Gray Zone Warfare is bestverkochte game op Steam, spelers melden serverproblemen

Gray Zone Warfare is bestverkochte game op Steam, spelers melden serverproblemen

'Escape From Tarkov-killer' nu in Early Access

Gray Zone Warfare is momenteel de bestverkochte game op Steam met bijna 20.000 online spelers. De Early Access-verschijning lijkt echter gepaard te gaan met serverproblemen.

Dat blijkt uit spelers die hun bevindingen delen op Reddit en Steam. Sommigen krijgen kort na aanvang van de game een error te zien, terwijl anderen in de server-rij blijven hangen. Ook lijkt een bug ervoor te zorgen dat spelers hun gemaakte personage verliezen in ruil voor een willekeurig samengesteld personage, soms in slechts een onderbroek. Ook Gamer.nl heeft op het moment van schrijven problemen om in de game te komen.

Het is echter onbekend hoe grootschalig de problemen zijn - ontwikkelaar Madfinger Games heeft nog niet gereageerd op klachten. Op het moment van schrijven kijken bovendien 100.000 gebruikers naar de game op Twitch.

Gray Zone Warfare error

Ballistische objecten

Gray Zone Warfare is nu uit in Early Access en kost 34,99 euro. De game betreft een tactische first-person shooter waarin spelers een fictief Zuid-Oost Aziatisch land verkennen en daar 'mysteries ontrafelen'. De game bevat zodoende een verhaallijn en per factie verschillende missies om te voltooien en is in groepen van maximaal vier man speelbaar.

Verder meldt ontwikkelaar Madfinger Games dat de open wereld tot 48 echte spelers en 1000 AI-gedreven personages bevat. Gray Zone Warfare bevat daarbij een PvE- en een PvPvE-modus, waarvan de vijanden gedurende de Early Access-fase worden verbeterd.

Verder bevat de game diepgaande survivalmechanieken. Zo hebben wonden invloed op je bewegingsvrijheid en visie, in plaats van levenspunten. Ook kunnen spelers met 'honderden' onderdelen wapens bouwen en bevat de game ballistische objecten.

Bij dat laatste wordt rekening gehouden met het materiaal, de snelheid en de 'energie' van een kogel, alsmede het materiaal dat het raakt. Ook houdt de game rekening met het gewicht van een wapen zodra meer kogels een magazijn verlaten en bijkomende terugslag.

Watch on YouTube

Escape From Tarkov

Gray Zone Warfare verschijnt net wanneer een andere populaire tactische shooter, Escape From Trakov, onder vuur ligt door diens spelers. Afgelopen week waren fans van de multiplayershooter namelijk boos vanwege een nieuwe, dure bundel van de game. De Unheard Edition gaat voor 250 dollar over de toonbank en bevat een exclusieve PvE-modus. Ook zitten er diverse upgrades in die volgens spelers onder 'pay-to-win' zouden vallen.

Ontwikkelaar Battlestate heeft nu een statement op Reddit geplaatst. COO Nikita Buyanov laat daarin weten dat het bedrijf de negatieve reacties op de Unheard Edition niet had verwacht. "Het spijt ons heel erg dat fans en de game-community deze gevoelens ervaren."

Als goedmaker komt de PvE-modus ook voor eigenaren van de Edge of Darkness-edition beschikbaar. Dit gebeurt echter wel in fases, omdat de ontwikkelaar nog niet voldoende servercapaciteit heeft om iedereen tegelijk toe te laten.

Gray Zone Warfare

Nog niet naar consoles

Tot slot werkt Madfinger Games ook aan consoleversies van de game, maar die laten waarschijnlijk nog even op zich wachten. "Consoles kunnen nog jaren op zich laten wachten", zegt de ontwikkelaar op X. "We willen de ultieme ervaring bouwen en ervoor zorgen dat onze visie eerst volledig tot uiting komt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Toch bijzonder, ontzettend veel contentmakers die in de alpha zaten afgelopen week zeiden dat de game nog tijd nodig heeft en echt nog niet klaar is voor het grote publiek. Een dag later komt ie plots uit haha. Reviews op steam zijn ook niet best. Performance is blijkbaar drama onder andere.

0
test

Hebben de makers van Gray Zone Warfare expres gedaan. Ze zagen dat Tarkov een enorme blunder aan het maken was, sprongen direct in het open gat om de leegte te vullen, en lopen nu vol met spelers.. Slim gedaan (slechte uitwerking want de game rommelt aan alle kanten haha).

0

Zeer slechte uitwerking, helaas.. Game had veel meer tijd nodig en het zal vast nog even duren voordat ze dit goed gemaakt hebben.

0

Aanbevolen voor jou