Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Bèta Carmageddon: Reincarnation van start met trailer

15 feb. 2015 12:44 / Gewijzigd 15 feb. 2015 16:32 / Door: eduardkhil / 25 reacties / Bron:

De bèta van Carmageddon: Reincarnation is sinds Valentijnsdag beschikbaar op Steam Early Access. Ontwikkelaar Stainless Games laat een trailer van de game zien.

Een exemplaar van Carmageddon: Reincarnation om de 'Pubic Beta' te kunnen spelen, kost 24,99 euro op Steam. Spelers krijgen dan wel toegang tot de complete game wanneer deze uit is en de eerste drie Carmageddon-games erbij.

Carmageddon: Reincarnation is gefinancierd via een Kickstarter-campagne en komt 27 maart uit. De Early Access-versie is al beschikbaar. Het spel komt eerst uit op pc, een PlayStation 4- en Xbox One-versie moeten in een later stadium verschijnen.

Drankjes in The Elder Scrolls Online te koop met echt geld

15 feb. 2015 11:57 / Gewijzigd 15 feb. 2015 12:09 / Door: eduardkhil / 20 reacties / Bron: Zenimax

Spelers kunnen in mmo The Elder Scrolls Online binnenkort hun levenspunten, uithoudingsvermogen en magie sneller herstellen met echt geld. Dat schrijft ontwikkelaar Zenimax op de blog van de mmo.

Het wordt mogelijk om met echt geld in-game drankjes te kopen die deze attributen herstellen. Verder biedt de mmo onder meer cosmetische items, huisdieren en betere rijdieren. Spelers kunnen hun geld omwisselen voor de in-game valuta 'crowns'. Deze staat los van goud, dat spelers verdienen door het spel te spelen, en is in de speciale Crown Store te besteden.

De nieuwe items zijn nu al in de omloop op test-servers. Ontwikkelaar Zenimax schrijft op de blog van The Elder Scrolls Online dat deze geen invloed heeft op de balans van het spel. De drankjes die te koop zijn met echt geld zijn volgens de ontwikkelaar vrijwel hetzelfde als drankjes die npc's voor goud vekopen, en zelfs iets zwakker dan drankjes die spelers zelf brouwen.

Zenimax zegt dat nog niet vaststaat welke items verder in de Crown Store te koop zullen zijn en of deze items ook aan te schaffen zullen zijn met goud. Ook stelt de studio dat drankjes waarmee spelers sneller ervaringspunten verdienen waarschijnlijk in de Crown Store komen.

In januari kondigde uitgever Bethesda aan dat The Elder Scrolls Online vanaf 17 maart buy-to-play wordt en niet langer een abonnement vereist. Wel komt er een ESO Plus-abonnement waarmee spelers maandelijks betalen voor extra's zoals dlc. Betalende spelers krijgen ook 1500 crowns om uit te geven in de Crown Store.

Molyneux: 'Ik praat niet meer over games'

14 feb. 2015 15:55 / Gewijzigd 15 feb. 2015 12:06 / Door: eduardkhil / 32 reacties / Bron: The Guardian

De Britse ontwikkelaar Peter Molyneux zegt dat hij niet meer over games en met de pers zal praten. Hij zegt dat in een interview met The Guardian.

"Ik hou van games maken, het is mijn leven. Het is een eer om onderdeel te mogen zijn van de game-industrie, maar ik begrijp dat mensen mijn stem en mijn beloften zat zijn. Daarom zal ik niet meer met de pers praten en ga ik helemaal stoppen met over games praten", aldus Molyneux.

"Mensen raken zo geïrriteerd van me, zo erg dat ze mij en mijn familie bedreigd hebben, en ik kan gewoon niet verder gaan." Molyneux zegt dat zijn interview met The Guardian zijn laatste is, hoewel hij vlak ervoor ook een interview met Rock Paper Shotgun heeft gedaan.

Godus

Molyneux kwam onlangs in het nieuws door de gebroken beloften van zijn nieuwe god-game Godus. Deze game kwam tot stand door een Kickstarter-campagne, maar wist de beloften die Molyneux gedaan had, niet waar te maken. Het spel zou op pc uitkomen, maar momenteel is het spel alleen af op iOS en Android terwijl de pc-versie nog in Early Access is. Bovendien bevat het spel in-app aankopen waarmee spelers het spel sneller en gemakkelijker kunnen spelen.

Ook hield Eurogamer een interview met Bryan Henderson, de winnaar van Molyneux' vorige game Curiosity - What's Inside the Cube. Molyneux had Henderson de rol van virtuele god in Godus beloofd, naast een deel van de omzet. Henderson kreeg geen van beide en Molyneux' studio 22Cans reageerde niet op zijn e-mails.

Gebroken beloftes

Het is niet de eerste keer dat Molyneux zijn beloftes niet waar kan maken: bij eerdere games zoals Fable wat dit bijvoorbeeld het geval. "Ik spreek mijn ideeën met zoveel passie uit, dat mensen ze aanzien voor beloftes", zegt Molyneux daarover. "Ik geloof werkelijk dat deze ideeën mogelijk zijn wanneer ik ze uitspreek, maar er komt niet altijd wat van terecht."

Molyneux is de maker van games als Populous, Dungeon Keeper en Fable. Hij begon als ontwikkelaar bij Bullfrog, en stichtte later Lionhead Studios. In 2012 ging hij weg bij Lionhead Studios en zette zijn eigen studio 22Cans op. Deze studio maakte Curiosity en werkt momenteel aan Godus.

Binding of Isaac: Rebirth-dlc bevat nieuwe gamemodus en personage

14 feb. 2015 12:32 / Gewijzigd 14 feb. 2015 12:46 / Door: esmeeotter / 9 reacties / Bron: Edmund McMillen

The Binding of Isaac: Rebirth-dlc, genaamd Afterbirth, bevat onder meer een nieuwe gamemodus en speelbaar personage. Dit meldt de ontwikkelaar middels een blog op de officiële website van het spel.

De dlc bevat meer dan honderd nieuwe items, tien nieuwe uitdagingen, een alternatief afsluitend hoofdstuk voor het verhaal, nieuwe eindbazen en eindes voor de game, nieuwe transformaties en beloningen voor het uitspelen van de game op hard-modus.

Afterbirth komt dit jaar uit, "hopelijk in het midden", meldt de ontwikkelaar op de blog. Er komt ook een nieuwe gratis update voor wie Wrath of the Lamb bezit, waarin de bazen moeilijker gemaakt worden en diverse bugs verholpen worden. In onderstaande video laat de ontwikkelaar wat meer weten over de veranderingen die de update teweeg zal brengen.

Frozen Cortex releasedatum vervroegd naar 19 februari

14 feb. 2015 12:28 / Gewijzigd 14 feb. 2015 12:31 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron:

Frozen Cortex komt op 19 februari uit in plaats van op de eerder vastgestelde datum 10 maart. De game is dan niet langer in Early Access en in zijn geheel verkrijgbaar op Steam.

De game is de spirituele opvolger van Frozen Synapse, een town-down tactische shooter. Frozen Cortex ontving onlangs een update waarin onder meer nieuwe maps en een permadeath-modus werden toegevoegd.

Sony toont video van Bloodbornes muziek-opnamen

14 feb. 2015 12:16 / Gewijzigd 14 feb. 2015 12:21 / Door: esmeeotter / 3 reacties / Bron:

Sony toont een video van het opnemen van Bloodbornes gamemuziek. De game komt op 25 maart uit voor PlayStation 4.

Horrorgame Until Dawn krijgt Valentijnsdag-trailer

14 feb. 2015 12:13 / Gewijzigd 14 feb. 2015 15:03 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron:

Sony toont een Valentijnsdag-trailer voor de PlayStation 4-exclusieve horrorgame Until Dawn.

Avalanche: 'Just Cause 3 is bedoeld als singleplayergame'

14 feb. 2015 12:12 / Gewijzigd 14 feb. 2015 12:52 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: Red Bull

De nadruk van Just Cause 3 ligt op de singleplayer, hoewel de ontwikkelaar modders alle ruimte wil geven om een eventuele multiplayermod te maken. Dat zegt creative director Roland Lesterlin tegenover Red Bull.

"Er zijn veel lessen die we van mods kunnen leren, en we willen modders zoveel mogelijk aanmoedigen", aldus Lesterlin. Wel zegt hij dat Just Cause 3 bedoeld is als singleplayergame: "Just Cause is een sandbox, het is jouw sandbox. Als je een grootse keten van vernieling wilt maken, moet dat jouw sandbox zijn zodat niemand dat voor je kan veranderen", aldus Lesterlin.

Just Cause 3 krijgt wel asynchrone multiplayer. Lesterlin vertelt: "We wilden zaken als uitdagingen en leaderbords maken waardoor je het spel kunt delen met je vrienden, een soort opschepsysteem. Dat zou de sociale kant moeten aanmoedigen. Ik denk dat veel mensen hun geweldige vaardigheden gaan laten zien."

In november 2014 maakte Avalanche Studios al bekend dat Just Cause 3 geen multiplayer zou hebben op de lancering. "Misschien brengen we Rico na de release naar de moderne wereld van multiplayer. We verwachten niet dat fans zelf de multiplayer van Just Cause 3 gaan maken", zei Christofer Sundberg van Avalanche Studios toen.

Just Cause 2 had bij de lancering ook geen officiële multiplayer, maar modders maakten hun eigen, onofficiële multiplayermodus. Hierin konden honderden spelers tegelijkertijd samen spelen op de map van Just Cause 2. Eind 2013 verscheen de mod op Steam.

In-engine trailer van shooter Space Hulk: Deathwing

14 feb. 2015 12:04 / Gewijzigd 14 feb. 2015 21:06 / Door: esmeeotter / 7 reacties / Bron:

Uitgever Focus Home Interactive heeft een nieuwe in-engine trailer vrijgegeven van hun opkomende first-person shooter Space Hulk: Deathwing.

Er is nog geen releasedatum bekend voor de game die op pc en consoles uit moet komen. De game wordt ontwikkeld door StreumOn Studio en Cyanide Studios, gebaseerd op het oorspronkelijke bordspel van Games Workshop.

Square Enix werkt aan nieuwe Dissidia Final Fantasy

14 feb. 2015 10:40 / Gewijzigd 14 feb. 2015 10:51 / Door: esmeeotter / 2 reacties / Bron: 4gamer

Ontwikkelaar Square Enix werkt aan een nieuwe Dissidia Final Fantasy. Momenteel staat deze enkel gepland voor arcades. Dit onthulde Enix vandaag op de Japan Amusement Expo 2015 in Chiba.

De Dissidia Final Fantasy-serie maakt zijn start op de PlayStation Portable in 2008. In 2011 verscheen het vervolg Dissidia 012 Final Fantasy. In de game vechten spelers drie tegen drie, wat enigszins te zien is in onderstaande teaser trailer. Square Enix meldt op 10 april meer informatie te geven.

Uitgebreide gameplay en nieuwe Kick-starter doelen NightCry

14 feb. 2015 10:32 / Gewijzigd 14 feb. 2015 10:39 / Door: esmeeotter / 0 reacties / Bron: Kickstarter

Er is een uitgebreide gameplaytrailer beschikbaar van NightCry. Daarnaast onthult de maker nieuwe doelen op Kickstarter, mits daar genoeg geld voor wordt opgehaald, namelijk een PlayStation 4- en Xbox One-versie.

Darksiders 2 en meer van Nordic Games naar current-gen

14 feb. 2015 09:37 / Gewijzigd 14 feb. 2015 11:05 / Door: esmeeotter / 10 reacties / Bron: Amazon

Amazon heeft diverse games van ontwikkelaar Nordic Games voor current-gen tussen het winkelaanbod gezet. Een van die games is Darksiders 2: Definitive Edition voor PlayStation 4.

Ook Arcania: The Complete Tale en MX vs. ATV: Supercross Encore Edition komen volgens Amazon naar PlayStation 4. The Book of Unwritten Tales 2 verschijnt op Xbox One en PlayStation 4 en Legend of Kay HD verschijnt op PS4 en op Wii U. Eerder verscheen Legend of Kay Wii U al op de Duitse Amazon. Nordic Games bevestigde dat de versie in de maak is, maar wilde niets zeggen over mogelijke andere platformen.

Bij alle games staat de placeholder datum 31 december 2015.

Nieuwe screenshots Just Cause 3 getoond

13 feb. 2015 16:09 / Gewijzigd 13 feb. 2015 16:09 / Door: Michel Musters / 12 reacties / Bron:

Naast de nieuwe teaser trailer zijn er ook nieuwe screenshots van Just Cause 3 getoond, die hieronder zijn te bekijken.

ECG Beurs houdt grote LAN-party met prijzen

13 feb. 2015 15:55 / Gewijzigd 13 feb. 2015 16:56 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron: ECG Beurs

Op 6, 7 en 8 maart wordt een grote LAN-party gehouden tijdens de European Computer Game Beurs in de TT Hall te Assen.

Op de LAN-party worden onder andere Starcraft 2, Counter-Strike, League of Legends en Fifa 15 gespeeld. Er zijn ook diverse geld- en hardwareprijzen te winnen. Meer informatie over de lan-party kan op de website van de beurs gevonden worden.

Naast de LAN-party zijn er nog andere dingen te beleven op de European Computer Game Beurs. Zo kunnen er ook nieuwe games en retrogames gespeeld worden en zijn ook de nieuwste gadgets te testen. Daarnaast is Yes Radio aanwezig die 24 uur lang programma's presenteren vanaf de beurs. De LAN-finales zijn via de zender en via Twitch te volgen.

De ECG Beurs bezoeken kan dagkaart van 13,50 of een kaart voor alle drie de dagen voor 25 euro. Een weekendticket voor de LAN-party is 50 euro. Kaarten kunnen op de website worden besteld.

Eerste teaser trailer van Just Cause 3 onthuld

13 feb. 2015 15:00 / Gewijzigd 13 feb. 2015 16:38 / Door: eduardkhil / 7 reacties / Bron:

Avalanche Studios heeft de eerste trailer van Just Cause 3 onthuld. De game komt in het najaar van 2015 naar pc, PlayStation 4 en Xbox One.