Nintendo werkt mogelijk aan Nintendo World Championships-game

Nintendo werkt mogelijk aan Nintendo World Championships-game

Nintendo World Championships: NES Edition wordt genoemd door de ESRB

Nintendo zou mogelijk een Switch-game in ontwikkeling hebben gerelateerd aan de Nintendo World Championships.

In 1990 vonden de Nintendo World Championships plaats in de Verenigde Staten. Spelers moesten het tegen elkaar opnemen via uitdagingen uit Super Mario Bros., Tetris en Rad Racer. Finalisten ontvingen een NES-cartridge met deze uitdagingen. Aangezien er maar enkele exemplaren van deze cartridge zijn gemaakt, is het een van de meest waardevolle NES-games en gaat deze via tweedehands verkoop voor tienduizenden euro's over de toonbank.

De ESRB, de Amerikaanse organisatie die leeftijdskeuringen aan games uitdeelt, maakt nu melding van een game genaamd Nintendo World Championships: NES Edition. De beschrijving praat over "een collectie van 2D-uitdagingen en platformgames waarin spelers diverse modi (zoals speedruns en survival) meemaken."

Fans speculeren dat het om een collectie aan kleine games vergelijkbaar met de NES Remix-games gaat. Officieel heeft Nintendo nog niets aangekondigd. Eerder deze week hintte de insider Pyoro, die voorheen ook allerlei informatie rondom Nintendo correct lekte, al naar de game.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou