Verplichte PSN-koppeling voor Helldivers 2 is Sony's beslissing

Verplichte PSN-koppeling voor Helldivers 2 is Sony's beslissing

De ontwikkelaar lijkt machteloos te staan

De aankomende verplichting voor pc-gamers om hun Steam-account aan een PlayStation Network-account te koppelen om zo Helldivers 2 te kunnen spelen, is volgens de community manager van de game Sony's beslissing.

Dat meldde hij op het Discord-kanaal van de game, zoals in onderstaande tweet te zien is. Ook Johan Pilestedt, de CEO van ontwikkelaar Arrowhead Games, heeft inmiddels publiekelijk op de situatie gereageerd met een foto van de recente Steam-gebruikersreviews. "Het zal wel verdiend zijn. Sorry aan iedereen hoe dit is verlopen. Ik hoop dat we het goedmaken en jullie vertrouwen terugwinnen door continu een geweldige game-ervaring te bieden."

Gisteren bleek dat huidige Helldivers 2-spelers op pc vanaf 4 juni een PSN-account aan Steam moeten koppelen om de game te kunnen blijven spelen. Nieuwe spelers moeten dit vanaf aanstaande maandag al doen.

"Het linken van accounts speelt een belangrijke rol in het beschermen van onze spelers en het hooghouden van de waardes van veiligheid en beveiliging voor PlayStation Studios-games", aldus Sony. "Dit is onze belangrijkste manier om spelers die valsspelen te verbannen."

Het nieuws is bij veel pc-spelers in het verkeerde keelgat geschoten, en zij laten dan ook negatieve reviews achter op Steam. Daar komt bij dat PlayStation Network in sommige landen niet beschikbaar is, waardoor mensen die Helldivers 2 nu op Steam spelen straks niet meer kunnen spelen.

View post on X
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Puur hiervoor een negatieve review achterlaten vind ik reden voor tijdelijke blokkering van je account. Reviews moet je voornamelijk op content en eventueel technische problemen baseren. De verplichting vermelden als een con is natuurlijk geen probleem. Verplichting van een gekoppeld account is geen technisch probleem. Bij de games van de meeste grote publishers heb je alsnog ook een 2e account nodig naast je steam account. Wat een stel zielige figuren die gamers die puur hierom negatieve reacties schrijven.

-3

reviewbombing is helaas een ding, te kinderachtig voor woorden. Mensen doen het om de kleinste dingen tegenwoordig, stel kleuters zijn het

0

Het is helemaal lachwekkend omdat deze zelfde mensen, bv een CoD spelen via steam, en dan als nog een battlenet account nodig hebben EN de launcher van Battlenet bv. Zelfde geldt met EA games, Ubisoft game, RIOT games, Microsoft/Xbox games en nog een hoop meer. Hier, je hebt alleen een PSN account nodig, wat ervoor zal zorgen dat we ook eindelijk cross-progression gaan krijgen, trophy support, cloud saves in de toekomst en de aankomende PlayStation Overlay. Dachten PC gamers dat er geen pc gamers zijn die ook op consoles spelen? Over een maand hoor je ze allemaal niet meer en spelen ze gewoon weer Helldivers. De gene die het hards roepen dat ze gaan refunden, zoeken alleen maar aandacht.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 mei 2024 - 17:45]

-2
test

De game is sinds februari uit en tot 30min na launch was deze koppeling niet nodig. Daarnaast zijn er enorm veel landen waar PSN niet beschikbaar is, omzeil je dit om de game te spelen riskeer je een ban in de game want dat is tegen Sony's terms of service. Review bommen is misschien kinderachtig maar als het bedrijf je geld al heeft is het één van de weinige manieren om ze toch nog te laten merken dat wat ze doen niet ok. Als dit zorgt dat verkopen dalen en ze het in de portemonnee voelen draaien ze het misschien nog terug. Als de koppeling vanaf het begin er al in zat en werkte was er nooit een probleem geweest maar ze hebben het bij de launch uitgezet omdat het juist voor problemen zorgde bij het inloggen/registreren, het werkt prima zonder dus waarom dan opeens de verplichting. Ik vind dit een prima reden om geld terug te eisen, zeker als je in een land woont waar je nu niet meer kan spelen door deze onzin.

2

Dus de koppeling zat er vanaf het begin in, en diezelfde mensen die “zogenaamd” op een eiland wonen en geen PSN hebben, zoude dan PRECIES hetzelfde probleem hebben gehad bij launch. Wat maakt het anders of je nu de koppeling maakt of bij launch? Voor de mensen in landen waar PSN niet beschikbaar is, zal deze koppeling dus ook niet gelden, simpel zat. Uiteindelijk hebben we ook nog helemaal geen officiële info van Sony zelf gezien dit allemaal pas vanaf volgende maand gaat spelen.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 mei 2024 - 20:10]

-3
test

Je zegt het zelf al, de verplichte koppeling zat er de 1e dag(en) al wel in maar is uitgezet vanwege dat er problemen waren. Die problemen zijn inmiddels dus blijkbaar opgelost en daarmee kan dus wat origineel zo was dus weer geactiveerd worden. Kan ook goed zijn dus dat uiteindelijk in de landen waar geen PSN is, de koppeling dus ook niet hoeft, maar in andere landen wel.

0

uhm toch ook weer niet hoor game.nl https://fxtwitter.com/grummz/status/1786564212669714736?s=46 - jammer dat ik naar deze ezel van ene grummz moet linken, maargoed er staan screenshots bij.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 mei 2024 - 17:40]

-3

Ze zijn bij Arrowhead wel bijgedraaid, wat ze de laatste maanden al wel meer gedaan hebben na klachten over de game. Want ze hebben inderdaad op Discord ook wel gereageerd dat we ons niet zo druk moesten maken en het was maar 2 miuten om een account aan te maken. Totdat (volgens eigen zeggen) ze erachter kwamen hoeveel landen eigenlijk geen PSN account kunnen aanmaken (b.v. Rusland en China) en hebben ze daarna inderdaad gezegd dat het Sony ze beslissing is en dat de community review bombing en refunds moesten doen op Steam (die er ook daadwerkelijk door gaan), om zo hun onvrede kenbaar te maken. Het is ook zo dat Sony na de bekendmaking hun site heeft aangepast, waarin ze zeggen dat PSN niet verplicht is en het daarna aangepast hebben naar dat sommige games het wel verplicht is. Hoop in elk geval voor Arrowhead dat dit uiteindelijk allemaal opgelost gaat worden. Want het zou zonde zijn als dit om zo'n reden als een PSN account, een game als Helldivers 2 dadelijk zo goed als leeg is. Want het spelers aantal is wel degelijk flink gedaald. Zat gisteravond te spelen en er waren nog maar iets van tussen de 100 a 200 duizend. Terwijl het het eerst allemaal dik boven zat. Ben ook benieuwd of Sony zich hier ook iets van gaat aantrekken. Het is een populaire game. Maar het heeft nou ook weer niet zo'n player base waar miljoenen mensen in zitten.

2

Het is weekend, ze gaan hier niks over zeggen. Waarschoijnlijk is het ook overblown allemaal en is er in die landen ook gewoon geen PSN nodig, simpel. Nu is Helldivers 2 delisted in die landen (misschien om refunds uit die landen te voorkomen) maar dat zal dan weer worden opgelost zodat ze het opnieuw toevoegen. Daarbij was het spelers aantal nog steeds hetzelfde, sterker nog er is niks veranderd. Tussen de 100 en 200 duizend is juist veel zonder grote major order of update. Volgend weekend zal het weer drukker zijn met de nieuwe patch. Wat ik niet snap is hoe de communicatie is tussen deze bedrijven, gezien Arrowhead opeens verbaasd gaat reageren.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 5 mei 2024 - 07:16]

-3

Blijkbaar haalt Sony Helldivers ineens van Steam af in heel veel landen Op zich geen probleem om die accounts te moeten koppelen, maar hadden ze niet eerst even een duidelijk plan moeten hebben hiervoor? Ze komen niet erg capabel over op deze manier. Als ik Arrowhead was zou ik wel behoorlijk balen van Sony, ze jagen op deze manier spelers weg, er is altijd een percentage wat het een gedoe vindt en dan afhaakt. Het is niet alsof er niet genoeg games te spelen zijn waarvoor dit gedoe allemaal niet nodig is.

0

@KLOPTNIETWATJEZEGT ””Het is niet alsof er niet genoeg games te spelen zijn waarvoor dit gedoe allemaal niet nodig is.”” Voor bijna alle grote games op steam heb je een 3rd party account nodig. Als de mensen nu dan precies deze publishers nu ook onder druk zetten, dan hebben ze pas wat ze willen. Maar eerst volgende game heb je ook weer een account nodig. De vraag is, gaan ze dan ook massaal ertegen in? Het probleem hier is niet het account. Het is wat onduidelijkheid wat de policies voor de andere landen zullen zijn. Simpelste is om die eis niet toe te voegen en alleen voor de landen die PSN hebben. Die account creation komt er hoe dan ook wel. Het is alleen, hoe regel je het voor de rest.

0

Aanbevolen voor jou