Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto maakt korte film

11 sep. 2014 14:42 / Gewijzigd 11 sep. 2014 14:54 / Door: Michel Musters / 10 reacties / Bron: Cinra

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto werkt aan een korte animatiefilm gebaseerd op Pikmin, één van de spelreeksen die hij bedacht heeft.

Het project heet op dit moment Pikmin Short Movie en wordt gemaakt omdat Miyamoto ideëen had over de Pikmin-personages die hij naar eigen zeggen niet in de games kwijt kon. De film wordt opgedeeld in drie episodes: Midnight Juice, The Treasure Inside the Bottle en One Tough Day. 

De 3D-film wordt voor het eerst getoond tijdens het Tokyo International Film Festival. Het is niet bekend of de film op een later tijdstip ook wereldwijd wordt uitgebracht.

Pikmin

De eerste Pikmin-game verscheen in 2002 op de GameCube en draait om kleine plantenwezens die de speler volgen en opdrachten uitvoeren in een grote tuinwereld. Zo verslaan ze vijanden, bouwen ze bruggen en slopen ze obstakels. Het vervolg verscheen ook op de GameCube. Pikmin 3 verscheen vorig jaar voor Wii U.

Wekelijke lijst met meest gedownloade Android-games - 11 september

11 sep. 2014 13:51 / Gewijzigd 11 sep. 2014 13:51 / Door: eduardkhil / 3 reacties / Bron:

Gamer.nl geeft elke donderdag inzicht in de meest gedownloade Android-games.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games:

Swing Copters (.GEARS Studios)
Deze game bestuurt hetzelfde als Flappy Bird, en is ook van dezelfde maker. De speler bestuurt een helikoptertje en moet obstakels zien te ontwijken.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,75 / 5 sterren (186.816 beoordelingen). Vorige week stond Swing Copters ook al op de eerste plaats.

2 Angry Birds Stella (Rovio Mobile Ltd.)
Dit is het nieuwste Angry Birds-spel, met een voornamelijk vrouwelijke cast. Ook brengt het spel nieuwe gameplay-elementen met zich mee, zoals een vogel die halverwege de vlucht bijgestuurd kan worden.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,1 / 5 sterren (95.985 beoordelingen). Het spel is een nieuwkomer, aangezien het pas op 9 september uit is gekomen.

3 Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (64.451 beoordelingen). Vorige week stond Diamond Digger Saga ook op nummer drie.

Candy Crush Saga (King)
5 Subway Surfers (Kiloo)
Farm Heroes Saga (King)
Don’t Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)
8 Clash of Clans (Supercell)
Shadow Kings (Goodgame Studios)
10 Bubble Witch 2 Saga (King)

Betaalde Android-games:

Minecraft – Pocket Edition (Mojang)
Minecraft draait om de kunst van het verzamelen en plaatsen van blokjes. Dat klinkt saai, maar met een beetje fantasie worden de mooiste dingen gebouwd. Verbouw gewassen, laat dieren paren en hak kostbare mineralen uit. Of ga de strijd aan met skeletten, zombies en vele andere monsters.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (571.255 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

Wordfeud (Bertheussen IT)
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (50.366 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

Worms 3 (Team 17 Digital Limited)
Wie de befaamde Worms kent heeft weinig uitleg nodig over deze game. Het is een strategische game waarin wormpjes elkaar afslachten met granaten, bazooka’s, kamikazeaanvallen en soms een bananenbom.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (8.919 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op nummer drie.

Catan (USM)
Monopoly (EA Mobile)
Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)
7 Scribblenauts Remix (Warner Bros. International Enterprises)
Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.)
9 Bloons TD 5 (ninja kiwi)
10 Gangster Vegas (Gameloft)

PlayStation Store sluit voor PSP-eigenaren

11 sep. 2014 12:40 / Gewijzigd 11 sep. 2014 16:22 / Door: eduardkhil / 8 reacties / Bron: PlayStation Lifestyle

Sony stopt 15 september met de ondersteuning van de PlayStation Store voor de PlayStation Portable (PSP). Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

De PSP-bezitters kunnen nog wel via de pc PSP-content kopen in de browserversie van Sony Entertainment Network, het digitale kanaal dat de PS Store heeft vervangen. Ook kunnen zij eerder gekochte content blijven downloaden via hun PSP.

Voorlopig gaat het alleen om PSP's in PAL-regio's, waaronder Europa en Azië. Amerikaanse PSP-bezitters kunnen nog wel in de PlayStation Store. De verwachting is echter dat ook de Amerikaanse versie gesloten wordt en dat Sony zich voortaan volledig richt op de PlayStation Vita, zijn meest recente handheld.

Resident Evil: Revelations 2 opgedeeld in vier episodes

11 sep. 2014 11:01 / Gewijzigd 11 sep. 2014 11:29 / Door: eduardkhil / 5 reacties / Bron: Capcom

Resident Evil: Revelations 2 wordt opgedeeld in vier episodes, die verspreid over vier weken te downloaden zijn. Dat meldt Capcom op zijn blog.

De episodes gaan omgerekend ongeveer 5 euro per stuk kosten. Het complete seizoen gaat over de toonbank voor zo'n 20 euro. Spelers krijgen dan automatisch elke week de nieuwe aflevering, net als bij TellTales The Walking Dead. Het gaat in eerste instantie om digitale downloads.

Als de laatste aflevering uitkomt, verschijnt er ook een versie op disc. Deze retailversie kost omgerekend ongeveer 30 euro. De discversie en het complete seizoen bevatten ook extra content, maar het is nog niet bekend wat dit precies inhoudt. Resident Evil: Revelations 2 komt begin 2015 uit voor pc, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One.

Het tweede deel heeft rollen weggelegd voor Claire Redfield en Moira Burton, de dochter van Barry Burton. Zij worden geknidnapt en eindigen op een verlaten eiland dat dienst doet als gevangenis.

Driveclub krijgt maandelijks gratis extra content

11 sep. 2014 10:35 / Gewijzigd 11 sep. 2014 10:35 / Door: Michel Musters / 14 reacties / Bron: PlayStation Blog

Vanaf de release op 8 oktober krijgen Driveclub-spelers elke maand gratis nieuwe auto's en parkoersen. Dat heeft ontwikkelaar Evolution Studios gemeld op PlayStation Blog.

Van oktober dit jaar tot juni volgend jaar krijgen spelers maandelijks een gratis nieuwe auto. Daarnaast worden er van oktober tot februari nieuwe parkoersen geleverd. Significante updates, waaronder een weersysteem en de photomodus, worden ook gratis ter download aangeboden. 

Voor 24,99 euro kan men een Season Pass voor Driveclub kopen. Daarmee ontvangt men verschillende pakketten met nieuwe wagens en nieuwe uitbreidingen voor de campagne van de game. Season Pass-houders krijgen een volledig jaar nieuwe content. 

Systeemeisen Alien: Isolation bekendgemaakt

11 sep. 2014 09:45 / Gewijzigd 11 sep. 2014 09:45 / Door: Mcvroegrijk / 12 reacties / Bron: The Creative Assembly

Ontwikkelaar The Creative Assembly heeft de minimum en aanbevolen systeemeisen voor Alien: Isolation bekendgemaakt. Dat deed de studio via de officiële website van het spel.

De minimale specificaties die nodig zijn om Alien: Isolation te draaien, zijn als volgt:

Besturingssysteem: Windows 7 (32-bit)
Processor: 3,16 GHz Intel Core 2 Duo E8500
Werkgeheugen: 4 gigabyte
Hardeschijfruimte: 35 gb
Videokaart: AMD Radeon HD 5550 of Nvidia GeForce GT 430, met minimaal 1 gb werkgeheugen en DirectX 11

De aanbevolen systeemeisen :

Besturingssysteem: Windows 7 (64-bit)
Processor: AMD: 3,2 GHz 4 Core Phenom II X4 955, Intel:3,0 GHz Core 2 Quad Q9650
Werkgeheugen: 8 gb
Hardeschijfruimte: 35 gb
Videokaart: AMD: Radeon R9 2000 Series, Nvidia: GeForce GTX660

Alien: Isolation is vanaf 7 oktober verkrijgbaar voor pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PS4.

 

Ubisoft praat spelers bij over de coöp van Assassin's Creed Unity

11 sep. 2014 09:22 / Gewijzigd 11 sep. 2014 09:22 / Door: Mcvroegrijk / 9 reacties / Bron:

De coöperatieve modus van Assassin's Creed: Unity kan met maximaal drie anderen online gespeeld worden en bestaat uit aparte missies.

Watch Dogs 20 november naar Wii U

11 sep. 2014 09:09 / Gewijzigd 11 sep. 2014 09:09 / Door: / 16 reacties / Bron: NUtech

Watch Dogs is in de Verenigde Staten vanaf 20 november beschikbaar voor de Wii U.

De game is sinds mei al verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en pc. De Wii U-versie krijgt een speciale optie om een interactieve kaart op de Wii U Gamepad te tonen, maar kan ook enkel met het beeld op die controller gespeeld worden, zodat de tv uit kan.

Watch Dogs draait om een hacker die de wereld om zich heen kan manipuleren met zijn smartphone, en bijvoorbeeld de stoplichten kan regelen, maar ook ontploffingen kan veroorzaken.

Door NUtech/Gamer.nl

Murasaki Baby komt 17 september naar PS Vita

10 sep. 2014 16:45 / Gewijzigd 10 sep. 2014 16:45 / Door: eduardkhil / 4 reacties / Bron: PlayStation Blog

Puzzelplatformer Murasaki Baby komt 17 september exclusief naar de PlayStation Vita. Dat schrijft ontwikkelaar Ovosonico op de PlayStation Blog.

Het spel is een platformer, maar bevat ook puzzels waarbij het touchscreen van de Vita centraal staat. Zo kan de speler bijvoorbeeld de wereld letterlijk op z'n kop zetten om zo verder te komen. Murasaki Baby kost omgerekend ongeveer 12 euro en 9 euro voor PlayStation Plus-leden.

De game is het debuut van Ovosonico games, dat is opgericht door Massimo Guarini, die eerder samenwerkte met Suda51.

Nolan North en Troy Baker over ME: Shadow of Mordor

10 sep. 2014 16:41 / Gewijzigd 10 sep. 2014 16:41 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron:

In deze development diary voor Middle-Earth: Shadow of Mordor praten acteurs Nolan North en Troy Baker over hun rollen in de game en hoe het is om samen te werken.

EA onderzoekt gamemogelijkheden van de Apple Watch

10 sep. 2014 15:38 / Gewijzigd 10 sep. 2014 15:39 / Door: esmeeotter / 23 reacties / Bron: CNet

Electronic Arts onderzoekt de mogelijkheden voor gaming op de onlangs onthulde Apple Watch. Dit liet Frank Gibeau van EA weten tegenover CNet.

Het bedrijf heeft hiervoor twee teams aan de slag gezet die gaan verkennen wat er mogelijk is met de smartwatch van Apple.

"Twee van onze teams werken aan prototypes van op zichzelfstaande draagbare games. Daarnaast hebben we ideeën om het fitnesscomponent van het horloge te gebruiken om mogelijkheden te benutten in de game die je al dan niet op je iPhone hebt", meldt Gibeau.

"Een van de dingen die wij interessant vinden in de mobiele sector is draagbare objecten tot gameplatformen uit te zien groeien", vervolgt hij. Gibeau meent dat de game-industrie zich in het beginstadium daarvan bevindt, onder meer dankzij de samenwerking tussen Oculus en Facebook en de komst van Google Glass.

Destiny brengt half miljard dollar op binnen 24 uur

10 sep. 2014 15:32 / Gewijzigd 10 sep. 2014 15:50 / Door: Mcvroegrijk / 63 reacties / Bron:

Destiny heeft binnen 24 uur na release ruim vijfhonderd miljoen dollar opgebracht voor Activision. Dit meldt de uitgever middels een persbericht.

Daarmee is de lancering van Destiny de meest succesvolle tot op heden van een geheel nieuwe spelreeks, aldus Activision. Het record van bestverkopende game binnen 24 uur staat op naam van Grand Theft Auto 5, maar dat betreft geen geheel nieuwe serie.

De vijfhonderd miljoen dollar aan opbrengsten betreft verkopen aan retailers en ingekochte exemplaren door first-parties zoals Microsoft en Sony.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren van Destiny daadwerkelijk verkocht zijn aan consumenten. Wel meldt Activision dat de online shooter de bestverkopende digitale game is tot op heden. Of de opbrengst daarvan ook wordt meegerekend bij de half miljard dollar aan opbrengsten is niet duidelijk.

Destiny lanceerde om 12 uur 's avonds in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 september. Activision liet eerder al weten dat het spel de meeste pre-orders ooit had voor een geheel nieuwe gameserie. Voor de game is al een eerste update die verplicht gedownload moet worden voordat spelers aan de slag kunnen. Deze verbetert de stabiliteit van het spel en past de balans aan.

Microsoft vervangt lawaaierige Xbox One-exemplaren

10 sep. 2014 15:15 / Gewijzigd 10 sep. 2014 15:15 / Door: Mcvroegrijk / 43 reacties / Bron:

Microsoft Nederland heeft aangegeven dat het Xbox One-exemplaren die buitensporig veel lawaai maken gaat vervangen op verzoek van klanten. Dit liet het bedrijf weten tegenover Gamer.nl

Eerder maakte Microsofts Amerikaanse afdeling al een soortgelijke belofte. Volgens het bedrijf gaat het om een "klein aantal Xbox One-eigenaars die in sommige situaties geluid uit de Xbox One horen dat te hard is".

Het bedrijf zegt dat dit euvel de veiligheid of functionaliteit van de spelcomputer niet aantast, maar vraagt consumenten desalniettemin om contact op te nemen met hun lokale klantenservice via support.xbox.com. Op hun verzoek stelt Microsoft vervolgens een vervangend, nieuw exemplaar van de Xbox One beschikbaar.

De Xbox One lanceerde eind vorige week officieel in Nederland, zo'n tien maanden na de release van de console in onder meer de Verenigde Staten en de grootste markten in Europa. Gamer.nl recenseerde Microsofts nieuwe spelcomputer daarom opnieuw.

Wekelijkse lijst meest gedownloade iOS-games - 1 t/m 7 september

10 sep. 2014 15:06 / Gewijzigd 10 sep. 2014 15:06 / Door: esmeeotter / 4 reacties / Bron:

Gamer geeft elke woensdag inzicht in de meest gedownloade iPhone- en iPad-games in Nederland.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad.

Betaalde iPhone-games:

1 Castle of Illusion Starring Mickey Mouse (Disney)

De originele videogame kwam in 1990 uit. Deze remake volgde in 2013. De gameplay is vergelijkbaar met het origineel, een side-scrolling platformer met puzzels. Het kasteel is in de remake volledig verkenbaar. Nieuwe gebieden in het kasteel worden vrijgespeeld door diverse ‘gems’ te verzamelen. Mickey valt aan met zijn kaatsaanval, waardoor hij tevens kan springen.

Deze stond vorige week ook op 1.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 sterren (26 beoordelingen).

2 Minecraft – Pocket Edition (Mojang)

Minecraft biedt net als op pc en consoles de ervaring van een open wereld die aangepast kan worden. De game draait om het verzamelen en plaatsen van blokken met diverse texturen. Fantasie is benodigd.

Deze stond vorige week ook op 2.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4.5/5 sterren (10931 beoordelingen).

3 Worms™ 3 (Team17 Software Ltd)

Worms 3 is exclusief ontwikkeld voor iOS. De game wijkt af van het origineel, door de toevoeging van strategische kaarten die elke beurt gespeeld kunnen worden. Tevens is er een nieuw class-systeem: Heavy, Scientist, Scout en de klassieke Soldier.

Deze stond vorige week nog niet in de lijsten en is dus omhoog geschoten afgelopen week.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 sterren (1826 beoordelingen)

4 Plague Inc. (Ndemic Creations)

5 Pou (Paul Salameh)

6 Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)

7 Doodle Jump Spongebob Squarepants (Nickelodeon)

8 Geometry Dash (RobTop Games AB)

9 Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games)

10 Doodle Jump (Lima Sky)

 

Gratis iPhone-games:

1 The Tower (Ketchapp)

The Tower is een bouwspelletje waarbij verdiepingen en daken heen en weer geslingerd worden door een hijskraan. Het is aan de speler op het juiste moment op het scherm te tikken om de constructie zo recht mogelijk te maken. Hoe hoger de toren, hoe hoger de score.

Deze game stond vorige week op 6 en is dus 5 plaatsen omhoog geschoven.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 sterren (524 beoordelingen)

2 harmonie (BorderLeap, LLC)

Harmonie is een puzzelspelletje waarin de speler gekleurde blokjes moet ordenen. Elk blokje kan horizontaal en verticaal bewegen en moet dat per level dan ook eens gedaan hebben. Kleuren variëren van planken met 3 kleuren tot planken met 10 kleuren.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 sterren (90 beoordelingen)

3 Angry Birds Stella (Rovio Entertainment Ltd)

Deze nieuwe Angry Birds draait om vrouwelijke vogeltjes, die uiteraard roze zijn. Dit zou volgens de makers ook jongens moeten aanspreken. Het gaat om een vriendinnengroep die ook nog wel eens ruzie krijgt met elkaar. Hoewel het verhaal dus totaal niet boeiend is, krijgt de speler wel de kans weer varkens te belagen en hun vestigingen te molesteren.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 sterren (64 beoordelingen)

4 Frozen Free Fall (Disney)

5 Swing Copters (Dong Nguyen)

6 Popcorn Time (LaughingRocket)

7 Pics Quiz - raad het woord! (Mangoo Games)

8 RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ (Atari)

9 Diamond Digger Saga (King.com Limited)

10 Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)

 

Betaalde iPad-apps:

1 Minecraft – Pocket Edition (Mojang)

Deze stond vorige week ook op 1.

2 Castle of Illusion Starring Mickey Mouse (Disney)

Deze stond vorige week ook op 2.

3 Worms™ 3 (Team17 Software Ltd)

Deze stond vorige week nog niet in de lijst. Deze is eveneens omhoog geschoten binnen een week.

4 LEGO In de Ban van de Ring (Warner Bros)

5 Valiant Hearts: The Great War (Ubisoft)

6 Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)

7 The Survival Games : Mini Game (wang wei)

8 Gardenscapes 2 – Premium (Playrix)

9 Pou (Paul Salameh)

10 Dodo Master (Semir Saleh)

 

Gratis iPad-apps:

1 Angry Birds Stella (Rovio Entertainment Ltd)

Deze stond vorige week nog niet in de lijst en schoot meteen naar 1.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 sterren (64 beoordelingen)

2 LEGO® Star Wars™ The New Yoda Chronicles (The LEGO Group)

Star Wars en Lego komen samen in een enkele game. De speler krijgt de keuze met Darth Vader het heelal te overheersen of als Jedi tegen hem te vechten met de grote meester Yoda. Dus ga de strijd aan en moge de Force je bijstaan.

Deze stond vorige week nog niet in de lijst.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3/5 sterren (13 beoordelingen)

3 Diamond Digger Saga (King.com Limited)

Deze game is van dezelfde makers als Candy Crush. Het principe is dus hetzelfde. Combineer stenen van dezelfde kleur en laat ze zo verdwijnen. Probeer een zo hoog mogelijke score te verdienen.

Deze app moest plaatsmaken voor de nieuwkomers en is twee plaatsen gezakt.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4.5/5 sterren (461 beoordelingen)

4 harmonie (BorderLeap, LLC)

5 Frozen Free Fall (Disney)

6 Popcorn Time –(LaughingRocket)

7 The Tower (Ketchapp)

8 Wonderputt (Damp Gnat Ltd)

9 RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ (Atari)

10 Super Monkey Ball Bounce (SEGA)

Update: Fifa 15-demo voor alle platformen beschikbaar

10 sep. 2014 14:41 / Gewijzigd 10 sep. 2014 14:41 / Door: Michel Musters / 25 reacties / Bron: VG24/7

De demo van Fifa 15 is vanaf nu verkrijgbaar op Xbox One. Ook op Xbox 360 en pc wordt de demo vandaag verwacht.

Update: Inmiddels is de Fifa 15-demo ook live voor PlayStation 4, PS4, Xbox 360 en pc.

Oorspronkelijk bericht: Morgen verschijnt de demo waarschijnlijk op Xbox 360, PS4 en PS3. Voor zover bekend kunnen spelers in de demo wedstrijden spelen met teams als FB Barcelona, Liverpool FC en Manchester City.

Fifa 15 verschijnt op 25 september op pc, PS3, PS4, XOne en X360. De PS4-, Xbox One- en pc-versies draaien op de Ignite Engine, die nog meer details en nog realistischere wedstrijden moet weergeven.