Je bent niet ingelogd
inloggen | registreren

Sorteer artikelen op

Multiplayer-uitbreiding Company of Heroes 2: The Western Front Armies aangekondigd

29 mrt. 2014 10:00 / Gewijzigd 29 mrt. 2014 10:01 / Door: picauly88 / 4 reacties / Bron: SEGA Blog

The Western Front Armies, een standalone multiplayer-uitbreiding voor Company of Heroes 2, is door uitgever Sega aangekondigd.

In The Western Front Armies keren spelers terug naar het Westfront, een locatie die eerder werd geïntroduceerd in de eerste Company of Heroes. De uitbreiding biedt twee legers, de US Forces en de Duitse Oberkommando West. Elk leger biedt specifieke tactische gameplay-opties, soldaten, teamwapens, voertuigen, vaardigheden en upgrades. De uitbreiding biedt verder acht seizoensgebonden multiplayermaps. Daarnaast biedt The Western Front Armies een nieuwe progressiesysteem, waarmee spelers nog meer tactische en strategische mogelijkheden voor handen hebben.

Overigens krijgen spelers die niet in het bezit zijn van Company of Heroes 2 ook toegang tot alle originele multiplayermaps. The Western Front Armies is vanaf juni als losstaande uitbreiding te koop voor 19,99 dollar. Individuele legers kunnen ook los van elkaar gekocht worden voor 12,99 dollar.

Gamestudio Valve verliest nog een medewerker aan Oculus

29 mrt. 2014 09:41 / Gewijzigd 29 mrt. 2014 12:40 / Door: / 20 reacties / Bron: NUtech

Oculus VR, het bedrijf achter virtual realitybril Oculus Rift, heeft wederom een medewerker van gameontwikkelaar Valve aangetrokken.

Dit keer gaat het om Michael Abrash, die bij Oculus aan de slag gaat als 'chief scientist', meldt Oculus op zijn blog.

Het is de tweede medewerker in een maand tijd die Valve verliest aan Oculus. Een maand geleden vertrok technicus Atman Binstock al naar het recent door Facebook overgenomen bedrijf. 

Abrash was werkzaam bij Microsoft van 1997 tot 2002, en werkte daarna aan augmented reality-projecten bij Valve. "De overname door Facebook betekent dat virtual reality echt gaat gebeuren in volle glorie", aldus Abrash. "De middelen en toezeggingen op de lange termijn geven Oculus de aanloop die het nodig heeft om de grote problemen van virtual reality op te lossen", vervolgt hij.

Facebook

Deze week werd bekend dat Facebook de fabrikant van virtual reality-brillen overneemt voor 2 miljard dollar; 1,45 miljard euro. Hoewel de overname voor de nodige kritiek heeft gezorgd van gameontwikkelaars, heeft Oculus volgens oprichter Palmer Luckey nu meer vrijheid dan dat het had onder investeerders, omdat Facebook aan de lange termijn denkt. "Veel mensen begrijpen niet hoeveel het kost om dingen te bouwen, met name het bouwen van hardware", aldus Luckey.

Door NUtech/Gamer.nl

Worms-ontwikkelaar onthult nieuwe game Flockers

28 mrt. 2014 15:42 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 15:42 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: AllGamesBeta

Worms-ontwikkelaar Team17 heeft zijn nieuwe game Flockers onthuld.

De game biedt volgens de studio gameplay die doet denken aan Lemmings, met als grafische inspiratie de Tim Burton-animatiefilms. Flockers speelt zich af in een steampunkwereld waarin een kudde schapen door gevaarlijke puzzels moet worden geleid. De game moet in het tweede kwartaal van dit jaar op Steam Early Access verschijnen.

Gratis uitbreiding en iPad-versie FTL verschijnen 3 april

28 mrt. 2014 14:27 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 14:27 / Door: Swieb / 4 reacties / Bron: Subset Games

FTL: Advanced Edition, de gratis uitbreiding voor de ruimtegame, verschijnt 3 april voor de pc en iPad. Dit heeft ontwikkelaar Subset Games aangekondigd op zijn website.

De uitbreiding is gratis voor mensen die de game al hebben gekocht voor Windows, Linux en Mac . De iPad-versie kost 9,99 euro en is daarmee even duur als de andere versies. 

De Advanced Edition bevat een nieuw ras in de vorm van de Lanius. Zij hebben geen zuurstof nodig en halen zelfs de zuurstof uit ruimtes waar ze zich bevinden. Verder bevat de nieuwe editie van FTL een derde startersschip voor elk type vloot, waardoor er twaalf nieuwe schepen zijn. Ook bevat de game nieuwe drones, waaronder een anti-combat drone die vijandelijke drones aanpakt.

Eerste Dead Space nu gratis op Origin

28 mrt. 2014 13:00 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 13:00 / Door: Michel Musters / 31 reacties / Bron: Origin

De eerste Dead Space is op dit moment gratis via Origin te downloaden.

Ter promotie van de downloadservice van Electronic Arts voor PC worden vanaf nu regelmatig games gratis aangeboden onder de noemer 'On the House'. Spelers hoeven hiervoor alleen lid te zijn van Origin en kunnen vervolgens de game op de betreffende pagina downloaden.

EA benadrukt dat spelers de game in hun bezit blijven houden. Wel is hier steeds Origin voor nodig. Dead Space wordt op een later tijdstip door een andere gratis game vervangen, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.

Halo: Spartan Assault verschijnt volgende week op Steam

28 mrt. 2014 11:40 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 11:40 / Door: Swieb / 1 reactie / Bron: Halo Waypoint

Topdown shooter Halo: Spartan Assault verschijnt 5 april op Steam en kost 5 dollar. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt middels een trailer.

In tegenstelling tot de Xbox-versies krijgt Spartan Assault op Steam geen extra wapens en coöperatieve multiplayer. De game is wel te spelen met zowel muis en keyboard als een controller en bevat bovendien Steam-achievements.

In Halo: Spartan Assault gaan spelers wederom het gevecht aan met de Covenant, maar zien zij de actie nu van bovenaf. De shooter werd mede ontwikkeld door het Nederlandse Vanguard Games. Lees ook onze recensie van de Windows (Phone) 8-versie.

Divekick-studio maakt tweede seizoen Killer Instinct

28 mrt. 2014 10:49 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 10:49 / Door: Michel Musters / 2 reacties / Bron: Polygon

Het tweede seizoen voor Killer Instinct wordt gemaakt door Divekick-ontwikkelaar Iron Galaxy Studios.

Het eerste seizoen van Killer Instinct werd ontwikkeld door Double Helix en werd gaandeweg uitgebreid via nieuwe speelbare personages. Op 9 april loopt dit seizoen af met het verschijnen van vechter Fulgore en een arcademodus. Daarmee lopen ook de verplichtingen van Double Helix af, dat inmiddels is overgenomen door Amazon. 

Double Helix is Iron Galaxy Studios nu de engine van de game aan het uitleggen zodat zij de ontwikkeling over kunnen nemen. Iron Galaxy staat naast zijn eigen fighter Divekick bekend om werk aan Street Fighter 3: 3rd Strike Online en Marvel vs. Capcom Origins voor pc. Zover bekend bevat het tweede seizoen van Killer Instinct weer acht nieuwe personages.

Nieuwe Kinect voor Windows getoond

28 mrt. 2014 10:06 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 10:43 / Door: Swieb / 2 reacties / Bron: Kinect for Windows Blog

Het definitieve ontwerp voor de Windows-uitvoering van de nieuwe Kinect is bekend en krijgt een aparte stroomvoorziening. Microsoft heeft deze informatie vrijgegeven via zijn Kinect for Windows-blog.

De Kinect is aan te sluiten op de pc met USB 3.0 via een tussenliggend kastje, waar ook de stroomvoorziening op aangesloten wordt. De Kinect-sensor is ontdaan van het witte Xbox-logo in het  en is vervangen door een minder kenmerkend lampje dat aangeeft of de Kinect aanstaat.

Voor de Windows-versie van de nieuwe Kinect zijn vooralsnog weinig games beschikbaar, maar voor de vorige versie werden na release al snel verschillende niet aan games gerelateerde toepassingen gevonden. Zo maakten Japanse wetenschappers vorig jaar een touchscreen van een met water gevulde badkuip.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de vernieuwde Windows-versie van Kinect uitbrengt, maar het bedrijf zegt dat het "dichter en dichterbij de lancering komt".

Studio achter mobiele Call of Duty-game sluit deze maand

28 mrt. 2014 09:43 / Gewijzigd 28 mrt. 2014 09:43 / Door: Swieb / 1 reactie / Bron: MCV

Ontwikkelaar The Blast Furnace, dat in 2013 Call of Duty: Strike Team produceerde, wordt de komende maand gesloten. Dit heeft Activision aan MCV bekendgemaakt.

Volgens de woordvoerder van Activision is er geprobeerd om het team van 47 mensen bij elkaar te houden: "Nadat we verschillende opties hebben overwogen, waaronder een mogelijke verkoop van de studio, en met de werknemers gesproken te hebben over die opties, is het ons niet gelukt om binnen het kader van de consultatie een geschikt alternatief te vinden voor het getalenteerde team en zijn we overeengekomen om de studio te sluiten."

Activision geeft verder aan dat de uitgever samen met het management zijn best zal doen om de werknemers van The Blast Furnace aan een baan te helpen binnen Activision. "We willen benadrukken dat The Blast Furnace een geweldige partner van Activision is geweest en we bedanken hen voor hun inzet", aldus de woordvoerder. The Blast Furnace heeft eerder mobiele versies van Pitfall en Wipeout gemaakt. Of de Britse studio aan een nieuw project werkte, is niet bekend.

Dragon Age 3: Inquisition krijgt 40 verschillende eindes

27 mrt. 2014 16:23 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 16:23 / Door: Swieb / 10 reacties / Bron: Bioware

Dragon Age 3: Inquisition krijgt 40 verschillende eindes. Deze informatie en andere details zijn door een lezer van het Official Xbox Magazine geplaatst op het forum van ontwikkelaar BioWare.

De informatie is afkomstig uit een interview met executive producer Mark Darrah over de aankomende rpg. Forumgebruiker Jaldaris93 citeert het magazine: "Bioware belooft een indrukwekkende 40 mogelijke eindes voor de game, niet alleen afhankelijk van je keuzes tijdens het maken van je personage, maar ook van de beslissingen die je neemt tijdens het verhaal. [Mark] Darrah benadrukt echter dat alle eindes wezenlijk van elkaar verschillen. Je gaat geen 40 eindes vinden met slechts een klein beetje onderlinge variatie."

Verder komt in het interview aan bod dat er geen personages in Dragon Age 3 als dlc zitten en dat de spelwereld vijf omgevingen omvat: Ferelden, The Free Marshes, Orlais, Nevarra en The Dales. Bovendien doet het dialoogsysteem uit Dragon Age 2 opnieuw zijn intrede.

Dragon Age 3: Inquisition verschijnt in de herfst van 2014 voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

3D Realms claimt nog eigenaar te zijn van Duke Nukem

27 mrt. 2014 15:46 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 15:46 / Door: Michel Musters / 7 reacties / Bron: Eurogamer

3D Realms heeft een reactie gegeven op de aanklacht van Gearbox dat het onrechtmatig de Duke Nukem-merknaam heeft uitbesteed. 3D Realms zegt nu nog de rechtmatige eigenaar te zijn van het Duke Nukem-handelsmerk.

3D Realms werd onlangs door Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software aangeklaagd nadat bleek dat eerstgenoemde Intercepter Entertainment toestemming had gegeven om top-down actie-rpg Duke Nukem: Mass Destruction te ontwikkelen. De rechten op het handelsmerk zouden namelijk al enkele jaren geleden aan Gearbox zijn verkocht. 

3D Realms gaf op 17 maart een officiële reactie op de rechtszaak die in Texas is ingevoerd. "3D Realms ontkent alle beschuldigingen die in de klacht worden genoemd. 3D Realms heeft materiaal aangeleverd dat bewijst dat Gearbox geen enkel moment van plan was eerlijke onderhandelingen te voeren, maar wil dat voormalige eigenaren Scott Miller en George Broussard weggeven wat rechtmatig toebehoort aan 3D Realms."

De studio claimt in hetzelfde bericht dat Gearbox nooit eigenaar is geweest van het Duke Nukem-handelsmerk en dat de ontwikkelaar alle rechten heeft om een game genaamd Duke Nukem Survivor uit te geven. Survivor blijkt de nieuwe naam voor het eerder aangekondigde Duke Nukem: Mass Destruction.

Ontwikkelaar Interceptor Entertainment was door 3D Realms op het project gezet en laat in een apart statement weten dat het dankzij de rechtszaak heeft besloten de onthulling van Duke Nukem Survivor uit te stellen. "3D Realms en Interceptor waren rechtmatig bezig met de ontwikkeling van de game en je kunt je voorstellen dat we geschokt waren toen de beweringen van Gearbox aan het licht kwamen, want we zijn altijd binnen onze rechten gebleven. Helaas lijkt Gearbox er niet op uit te zijn een vreedzame oplossing te vinden met ons. We blijven echter werken aan een oplossing."

Oprichters van Torchlight-studio starten indiestudio

27 mrt. 2014 14:00 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 14:00 / Door: Swieb / 1 reactie / Bron: Runic Games

Twee mede-oprichters van Runic Games, Travis Baldree en Erich Schaefer, vertrekken bij de Torchlight-ontwikkelaar om een kleine indiestudio op te zetten. Dit heeft Baldree bekendgemaakt op het forum van Runic Games.

Travis Baldree geeft aan in zijn verklaring dat hij niet kan wachten om weer onafhankelijk en op kleine schaal games te kunnen maken. Baldree: "Werken binnen het kader van beperkte middelen is de meeste lol die ik ooit heb gehad, en dat soort werk geeft mij op een fundamentele wijze voldoening". Samen met Erich Schaefer zet hij de studio Double Damage Games op.

Baldree geeft toe dat hij het team wel gaat missen. "Ik hou van ze allemaal, en het grootste nadeel hiervan is dat ik ze niet meer elke dag kan zien. Zij zijn de reden dat Runic succesvol is geworden en ze zijn de beste mensen die je kunt ontmoeten en mee kunt werken."

Max Schaefer, ook een van de oprichters van Runic Games en de broer van Erich Schaefer, benadrukt dat de twee ontwikkelaars als goede vrienden afscheid nemen. "[W]e wensen hen het allerbeste met hun nieuwe onderneming. Wij kijken allemaal vol verwachting uit naar wat ze gaan maken. Het gaat ongetwijfeld geweldig worden."

Runic Games werkt ondertussen aan een nieuw project. "We bijten op onze tong om er niks over te vertellen, maar we willen wachten tot we klaar zijn om iets te laten zien."

Warface-b├Ęta voor Xbox 360 beschikbaar voor Gold-leden

27 mrt. 2014 13:10 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 13:10 / Door: Michel Musters / 6 reacties / Bron: Major Nelson

De bèta van Crytek's Warface is nu voor alle Xbox Live Gold-leden op Xbox 360 beschikbaar.

De open bèta volgt de gelimiteerde bèta van februari op en bevat drie modi en twee coöperatieve settings. Daarnaast voegt Crytek dagelijks nieuwe missies toe die zowel voor beginners als fanatieke spelers interessant moeten zijn.

Warface is een free-to-play shooter die op dezelfde engine als Ryse: Son of Rome en Crysis 3 is gebouwd. Spelers hebben wel Xbox Live Gold nodig, waaraan maandelijkse kosten zijn verbonden.

Valsspelers in Titanfall worden aan elkaar gekoppeld

27 mrt. 2014 09:54 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 09:54 / Door: Michel Musters / 35 reacties / Bron: Titanfall

Spelers die aangemerkt zijn als valsspelers binnen de pc-versie van Titanfall, kunnen daarna alleen nog maar tegen andere cheaters spelen. Dat laat Respawn Entertainment weten op de website van de game.

Respawn laat weten dat Titanfall op de pc het programma FairFight gebruikt. Dit programma detecteert wanneer spelers oneerlijk spelen in de online multiplayer. "Sinds de lancering van Titanfall verzamelen we data van mensen die cheaten op pc", aldus Respawn, "maar we hebben nog niet gelijk mensen geband. Vanaf vrijdag 21 maart zijn we daar wel mee begonnen."

Mensen die geband worden, kunnen de game blijven spelen, maar alleen met andere cheaters. Spelers die een party starten met een van hen kunnen ook alleen met andere valsspelers spelen. 

Bekijk de volledige Project Morpheus-presentatie

27 mrt. 2014 08:40 / Gewijzigd 27 mrt. 2014 08:40 / Door: Michel Musters / 3 reacties / Bron:

Sony heeft een video uitgebracht die de complete presentatie van de virtual realitybril Project Morpheus toont.

De presentatie werd vorige week tijdens de Game Developers Conference gehouden en liet voor het eerst de virtual realityheadset voor PlayStation 4 zien. De video toont de hele presentatie, inclusief techdemo's die op de GDC werden getoond.