bron: NUtech

Google heeft woensdagavond de Nexus Player onthuld, een schijfvormige settopbox waarmee gebruikers ook Android-games kunnen spelen op een televisie. 

Het apparaat wordt gemaakt door elektronicaproducent Asus. De Nexus Player ziet eruit als een zwarte, ronde schijf en wordt geleverd met een afstandsbediening die ook met de stem kan worden bediend.

De Player lijkt in vele opzichten op Apple TV, een settopbox van concurrent Apple. Via het apparaat kunnen er kunnen films, muziek, video's maar ook Android-games worden afgespeeld op de televisie. Een speciale gamecontroler is apart beschikbaar. De Nexus Player is vanaf 3 november te koop in de Play Store, de voorverkoop start deze week. Prijzen zijn nog niet bekend.

Door NUtech/Gamer.nl

Halo: The Master Chief Collection krijgt leaderboards voor singleplayer

16 okt. 2014 09:13 / Gewijzigd 16 okt. 2014 10:07 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron:

Halo: The Master Chief Collection, met daarin heruitgaves van Halo 1 t/m 4, krijgt leaderboards voor zijn vier singleplayercampagnes.

Dat blijkt uit een nieuwe video van de bundel, die vanaf 14 november verkrijgbaar is. De leaderboards houden de score van spelers per missie bij binnen de verschillende Halo-games.

Zo is te zien wie momenteel de hoogste score heeft. Spelers kunnen een bepaalde score aanmerken als de prestatie die zij graag willen verbeteren. Vervolgens staat rechts onderin het scherm hoe hun huidige score zich verhoudt tot die van de als 'rivaal' ingestelde speler. 

The Master Chief Collection biedt naast HD-versies van Halo 1 en 2, een opgepoetste versie van Halo 3 en het vierde deel ook toegang tot de bèta van Halo 5 die 29 december van start gaat. Deze multiplayertest loopt tot 18 januari.

Saints Row 4 komt op 23 januari naar XOne en PS4

15 okt. 2014 17:00 / Gewijzigd 16 okt. 2014 09:00 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron:

Saints Row 4 verschijnt op 23 januari 2015 op Xbox One en PlayStation 4. De port zou eerst op 30 januari verschijnen. Tegelijk met de port komt ook de stand-alone uitbreiding Gat Out of Hell uit.

Microsoft onthult Halo: Spartan Strike voor Windows en Steam

15 okt. 2014 16:46 / Gewijzigd 15 okt. 2014 16:58 / Door: esmeeotter / 5 reacties / Bron: IGN

Microsoft en 343 Industries onthullen hun nieuwste Halo-game: Spartan Strike. De game komt naar Windows pc, telefoon en tablet en naar Steam.

Deze top-down shooter heeft veel weg van Halo: Spartan Assault. In onderstaande commentaarvideo van 343 Industries is de gameplay te zien. Spartan Strike speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van Halo 2.

De game verschijnt op 14 december en kost omgerekend ongeveer vijf euro. Bij aankoop van de game krijgt de gebruiker toegang tot alle versies, zowel mobiel als pc.

Grand Theft Auto Online krijgt tien nieuwe vliegmissies

15 okt. 2014 16:40 / Gewijzigd 15 okt. 2014 16:40 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Rockstar

Rockstar heeft tien nieuwe Flight School-missies voor Grand Theft Auto Online doorgelaten. Dit meldt het bedrijf op zijn blog.

Tot de tien luchtraces behoren ook vijf selecties uit de FlightSchool Event weekend creatie-competitie. De Dedalus-missie maakt een loop langs de kustlijn waarbij de speler handig moet zien te manouvreren met het vliegtuig The Swift, die standaard aan staat. De Heli Low Fly Zone biedt een aantal van de moeilijkste uitdagingen om zo laag mogelijk te vliegen zonder te crashen. De overige drie races, geslecteerd uit de competitie, heten Dusk, Pylon Slalom en Sprunk Air Race #1.

After School, Chopper Bombing, Chopper Killer, SA Flight School: Racing en The Flyby zijn de andere vijf races. In Chopper Bombing start de speler op de piek van de berg Mt. Chilliad en dropt vervolgens vrijwel verticaal naar beneden. Vervolgens vliegt hij of zij rakelings over de boomtoppen bij Paleto Bay.

De missies zijn speelbaar op PlayStation 3 en Xbox 360 en worden ook beschikbaar gemaakt in aankomende versies van GTA 5. De Xbox One- en PlayStation 4-edities komen op 18 november uit, de pc-versie volgend jaar.