Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Gods Will Be Watching komt 24 juli naar pc

4 jul. 2014 09:17 / Gewijzigd 4 jul. 2014 09:17 / Door: GerarDOS / 4 reacties / Bron: Steam

De indiegame Gods Will Be Watching komt 24 juli naar pc. Dat blijkt uit de Steam-pagina van de game.

Gods Will Be Watching is een survival point-and-clickgame waarin de speler probeert een groep overlevenden in leven te houden. Hierdoor wordt de speler voor moeilijke morele keuzes gesteld  en moeten harde beslissingen worden gemaakt. De game begon als een Ludum Dare-project, maar is nu uitgegroeid naar een volwaardige game. De game komt beschikbaar via Steam, GOG.com en The Humble Store.

Aan het begin van het jaar plaatsten we de Gods Will be Watching op plek 48 in onze Top 100 van 2014.

Battlefield: Hardline krijgt aanpassingen dankzij b├Ęta

4 jul. 2014 08:57 / Gewijzigd 4 jul. 2014 08:57 / Door: Michel Musters / 17 reacties / Bron: Battlefield

Ontwikkelaar Visceral Games heeft aangegeven welke wijzigingen er worden doorgevoerd in Battlefield: Hardline. Deze veranderingen zijn gebaseerd op feedback uit de bèta die afgelopen maand werd gehouden.

Volgens Visceral games worden er aanpassingen gemaakt aan de beweging van het personage, de wagens en het schudden van de camera. Visceral heeft namelijk feedback ontvangen over de langzame bewegingssnelheid die de game traag doet aanvoelen. Daarom heeft het de snelheid van spelers met tien procent verhoogd. 

Ook werd er veel negatieve feedback gegeven op het schudden van de camera in diverse situaties. Dit is nu ook aangepast. Verder hebben voertuigen bepaalde zwakke plekken waardoor ze gemakkelijker neer te halen zijn. Een complete lijst van aanpassingen die al gemaakt zijn, is op de Battlefield-website te vinden.

Lead designer World of Warcraft vertrekt bij Blizzard

4 jul. 2014 08:52 / Gewijzigd 4 jul. 2014 10:13 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Battle.net

Blizzard's chief creative officer Rob Pardo heeft aangekondigd te vertrekken bij de uitgever van World of Warcraft.

Pardo kwam in 1997 bij Blizzard en was de lead designer van de immens populaire mmo World of Warcraft. "Na 17 jaar bij Blizzard, heb ik na lang nadenken de moeilijke en bitterzoete maar uiteindelijk spannende beslissing gemaakt om het volgende hoofdstuk van mijn leven en carrière in te gaan", aldus Pardo.

Wat Pardo nu gaat doen is nog niet bekend. "Mijn prioriteiten liggen bij het genieten van de zomer met mijn familie, veel games spelen en denken over mijn volgende stappen. De game-industrie is een spannende plek op dit moment, met een alsmaar stijgende interesse voor pc-gaming, nieuwe consoles, mobiele games, en virtual reality dat realiteit wordt. Het is alsof je een lege quest log hebt en voor het eerst in een nieuwe zone komt."

Naast de ontwikkeling van World of Warcraft, heeft Pardo een vinger in de pap gehad bij de ontwikkeling van diverse games van Blizzard, waaronder Starcraft en Diablo. Daarbij heeft hij vaak talent aangenomen die meehielpen aan de ontwikkeling. 

Civilization: Beyond Earth verschijnt 24 oktober

3 jul. 2014 16:25 / Gewijzigd 3 jul. 2014 16:25 / Door: GerarDOS / 6 reacties / Bron:

Grand strategygame Civilization: Beyond Earth verschijnt 24 oktober voor pc. Dit meldt uitgever 2K Games middels een persbericht. 

Ook zijn er pre-order details naar buiten gekomen. Mensen die de game voorbestlelen krijgen het Exoplanets Map Pack, waarin zes verschillende specifieke maps zitten gebaseerd op bestaande exoplaneten. Gamer.nl had al eerder interview over Civilization: Beyond Earth. Ook hebben we Civlization: Beyond Earth al meermaals uitgebreid bekeken. 

Spiritueel vervolg Extreme G op Kickstarter gezet

3 jul. 2014 15:02 / Gewijzigd 3 jul. 2014 15:02 / Door: Michel Musters / 8 reacties / Bron: Kickstarter

Radial-G is een spiritueel vervolg op de futuristische raceserie Extreme G. De game staat vanaf nu op Kickstarter.

Extreme G ging in Nintendo 64- en PlayStation-generatie de strijd aan met games als WipEout en F-Zero. De in Brighton gesitueerde studio Tammeka Games wil een spiritueel vervolg maken en heeft daar 50.000 Britse pond (ongeveer 62.754 euro) voor nodig. De game director en designer van Radial-G, Geoff Cullen, heeft gewerkt aan games als Extreme G, Split/Second, Revolt en Pure. 

Radial-G wordt ontwikkeld met de Oculus Rift in het achterhoofd. Er kan zonder de virtual realitybril gespeeld worden, maar iedereen die de bril in het bezit heeft kan nu al een gratis speelbare demo downloaden via de Kickstarter-pagina. Het is de bedoeling dat de game een resolutie van 1080p krijgt en op 60 frames per seconde gaat lopen. 

Super Time Force deze zomer naar Steam

3 jul. 2014 14:05 / Gewijzigd 3 jul. 2014 14:05 / Door: Tom van S. / 2 reacties / Bron: Capybara Games

Super Time Force komt deze zomer naar Steam. Ontwikkelaar Capybara Games meldt dit op zijn website.

Oorspronkelijk verscheen Super Time Force enkel voor de Xbox 360, later kwam de game ook naar de Xbox One. Op Steam komt Super Time Force uit als Super Time Force Ultra, afgekort als STFU. 

Volgens de ontwikkelaar worden er "erg coole dingen" aan de game toegevoegd. Momenteel zijn deze ideeën echter nog strict geheim. Er wordt zeer snel meer informatie verwacht volgens Capybara. 

Capybara Games werkte eerder al aan Might and Magic: Clash of Heroes en momenteel is het ook bezig met Below. Below moet uitkomen voor Steam en Xbox One. 

Project Cars wordt uitgegeven door Bandai Namco

3 jul. 2014 11:39 / Gewijzigd 3 jul. 2014 13:53 / Door: Tom van S. / 20 reacties / Bron: Bandai Namco

De distributie van Project Cars wordt gedaan door Bandai Namco. Dit maakt de uitgever bekend op zijn website. 

De game moet in november verschijnen op Xbox One, PlayStation 4, pc en Wii U. Daarnaast werkt de game met de virtual realitybrillen Oculus Rift en Project Morpheus.Project Cars komt niet meer naar de Xbox 360 en PlayStation 3.

Project Cars staat voor Community Assisted Racing Simulator. De racesim, ontwikkeld door Slightly Mad Studios, is namelijk gefinancierd door fans van het genre. Ook de ontwikkelaar zelf heeft meebetaald aan de ontwikkeling van de game. De game biedt een realistische racesimulatie. Spelers krijgen verschillende hulpmiddelen om te leren rijden. De game draait op een vergevorderde versie van de Madness-engine, waar ook diverse Need for Speed-games op hebben gedraaid.

Meer dan honderdduizend Oculus: Rift-development kits verkocht

3 jul. 2014 10:25 / Gewijzigd 3 jul. 2014 10:25 / Door: Michel Musters / 14 reacties / Bron: Gamasutra

Er zijn in totaal meer dan 100.000 developer kits van de vr-bril Oculus: Rift verkocht. Dit meldt Gamasutra.

Van de originele development kit zijn zo'n 60.000 exemplaren verkocht. Oculus VR meldt dat er nu 45.000 exemplaren van de nieuwe versie van de development kit zijn voorbesteld. De nieuwe versie wordt deze maand geleverd, heeft Oculus VR eerder aangegeven.

De nieuwe versie van de development kit heeft een externe camera waardoor bewegingen van de gebruiker beter geregistreerd worden. Dit moet ertoe leiden dat beelden natuurlijker overkomen en wagenziekte verminderd wordt.

Vierde aflevering The Walking Dead komt deze maand

3 jul. 2014 10:02 / Gewijzigd 3 jul. 2014 10:02 / Door: Tom van S. / 25 reacties / Bron: Twitter

De vierde aflevering van het tweede seizoen van Telltale's The Walking Dead verschijnt later deze maand. Dat meldt Job Stauffer van Telltale op Twitter.

De komende weken komen er meer details over de vierde aflevering naar buiten, aldus het hoofd pr van Telltale Games, waaronder de precieze releasedatum. Hij zegt het geduld van de fans die wachten op de nieuwe aflevering te waarderen.

Net als het eerste seizoen van The Walking Dead bestaat het tweede seizoen van de game uit vijf episodes. Voor het einde van 2014 moeten alle episodes zijn verschenen. Eerder werd al bekend dat The Walking Dead en The Wolf Among Us, een andere gamereeks van Telltale, ook naar PlayStation 4 en Xbox One komen. 

Q*Bert Rebooted komt naar pc, mobiel en tablets

3 jul. 2014 09:50 / Gewijzigd 3 jul. 2014 09:50 / Door: GerarDOS / 7 reacties / Bron: Polygon

Een reboot van de arcadegame Q*Bert uit 1982 verschijnt dit jaar voor pc, mobiel en tablets. Dit meldt Polygon. 

In Q*Bert Rebooted moeten spelers in een isometrische omgeving proberen tal van vakjes aan te doen, zonder vijanden tegen te komen. Als een vakje is bereikt, dan licht deze op. Het origineel is ontwikkeld voor de arcadehallen en verscheen voor het eerst in 1982. 

De reboot, die wordt ontwikkeld door Gonzo Games, introduceert een aantal nieuwe vijanden en speelbare personages. Daarnaast biedt Q*Bert Rebooted spelers de mogelijkheid om met de nieuwe alsook klassieke beelden te spelen. De game verschijnt als eerste op Windows, Linux en Mac op 8 juli. Later dit jaar komt er ook een Android- en iOS-versie. Er staat eveneens een versie in de planning voor Amazon's Kindle. 

Lindsay Lohan klaagt makers GTA aan

3 jul. 2014 09:17 / Gewijzigd 3 jul. 2014 09:17 / Door: / 38 reacties / Bron: AP

Lindsay Lohan sleept het bedrijf achter de populaire game Grand Theft Auto inderdaad voor de rechter. Dat is bevestigd aan AP.

De actrice dreigde in december al met een aanklacht omdat een personage in de game veel op haar zou lijken. De 28-jarige Lohan stelt verder dat haar naam is gebruikt om Grand Theft Auto 5 te promoten door aankondigingen in de media dat het personage in het spel hulp vraagt om aan paparazzi te kunnen ontsnappen.

De actrice, die veelvuldig wordt gevolgd door fotografen vanwege haar turbulente leven, eist een onbekend bedrag. In de game is het personage onder meer te zien bij een hotel dat grote gelijkenissen vertoont met het beroemde hotel Chateau Marmont in Hollywood. Lohan verblijft daar niet alleen vaak, maar woonde er ook een tijdje.

Door NUtech

Bounden nu beschikbaar voor Android

3 jul. 2014 09:15 / Gewijzigd 3 jul. 2014 09:15 / Door: Tom van S. / 2 reacties / Bron: Twitter

De Nederlandse dansgame Bounden is vanaf nu beschikbaar voor Android. Dit meldt ontwikkelaar Game Oven op zijn Twitter.

De game was uitgesteld voor Android. Eerder kwam Bounden namelijk al uit voor de iPhone en iPad. Bounden maakt gebruik van de interne gyroscoop van mobiele telefoons en tablets, maar tijdens de laatste fase van ontwikkeling kwam Game Oven erachter dat verschillende Android-toestellen op een verschillende manier omgaan met gyroscopen.  

Bounden biedt een mix tussen ballet en Twister. Spelers houden samen met een vriend een telefoon vast, die de armen begeleidt. Zo vormen twee spelers samen een dans. Bounden is sinds 21 mei al verkrijgbaar voor iOS voor 3,59 euro. 

In de Google Play Store kost de game 2,69 euro

Perfecte Pac-Man-record is 15 jaar oud

3 jul. 2014 09:00 / Gewijzigd 3 jul. 2014 09:19 / Door: GerarDOS / 5 reacties / Bron:

Het Pac-Man-record met een perfecte score van 3.333.360 punten, is vandaag precies 15 jaar oud. 

Het record werd op 3 juli 1999 neergezet door Billy Mitchell op een arcadekast. Door alle 255 levels uit te spelen zonder een leven te verliezen, wist hij het maximaal aantal punten te behalen. Na het 255e level crasht Pac-Man en zijn geen extra punten meer te halen, een zogeheten killscreen

Billy Mitchell had ook het record in handen van de game Donkey Kong, maar zag zijn record afgenomen worden door Steve Wiebe. De verhitte strijd die hierdoor ontstaat tussen deze twee spelers, staat centraal in de documentaire The King of Kong: A Fistful of Quarters. 

Nvidia komt mogelijk binnenkort met Shield Tablet

2 jul. 2014 16:40 / Gewijzigd 2 jul. 2014 16:45 / Door: Tom van S. / 7 reacties / Bron: Global Certification

Nvidia, het bedrijf achter de Nvidia Shield, komt binnenkort wellicht officieel met een opvolger in de vorm van de Shield Tablet. Dat blijkt uit een vermelding op het Global Certification Forum waar het apparaat werd goedgekeurd. 

Eerder gingen er al geruchten over het apparaat en werd het product aangeduid als de Shield Tablet.  Zo werd de Shield Tablet kort genoemd op TegraZone, een sectie binnen de eigen site van Nvidia. In een recente benchmarktest werd ook al een nog onbekende Nvidia-tablet tegenover een iPad Mini Retina gezet. Het is nog niet bekend of de Shield Tablet specifieke besturingsknoppen krijgt specifiek toegespitst op gaming. 

De originele Nvidia Shield draait op Android, maar kan via streaming ook PC-games afspelen. Hiervoor moet de bijbehorende pc wel beschikken over een GeForce GTX 650, of betere videokaart van Nvidia. De Nvidia Shield is verder voorzien van een 5 inch-scherm dat aan een controller vastgemaakt zit.

Vorig jaar tijdens de E3 testte Gamer.nl de Nvidia Shield. 

Ontwikkelaar Murdered: Soul Suspect sluit hoofdkantoor

2 jul. 2014 14:16 / Gewijzigd 2 jul. 2014 14:16 / Door: Tom van S. / 4 reacties / Bron: GeekWire

Airtight Games, van onder andere Murdered: Soul Suspect, sluit zijn hoofdkantoor. GeekWire meldt dit op hun site.

Met het sluiten van het hoofdkantoor komt er mogelijk een einde aan het bestaan van de studio die inmiddels alweer tien jaar oud is. Dit terwijl een maand geleden hun laaste game, Murdered: Soul Suspect, nog uitkwam. Een officiële reactie vanuit het bedrijf is nog niet gegeven. 

Op de deur van het hoofdkantoor in Redmond werd een aanplakbiljet aangetroffen die aangeeft dat de inventaris van het bedrijf tegen een lage prijs verkocht wordt. Naast een aantal monitoren en computeraccessoires waren er enkel nog wat gewonnen prijzen voor games aanwezig. 

Eerder dit jaar werden er al 14 werknemers ontslagen bij de studio. Daarnaast vertrok Kim Swift, zij ging aan de slag bij Amazon om te werken aan games voor Amazon Fire TV.