Helldivers 2-spelers kunnen op Steam terugbetaling aanvragen

Helldivers 2-spelers kunnen op Steam terugbetaling aanvragen

Game wordt in landen waar PSN niet beschikbaar is uit de verkoop gehaald

Iedereen die Helldivers 2 op Steam gekocht heeft, kan nu zijn of haar geld terugvragen - ongeacht hoeveel uren men in de game heeft gestopt.

Dat wordt op plekken zoals Reddit gemeld. Normaliter kunnen mensen alleen geld van games op Steam terugvragen wanneer men minder dan twee uur heeft gespeeld, maar Valve lijkt nu een uitzondering te maken voor Helldivers 2.

Dit naar aanleiding van de recente aankondiging dat het binnenkort verplicht is om een PlayStation Network-account aan Steam te linken om Helldivers 2 te spelen. Voor nieuwe spelers gaat dit morgen al in, voor bestaande spelers op 4 juni. De verplichting was ook al aanwezig op release, maar werd toen vrij snel verwijderd in verband met technische problemen.

Het nieuws is bij veel pc-spelers in het verkeerde keelgat geschoten, en zij laten dan ook negatieve reviews achter op Steam. Inmiddels zijn de gemiddelde recensies op Steam 'verdeeld', en het gemiddelde van de recente recensies staat op 'grotendeels negatief'.

Daar komt bij dat PlayStation Network in sommige landen niet beschikbaar is, waardoor mensen die Helldivers 2 nu op Steam spelen straks niet meer kunnen spelen. Volgens SteamDB is de game in de meeste van die landen inmiddels niet meer verkrijgbaar op Steam.

Dit weekend reageerden verschillende kopstukken van ontwikkelaar Arrowhead Games op de controversie. Zo meldde de community manager van de game dat dit Sony's beslissing was, en bood de CEO van de studio zijn excuses aan: "Het zal wel verdiend zijn. Sorry aan iedereen hoe dit is verlopen. Ik hoop dat we het goedmaken en jullie vertrouwen terugwinnen door continu een geweldige game-ervaring te bieden."

View post on X
Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is tijdelijk vanuit steam tot er van Sony/Arrowhead meer duidelijkheid is in de komende week. De kans is groot dat 1. Er helemaal niks aan de hand is en die landen by default al geen account nodig hadden (ze vallen ook niet in de PSN regio. 2. De landen worden toegevoegd aan de database. Ieder zal Sony hier hoe dan ook een statement voor moeten uitbrengen. Wat ik persoonlijk belachelijk vind, is dat mensen hier in NL of landen waar je helemaal niks met dit te maken hebben een “refund” gaan aanvragen. Doe je omdat je zogenaamd “begaand” ben met de andere landen of echt omdat je te dom bent om een account te maken die je eerst volgende keer ook weer maakt voor welk ander spel dan ook in steam. De integratie van PS accounts is al langer bekend namelijk inclusief de aankomende PlayStation overlay die we als eerst gaan zien met Ghost of Tsushima. Wat Sony had moeten doen, was het duidelijk communiceren hoe het voor die andere landen zou zijn, dan was er niks aan de hand geweest.

-8

Je praat overduidelijk onzin. Ik lees al 10 jaar Gamer.nl maar door jouw reactie moest ik een account maken. De integratie van ps accounts was optioneel en dat stond ook op hun website tot eergister ,waarna ze het veranderd hebben vanwege de negatieve reacties. Je geeft aan dat we het enkel voor de non ps landen doen maar dat is niet waar. Je steam koppelen aan een sony account betekent dat Sony gevoelige informatie van jou in handen krijgt. Sony staat bekend om de vele databases hacks. Grote kans dat wij slachtoffer worden van de volgende hacks.

3

zo zo, je moest helemaam een account aanmaken voor iets wat gewoon bekend was? Je was natuurlijk niet op de hoogte van dit: https://www.theverge.com/2024/4/17/24132846/sony-playstation-pc-overlay-shared-trophies-ghost-of-tsushima Kom zelf geen onzin uitkramen hier. Een FAQ aanpassen omdat iets required is “vanaf het begin” is logisch. Documentatie moet je namelijk ook aanpassen. Het ENIGE wat onduidelijk is, hoe het met andere landen zit. Dit heeft echter niks te maken met wat jij hier loopt te verkondigen met een aluhoedje en “mijn privacy”. Terwijl je nu hier zelf een account hebt gemaakt op gamers. Hoe je jezelf kunt tegenspreken zeg. Je roept ook alleen maar wat je leest wat anderen roepen op internet, als excuus van iets wat in 2011 is gebeurd. Maar ondertussen maak je je zeker niet druk om iedere PS eigenaar die zo’n account heeft of maakt? Dus wat is het verschil, met nu en straks? Je moet voor Steam al allemaal accounts aanmaken voor games van andere publishers. Dus nogmaals, het enige probleem hier is, wat gaat er gebeuren met de andere landen. Was het al zo dat het nog nodig was voor die landen? Prima niks aan de hand outrage voor niks. Of voegt Sony meerdere landen toe komende tijd gezien het pas eind van de maand in-gaat. Al die mensen die nu refunden hebben gewoon toegang tot de game (ook Arrowhead Ceo zei dat). TLDR: dit is aan Sony om het voor die landen op te lossen samen met Arrowhead. Dat gelul over wat er in 2011 is gebeurd is irrelevant.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 5 mei 2024 - 11:06]

-5
test

Bij release was het dus NIET optioneel. Het was tijdelijk optioneel vanwege een technische fout die opgelost moest worden. En dikke bullshit dat Sony bekend staat om de vele database hacks, ze hebben 1 keer een grote hack gehad (steam overigens in het verre verleden ook), maar sindsdien niet meer.

-1

Er is een verandering in de ToS en die mag geweigerd worden door iedereen en dat geeft recht op full refunds. Dus de reden waarom mensen er niet mee eens zijn is eigenlijk niet ees meer relevant. Sony krijgt hier de deksel op de neus door te denken dat ze gamers kunnen verplichten.

0

@EEERIES Toch maar een reactie om een aantal dingen te ontkrachten die jij steeds zegt, of (met opzet) vergeet te vertellen 1 jij zegt, maak je niet druk over een hack wat in 2011 is gebeurt. Euhm... Sony is 2008 gehackt, in 2011 3x gehackt, in 2014 2x gehackt, in 2017 gehackt, in 2023 2x gehackt. Daarvan is 3x de Sony PlayStation kant gehackt. Voor zover ik kan lezen en weet is PlayStation (of iets wat er mee te maken heeft) gehackt 1x in 2008, 1x in 2011 en 1x in 2014. Waar jij op doelt is dat er account info is gestolen in 2011, en opzich kan dat gebeuren (Sony is lang niet de enige). Maar Sony in z'n geheel wordt keer op keer op keer gehackt. En dat sommige mensen zich daar druk over maken begrijp ik wel. Dat jij het dan afdoet met Info uit 2011 en "waar maak je je druk om" opmerking is natuurlijk niet het hele verhaal. Dus als je andere mensen beschuldigd van herhalen wat ze op het internet lezen moet je zelf wel zo eerlijk zijn om het hele verhaal te geven. Pas dan heb je een goed argument. 2 mensen vragen om niks refunds aan, want er is niks aan de hand. Jawel dat is er wel. Sony laat ons eerst 3 maand spelen zonder account link, en daarna veranderen ze achteraf de spelregels zonder ook maar enige info. Nadat mensen gebasseerd op info die destijds op de website stond helldivers 2 hebben gekocht over die info klaagde heeft Sony stiekem (weer zonder heads-up) de text veranderd. Dit is natuurlijk allemaal valide argumenten om wantrouwend te zijn en een refund aan te vragen. Alleen het feit dat steam een refund aanbied onafhankelijk van hoeveel uren je hebt gespeeld spreekt al boekdelen. Hier wil ik ook zeggen, blijf bij de feiten. Jij zegt dat Sony hier iets aan moet doen en dat er dan geen vuiltje aan de lucht is. Dat klopt misschien. Maar dit had Sony vooraf al moeten doen, en je argument van Ghost of Tsushima houd ook geen water. Dit is nu al bekend en de port moet nog gereleased worden voor pc, dit hadden ze ook moeten doen met helldivers 2. En niet pas na 3 maand ineens gaan gebeuren. De enige reden waarom ze dit doen is omdat ze bij Sony ineens een heel nieuw klantenbestand erbij krijgen. En als laatste punt, dat je iedereen beschuldigd dat je jou willen pakken. Nee nee nee vriend zo werkt dat niet. Jij noemt mensen vanaf het eerste moment dom, mensen moeten van jou hun "vuile smoel houden". Je komt mega kleinerend over. Dan moet je niet klagen dat je daar (terecht naar mijn mening) op gewezen wordt. Even voor de duidelijkheid voor jou: je zit op het internet te typen, als je geen pushbacks kunt verdragen is dit hoogstwaarschijnlijk de verkeerde plek voor jou. Dus gedraag je een beetje en probeer normaal een discussie te voeren.

[Reactie gewijzigd door KugelFanger op 5 mei 2024 - 15:37]

2

””1 jij zegt, maak je niet druk over een hack wat in 2011 is gebeurt”” Nee, dat zeg ik niet. Bedrijven worden constant gehacked. Het gaat erom wanneer daadwerkelijk ook echt data is verdwenen of is verkocht. Als dat echt een groot argument was, dan zouden mensen die een console kopen zich ook druk moeten maken. Maar grappige is, daar hoor je niemand over? Niemand maakt zich druk om de mensen die dus al een PSN account hebben. Steam heeft ook een account hack gehad, geldt het dan ook niet net zo goed voor hun? “”2 mensen vragen om niks refunds aan, want er is niks aan de hand. ”” Mensen die hier wonen in landen waar alles toegankelijk is. Om welke reden doe je die refund? Omdat je het niet eens bent? Kan, maar je hebt gewoon die optie al vanaf het begin gehad waarbij stond dat dit tijdelijk was uitgeschakeld. Zijn dit dan ook dezelfde mensen die ondertussen WEL andere accounts hebben gelinked met Steam? Dan is het natuurlijk hypocriet te noemen. In dit geval is het alleen imo valide voor de mensen die geen toegang tot PSN zouden hebben op dit moment. Wat betreft steam, die willen ook niet opgezadeld zitten met refunds, dus enige optie is nu de verkoop dichtgooien tot er meer informatie is vrijgegeven. “”En als laatste punt, dat je iedereen beschuldigd dat je jou willen pakken. Nee nee nee vriend zo werkt dat niet.”” Je hebt het over Bobbie? Je hebt overduidelijk Bobbie nog niet meegemaakt en het constante gestook naar mij gericht al een hele tijd. Op een gegeven moment is het gewoon een keer klaar. Ik heb het al vaker vermeld en ik blijf mezelf niet herhalen. Hij geeft zelf toe dat hij er niet mee stopt, nou prima…dan merkt hij het vanzelf wel een keer. Of dat nou bij mij is of een ander.

-2
test

Ik vind dit echt 1 van de beste antwoorden op een reactie ooit. Ontzettend goed onderbouwd met feiten, het extra werk in een bericht zetten zodat het plaatje compleet is. Hulde.

1

Je gaat aan heel wat info voorbij die in mijn post staat, dus misschien hier wat duidelijker. De Hacks Over alle hacks die Sony heeft gehad. Als ik van jou reactie uitga: in 2011 zijn er 77 millioen accounts buit gemaakt in 2014 is er 100TB aan data gestolen in 2023 zijn er medewerker accounts gehackt en ook data gestolen van de medewerkers. Maar ik vindt nu dat je de regels aan het veranderen bent. Feit is en blijft dat Sony gehackt is, en als je gehackt wordt is dat een zwakte in het systeem die misbruikt wordt. En volgensmij is nog steeds elke vorm van Hacken verboden, dus nogmaals je moet wel eerlijk blijven en hier probeer de hacks waar niks buit is gemaakt te bagatelliseren. De Refunds: Ook hier ga je weer aan heel wat informatie voorbij. Zoals voorheen vermeld, sony wordt keer op keer op keer gehackt en mensen vertrouwen dat gewoon niet. Wat ik ook vermeld heb is dat Sony direct transparant had moeten zijn, dat waren ze niet ze hebben mensen uit landen het spel laten kopen waar het eigenlijk in de eerste instantie niet beschikbaar had moeten zijn. Voor veel mensen is dat + de hacks genoeg om Sony niet meer te vertrouwen. Of het hypocriet is of mensen wel andere accounts hebben gelinkt doet er niet toe, dat is een mening en daar mag iedereen het zijne van vinden. Maar dat is niet het argument wat ik en anderen aandragen. Dus nogmaals je antwoord hier ook niet op de inhoud en probeert met strawman argumenten je punt te maken. Maar om dit punt te beantwoorden, die andere bedrijven hebben nooit iets veranderd, en je moest altijd linken. Hier was dat niet het geval, er stond in sony's TOS heel wat anders en toen mensen dat terecht gebruikte als argument heeft Sony het veranderd. Dat plus dat Sony gehackt wordt (keer op keer) en dat ze gewoon niet transparant zijn maakt het dat mensen boos zijn. En nee ik heb het niet over Bobbie, ik heb het over jou. De eerste post onder dit artikel noem je mensen dom omdat ze "geen psn account kunnen aanmaken " je zegt tegen mensen dat ze hun vuile smoel moeten houden omdat ze zich mengen in een discussie (mind you die openbaar op de website wordt gevoerd) als je niet wilt dat mensen zich mengen voer hem dat ergens waar mensen dat niet kunnen, anders kom je gewoon over al een eikel die geen tegenspraak duldt. En de toon in al je posts zijn denigrerend kleinerend en agressief te noemen. Mocht Bobbie dat vaker doen zou ik het zelfde van hem vinden. Maar jij doet tegen 3 a 4 mensen zo (dus minimaal 2 mensen die niet Bobbie zijn)

0

Laat me eerst nogmaals duidelijk zijn naar je over Bobbie, want schijnbaar wil je het maar niet begrijpen. Bobbie en ook die andere figuren hieroner hebben eerder een handje ervan gehad om dit soort shit te doen. Het is in dit geval vooral Bobbie die dan iedere keer weer flikt. Ik hoef het je eigenlijk ook niet uit te gaan leggen als je zelf niet op de hoogte bent van zijn eerdere acties. Hier laat ik het verder bij want ik schiet er niks mee op. Wat betreft de rest van je post, gaat alleen maar over de hack. Nu gaan we dus een hack naar voren halen als “grootste” argument. Waarom zou dit nu opeens zwaarder wegen voor de pc gamers, maar stel je deze zelfde vraag niet voor alle nieuwe en huidige PS5 gebruikers, die precies zo’n zelfde account hebben? Zijn alleen PCgamers relevant en boeit de rest niet? De FAQ is aangepast omdat de FAQ een algemene FAQ is en niet specifiek voor Helldivers 2. Helldivers 2 was aagekondigd met een required PSN account login, maar is na de server issues uitgeschakeld. Wat is dus precies het probleem voor de mensen die het spel kunnen spelen, PSN login zelf hebben geskipped en er duidelijk een bericht was geweest dat het tijdelijk was uitgeschakeld? Voor de mensen die gewoon toegang hebben, veranderd er niks los van dat ze een PSN account nodig hebben, iets wat bekend was. Voor de andere landen, dat zullen we wel in de komende dagen zien. Wat ik vooral zie aan je argumenten is dat je die hack heel erg als argument probeert te pushen, maar tegelijkertijd roepen dat als het meteen geïmplementeerd was, het geen probleem was geweest. Transparant vanaf het begin voor de overigen landen die geen PSN access hebben, prima nergens zeg ik dat ik het daar niet mee eens ben. Notabene zeg ik dat in mijn eerste post. Echter waar ik wel een beetje raar van opkijk is alsof het voor de PC gebruikers een grotere last is (mensen die gewoon een account kunnen maken) en dat je geen woord rept over PS gebruikers. De Arrowhead CEO heeft al aangegeven dat iedereen het spel gewoon kan spelen. PSN is required in de landen waar PSN available is en voor de overige landen is het niet nodig. Maar je kan er vanuit gaan dat dit nodig zal zijn zodra die landen worden toegevoegd aan PSN op een later moment.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 5 mei 2024 - 17:04]

0

Precies dat is dus wat ik bedoel met denigrerend. Maar goed ik heb idd geen context dus daar in moet ik je gelijk geven. Pc is niet belangrijker als PSN, maar zoals ik al eerder zei dat is niet nu niet ooit het argument geweest. Ook het wel of niet al kunnen spelen van helldivers omdat we al een PSN account hebben of niet. En misschien dat ik het niet heb gelezen, maar Johan pilestedt heeft NERGENS gezegd dat NON-PSN landen kunnen blijven spelen. Sterker nog: antwoord van hem op de volgende vraag: User: PlayStation Network isn't supported in my country. What do i do CEO: I don't know Dus hij heeft ook nog geen idee volgensmij Maar even hè, hoe gaat dat in jou ogen werken dat sommige landen wel psn moeten hebben en anderen niet. PC's kun je niet region locken zoals je dat kunt met een playstation. Lijkt me een groot shitfest als je het mij vraagt. En als je het laat gebeuren dan gaat Sony gewoon door met die rare praktijken. Ik weet niet of je weet dat Sony een tijd terug gewoon gekochte content heeft verwijderd omdat ze zelf een fout hadden gemaakt. En denk je dat ze mensen hun geld hebben terug gegeven?? Nee natuurlijk niet. Dus mensen waren hun aankopen gewoon kwijt. Waarom? Omdat Sony content "Verhuurd" dus het is niet meer van je zelf, en als ze willen kunnen ze je gewoon alles verwijderen zonder terugbetaling. Ook dat is een ding waar mensen bang voor zijn. Maar goed op dit moment gaat het om Steam gebruikers die een account moeten linken aan een PSN account die voor heen optioneel was en nu ineens verplicht is. Mensen die steam gebruiken willen geen persoonlijke data geven aan SONY omdat al die hacks geweest zijn. En of dit nu een algemene FAQ is of niet, dit zijn wel dingen waarop mensen hun aankoop baseren. Daarbij komt de angst, dat Sony gewoon zegt. F U je hebt helldivers wel gekocht maar je mag het niet meer spelen. En om nog even reactie geven op jou opmerking over waar ik me druk overmaak omdat ik wel kan spelen. Ik denk dat je hier COMPLEET het doel mist waarom dit zo belangrijk is. Alle grote bedrijven zijn de laatste jaren klanten zo veel mogelijk aan het uitknijpen als ze kunnen. Dit is een van dat soort dingen. Het gaat niet perse alleen om de hacks of alleen om de mensen buiten psn zone (ondanks dat ik denk dat het HEEL belangrijk is omwille van hun alleen al dit soort dingen te steunen) maar om het hele gebeuren samen. En dan alleen nog dit (niet persoonlijk bedoeld of wat dan ook) maar ik vindt het wel jammer dat mensen zoals jij dit zomaar slikken en zelfs dit soort bedrijven verdedigd, ergens doen ze ook iets wat jij niet leuk vindt en dan is het al te laat omdat je ze nu een vinger geeft. Verder ga ik ook niet meer antwoorden, want te zien aan je antwoorden sta jij niet open voor dialoog en wil je alleen jou mening bevestigd hebben.

-2

Ik ga deze discussie verder ook laten, want uiteindelijk is het enige belangrijke aan dit verhaal, wat de plannen van Sony en Arrowhead zijn voor de andere landen. Wat betreft de mensen die WEL toegang hebben tot PSN en refunden om wat voor redenen dan ook. Dat zal mij verder een zorg zijn. Ik snap hun statement en ze roepen dat Sony de game kapot maakt, maar tegelijkertijd doen ze daar mer refunden natuurlijk ook weer zelf aan mee. Als morgen of komende dagen blijkt dat er voor die landen binnen Sony al iets was geregeld, dmv PSN loze koppeling, dan ben ik benieuwd wat al deze mensen dan gaan doen? Enige duidelijkheid vanuit Sony richting al deze landen (heel veel zijn namelijk helemaal geen landen trouwens, maar protectoraten of voormalige/koloniën die ook niet eens meer bestaan, en sommige zijn geen landen maar vallen ergens anders onder. Die moeten dan bv een frans account aanmaken of UK) is dat ze met een oplossing moeten komen zodat Steam Helldivers 2 weer in de verkoop kan doen en de delist aanpassen. Ik vind het kut voor de mensen in die landen en het nog onzeker is, echter geloof ik niet dat het serieus zo zal blijven voor ze en ze zullen straks ook gewoon weer Helldivers 2 spelen (kunnen ze nu overigens ook nog), maar voor de pc gamers die gewoon een account kunnen maken heb ik absoluut geen medelijden mee. Zij kiezen er zelf voor om te refunden om wat voor reden dan ook, want het heeft verder geen effect op hun. Ja sorry, misschien klink ik hard en bot, maar als we dan zo “solidair” gaan doen, dan hopelijk houden ze deze energie vast en verwijderen ze ook al hun andere linked accounts met steam en in het vervolg ook met andere games om een grote “statement” naar de industrie te geven en niet alleen hypocriet bij een Sony game en daarna niet meer.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 5 mei 2024 - 20:35]

0

Ik snap waarom Sony dit allemaal wil, maar dat ze dat niet even van tevoren kunnen bedenken en er een plan voor maken in plaats van spelers te frustreren? Ze komen niet erg goed over met deze actie. Als ik Arrowhead was zou ik best pissig zijn en als ik Valve zou zijn zou ik het geld wat ze aan de spelers terug moeten geven bij Sony terugvorderen.

-1
test

het is een komplete shitshow ineens, maar day one op de steam page stond dat je een psn account moest hebben toen de game verkocht werd. het was uitgeschakeld alleen voor pc gebruikers vanwege de vele login problemen @ launch. Het is valve's beslissing van die refunds en niet Sony. Wat als die morgen breken en aankondigen dat het dan toch maar niet hoeft op pc (small chance maar toch) , gaan al die refunders dan de game weer kopen? nice giant shitshow!

0

Je bedoelt, voor de landen waar PSN niet aanwezig is. Daar zal PSN verplichting ook niet nodig moeten zijn. Dat kunnen ze simpel fixen en misschien was dat al zo? Maar de mensen die refunden in landen waar PSN gewoon aanwezig is, ja daar moet ik nogal om lachen. Het is sowieso een shitshow, maar de mensen waar het geen effect op heeft zijn gewoon een hoop aanstellers. Want het is te hopen dat ze dan ook nu alle andere accounts die ze gekoppeld hebben met steam gaan unlinken, en dan ook bij de eerst volgende game van een andere publisher een massa outrage verzorgen.

-4

Bij Arrowhead wisten ze dit al 6 maanden gelede al. De community managers die ook verkeerd aan het reageren zijn wisten dit ook al. Ik denk dat dat AH met sony die deal heeft gemaakt zodat sony een grotere playbase krijgt. Alleen de manier hoe het gaat is gewoon slecht heel erg slecht.

1

Aanbevolen voor jou