Voormalige EA- en Zynga-topman benoemd tot CEO van Unity

Voormalige EA- en Zynga-topman benoemd tot CEO van Unity

Vorig jaar vertrok voormalige CEO John Riccitiello

Matthew Bromberg is benoemd tot nieuwe CEO van Unity.

Bromberg was voorheen onder andere de senior vicepresident van strategie en activiteiten bij EA, de group general manager van Bioware en recentelijk de COO van mobiele gameontwikkelaar Zynga.

"Ik ben enthousiast om mij aan te sluiten bij Unity nu het bedrijf aan zijn volgende hoofdstuk begint", zo liet Bromberg weten. Hij zal later deze maand in zijn functie starten. Daarnaast wordt interim CEO Jim Whitehurst benoemd als uitvoerend voorzitter van het Unity-bestuur.

Vorig najaar werd aangekondigd dat de vorige CEO van het bedrijf, John Riccitiello, bij Unity vertrok. Dit kort nadat Unity een nieuw verdienmodel introduceerde waarbij ontwikkelaars het bedrijf moesten betalen per game-installatie. Er kwam veel kritiek op het nieuwe model, waarna Unity besloot het deels terug te draaien.

Begin dit jaar kondigde het bedrijf nog aan van plan te zijn zo'n 1800 werknemers te ontslaan, nadat eind vorig jaar ook al 265 werknemers de laan uit werden gestuurd. Unity is bekend van zijn gelijkname game-engine, waar veel games - vooral van onafhankelijke ontwikkelaars - op draaien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou