Microsoft stuurt enquête uit over gamehandhelds

Microsoft stuurt enquête uit over gamehandhelds

Zit er dan toch een Xbox-handheld aan te komen?

Microsoft heeft een enquête uitgestuurd waarin het deelnemers vraagt over hun ervaringen en wensen wat betreft gamehandhelds.

Dat kan de redactie van Gamer.nl bevestigen en werd tevens gedeeld door Windows Central. In de enquête wordt onder andere gevraagd naar de ervaringen die mensen hebben met handhelds en of men in de volgende drie tot vijf jaar van plan is nog een gamehandheld aan te schaffen. Verder wordt er gevraagd naar welke features van een handheld belangrijk zijn.

De enquête valt op omdat er al een tijdje geruchten gaan dat Microsoft mogelijk zelf een gamehandheld wil uitbrengen. Eerder dit jaar sprak Xbox-topman Phil Spencer al zijn wensen uit voor een handheld.

Afgelopen februari maakte Microsoft al duidelijk in Xbox-hardware te blijven investeren. Er werd daarbij gehint naar een mogelijke onthulling van nieuwe hardware dit jaar, en dat fans in de toekomst een volgende generatie consoles kunnen verwachten. Daarbij lekten er vorig jaar documenten uit via de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission waarin een Xbox-handheld werd genoemd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb sinds kort een Steamdeck. Niet de sterkste hardware, maar Steam OS werkt gewoon geweldig en de community support is top waardoor veel games echt goed werken. Xbox zou echt met Steam moeten samenwerken om Xbox games/gamepass en cloud gaming te ondersteunen op de SD ipv weer een nieuw/eigen platform. Maar dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren.

1
test

SteamOS maakt het inderdaad dat de Deck echt als een console-achtig platform aanvoelt. Dat is wat mij betreft een doorslaggevende factor. Ja, de Legion Go en ROG Ally zijn op papier krachtiger, maar het is daar zo'n geklungel met Windows (+ de vaak wat goedkoper afstekende controls) dat het alsnog niet echt weet te overtuigen als geheel. Denk dat Microsoft dat ook wel inziet. Ze hebben eerder al aangegeven dat er intern gewerkt zou worden aan een handheld-versie van Windows 11 en ook Phil leek de noodzaak daarvoor ook al eens te onderstrepen.

0
test

De Rog Ally kan alles wat de Steam Deck kan, maar veel meer. Geen problemen met de niche games, gewoon Windows ondersteund. En ook Epic, Gog, en welke andere Launcher die je maar wilt. Één ding is de Steam Deck niet: en console. Het is het allemaal net niet: teveel gepriegel om alles aan de gang te krijgen (= geen console, veel games werken niet), te weinig mogelijkheiden om alles aan de gang te krijgen (= geen Windows/door proton/Linux). Fantastische stap, goed voor de gaming handheld markt, maar er zijn betere alternatieven. En ik snap dat er mensen zijn die er wel blij mee zijn. Maar ik laat graag ook het tegengeluid horen.

0
test

Als de nieuwe Xbox handheld, GTA VI kan draaien, komen ze al een heel eind.

0

Aanbevolen voor jou